- Επικοινωνούμε..έχουμε υπ'οψιν μας τι σημαίνει επικοινωνία??? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
αλλά το κάθε ένα έχει διαφορετική εξήγηση....
θα προσπαθήσω να σου δώσω την οπτική μου για το κάθε ένα ξεχωριστά αν μου επιτρέπεις...![]()
quote:
δεν επιστρέφει η συνείδηση στον υλικό φορέα....
όταν λέμε πως γίνεται αστρική προβολή, αυτό που στην ουσία συμβαίνει είναι να μεταβάλλεται το επίπεδο συνείδησης μας προς το αστρικό πεδίο....
αντίστοιχα, αποσύρεται από το φυσικό
οπότε όταν μιλάμε για μη επιστροφή από αστρική προβολή, δεν σημαίνει παρά μη επιστροφή της συνείδησης στο φυσικό...
αυτό ακριβώς συμβαίνει και κατά την διάρκεια του ύπνου, με την διαφορά ότι το εισιτήριο είναι allez retour συνήθως ![]()
![]()
quote:
καθώς η συνειδήση παραμένοντας "εγκλωβισμένη" στο αστρικό πεδίο δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης ούτε στο νοητικό....
για να διαπιστώσουμε αδυναμία επιστροφής της συνείδησης σημαίνει πως υπάρχει κάποιου είδος "εγκλωβισμός" στο αστρικό πεδίο, ο οποίος μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια.
Και σίγουρα δεν επιτρέπει την πρόσβαση ούτε στο νοητικό... το οποίο ως αρκετά υψηλότερο ενεργειακά ούτως ή άλλως έχει μεγαλύτερη δυσκολία στην προσέγγιση...
quote:
Ας μην ξεχνάμε ότι για διαφορετικούς ίσως λόγους και αιτίες και αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αστρικό
Συνήθως, όταν υπάρχουν παθολογικές περιπτώσεις σχιζοφρένειας η συνείδηση βρίσκει καταφύγιο στο ακριβώς επόμενο πεδίο...
Δεδομένου ότι η ιατρική δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να θεραπεύει τα παθολογικά αίτια, η συνείδηση παραμένει "εγκλωβισμένη" εκεί...
και σ'αυτή την περίπτωση δεν πιστεύω πως μπορεί το άτομο να βοηθηθεί ούτε από τους Διδασκάλους του συγκεκριμένου πεδίου, καθώς δεν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο για να υποστηρίξει και να φιλτράρει τις εντυπώσεις που ο καθένας δέχεται στο αστρικό...
χμ... όπως είδες αγαπητέ Στέφανε προσπάθησα να εξηγήσω... ελπίζω και να το κατάφερα....![]()
![]()
![]()
έτσι κι αλλιώς πάντα θα υπάρχει μια δυσκολία στην απόδοση εννοιών και εικόνων που αφορούν πεδία υψηλότερου του φυσικού, καθώς ο εγκέφαλος μας δεν μπορεί να αφομοιώσει, να ερμηνεύσει και να διατυπώσει πλήρως όσα λαμβάνει .... ![]()
την καλησπέρα μου
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
Λέγεται Flatliners και ειναι πολύ αντιπροσωπευτική γι αυτά που συζητάτε, ![]()
Είναι αυτά που αγαπητή μου Galadriel σας αναφέρει ![]()
Καλή συνέχεια στην πολύ ωραία σας συζήτηση. ![]()

ΕΧΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΝΟΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΝΕΣΑΙ
ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΒΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ
GOTHIAC ΩΡΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ALLIEN ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ!!
gh
Αγαπητή galadriel, νε ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Δε διαφωνώ ως προς τη μεταβολή του επιπέδου συνείδησης, όμως, πέραν της μεταβολής αυτής, να τονίσω ότι το αστρικό σώμα είναι ένα διαφορετικό και αυτοτελές σώμα, σε σχέση με το φυσικό.
Αυτό το σώμα, λοιπόν, διαχωρίζεται από το φυσικό του, όταν αυτό κοιμάται και μετακινείται, σκέπτεται και αισθάνεται αυτοτελώς.
Ζήσε τη στιγμή!

quote:
να τονίσω ότι το αστρικό σώμα είναι ένα διαφορετικό και αυτοτελές σώμα, σε σχέση με το φυσικό.Αυτό το σώμα, λοιπόν, διαχωρίζεται από το φυσικό του, όταν αυτό κοιμάται και μετακινείται, σκέπτεται και αισθάνεται αυτοτελώς.
καταρχήν να συμφωνήσω μαζί σου
ο κάθε φορέας του ανθρώπου λειτουργεί και υπάρχει και αυτοτελώς αλλά πάντα σε σύνδεση και επαφή μεταξύ τους....
όμως αν μιλάμε για αστρική ή νοητική προβολή πρέπει το επίπεδο συνείδησης να μεταφέρεται στο αντίστοιχο πεδίο
αν θέλεις μου εξηγείς λίγο παραπάνω ποιά είναι η διαφωνία μας ως προς αυτό?
Με όλη μου την αγάπη και το φως για την καινούρια μέρα
Galadriel

