- Γνωση:ξερει κανεις που συχναζει ? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
ωχ, ο οφθαλομος μου!
πρωτον, ξερις τι ειναι η σεληνιακη και τι η ηλιακη συνειδηση, αφου σου τα εξηγω απο κατω....εν ολιγοις, η.σ. εχεις, οταν εισαι συνδεδεμενος με το συμπαν και ξερεις τι συμβαινει οπουδηποτε, και πως λειτουργει το οτισηποτε...
σ.σ. ειναι αυτη που εχεις τωρα.... για να ξερεις κατι πρεπει να το αντιληφθεις με τις πεντε αισθησεις σου... δεν μπορεις να πεις "το ξερω γιατι απλα... το ξερω"
δε σου ζητησα να απαντησεις αν υπαρχει θεος, απλα ρωτησα πως εννοεις τη γνωση...
η γνωση με τη μορφη "πως χτιστηκαν οι πυραμιδες, ποιοι ειναι οι μασωνοι που κυβερνουν τον κοσμο [μερικοι απο 'δω μεσα κουφαθηκαν τωρα...] ---- ή η γνωση με τη μορφη της απολυτης συνειδησης [του ποιος ειμαι, που βρισκομαι και τι ακριβως συμβαινει γυρω μου...]
κριμα στα καλα λογια που ειπε ο rizitis... πηγαινε τωρα να παιξεις ποκεμον... και στην πληροφορικη... το νου σου και το νουνου σου!!!
ξαναδιαβασε αυτα που λες,ξανασκεψουν τι θες να πεις και ξαναπαντα

santaclaws is coming tonight
ηλιακη συνειδηση...
εκει που στεκεσε, και κανεις το τσιγαρακι σου, αναρωτιεσε τι να κανει ο φιλος ο... θανος ξερω 'γω...
η αναρωτιεσε πως κανουν αυτο τον περιεργο ηχο τα εντομα στα γυρω δεντρα...
αν εχεις την ηλιακη συνηδειση, δεν χρειαζεται να αναρωτηθεις... απλα το ξερεις... ξερεις πως λειτουργει η καφετιερα που φτιαχνεις τον καφε σου το πρωι, λες και την εφτιαξες εσυ...
ξερεις ποτε και αν θα επελθεις σεισμος, ποσο δυνατος, και τι κινηται και τον προκαλει... ξερεις τι εγινει απο την αρχη τουσ συμπαντος μεχρι και τι θα γινει στο απειρο...
ξερεις ποτε και πο τι θα παιθανεις,,, ξερεις τι συζητουσε χθες ο πατερας σου με τη μητερα σου οταν μιλουσαν στο τηλεφωνο...
γιατι; γιατι εισαι ενα με το περιβαλον... εισαι ενα με το συμπαν...
οπως ξερεις τι και γιατι συμβαινει στο σωμα σου, ετσι ξερεις τι και γιατι, αλλα και ποτε θα γινει στο συμπαν...
με τη σεληνιακη συνειδηση, αν δεν ακουσεις, δεις, η πιασεις κατι, δεν ξερεις οτι υφησταται...
δεν ξερεις τι κανει ενας φιλος αν δεν τον δεις...
δεν ξερεις τι λεει ο περαστικος με το κινητο αν δεν εισβαλεις στη γραμμη...
εισαι σιγουρος πως ολα εχουν να κανουν με το φως και την υλη, και δεν προσπαθεις να γινεις ενα με το συμπαν νοητικα...
για να το κανεις πρεπει να καθεσε να αυτοσυγκετρωνεσαι με τις ωρες οπως οι θιβετιανοι μοναχοι...
οι αρχαιοι δεν χρειαζοταν να καθονται οκλαδων και να κανουν "ωμμμμ" σαν αγελαδες...
και ερωτω... αυτο ψαχνεις;

.
τελευταια φορα την ειδα να καθαριζει τζαμια στα φαναρια της Πατησιων...
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Μέσα μας είθε να συχνάζει όλο και περισσότερο.
Να μεγενθύνεται και να δεσπόζει με την καλή έννοια.
Να μεταδίδεται.
΄Οσο ζούμε μαθαίνουμε. Ανακαλύπτουμε διδασκόμαστε.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.
