ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

thoth30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
beyondΜέλος
13/10/2003, 19:05:00
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ?
ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ? ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΗΛΩΣΕΙ ?
ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ,ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΦΛΟΓΙΤΣΕΣ..

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΟΓΜΑΤΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ..

13/10/2003, 22:28:25
Σωστός!

"Τάδε έφη Avallon"
ΕΛΜέλος
13/10/2003, 22:58:08
quote:

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ?
ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ? ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΗΛΩΣΕΙ ?
ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ,ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΦΛΟΓΙΤΣΕΣ..

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΟΓΜΑΤΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ..

Φίλε beyond

Η απάντηση στην υποθετική ερώτηση σου είναι μια υποθετική ερώτηση.
Και αν ακόμα υπάρχει Θεός και αν ακόμα δίνει το Φως στους θνητούς γιατί θα έπρεπε εσύ και ο κάθε ένας από εμάς να καταλάβει το λόγο που αποφάσισε κάτι τέτοιο?

Το σχέδιο του γιατί σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ίσως να μας αποκαλυφθεί ίσως και όχι , αλλά μέχρι τότε μείνε στις υποθέσεις και όχι στους ψευτο-παραλληλισμούς Φως-Παιδάκια , γιατί απλούστατα κρίνεις τον Θεό σύμφωνα με μια δική σου υπόθεση , πράγμα το λιγότερο μιαρό.

ΕΛ

ΕΛΜέλος
14/10/2003, 00:05:20
Φίλε tyanea

quote:

Και ποιος ορισε τους Ορθοδοξους κληροδοτες του ταφου του Ιησου?

Διαπιστώνω μια τρομερή εμπάθεια από εσένα προς την ορθοδοξία , όπως και να έχει αυτό είναι δική σου υπόθεση.
Όσο αναφορά γιατί η ορθοδοξία έχει την πρωτοκαθεδρία στον Τάφο του Χριστού αν μιλήσουμε καθαρά τεχνικά είναι κληρονομικό δικαίωμα από την πρώτη φορά που λειτούργησε από τους Βυζαντινούς.

quote:

Δοκιμασαν και απετυχαν ποτε?
Στην προσφατη ιστορια?
Και αν εγινε καποτε αυτο,γιατι δεν τους δινετε η ευκαρια να ξαναπροσπαθησουν?
Μπορει με τους αιωνες να εχουνε γινει και αυτοι καλοι και εναρετοι οπως οι Ορθοδοξοι.

Φίλε μου αντιλαμβάνεσαι πόσο σαθρή είναι η πρόταση σου ?
Παράδειγμα
Εάν εσύ ήσουν ιερέας οποιασδήποτε θρησκείας και εκτελούσες την πιο ιερή τελετή σου στο άδυτο των άδυτων στο πιο ιερό μέρος , εκεί που αγγίζεις το θειο . Θα διανοούσουν έστω και μια στιγμή χωρίς να χάσεις την πίστη σου να διαρρήξεις την συμφωνία σου με το Θειο προσφέροντας την θέση σου στον κάθε έναν που θέλει να ‘δοκιμάσει’ την τύχη του ? Νομίζω ότι μπερδεύεις τον βασιλιά Αρθούρο με τον Πατριάρχη.

Είδες τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν μια στιγμή δοκίμασαν οι Αρμένιοι και έγινε θαύμα , κεραυνός από καθαρό ουρανό σχίσιμο κολόνας μπροστά από την οποία προσευχόταν ο Πατριάρχης και αφή του Φωτός . Τι άλλο θες ? Εκτός και εάν ήταν αυταναφλεγόμενη κολόνα η έχει σπίρτα μέσα ?

Φίλε μου όσες φορές και να γίνει το θαύμα , και μπροστά σου να γίνει είσαι τόσο φανατικός που δεν θα το δεις , προσπάθησε να μην φανατίζεσαι.

quote:

Εχεις σκεφτει οτι αυτο το πραγμα πουλαει σαν τρελο?
Εχεις ψαξει ποτε στοιχεια για το ποσα φραγκα βγαζει το Ισραηλ απο τον ταφο του Ιησου και γενικα απο τους αγιους τοπους?
Για σκεψου λοιπον ξαφνικα να κατερεε ολο αυτο,την οικονομικη ζημια που θα υπηρχε.Μιλαμε για Εβραιους ετσι,για τους πλεον φραγκοφονιαδες.

