ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απλοί περίπατοι στην πόλη..... (Απλοί;;;;;) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Απλοί περίπατοι στην πόλη..... (Απλοί;;;;;) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

satyros31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/05/2006, 03:02:20
Βασικά εγώ μένω σχεδόν δίπλα στην αλεπότρυπα,Ανω Κυψέλη,(είμαι και Αθηναίδα),και ξέρω πως σαν να έχει μείνει χρόνια πίσω είναι όλη η περιοχή.Η περιοχή αυτή καατοικήθηκε από πρόσφυγες από την Νάξο κυρίως(απο την οποία κα κατάγομαι),από τη μθτηλήνη και την άρτα.Οι Αξώτες(ή Ναξιώτες)καναν "ντου"στην περιοχή την περίοδο της κατοχής των Γερμανών,όπου δεν είχαν να φάνε και κλέβαν ότι βρούνε για να ζήσουν(έτσι τους βγήκε και το όνομα κλέφτες..)Στην Κουρτίου όπου μένω,(όχι αυτή που φαίνεται,αυτή που συνεχίζεται πίσω από τα σχολεία (78ο&33ο),μέχρι πρίν λίγα χρονια υπήρχαν ακόμα σπίτια παράγκες με κοτέτσια,σαν χωριό.Ο παππούς μου ο ίδιος ειχε κοτούλες.Επίσης, οι περισσότερες και παλαιότερες πολυκατοικίες της περιοχής,(οχι αυτές που χτίστηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια)ήταν μονοκατοικίες,των οποίων οι ιδιοκτήτες έχτισαν προς τα πάνω,να στεγάσουν τα παιδιά τους.κοιν΄ώς,όλες οι πολυκατοικίες στην περιοχή,και η δική μας,είναι οικογενειακές.και πραγματικά,όσοι μεγαλώσαμε εδώ(Αγία Γλυκερία,Αλεπότρυπα ή αλλιώς παλιά νταμάρια,Νταμάρια,Ανω Κυψέλη,Ανω Γαλάτσι,Μεγαλώσαμε σε γειτονιά,με την παλιά της έννοια.Οι γνείς μας κάνανε παρέα με τους γονείς των γειτόνων,εμείς με ταπαιδιά τους,οι παππούδες μας με τους παππούδες τους κτλ.Για παράδειγμα,(είναι λίγο αστείο και κατινίστικο,όπως στα χωριά),Ολοι τους ξέρουν όλους,ξέρουν τι συμβαίνει καθημερινά στη ζωή τους.Ξέρω χωρίς υπερβολή,και χαιρετάω,το 80% των ανθρώπων που μένουν στη γύρω μου περιοχή.(Ανω γαλάτσι,Ανω Κυψέλη,Αγία γλυκερία μέχρι το Σκλαβενίτη(πριν τη Γαλατσίου)απ,τη μία και Και σχολεία Κοκερελ από την άλλη.Οι γονείς μου και οι παππούδες μου ξέρουν και πιο πολλά επίθετα από μένα,ποιος παντρεύτηκε ποιον,τι άνθρωπος είναι κτλΚι αν δεν τους ξέρω,συνήθως αν πω είμαι γιος του τάδε,ή εγγονός του τάδε,μου λένε "Ο γιώργος είσαι;Πως μεγάλωσες!κτλ."Ισως αυτή η οικειότητα είναι που ένιωσες,ίσως όχι.Παντως δυστυχώς το μέρος αρχίζει,έχει αρχίσει να καταπίνεται από το απρόσωπο της υπόλοιπης Αθήνας.Εγώ όταν ήμουν 10 χρονών,έβγαινα με τη γειτονιά μου,και είχαμε κόντρα με την κάτω γειτονιά,ή καναμε παρέα με την πάνω γειτονιά,κτλ.Το φαινόμενο πλέον εκλίπει.Ελπίζω να σας έβαλα στο κλιμα που ίσως να επικρατεί ακόμα λίγο στην περιοχή.Παντως εδώ όταν ανοίγουμε το πρωί τα παράθυρα λέμε ακόμα "καλημέρα κυρα-Λένη","καλημέρα Κατερίνα,τι κάνεις;"κτλ.
Και τώρα για να το χαλάσω λίγο,κάποτε πήγαινα που και που στην Πάτρα.εκεί υπάρχει μια οδός (Καθετη της Κορίνθου και πιο κάτω),πολύ μικρή που λέγεται Πουκεβιλ.μιλάμε για όδό τρύπα.Το περίεργο είνα ιότι όποτε περνούσα από μια κάθετη της,ένιωθα ότι περνούσα από την Πούκεβιλ.Ισως έφταιγε το όνομα,αλλά με έκανε να νιώθω κάτι πολύ ξωτικίσιο,αν και δεν μπορώ να σας το εκφράσω με λόγια.Πάντως πάντα όταν περνούσα από αυτή κοντά και ήμουν σίγουρος ότι την περνούσα,(την πάτρα δεν την ξέρω καλά,επισκέπτης ήμουν)όντων κοιτώντας το όνομα,ήταν η Πουκεβιλ.Ελπίζω να μην σας κούρασα...
20/05/2006, 03:13:29
Και επειδή ξέφυγα,όπως είπα,η Αλεπότρυπας περιοχή λέγεται και αλλιώς παλιά Νταμάρια,και ήτανε την εποχή ακόμα που η Αγία Γλυκερία ήταν αλάνα και επαιζε μπάλα εκεί ο πατέρας μου με τους Μουτσόπουλους,τους παντελιάδες,τους Σιδερήδες κτλ.και ίσως πιο παλιά.Τα Νταμάρια(τα νεότερα είναι τώρα γήπεδο μπάσκετ,Ισως λοιπόν να υπήρχε αλεπότρυπα,η να ονομάστηκε έτσι από το σχήμα.Δεν γνωρίζω.Θα ρωτήσω τα παππούδια και θα επανέλθω...
satyrosΜέλος
20/05/2006, 04:17:19
Φιλε Italos σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου.Αποδίδει χαρακτηριστικά το πως νιώθει κάποιος σε αυτη την περιοχή.Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μπορούσες απο τους παππούδες σου να περισώσεις καμία ιστορία για την περιοχή.Η συγχρονικότητα τα έφερε έτσι ώστε να γνωριστώ με τον ιδιοκτήτη μιας μικρης ταβέρνας στην οδό Ιπποκρατους κοντα στο δημαρχείο του Γαλατσίου ο οποιος είναι από τη Νάξο, καθώς και με το γιο του ο οποίος μάλιστα παίζει στην ομάδα της Αθηναίδας.Πολύ ιδιαίτεροι άνθρωποι.Μπήκα αμέσως στο νόημα για το πως ζούνε οι άνθρωποι στην περιοχή αυτη.Άνθρωποι αγνοί, ανεπηρέαστοι από την αποξένωση της πόλης.