Ως απόκτηση γνώσης (γιαυτό δεν θέλουμε να μάθουμε και που συχνάζει?) προτείνω και προσπαθώ να ακολουθώ μια ολιστική προσέγγιση. Κάποιος θα πήξει στα βιβλία,άλλος θα τριφτεί "εκεί έξω" (εμπειρία).Εγώ προτιμώ και τα δύο και πιστεύω οτι αυτός είναι ένας επιτυχημένος συνδιασμός.Το παράδειγμα με το Mario πχ. Άλλο να σου δώσω έναν οδηγό στρατιγικής να σου πώ "διάβασε τον" και να σε βάλω να το παίξεις,δεν θα περιμένω να είσαι αστέρι και άλλο να το παίξεις,να τριφτείς δηλαδή με αυτό.
Δύο επίσης κατα την προσωπική μου άποψη τα σημαντικά που πρέπει να συνοδεύουν την Γνώση:
1)Κριτική σκέψη
2)Αφομοίωση
1)Η κριτική σκέψη είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ. Στην ζωή μας ερχόμαστε σε επαφή με πολλές πληροφορίες ,κάποιες άξιες άλλες παντελώς ανάξιες.Πώς ξέρουμε λοιπόν τί επιλέγουμε ώς μορφή πληροφόρησης απόκτησης γνώσης? Πώς κρίνουμε εκείνο το βιβλίο που διαβάσαμε αν είναι "σωστό" και πώς κρίνουμε τα νέα που μας έρχονται κάθε μέρα σπίτι μας απο τα ΜΜΕ ,που ομολογουμένως μας αγαπάνε πολύ ολους και γιαυτό θέλουν να μας κάνουν φωστήρες (και άς έχουν περιέργα κουρέματα οι δημοσιογράφοι και άς έχουν αυτιά σαν πιάτα δορυφόρου,και άς ανασηκώνουν τα φρύδια τους κατα την κάμερα να μας πείσουν οτι αυτό που λένε ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ)? Εδώ έρχεται η κριτική σκέψη.
Δεν θα φάμε κάτι που έπεσε κάτω ή κάτι μολυσμένο για να μην δηλητηριάσουμε το σώμα μας.Πρέπει να προσέχουμε να μην "φάμε" και μολυσμένες πληροφορίες επειδή τότε μολύνουμε το μυαλό μας...
Η κριτική ικανότητα είναι χρήσιμη σε όλη την ζωή (το να ζυγιάζεις ακόμα και καταστάσεις) αλλα όπως το χρησιμοποίσα παραπάνω είναι περισσότερο έκδηλη για τις "μή εμπειρικές" μορφές γνώσεις.
2)Αφομοίωση! Τι κεφάλαιο...Τι κομμάτι!..Ουπς,παρασύρθηκα!
Να κάτι εξήσου σημαντικό! Αναφέρθηκες στο μήνυμα οτι την γνώση απο το βιβλίο μπορεί να την πάρει όποιος διαβάσει το βιβλίο ,οτι μπορεί να το μάθει απέξω ,να το αποστηθίσει. Α, έτσι δεν θα πάρει γνώση! Έτσι θα παπαγαλίσει. Ακόμα θυμάμαι εποχές σχολείου,ότι παπαγάλισα για εξετάσεις ή πρόχειρα διαγωνίσματα δεν μου έχει μείνει.
Και εδώ η μαστορία! Να κάνεις κτήμα σου την πληροφορία! Πώς φαίνετε αυτό? Δεν φαίνετε αν ο "καλύτερος μαθητής στην τάξη" μπορεί να απαγγείλει απέξω όλη την Ιλιάδα (ξέρω και άτομο που μπορεί να το κάνει αυτό ,μάλιστα με τα λόγια του πρωτότυπου!) . Φαίνετε στην ΕΦΑΡΜΟΓΗ της. Πχ : Έχουμε ένα βιβλίο χημείας και σε κάποιο σημείο διδάσκει οτι δεν φέρνουμε σε επαφή "αλκαλικές γαίες" με νερό (πχ νάτριο) επειδή η αντίδραση είναι βίαιη και εξώθερμη (φωτιές,πυροτεχνήματα και ένα κομματάκι του να ορμάει στο έντρομο χέρι σου που εκείνη την ώρα το καίει η προκύπτουσα πανίσχυρη βάση).Κάποιος μπορεί να έχει πάρει 20 στην χημεία.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ χημεία όμως αν τον συλλάβεις στο εργαστήριο να πάει να αναμίξει "στην ψύχρα" νερό με νάτριο για να λάβει την βάση!
