- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Όχι μόνο έχω σκύλο, τα αγαπάω πολύ τα σκυλιά.
Μια εμπειρία που είχα στην Πάρνηθα κάποτε ήταν η αιτία να αποκτήσω τον πρώτο μου σκύλο. Αλλά αυτή η ιστορία δεν είναι για να την γράψω τώρα. Την αφήνω για αργότερα. Κάθε πράμα στον καιρο του.
quote:
Τώρα, όσον αφορά τα όνειρα ,έχεις φαντάζομε εμπειρία του πόσο βαρετά ακούγεται η αφήγηση τους ε; Αναρωτήσου τι να σημαίνει αυτό για το ας πούμε ονειρευόμενο.
Ένα δεύτερο, να εμπιστεύεσαι χάρτες μόνο σε κλίμακα 1:1
Για το 1ο δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Αν θέλεις εξήγησε το μου.
Για το 2ο πάλι δεν κατάλαβα τι εννοείς. Πάντως επειδή έχω ανέβει σε πολλά βουνά, οι χάρτες (συνήθως σε κλίμακα 1:25000) με έχουν σώσει πολλές φορές.
Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν
Όσο για το όνειρο εννοείς πως δεν γίνεται να θυμαμαι ένα όνειρο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και σου φαίνεται παράξενο πως γίνεται να θυμήθηκα το όνειρο μετά από τόσο καιρό όταν ανέβηκα στην Πάρνηθα;
Δεν έχεις άδικο. Και εγώ την ίδια απορία η επιφύλαξη για το κατά πόσο είναι αλήθεια θα είχα αν το διάβαζα από κάποιον άλλο.
Σε μένα συμβαίνει το εξής.
Τα περισσότερα όνειρα που έχω δει, τα έχω ξεχάσει μόλις ξυπνήσω. Κάποια τα θυμάμαι το πρωί και κατά την διάρκεια της μέρας τα ξεχνάω. Κάποια ίσως τα θυμάμαι και λίγο περισσότερο. Κάποια (πολύ λίγα) τα θυμαμαι (αν όχι όλο το όνειρο, εικόνες η στιγμιότυπα από αυτο) για πολύ καιρό η και για πάντα. Πιστευω πως αυτό γίνεται γιατι ξυπνάω βλέποντας αυτό και τότε έχω την τάση να το σκέφτομαι και να το δουλεύω στο μυαλό μου για ώρα. Ειδικά αν είναι πολύ έντονο η μου έκανε εντύπωση.
Δεν σκοπεύω να προσπαθήσω να πείσω κανέναν για το κατά πόσο είναι αλήθεια αυτά που γράφω. Δεν μπαίνω καν σε τέτοια συζήτηση. Όποιος θέλει τα πιστεύει, όποιος δεν θέλει....Καλή καρδιά.
Ότι γράφω προσπαθώ να το γράψω όσο πιο απλά και κατανοητά (και χωρίς γρίφους) μπορω χωρίς να βάζω σάλτσες και να καθοδηγώ τον αναγνώστη εκεί που θέλω εγώ. Ίσα ίσα που σε ότι παράξενη ιστορία εχω γράψει, γράφω και την εξήγηση που δίνω σκεπτόμενος με την λογική (ότι κάνω και στην ζωή μου Δηλαδή) και δεν προσπαθώ να παρουσιάσω δράκους, μάγισσες, φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Έχοντας λοιπόν αγοράσει ποδήλατο (mountain bike με αναρτήσεις εμπρός πίσω, δισκόφρενα κτλ, κατάλληλο για βουνό και μονοπάτια), ξεκινάω για την 1η μου ουσιαστική βόλτα στο βουνό.
Ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό παρκάρω το αμάξι στο παρκινγκ του καζίνο, κατεβάζω το ποδήλατο έτοιμος για την βόλτα.
Για 1η βόλτα αποφάσισα να μην κάνω κάτι extreme. Δεν θα έμπαινα σε μονοπάτια. Αποφάσισα να κάνω τον περιφερειακό των υψηλών κορυφών (άσφαλτος). Μια κυκλική διαδρομή. Μελετώντας τον χάρτη είδα πως πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 15 χιλιόμετρα. 9 χλμ στα καμμένα και τα υπόλοιπα σε δάσος. Αποφάσισα να την κάνω από άγια τριάδα, φυτώριο, την πίσω πλευρά, μολα, μπαφι, καζίνο και όχι ανάποδα γιατί με αυτή την φορά θα ξεκινούσα από τα καμένα όπου το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής στα καμένα άρα και με τον ήλιο να με βαραει ήταν κατηφορικό άρα και πιο εύκολο και στο τέλος της διαδρομής όπου θα υπήρχε και κούραση θα ήταν στην σκιά του δάσους.
