- ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
λες:
quote:
Οικογενειακό ή γενικότερο; π.χ χριστιανική Ελλάδα... θρησκευτικά σχολείου... ήχοι από καμπάνες κλπ...κλπ...
Απ: Οικογενειακό και γενικότερο.
quote:
Vasiliscm: Όλες μου οι πηγές είναι : Η Παλαιά Διαθήκη, η Καινή Διαθήκη και οι Πατέρες της εκκλησίας.Sensum: Αν αυτές είναι οι πηγές σου, τότε τα συμπεράσματά σου από πού στον κόρακα τα εξήγαγες;
Aπάντηση:
Για τον αιμοβόρο Εβραίο Θεό σας βλέπε : Δευτερονόμιο, Ιησούς του Ναυή (Π. Διαθήκη)
Για τον Εβραίο Θεό σας βλέπε: Γέννεση, Έξοδο. Βιβλία γραμμένα απο το Εβραικό ιερατείο και αποδεκτά από όλο το Εβραικό αλλά και το Χριστεπώνυμο πλήθος.
Για τον Εβραίο Ιησού σας βλέπε τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης.
ΓΙα τους Εβραίους Αποστόλους βλ. ΚΔ.
Είστε λοιπόν Εβραιοχριστιανοί Ναι ή Όχι;
Αναμένω τις υπόλοιπες απορίες σου.
quote:
Εβραιοχριστιανοί στην Θρησκεία και όχι την καταγωγή.
Βασίλη να σε ρωτήσω κάτι, βάση του περίφημου σκεπτικού σου.
Αν θεωρήσουμε πως υπήρξε κάποτε ή/και πως υπάρχει και σήμερα δημοκρατία και υποθέσουμε πως γεννήθηκε στην Ελλάδα, τότε, όσοι ανά τον κόσμο θεωρούν τον εαυτό τους "δημοκράτες", θα πρέπει να το διορθώσουν και να λέγονται "ελληνοδημοκράτες";
Αν μπορείς, λύσε μου σε παρακαλώ αυτή τη απορία;![]()

- Αν επιμένεις ακόμη στα συμπεράσματά σου από την ανάγνωση των σχολίων μου,
- κι επειδή κυριολεκτικά ΒΑΡΙΕΜΑΙ να ξετυλίξω όλο αυτό το κουβάρι που μου πασάρεις, να εξηγώ και να παραπέμπω σε σχόλια, γραμμές, φράσεις, στίξη, ανάλυση σχέσεων στον συνταγματικό άξονα, ερμηνεία επιλεγμένων λέξεων στον παραδειγματικό κλπκλπ...
Θα σου πρότεινα να ζητήσεις και μια τρίτη πιο ψύχραιμη γνώμη από τη δική σου για το τι ακριβώς είπα.
quote:
Αγαπητέ sensum, προσωπικά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η δική σου τακτική οπότε ας μιλήσουμε για την δική σου διαγωγή για αρχή...
quote:Αντιλήφθηκες, φίλε μου, ότι δεν διαμαρτυρήθηκα για την αντιστροφή της σειράς στον έλεγχο διαγωγής;
Κι αυτή μου η σύσταση φυσικά δεν έχει ως μοναδικό αποδέκτη μόνο εσένα αλλά όλους τους συμμετέχοντες...
Ποιος ήρξατο χειρών αδίκων;
Θα περιμένω για πολύ ακόμα να σε δω να απευθύνεις έστω και ΜΙΑ μόνο προσωπική σύσταση στον αμετανόητο "Κλαζομένιο" ή κατά την γνώμη σου δεν τρέχει τίποτα;
Τι αποφαίνεται επ' αυτού το 11ο Αρχέτυπο της Μεγάλης Αρκάνα;
Sensum aestimandum esse, non verba.
quote:
Ψηλέ όσοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα και είναι Δημοκράτες λέγονται : Νεοδημοκράτες !
Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες. Συμφωνώ μαζί σου.
Οι μισοί είναι τέτοιοι και οι άλλοι μισοί είναι πάλι τέτοιοι αλλά .... πώς θα τους ονόμαζες; Για να δούμε θα το βρεις;

quote:Ευχαριστώ, φίλε μου, για τις παραπομπές στις "εβραϊκές" γραφές...
Vasiliscm
Aπάντηση:
Για τον αιμοβόρο Εβραίο Θεό σας βλέπε : Δευτερονόμιο, Ιησούς του Ναυή (Π. Διαθήκη)
Για τον Εβραίο Θεό σας βλέπε: Γέννεση, Έξοδο. Βιβλία γραμμένα απο το Εβραικό ιερατείο και αποδεκτά από όλο το Εβραικό αλλά και το Χριστεπώνυμο πλήθος.
