ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η κίνηση της σκέψης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η κίνηση της σκέψης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/07/2012, 19:54:46
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ,

quote:
Το επίπεδο του δεύτερου φαίνεται και από τον τρόπο που του ζητάει το λόγο.Την έκφραση "έπεσε στο επίπεδο του" την έχεις ακουστά νομίζω. Γι' αυτό λοιπόν το επίπεδο λέω ότι ήταν άκυρο.Να με συχωρείς κιόλας...

Δεν λέω πως έχεις άδικο στις παρατηρήσεις σου. Εγώ, από την μεριά μου [ επειδή είσαι σχετικά νέος στο esoterica.gr ], το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως σου εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να πέσεις στο επίπεδό μου.

quote:
Αν τον έδερνες κυριολεκτικά θα το δικαιολογούσα

Λίγο δύσκολο μέσα από μια οθόνη ενός υπολογιστή. Δεν πειράζει όμως, υπάρχουν πολλών ειδών μπουνίδια και κλοτσίδια.

quote:
το να του επιστρέφεις τον ίδιο ποταπό χαρακτηρισμό όμως ειναι αδικαιολόγητο.

E, εντάξει, αυτό είναι σχετικό. Θα μπορούσα να μην χρησιμοποιήσω τον ίδιο χαρακτηρισμό. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιον άλλον. Θα είχε όμως μια κάποια διαφορά. Σκοπίμως το έκανα.

quote:
Όπως καταλαβαίνεις από αυτά που μόλις σου παρέθεσα εγώ δεν θα το έκανα αυτό ποτέ.

Εγώ ελικρινά, στο εύχομαι. Και επί της ευκαιρίας δηλ [ επειδή πρώτη φορά μιλάμε στο esoterica ], καλώς ήλθες κι από μένα.

quote:
Ούτως ή άλλως δεν θα έγραφα το post αν έβλεπα ότι επέστρεψες στο θέμα,για να μην ρίξω λάδι στη φωτιά,γράφαμε προφανώς παράλληλα.Να είσαι όμως πιο δεκτικός με τους τρίτους όταν είσαι εκνευρισμένος.

Οk.

12/07/2012, 22:23:50
quote:
Και γιατί η διαφορετική αντίληψη κάποιου μπορεί να είναι και αδυναμία ; Καλά να είναι δυνατότητα, αλλά αδυναμία γιατί ; Αδυναμία σε σχέση με ποιον ; Με σένα ;

Με αυτόν που έχει τη δυνατότητα!
quote:
Η δουλειά που κάνει το μυαλό είναι αυτή : να σκέφτεται. Όπως π.χ ένας φούρνος ψήνει, ε, ένα μυαλό σκέφτεται. Αυτή είναι η δουλειά του.
Έχω δει ένα να κολυμπά σε βαζάκι με φορμόλη, δε λέω, εξυπηρετούσε και αυτό το σκοπό του!
quote:
Και πως θα δικαιολογούσες π.χ την φιλοσοφική σκέψη ;
Θες να μου πεις ότι δεν είναι ανάγκη;
Έστω με τη μορφή επιθυμίας.
quote:
Και τι τιμές να αποδώσεις στην ανάγκη, στην επιθυμία και στην θέληση ;

Κατά περίσταση!
quote:
quote:
Το αντανακλαστικό είναι κίνηση, σωστά, όμως είναι μια τυχαία κίνηση;

Όχι, δεν είναι ακριβώς τυχαία. Η αντανακλαστική κίνηση σχετίζεται με το περιβάλλον και την πράξη που κάνεις [ σε γενικότερο πλαίσιο ] εκείνη την στιγμή. Αν π.χ οδηγείς, η αντανακλαστική κίνηση είναι μια κίνηση που θα έχει π.χ σχέση με το τιμόνι που κρατάς, με το φρένο, με ότι δηλ. σχετίζεται με το περιβάλλον σου [ εκεί που βρίσκεσαι δηλ. με τον χώρο σου ας το πούμε διαφορετικά ] και με το τι κάνεις εκείνη την στιγμή.

quote:
Στην περίπτωση που φρενάρεις δεν είναι κατευθυνόμενη κίνηση;