Αν το η γνώση έχει αφομοιωθεί λοιπόν φαίνετε στην πράξη! Μερικά είδη γνώσης θέλουν και λίγο εξάσκηση,αλλα ως κανόνας φαίνετε αυτός που έχει αφομοιώσει επειδή δεν μένει "στα του βιβλίου" αλλα μπορεί να πάει τον συλλογισμό του και ένα βήμα παραπέρα!
Η αφομοίωση παίζει και πολύ ρόλο ΚΑΙ στην απόκτηση εμπειρίας (εμπειρικής γνώσης).Σου έχει τύχει να συναντήσεις τυπάκια που αν και την έχουν "πατήσει" πολλές φορές σε ένα Χ θέμα δεν λένε να βάλουν μυαλό? Έ,αυτοί δεν έχουν αφομοιώσει την εμπειρική γνώση.
Σόρρυ για το "τράβηγμα του θέματος εκτός θέματος" ,τουλάχιστον εκτός των ορίων που κυμαινώταν ως τώρα ,αλλα μιας και μιλάμε για γνώση και που κρύβεται τούτη η αλεπού ,καλό είναι να βγάλω για "μεζεδάκι" και τα παράπλευρά της!
Reality: A serotonine induced Hallucination?
quote:
μμμμ λες "οσο πιο καλα γνωριζεις τον κοσμο του ανθρωπου τοσο θα αρχισεις να γνωριζεις τον κοσμο γυρω σου."
κατα μια εννοια αυτο ειναι σωστο,εκει που θελω να εστιασω ειναι στην λιγοτερο "αοριστη" εννοια.
και οταν λες οτι "η γνωση ειναι παντου" ετσι ειναι,ομως αν γινουμε λιγο πιο συγκεκριμενοι εγω ρωταω
πως καποιος μπορει με απλα βηματα να επιτυχει την γνωση.δηλαδη,το θετω λιγο πρακτικα το θεμα.ισως δεν τον ειπα καλα στο πρωτο μυνημα.
τι ειναι γνωση ξερουμε ολοι,αλλα στην καθημερινη ζωη,μεσα απο ολα αυτα που συμβαινουν πως μπορουμε να την δουμε.
δηλ.δεν μπορει καποιος που εχει διαβασει τα 2 πακετα του λιακο να λεει οτι εχει την γνωση.
αλλα απο την αλλη γιατι οχι ?
πως μπορουμε να ξεχωρισουμε τι ειναι τι ?
Φιλε Deghar Adhark.
Γνωση ειναι η κατανοηση και συνενοηση του ανθρωπου με την καθημερινη του πραγματικοτητα...οσο σκεφτεσαι -> αρα υπαρχεις, γινεσαι δεκτης αλλα και πομπος γνωσης.
Στο ερωτημα που ειναι η γνωση...εμεσα και οχι αμεσα οπως νομιζα πως ηθελες να μαθεις
, θα σου ξανα απανταγα απλα πως η γνωση βρισκεται σε αυτο το σημειο το οποιο ο ανθρωπος εχει ονομασει ΧΡΟΝΟ, οσο ζεις λοιπον μαθαινεις...οσο ζεις στο χρονο αποκτας γνωση, στην ερωτηση λοιπον, "Που βρισκεται η πραγματικη γνωση(δηλ. η Απολυτη Γνωση), η μονη λογικη απαντηση που θα παρεις ειναι"ΠΑΝΤΟΥ"...οτι και να κοιταξεις,σκεφτεις,ακουσεις,γευτεις,αισθανθεις,μυρισεις ειναι γνωση, ειναι ομως αξιοπιστη?...Γενικα η Ζωη ειναι γνωση.
quote:
δηλ.δεν μπορει καποιος που εχει διαβασει τα 2 πακετα του λιακο να λεει οτι εχει την γνωση.
Κανενα βιβλιο δεν θα μπορεσει ποτε να σε κανει να κατανοησεις κατι, απλα θα σου δειξει το πως...ο ανθρωπος ειναι αυτος που κατανοει και "τρωει" τη γνωση, οχι τα βιβλια.