Ελπίζω με τα μηνύματα σου να μπορέσεις να βοηθήσεις στην ανάπτυξη του τόπικ και σε ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

ImperatorΜέλος
22/05/2006, 02:18:56
Φίλοι italos και satyros η περιοχή που περιγράφετε είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Σε πολύ ενδιαφέρον σημείο επίσης. Έχω μείνει όταν ήμουν πολύ μικρός στην Κυψέλη, όχι στην Άνω όμως,στην Κερκύρας, κοντά στη Φωκίονος. Δε ξέρω γιατί, αλλά πέρυσι ειδικά που η Αθηναίδα ήταν στην Τρίτη εθνική ήθελα πάρα πολύ να πάω γήπεδο να τη δω. Έχω "βολτάρει" στην περιοχή αρκετές φορές και η μία ήταν για να "κοζάρω" το γήπεδο της Αλεπότρυπας. Η περιοχή έχει το εξής αντιφατικό, ότι μοιάζει με χωριό ενώ είναι τίγκα στην πολυκατοικία. Κάτω από την επικάλυψη του τσιμέντου όμως κρύβεται το χωριό. Ίσως λόγω του ότι είναι κάτω από το βουνο.
Πάντως ένα έχω να πω : Αθηναίδα ολε! θέλω να γίνω οπαδός της ( itale να πάμε καμιά φορά γήπεδο, πέρυσι ξεκίνησε άσχημα αλλά στο Β γύρο που ενισχύθηκε κάτι πήγε να κάνει αλλά ήταν αργά. Αν και από μικές είμαι ΠΑΟ Ρουφ, αλλά νομίζω ότι θα αλλάξω!
satyrosΜέλος
26/05/2006, 01:38:57
Φίλοι italos και imperator μιας και μένουμε κοντά καλό θα ήταν να βρεθούμε μήπως και κάνουμε καμία εξόρμηση στα μέρη αυτά ή έστω να δούμε κανένα αγώνα της Αθηναίδας . Θέλω πιο πολύ να επικεντρωθώ πάντως στο μικρό λόφο του Αγίου Σπυρίδωνα ο οποίος εκτός από κάτι το παλιό αποπνέει έντονα και κάτι τι εντελώς περίεργο όπως έχω περιγράψει σε παλαιότερο μηνυμα. Ένα "κουφό" πράγμα επίσης είναι ότι σε μία απο τις περίεργες παράγκες κάποιος έχει γράψει με τον ίδιο μαρκαδόρο και τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα "ΠΑΣΟΚ" και δέκα εκατοστά πιο κάτω "ΟΝΝΕΔ"!Και έστω ότι το έγραψε άλλος το ΟΝΝΕΔ δε θα έσβηνε το ΠΑΣΟΚ;Δε θα χρησιμοποιούσε διαφορετικού χρώματος μαρκαδόρο (και τα δύο είναι πράσινα);Δεν είναι κάτι έξω από τα πλαίσια του φυσικού,άλλωστε ένα σωρό περιεργοι τυποι κυκλοφορουν γυρω μας άλλα σίγουρα δεν είναι το λογικότερο που θα μπορουσε να γραψει κάποιος.Ίσως να ήταν διχασμένη προσωπικότητα.Άλλα είναι σύμπτωση που ένας περίεργος άνθρωπος γράφει πέριεργα πράγματα πάνω στις περίεργες παράγκες ενός περίεργου λόφου;;

Ελπίζω να κανονίσουμε κάποια συνάντηση ώστε να ερευνήσουμε την περιοχή περεταίρω.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

