- VIDEO CLUB..."ESOTERICA" - - Κινηματογράφος -
Φίλε tampler όσο ενδιαφέροντα και να είναι αυτά που γράφεις είναι πάρα πολύ κουραστικό , για μένα να τα παρακολουθώ.
Σε παρακαλώ να κάνεις μια προσπάθεια να γράφεις στα Ελληνικά μιας και έχω διαβασει σε πολλά post συντονιστών οτι ένας απο τους σκοπούς του esoterica είναι η προώθηση της Ελληνικής γλώσσας.
Εκτός και αν είναι τεχνικοί οι λόγοι οπότε θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να ξεπεραστούν.
"Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!"
"Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !"
Μια ...προσφορά του Admin με τη δική μας συνδρομή!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Ο ΗΡΩΑΣ
ΑΠΛΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ
Εποχή του Φωτός
Μια ταινία που περνάει πολλά μηνύματα και που πραγματικα σε κάνει να σκέφτεσαι (για την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ).

Να επαναλάβω και τον σχολιασμό του http://www.imdb.com:
Το πιο τρομακτικό στον εφιάλτη του Jakob Singer (του πρωταγωνιστή) είναι οτι όλα αυτά δεν τα βλέπει στον ύπνο του.
Υπόθεση:
Ένας βετεράνος του Βιετνάμ αρχίζει να έχει παραισθήσεις και να βλέπει τέρατα να τον κυνηγούν, συμπτώματα που έχουν και οι άλλοι που πολέμησαν στην δοιμιρία του.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Υ.Γ.1: Παράκληση: Γράψτε και την υπόθεση αν μπορείτε
στις ταινίες που προτείνετε.
Υ.Γ.2: Φίλε 1900 η ταινία HUMAN NATURE είναι κωμωδία ή κάνω λάθος;
Edited by - omega on 03/11/2003 00:16:26
Edited by - omega on 03/11/2003 00:21:29
quote:
Φίλε 1900 η ταινία HUMAN NATURE είναι κωμωδία ή κάνω λάθος;
Έχει μπει στην κατηγορία της κωμωδίας, αλλά κατα τη γνώμη μου
ξεφευγει κατα πολύ.
Εγώ θα την έλεγα μάλλον σάτιρα.

Edited by - 1900 on 03/11/2003 13:38:11
ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΑΝ Η ΤΑΙΝΙΑ JACOB'S LADDER ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ DVD ?
Προσωπικά το έχω σπίτι και κοσμεί τη συλλογή μου!![]()
(Εαν θες να το αγοράσεις πιο οικονομική λύση θα ήταν να ψάξεις να βρεις το Τεύχος 28 του περιοδικού "Σινεμά". Έτσι θα το αποκτήσεις μόνο με 8.5euro.)

FlatLiners-
μία ταινία παραγωγής τέλη δεκαετίας του 80 με αρχές του 90... Υπόθεση.. Μία ομάδα φοιτητών που γνωρίζονται σε ένα πανεπηστήμιο ιατρικής έχοντας όλοι την ανάγκη να κάνουν πράξη τα όσα μαθαίνουν στην σχολή τους κάνοντας, παράνομα, πειράματα επάνω στους εαυτούς τους προσπαθόντας να ανακαλύψουν τι συμβαίνει πέρα από τον θάνατο!Έτσι, ο καθένας χωριστά, να περάσουν για λίγα δευτερόλεπτα στην άλλη πλευρά πεθαίνοντας και μετά να επανέρθουν στην ζωή..Μία εμπειρία συγκλονιστική για αυτούς... Όταν όμως επιστρέφουν ανακαλύπτουν σιγά σιγά και ο καθένας τους με διαφορετικό τρόπο, πως αυτά που είδαν τους ακολουθούν και στην πραγματική ζωή....
