- Τι θεωρούμε αμαρτία ??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Οι χριστιανικοί ορισμοί χρησιμοποιούνται μόνον για διευκόλυνση της συζήτησης.
Ποιον κοροϊδεύεις ? Μάλλον, διευκολύνουν εσένα που μιλάς, που ακολουθείς τούτη την συλλογιστική. Εγώ, διόλου δεν αισθάνομαι "διευκόλυνση", μάλλον μπερδεύεις, γιατί είσαι και ο ίδιος μπερδεμένος.
Άσε κατά μέρος τους Χριστιανικούς ορισμούς, η "διευκόλυνση" μιας συζήτησης έρχεται με την αποδοχή του απλού, του φυσικού, του αληθινού, όχι του "Χριστιανικού"...
Παγιδεύεις φίλε, δεν διευκολύνεις...
Φιλικά,
Deva Parinito
Η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να μιλά για την πατρίδα:
1) Όταν όχι απλώς παρέδωσε την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους για να μην πραγματοποιηθεί η ένωση με την Καθολική Εκκλησία αλλά και προετοίμασε την πτώση της σφάζοντας τους Έλληνες του Μωριά που πήγαν να την υπερασπιστούν και στέλνοντας 500.000 νέους άνδρες στα μοναστήρια να ομφαλοσκοπούνται χαυνωμένοι, όταν ο Παλαιολόγος αδυνατούσε να μαζέψει πάνω από 5000 στρατιώτες.
2) Όταν υπήρξαν μοναστήρια που καλούσαν εγγράφως τους Τούρκους να έλθουν στην περιοχή τους και να την καταλάβουν, αρκεί να μην θιγούν τα προνόμιά τους, όπως το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες1 {1. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης, Μάξιμου Ξυδά, «Το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες», 1988, σελ. 54.} και η Μονή Βλατάδων της Θεσσαλονίκης2. {2. Απ. Βακαλόπουλος, «Ιστορία της Μακεδονίας» σελ. 92 και περισσότερα ντοκουμέντα στο βιβλίο του θεολόγου Γιώργου Μουστάκη, «Γιατί τούρκεψε το Βυζάντιο» εκδόσεις Κάκτος, 1993, στη σελ. 85, στο κεφάλαιο με τίτλο «Καλογεροπροδοσίες».}
3) Όταν υπάρχει έγγραφο υποδοχής του Αγίου Όρους προς τους Γερμανούς που ζητά την διατήρηση του προνομιακού καθεστώτος της αυτόνομης μοναχικής πολιτείας (Ελληνικόν Περιοδικό Πάνθεον, τεύχος 13, Ιουν. - Αυγ. 2001).
4) Όταν κατεδίωξε κάθε απόπειρα εξεγέρσεως των Ελλήνων κατά των Οθωμανών, όπως η επανάσταση του Διονυσίου Σκυλοσόφου το 1601.
5) Όταν εξέδωσε την κατάπτυστη «Πατρική Διδασκαλία» που καλούσε τους Ραγιάδες να υποτάσσονται στους Τούρκους γιατί «έτσι ήθελε ο Μεγαλοδύναμος».
6) Όταν αφόρισε τον Υψηλάντη, ολόκληρη την κλεφτουριά του Μωριά στα 1806, τον Ρήγα Φεραίο, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και ακόμη και αυτήν την επανάσταση του 1821. Μετά από 180 χρόνια οι αφορισμοί αυτοί δεν έχουν αρθεί.
7) Όταν οι καλόγεροι ακόμη και σήμερα δεν στρατεύονται και ταυτόχρονα ονειδίζονται για το ίδιο πράγμα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Η Εκκλησία θα έπρεπε να επιβάλλει υποχρεωτική διετή στράτευση του Κλήρου και των μοναχών, όταν γνωρίζει ότι βρισκόμαστε σ’ έναν τόσο ευαίσθητο στρατηγικά χώρο. Ας υπηρετήσουν πρώτα την πατρίδα που τους γέννησε και έχει την ανάγκη τους και θα έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να υπηρετούν το Θεό, που αν το σκεφτούν λίγο μπορεί να επιζήσει και χωρίς τις προσευχές τους.