27/05/2006, 03:12:28
Φιλοι Σατυρος και Imperator καλησπέρα.Σατυρος αυτός που γνώρισες στην ταβέρνα ήταν Αξώτης;;;Περίεργο...Μήπως τον έλεγαν Φιλλιποπολίτη;Πιθανώς.Αθηναίδα Δυστυχώς πέρυσι δεν πήγα,γιατί ΠαρΣαβΚυρ δουλεύω.Παντως όποτε μπορώ πηγαίνω,και είναι πολύ εύκολο να με βρεί κανείς.Βλέπεις,και στην Αθηναίδα όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.Είμαι ο γιος του τύπου που κάθεται στη μεση και πέρνει την ομάδα με την κάμερα,και όταν είμαι εκεί παίρνω εγώ με την κάμερα και ο φάδερ κάνει τον σχολιαστή,για το ψώνιο του.Μέσα για να συναντηθούμε,αφού θα έχω τελειώσει με την εξεταστική μου...Προς το παρών τρέχω! Για τους Αξώτες,είναι πολύ εύκολο να τους βρεις,αφού τα περισσότερα μαγαζιά που πουλούν μπογιές,οι περισσότεροι που έχουν δικές τους δουλειές σε οικοδομές,(μπετά κτηλεκτρολόγοι,υδραυλικοί, κτλ,καθώς και μπακάληδες κτλ είναι Αξώτες.Περίεργοι ράτσα.Σχεδόν όλοι αν όχι όλοι ήρθαν στην περιοχή κυριολεκτικά μην έχοντας τίποτα,και όλοι έχουν τώρα απότουλάχιστον ένα σπίτι.Αγνούν δεν θα τους έλεγα,αλλά σίγουρα φιλότιμους.Αν π.χ.δουλεύουν για κάποιον που ΕΧΕΙ λεφτά,μάλλον θα τον γδάρουν,ενώ αν δεν έχει, είναι ικανοί να του το φτιάξουν και τσάμπα. Οσον αφορά για την περιοχή...Λοιπόν,γνωρίζω από τα παππούδια ότι η περιοχή της Βείκου πριν πολλά χρόνια άνηκε στον Βείκο,που την χάρισε στο κράτος η κάτι τέτοιο.Κάπου εκεί,υπήρχε και η πηγή όπου πηγαίναν οι άνθρωποι και έπαιρναν νερό για το σπίτι με τον παραδοσιακό τρόπο.(Ποδαράτο,λεκάνη κτλ.)Την εποχή της κατοχής αυτό τους έβαζε κα ισε μπελάδες(η γιαγιά μου παρ΄΄α τρίχα γλίτωσε τη σφαίρα η τίποτα ίσως χειρότερο ένα βράδυ,που πήγε να πάρει νερό για το σπίτι,επειδή όπως λέει έπεσε σε Ιταλό και όχι σε γερμανό.)Βέβαια η περιοχή του γαλατσίου και της κυψέλης εκείνα τα χρόνια,(έχω δει φωτός,αλλά της εποχής του πατέρα μου)ήταν ατελείωτες αλάνες.Στην Αγίας γλυκερίας μέχρι πριν 25 χρόνια περίπου,τα παιδιά έπαιζαν μπάλα.Βοσκοί θπήρχαν,έρημες περιοχές κτλ. Ο παππούς μου λέει ότι ξέρει ανθρώπους που είδαν στον ύπνο τους το μέρος που υπήρχε καζάνι με χρυσάφι,αλλά μια φωνή τους είπε να μην το πουν πουθενά,κι όταν αυτοί το έλεγαν,όταν έσκαβαν έβρισκαν κάρβουνο.