Δεν θέλω να αποκαλύψω κάτι άλλο για την υπόθεση και μην σας φοβίσει ότι μπορεί να είναι b.movie, είναι μία καλοδουλεμένη ταινία για την εποχή της και είμαι σίγουρη πως κάποιοι μπορεί να την έχουν δει όμως την συνιστώ ανεπιφύλακτα ακόμα και για δεύτερη φορά για όσους ίσως δεν την θυμούνται ή δεν τους λέει κάτι ο τίτλος.. Δεν είναι ταινία splater είναι ψυχολογικό θρίλερ με πολύ μυστήριο!Θέτει εσωτερικά ερωτήματα και ίσως κάποιες καλές απαντήσεις..
Μετρόπολις-Metropolis
Ασπρόμαυρη βουβή ,η πρώτη φουτουριστική ταινία στην εποχή του 20 με 30, ένα στολίδι του εξπρεσιονισμού , γι αυτό και επικρατεί μία έντονη θεατρικότητα και μία δραματικότητα στο ύφος στην συμπεριφορά και στα πρόσωπα των ηθοποιών, αν και την εποχή της δεν είχε πάρει καλές κριτικές.Γερμαντική ταινία , αν δεν κάνω λάθος είναι του Φριτζ Λανγκ
Μία διαχρονική ταινία, η οποία αναφέρεται στην διαφορετική τάξη των ανθρώπων μέσα από τον ρομαντισμό και τον έρωτα δύο ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους! Τα καλύτερα οπτικά εφέ για την εποχή του δίνοντας της εντύπωση ενός κόσμου του μέλλοντος και ένα ρομπότ που δημιουργείτε από έναν επιστήμονα ο οποίος εκτελεί διαταγές προσπαθόντας να χρησιμοποήσει την μορφή της κοπέλας και να στρέψει την εργατική τάξη σε λάθος μονοπάτια για να αποτρέψει την "επανάσταση" Απλά ένα Αριστούργημα!!!!!
Τα φτερά του έρωτα-
Και όχι των αγγέλων όπως μάλλον καταλάθος μας είπε η φίλη λίλιθ
Η ταινία είναι γερμανική του Venders, ασπρύμαυρη κατά το μεγαλύτερο μέρος της και μοιάζει πολύ με την ταινία που μας είπε ο φίλος μας με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ (δεν θυμάμε τον τίτλο της ταινίας,μάλλον η πόλη των αγγέλων, με έναν άγγελο που αφήνει την αγγελική του υπόσταση για τον ερωτα μίας κοπέλας- είναι όντως πολύ καλή αν και πιθανά εμπνευσμένη από τα φτερά του έρωτα) Δεν σας αποκαλύπτω το τέλος γιατί είναι τελείως διαφορετική και σε ύφος και σκηνοθετική άποψη από την άλλη ταινία.Γενικά η ταινία είνα μία ποίηση δίνοντας χρώμα προσπαθόντας να δειξει τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων αλλά και των αγγέλων
Η μεγάλη καταιγίδα-
Ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Στέφεν Κινγκ... αν και κάτα κάποιο τρόπο μονότονη ταινία η οποία διαδραματίζεται σε ένα νησί που οι ντόπιοι επιβιώνουν μόνο με το ψάρεμα, εμφανίζεται ένας ξένος ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζονται όλα τα παιδιά του νησιού, τελικά καταφέρνει ο να δημιουργήσει αγωνία και το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος το οποίο είναι εκπληκτικό σαν ιδέα που σε ξεπληρώνει δεόντος για την αναμονή (είναι μεγάλη ταινία, περίπου τρεις ώρες, δύο κασσέτες)
αν και οι περισσότερες ταινίες που βασίστηκαν σε έργα του Κινγκ, εκτός απο ελάχιστες, δεν μου άρεσαν, αυτή η ταινία είχε κάτι..κάτι μοναδικό.... Πιστεύω πως αξίζει να την δείτε.........
Γαλάζιος Άγγελος -
Ταινία ασπρόμαυρη. Χάρισε την δόξα στην ιστορία του κινηματογράου στην Μάρλεν Ντίτριχ... Ένας δασκαλάκος καποιας ηλικίας αφήνει το σχολείο για να μπορέσει να σταθεί δίπλα σε μία θεατρίνα που ερωτεύεται και γίνεται και αυτός ηθοποιός!