Για τον Εβραίο Ιησού σας βλέπε τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης.
ΓΙα τους Εβραίους Αποστόλους βλ. ΚΔ.
Είστε λοιπόν Εβραιοχριστιανοί Ναι ή Όχι;
Αναμένω τις υπόλοιπες απορίες σου.
Ιδού ορισμένες απορίες μου:
Απορία υπ' αριθ. 1: Για τον «αιμοβόρο Εβραίο Θεό» στην Π. Διαθήκη, η χριστιανή μαμά σου δεν σου είπε να ρωτάς για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, γιατί θα μείνεις ξύλο απελέκητο και θα λες ανοησίες;
Απορία υπ' αριθ. 2: Πώς τεκμαίρεται θεολογικά η εθνικότητα (!) ενός Άχρονου, Αΐδιου, Αιώνιου, ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ Θεού;
Απορία υπ' αριθ. 3: Όσον αφορά την ανθρώπινη φύση του Χριστού, σε ποιο δόγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ή άλλης χριστιανικής ομολογίας προσδιορίζεται με εθνοφυλετικούς (!) όρους;
Απορία υπ' αριθ. 4: Είπες επιλεξεί: «Ορισμένοι αμόρφωτοι νομίζουν ότι προσπαθώ να θίξω τους Εβραίους». Θεωρείς λοιπόν πως ΚΑΙ οι Εβραίοι μετέχουν στην κοινή ανθρώπινη φύση ή είναι λιγάκι κατώτεροι;
Απορία υπ' αριθ. 5: Αν όλα βαίνουν καλώς ως εδώ, και οι Εβραίοι είναι τελικά το ίδιο άνθρωποι όπως και οι Έλληνες, τότε η σωτηρία και η θέωση, κατά τη θεολογία, της ανθρώπινης φύσης στο Πρόσωπό του Χριστού αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Εβραίους ή όλους τους ανθρώπους; Τι λέει η Γραφή επ' αυτού, πώς αντιλαμβάνεσαι π.χ. το εδάφιο στο Γαλάτες γ' 28;
Απορία υπ' αριθ. 6: Αφού κατά τη Γραφή ο Θεός έπλασε τον κόσμο και πάντες οι άνθρωποι εξ ενός αίρουμε την καταγωγή μας, αναρωτήθηκες γιατί μόνο οι Εβραίοι πήραν το χρίσμα του εκλεκτού λαού στην Π.Διαθήκη; Ρατσιστικά καπρίτσια του Θεού ή σεβασμός εκ μέρους Του της ελεύθερης επιλογής των εθνών να Τον αρνηθούν και να στραφούν στα ξόανα που οι ίδιοι επινόησαν, για να κολακεύουν τα πάθη και τις διαστροφές τους;
Απορία υπ' αριθ. 7: Αφού κατά την Γραφή, όπως και στην θρησκευτική αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων, η ανθρώπινη ζωή δεν τελειώνει στο μνήμα, αλλά ο θάνατος αποτελεί πέρασμα σε έναν άλλο τρόπο ύπαρξης, γιατί αρνείσαι στη Θεία Πρόνοια (βλ. «Ειμαρμένη» στους αρχαίους) το δικαίωμα να αποφασίζει για το Πότε, το Γιατί και το Πώς θα γίνει αυτό το πέρασμα;
Απορία υπ' αριθ. 8: Δικαίωμα του Θεού δεν είναι να χρησιμοποιεί ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ τον θάνατο, για να συμμορφώσει τον άνθρωπο από την ξεφτίλα (π.χ. σοδομισμός, μαγείες, ανθρωποθυσίες κλπ) και να τιμωρήσει την ύβρη του; Θα επευφημούσες έναν γονιό που θα αδιαφορούσε παντελώς για την αγωγή των παιδιών του;
Απορία υπ' αριθ. 9: Στην τελική, απόρριψες τον "αιμοβόρο Εβραίο Θεό" για χάρη της Αφροασιατικής 12ξόανης κοινότητας των ανώμαλων του Ολύμπου; (βλ. Ηρόδοτο, Απολλόδωρο, Ελληνική Μυθολογία γενικότερα)
Απορία υπ' αριθ.10: Δέχεσαι συμβουλή;
Αν ναι, τότε σταμάτα να διαβάζεις τις κοτσάνες του Δημόφιλου και ρώτα κανέναν Χριστιανό για θέματα της Γραφής.
Sensum aestimandum esse, non verba.
quote:
Θα σου πρότεινα να ζητήσεις και μια τρίτη πιο ψύχραιμη γνώμη από τη δική σου για το τι ακριβώς είπα.