8) Όταν η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία (αλλά και οι μεταβιβάσεις της) παραμένει αφορολόγητη, στερώντας έτσι την Ελλάδα από ένα καθόλου ευκαταφρόνητο έσοδο, που θα ανακούφιζε τον σκληρά φορολογούμενο Έλληνα πολίτη.
9) Όταν απομυζά από τον Εθνικό Προϋπολογισμό κονδύλια για την πληρωμή των μισθών των κληρικών της ενώ διαθέτει τα χρήματα για να αυτοσυντηρείται.
10) Όταν δρομολόγησε την απάλειψη της ελληνικής γλώσσας από την λειτουργία στις εκκλησίες του εξωτερικού, αφελληνίζοντας έτσι την ομογένεια.
Ο Γιάννης Σκαρίμπας στο βιβλίο του «Το ’21 και η Αλήθεια» θίγει ορισμένα από τα παραπάνω ζητήματα ή μεταφέρει αποσπάσματα άλλων συγγραφέων:
«Οι νομίζοντες ή λέγοντες ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός εκίνησε και θέλησε και ευλόγησε στον Αγία Λαύρα το ’21 από το πατριωτιλίκι του που τον έπνιγε, πλανώνται πλάνην μεγάλην. Στην πραγματικότητα, ούτε στην Αγία Λαύρα κηρύχτηκε η επανάσταση, ούτε κάνα λάβαρο υψώθηκεν εκεί από κανέναν ... Στη Μονή της Αγίας Λαύρας συνάχθηκαν όχι για να αποφασίσουν την Επανάσταση αλλά για το πως θα κατασιγάσουν τις αλογόμυγες των Τούρκων. Ο Π.Π. Γερμανός και ο Ασημάκης Ζαΐμης, προ της ευθύνης της μεγάλης αποφάσεως (επανάσταση) είχαν ακόμη δισταγμούς. Τα γεγονότα όμως (ο λαός) τους επρόλαβαν. Είχαν αρχίσει ήδη τις εχθροπραξίες εναντίον των Τούρκων. Ο λαός ανάγκασε τον Π.Π.Γ. να ευλογήσει τα όπλα, πάντως όχι στη «λιθογραφική» Αγία Λαύρα με το λάβαρο, αλλά στην πλατεία Αγίου Γεωργίου των Πατρών. Αλλά το μίσος που ο άνδρας επιστράτεψε κατά του λαού, δεν δυσωπήθηκε ποτέ του. Αργότερα, κόστισε στην Επανάσταση την Πάτρα και του Μεσολογγιού το ολοκαύτωμα».
«Εκμεταλλευταί του λαού ήσαν και οι καλόγεροι των μοναστηριών. Όχι μόνον κατείχαν μεγάλες εκτάσεις γης, τας οποίας ενέμοντο χωρίς να προσφέρουν καμμίαν κοινωνικήν υπηρεσίαν, αλλά με διάφορα τεχνάσματα κατώρθωναν να προσθέτουν και διάφορα βάρη εις τας λαϊκάς μάζας. Η συνηθεστέρα μέθοδος ήταν να γυρίζουν εις τας γειτονικάς επαρχίας με διαφόρους νεκροκεφαλάς, τας οποίας παρουσίαζαν ως κεφαλάς «θαυματουργών» αγίων και έτσι εφορολόγουν τους απλοϊκούς και ιδίως τας γυναίκας».
Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ
EGV
quote:
Αν αισθάνεσαι, "μερικές φορές", - ποιες ? - την άγνοια ως ευτυχία, είναι γιατί μένεις προσκολλημένος στην προσωπική σου φωλίτσα, που είναι ζεστή και σου παρέχει ασφάλεια. Δίπλα σου, το ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί. Ωραιοποιείς την άγνοια, λες "καλύτερα που δεν ξέρω", δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά να κοροϊδεύεις ακόμη μία φορά τον ίδιο σου τον εαυτό. Άφησε αυτές τις εικόνες, δεν βοηθούν σε τίποτε. Αντίθετα, κάνουν πιο ισχυρό το "εγώ" σου. Όσο ισχυροποιείς το "εγώ" σου, τόσο ανισχυροποιείς το Όλο. Γι' αυτό το Όλο, αντιδράει και σε αφανίζει. Γιατί είσαι πολύ μικρός μπροστά του...
Φίλτατε Deva, δεν νιώθω την ανάγκη να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, ούτε να τον αποκαλύψω, γι' αυτό και θα απαντήσω με ερώτηση και θα υποθέσω ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος... αν όχι, τότε με χαρά θα απαντήσω σε όποια ερώτηση μου επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία μου, αλλά μόνο μέσω mail...
Όταν έχεις βιώνεις τις έκρηξεις του υφαιστείου, βγαίνεις να το φωνάξεις σε ένα κόσμο που κοιμάται τον ύπνο του... υλισμού?
.
.
.
The She Mantis...

quote:
Όταν έχεις βιώνεις τις έκρηξεις του υφαιστείου, βγαίνεις να το φωνάξεις σε ένα κόσμο που κοιμάται τον ύπνο του... υλισμού?
Ναι, φυσικά ! Θα ήταν καλύτερο να το φωνάξεις στον κόσμο. Βγες, κοινοποίησε την έκρηξη του ηφαιστείου και τον πόνο, την κάψα που φέρνει ετούτη η λάβα μαζί της, και τότε ο πόνος θα κοπιάσει, θα μοιραστεί, λίγο λίγο, θα πάψει να υπάρχει. Η λάβα, η φωτιά θα σβήσει. Είναι θαρρώ καλύτερο, από το να την αφήνεις να καίει μέσα σου (αν το έχεις βιώσει, όπως λες). Μίλα για την φωτιά, και η φωτιά δεν θα είναι πια φωτιά, ο πόνος θα απαλύνει.
Μην περιμένεις κατανόηση. Δεν θα την βρεις. Μοιράσου τον πόνο σου, κάψε, και μέσα από τις στάχτες, θα ξαναγεννηθείς. Κι εσύ, και οι υπόλοιποι που θα καούν από την δική σου λάβα.
Ο άνθρωπος όταν μιλά για αυτό που τον "καίει", δεν θα πρέπει απαραιτήτως να περιμένει να κατανοηθεί από τους υπολοίπους. Άλλοι μπορούν να κατανοήσουν, άλλοι όχι. Μην επικεντρώνεσαι σ' αυτό. Θα αστοχήσεις. Μίλα για το ηφαίστειο, για την έκρηξη, για την τόσο μεγάλη αυτή φυσική δύναμη, μόνο και μόνο, επειδή δεν μπορείς να την κρατήσεις μέσα σου. Είναι αδύνατο, θα σκάσεις. Όσο μεγαλύτερος είναι ο συσσωρευμένος πόνος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η έκρηξη, τόσο περισσότερο, "ανεξέλεγκτη" θα είναι από σένα, τόσο μεγαλύτερο κακό θα κάνεις όταν εκραγείς. Γιατί, θα εκραγείς, είναι βέβαιο.
Δεν έχουν σημασία τα υπόλοιπα. Άφησε την λάβα σου να βγει, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, μην περιμένεις, δώσ' της χώρο να απλωθεί, απαλλάξου από αυτήν, ξεφορτώσου την, άσε τον φλεγόμενο εαυτό σου να ξεθυμάνει...