Όχι. Οι αντανακλαστικές κινήσεις δεν είναι κατευθυνόμενες. Αν ήταν, το πόδι θα πήγαινε πάντα στο φρένο [ εφ' όσον ο οδηγός μάθει που είναι το φρένο ] Όμως αυτό δεν συμβαίνει. Ειδικά στους νέους οδηγούς [ παρ' ότι δεν νοείται οδηγός που να μην ξέρει που είναι το φρένο, έτσι ; ], πολλά ατυχήματα [ μικρο-ατυχήματα δηλ. ] γίνονται επειδή ενώ θέλουν να πατήσουν το φρένο, πατάνε γκάζι. Αυτό είναι μια ένδειξη πως έχουν ελαττωματικό κινητικό κέντρο.

quote:
Πώς λοιπόν δόθηκε αυτή η κατεύθυνση;
Κάθεσαι στην πλατεία και πίνεις καφέ, ακούς ένα μπαμ, τρομάζεις και ανασηκώνεσαι να δεις τι συμβαίνει.
Είσαι σε μια μάχη και ακούς ένα μπαμ, έχεις το ίδιο αντανακλαστικό;
Μπαμ το ένα μπαμ και το άλλο, άλλη η σκέψη στο ένα άλλη στο άλλο κατά συνέπεια και αντίδραση.

Σου είπα : Η αντανακλαστική κίνηση εξαρτάται από τον χώρο που βρίσκεσαι και από το τι κάνεις εκείνη την στιγμή που συμβαίνει κάτι [ π.χ αυτά που περιγράφεις ].

quote:
Δηλαδή το ότι θα στρίψεις ανάλογα με τα δεδομένα είναι αντανακλαστικό;

Δεν υπάρχουν δεδομένα. Στρίβεις γιατί έχεις ένα τιμόνι μπροστά σου και γνωρίζεις από πριν τον τρόπο να το κάνεις. Να σου πω κάτι άλλο ; Στρίβοντας, είσαι σίγουρος πως θα αποφύγεις το ατύχημα ; Όχι. Γιατί τότε όλοι οι οδηγοί αυτό θα έκαναν, το ίδιο πράγμα. Όμως αλλιώς αντιδρά κάποιος οδηγός πιο έμπειρος ας πούμε, αλλιώς κάποιος πιο άπειρος.

quote:
Η ένταση που θα πατήσεις το φρένο είναι αντανακλαστικό;

E, τώρα, τι να σου πω ; Εξαρτάται από το φρένο. Άμα δεν έχεις βάλει υγρά, ε, θα το πατήσεις τέρμα για να πιάσει. Μερικών αυτοκινήτων τα φρένα είναι πιο μαλακά, μερικών άλλων πιο σκληρά. Τι να σου πω ; Δεν νομίζω πως είναι αντανακλαστικό η ένταση.

Τα πάντα όλα αρκεί να μην παραδεχτείς ότι η αντανακλαστική κίνηση περιέχει και νοητική διεργασία.
Στην περίπτωση του φρένου ας πούμε, δεν έγραψα για την κατάσταση του υδραυλικού συστήματος των φρένων αλλά για την ένταση που ασκεί ο οδηγός κατά την εκτίμηση της κατάστασης.
Ειδικά το παράδειγμα που φέρνεις με το πάτημα του γκαζιού αντί του φρένου εμένα μου δείχνει ακριβώς το αντίθετο, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος βραχυκυκλώνει η σύνδεση νοητικού με κινητικό.
Το περιβάλλον, δεν είναι δεδομένο;
Πως λες λοιπόν ότι το αντανακλαστικό εξαρτάται από το περιβάλλον αλλά είναι ανεξάρτητο από το νοητικό αφού κάνεις εκτίμηση του περιβάλλοντος χώρου;
Όσο για την εμπειρία των οδηγών, θεωρείς ότι υπάρχουν καλύτεροι οδηγοί ας πούμε από αυτούς της F1; Ξέρεις ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προσόν;
Η περιφερειακή όραση, γιατί με μέση ωριαία ταχύτητα τα 240 χλμ πρέπει να έχεις πολύ καλή αντίληψη του χώρου που κινείσαι για να εκτελέσεις τους ανάλογους χειρισμούς. Η συνεργασία δηλαδή νοητικού με κινητικό πρέπει να είναι άψογη.