Αγαπητέ sensum, δε νομίζω να έχασα κάπου την ψυχραιμία μου.
quote:
Αντιλήφθηκες, φίλε μου, ότι δεν διαμαρτυρήθηκα για την αντιστροφή της σειράς στον έλεγχο διαγωγής;Ποιος ήρξατο χειρών αδίκων;
Θα περιμένω για πολύ ακόμα να σε δω να απευθύνεις έστω και ΜΙΑ μόνο προσωπική σύσταση στον αμετανόητο "Κλαζομένιο" ή κατά την γνώμη σου δεν τρέχει τίποτα;
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις καλύτερα τις 2 συστάσεις μου που παρέθεσες καθώς φαίνεται ότι παρανόησες το τι είπα.
Σε κάποιο μέλος με το nickname "Κλαζομένιος", δεν έχω κάνει κάποια σύσταση προσωπική.
Γενικές συστάσεις προς ψυχραιμία σε όλους τους συμμετέχοντες έχουν υπάρξει πολλές.
quote:
Τι αποφαίνεται επ' αυτού το 11ο Αρχέτυπο της Μεγάλης Αρκάνα;
Θα το μάθεις τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο στην εορτή της Μεγαλόχαρης... ![]()
Παρατηρώντας στα τελευταία μηνύματα που παρατίθενται στο παρόν θέμα μια "εκτροπή" από τον αρχικό σκοπό του θέματος, θα παρακαλούσα όλους τους συμμετέχοντες να επανέλθουν σ' αυτό.

In anticipation of my resurrection...
μην γίνεσε κακός ! Εάν θέλεις να κουβεντιάσουμε, ας κουβεντιάσουμε ! Τις μανάδες μας άφησέ τες κατά μέρος.
Λες λοιπόν:
quote:
Απορία υπ' αριθ. 1: Για τον «αιμοβόρο Εβραίο Θεό» στην Π. Διαθήκη, η χριστιανή μαμά σου δεν σου είπε να ρωτάς για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, γιατί θα μείνεις ξύλο απελέκητο και θα λες ανοησίες;
Απ: Η μάνα μου μου είπε πάντα να ρωτάω για αυτά που δεν καταλαβαίνω διότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και την Φιλοσοφία. Έτσι μόνο ρωτώντας πέρνει κανείς απαντήσεις ! Μου είπε επίσης ότι οι ερωτήσεις δεν συμφέρουν αυτούς που έχουν ιερά βιβλία και είναι προσκολλημένοι με φανατισμό σ'αυτά.
Λες επίσης:
quote:
Απορία υπ' αριθ. 2: Πώς τεκμαίρεται θεολογικά η εθνικότητα (!) ενός Άχρονου, Αΐδιου, Αιώνιου, ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ Θεού;
ΑΠ: Από που έμαθες ότι ο Άχρονος, Αΐδιος, Αιώνιος και Αγέννητος Θεός σου έχει αυτές τις ιδιότητες ; Από τους Εβραίους; Από το Εβραικό ιερατείο; Είναι έωλες οι ιδιότητες του Εβραίου Θεού σας ! Κανείς δεν μπορεί να στηριχθεί σ' ένα βιβλίο που γράφτηκε από τους Εβραίους για τους Εβραίους για να βγάλει συμπεράσματα για ένα “δήθεν” Θεό! Οι Εβραίοι του ιερατείου το έκαναν αυτό για να διοικούν τα κορόιδα.
Λες :
quote:
Απορία υπ' αριθ. 3: Όσον αφορά την ανθρώπινη φύση του Χριστού, σε ποιο δόγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ή άλλης χριστιανικής ομολογίας προσδιορίζεται με εθνοφυλετικούς (!) όρους;
Απ: Ο Χριστός σας είναι Εβραίος γόνος Εβραίου Πατέρα πάππου προς Πάππο ! Όλα τ'άλλα είναι συμπεράσματα των Οικουμενικών συνόδων σας! Άρα αστήριχτα και αμφιλεγόμενα.
Λες:
quote:
Απορία υπ' αριθ. 4: Είπες επιλεξεί: «Ορισμένοι αμόρφωτοι νομίζουν ότι προσπαθώ να θίξω τους Εβραίους». Θεωρείς λοιπόν πως ΚΑΙ οι Εβραίοι μετέχουν στην κοινή ανθρώπινη φύση ή είναι λιγάκι κατώτεροι;
Απ: Οι Εβραίοι είναι ένας λαός της Γης μας. Ούτε ανώτεροι ούτε κατώτεροι των άλλων. Εσείς τους θεωρείτε ως περιούσιο λαό σύμφωνα με τας γραφάς σας.
