ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πεντάλφα στον χάρτη της Αθήνας? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Πεντάλφα στον χάρτη της Αθήνας? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

elena2261 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
astral-projectΜέλος
29/07/2004, 18:40:13
γιατι αγαπητε κολοκοτρωνη? δεν ειναι σπουδαια ενασχοληση αυτη?

μεχρι να αλλαξεις ολα τα καπακια, να περασε η ρημαδα η ζωη....

------------------------

jakeΝέο Μέλος
29/07/2004, 18:52:04
Κολοκοτρονη, ακομη κι εσυ μπορεις να καταλαβεις οτι δεν χωραει να περασει ανθρωπος μεσα απο ενα καπακι 30x30.
Τα καπακια χρησιμευουν ωστε να οδηγουν αυτους που ξερουν εκει που θελουν να πανε.
Τωρα για το αν: "οι "μασονοι" δεν κανουν αλλη δουλεια απο το να αλλαζουν τα καπακια των βοθρων νυχτιατικα", δεν μπορω να το ξερω
εφοσον δεν με ενδιαφερει αν υπαρχουν "μασονοι", "ιλλουμινατοι", και ολλοι αυτοι...

Αν θες να δεις την αποψη μου γι'αυτα τα ατομα, βλ.τo topic
ΜΑΣΟΝΙΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ που ανοιχθηκε απο καποιον 2100.

The more I know, the less I care...

astral-projectΜέλος
29/07/2004, 18:57:12
και χρειαζονται καπακια για να βρουν τον δρομο ορισμενοι?

οι διευθυνσεις και οι ταχυδρομικοι κωδικες, δεν τους βοηθανε?

μηπως προκειται για συνομοσια ποντιων?

------------------------

ZephyrΜέλος
29/07/2004, 18:57:25
Πέρα από την πλάκα το θέμα με τα καπάκια της Αθήνας έχει καταντήσει γελοίο.Είναι ένα από τα παραμύθια που κατα καιρούς πετάνε στην δημοσιότητα οι κάθε λογής Φουρακοκεραμυδογιαννουλάκηδες μπάς και πουλήσουν κανα βιβλίο παραπάνω.Παράλληλα βγαίνουν και στον Χαρδαβέλα για να εκφράσουν πάντα "πολιτισμένα" τις απόψεις τους και στην ΤουΒου.

astral-projectΜέλος
29/07/2004, 19:03:42
για τα καπακια με σχεδιο μπακλαβα της ευδαπ που εχουμε σπιτια μας, ουδεις εξεφρασε παλι γνωμη.....

------------------------

29/07/2004, 19:28:43
quote:

1.Ισως να μην ενδιαφερομαι να μαθω ποιοι ειστε (αληθεια, ο/η/το Zadok ειναι παραπανω απο 1 ατομα, ή αναφερεσαι και στον AvatarGr?), κρινοντας απο τον χαρακτηρα που δειχνετε στο Forum...
2.Η λογικη ειναι κατι τελειως υποκειμενικο και συνηθως εξαρταται απο την κοινη αποδοχη που εχει μια αποψη, οποτε μεχρι οι αποψεις σου/σας να γινουν κοινως αποδεκτες, απεφυγε τον χαρακτηρισμο τους...
3.Ισως και εμεις οι υπολοιποι να εχουμε βαρεθει να ακουμε τον καθε τυχαρπαστο, ο οποιος δεν εχει τιποτε να δειξει/πει, να αμφισβητει οποιον δεν συμφωνει μαζι του...
4.Ισως να μην μπορεις η να μην εχεις κατι να πουλησεις...
Σ'αυτο δεν φταιει το καθε μελος του Forum...

Αυτα, ως προς τις λεκτικες "επιθεσεις" σας (κυριως του/της Zadok).

Δεν απαντατε, ομως, στην ερωτηση μου...

The more I know, the less I care...

1. Ίσως...

2. Ότι θέλω κάνω, δε θα σου δώσω λογαριασμό.

3. Ίσως...

4. Ίσως...

Αυτά.