Δεν θα περιγράψω την διαδρομή, το ποσό ωραία μέρη είδα, την απίστευτη θέα της πίσω πλευράς του βουνού γιατί θα πλατιασω πολύ. Πέρασα τα καμένα (ο ιδρώτας ποτάμι), μπήκα στο δάσος, φτάνω στην μολα. Πάνω από 10 χλμ, ώρα για διάλειμμα σε αυτό το πανέμορφο μέρος. Άνοιξη, η φύση σε οργασμό, μέρος με τρεχούμενα νερά, ψηλά δέντρα, πανέμορφο λιβάδι, μέρος απίστευτης ομορφιάς.
Πάω στις πηγές που είναι δίπλα στον δρόμο να σβήσω την δίψα μου και εκεί καθόταν αραχτός ένας παππούς 70 με 75 χρονών. Τον χαιρετάω, σβήνω την δίψα μου στην πηγή και πιάνω κουβεντα με τον παππού που είχε όρεξη για συζήτηση. Αφού μιλάμε, αφού μου είπε διάφορες ιστορίες για το βουνό, αφού μου είπε πως ανεβαίνει συχνά εκεί τα πρωινά και αράζει και πίνει τον καφέ του γιατί πλέον δεν μπορεί να περπατάει και να διασχίζει το βουνο, μου προτείνει να με κεράσει καφέ. Είχε ένα ξύλινο κουτί όπου μέσα είχε γκαζάκι, καφέ (ελληνικό εννοείται), ζαχαρη και όλα τα απαραίτητα. Μου φτιάχνει καφέ με νερό απο την πηγη. Από τους ωραιότερους που έχω πιεί. Μερακλής ο παππούς. Να είναι καλά όπου και αν είναι.
Αφού έμεινα παρέα με τον παππού πάνω από μια ώρα,αφού ταΐσαμε με φρούτα 2 ελάφια που είχαν πλησιάσει, τον ευχαρίστησα, τον χαιρέτησα, έκανα μια βόλτα να δω την περιοχή της μολας και συνέχισα.
Από μολα προς μπαφι η διαδρομή κυρίως ανηφορική και ζόρικη αλλά με όλες αυτές τις εικόνες που έβλεπα γύρω μου δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όταν το μυαλό είναι ξεκούραστο, γεμάτο όμορφες εικόνες, ευχαριστημένο, το κουρασμένο σώμα δεν παραπονιέται. Απλά ακολουθεί.
Μετά το μπαφι η διαδρομή κατηφορική και η βόλτα χαλαρή. Φτάνω στο καζίνο, φορτώνω το ποδήλατο στο αμάξι και ξεκινάω για την επιστροφή στην τσιμεντούπολη. Καθώς προχωράω με το αμάξι σκέφτομαι την βόλτα και την όλη εμπειρία (έκανα ταμειο) και ταυτόχρονα είχα μια θλίψη γιατί γυρναγα στην τσιμεντούπολη.
Κάνοντας λοιπόν ταμείο τα συμπεράσματα ήταν τα εξής
Είδα με άλλη ματιά την Πάρνηθα. Παρόλο που είχα ανεβει πολλές φορές στο παρελθόν, ήταν σαν να ανέβηκα 1η φορά. Για 1η φορά είδα το μεγαλείο της φύσης. Για 1η φορά σεβάστηκα την φύση. Για 1η φορά ένιωσα κομμάτι αυτής.
Για 1η φορά όποιος άγνωστος άνθρωπος με συναντούσε, με χαιρετούσε και τον χαιρετούσα. Στην γειτονιά που έμενα τοτε για χρόνια ζούσαν άνθρωποι δίπλα μου, απέναντί, στην ίδια πολυκατοικία και δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ μια καλημέρα.
Με έκανε να την σκέφτομαι συνέχεια. Να περιμένω πως και πως να ξαναπάω. Να ζήσω την μαγεία της. Μαγεία που δεν έχει να κάνει με το μεταφυσικό. Με παράξενες ιστορίες. Αλλά με απλά πράγματα. Πράγματα που οι άνθρωποι των μεγαλουπόλεων τα έχουν ξεχάσει ή τα αγνοούν εντελώς.
