ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η κίνηση της σκέψης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η κίνηση της σκέψης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
12/07/2012, 14:36:57
Πλάτωνα και zip,

Ηρεμείστε παιδιά,παίξτε ένα tekken βρε παιδί μου να εκτονωθείτε,αλλιώς θα χρειαστούμε καινούριο topic στο esoterica.Πιθανός τίτλος:Όταν τα λόγια σταματούν,μιλούν οι φάπες και οι ψ..ές-Βιντεοσκοπημένες αναρτήσεις στιγμιοτύπων δεκτές προς σχολιασμό-

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

12/07/2012, 14:37:09
Ζιπ

Στο ξαναλέω. Δεν θα σε δείρω. Θα σου γαμήσω την μάνα.
..........

Να σε δώ ρε λαλακη, όλο παχιά λόγια είσαι....

Amalia, κατάντια έγινε εδω, σου ζητω συγνώμη, ρίξε ότι τιμωρία θέλεις.

Arrivederci...

12/07/2012, 14:49:36
quote:
17 ιουλιου, περνω απο Θεσσαλονίκη, αν θέλεις να με δείρεις...έλα, και σε περιμένει μια έκπληξη, που ούτε την φανταζεσαι.

Αργα η γρήγορα, θα συμβεί...

Ωωωωω, μάλιστα....

Ραντεβού για φιλοσοφική συνάντηση/συζήτηση/συμπόσιο
μεσα από το Εσωτερικα είδαμε....

Ραντεβού γκομενικά, επίσης είδαμε....

Ηρθε η ώρα να δούμε και ραντεβού για ...ξύλο???!??@!?

Σημεία των καιρών κι αυτά ....

Τώρα για το θέμα της "εκτροπής"....
Ας πούμε ότι θέλω να κάνω τον 'ειρηνοποιό' και ως "τρίτος παρατηρητής" βλέπω τι ανταλλάσσουν Ζιπ και Πλάτωνας...

Οπως είπα και κάπου αλλού,
αρχικώς βλέπουμε μια χυδαία εκφραση, που όμως δεν φαίνεται να αναφέρεται σε κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένα, και πάει περισσότερο σε συμπεριφορές.

Με τη διευκρίνηση του Πλάτωνα, που ναι μεν είχε στο μυαλό του συγκεκριμενες συμπεριφορές του Ζιπ,
φαίνεται να εννοεί πώς όταν πετυχαίνεις αυτό το φαινόμενο, αυτόν τον καρκίνο, αυτή τη συμπεριφορά δηλαδή, από όποιον κι αν προέρχεται, Γ@μησε της...(κατά τα γνωστά).

Αυτή η συμπεριφορά "φορεθηκε" από πολλά και διάφορα μέλη του φόρουμ παλαιόθεν και εως τώρα, και για το διάστημα που το κάθε μέλος την υιοθετούσε ή την παρουσίαζε προφανώς κατά τον Πλάτωνα έχριζε τέτοιας αντιμετώπισης.
Εάν έπαυε αυτή η συμπεριφορά, τότε σταματούσε και η 'χημειοθεραπεία' στον καρκίνο.
Εγώ έτσι περίπου το κατάλαβα...
Χωρίς να μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος βεβαια,
μπορώ να πώ, ότι ακόμα και τώρα, και μετά από αυτές τις διευκρινήσεις μπορώ να βρω ένα ελαφρυντικό στον Πλάτωνα.

Βέβαια φίλε Ζιπ, αν θεωρείς από την άλλη πως τον περισσότερο χρόνο λειτουργείς "καρκινικά" λογικό είναι να σε πειράξει η φράση καθώς θεωρείς ότι στρέφεται σε σένα. Αν δεν λειτουργείς όμως, τότε γιατί να σε πειράξει η αναφορά περί καρκίνου του φόρουμ, κλπ,κλπ?
Δεν επιστρεφει η κατηγορία πίσω? Εκτός κι αν ισχύει το όποιος εχει τη μύγα μυγιάζεται....