Δε θεωρώ ότι κατ' ουσίαν έχουμε κάποια διαφωνία.
Σίγουρα, το επίπεδο συνείδησης μεταφέρεται στο αντίστοιχο πεδίο, σε κάθε περίπτωση αστρικής ή νοητικής προβολής.
Αν θέλεις, διευκρίνησέ μου λίγο, υπό ποίες συνθήκες είναι δυνατόν η συνείδηση να εγκλωβισθεί στο αστρικό πεδίο, χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής στο φυσικό ούτε πρόσβασης στο νοητικό.
Να είσαι καλά. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!
η κατι παρομιο αν ναι τοτε μπραβο σου γιατι περασες στο επομενο σταδιο
και νομιζω οτι εχεις τιν αδεια να τους γνορισεις και να γνορισεις τιν αλήθεια.
ενα πραγμα μονο θα σου πω γιατι δεν μπορω να αποκαλιψω και πολλα δεν
μου το επητρεπουν βγεσ σινιδιτα απο το σομα σου και προσπαθεισε να εισε
οσο το δυνατον ποιο συνιδιτοποιημενος βγεσ απο το σπιτι σου εξω και κιταξε τον ουρανο και πεςθελω να παω εκεικαι θα βρεθεις εκει σε χρονο 0
οταν με το καλο βρεθεισ στο διαστιμα πανε μια βολτουλα στον αρη και στην αφροδητη και αμα σε δεχτουν θα δεις και θα μαθεις πολλα
Ζήσε τη στιγμή!

δεν σε έχω ξεχάσει
θα είμαι σύντομα πίσω στην συζήτηση μας ![]()
Galadriel

καλημέρα αγαπητέ Στέφανε
,
quote:
Αν θέλεις, διευκρίνησέ μου λίγο, υπό ποίες συνθήκες είναι δυνατόν η συνείδηση να εγκλωβισθεί στο αστρικό πεδίο, χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής στο φυσικό ούτε πρόσβασης στο νοητικό.
επιστρέφουμε λοιπόν...
καταρχήν όποιος "εγκλωβιστεί" (η έκφραση είναι ατυχής, αλλά μιλώντας για τέτοια θέματα όλες οι εκφράσεις έχουν την ατυχία να είναι ελλειπείς) στο αστρικό πεδίο, σημαίνει πως δεν έχει "αναπτυχθεί" αρκετά ώστε να μπορέσει να μεταβεί στο νοητικό έτσι κι αλλιώς...
στην ουσία.... και κάτω από "κανονικές συνθήκες" δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σ'αυτό, τουλάχιστον όχι μεταφέροντας την συνείδηση του εκεί με πλήρη επίγνωση...
στην συνέχεια,
για να συμβεί κάτι τέτοιο, δύο πράγματα έχουν πιθανόν συμβεί....
το ένα είναι ότι το άτομο έχει περάσει κάποια τραυματική εμπειρία, είτε φυσική (π.χ. κάποιο ατύχημα που το έχει οδηγήσει έστω και για λίγο στην "άλλη πλευρά") είτε ψυχολογική (π.χ. ένα ισχυρό σοκ), τα οποία έχουν "αποδυναμώσει" τους δεσμούς μεταξύ των φορέων της ανθρώπινης υπόστασης...
σαν αποτέλεσμα αυτού....
η συνείδηση παραμένει στο αστρικό καθώς το κανάλι επιστροφής είναι ελλιπές ενώ ο άνθρωπος στο φυσικό μέρος του, δείχνει να λειτουργεί φυσιολογικά....
το παράδειγμα του αγαπητού Gothic με τους Flatliners βοηθάει πολύ σ'αυτό...
ας θυμηθούμε (για όσους έχουν δει την ταινία) πως κατά την επιστροφή τους, οι "πειραματιζόμενοι" το "πέρασμα", έφερναν μαζί τους φόβους και επιθυμίες (τι άλλο είναι το αστρικό?) ανεκπλήρωτες στο υποσυνείδητο τους.... τα οποία και παρέμεναν αόρατα στα μάτια των υπολοίπων, αλλά απολύτως πραγματικά για τους ίδιους....
φυσικά η ταινία αυτή καθαυτή δεν είναι τεκμηρίωση των παραπάνω, απλά λειτουργεί καλά σαν σημείο αναφοράς...
το δεύτερο που μπορεί να συμβαίνει είναι το εξής,
κάποιοι στα εσω-ταξίδια τους στο αστρικό, καταφέρνουν να φτάσουν σε ένα από τα υπο-επίπεδα του αστρικού....
αντίστοιχα με αυτό που ονομάζουν πολλοί "παράδεισος" (συνήθως πρόκειται για κατώτερα, καθώς υπόκεινται ακόμα σε δυνατότητες μορφοποίησης) και καθώς εκεί "βιώνουν" καταστάσεις ευδαιμονίας βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο "εθισμένοι" σ'αυτά....
με την συχνή επανάληψη των επισκέψεων τους σ'αυτά τα πεδία.. σιγά σιγά "εγκλωβίζονται" εκεί... μια που λειτουργεί πάνω τους ακριβώς όπως κάποιο ναρκωτικό για το φυσικό σώμα....
δεν είναι παράξενο μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις το άτομο να καταφεύγει στην χρήση τέτοιων ουσιών, τόσο για να επισπεύσει την επιστροφή του στην "γη της επαγγελίας" όσο και για να αντέξει τις ώρες που δεν βρίσκεται εκεί...
όπως καταλαβαίνουμε βεβαίως, σε μια τέτοια περίπτωση δημιουργείται ένας δεύτερος εθισμός, που οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο...
και όχι μόνο αυτό, η συνεχής αγωνία για επαναλαμβανόμενη επαφή με το αστρικό τελικά απομακρύνει από το επίπεδο εκείνο που όλα είναι ευχάριστα και "ανοίγει" την πόρτα σε άλλα μάλλον δυσάρεστα ....
τώρα,
όσο κι αν είναι ευχάριστη και ελπίζω γόνιμη και δημιουργική αυτή μας η συζήτηση αγαπητέ Στέφανε, νομίζω πως θα πρέπει για να την συνεχίσουμε, να περιμένουμε την άδεια του δημιουργού του παρόντος θέματος. Μια και απομακρυνόμαστε από την κεντρική ιδέα του....
![]()
Galadriel