12/07/2012, 22:48:49
Osmosis,

quote:
Με αυτόν που έχει τη δυνατότητα!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα.

quote:
Έχω δει ένα να κολυμπά σε βαζάκι με φορμόλη, δε λέω, εξυπηρετούσε και αυτό το σκοπό του!

Και εγώ έχω δει έναν φούρνο πεταμένο στα σκουπίδια. Και ;

quote:
Θες να μου πεις ότι δεν είναι ανάγκη; Έστω με τη μορφή επιθυμίας.

Οk.

quote:
Κατά περίσταση!

Δηλ. ;

quote:
Τα πάντα όλα αρκεί να μην παραδεχτείς ότι η αντανακλαστική κίνηση περιέχει και νοητική διεργασία.

Τα κέντρα δεν περιέχουν το ένα το άλλο. Είναι ξεχωριστά. Υπάρχει όμως συνεργασία.

quote:
Στην περίπτωση του φρένου ας πούμε, δεν έγραψα για την κατάσταση του υδραυλικού συστήματος των φρένων αλλά για την ένταση που ασκεί ο οδηγός κατά την εκτίμηση της κατάστασης.

Ο χρόνος απόκρισης δεν δικαιολογεί εκτίμηση της κατάστασης. Το φρένο πατιέται τόσο, όσο "διατάξει" το κινητικό κέντρο.

quote:
Ειδικά το παράδειγμα που φέρνεις με το πάτημα του γκαζιού αντί του φρένου εμένα μου δείχνει ακριβώς το αντίθετο, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος βραχυκυκλώνει η σύνδεση νοητικού με κινητικό.

Χμ ... σ' αυτήν την περίπτωση υπάρχει η αντικατάσταση των κέντρων. Σωστά λες, δεν γίνεται σωστή συνεργασία. Αλλά αυτή η λάθος συνεργασία οφείλεται στο ότι το κινητικό αντικαθιστά το νοητικό. Κάνει δηλ. κατά παράβαση, την δουλειά του νοητικού.

quote:
Το περιβάλλον, δεν είναι δεδομένο;

Είναι. Αλλά όχι προς επεξεργασία εκείνη την στιγμή.

quote:
Πως λες λοιπόν ότι το αντανακλαστικό εξαρτάται από το περιβάλλον αλλά είναι ανεξάρτητο από το νοητικό αφού κάνεις εκτίμηση του περιβάλλοντος χώρου;

Εκείνη την στιγμή δεν κάνεις καμιά εκτίμηση. Για να κάνεις μια εκτίμηση, χρειάζεται χρόνος. Κι εσύ μίλησες πριν για το "ακαριαίο" αν θυμάμαι καλά. Ο χρόνος απόκρισης, αν πούμε πως είναι ακαριαίος, όπως σου είπα και παραπάνω δεν δικαιολογεί εκτίμηση. Το περιβάλλον είναι δεδομένο, αλλά δεδομένο το οποίο ήδη είναι "καταχωρημένο" από την στιγμή π.χ που μπήκες στο αυτοκίνητο. Το δεδομένο αυτό, την στιγμή της σύγκρουσης, δεν τίθεται προς επεξεργασία. Υπάρχει ήδη, "αποθηκευμένο". Δεν λαμβάνεται εκείνη την στιγμή, ούτε επεξεργάζεται εκείνη την στιγμή. Πιθανόν να έχει ήδη επεξεργαστεί ή και να μην έχει.

Το κινητικό κέντρο δεν έχει "αποθηκευτικούς" χώρους όπως το νοητικό. Η αντανακλαστική κίνηση οφείλεται στην αντιδραστικότητα του κινητικού κέντρου. Γι' αυτό και οι δύο λέξεις, αν παρατηρήσεις, ξεκινούν με την πρό-θέση "αντί".

quote:
Όσο για την εμπειρία των οδηγών, θεωρείς ότι υπάρχουν καλύτεροι οδηγοί ας πούμε από αυτούς της F1; Ξέρεις ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προσόν;
Η περιφερειακή όραση, γιατί με μέση ωριαία ταχύτητα τα 240 χλμ πρέπει να έχεις πολύ καλή αντίληψη του χώρου που κινείσαι για να εκτελέσεις τους ανάλογους χειρισμούς. Η συνεργασία δηλαδή νοητικού με κινητικό πρέπει να είναι άψογη.