Δραματική , πεσιμιστική , ρομαντική και θεατρική με μεγάλη δόση εξπρσιονισμού .... Απλά Υπέροχη....
Θέλω εδώ να τονίσω το φοβερό υποκριτικό ταλέντο αυτού του ανθρώπου που υποδύεται τον δάσκαλο!!!!!!!!!!! δεν είναι γνωστός , τουλάχιστον όχι σε εμένα αλλά .............. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο μάγειρας ο κλέφτης η γυναίκα του και ο εραστής της-
όπως μας ανάφερε η φίλη λίλιθ , είναι ένα αριστούργημα από σκηνοθετική άποψη (Γκριναγουεη)μία πανδαισία χρωμμάτων αποκαλύπτεται σαν ένας ζωγραφικός πίνακας..........(απλά παρατηρήστε τι γίνεται με τα χρώμματα) ένα παιχνίδι και ένα απίστευτο τέλος που καποιοιυς μπορεί να σοκάρει αν και εγώ το βρήκα πέρα για πέρα ποιητικό....
Τα βιβλία του Πρόσπερος-
Ταινία του Γκρίναγουεη πάλι.. ένα ντελίριο γυμνων κορμιών ανδρών και γυναικών, αναδεικνύονται μέσα από ένα πολύ παράξενο χορό... Είναι παράξενη ταινία και απίστευτα όμορφη.. Ο άνθρωπος αυτός δεν κάνει ταινίες αλλά έργα....
Όλα τα πρωϊνα του κόσμου-
Μεγάλη σε διάρκεια ταινία, παίζει ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ ο οποίος είναι και ο αφηγητής της ιστορίας ξεδηπλώνοντας την σχέση ενός ανθρώπου με την μουσική Έχει καταπληκτική φωτογραφία και υπέροχη μουσική !!!!!!!!! Τί να πω πάλι? Αριστούργημα? Ε ναι!!!
Σάντα Σάνγκρε-
Τί να πω για αυτή την ταινία? Σκηνοθέτης Γιοντορόφσκι
Υπόθεση : ένα μικρό παιδί που εργάζεται μέσα σε ένα τσίρκο βλέπει μπροστά στα μάτια του τον πατέρα του να σκοτώνει την μητέρα του κοβοντάς της τα χέρια από τους ώμους και εκείνη μάλλον πεθαίνει από αιμοραγία...ο ίδιος έχει για μοναδικό σύντροφο στα παιδικά του χρόνια ένα μικρό μουγκό κορίτσι. Ο ίδιος πια μεγάλος βρίσκεται έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική όπου και κάποια στιγμή δραπετεύει βρίσκοντας την μητέρα του η οποία ζει αλλά χωρίς χέρια! Εκείνη τον εξουσιάζει και του επιβάλλει να ανεβάσουν θεατρικές παραστάσεις χορεύοντας με τα χέρια!Εκείνη όμως δεν έχει .... και έτσι πίσω από κάθε παράστασή της βρίσκεται πάντα αυτός με τέτοιον τρόπο ώστε να μην φαίνεται ό ίδιος αλλά μόνο τα χέρια του! Φίλοι μου δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτή την ταινία !!!!!!! Είναι Κορυφαία , και το πιο παράξενο από όλα είναι πως είναι η αλιθινή ιστορία ενός σίριαλ κίλερ που σκότωνε γυναίκες και τις έθαβε μέσα στην αυλή του! Ο Γιοντορόφσκι έγραψε την ιστορία ο ίδιος ενώ τον είχε επισκεφθεί στην φυλακή και εκείνος του την αφηγήθηκε.Στην ταινία παίζουν και μέλη της οικογένειας του σκηνοθέτη όπως οι δύο του γιοι (θα παρατηρήσετε την ομοιότητα του πρωταγωνιστή ως μεγάλος και ως μικρός, είναι δύο αδέρφια)