Τελοσπάντων, νομίζω ότι κακώς επιμένετε αμφότεροι να το σκαλίζετε και έτσι και γιουβέτσι...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 12/07/2012 14:50:59

12/07/2012, 14:53:59
quote:
Ζιπ
ΠΛΑΤΩΝΑΣ,

το πράγμα είναι πολύ απλό. Αν μας πεις ποιο μέλος εννοούσες όταν postάρησες αυτήν την "εξυπνάδα" για τον "καρκίνο του esoterica.gr" και ποιανού "καρκίνου" "συμβούλεψες" τον YUGI-OH να του γαμήσει την μάνα, κι αν αυτό το μέλος πεις ξεκάθαρα πως δεν είμαι εγώ ή δεν εννοούσες εμένα ή την μάνα μου, εγώ φίλε θα σου ζητήσω συγνώμη.

Κι αυτό το πράγμα που σου λέω, το ξέρει πολύ καλά και η amalia και όλοι.

Τι θέλεις να μας πείς τώρα?
Προσπαθείς να εμπλέξεις την διαχείρηση,σε ένα τέτοιο απερίγραπτο διάλογο?
Οτι η διαχείρηση είναι ενήμερη,ότι ο Ζιπ θα βγεί δημοσίως και θα εξυβρίσει την μάνα κάποιου και θα απειλήσει και τον ίδιο με σωματική βλάβη?

Τι λές ρε Ζιπ?
Σε αχθοφόρους του λιμανιού μιλάς?

Και εσυ Ντοτόρο,καλά σου είπε ο Αίολος.
Περνάς και αφήνεις κουτσουλιές παντού!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/07/2012, 15:02:44
quote:
Πλάτωνας
Κλέφτης ιδεών.
Νεκρό φιλία,
Άνιδεος εσωτερικα,
Καραφλας
ΆσχημοςΟ
Μπαίνει σε τοπικ και κάνει τα τοπικ των άλλων κόκκινα (και ο καρκίνος αυτο κάνει)
Ζηλιαρης
Μέγα τσογλανος

Οι Κινέζοι λένε: << Μια φωτογραφία,χίλιες λέξεις >>.

Εσυ Πλάτωνα κατάφερες το...ακατόρθωτο.

26 λέξεις μιά...φωτογραφία.
Υψηλής ευκρίνειας,κατάλληλη για δελτίο ταυτότητος!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/07/2012, 15:34:54
Προς όλους όσους ζητούν τιμωρίες και κεφαλές επί πάνελ οθόνης

Edited by - Osmosis on 12/07/2012 15:35:34

Edited by - Osmosis on 12/07/2012 15:35:53

12/07/2012, 15:46:27
Το θέμα είναι ωραίο,
ας συνεχίσουμε λοιπόν με το θέμα αφυπνισμένοι μου,
και ας αφήσουμε τις μικρότητες των "ασυνείδητων"
12/07/2012, 15:53:49
!

12/07/2012, 16:00:20
Osmosis μαζί σου!

quote:
Το θέμα είναι ωραίο,

Επίσης, συμφωνώ,
και για να το θέσω λίγο πιο 'πλατωνικά'...
δεν ξέρω τι κάνουμε και τι κάναμε με τους διάφορους καρκίνους εντός και εκτός Εσωτέρικα,
αλλά τουλάχιστον μη γ@μήσουμε και τη μ@ν@ του παρόντος θέματος, το οποίο σηκώνει πολλή συζήτηση και ...σκέψη!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

12/07/2012, 16:09:03
quote:

Το θέμα είναι ωραίο,

Τι αφυπνισμένοι και κουραφέξαλα, σκοπός είναι να καταφέρεις να στρέψεις τη σκέψη σου!
Εσένα σου χρωστάω και μία απάντηση από το παιχνίδι εκεί στο αχλαδοτύρι, εν καιρώ, τώρα έχω τη σκέψη μου στραμμένη αλλού!
[Αιολος]
Το περιστεράκι είδε ψωμάκι και όρμησε, άστο να φάει να παχύνει πρώτα να θρέψει και το αετόπουλο καλύτερα!