Φιλικά,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 16/04/2005 14:44:41
Edited by - Deva_Parinito on 16/04/2005 14:54:08
Edited by - Deva_Parinito on 16/04/2005 15:02:19
quote:
Αν αισθάνεσαι σαν ανθός, τότε διόλου δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί η καταιγίδα. Ανυπεράσπιστο ένα λουλούδι στις βροχές, όμως παραμένει εκεί, ανθίζει και μαραίνεται, γεννιέται και πεθαίνει, διόλου δεν προβληματίζεται από τα βάσανα της ζωής....
Φίλτατε Deva, για να μην προβληματίζεσαι με την υπογραφή μου και καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα... κάνε ένα "κλικ" και θα δεις πως περιγράφω την ψυχή μου...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=11&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1918
quote:
Ό,τι γεννιέται, πεθαίνει.
Ότι επιζεί, θα σβήσει.
Ότι μεγάλωσε, θα μικρύνει.
Ότι άνθισε, θα μαραθεί...
...και πάλι απ' την αρχή... αυτός είναι ο αέναος χορός της Φύσης...
...στην περίπτωση μου, τα άνθη "δένουν" καρπούς... αλλά αυτή είναι μια διαφορετική ιστορία και εντελώς άσχετη με το θέμα που συζητάμε...
.
.
.
The She Mantis...

quote:
αυτός είναι ο αέναος χορός της Φύσης...
Σωστά. Βάλε τούτο τον "αέναο χορό της Φύσης", όπως λες και στην υπογραφή σου...
Δεν συμπεραίνω τίποτε και για κανέναν...
Τα δέοντα,
Deva
quote:
Η λάβα, η φωτιά θα σβήσει. Είναι θαρρώ καλύτερο, από το να την αφήνεις να καίει μέσα σου (αν το έχεις βιώσει, όπως λες). Μίλα για την φωτιά, και η φωτιά δεν θα είναι πια φωτιά, ο πόνος θα απαλύνει.
Η Φωτιά είναι η δύναμη που με κινεί, στον κόσμο, πέρα από την καθημερινότητα, και το Φως μου δείχνει το δρόμο... ο πόνος είναι το τίμημα που πληρώνω από τη στιγμή που "άνοιξα τα μάτια μου"... είναι δικός μου και είναι άδικο να τον μοιραστώ...
quote:
Μην περιμένεις κατανόηση. Δεν θα την βρεις. Μοιράσου τον πόνο σου, κάψε, και μέσα από τις στάχτες, θα ξαναγεννηθείς. Κι εσύ, και οι υπόλοιποι που θα καούν από την δική σου λάβα.
Ασφαλως και δεν περιμένω κατανόηση, παρά μόνο από αυτούς που καταλαβαίνουν τι λέω, όμως, ακόμη και τότε δεν ζητώ συμπαράσταση... ο καθένας έχει έρθει για να εκπληρώσει έναν σκοπό και όταν αυτός μας γίνει γνωστός (και "ξαναγγενηθούμε"), ο δρόμος μας είναι μοναχικός, ταραγμένος και δύσκολος...
.
.
.
The She Mantis...

quote:
κάνε ένα "κλικ" και θα δεις πως περιγράφω την ψυχή μου...
Αδιαφορώ για την ψυχή σου. Με ενδιαφέρει ο Λόγος σου. Όταν αυτός προέρχεται από αυτήν, είναι ίδιος με τον δικό μου. Και όχι μόνο. Είναι ίδιος με τον Λόγο του Όλου. Η εμπιστοσύνη μου στην ανθρώπινη ύπαρξη, είναι απόλυτη.
Γιατί μου υποδεικνύεις όμως τούτο τον δρόμο ? Δεν καταλαβαίνω, και δεν κατάλαβα και τίποτε δηλ, από όσα λέγονται εκεί μέσα. Ίσως, αν μου το εξηγούσες καλύτερα... μπορεί κάτι να γινόταν περισσότερο κατανοητό από εμένα. Δεν φημίζομαι για την ευφυία μου, μάλλον στους περισσότερους φαίνομαι βλάκας...