Ο 13ος πολεμιστής-
Είναι ταινία εποχής με μάχες βίκινγκς και λοιπά και παρό ολου που ακούστηκε γενικά ως ταινία , επικράτησε μία εντύπωση πως είναι μέτρια μόνο και μόνο από τον τίτλο και εγώ όταν την πήρα να την δω απλά δεν είχα τι άλλο να πάρω αλλά ήταν πολύ πολύ καλή ταινία, την συνιστώ ανεπιφύλακτα
Το Κελί - The Cell-
Εξαιτίας της πρωταγωνίστριας αυτής της ταινίας πολύς ήταν ο κόσμος που δεν την είδε (Τζένιφερ Λόπεζ) όμως η ταινία αυτή είναι πάρα πολύ καλή , φοβερά κουστούμια, φοβερό σάουντρακ, απίστευτη φωτογραφία και σκηνοθεσία, η Τζένιφερ αξιοπρεπέστατη! Έχει φετιχιστική ατμόσφαιρα με ακραίες καταστάσεις!Αν αυτή η ταινία διέθετε ποιητικότητα στην ερμηνεία και στις ατάκες θα την θεωρούσε την καλύτερη ταινία του είδους, όμως έχω μαγευτεί παρόλου αυτά και την έχω δει ήδη 5 φορές!!! Υπόθεση: Μία κοινωνική λειτουργός εργάζεται μαζί με μία ομάδα θεραπευτών σε άτομα που πάσχουν από ένα είδος σχιζοφρένειας που πέφτουν σε κώμα. Ο τρόπος για να ξυπνήσουν τον εγκέφαλό τους βρίσκεται μόνο μέσα από μία θεραπεία πολύ δύσκολη και σε πειραματικό στάδιο εξέλιξης, μπαίνοντας ο θεραπευτής μέσα στο μυαλό του αρρώστου. Εκεί μέσα βρίσκεται όλη η ομορφιά αλλά και η αρρώστια, την συνέχεια δεν σας την αποκαλύπτω
θα περάσω λιγάκι γρήγορα και σε κάποιες άλλες ταινίες που θεωρώ πολύ καλές εώς και κορυφαίες για το είδος του
1.Dune του Λίντς αν και ο ίδιος την αφορίστηκε αλλά και την καινούρια έκδοση να δείτε είναι καλή
2.Ο καιρός των Τσιγκάνων- Τι να πω γι αυτήν
3.Η μηχανή του χρόνου - παραγωγή 2001 νομίζω... πολύ καλή ταινία που θέτει πολύ ωραία ερωτήματα στον θεατή, εποχής αλλά διαδραματίζεται και στο μέλλον, περίπου 10.000 χρόνια μετα. Βασισμένο σε βιβλίο
4.Jacob's Lader-Στο ξύπνημα του εφιάλτη έχει μεταφραστεί
Κάποτε ήταν η αγαπημένη μου ταινία... αν δεν την έχετε δει σπεύασατε σε βίντεο κλαμπ... την ανάφερε και ένας άλλος φίλος από το φόρουμ αυτό!Σοκαριστική ταινία από την αρχή εώς και το τέλος αλλά το φινάλε είναι μοναδικό, πραγματική δύναμη όταν έχεις να κάνεις με τον θάνατο και δεν μιλάω για την εξωτερική αλλά για την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου! Αυτά , δεν λέω τίποτα άλλο για την ταινία!