12/07/2012, 16:25:56
Αίολε τέλειο...

Αμέσως μετα το πόστ του γιατρού,να και αναμενόμενη...κουτσουλιά!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/07/2012, 16:31:25
Ακόμα τρέχει ο Αίολος...
12/07/2012, 16:56:59
...

12/07/2012, 18:22:14
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ,

φίλε, θα το πω μια ακόμη τελευταία φορα, αν θες να το καταλάβεις, ok, αν όχι, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας γι' αυτό. Μήτσο, εμένα δεν με πείραξε (ούτε με πειράζει) που με θεωρεί αυτός "καρκίνο του esoterica.gr". Ειλικρινά στο λέω, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Εμένα με πείραξε αυτό που είπε αναφερόμενος στον YUGI-OH :

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Πάντως, μια συμβουλη σου δεινώ, αν σου συμβεί και στην πέσει, γαμησετου τη μάνα!

Αναφέρεται στον "καρκίνο" και λέει "γαμησε του τη μάνα!". Ποιον όμως θεωρεί "καρκίνο" ; Το λέει [ δεν το λέει, στην αρχή δεν το λέει, κρύβεται σαν το σκουλήκι. Εγώ επέμενα και τον έκανα να το ξεράσει ]:

quote:
Εσένα εννοούσα, αλλα δεν είπα ποτε το όνομα.

Δηλ. ποιανού "καρκίνου" την μάνα να γαμήσει [ αφού εννούσε εμένα ως "καρκίνο" ] ;

Αυτό τώρα ρε Μήτσο, φιλοσοφία θέλει για να το καταλάβει κάποιος ; Δηλ. εσύ, άμα σου το έλεγε κάποιος, τι θα έκανες ; Θα το άφηνες να περάσει έτσι ; Τώρα, άμα θες να το φιλοσοφήσουμε το πράγμα ... [ αλλά τι να φιλοσοφήσουμε ; ], τι να σου πω ; Εγώ δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία.

Εφ' όσον εννοεί εμένα, αναφέρεται και στην μάνα μου. Δηλ. αναφέρεται σε έναν άνθρωπο 75 ετών, άρρωστο που πάσχει από άνοια, ανύμπορο και που δεν τον γνωρίζει. Αυτός είναι ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ... o μεγάλος φιλόσοφος του esoterica.gr : ένα μάτσο κακία και κακοήθεια, ένα σκουλήκι που κρύβεται πίσω από τις λέξεις του.

12/07/2012, 18:25:32
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,

quote:
Τι θέλεις να μας πείς τώρα?
Προσπαθείς να εμπλέξεις την διαχείρηση,σε ένα τέτοιο απερίγραπτο διάλογο?
Οτι η διαχείρηση είναι ενήμερη,ότι ο Ζιπ θα βγεί δημοσίως και θα εξυβρίσει την μάνα κάποιου και θα απειλήσει και τον ίδιο με σωματική βλάβη?

Τι λές ρε Ζιπ?
Σε αχθοφόρους του λιμανιού μιλάς?

Καλά εσύ, είσαι διανοητικά καθυστερημένος, οπότε τι να λέμε ;

12/07/2012, 18:43:37
Zip

Ειλικρινά, μέσα σου αισθάνεσαι καλά με αυτό που συμβαίνει? Θέλω να πω δηλαδή, δεν νομίζεις πως κάπου εδώ πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

12/07/2012, 19:02:18
Osmosis,

quote:
Μα για να γράφω ότι έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ αυτομάτως αναγνωρίζω ότι κάποιος άλλος έχει τη δυνατότητα ή την αδυναμία να το αντιλαμβάνεται διαφορετικά!

Και γιατί η διαφορετική αντίληψη κάποιου μπορεί να είναι και αδυναμία ; Καλά να είναι δυνατότητα, αλλά αδυναμία γιατί ; Αδυναμία σε σχέση με ποιον ; Με σένα ;

quote:
Και ποια είναι αυτή η δουλειά πέρα από την εξυπηρέτηση της ανάγκης.

