ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ierofanths5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
IerofanthsΝέο Μέλος
10/01/2004, 22:42:23
καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ.

Πραγματικα AVATARGR το θεμα που εθιξες ειναι, κατα τη γνωμη μου, ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα θεματα που εχουν αναπτυχθει κατα καιρους, διοτι, κατα κυριο λογο αφορα τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

ο προβληματισμος μου για τα περιστατικα που διαβαζω και το μελλον του ανθρωπινου γενους, ειναι εξ'ισου σημαντικος με αυτον, των υπολοιπων συνομιλητων.

θα ηθελα ομως να κανω σε αυτο το σημειο μια μικρη αναφορα στην εξελιξη της ζωης στον πλανητη μας, τη ΓΗ. Συμφωνα με επιστημονικες μελετες στο παρελθον δυο φορες στη ΓΗ εχει δημιουργη8ει ζωη και τις δυο εχει καταστραφει απο διαφορα φυσικα αιτια (η αναφορα στα οποια ειναι μαλλον αχρειαστη).

το ανθρωπινο γενος ανηκει στην τριτη φαση εξελιξης της ζωης πανω στη ΓΗ, κανοντας την εμφανιση του πριν απο περιπου 2 εκατομυρια χρονια.

απο τη στιγμη που δημιουργειται ζωη, διαταρασσεται η ισορροπια πανω στον πλανητη και κατα τη διαρκεια της εξελιξης της η ΓΗ οδηγειται ολοενα προς την ΑΤΑΞΙΑ και παραπερα το ΧΑΟΣ.

ο ανθρωπος ειναι μερος της ζωης στη γη και ειναι απολυτα φυσικο να αποτελει, δυστυχως βασικο, συντελεστη φθορας.

σε καμια περιπτωση δεν ειμαστε μοναδικα υπευθυνοι για την φθορα αυτη, ουτε διαταραξαμε καποια αρμονικη σχεση της φυσης με τον πλανητη, με την εμφανιση μας εκατομυρια χρονια πριν.

ευχαριστω

11/01/2004, 12:57:09
quote:
ALLZARO ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΤΟ TOPIC ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ.ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ TOPIC ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Ολοι εχουμε μία ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα Κάτια.
Ολοι είμαστε φιλόζωοι αλλοι περισσότερο και αλλοι λιγότερο.

Ολοι ομως συμβάλλουμε στην εξόντωσή τους.
Φαντάσου ενα αυτόματο μηχάνημα που σφάζει ζώα.Του ρίχνεις 1 ευρώ και σου σφάζει ενα ζώο για να το φάς.
Η συνειδησή σου είναι καθαρή?? Δεν το εσφαξα εγώ. Το μηχάνημα το έσφαξε.
Αν δεν έριχνες το ομως το ευρώ???

11/01/2004, 13:04:22
Aγαπητέ φίλε Ierofanths.

Ισως και να είναι έτσι. Ισως στο παρελθόν ο άνθρωπος να είχε δημιουργήσει πολιτισμό και να είχε καταστραφεί για πολλούς και διάφορους λόγους.
Πολιτισμό , τεχνολογία ομως οπως η σημερινή οχι.
Σήμερα ο άνθρωπος εχει τη δυνατότητα να προστατέψει τον πλανήτη να προστατέψει τα ζώα και τη φύση που ανήκουν στον πλανήτη αυτόν και αφού τους δώσει το δικαίωμα της ύπαρξης εκείνος να προχωρήσει στην εξερεύνηση του μελλοντικού του χώρου ύπαρξης. Το Σύμπαν.
Οσο πιο γρήγορα το καταφέρει τόσο το καλύτερο για αυτόν.

steelspringΜέλος
11/01/2004, 22:14:10
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη σοβαρότητα του θέματος , θα προσθέσω και άλλες πληροφορίες.
Υπάρχει ένας κατάλογος ζώων που σκοτώνουν ή και τρώνε τον άνθρωπο.
Η πολική αρκούδα, Η Τίγρη, η Λεοπάρδαλη, ο κροκόδειλος , τα μεγάλα φίδια,
Ο δράκος του Comodo ,το λιοντάρι, η Ύαινα και πολλά άλλα.
Απο όσο ξέρω οι πίθηκοι σκοτώνουν και τρώνε πιθήκους άλλων ειδών όχι συχνά , αλλά ούτε και σπάνια.
Επιθέσεις πιθήκων σε ανθρώπους συνέβαιναν απο πολύ παλιά , με θύματα κυρίως παιδιά και γυναίκες (για προφανείς λόγους), μάλιστα δε σημειώθηκαν και βιασμοί γυναικών.(εγκυκλοπαιδικό λεξικό Ελευθερουδάκη).
Πάντως η ιστορία αυτή μου μυρίζει ότι κάποιοι πιθανότατα ψάχνουν ηθικό και οικολογικό έρεισμα προκειμένου να εξολοθρεύσουν κάποιους πληθυσμούς πιθήκων ίσως και για λόγους τουριστικής ανάπτυξης.
Οπωσδήποτε όμως κανείς δεν πείθεται για το ότι κάποια ομάδα ανθρώπων είναι στο έλεος μιας αγέλης εξαγριωμένων πιθήκων που ακόμα και μιά ντουφεκιά στον αέρα θα τους σκόρπιζε με πανικό που θα διαρκούσε καμμιά 10αρια μέρες.
ΑΥτό που σκέφτομαι είναι ότι μάλλον κάτι συνέβη και διαταράχτηκε το απο γενιές παραδοσιακό βοσκοτόπι των πιθήκων , πιθανόν απο εποίκηση ανθρώπων ή γεωργικές δραστηριότητες.
Σε κάποιο βαθμό για τη δική μας άγνοια για τα ζώα φταίνε και κάποια χαζοχαρούμενα ντοκυμαντέρ που παρουσιάζουν τα ζώα σαν κούκλες .
Ο χιμπαντζής για παράδειγμα μέχρι την ηλικία των 4-5 χρόνων είναι ένα παιχνιδιάρικο άκακο και χαδιάρικο ζωάκι , αυτό όμως κάποτε σταματάει και μετατρέπεται σε ένα άγριο και πολλές φορές επιθετικό ζώο άκρως επικίνδυνο για τον άνθρωπο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να ισχύει το σοφό "απο μακρυά κι`αγαπημένοι"

NOMIMONΜέλος
17/01/2004, 00:12:06
Λέτε να μην είναι η δική μας η αρχαιότερη γλώσσα?

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=11005