Νομίσεις ότι είναι πιο σημαντικό για τους Εβραίους το χρήμα φίλε μου ? Ξέρεις τι χαρά θα πάρουν μόλις γίνει εάν τέτοιο σκάνδαλο ? θα ξεφτιλιστεί μια αντίπαλη θρησκεία τους σε τέτοιο βαθμό και φυσικά τα οφέλη θα τα καρπωθούν αυτοί αφού θα παρουσιαστούν ως αυθεντικοί ενώ οι Χριστιανοί ως μια ψεύτικη αίρεση του Εβραϊσμού.

quote:

Σου δοθηκε ενα παραδειγμα με αποδειξεις για το πως μπορει να γινετε η αφη του αγιου φωτος και το αμφισβητεις?
Εαν ο επιστημον αυτος ζητουσε να μπει στον ταφο γιατι θα ελεγε οτι ειδε οραμα οτι θα παρει το αγιο φως η αν δεν τον αφηνε ο Πατριαρχης να μπει να αναβανε οι λαμπαδες του ετσι ξαφνικα εξω απο τον ταφο,τι θα ελεγες σημερα φιλε μου?

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ !!!! Mάλλον τα μαθηματικά σου είναι λίγο φτωχά.

Όσο αναφορά τον επιστήμονα που λες.

Παράδειγμα
Είσαι ένα τίμιος περιπτεράς και έχεις βρει τον τρόπο να κάνεις τρελές πωλήσεις. Μια μέρα έρχεται το ξαδερφακι σου και το αφήνεις στο πόστο σου για μια ώρα. Μέσα σε αυτή την ώρα αυτός πουλάει όσο και εσύ ο τίμιος περιπτεράς , με την διαφορά ότι αυτός με κάποιο κόλπο πετυχαίνει το ποθητό αποτέλεσμα. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ? Μα φυσικά !!! Σύμφωνα με την ΔΙΚΗ ΣΟΥ λογική.

Δεν ξέρεις να διατυπώνεις την αμφιβολία σου φίλε μου. Ξέρεις γιατί ? Γιατί δεν έχεις αμφιβολία . Δεν ερευνάς. Είσαι πεπεισμένος από τον ίδιο τον φανατισμό σου. Δεν θες αποδείξεις ούτε καν ενδείξεις , οτιδήποτε μπορεί να δώσει τροφή στο φανατισμό σου είναι καλοδεχούμενο έστω και εάν είναι παράλογο.

quote:

Ας αφησει λοιπον ο Πατριαρχης τους επιστημονες να μπουνε να ερευνησουνε το θεμα γιατι πλεον η επιστημη του εδωσε την απαντηση για το πως το κανει και απο την στιγμη που δεν δεχετε να ερευνηθει ο χωρος και το "θαυμα" εγω πιστευω τους επιστημονες.

Φίλε μου δεν είναι ο Πανάγιος Τάφος κοτέτσι να μπαίνει ο κάθε επιστήμονας. Κατάλαβε επιτέλους ότι η θέση του Πατριάρχη είναι λεπτή , δεν θα ξαναπώ γιατί είναι , διάβασε όλα μου τα προηγούμενα γράμματα.
Όσο αναφορά ότι εσύ πιστεύεις τους επιστήμονες που κατάφεραν με απατεωνιά το θαύμα δείχνεις τον φανατισμό σου απλά. Εάν ήσουν άτομο με λογική και αρχές θα έλεγες απλά ότι το όλο θέμα είναι υπό σκέψη και ότι κρατάω επιφυλάξεις.
Το ότι δεν γίνετε έρευνα δεν σημαίνει ενοχή από την πλευρά του Πατριάρχη. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. Είσαι παράλογος τελείως. Μου θυμίζεις τους Τούρκους με τις τρέλες απαιτήσεις που έχουν όταν παραβιάζουν τον χώρο μας και ζητάνε και τα ρέστα.

quote:

Οχι και χωρις στοιχεια φιλε μου.
Ισως μεγαλο μερος των Ελληνων αν εχουνε πιο ανοιχτο μυαλο και ας πιστευουνε στον ιδιο θεο με εσενα.

ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ??? Ξέρεις τι σημαίνει στοιχεία ? το ότι μύρισες παστίτσιο δεν σημαίνει ότι η μάνα σου κάνει παστίτσιο , η μυρωδιά έρχεται από το διπλανό σπίτι. Η μητέρα σου κάνει μουσακά σήμερα !!!

Στα λέω όσο πιο λαϊκά γίνετε να καταλάβεις την πλάνη σου και τον λάθος τρόπο σκέψης σου όπου σε οδηγεί ο φανατισμός σου.
Φίλε μου εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα κράξει τον Πατριάρχη εάν ποτέ αποδειχτεί κάτι μεμπτό . Μέχρι τότε όμως θα σε παρακαλέσω την άλλη φορά που θα πεις απατή το Άγιο Φως να το κανείς με σκληρά στοιχεία. Κατάλαβε ότι με την επιπόλαια στάση σου προκαλείς εμφύλια διαμάχη μεταξύ Ελλήνων , ανεπίτρεπτο !