Η δουλειά που κάνει το μυαλό είναι αυτή : να σκέφτεται. Όπως π.χ ένας φούρνος ψήνει, ε, ένα μυαλό σκέφτεται. Αυτή είναι η δουλειά του.

quote:
Αν άφησα να εννοηθεί ότι σκεφτόμαστε από ανάγκη το διορθώνω γράφοντας ότι η άποψη μου είναι ότι σκεφτόμαστε για την εκπλήρωση μιας ανάγκης, αυτή της επιβίωσης (πέρα από τις βασικές τροφή, νερό, οξυγόνο, που και αυτές διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αναφέρομαι και στις άλλες που ονόμασα επιθυμίες)

Και πως θα δικαιολογούσες π.χ την φιλοσοφική σκέψη ;

quote:
Μα γι΄αυτό έγραψα στην αρχή ότι η σκέψη κινείται στους τρείς άξονες, της ανάγκης της επιθυμίας και της θέλησης γιατί αποδίδοντας τιμές σε αυτούς τους άξονες μπορεί να πάρεις το γράφημα μιας σκέψης και μια συνάρτηση αυτών που θέλεις με αυτά που χρειάζεσαι.

Και τι τιμές να αποδώσεις στην ανάγκη, στην επιθυμία και στην θέληση ;

quote:
Το αντανακλαστικό είναι κίνηση, σωστά, όμως είναι μια τυχαία κίνηση;

Όχι, δεν είναι ακριβώς τυχαία. Η αντανακλαστική κίνηση σχετίζεται με το περιβάλλον και την πράξη που κάνεις [ σε γενικότερο πλαίσιο ] εκείνη την στιγμή. Αν π.χ οδηγείς, η αντανακλαστική κίνηση είναι μια κίνηση που θα έχει π.χ σχέση με το τιμόνι που κρατάς, με το φρένο, με ότι δηλ. σχετίζεται με το περιβάλλον σου [ εκεί που βρίσκεσαι δηλ. με τον χώρο σου ας το πούμε διαφορετικά ] και με το τι κάνεις εκείνη την στιγμή.

quote:
Στην περίπτωση που φρενάρεις δεν είναι κατευθυνόμενη κίνηση;

Όχι. Οι αντανακλαστικές κινήσεις δεν είναι κατευθυνόμενες. Αν ήταν, το πόδι θα πήγαινε πάντα στο φρένο [ εφ' όσον ο οδηγός μάθει που είναι το φρένο ] Όμως αυτό δεν συμβαίνει. Ειδικά στους νέους οδηγούς [ παρ' ότι δεν νοείται οδηγός που να μην ξέρει που είναι το φρένο, έτσι ; ], πολλά ατυχήματα [ μικρο-ατυχήματα δηλ. ] γίνονται επειδή ενώ θέλουν να πατήσουν το φρένο, πατάνε γκάζι. Αυτό είναι μια ένδειξη πως έχουν ελαττωματικό κινητικό κέντρο.

quote:
Πώς λοιπόν δόθηκε αυτή η κατεύθυνση;
Κάθεσαι στην πλατεία και πίνεις καφέ, ακούς ένα μπαμ, τρομάζεις και ανασηκώνεσαι να δεις τι συμβαίνει.
Είσαι σε μια μάχη και ακούς ένα μπαμ, έχεις το ίδιο αντανακλαστικό;
Μπαμ το ένα μπαμ και το άλλο, άλλη η σκέψη στο ένα άλλη στο άλλο κατά συνέπεια και αντίδραση.