Δεν διαφωνώ σ' αυτό.

13/07/2012, 03:17:47
quote:

quote:
Πλάτωνας
Κλέφτης ιδεών.
Νεκρό φιλία,
Άνιδεος εσωτερικα,
Καραφλας
ΆσχημοςΟ
Μπαίνει σε τοπικ και κάνει τα τοπικ των άλλων κόκκινα (και ο καρκίνος αυτο κάνει)
Ζηλιαρης
Μέγα τσογλανος

Οι Κινέζοι λένε: << Μια φωτογραφία,χίλιες λέξεις >>.

Εσυ Πλάτωνα κατάφερες το...ακατόρθωτο.

26 λέξεις μιά...φωτογραφία.
Υψηλής ευκρίνειας,κατάλληλη για δελτίο ταυτότητος!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Νικομαχε, ξέχασαμε κάτι..

Ο καρκίνος του εσωτερικα, (ΖΙΠ), μετα απο την γνωστή συμπεριφορά με όσους έχει λογοφερει, και δεν έφυγαν απο το εσωτερικα, (εσυ ένας, και ο Κηφεας που του έκοψε το βήχα αμέσως, ίσως και ο αιολος, αν θυμάμαι.. ) θα παρουσιασθεί ένας κλωνος, να καλύπτει το δημιουργηθεν..

Μάλιστα στην αρχη ο κλωνος, για να μην κινείσει υποψίες, είναι φίλος η και μιλάει, υπερ του θύματος.!!..

μετα, η θα παρει το μέρος του, η θα κάνει συζήτηση μαζι του ταχαμ ταχαμ υψηλού επιπέδου.

Με σένα (η την καποδιστρια,), ο κλωνος ήταν η spicegirl, και αν θυμασαι,ξεχαστηκε, και αφησε την υπογραφή του σαν ντέβας,
έγινε τα λέμε...

Αυτός είναι ο καρκίνος του εσωτερικα, μετα λέει σκουλήκι τον Πλατωνα!

Μάντεψε ποιος είναι ο κλωνος του τώρα..

Τι αρρώστια κουβαλάς ρε ζιπ, πήγαινε σε ένα ψυχίατρο ρε φίλε να γλυτωσεις, καλο στην κοινωνία θα κανείς.

Αμαλίτσα, αργεί η τιμωρία μου? θα ήθελα να μου την έδινε ο Αντμιν, (την τιμωρία) τον παρακαλώ πολυ, μα είναι απόλυτα γνωστής του τι συμβαίνει!

τι να πει κανεις! ...ουτε ορκισμένος να ήταν,, να κλείσει το φόρουμ.

Οποίος λοιπον του μιλάει, είναι γιατι είπιε ένα ποτήρι και τον ανέχεται,, η,γιατι οι περισσότεροι τον φοβούνται...

τον νταης της κλανιας!

Ζιπακο, πάνω στο μπαρμπεκιου σου, σουβλισμενος σαν τον διακο...να σιγοψηνεσαι, στην αιωνιότητα.

Πλατωνας.

13/07/2012, 03:21:10
Πλάτωνα

Ψάξε λίγο μέσα σου. Για το καλό της κουβέντας, αλλά και της ψυχής μας, απ' αυτό το ψάξιμο βγάλε και δείξε ότι πιο όμορφο βρήκες.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

13/07/2012, 03:35:34
quote:

Πλάτωνα

Ψάξε λίγο μέσα σου. Για το καλό της κουβέντας, αλλά και της ψυχής μας, απ' αυτό το ψάξιμο βγάλε και δείξε ότι πιο όμορφο βρήκες.

Βρήκα, πως η συνείδηση μου, είμαι ένταξη φίλε!

Αν δεν πει άλλη κουβέντα, εγω αποχωρω για δυο μήνες, (τιμωρηθω δεν τιμωρηθω) και συζήτηστε όσο θέλετε.

13/07/2012, 03:53:20
Πλάτωνα

Υποψιάζομαι (χωρίς να κάνω δίκη προθέσεων) πως η επιθυμία του συντονισμού είναι η αυτοίαση των πληγών του forum. Αν είναι έτσι, εκμεταλλεύσου την με την παρουσία σου, και βοήθησε σε αυτήν την ενηλικίωση της "Αγοράς" μας.