Για παραδειγμα υπαρχουν ανθρωποι που ποτε τους δεν ανοιξαν βιβλιο, παραυτα πολλες φορες ειναι πιο σοφοι και απο τους πιο διαβαστερους.
ΣΟΦΙΑ λοιπον, μπορουμε να ονομασουμε την ενεργεια κατα την οποια ο σκεπτομενος ανθρωπος κατανοει τη γνωση και την ασπαζεται στον καλυτερο βαθμο λειτουργιας της απεναντι στο συμπαν του, και απεναντι στον εγωισμο* του.
Με απλα λογια η σοφια ειναι η γνωση η οποια δεν παρεχει αχριστες-βλαβερες πληροφοριες για το συνολο της σκεψης.
Καταληγουμε λοιπον στο συμπερασμα οτι η γνωση περιεχει τον συντελεστη "πληροφορια"...Η απολυτη γνωση περιεχει ολες της πληροφοριες αχριστες και μη- για τον ανθρωπο.
Αν αναφερεσε στο που βρισκεται η γνωση = Σοφια που δεν περιεχει αχριστα δεδομενα...Τοτε δεν εχεις παρα να αρχισεις να γερνας, και θα την βρεις(αν εισαι σοφος
).
*(Ως εγωισμο, δινω αναφορικα τη σημασια της προστασιας του εκαστου εγω ανα το ατομο αναφορας.)
ερμη, θαμου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου οταν λες οτι η ζωη ειναι γνωση.
οταν μαθαινεις απο παρατηρηση, η απο αλλους ανθρωπους [που κι αυτοι εχουν μαθει απο παρατηρηση] δεν σου εγγυαται κανεις οτι αυτο που μαθαινεις ισχυει. γενικα, πιστευω πως ο,τι βλεπει ενας παρατηρητης δεν ειναι απαραιτητα αληθεια... θελω να πω, εσυ βλεπεις τον τοιχο ασπρο, αλλα τον βλεπεις ετσι γιατι το χρωμα με το οποιο ειναι βαμμενος αντανακλα σχεδον ολο το φασμα ορατου φωτος που πεφτει πανω του. ποιος ομως σου λεει οτι ο τοιχος ειναι οντως ασπρος, η οτι γενικα υπαρχουν χρωματα;
η γνωση ειναι μια, συμπαντικη και καθολικη... τα υπολοιπα ειναι απλως υποκαταστατα...
quote:
ωχ, hotchipilli, τι μου θυμησες! ο χημικος μου στο σχολειο μου ειχε δωσει ενα δοκιμαστικο σωληνα να τον πλυνω και δε μου ειπε ο βλακας οτι περιειχε νατριο [η καλιο ηταν;]... το μαυρισμα στο ταβανι υπαρχει ακομα... ευτυχως δεν εριξα πανω του νερο, αλλα τον εριξα στον υγρο νεροχυτη... αλλα βεβαια αυτο δε σημαινει πως δεν ειχα τη γνωση... οποτε, ατυχες παραδειγμα ισως...
Είχες δικαιολογημένη άγνοια του τι περιείχε ο σωλήνας φίλε μου,γιαυτό και είχες αυτή την ατυχή γνωριμία με αυτού του τύπου της αντιδράσεις.Οπότε δεν σε βαραίνει το ατόπημα της "Μη αφομοίωσης",αλλα μάλλον βαραίνει τον καθηγητή σου το ατόπημα της απροσεξίας και της αφηρημάδας που θα άγγιζε εγκληματικό επίπεδο αν αντι για το ταβάνι είχες την ατυχέστατη εμπειρία να αναφλεχθεί ο σωλήνας με στόχο το πρόσωπό σου.
Και το νάτριο και το κάλιο προκαλεί αυτή την αντίδραση.
Reality: A serotonine induced Hallucination?
quote:
ερμη, θαμου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου οταν λες οτι η ζωη ειναι γνωση.
οταν μαθαινεις απο παρατηρηση, η απο αλλους ανθρωπους [που κι αυτοι εχουν μαθει απο παρατηρηση] δεν σου εγγυαται κανεις οτι αυτο που μαθαινεις ισχυει. γενικα, πιστευω πως ο,τι βλεπει ενας παρατηρητης δεν ειναι απαραιτητα αληθεια...
Φιλε Crucifire.