ΕΛ

"Το σύμπαν καταρρέει"

Edited by - ΕΛ on 14/10/2003 00:24:32

beyondΜέλος
14/10/2003, 07:09:51
ΕΛ ΕΙΠΕΣ,"
Φίλε beyond

Η απάντηση στην υποθετική ερώτηση σου είναι μια υποθετική ερώτηση.
Και αν ακόμα υπάρχει Θεός και αν ακόμα δίνει το Φως στους θνητούς γιατί θα έπρεπε εσύ και ο κάθε ένας από εμάς να καταλάβει το λόγο που αποφάσισε κάτι τέτοιο?

Το σχέδιο του γιατί σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ίσως να μας αποκαλυφθεί ίσως και όχι , αλλά μέχρι τότε μείνε στις υποθέσεις και όχι στους ψευτο-παραλληλισμούς Φως-Παιδάκια , γιατί απλούστατα κρίνεις τον Θεό σύμφωνα με μια δική σου υπόθεση , πράγμα το λιγότερο μιαρό."

ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ..ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ.ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ,ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΝΩ ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΦΛΟΓΙΤΣΕΣ.
ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΝΩ ΑΠΕΞΩ ΣΦΑΖΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΘΕΟ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ..

14/10/2003, 11:37:12
Φίλε ΕΛ δε νομίζω ότι είναι κανένας από δω μέσα φανατισμένος... ή τουλάχιστον αν είναι ο beyond άλλο τόσο είσαι και συ...
Ολοι είμαστε εδώ γιατί αμφιβάλουμε και ερευνούμε... στους ερευνητές δε χωράει φανατισμός...

Οσο για αυτό που είπες για το Θεό σου λέω ότι ο καθένας μας κρίνεται ΓΙΑ τις πράξεις αλλά ο Θεός κρίνεται ΑΠΟ τις πράξεις του, γιατί για φαντάσου αν στη Δευτέρα Παρουσία ο Θεός αρχίσει να σκοτώνει μαζί με τους κακούς (όπως είναι αναμενόμενο) και τους καλούς... τότε πως θα σου φαινότανε? Τι θα έλεγες για την πλάνη στην οποία είχε περιέλθει η θρησκεία μας τόσα χρόνια? Εσύ τότε δε θα έκρινες την πράξη αυτή του Θεού? Μην πεις όχι γιατί δε θα σε πιστέψω

"Τάδε έφη Avallon"
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣΝέο Μέλος
14/10/2003, 11:50:02
ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ "Δευτέρες Παρουσίες" ΑΥΤΟΤΙΤΛΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ;
ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ;

AkashicΝέο Μέλος
14/10/2003, 12:07:13
Το νερό το απλό χαλάει, όπως είναι φυσικό. Το αγιασμένο νερό (αγιασμός) δεν χαλάει. Έχω αγιασμό εδώ και 30 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα.
Όσο για το γιατί ο Θεός ανάβει το Φως και δεν κάνει τίποτα για τα παιδάκια που σκοτώνονται,σας παραπάμπω στο αρχαίοελληνικό " ότι Θεός ή μη Θεός ή το μέσον, τι φης ερευνήσας βροτών". Θα κρίνουμε το Θεό ΄τώρα επειδή εμείς οι άνθρωποι φτιάχνουμε τους πολέμους και σκοτώνουμε τα παιδάκια?
Το ότι ο Καλόπουλος και ο Κοραής αποκαλούν το Άκτιστο Φως "απάτη" δεν νομίζω ότι μου λέει και πολλά.
Όσο για το ότι ζούμε μέσα στην ύλη και πιστεύουμε σε Θεούς, καλύτερα να πιστεύουμε σε Θεούς που μπορεί να μην υπάρχουν αλλά είναι χίλιες φορές καλύτερο από το να ζούμε μέσα στη μιζέρια της ύλης που κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο αυτή υπάρχει. Το Άκτιστο Φως δεν καίει, αν και έχει τη μορφή φλόγας και επειδή ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί ούτε και πρόκειται να το εξηγήσει, για αυτό ψάχνετε να βρείτε δήθεν αποδείξεις και παρομοιώσεις από την αρχαιότητα και το θεωρείτε απάτη του Πατριάρχη και Μυθολογία των Εβραίων.
Ο Χριστιανισμός εδραιώθηκε στην Ελλάδα των Πυθαγόρειων, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, σε ένα λαό με μοναδική ευφυϊα, δεν σας φτάνει αυτό? εκτός και αν μας θεωρείτε όλους τόσο ηλίθιους.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣΝέο Μέλος
14/10/2003, 12:56:35
ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΕΙΜΑΙ....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΒΙΑΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟΥ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΜΕΤΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ.
ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ;

ΕΛΜέλος
14/10/2003, 13:00:15

Akashic είσαι σωστός.

ΕΛ

"Το σύμπαν καταρρέει"