13/07/2012, 04:12:14
Το ξέρω πως αυτη είναι η επιθυμία τους, ειναι και δικια μου, μα στα 10 χρόνια έχω (τσακωθει) μια δυο φορές όλες και όλες, και χωρίς ουδεμία βρισια.

Η αντιμετώπιση αυτου του μελους, δεν γίνεται διαφορετικα. Κάποιος χρειάζεται να του πει τι κουμασι είναι, μιας και είναι αμέτρητες οι φορές που κάνει ότι ακριβώς σκάνε σε μένα.

Αρχίζει με το τρίχες λες, μπούρδες λες....χρειάζεσαι ψυχίατρο, και παει λέγοντας. Εδω είναι στο θέμα του Πάνου, και δες ποιος αρχίζει. Έχει γίνει και άλλες φορές απόπειρα προς το άτομο μου, απο το ίδιο μέλος, μα τον χαϊδεψα λίγο...και τον άφησα.

Τώρα, όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Όλα τα μέλη χρειάζεται να γνωρίσουν, πως όταν συζητάνε με το μέλος Ζιπ, συζητάνε με ένα κακοήθη, αδίστακτο και επικίνδυνο άνθρωπο, τουλάχιστον της ψυχικης ισσοροποιας τους.

Τόσα μέλη, μπορουν να το επιβεβαιώσουν.

Και μην νομίζεις πως τα γράφει η χολέρα μου αυτα. Γεγονότα τόσων χρόνων αναφέρω, γνωστά σε όλους όσους συντέλεσαν στις ομορφες συζητήσεις, του φόρουμ εσωτερισμου, ESOTERICA.

Κάποιος ίσως πει, δεν είμαι απο αυτους...

Οκ, μα δεν εδιωξα, ποτε με τη συμπεριφορα μου, κανένα μέλος.

13/07/2012, 04:31:38
Τί θα γίνει δηλαδή τώρα, να δανειστούμε κατι θετικό με την εποχή των hippies, ή όχι?

Ειρήνη ρε αδέρφια. Πόσοι είμαστε στην τελική? Ειρήνη μεταξύ μας επιτέλους...

13/07/2012, 08:48:43
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ,

quote:
Δεν αντιλέγω για τα 'κεντρα' διαφόρων βαθμίδων και κατηγοριών, αλλά η κεντρική κομαντατούρ μάλλον είναι ο εγκέφαλος, και τα άλλα είναι από-κεντρα, ή παρά-κεντρα.

Προσωπικά, δεν συμφωνώ με αυτό. Δεν υπάρχει "κεντρική κομαντατούρ". Όλα είναι κέντρα. Γι' αυτό ονομάζονται κι έτσι. Κι όλα είναι εξίσου σημαντικά.

quote:
Βιολογικά, ως 'τυπική' λειτουργία του σώματος και των οργάνων του ναι η καρδιά είναι το 'πρωτεύον' όργανο.
Αλλά δεν παύει ο ρόλος της να είναι supportive στις ανάγκες του Big Boss απάνω....
Όσο αξία έχει η μπαταρία ή το ηλεκτρικό ρεύμα από τη πρίζα για τον υπολογιστή ή το λάπτοπ σου (τον επεξεργαστή και τα κυκλωματά του), κάπως έτσι είναι και η καρδιά για τον εγκέφαλο και τα άλλα όργανα.
Είναι μεν απαραίτητη για το baseline της 'ζωής', πλήν όμως δεν είναι αυτή η ίδια η 'ζωή' ούτε το 'κέντρο' της!

Αυτό το λες ακριβώς γιατί θεωρείς πως το σημαντικότερο κέντρο ενός ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος. Και μάλλον θα συμφωνείς με το "σκέφτομαι, άρα υπάρχω" του René Descartes. Η ύπαρξη όμως δεν είναι μόνο σκέψη. Είναι και αίσθημα.

quote:
Αντιθέτως ο εγκέφαλος είναι, ή τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος,αφού για χάρη αυτού του μπαγλαμά, που ενώ είναι κάτι μεταξύ 1-2% της μάζας του σώματος, καταναλώνει το 20% τουλάχιστον του εισπνεόμενου οξυγόνου, και αιματώνεται πολλαπλασίως δυσανάλογα σε σχέση με άλλα όργανα. Δηλαδή όλα γίνονται για χάρη του....για να στροφάρει και να 'καιει' αβέρτα ενέργεια 'ζωής και σκέψης'...