5.Παράξενα παιχνίδια- κάπως μονότονη αλλά παράξενα έξυπνη ταινία
6.Μαθήματα πιάνου- απλά Αριστούργημα
7.Η διπλή ζωή της Βερόνικα - Εκπληκτική Φωτογραφια και Σαουντρακ
8.Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων- Πανέξυπνη ταινία
9.Slid-ding-do-ors - απλή ταινία γενικά, παίζει με τις πιθανότητες και την θεωρώ πολύ πολύ όμορφη... Αξίζει
10.1999- Παίζει ο Τιμ Ροθ και υποδείεται έναν πολύ καλό μουσικό που γεννήθηκε μέσα σε ενα καράβι υπερωκεάνιο και που δεν έχει βγει ποτέ του έξω στον κόσμο!! Πανέμορφη
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω και τρεις ταινίες με κινούμενα σχέδια... 1. Η πριγκήπισσα Μονονόκε πολύ πολύ πολύ καλή, σχετικά καινούρια ταινιά
2.Άγριος κόσμος ή Άγριος πλανήτης, γαλλική .. της δεκαετίας του 70, θεωρείτε αριστούργημα
3.Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης - υπογράφει το Τιμ Μπάρντον και δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο γι αυτήν
Ευχαριστώ φίλοι μου που μου θυμίσατε και κάποιες άλλες ταινίες που είχα φυλάξει βαθειά μέσα στην μνήμη μου, μέσα από αυτό το φόρουμ και πολλές ήταν αυτές που δεν θυμόμουνα τον τίτλο τους και με χαρά θα ξαναέβλεπα!
SIMORIL .......
Εποχή μεσαίωνας, ιερά εξέταση και λοιπά, βασίζεται σε βιβλίο
2.Ο δαιμονισμένος άγγελος με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Μίκυ Ρουρκ, δεν θέλω να πω για την υποθεση γιατί θα αποκαλύψω την ταινία και δεν θέλω, απλά όποιος δεν την έχει δει δεν πρέπει να την χάσει
SIMORIL .......
Επίσης να αναφέρω άλλη μία ταινία "Η κυρία με τα άσπρα" μοιάζει λίγο με παραμύθι αλλά είναι πολύ όμορφη ταινία! Υπόθεση: ένα μικρό αγόρι που τον επισκέπτεται το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού! ΠΟλύ ωραίο σάουντρακ , ωραίες ερμηνείες.Είναι από τις αγαπημένες μου
Ευχαριστώ και πάλι
SIMORIL .......
EΥΧΑΡΙΣΤΩ SECONDBORN!
Πολυ καλύτερη ταινία απο ότι περίμενα.
Ίσως να φταίει λίγο και ο Danny Boyle.
Αξίζει.
Edited by - omega on 22/11/2003 22:43:45

ντοκυμανταιρ για τη μανία των Αμερικάνων με τα όπλα.
Του Michael Moore (Ο μόνος που βγήκε και την είπε στον Μπους, στην τελετη απονομής οσκαρ.)
Δείτε το. Αξίζει...

Ακουω προτασεις!
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
quote:
Μολις πηρα dvd και ψαχνω για ωραιες ταινιες
Ακουω προτασεις!
Έλα ρε συ scully πέντε σελίδες topic τις έχεις δεί όλες αυτές τις ταινίες;
Apo asiatiko kinimatografo tha protina ta eksis:
Ghost in the Shell (sxesi me AI, cyborgs ktlp. einai kinoumena sxedia manga alla den tha elega oti apfthinete se mikres hlikies.
Uzumaki (spirals spirals spirals)
The eye (kineziki. mia tifli dexetai egxirisi kai tis vazoun kanourgia matia. Meta apo avto arxizi kai vlepei diafora)
Tetsuo:the iron man (Tainia sifounas. Kapoios arxizi na metalasete. Xoris na einai tromou apaiti gera nevra)
Episis apo asia tha protina:
-The ring
-Perfect Blue (to manga)
-Juon
-Onibaba
-Blood the last vampire
Sta ispanika/meksikanika yparxi episis to Cronos tou Guilermo del Torro(Devils Backbone, Mimic etc)
Apo Germania
Run Lola run & Das Experiment
Apo hollywood (eeh) mou fainete den exo dei edo ta
Rosemarys Baby & 9th Gate tou Polanski
The Serpent & the Rainbow
Episis gia Cristofer Lee fans
When the Devil Rides out & Fu Man Tsu
Gia osous endaferontai me apokrifismo episis oti mporoun na vroun apo Keneth Anger (einai diskola na vrethoun kai se sigekrimena format, secam den exo dei kamia)
Sorry an sas kourasa
Νομίζω πάντως πως θα ήταν καλύτερα εάν οι ταινιές που αναφέρονται συνοδεύονται από σκηνοθέτη.