Τα δέοντα,
Deva
quote:
είναι δικός μου και είναι άδικο να τον μοιραστώ...
Που βρίσκεις το κρίμα, την αδικία ? Σε σένα, ή σε αυτούς που πιθανόν να μην κατανοήσουν τον δικό σου πόνο ?
Αν θεωρείς τον πόνο σου προσωπικό, το "εγώ" σου ενδυναμώνεται από αυτόν. Ποτέ δεν θα σε αφήσει να απαλλαγείς. Κράτησέ τον λοιπόν κάλα μέσα σου, σφήξε τον, μέχρι κι αυτός να σφίξει την θηλιά του γύρω από τον λαιμό σου.
Μην θεωρείς τον ευατό σου "φιλεύσπλαχνο", αν νομίζεις πως θα αδικήσεις τους υπολοίπους. Μάλλον "ψεύτης" είναι, όχι "φιλεύσπλαχνος"...
Μην πάρεις τα λόγια μου σαν επίθεση, έτσι ? Διόλου δεν σκέφτομαι έτσι τώρα που γράφω....
Φιλικά,
Deva
quote:
Σωστά. Βάλε τούτο τον "αέναο χορό της Φύσης", όπως λες και στην υπογραφή σου...
Κάποια πράγματα φίλτατε Deva, εννοούνται... ειδικά όταν "μιλάς" με άτομα που έχουν κάποιες γνώσεις... αν έπρεπε να αλέθω κάθε λέξη μου, τότε δεν θα έκανα τον κόπο να γράφω σε αυτό τον διαδυκτιακό χώρο...
...πάντως ο σχολιασμός της υπογραφής μου έρχεται σε μια στιγμή που είμαι σε αναζήτηση νέας... όχι, γιατί δεν με εκφράζει, αλλά γιατί εξυπηρέτησε τον σκοπό της...
quote:
Δεν συμπεραίνω τίποτε και για κανέναν...
Το αυτό... αν και διαισθάνομαι μια αλλαγή στη διάθεση σου απέναντι μου... όσο μπορώ να το κάνω μέσα από τον γραπτό λόγο... ίσως τελικά να παρεξηγήθηκα...
.
.
.
The She Mantis...

quote:
Κάποια πράγματα φίλτατε Deva, εννοούνται...
Τίποτε δεν εννοείται, καλή μου. Ο καθένας, μπορεί να εννοήσει ό,τι γουστάρει, το τσερβέλο του μπορεί να τον πάει όπου θέλει, μπορεί να καταλάβει τα πάντα, μπορεί να μην καταλάβει και τίποτε....
Εγώ προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ υπογραφές στα γραπτά μου. Αυτό, δεν με εμποδίζει όμως να μην είναι σαφής σε ό,τι λέω. Όχι επειδή είμαι κάποιος, τίποτε δεν είμαι, αλλά επείδη γνωρίζω τι λέω. Και ούτε τώρα εννοώ πως οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν...
Δεν παρεξηγήθηκες και καμία διάθεση δεν άλλαξε, από πλευράς μου. Χάρηκα που τα είπαμε, μα νομίζω πως πρέπει να σταματήσουμε, γιατί το θέμα μας είναι άλλο. Έτσι δεν είναι ?
Σε ευχαριστώ,
Deva Parinito
quote:
Η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να μιλά για την πατρίδα
Ποιος μίλησε για πατρίδα ρε αγόρι ?
Deva
quote:
Μην θεωρείς τον ευατό σου "φιλεύσπλαχνο", αν νομίζεις πως θα αδικήσεις τους υπολοίπους. Μάλλον "ψεύτης" είναι, όχι "φιλεύσπλαχνος"...
Ούτε φιλεύσπλαχνος, ούτε ψεύτης είναι... μάλλον τεμπέλης, γιατί βαριέμαι να εξηγώ...![]()
Ναι, όντως είμαστε εκτός θέματος... πάντως ευχαριστώ για την "συνομιλία"... ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα...