Η γιαγιά μου με βάση τα λεγόμενα της(και εγώ την πιστεύω),είχε ζήσει ένα θαύμα.Γυρνώντας στα βουνά έπαθε ψύξη.Το στόμα της ήταν στραβό.Τότε τα αφεντικά της και συγγενείς(ήταν ορφανή,δουλευε σε σπίτια)την πήγαν σε γιατρούς,οι οποίοι της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι,και αν είναι θα επανέλθει μόνο του.Τελικά μια θεία της την τράβηξε σε μια εκκλησία(δεν ξέρω πια,θα τη ρωτήσω)και ενώ περνούσε την πόρτα,είδε μια σκια που λέει ότι ήταν της Παναγίας,να περνάει απο πάνω της,και θεραπεύτηκε.Η πλάκα είναι ότι δεν είμαι και πολύ fan της εκκλησίας,αλλά η γιαγιά μου το λέει χψρίς να σηκώνει αντιρήσσεις.Και πραγματικά όταν πηγαίναμε οικογενειακά στον Επιτάφιο(έθιμο το οικογενειακό μάζεμα για κάτι τέτοια,εννοείται)και την έβλεπα να ναι έτοιμη να βάλει τα κλάμματα,απορούσα για πολλές πεποιθήσεις μου.Αυτά είχα να πώ ως τώρα,θα επανέλθω.Ελπίζω να μην σας κούρασα...
ImperatorΜέλος
29/05/2006, 16:29:40
Φίλοι italos και satyros πολύ ωραίες οι περιγραφές σας και οι ιστορίες που παραθέσατε. Δε μένω πλέον Κυψέλη, αλλα μένω Κολωνό, στο Λόφο Σκουζέ, όχι πού μακριά δηλαδή. Φωκίονος πάω πολλές φορές για καφέ με τα πόδια. Είναι φανερό ότι αντιλαμβανόμαστε κάποιοα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Itale για Αθηναίδα μέσα από του χρόνου! Αλεπότρυπα γαμώ τα γηπεδάκια!
Είμαι ανοιχτός για οποιαδήποτε πρόσκληση παιδιά, pm ή email οκ?
Don_CorleoneΝέο Μέλος
29/05/2006, 16:51:24
Γειά χαρά σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για ένα μέρος στην Αττική που έχει πέσει στην αντίληψη μου. Μιλάω για το Νέο Φάληρο και συγκεκριμένα για τον ανενεργό (;) υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή. Στην Εθνάρχου Μακαρίου και με κατεύθυνση προς Πειραιά, υπάρχει μια πινακίδα στα δεξιά, λίγο πριν το Καραισκάκη, που γράφει "ΥΣΟΦ" (αν θυμάμαι καλά). Αν εκεί στρίψετε δεξιά και έχετε στο αριστερό σας χέρι τον υποσταθμό, θα φτάσετε σε ένα σημείο αδιέξοδο, αφού ο Κηφισός κλείνει το δρόμο. Σε κείνο ακριβώς το σημείο είχαμε βγει με ένα φίλο μου βόλτα και παρατηρήσαμε ότι ένα τμήμα του συρματοπλέγματος είχε πέσει. Μπήκαμε μέσα, προχωρήσαμε λίγα μέτρα πριν μας εμποδίσει ένα άλλο συρματόπλεγμα και μα΄ς έκαναν εντύπωση δύο πράγματα :