Λες:
quote:
Απορία υπ' αριθ. 5: Αν όλα βαίνουν καλώς ως εδώ, και οι Εβραίοι είναι τελικά το ίδιο άνθρωποι όπως και οι Έλληνες, τότε η σωτηρία και η θέωση, κατά τη θεολογία, της ανθρώπινης φύσης στο Πρόσωπό του Χριστού αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Εβραίους ή όλους τους ανθρώπους; Τι λέει η Γραφή επ' αυτού, πώς αντιλαμβάνεσαι π.χ. το εδάφιο στο Γαλάτες γ' 28;
ΑΠ: Η σωτηρία και η Θέωση σαφώς και αφορά μόνον τους Εβραίους. Το κύρηγμα του Ιησού γινόταν μόνο προς του Εβραίους. Τα αναγράφουν οι γραφές σας. Εσείς προκύψατε μετά τον Παύλο και τις Οικουμενικές συνόδους.
(Συνεχίζεται)
Λες:
quote:
Απορία υπ' αριθ. 6: Αφού κατά τη Γραφή ο Θεός έπλασε τον κόσμο και πάντες οι άνθρωποι εξ ενός αίρουμε την καταγωγή μας, αναρωτήθηκες γιατί μόνο οι Εβραίοι πήραν το χρίσμα του εκλεκτού λαού στην Π.Διαθήκη; Ρατσιστικά καπρίτσια του Θεού ή σεβασμός εκ μέρους Του της ελεύθερης επιλογής των εθνών να Τον αρνηθούν και να στραφούν στα ξόανα που οι ίδιοι επινόησαν, για να κολακεύουν τα πάθη και τις διαστροφές τους;
Απ: Το “Αφού κατά την γραφή” σε εκφράζει απόλυτα βλέπω !
Οι Εβραίοι λοιπόν πήραν το χρίσμα διότι Εβραίοι Έγραψαν το Βιβλίο ! Είναι σαν αυτό που λέει ο Χάρυ κλιν : “100 μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ! Αυτοί ξέρουν!”
Λες:
quote:
Απορία υπ' αριθ. 7: Αφού κατά την Γραφή, όπως και στην θρησκευτική αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων, η ανθρώπινη ζωή δεν τελειώνει στο μνήμα, αλλά ο θάνατος αποτελεί πέρασμα σε έναν άλλο τρόπο ύπαρξης, γιατί αρνείσαι στη Θεία Πρόνοια (βλ. «Ειμαρμένη» στους αρχαίους) το δικαίωμα να αποφασίζει για το Πότε, το Γιατί και το Πώς θα γίνει αυτό το πέρασμα;
ΑΠ: Δεν αρνούμαι την Θεία πρόνοια, αρνούμαι όλο το Οικοδόμημα της Θρησκείας σας που πηγάζει από τους Εβραίους. Τον Εβραίο Θεό σας τον Εβραίο Ιησού σας, τον Παύλο σας και όλους τους Αποστόλους σας !
Λες:
quote:
Απορία υπ' αριθ. 8: Δικαίωμα του Θεού δεν είναι να χρησιμοποιεί ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ τον θάνατο, για να συμμορφώσει τον άνθρωπο από την ξεφτίλα (π.χ. σοδομισμός, μαγείες, ανθρωποθυσίες κλπ) και να τιμωρήσει την ύβρη του; Θα επευφημούσες έναν γονιό που θα αδιαφορούσε παντελώς για την αγωγή των παιδιών του;
Απ: Δικαίωμα κάθε ανύπαρκτου Θεού των Εβραίων, των Ινδιάνων, των Ελλήνων, των Ινδών είναι να κάνει ότι θέλει. Αφού ο άνθρωπος τους έπλασε με ανθρώπινα χαρακτηριστικά είναι φυσιολογικό να τους θελει να συμπεριφέρονται ως άνθρωποι. Με δικαιώματα, υποχρεώσεις, τιμωρίες, αμαρτίες κ.ο.κ.
Λες:
quote:
Απορία υπ' αριθ. 9: Στην τελική, απόρριψες τον "αιμοβόρο Εβραίο Θεό" για χάρη της Αφροασιατικής 12ξόανης κοινότητας των ανώμαλων του Ολύμπου; (βλ. Ηρόδοτο, Απολλόδωρο, Ελληνική Μυθολογία γενικότερα)
ΑΠ: ΑΠ' ότι έχεις ήδη καταλάβει απόρριψα τον Θεό σας διότι δεν υπάρχει ούτε Αυτός ούτε Κανείς άλλος Θεός !
Λες:
quote:
Απορία υπ' αριθ.10: Δέχεσαι συμβουλή;
ΑΠ: Βεβαίως ! Αν είναι καλή !
Με ευχαρίστηση απαντώ στις όποιες απορίες σου αφορούν στην Θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού. Ελπίζω να κερδίσεις κάτι από αυτές τις απαντήσεις.
Βασίλης