Γιατί έχει εφευρεθεί πχ. ο όρος "εγκεφαλικά νεκρός", ή κλινικά νεκρός?

Το "καρδιακά" νεκρός, είναι απλώς θέμα χρόνου. Μπορεί να καταλήξει και σε μόνιμη κατάσταση, αλλά μπορεί αν έχουμε έγκαιρη επέμβαση, να έχουμε και 'ανάνηψη'. Και δεν είναι σπάνιο, έχει συμβεί σε πολλούς καρδιοπαθεις, εμφραγματίες, κλπ, να έχουν την καρδιά για λίγο "out of order" και όμως να επανέλθουν.

Και πάλι διαφωνώ. Ο "εγκεφαλικά νεκρός" άνθρωπος μπορεί να ζήσει. Γι' αυτό και λέμε π.χ πως κάποιος μετά από ένα ατύχημα "έμεινε φυτό". "Καρδιακά νεκρός" όμως, ούτε σαν έκφραση δεν υπάρχει. Συνεπώς, ο θάνατος (Ιατρικά) προσδιορίζεται πάντα [ κι αυτό που σου λέω, μπορείς να το ελέγξεις διαβάζοντας π.χ ένα πιστοποιητικό θανάτου ενός νοσοκομείου ] σε σχέση με την καρδιά. Δηλ. λέει π.χ "πνευμονικό οίδημα, ανακοπή". Τα πιστοποιητικά θανάτου ποτέ δεν αναφέρουν ως αιτία θανάτου π.χ πως πέθανε ο εγκέφαλος ενός ασθενή.

quote:
Αν ο εγκέφαλος όμως φύγει "out of order" και για μερικά δευτερόλεπτα, τότε χαιρέτα μας τα... κυπαρίσσια!

Όχι φίλε μου, δεν είναι έτσι. Ποιο "out of order" εγκέφαλο από αυτόν που έχουν οι ασθενείς με άνοια, πίστεψέ με, σου λέω δεν θα βρεις. Εκεί να δεις "out of order". Όμως παρ' όλα αυτά, αυτοί οι ασθενείς ζουν.

quote:
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι 'δεν μπορούμε'. Προφανώς κρίνω βιωματικά, δεν το'χω καταφέρει ίσως ακόμα, (αν και θα θελα κάποιες φορές)
αλλά γενικά πιστεύω ότι ακόμα και όταν 'νομίζουμε' ότι δεν σκεφτόμαστε τίποτα, πάλι σκεφτόμαστε. Ολική μαυρίλα, μπλάκ-άουτ, τίποτα, κενό, δεν νομίζω να υπάρχει στον εγκέφαλο ούτε και για ένα δευτερόλεπτο.

Ο εγκέφαλος για να δουλέψει [ δηλ. για να σκεφτεί ] θέλει οξυγόνο, αέρα, κατά συνέπεια τροφή. Ένα είδος τροφής είναι ο αέρας, το οξυγόνο. Η "ολική μαυρίλα", το "black-out" που λες, επιτυγχάνεται ελέγχοντας την ποσότητα αυτού του οξυγόνου. Το οξυγόνο προσλαμβάνεται από τον οργανισμό μας μέσω της αναπνοής. Κατά συνέπεια, ελέγχοντας την αναπνοή σου [ βασικό μέρος ενός διαλογισμού ] μπορείς να ελέγξεις και το οξυγόνο που προσλαμβάνεις, δηλ. να ελέγξεις και το μέρος αυτού του οξυγόνου που φτάνει στον εγκέφαλο. Γι' αυτό σου είπα πριν, πως ναι, μπορούμε να αδειάσουμε τον νου μας, δηλ. να τον αφήσουμε "νηστικό" από την τροφή του, το οξυγόνο του, αλλά είναι επικίνδυνο. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε, για συγκεκριμένο χρόνο, σχετικά μικρό, μην φανταστείς δηλ. πως μπορούμε να το κάνουμε για καμιά ώρα. Αν το κάνουμε για καμιά ώρα ... χαιρετίσματα.

Edited by - zip on 13/07/2012 09:34:38