Μετά από άπειρες βόλτες στο βουνό όπου πλέον γνωρίζω και την κάθε πέτρα της, με έκανε άνθρωπο που σέβεται την φύση και απέκτησε οικολογική συνείδηση. Που σέβεται τον συνάνθρωπό του. Που σέβεται τα ζώα. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο.
Μετά από άπειρες βόλτες στο βουνό, οπότε είχα πρόβλημα,πηγαινα μια βόλτα στο μαγικό βουνό. Να ξελαμπικαρει το μυαλό μου, να αδειάσει από τα προβλήματα. Να βρει λύση.
Μαγικό βουνό σε ευχαριστώ για όλα όσα μου προσέφερες.
Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου.
quote:
Τώρα έχεις και ζωντανό παράδειγμα του τι σημαίνει « κουνάω την ουρά μου.» Παρεκτός και έχεις σκυλιά ο ίδιος.
Θα σου απαντούσα κι εσένα αναλυτικά, αλλα τον τελευταίο καιρό εχω αρχίσει να αισθάνομαι σαν το σκύλο που προσπαθί να ανοίξει συζήτηση με τα τσιμπούρια του. Γινεται; Μαλλον όχι.
Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)
Σεκλέτη το να ταίζεις ελάφια (για μένα που αγαπάω τα ζώα) με έκανε να χαμογελάω.
Για το ότι είδες τον κόσμο αλλιώς, και ο κόσμος σε βλέπει όπως νιώθεις νομίζω...
Παρεπιπτόντως έχει γίνει πολύ ντόρος τελευταία για τους λύκους στην Πάρνηθα. Κυνηγετικοί... όμιλοι κυρίως φωνάζουν ότι 33 λύκοι προς χίλια κάτι ελάφια είναι επικίνδυνη αναλογία...
Εχει πάρει κάτι το αυτί σου από κει πάνω;
Για να μην τους ξεκατινιάζω άδικα όπου τους βρίσκω στα φόρα και στα FB...
Έχω μεγάλη αγάπη στους λύκους και στα σκυλιά, και με έχει βολέψει πολύ στις βόλτες μας με τον κολλητό ο λόφος που μένω.
Κάποτε,(νομίζω το χω ξαναγράψει),είχα ακόμα περίπτερο στην Αθήνα, και δούλευα ατελείωτα.
Ενώ γυρνούσα σπίτι από την Βασ.Σοφίας απόγευμα, οδηγούσα τη μηχανή και έβλεπα το δρόμο.
Ξαφνικά εξαφανίστηκε ο δρόμος από τα μάτια μου και μπροστά μου έβλεπα έναν λόφο στο ημίφως με δέντρα, και έναν λύκο να με κοιτάει από το ξέφωτο. Πρέπει να κοιτιόμασταν τρία τέσσερα δεύτερα πριν ξαναδώ το δρόμο.
Ευτυχώς δεν είχε κίνηση ο δρόμος. Τα χασα και ξαφνιάστηκα πάρα πολύ. Η μηχανή στον αυτόματο, άγιο είχα...
Για πολύ καιρό με είχε επηρεάσει το γεγονός. Βέβαια δεν με έλεγες και ξεκούραστο εκείνη την εποχή, κάνανε και πουλάκια τα μάτια μου. ![]()
Δεν λέω καλό χειμώνα, έχει πολύ ζέστη ακόμα...
Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...
quote:Όσο για το όνειρο εννοείς πως δεν γίνεται να θυμαμαι ένα όνειρο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και σου φαίνεται παράξενο πως γίνεται να θυμήθηκα το όνειρο μετά από τόσο καιρό όταν ανέβηκα στην Πάρνηθα;
Δεν έχεις άδικο. Και εγώ την ίδια απορία η επιφύλαξη για το κατά πόσο είναι αλήθεια θα είχα αν το διάβαζα από κάποιον άλλο.
Και σε μένα έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά, που συνέπεσαν με κάποιο όνειρο που είχα κάποτε δει. Τείνω να πιστέψω πως τα δικά μου μάλλον είναι μια περίπτωση deja vu. Δηλαδή κάποιο βραχυκύκλωμα που ταυτίζει την εμπειρία που αντιλαμβάνεσαι με αλλοιωμένες μνημες του χθές.
Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)
quote:Σεκλέτη το να ταίζεις ελάφια (για μένα που αγαπάω τα ζώα) με έκανε να χαμογελάω.
Παρεπιπτόντως έχει γίνει πολύ ντόρος τελευταία για τους λύκους στην Πάρνηθα. Κυνηγετικοί... όμιλοι κυρίως φωνάζουν ότι 33 λύκοι προς χίλια κάτι ελάφια είναι επικίνδυνη αναλογία...
Εχει πάρει κάτι το αυτί σου από κει πάνω;
Για να μην τους ξεκατινιάζω άδικα όπου τους βρίσκω στα φόρα και στα FB...
Πάντως τα ελάφια και τα άγρια ζώα γενικότερα δεν πρέπει να τα ταΐζουμε.
Όσο για τους λύκους στην Πάρνηθα αυτό που γνωρίζω είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί μια αγέλη 9 λύκων.
Μάλιστα πριν από 1 με 1μισή χρόνο πριν φίλος μου μου έστειλε φωτογραφίες από λύκους στην Πάρνηθα. Τότε είχαν εγκαταστήσει κάμερες σε διάφορα σημεία του βουνού για να τους καταγράψουν.
Αν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο χρόνο δεν το γνωρίζω. Αλλά 33 λύκους, δεν το πιστεύω. Είναι πολλοί για την Πάρνηθα και η θέαση τους θα ήταν συχνή σε περιπατητές, επισκέπτες του βουνού αλλά και σε κατοίκους των γύρω περιοχών. Όπως και τα υπολείμματα από τα ζώα που τρώνε.
Θα είχε γίνει μεγάλος ντόρος και θέμα ακόμα και στις ειδήσεις.
Εγώ δεν το πιστεύω αλλά δεν γνωρίζω και κάτι.
Heretic το μήνυμα με το κούνημα της ουράς νόμιζα ότι απευθυνόταν σε μένα και για αυτό γέλασα (χαχαχα είχα γράψει)
Μετά το προτελευταίο μήνυμά σου κατάλαβα ότι εσενα έπαιρνε η μπάλα και ζητάω συγγνώμη για το γέλιο. Δεν θα το έγραφα αν απευθυνόταν σε σένα η σε οποιονδήποτε άλλον εκτός εμένα.
Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν
Από σένα είναι παράσημο.
Σε ευχαριστώ ταπεινά ![]()
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Στην πραγματικότητα αν θέλαμε να κάνουμε τέλεια όλα τα Ιερά κείμενα του κόσμου, θα αρκούσε να βγάλουμε απο αυτά, ότι δεν πήγαζε μέσα απο τον ίδιο τον άνθρωπο, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται ο Θεός."Αν εδώ εννοείς τις νουθεσίες μαζί σου!
Αλλιώς μια εξήγηση παρακαλώ!
Στο χριστιανισμό δεν υπάρχει κάτι περιττό στα ιερά κείμενα. Ούτε συμβουλές περιττές. Οι συμβουλές δεν είναι εντολές. Και οι εντολές δεν είναι αυτό που νομίζουν πολλοί. Είναι η οδός της ελάχιστης κόπωσης. Όποιος ειναι έξυπνος την προτιμά. Όποιος θέλει εμπειρίες τυφλά , χωρίς να ξέρει τι θέλει, αυτός θα χάσει την ευκαιρία που προσφέρουν οι εντολές αλλά θα πάρει τις εμπειρίες και πρέπει να τις αξιοποιήσει.
quote:
quote:
Ούτε λίγο ούτε πολύ μου λες ότι η ανθρώπινη εξυπνάδα υπόκειται σε τεκμηριακή λογική και όποιος του πέφτει λίγο μυαλό,πρέπει να είναι ευχαριστημένος γιατί "θα πληρώσει λιγότερο φόρο" ήτοι δε θα του λείπουν αυτά που δε μπορεί να καταλάβει.
Ωραίο,ακούγεται αλλά αν είχα επιλογή,θα διάλεγα την κουρτίνα Β από το δικό σου παράδειγμα.
ΑΝ υπάρχει έστω και ένας από αυτό το νήμα που θα διάλεγε το Α,και έχει μπέσα,να το πει,αλλιώς παραδεχτείτε ότι θα διαλέγατε το Β,αποδεικνύοντας έτσι ότι ο καταμερισμός δεν είναι ούτε ιδανικός ούτε δίκαιος.
Σύμφωνα με την απόδειξη περί Θεού, ο θεός ως παντοδύναμος και πανσοφος και πανάγαθος ταυτόχρονα δεν κάνει ούτε έκανε ούτε θα κάνει ποτέ κάτι άδικο ή άσκοπο. Η αδικια θα υπήρχε μόνο αν υπήρχε αναλογική διαφορά όπως είπα χαρισμάτων και απαιτήσεων. Ο Θεός δεν απαιτεί από όλους τα ίδια.
Η αδυσώπητα εύλογη επιλογή του Β στο παράδειγμα σου, από όποιον έχει τα κότσια να ψηφίσει,βαφτίζει την απάντησή σου ως γενικολογία.Λυπάμαι.
Περίμενα κάτι καλύτερο ως αντίλογο.Αυτό πέφτει λιγοστό.
quote:
"Αν δε γίνεται σαν τα παιδιά δε θα μπείτε στη βασιλεία των ουρανών".
Τα στοιχεια είναι όλα τα δεδομένα τα παρατηρησιακά από την ύπαρξη του κόσμου αν και δε χρειάζονται όλα.
Μου φαίνεται ότι σου τέλειωσαν οι απαντήσεις,και έμειναν οι αόριστες υπεκφυγές.Τουλάχιστον είναι όμορφες.Δεν έχω καμμιά αντίρρηση ότι θα ήταν ένας καλύτερος κόσμος αν είχαμε όλοι την παιδικότητα που διακρίνει τα ...παιδιά.
Όπως ξέρεις όμως δάσκαλε,η παιδική συμπεριφορά για έναν ενήλικα ,παίρνει άλλη σημασία, αναλόγως με τα συμφραζόμενα.
Να μη σε μαθαίνω εγώ τώρα ελληνικά ε;
quote:
Πότε είπα ότι είμαι ταπεινός; Η ταπεινότητα είναι ακρίβεια μεσότητας και εγώ τη χάνω πολλές φορές αν την πετυχαίνω ποτέ.
Άκυρο το σχόλιο.Για όποιον το διάβασε,ζητώ συγνώμη στο συγκεκριμένο σημείο,από τον Regulus.,περί ταπεινότητας.
Η ανάρτησή του με καλύπτει.
Καλή μελέτη,και στη διάθεσή σου.
Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 22/02/2013 00:23:50
Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 22/02/2013 00:26:17
Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 22/02/2013 00:30:53
quote:
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξεφορτώνεται όλα τα υπόλοιπα.Διότι όλα τα υπόλοιπα είναι από περιττά έως αρνητικά.Και το κυριότερο πολλά.Τόσα ώστε να βρίσκονται πάντα κάποια που να γεννούν διαφωνίες μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών,Μουσουλμάνων και Χριστιανών και ούτω καθεξής.
Και μετά έρχονται τα άσχημα και εγκληματικά
Συμφωνω και επαυξανω
quote:
Αυτό πρέπει να αναρωτηθείς... ποιος το παίζει αλάνθαστος , έχει δασκαλίστικο τόνο και τα χώνει όταν κάποιος του πάει κόντρα.
Μη κοιτάς εσύ που είσαι άριστος μαθητής...(σε αυτό το νήμα εννοώ)
Δοκίμασε να μιλήσεις πιο άνετα και τα λέμε.
Ισως και να μην εχεις αδικο σε καποια πραγματα
ομως ο "αναμαρτητος τον λιθο πρωτος βαλετο"
Οσο για τα αριστιλικια μου ΑΣΤΟ ΦΙΛΕ
quote:
Οσο για τα αριστιλικια μου ΑΣΤΟ ΦΙΛΕ
Δεν το είπα για να σε πικάρω.Εννοούσα ότι επειδή συμφωνούσες με τον Regulus είδα ότι ήσουν ο μόνος που επαινούσε.
Αυτό δεν είναι κακό για κανέναν από τους δυο.
Αν σε πείραξε,το ανακαλώ.![]()
Ποτέ δεν είπα ότι είμαι αναμάρτητος,άρα μπορώ να κρίνω και να κρίνομαι.
Ανήκει στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.
Αρκεί να γίνεται με μέτρο και καλοπροαίρετα,κατά το δυνατόν.
Αν θες κοίτα και το παράδειγμα με τα Α και Β του Regulus και διάλεξε ένα από τα δυο.