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

lamogioΜέλος
29/07/2004, 19:31:39
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ (cprht lamogio)

Καθημερινές χρήσεις της λέξης με λίγη ή καθόλου μεταφυσική έννοια:

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το ΚΑΠΑΚΙ
(για κακούς ανθρώπους που τα βρίσκουν μεταξύ τους)

Πιάσε μισό κιλό μοσχάρι, ΚΑΠΑΚΙ
(κρέας απ τα πλευρά του μοσχαριού)

Πίνω μια βότκα και ΚΑΠΑΚΙ μια τεκίλα
(για κάτι που ακολουθεί αμέσως)

Τον έφερα ΚΑΠΑΚΙ
(τον φέρνω στα μέτρα μου)

Είναι πάντα ΚΑΠΑΚΙ
(καταφέρνει να επιβάλλεται)

και το παράγωγο:

ΚΑΠΑΚΩΝΩ = συγκαλύπτω, αποκρύπτω (μάλλον το πιό σχετικό με το θέμα)

Επίσης:

ΚΑΠΑΚΙΑ = Μυστικές (άντε πάλι) συμφωνίες οπλαρχηγών και Τούρκων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

ΣΗΜ: Το «ΚΑΠΑΚΙ» δεν είναι υποκοριστικό της ΚΑΠΑΣ. Είναι Τούρκικη λέξη
(kapak)

elena22Νέο Μέλος
29/07/2004, 19:33:48
Γεια σας και πάλι.
Επανήλθα με περισσοτερα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό. Έχω και κάποια στοιχεία για τον σπηλιά του Νταβέλη αλλα θα τα βάλω στο σχετικό θέμα.Ωρίστε λοιπόν:

Η Σοφία Λεμπρέν, γνωστή στο ευρή κοινό με την ονομασία Δούκισσα της Πλάκεντίας, γεννήθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία Πενσυλβάνια το 1785. Ωστόσο, οι γονείς της ήταν Γάλλοι και εκείνη ποτέ δεν θεωρήθηκε Αμερικανίδα. Το ψευδώνυμο «Δούκισσα της Πλακεντίας» το απέκτησε μετά τον γάμο της με τον στρατηγό Κάρολο Λεμπρέν οποίος ήταν υπασπιστής του Ναπολέοντα και δούκας της Πλακεντίας, ενός νομού της Ιταλίας. Με τον Κάρολο η Σοφία απέκτησε μία κόρη την Ελίζα με την οποία οι δύο τους μετακομίσαν στο Ναύπλιο μετά το διαζύγιο της Δούκισσας.
Το 1834 εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα όπου η Σοφία Λεμπρέν αγόρασε μεγάλες εκτάσεις στην Πεντέλη και έχτυσε δύο μέγαρα, το ένα (το γνωστότερο) στη βάση του λόφου κοντά στο αστεροσκοπείο και στη μονή που είναι αφιερωμένη στην κοίμιση της Θεοτόκου και το άλλο δίπλα στο σημείο όπου στεγάζεται σήμερα το Βυζαντινό Μουσείο. Εκτός από τα δύο μέγαρα έχτυσε και ένα πιο απλό σπίτι που χρησιμοποίησε κυρίως σαν ξενώνα το οποίο βρίσκεται σήμερα μισογκρεμισμένο στα δεξιά της Λεωφόρου Πεντέλης πλησιάζοντας τους πρόποδες του βουνού.
Η Ελίζα, κόρης της Δούκισσα της Πλακεντίας έπασχε από φιματίωση και το 1836 αναγκάζονται να ταξιδέψουν στη μέση Ανατολή αναζητώντας απελπισμένα για γιατρειά της νόσου, δεν τα καταφέρνουν και το 1837 η Ελίζα πεθαίνει στην Βυρρητό. Από τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και για την μητέρα της που αλλάζει απότομα συμπεριφορά και στάση ζωής. Ταριχεύει το νεκρό σώμα της κόρης της και το τοποθετεί στην προσωρινή κατοικία της στην οδό Πειραιώς. Στις 19 Δεκεμβρίου όμως του 1847 ξεσπάει πυρκαγιά στην κατοικία αυτή που καίγεται ολοσχαιρώς και μαζί της αποτεφρώνεται το ταριχευμένο σώμα.
Εντωμεταξύ η Δούκισσα της Πλακεντίας στρέφεται πολύ στη θρησκεία όπου έχει ήδη απομακρυνθεί από τον Χριστιανισμό, έχει ασχοληθεί με μαγικά τάγματα και έχει ασπαστεί τον Μωσαισμό, ενώ ίδρυσε ακόμα μια θεοκρατική οργάνωση με μέλη Έλληνες και ξένους λόγιους.
Μετά την αποτέφρωση της κόρης της δεν άντεξε πάνω από 9 χρόνια ζωής καθώς απομονώθηκε στο μέγαρό της όπου έζησε έως το 1854 χωρίς να δέχεται καθόλου επισκέπτες. Αξιοπερίεργο είναι ότι μετά τον θάνατό της θάφτηκε όχι σε νεκροταφείο αλλά στον πύργο της στην Πεντέλη...