1ον/ υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ κάμερες, μερικές μάλιστα ικανές και για νυχτερινή λήψη. Όταν λέω πολλές, εμείς είδαμε τουλάχιστον 10-15 περιμετρικά. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές, δε βλέπουν το εσωτερικό του περιφραγμένου ΄χωρου, αλλά το εξωτερικό! Λίγο υπερβολικά δεν είναι αυτά για έναν εγκαταλλελείμενο χώρο; Ακόμα και αν χρησιμοποείται σαν κέντρο εκπαίδευσης εργαζομένων όπως άκουσα, γιατί να υπάρχουν τόσα μέτρα ασφαλείας;

2ον/ Στο σημείο όπου μπήκαμε, είδαμε εντός του περιφραγμένου χώρου κάποιες ανασκαφές (!). Σε 2-3 σημεία κάποιοι είχαν σκάψει και είχαν βρει κάποια αρχαία οικίσματα, σπίτια ή κομμάτια από κάποιο τείχος. Δε μπορώ να πω περισσότερα γιατί δε γνωρίζω. Είμαι σίγουρος ότι ήταν αρχαία όμως και μάλιστα εντός του περιφραγμένου χώρου.

Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο;

satyrosΜέλος
16/08/2006, 19:28:58
Παράξενα πλάσματα με φωτεινά μάτια εθεάθησαν να κυκλοφορούν στους έρημους δρόμους της πιο περίεργης συνοικίας του Βύρωνα. Πολλά από αυτά ήταν φιλικά και ατάραχα κατά την συνάντηση με τους γήινους, ενώ άλλα από αυτά κρύβονταν τρομαγμένα κάτω από αυτοκίνητα κατά το συναπάντημα με τα περίεργα δίποδα που έκαναν βόλτες στην περιοχή τους και τα τύφλωναν με τα φωτογραφικά υπερόπλα του πλανήτη Cybershot από το σύμπλεγμα αστέρων Sony.

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

Edited by - satyros on 16/08/2006 19:35:31

STERMΜέλος
19/08/2006, 18:16:10
Για σας και από μένα.

Εγώ μένω Καλλιθέα αλλά βολτάρω στο Γαλάτσι τα τελευταία 10 χρόνια λόγο της κοπέλας μου.

Υπάρχει ένα μέρος ανεβαίνοντας την Γαλατσίου προς τον περιφεριακό, στην κορυφή της ανηφόρας κάνουμε δεξιά που πάει προς Κηφισίας και πριν φτάσουμε στο σημείο που κατηφορίζει ο δρόμος κάνουμε δεξιά και συνεχίζουμε προς την κορυφή του λόφου εκεί αριστερά έχει ένα σινεμά και δεξιά μια καφετέρια με απίστευτη θέα, όλη η Αθήνα από Πάρνηθα μέχρι Σαρωνικό στο "πιάτο".