.
.
.
The She Mantis...

Edited by - Mantis on 16/04/2005 16:11:28
quote:
Την επόμενη φορά που θ'ακούσετε λέξεις όπως "αμαρτία", "καλό", "κακό"
γελάστε δυνατά και καθαρά κι αφήστε τες να διαλυθούν σ'αυτό το γέλιο που ίσως είναι το μόνο φάρμακο για μια αρρωστημένη, επινοημένη και σάπια ηθική.
Γιατί το λες αυτό ? Εξηγήσου, σε παρακαλώ, δεν καταλαβαίνω...
Τα δέοντα,
Deva
Φίλε Deva πιστεύω ότι δεν είναι η καλύτερη πρακτική να σχολιάζεις μία μία φράση από όσα έχουν πει ο καθένας, μιας και ανέπτυξες αρχικά τις ιδέες σου. Ίσως θα ήταν καλύτερα να άφηνες λίγο τη συζήτηση να εξελιχθεί με απλές γνώμες και απόψεις.

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
quote:
Φίλε Deva πιστεύω ότι δεν είναι η καλύτερη πρακτική να σχολιάζεις μία μία φράση από όσα έχουν πει ο καθένας, μιας και ανέπτυξες αρχικά τις ιδέες σου. Ίσως θα ήταν καλύτερα να άφηνες λίγο τη συζήτηση να εξελιχθεί με απλές γνώμες και απόψεις.
Εντάξει φίλε, θα γίνει...
Deva
quote:Ωραία, καμιά αντίρηση. Αλλάξτε τον τίτλο : "Τι θεωρούν οι σκύλοι αμαρτία ?" Πες μας φίλε. Πολύ θα ήθελα να μάθω.
ΤΙΠΟΤΑ!
ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ???
quote:Που απευθύνεσαι, μου λες ? Σε ανθρώπους ή σε όλα τα "ζωικά είδη" ?
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ.
quote:Και τι εννοείς "ζωϊκά είδη", τα ψάρια, τα λιοντάρια, τις βδέλες, τι ?
ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ!
ΟΛΑ!
quote:Ο Ιησούς όταν δίδασκε, απευθυνόταν σε ανθρώπους, όχι σε "όλα τα ζωϊκα είδη", όχι σε σαύρες, ούτε σε φίδια, σε σένα και σε μένα,
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ?
ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΑΥΡΙΟΝ?
ΤΑ ΣΤΡΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!
quote:τι "ζωϊκο είδος" είσαι εσύ παλίκαρε ?
ΕΙΜΑΙ ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ.
ΤΟ "ΠΑΛΗΚΑΡΕ" ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΛΙΜΕΝΤΟ?
ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΞΕΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ...
quote:Φίλε μου, να γνωρίζεις τι λες. Διαφορετικά, διόλου δεν διαφέρεις από αυτόν που διαπράττει αμάρτημα.
ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ, Ή ΜΠΗΚΕΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ???
quote:
Εσύ, λες "ζωϊκά είδη" και όποιον πάρει ο χάρος, το προτείνεις βέβαια, έντεχνα, αλλά η προ-τάσή σου, γιατί αυτό σημαίνει "προτείνω", τείνω πρώτος δηλ, μάλλον τείνει στην ανοησία...)
ΜΑΖΕΨΟΥ...
ΑΚΟΜΗ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ!
quote:Δεν έχω κάτι μαζί σου φίλε, και ούτε θέλω να σε προσβάλω, ούτε να μαλώσω, ούτε να χαλάσω την συζήτηση, ούτε τίποτε.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!
quote:Αλλά, σε παρακαλώ, να απευθύνεσαι σε ανθρώπους, όχι σε φύκια.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΥΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ...
quote:Αν θες δηλ, να ακουστείς. Αν πάλι για σένα, μετά από τούτες τις κουβέντες μου, είμαι φύκι, ε, μην περιμένεις να ακούσω και τον λόγο σου.
ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΕΓΩΙΣΜΟ.
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ?
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:[font=Comic Sans MS]Σε ό,τι αφορά το προηγούμενο μήνυμά μου : Αν δεν έχω καταλάβει σωστά, εγώ διαπράτω αμάρτημα τώρα.
Αν φίλε, εννοείς, την "αμαρτία" ως σφάλμα, ως αφαίρεση ζωής άλλου ζωντανού είδους, τότε, η αμαρτία βαραίνει εμένα, που δεν γνώρισα την έννοια των λεγόμενών σου. Ο νους είναι πολύ πονηρός...
Πες μου αν σφάλω, που μάλλον σφάλω, γιατί ξαναδιαβάζω τώρα προσεχτικότερα. Έγινε τώρα, δεν μπορεί να σβηστεί, ξέχνα το. Έκανα λάθος.
are you tallking to me?
ξεχνα και τι σου απαντησα αν καταλαβες το λαθος σου... ![]()
quote:Πάρε σαν δεδομένο έναν άνθρωπο που τον "βαραίνουν" πολλές λανθασμένες επιλογές, πεθαίνει το βιολογικό του όχημα και ο Δημιουργός, του στερεί την επιλογή του επόμενου "οχήματος" και τον τοποθετεί όπου Αυτός θέλει... το όχημα αυτό είναι το βιολογικό σώμα ενός σκουλικιού...
γνωριζεις οτι λενε πως η καρμικη οπισθοδρομηση σε κατωτερο ειδος προϋποθετει πολυ κακες πραξεις.
quote:Όλα καλά ως εδώ... φαντάσου τώρα ότι η ψυχή δεν έχει ξεχάσει τι ήταν στον προηγούμενο βιολογικό κύκλο και έχει πλήρη επίγνωση του τι είναι σε αυτόν...
μα για να θυμαται πρεπει να φωτιστει!
και ναι μεν εμενα στα ανθρωπινα συναισθηματικα μετρα με ικανοποιει το να θυμαται για να "τιμωρηθει", δεν συναδει ομως με την φυση του Θειου!
η "τιμωρια" ειναι ανθρωπινη εφευρεση οπως και η "αμαρτια".
δεν υπαρχει στην Φυση!
νασαι καλα, χαιρομαι να τα λεμε!
quote:Να σου ξηγηθώ το λοιπόν...
Γιατί το λες αυτό ? Εξηγήσου, σε παρακαλώ, δεν καταλαβαίνω...
Επινοημένη η ηθική, ή καλύτερα κώδικας ή σύστημα ηθικής, διοτι όπως και οι θολές έννοιες του καλού και του κακού, είναι προϊόντα της νόησης του ανθρώπου γεννημένα σε μια κατάσταση περιορισμένης αντιληπτικής ικανότητας η οποία και διαιωνίζεται λογω αυτης της ηθικής.
Κι έτσι εφόσον ταλαιπωρει το ανθρώπινο γένος τόσο καιρο είναι φυσικό να τη χαρακτηρίζω σάπια.
Όσο για το "αρρωστημένη", η αρρώστεια της αντικατοπτριζεται στ' αποτελέσματα της, ε..και τ'αποτελέσματα πιστεύω όλοι τα βλέπουμε.
Απο κει και πέρα κι ο jonniebegood έχει παραθέσει καποιες σκέψεις που συμβαδίζουν μ' αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω (ελπιζω να τα κατάφερα)
Εξηγήθηκα!
Και μια συμβουλή:
Που και που να κατεβαίνεις απο κει που έχεις τοποθετήσει τον εαυτό σου όχι για να μιλήσεις, αλλα για ν' ακούσεις.
Προσοχή όμως· άλλο "ακούω" (δηλ σαν υπόκρουση) κι άλλο ακούω(δηλ δίνω όλη μου την αμερόληπτη προσοχή).

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος