ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο4 !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο4 !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PREDATOR30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
07/06/2008, 18:37:22
ετσι ε? με επιδρομη στο ψυγειο?

Σε τσακωσαμε

"Say HELLO to My Little Friend"
07/06/2008, 18:47:14
απο οτι βλεπω, η φιλη Isolde μενει Σουηδια (ή οπως αμνημονευτα ειχε πει καποτε Σουηδικη Αραβια... επειδη επαιζαν τοτε Σουηδια-Σαουδικη Αραβια)

07/06/2008, 19:42:36
λοιπον, σας αφηνω... καλη ξεκουραση... ισως περασω αυριο για μια καλημερα

07/06/2008, 20:06:59
Καλησπέρα φιλαράκια

quote:
Open Mind -Λες να εθιστούμε στο μάτι και όταν μπορέσουμε να πάμε διακοπές να μην θέλουμε ?

Και γιατί να μην συνδυάσουμε το μάτι με τις διακοπές…

quote:
Isolde -Όχι από τώρα, στις 17 Ιουλίου πετάω για Ελλάδα.

Και που σκέφτεσαι να περάσεις το καλοκαίρι στην Ελλάδα ;

IsoldeΜέλος
07/06/2008, 21:06:01
Καλησπέρα.

quote:
Open Mind - Α μένεις στο εξωτερικό μια χαρά σε βρίσκω.

quote:
PREDATOR - απο οτι βλεπω, η φιλη Isolde μενει Σουηδια

Ναι, μένω στη Σουηδία, 20 λεπτά έζω απ΄τη Στοκχόλμη.

quote:
elo - Και που σκέφτεσαι να περάσεις το καλοκαίρι στην Ελλάδα ;

Αθήνα! Έχουμε σπίτι εκεί. Όχι βέβαια μέσα στην πόλη αλλά κοντά στη φύση.

-Στο μέλλον η τεχνολογία θα προχωρήσει, αλλά δυστυχώς όχι η ανθρωπότητα.-

08/06/2008, 12:50:57
καλα να περασεις στην Ελλαδα λοιπον Isolde...

Να η καλημερα που υποσχεθηκα απο χθες!

08/06/2008, 14:43:52
Καλημέρα φιλαράκια .

Τι έγινε, όλοι είσαστε κάτω από τις ομπρέλες…… ή ξεκουράζεστε μετά την χθεσινή κραιπάλη….

08/06/2008, 15:19:53
Καλησπέρα στη παρέα, αφού μιλάμε για διακοπές και για θάλασσα, ας πάρουμε μία τροπική γεύση...όχι από νησάκι του Ειρηνικού, όπως θα μπορούσαμε να ξεγελαστούμε βλέποντας την παρακάτω φωτογραφία, αλλά από Αθήνα ...Ανάβυσσος!Έχει η Αθήνα(Αττική) μας πολλές ομορφιές, απλώς η καθημερινή ζωή στη πόλη και το άγχος, μας έχουν κάνει πλέον να τις προσπερνάμε.

Ανάβυσσος

Ηλιοβασίλεμα στο Πόρτο Ράφτη

Λαγονήσι

Wolf
08/06/2008, 15:31:30
Μόλις είχαμε σεισμό στην Αθήνα, δεν ξέρω πόσο ήταν, κούνησε αρκετή ώρα (είχε διάρκεια), αν έγινε εδώ κοντά στην περιοχή της Αττικής δεν νομίζω ότι είχε μεγάλη ένταση, το φωτιστικό ακόμα κουνιέται!

Wolf
08/06/2008, 15:44:24
6.4 με επίκεντρο κοντά στην Πάτρα, το αστείο είναι πως κουνιόμουνα και έλεγα … . Μπα η ιδέα μου θα είναι…

08/06/2008, 16:09:41
Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε περιοχή της Ανδραβίδας

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με μικρό εστιακό βάθος, σημειώθηκε στις 3.28 το μεσημέρι της Κυριακής, με επίκεντρο στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Η δόνηση ήταν επιφανειακή, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ότι αναμένεται μετασεισμική δραστηριότητα. Ήδη έχουν σημειωθεί μικροί μετασεισμοί.

Αναφορές για ζημιές σε κατοικίες έχουν υπάρξει στην Αχαΐα, στον Πύργο. Δύο παλαιές κατοικίες φαίνεται να έχουν καταρρεύσει στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Μαρτυρίες που μεταδίδει το Mega κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους σε κατοικία που κατέρρευσε στο χωριό Φώσθαινα.