Στο θέμα μας τώρα...
Το "Μίλα της" (Hable con Ella) του Almodovar το είδα πρόσφατα σε DVD και μου άρεσε αρκετά. Λιγότερο κιτς από προηγούμενες ταινίες του, ωραίο σενάριο, καλό καστ.
Το "Donnie Darko" του Richard Kelly έχει αναφερθεί ξανά. Θα ήθελα να την προτείνω και εγώ λέγοντας πως είναι μία από τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου ever... Οσοι γοητεύονται από μεταφυσικά θέματα (χμ... μάλλον δεν είναι και πολλοί εδώ ![]()
) μην τη χάσετε για τίποτα στον κόσμο!! Αλλά και όσοι απολαμβάνουν τον καλό κινηματογράφο δεν θα μείνουν δυσαρεστημένοι... Είναι μία ταινία που συνδυάζει στοιχεία θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας, ποπ σχολικοαμερικανοταινίας που αξίζει να τη δει κανείς πάνω από μία φορά ...
Wake Up ... Come Closer.... Closer....
To "Χορεύοντας στο σκοτάδι" (Dancer in the Dark) του Lars von Trier είναι μία από τις πιο δυνατές ταινίες που έχω δει... Με πρωταγωνίστρια την εκπληκτική Bjork ο δημιουργός επαναφέρει αλλά και επαναπροσδιορίζει το "Μιούζικαλ" ... Μπορεί να σας πάρει από κάτω, αλλά είναι μία ταινία κάθαρση για την ψυχή. (πολύ κλάμα...)
Φυσικά όλες οι ταινίες του Δανού δημιουργού είναι (για μένα) πολύ καλές... από το Dogville το οποίο "παίζεταϊ" στις αίθουσες ακόμα μέχρι το "οι Ηλίθιοι" , το "Δαμάζοντας τα κύμματα" αλλά και το "Kingdom" το οποίο είδα πρόσφατα σε DVD και είναι μία μίνι τηλεοπτική σειρά που είχε κάνει την τηλεόραση της Δανίας το '94. (χεχε οι Δανοί βλέπουνε σειρές του Lars von Trier στην τηλεόραση και οι Ελληνες Φωσκολο...).
"Το Μίσος" του Ματίε Κάσοβιτς (κάπου είδα να αναφέρεται το ¨Πορφυρά Ποτάμια"... ). Απρόμαυρη ταινία με κεντρικούς ήρωες τρεις φίλους (έναν Ευραίο, έναν Αραβα και έναν μαύρο) που ζουν στα προάστεια του (άγνωστου) Παρισίου. Αν δεν το έχετε δει, δείτε το ... ένα αριστουργήμα για την αληθινή ζωή με hip hop πινελιές και εκρηκτικό τέλος...
Να το βαρύνω λίγο τώρα και να προτείνω κάτι από Παζολίνι (μιας και είδα αρκετές αναφορές στο Salo) το "1001 νύχτες". Υπάρχει σε DVD και είναι ένα σουρεαλιστικό αριστούργημα από τον περίεργο αυτόν τύπο...
Αυτά για τώρα
θα επανέλθω νομίζω και με άλλες προτάσεις...
Edited by - Mandragoras on 20/12/2003 15:10:02
με τον Κέβιν Κόστνερ -σκηνοθεσία του ιδίου- Γουίλ Πάττον, Λάρενζ Τέητ κλπ.
3ωρη ταινία, τοποθετημένη στο μέλλον -2023- παρουσιάζει τη μετάλλαξη ενός τυχοδιώκτη σε ηγέτη της ανθρωπότητας.
πο-λύ κα-λή ται-νί-α ! ! !
ΑΝ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ! ! !
![]()