Κάθε ψήφος μετράει.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ούτως ή άλλως.
quote:
Προσωπικα εχω απαλαγει απο πολλα "πρεπει" τις μερες που συνομιλω με REGULUS και θεωρω οτι αυτη ειναι η κυρια στρατηγικη του
Aποτελεσμα δεχομαι περισσοτερο τον εαυτο μου σε σημεια που δεν ειχα καθολου εντοπισει
Και σε περιπτωση που καποιος δεν το γνωριζει οποιουδηποτε ειδος αντιγραφης με τις οποιες συνεπειες, ειναι αποτελεσμα και της μη αποδοχης του εαυτου μας
Θεωρω επισης οτι το συγκεκριμενο ζητημα εχει απιστευτα βαθη και πραγματικα αξιζει να ερευνηθει γιατι σχετιζεται αμεσα με την ποιοτητα ζωης μας μεχρι φυσικα και την προοδο της εσωτερικης εργασιας
Και επισης το να κανει κατι καποιος σε αυτη την κατευθυνση ειναι μαλλον σταση ζωης
Ολο το κοινωνικο συστημα απο τη στιγμη που θα γεννηθουμε το μονο που μας μαθαινει ειναι να μην δεχομαστε τον εαυτο μας
ι
quote:
Δεν το είπα για να σε πικάρω.Εννοούσα ότι επειδή συμφωνούσες με τον Regulus είδα ότι ήσουν ο μόνος που επαινούσε.
Αυτό δεν είναι κακό για κανέναν από τους δυο.
Αν σε πείραξε,το ανακαλώ.
Οσο για το αριστος μαθητης δεν παραξηγησα Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι αυτο που μετραει ειναι ΙΣΩΣ τα αποτελεσματα
Και τα αποτελεσματα ειναι λιγοστα
quote:
Νομιζω ομως ειναι η μονη επιλογη
Καποτε μαλιστα οταν ειχα πρωτομπει στη γνωση καποια εκπεδευτρια μας ειχε πει οτι το μονο πραγμα που αξιζει σε μας ειναι να ερευναμε τον εαυτο μας
Τοτε απο μεσα μου την ειχα ψιλοπει παρανοικια,
Τωρα θα της ελεγα "και λιγα λες"
quote:
Στο χέρι σου είναι.
Μη μασάς.Διάβασε.
Πάρε πρωτότυπη γνώση.
Μην ακούς τι λέω π.χ. εγώ για τον Αριστοτέλη.Μπορεί να λέω μαλ@κίες.
Ξεστραβώσου μόνος σου.
Καλό δρόμο.
και μορφες
Γνωση που ισως να μην ειναι αυτο που φανταζομαστε σαν γνωση επειδη ΙΣΩΣ το συμπαν εχει διαφορετικη αποψη απο την δικια μας για το τι για μας ειναι το πιο καταληλο την καθε στιγμη
Ανθρωποι σαν τον REGULUS ισως να μην ειναι αυτο που εχουμε στο μυαλο μας σαν διδασκαλοι ,ειναι ομως ανθρωποι που σιγουρα ξερουν πιο πολλα απο εμας για τον δρομο
Και ενω λοιπον εμεις θα μπορουσαμε να ανιχνευσουμε οτι απο ανθρωπους σαν και αυτον θα μπορουσαμε να αποκομισουμε πραγματα και να το εκμεταλευτουμε βαδιζουμε με μονο γνωμονα τους μικροεγωισμους μας και μαλιστα μεσω ιντερνετ
Και οπως λεει και ο φιλος-ηRODI777
OΤΙ ΕΣΠΕΙΡΑ ΘΕΡΙΣΣΑ
Βέβαια μόνο σε ότι αφορά το περιεχόμενο των παραθέσεων σου και όχι την προσωπικότητα σου την οποία σέβομαι απεριόριστα.
-Με χάλασε που ισχυρίζεσαι , ότι μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξη του Θεού.
-Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να απολογηθώ σε δύο συνδίκτυους που εκτιμώ και θαυμάζω για της γνώσεις τους , για το κοφτερό τους μυαλό , για τη δημιουργική καυστικότητα του λόγου τους και για την ανθρωπιά τους , το Νικόμαχο και τον zip .
- Απολογούμαι για το κακό μου σχόλιο , για τη καταιγίδα του Νικόμαχου και τα ελαφριά πηδηματάκια του zip.
Αυτά όλα τα καλά, τις 21/02/13 σ’αυτό τόπικ.