Λόγω του σεισμού στο 74ο χλμ της εθνικής οδού Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, κοντά στο Λευκοχώρι Γορτυνίας, πραγματοποιείται με δυσκολία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη έκταση, σε όλη σχεδόν την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα μέχρι τα Γιάννενα, την Καρδίτσα, αλλά και την Αττική. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην πόλη της Πάτρας και στη γύρω περιοχή.

Newsroom ΔΟΛ

Σε μεγάλη απόσταση ήταν τελικά από την Αθήνα, γι αυτό αισθάνθηκα μόνο την διάρκεια και όχι την ένταση.Ας ελπίσουμε να μην ακολουθήσει άλλος δυνατότερος και να ήταν αυτός ο κύριος, και πιο πολύ να μην υπάρχουν θύματα.

Wolf

Edited by - keraynos on 08/06/2008 16:25:31

IsoldeΜέλος
08/06/2008, 19:17:00
Καλησπέρα.

quote:
PREDATOR - καλα να περασεις στην Ελλαδα λοιπον Isolde...

Ευχαριστώ PREDATOR! Το ίδιο και σ΄εσένα

-Στο μέλλον η τεχνολογία θα προχωρήσει, αλλά δυστυχώς όχι η ανθρωπότητα.-

09/06/2008, 06:33:44
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους .

Ελπίζω να εκμεταλλευτήκατε σωστά το σαββατοκύριακο, ώστε να έχετε τα κουράγια για το 5θημερο που έρχεται…

09/06/2008, 07:48:12
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!

Πέρασε το Σαββατοκύριακο γρήγορα αλλά χαλάλι του.
Πάμε για άλλα κι ελπίζω τα επόμενα να με βρουν σε τίποτα παραλίες!

Σχετικά με τον σεισμό, εκείνη την ώρα ήμουν σε έναν φίλο μου στα δυτικά προάστια και βρισκόμασταν στον τέταρτο όροφο.
Κουνηθήκαμε αρκετά πάντως...

Δυστυχώς έχουμε δύο νεκρούς κι αρκετούς τραυματίες ενώ πολλά σπίτια είτε έπεσαν είτε υπέστησαν βλάβες.
Γνωρίζει κανένας αν οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν;

In anticipation of my resurrection...

loukritiaΜέλος
09/06/2008, 10:13:17
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Εντάξει, το ξεκίνησα καλά τώρα - ξέρω ότι είναι Δευτέρα...
Καλέ μου elo, αυτό δεν είναι έξω καρδιά, βλακομάρα και εγκεφαλική καθυστέρηση είναι!

Καταρχήν, εγώ και τον μικρό σεισμό της Αθήνας κατάλαβα κι ας ήμουν ξεραμένη στον ύπνο και τον χθεσινό τον κατάλαβα!
Τους ρήμαξε τους ανθρώπους και το κακό είναι ότι αναμένονται μετασεισμοί της κλίμακας των 6 ρίχτερ!

Καλή μου Isolde, με το καλό να μας έρθεις!

Και για όσους δεν σκοπέυουν να πάνε φέτος διακοπές, κοιτάξτε να το κουλαντρίσετε το θέμα ώστε να πάτε έστω και για λίγες μέρες. Οι διακοπές χρειάζονται αλλιώς ο χειμώνας δεν βγαίνει!

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
09/06/2008, 12:00:33
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους .
quote:
ετσι ε? με επιδρομη στο ψυγειο?

Σε τσακωσαμε

Ναι το συνηθίζω τα βραδια με πιάνει λιγούρα.
quote:
Και γιατί να μην συνδυάσουμε το μάτι με τις διακοπές…

Σωστός είναι ο καλύτερος συνδυασμός .
quote:
Ναι, μένω στη Σουηδία, 20 λεπτά έζω απ΄τη Στοκχόλμη.

Τυχερή άντε καλα να περάσεις όταν έρθεις με το καλο στην Ελλάδα .

quote:
Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε περιοχή της Ανδραβίδας

Ήταν πολύ ισχυρός σεισμός εγώ ευτυχώς ήμουν για καφέ την ώρα που έγινε αλλα πάλι
Τον πήρα χαμπάρι.

quote:
Ελπίζω να εκμεταλλευτήκατε σωστά το σαββατοκύριακο, ώστε να έχετε τα κουράγια για το 5θημερο που έρχεται

Αυτό το σαββατοκύριακο του έδωσα και κατάλαβε άντε πάλι τωρα απ την αρχή δευτερα
σήμερα .

quote:
Και για όσους δεν σκοπέυουν να πάνε φέτος διακοπές, κοιτάξτε να το κουλαντρίσετε το θέμα ώστε να πάτε έστω και για λίγες μέρες. Οι διακοπές χρειάζονται αλλιώς ο χειμώνας δεν βγαίνει!