Στο θεμα γνωση εγω αναφερομαι στη γενικη γνωση και οχι στην "καθολικη" οπως διαχωριζεις εσυ κατι γενικο.Νομιζω οτι ξεκαθαριζω πως η γνωση ειναι πληροφορια, ασχετα απο την βαρυτητα η την χρησιμοτητα της προς τον ανθρωπο.
quote:
πιστευω πως ο,τι βλεπει ενας παρατηρητης δεν ειναι απαραιτητα αληθεια...
Ειναι ομως πληροφορια, το αν ειναι "σωστη" η "λαθος" δεν νομιζω πως ξεχωριζει την πληροφορια απο τη γνωση.
quote:
δεν σου εγγυαται κανεις οτι αυτο που μαθαινεις ισχυει
"Αν δεν παθεις, δεν θα μαθεις..."λεει ο λαος, και πολυ σοφα μαλιστα διοτι δεν υπαρχει κατι στη ζωη μας που να μην ειναι αληθεια η αχριστο για εμας, ακομα και ολες οι αχριστες και βλαβερες πληροφοριες αποτελουν αποδειξη της ζωης μας και της αντιδρασης μας στο περιβαλον μας, μεσα απο τα λαθη μπορουμε να "σκαψουμε" το "σωστο".Τουλαχιστον ετσι βλεπω εγω τη ζωη και αυτη την αποψη.
quote:
οταν μαθαινεις απο παρατηρηση, η απο αλλους ανθρωπους [που κι αυτοι εχουν μαθει απο παρατηρηση] δεν σου εγγυαται κανεις οτι αυτο που μαθαινεις ισχυει
Και ξανα λεω, πως ναι εχεις δικιο ομως και αυτο ειναι γνωση, ασχετα την αποτελεσματικοτητα της.
"Σκεφτομαι αρα υπαρχω..."
Η ζωη ειναι γνωση, οσο ζουμε αποκτουμε γνωσεις λαθος κα μη...

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
testing testing 1,2,3
1,2.3 testing testing
I love testing
What is a human?
still testing testing 1,2.3
Χαμόγελα, κάνει τους άλλους να ανησυχούν...
Dracula
Πριν δυο μήνες προσπαθώ να σβήσω κάποιες απαντήσεις ΜΟΥ σε δυο θέματα και δεν μπορώ γιατί όταν πατάω την εικόνα (DELETE) μου ανοίγει ένα παράθυρο στον οποίο πατάω Send και εκεί μου εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να το κάνει. (The page cannot be displayed because an internal server error has occurred.)
Τι πρέπει να κάνω για να σβήσω κάποια μηνύματα που δεν θέλω να συνεχίσουν εκεί; Αφού στο FAQ λέει :
«You may edit or delete your own posts at any time. Just go to the topic where the post to be edited or deleted is located and you will see a edit or delete icon ( ) on the line that begins "posted on..." Click on this icon to edit or delete the post. No one else can edit your post, except for the forum Moderator or the forum administrator.»
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μπορείτε να μου δώσετε.
Στα forums του ESOTERICA δεν μπορεί να γίνει επεξεργασία μηνυμάτων μετά την παρέλευση ενός μικρού διαστήματος λίγων ωρών και επίσης δεν μπορεί να γίνει διαγραφή μετά την παρέλευση ενός διαστήματος λίγων λεπτών.
Το FAQ που έχεις διαβάσει αφορά γενικότερα τη λειτουργία της εφαρμογής SNITZ, αλλά από κει και πέρα, κάθε forum έχει κάνει τις δικές του ρυθμίσεις.
Οι δικές μας είναι αυτές που σου προανέφερα, οι οποίες έχουν γνωστοποιηθεί στα μέλη των forums και ισχύουν από το Φθινόπωρο του 2004!!
Να σου υπενθυμίσω, ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετά από αίτησή σου, αναλάβαμε την χρονοβόρα διαδικασία να κάνουμε edit σε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μηνυμάτων σου σε ένα απενεργοποιημένο θέμα. Είναι φαντάζομαι αυτονόητο το ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για σχεδόν κάθε μήνυμα που έχεις γράψει και φυσικά, υπάρχουν εκατοντάδες μέλη των forums και πολλές χιλιάδες μηνύματα, για τα οποία κάποιος ίσως έχει μετανιώσει για κάτι που έχει γράψει και θα ήθελε να το αλλάξει.
Δεν μπορεί όμως να γίνει κάτι τέτοιο.