Τώρα αν συνεχίσουμε ευθεία βρισκόμαστε στην κορυφή του λόφου σε ένα σημείο το οποίο έχει κυριολεκτικά μείνει πίσω στο χρόνο μάλιστα από κάποιο σημείο και μετά είναι χωματόδρομος και όλα τα σπίτια είναι μονοκατοικίες και μερικά διόροφα, μέχρι και κοτέτσια συναντάς.
Όποτε πάω εκεί νοιώθω λες και είμαι σε κάποιο χωριό.

Δεν ξέρω αν η Αλεπότρυπα που λετε είναι το μέρος που αναφέρω γιατί δεν ξέρω πως λέγεται εκεί αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση το όλο μέρος.

Όσο για τον δρόμο που αναφέρθηκε στο Μοσχάτο δίπλα από τις γραμμές στο σημείο που είναι οι βιοτεχνίες οι αποθήκες κτλ, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιοχές σε Ταύρο, Ρέντη, Βοτανικό και αλλού,
πιστεύω πως προκαλούν τέτοια συναισθήματα λόγο του χώρου κυρίως απογευματινές ώρες και για βράδυ δεν το συζητάμε.

Όταν κλείνουν οι επιχειρήσεις εκεί είναι ερημιά, δεν κυκλοφορεί τίποτα, σπάνια βλέπεις μέχρι και κανα αδέσποτο. Υπάρχει έτσι ένα περίεργο κλίμα (όχι καιρικό) που σε συνδιασμό με τα κτίρια δημιουργούν έτσι ένα "μουντό" συναίσθημα.
Ίσως αυτή είναι η "αρνητική ενέργεια" που αναφέρθηκε.

satyrosΜέλος
19/08/2006, 18:29:59
Μερικές φορές νομίζω οτι ο τόπος γύρω μου με παρακολουθεί. Με παρατηρεί όπως τον παρατηρώ και εγώ, με την μόνη διαφορά οτί φαίνεται να το κάνει πολύ νωχελικά, και μερικές φορές με αρκετή δόση χιούμορ η πειράγματος. Εχει τύχει να νιώθω ότι θέλει να μου δείξει ότι όντως με παρακολουθεί, και ακόμα και ότι με κοροιδεύει! Ολα αυτά βεβαια είναι εντελώς αναπόδεικτα, γιατί εκφράζονται είτε μέσα από την διαίσθηση μου και από τις αισθήσεις μου, είτε μέσα από φαινομενικά τυχαία γεγονότα και συμτώσεις, που όμως έχουν γίνει αρκετά πολλές ώστε πλέον νομίζω οτι ο χώρος παίζει μαζί μου...

Όπως και μια νύχτα την προηγούμενη βδομάδα, που είχα πάει για μια νυχτερινή βόλτα σε μια περίεργη περιοχή πίσω από το Μέτς, όπου σε μια στροφή συναντησα αυτή την οδό:

Σίγουρα αυτός ο Κοσμάς Μπαλάνος θα ήταν κάποιο ιστορικό πρόσωπο ωστε να δώσουν το όνομά του σε μια οδό. Δεν λέω οτι υπάρχει κάτι παράξενο σ αυτό. Την στιγμή εκείνη όμως, έχοντας στο μυαλό μου έτσι κ αλλιώς πολλά πράγματα από αυτά που λέει ο Γιώργος Μπαλάνος για την περιοχή αυτή, ήταν μια πολύ ειρωνική έκπληξη του χώρου για μένα, σαν να ακούω να με κοροιδέυει: "Χο χο χο... Είμαι εδώ και ξέρω οτι και εσύ εισαι εδώ.. Και ότι έρχονται και άλλοι εδώ με την ίδια προσέγγιση που έχεις εσύ για τον χώρο... Και τους κοροιδεύω όλους όπως και εσένα... Γιατί δεν μπορεί να αποδειχθεί το γεγονός ότι εγώ ο χώρος έχω νόηση και αντίληψη... αυτό μπορείτε μόνο να το διαισθανθείτε΄, και αυτό όχι πάντα... Προς το παρόν αρκέσου να αναρωτιέσαι τι επηρεάζει πιο πολύ... Ο άνθρωπος τον χώρο η ο χώρος τον άνθρωπο; Χο χο χο χο..."

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