Δειτε εδώ τον χάρτη που εγω ακομα δεν εχω καταλαβει τι δειχνει(περιμενω απαντηση απο τον γνωστο)..οποιος καταλαβει καλυτερα
http://briefcase.pathfinder.gr/download/elena22/19586/294775/0/M4654.jpg

Οσο για τα καπακια κατεβαστε αυτο:
http://homepages.pathfinder.gr/elena22/Τα Αiνιγματικά Καπάκια.doc

TwilightfairyΜέλος
29/07/2004, 20:16:22
Λοιπον
Εγω προσωπικα θεωρω τον Γιαννουλακη , αν οχι αξιολογο ερενητη , τουλαχιστον εναν ερευνητη του αγνωστου που αξιζει το σεβασμο μας ...
Και δε μου λετε εσεις οι παλιοι ... οταν το Αρχετυπο(το αρχετυπο εχει σχεση με το esoterica) εβγαζε 7η και 8η εκδοση της "Κουφιας Γης" τοτε ο Γιαννουλακης ηταν αρκετα αξιολογος ?
Ή μηπως οταν η μετεκδοτικη γινοταν τροχοπεδη στην εκδοση του strange οπως οι συντακτες το ηθελαν τοτε ο Γιαννουλακης εγινε κακος ερενητης ...
Αλλα τελος παντων ,μπορει να μην εκπροσωπειτε τις αποψεις του εκδοτικου οικου αλλα τουλαχιστον λιγος σεβασμος δε βλαπτει ...
Οταν καποιος κανει κατι , πχ εκδιδει βιβλια οπως ο Γιαννουλακης , τοτε πριν οποιοσδηποτε απο εμας βγει να τον κρινει ΔΗΜΟΣΙΑ θεωρω οτι θα πρεπει πρωτα να αναλογιστει τι εχει κανει ο ιδιος σχετικα με αυτο .
Ισως να εχετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΛΛΛΛΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕΣ γνωσεις , περισσοτερες απο τις "μπαρουφες"του γιαννουλακη αλλα τουλαχιστον αυτος είτε απο κερδολαγνεια είτε απο αναγκη να βρει "συνταξιδιωτες" (οπως λεει ο ιδιος) ειχε το θαρρος να εκδοσει τις μπαρουφες του και να ανοιξει εστω και λιγο τα ματια καποιον ...
Και αναφορικα με το περιοδικο του γιαννουλακη που λες οτι ειναι κλεμενα καποια πραγματα ... προφανως εννοεις το αρθρο για την Πεντελη αλλα ισως θα πρεπε να κατηγορησουμε τον συντακτη του αρθρου και οχι τον διευθυντη (αν οντως ειναι ο Γιαννουλακης διευθυντης ο Γιαννουλακης στο περιοδικο Μυστικη Ελλαδα
Κια φιλε Κολοκοτρωνη .. αν μπορεις πες μας απο που εκλεψε το 90% ο Γιαννουλακης μιας και εσυ το εντοπισες ...

ΥΓ :Δεν επιτιθεμαι , απλα τα χω παρει
Εφυγα παο το θεμα - συγγνωμη - απλα ενιθα πως επρεπε να το πω

Ad astra per Aspera

29/07/2004, 20:30:35
quote:
Οταν καποιος κανει κατι , πχ εκδιδει βιβλια οπως ο Γιαννουλακης

...τίθεται στην κρίση μας, αν αποδεχόμαστε τις απόψεις του ή όχι. Αυτό σημαίνει "εκτίθεμαι" και γι' αυτό το κάνει επώνυμα.

Τα υπόλοιπα που γράφεις, για εκδοτικούς οίκους και τα συναφή, δε με αφορούν διότι δεν έχω καμμία σχέση και δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά εκφράζω την προσωπική μου άποψη.

Αγαπητή elena22, θα κοιτάξω τα στοιχεία τα οποία παρέθεσες...

Σ' ευχαριστούμε!

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 29/07/2004 20:32:37

29/07/2004, 20:51:18
quote:
αν μπορεις πες μας απο που εκλεψε το 90% ο Γιαννουλακης μιας και εσυ το εντοπισες ..

ακομα εκει εισαι???? καληνυχτα γι αυριο!!!!!!!!!

21/04/2004, 16:40:06
quote:
Για όσους δεν τρώνε κρέας, αγαπητέ allzaro...