Σου είπα : Η αντανακλαστική κίνηση εξαρτάται από τον χώρο που βρίσκεσαι και από το τι κάνεις εκείνη την στιγμή που συμβαίνει κάτι [ π.χ αυτά που περιγράφεις ].

quote:
Δηλαδή το ότι θα στρίψεις ανάλογα με τα δεδομένα είναι αντανακλαστικό;

Δεν υπάρχουν δεδομένα. Στρίβεις γιατί έχεις ένα τιμόνι μπροστά σου και γνωρίζεις από πριν τον τρόπο να το κάνεις. Να σου πω κάτι άλλο ; Στρίβοντας, είσαι σίγουρος πως θα αποφύγεις το ατύχημα ; Όχι. Γιατί τότε όλοι οι οδηγοί αυτό θα έκαναν, το ίδιο πράγμα. Όμως αλλιώς αντιδρά κάποιος οδηγός πιο έμπειρος ας πούμε, αλλιώς κάποιος πιο άπειρος.

quote:
Η ένταση που θα πατήσεις το φρένο είναι αντανακλαστικό;

E, τώρα, τι να σου πω ; Εξαρτάται από το φρένο. Άμα δεν έχεις βάλει υγρά, ε, θα το πατήσεις τέρμα για να πιάσει. Μερικών αυτοκινήτων τα φρένα είναι πιο μαλακά, μερικών άλλων πιο σκληρά. Τι να σου πω ; Δεν νομίζω πως είναι αντανακλαστικό η ένταση.

quote:
Zip, να κάνω το γράφημα των τελευταίων δημοσιεύσεων;

Και δεν το κάνεις ...

12/07/2012, 19:06:39
Όποιος ξεκίνησε πρώτος τις χοντράδες ευθύνεται παραπάνω,αλλά μαζεύτηκε απ΄ότι είδα κάποια στιγμή.
Από εκεί και πέρα το επίπεδο που το φτάσατε είναι άκυρο και για τους δυο σας.
Μας υποτιμά όλους και είναι κρίμα.Ποτέ δεν είναι αργά ούτε για να το σώσεις ούτε για να κατρακυλήσεις ακόμα παρακάτω.
Λήξτε το.

12/07/2012, 19:13:15
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ

quote:
Από εκεί και πέρα το επίπεδο που το φτάσατε είναι άκυρο και για τους δυο σας.

Όχι αγαπητέ μου. Το ότι μιλάει κάποιος έτσι για την μάνα κάποιου άλλου, δεν ακυρώνει τον δεύτερο άμα πάει και ζητήσει τον λόγο από τον πρώτο. Σοβαρολογούμε τώρα ; Κι εσύ να σου ήσουν ο δεύτερος, το ίδιο θα έκανες.

quote:
Μας υποτιμά όλους και είναι κρίμα.Ποτέ δεν είναι αργά ούτε για να το σώσεις ούτε για να κατρακυλήσεις ακόμα παρακάτω.

Συγνώμη που μίλησα έτσι, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος. Με τα σκυλιά, σκυλί πρέπει να γίνεις αν θες να σε καταλάβουν.

Edited by - zip on 12/07/2012 19:29:45

12/07/2012, 19:30:24
Zip,

Το επίπεδο του δεύτερου φαίνεται και από τον τρόπο που του ζητάει το λόγο.Την έκφραση "έπεσε στο επίπεδο του" την έχεις ακουστά νομίζω.
Γι' αυτό λοιπόν το επίπεδο λέω ότι ήταν άκυρο.Να με συχωρείς κιόλας...

Αν τον έδερνες κυριολεκτικά θα το δικαιολογούσα,το να του επιστρέφεις τον ίδιο ποταπό χαρακτηρισμό όμως ειναι αδικαιολόγητο.
Ότι πολύ σωστά έγραψες για τη μάνα σου,ισχύει και για τη δική του(επειδή ακριβώς δεν ευθύνεται για το τι λέει ο γιός της).
Όπως καταλαβαίνεις από αυτά που μόλις σου παρέθεσα εγώ δεν θα το έκανα αυτό ποτέ.Μάλλον θέλω να ελπίζω ούτε και συ αν το ξανασκεφτόσουν πιο ήρεμα.

Ούτως ή άλλως δεν θα έγραφα το post αν έβλεπα ότι επέστρεψες στο θέμα,για να μην ρίξω λάδι στη φωτιά,γράφαμε προφανώς παράλληλα.Να είσαι όμως πιο δεκτικός με τους τρίτους όταν είσαι εκνευρισμένος.