Έχεις δίκιο πρέπει να το κανονίσω κάτι έχω στα σκαριά θα δούμε .

quote:
Τους ρήμαξε τους ανθρώπους και το κακό είναι ότι αναμένονται μετασεισμοί της κλίμακας των 6 ρίχτερ!

Πραγματικά ήταν πολύ μεγάλος σεισμός σκεφτείτε ότι της Πάρνηθας που ήταν και αυτός
Επιφανειακός είχε μέγεθος 5,9 ρίχτερ και ο χθεσινός ήταν 6,5 ! πάλι καλά που δεν είχαμε
Παραπάνω θύματα γιατι θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα ειδικά αν
Ηταν νύχτα την ώρα που έγινε ο σεισμός .

09/06/2008, 13:00:14
Kαλημερα!!!

Ο σεισμος ηταν αρκετα ισχυρος... αφου και εδω στην Κοζανη τον καταλαβαμε!

09/06/2008, 13:02:30
τι σας θυμιζει??

Τον πρόλαβαν οι υπάλληλοι
Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο εργατολόγος της υπόθεσης Ζαχόπουλου

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο εργατολόγος της υπόθεσης Ζαχόπουλου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον πρόλαβαν και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που στο κελί του δεν υπήρχαν άλλοι κρατούμενοι, ο εργατολόγος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα καλώδιο τηλεόρασης.

Η απόπειρα έγινε περίπου στις δέκα το πρωί.

Σημειώνεται ότι ο εργατολόγος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση εκβιασμού του τέως γγ του υπουργείου Πολιτισμού. Πρόσφατα κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε.

Newsroom ΔΟΛ

09/06/2008, 17:02:29
Καλησπέρα στη παρέα

Περιμένουν μετασεισμό της τάξεως των 6 ρίχτερ, μέχρι τώρα οι μετασεισμοί είναι σε μικρή κλίμακα έντασης και αυτό δεν εκτονώνει το φαινόμενο,η μετασεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει έως και τρεις μήνες, το ρήγμα αυτό είναι μέτριας σεισμικότητας και έχει να δώσει σεισμό από τον 19ο αιώνα.Το έδαφος είναι αυτό που έσωσε την κατάσταση και δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα, αν ήταν σε άλλη περιοχή η καταστροφή θα ήταν μεγαλύτερη.Όπως διάβασα στις εφημερίδες το ρήγμα αυτό αποτελεί τμήμα του ελληνικού σεισμικού τόξου (Ζάκυνθος - δυτική Πελοπόννησος - Κρήτη - Δωδεκάνησα).

Wolf
09/06/2008, 18:45:35
Κουνήθηκαν από τον Εγκέλαδο
Ελάχιστες οι ζημιές των αρχαίων μνημείων Αχαΐας και Ηλείας μετά το σεισμό

Αθήνα

Παρά τα 6,5 Ρίχτερ που «ταρακούνησαν» τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, τα αρχαία μνημεία της περιοχής δεν υπέστησαν ιδιαίτερα μεγάλες φθορές. Δεν υπήρξαν προβλήματα στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ μόνο μερικά αγγεία του Μουσείου της Ήλιδας έσπασαν στις προθήκες τους.

Στο Μουσείο Αστρους στην Αρκαδία σημειώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, μικρές ρωγμές που δεν επηρέασαν ωστόσο τα εκθέματα, ενώ στο Μουσείο της Ήλιδας ράγισαν ή έσπασαν ελάχιστα αγγεία.

Ευτυχώς τα εκθέματα στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας δεν υπέστησαν φθορές, ενώ και η αντισεισμική βάση του Ερμή του Πραξιτέλη λειτούργησε κανονικά.

Μικρές ρωγμές υπέστησαν δύο βυζαντινές εκκλησίες στη Φραγκαβίλα και στην Αμαλιάδα. Κλιμάκια αρχαιολόγων πραγματοποίησαν αυτοψίες, ωστόσο δεν κατέγραψαν ζημιές αρχαίων μνημείων σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου (Αίγιο, Πάτρα, Κόρινθος, Τρίπολη).

Newsroom ΔΟΛ