Ευχαριστώ πολύ... ακούγονται υπέροχες... το πρόβλημα είναι το τηγανητό, το ρεγκάτο και το αλάτι, θά πω να μου τις φτιάξουν πάντως...θα δοκιμάσω...

-sonap-Μέλος
27/04/2004, 08:35:07
Βλέπω το θεμα να αναπτυσσεται ευχαριστα και ανυπομονω να φτιαξω ολες αυτες τις συνταγες που προτεινετε!!!Γεια σου φιλε μου allzzaro!Τι κανεις?Σου εχω ευχαριστα νεα!Αποφασισα και το τηρω απο χτες να προσεξω τη διατροφη μου απο εδω και περα γιατι οσο και να μου αρεσουν τα περισσοτερα φαγητα,δεν μπορω πια να τρωω οσο θελω και πρεπει να λογαριασω και την υγεια μου που ειναι πιο σημαντικη και δεν θελω να τη θεσω σε κινδυνο!Δεν λεω οτι θα κανω διαιτα αλλα θα προσεχω να εχω μια ισσοροπιμενη διατροφη...

Βρε παιζακια,δεν μου ειπατε τη γνωμη σας για τους γιγαντες?????????

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."

-sonap-Μέλος
27/04/2004, 13:07:44

allzzaro που εισαι?????????????????????????????????????????

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."

27/04/2004, 14:11:31
Eδώ είμαι sonap...

Xαίρομαι για αυτό που λές... να προσέξεις την διατροφή σου.

Εγώ βέβαια .. πάντα πρόσεχα.. αλλά οσο και να προσέχεις .... οταν περάσουν τα αναθεματισμένα τα χρόνια ...
Φαντάσου λοιπόν να μην προσέχεις.....

Μετά αγαπητέ μου ... θα σε πάρει η ... ``κάτω βόλτα`` και εκεί δεν σε σώζει τίποτα... θα είσαι υπέρβαρος... με κοιλιά ... με κατεστραμένο μυικό σύστημα... και πολλά αλλα... να μην τα συζητώ....
Να ξέρεις οτι η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο....
Τρώγε λοιπόν τα αγαπημένα σου φαγητά... αλλά πολύ σπάνια... έτσι θα τα απολαμβάνεις καλύτερα και θα απολαμβάνεις και τις χαρές της ζωής.

allzzaro

27/04/2004, 14:20:42
Υπάρχει ενας πίνακας .... οχι ενας πολλοί... που δείχνουν βάσει της ηλικίας, του φύλου και του ύψους το ιδανικό βάρος... αν και αυτό δεν είναι τόσο απόλυτο....
Αλλά πιστέψτε με είναι πολύ κουραστικό, και μονότονο να το τηρήσει κάποιος. Χρειάζεται προσεγμένη δίαιτα για μία ζωή, κινητικότητα, και γενικά να προσέχει κανείς τον εαυτό του.
Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον ή κάποια να είναι 55 χρονών, να εχει το ιδανικό βάρος με ανεπτυγμένο μυικό σύστημα, να μην έχει χοληστερίνη, να έχει τα δόντια του, να μπορεί να τρέχει , να εργάζεται, να μην αρωσταίνει, να μην κουράζεται, γενικά να αισθάνεται και να δείχνει νέος.....
Αυτό για να γίνει πρέπει να το καταλάβει κάποιος απο τη νεαρή ηλικία και να φροντίζει γι αυτό.

Οι γεύσεις δεν λέω είναι ωραίες... διαλέγεις λοιπόν και παίρνεις...
ή το ένα ή το αλλο....

27/04/2004, 14:51:39
Περί ορέξεως...

Κόντεψε να πεθάνει απ' το γκολφ
Σκυλάκι κατάπιε 18 μπαλάκια του γκολφ

ΕΡΤ.GR
χτές | 12:17, ανανέωση: χτές | 16:35

Λίγο πριν το θάνατο έφτασε ένα σκυλάκι καταβροχθίζοντας 18 μπαλάκια του γκολφ, που είχαν πέσει στην αυλή του

Στα πρόθυρα κατάθλιψης είχε φτάσει τον τελευταίο καιρό ένας Γερμανός βλέποντας την υγεία του αγαπημένου του συντρόφου, του σκύλου του, να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα χωρίς να υπάρχει εμφανής αιτία. Αρχικά, πίστεψε, ότι επρόκειτο για μια παροδική αδιαθεσία και αποφάσισε να περιμένει, ωστόσο το συμπαθές τετράποδο αντί να γίνεται καλύτερα χειροτέρευε. Ανήσυχος πραγματικά για το κατοικίδιο του και φοβούμενος για τα χειρότερα αποφάσισε να ζητήσει κτηνιατρική βοήθεια. Αντικρίζοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων ιδιοκτήτης και κτηνίατρος δε μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους! Το σκυλάκι της απαράμιλλης αυτής ιστορίας υπέφερε και κόντευε να πεθάνει γιατί είχε καταπιεί 28 μπαλάκια του γκολφ!
Γλίτωσε παρά τρίχα
Και όμως συνέβη! Βλέπετε δίπλα στο σπίτι του κυρίου, του παρολίγον εκλιπόντος τετράποδου βρίσκεται ένα γήπεδο του γκολφ, από το οποίο συχνά εκτινάσσονταν μπαλάκια. Το ίδιο δεν κατάφερνε να τα ξεχωρίσει, τα νόμιζε για γιγαντιαία κεφτεδάκια και τα καταβρόχθιζε λαίμαργα μέχρι, που βαρυστομάχιασε. Φωνή δεν είχε να πει το πάθημα του κι έτσι έπρεπε να περιμένει να το αντιληφθεί το αφεντικό του. Ευτυχώς εκείνος το κατάλαβε εγκαίρα κι έτσι το σκυλάκι κατάφερε να επιζήσει των γαστριμαργικών του λαθών!

http://news.pathfinder.gr/misc/51705.html

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

27/04/2004, 15:05:55
Ρέ το φουκαρά το σκύλο... τουλάχιστον αν έβαζε και λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου...

oneiric1Μέλος
27/04/2004, 17:39:13
... τώρα αν πω ότι μ’ αρέσουν όλα τα φαγητά.... θα είναι υπερβολικό????? ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ!!

~ Ειρήνη ~
~ Love is the only truth ~

Edited by - oneiric1 on 27/04/2004 17:39:58

-sonap-Μέλος
28/04/2004, 08:29:08

Φασολάδα

275 γρ. ξερά φασόλια μέτρια, που θα τα έχετε αφήσει στο νερό αποβραδίς
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
σέλινο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
1 κουτ. της σούπας ντοματοπολτός
2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι

Βγάλτε τα φασόλια απ’ το νερό, ρίξτε τα σ’ ένα σουρωτήρι και ξεπλύντε τα. Αφού στραγγίξουν, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με όσο νερό χρειαστεί για να τα καλύψει και βάλτε τα να βράσουν για 3 λεπτά. Χύστε το νερό.

Ξαναβάλτε τα φασόλια στην κατσαρόλα, ρίξτε φρέσκο νερό μέχρι 3 εκατοστά πάνω απ’ τα φασόλια, μετά προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το λάδι και τη ρίγανη. Ρίξτε λίγο πιπέρι, αλλά μη ρίξετε αλάτι ακόμη, για να μη σκληρύνουν.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε τα για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το αλάτι, μαϊντανό και σερβίρετε.

Πάστα Φλώρα

3/4 πακέτου Βιτάμ (280 γρ.)
1/2 κ. αλεύρι (λίγο λιγότερο)
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
μαρμελάδα

Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε ακόμα λίγο σπάζουμε τα αυγά ολόκληρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή. Απλώνουμε το περισσότερο ζυμάρι σε ταψάκι διαμέτρου 25 εκ., φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι για να συγκρατεί τη μαρμελάδα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα (όχι πολλή) και τη σκεπάζουμε με μπαστούνια από ζύμη. Ψήνουμε σε φούρνο μέτριο 150-200 C, περίπου 45 λεπτά

Λουκουμάδες

1 φακελλάκι μαγιά ξηρή ή 2 κύβους μαγιά φρέσκια
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
3/4 φλιτζάνι γάλα ή νερό
1 κουταλάκι γλύκου αλάτι
3 κουταλιές σούπα λάδι
4 φλιτζάνια αλεύρι
μέλι και κανέλλα

Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό νερό, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Ρίχνουμε σε μπωλ το μισό αλεύρι, τα υπόλοιπα υλικά και το μίγμα της μαγιάς. Ρίχνουμε σε δόσεις το υπόλοιπο αλεύρι ώσπου να γίνει χυλός πηχτός που πέφτει σε κομμάτια από το κουτάλι. Βάζουμε το μπωλ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Με κουτάλι που βυθίζουμε σε νερό κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη και ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και περιχύνουμε με αραιωμένο μέλι και κανέλλα.