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. ![]()
Πράγματι, η συζήτηση αυτή ξεφεύγει από το αντικείμενο του topic, θα μπορούσε, όμως, να συνεχισθεί στο θέμα: ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση , όπου και θα απαντήσω στην τοποθέτησή σου.
Ζήσε τη στιγμή!

η αλήθεια είναι ότι είχα δοκιμάσει και άλλες φορές να σου γράψω αλλά κάθε φορά το μετάνιωνα.
Βλέποντας την επιμονή σου και καθώς δεν βλέπω άλλον, λιγότερο άσχετο από εμένα να σου απαντά, αποφάσισα, για άλλη μια φορά, να πάρω το ρίσκο να γίνω λίγο έως πολύ… «ρόμπα». Θα καταλάβεις ίσως, τι εννοώ αν διαβάσεις τα παρακάτω.
Μεταξύ αστείου και σοβαρού, σου είχα παλαιότερα προτείνει, ανταποκρινόμενος σε ανάλογη έκκλησή σου, ένα είδος ανοιχτού «αστρικού» ραντεβού.
Μου συμβαίνει μία με δύο φορές το μήνα κατά μέσο όρο να έχω κάποιες εμπειρίες τέτοιου τύπου, αλλά για ελάχιστα δευτερόλεπτα και χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο. (Το σύνηθες πάντως είναι να κοιμάμαι ύπνο βαθύ, ακόμη και στο ξύπνιο μου.)
Μιας και δεν μου είχες απαντήσει σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν σωστό να επιμείνω, αλλά κάπως χαλαρά το είχα καταχωρήσει στο «πίσω» μέρος του μυαλού μου.
Πριν ένα μήνα είχα μία από τις πιο συνειδητές εξόδους.
Στην αρχή σηκώθηκα νομίζοντας πως κάποιος ήταν στο δωμάτιό μου. Σχεδόν αμέσως όμως κατάλαβα ότι αυτός που σηκώθηκε δεν ήταν ακριβώς το συνηθισμένο φυσικό μου σώμα, αλλά το «άλλο».
Μετακινήθηκα και στάθηκα για λίγο στη σάλα μην έχοντας κάποιον ιδιαίτερο σκοπό. Προς στιγμή άρχισαν όλα να μαυρίζουν οπότε επιδίωξα να δω τα χέρια μου και έτσι επανήλθε η «όραση». Κοίταξα στη πόρτα του μπαλκονιού και σκέφτηκα να ξεκινήσω μια πτήση όμως δεν είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο. Τότε θυμήθηκα ότι είχα δεσμευτεί, στον εαυτό μου, να φωνάξω τουλάχιστον μία φορά το nick σου.
Όποιος έχει ακούσει τη φωνή του αστρικού του θα ξέρει ότι είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Σταθερή, καθαρή, βροντώδης.
Φωνάζοντας, λοιπόν, “Ρομπέρτο είκοσι τέσσερα”, ένιωσα να παρασύρομαι σε μια δίνη που με έφερε σε ένα δρόμο με κτίρια με μεγάλες τζαμαρίες. Οι αριθμοί 9 και 23 ήταν το μόνο που κατάφερα να συγκρατήσω από το δρόμο, ενώ ένιωσα να κατευθύνομαι σε ένα από τα διαμερίσματα που έμοιαζε περισσότερο με μαγαζί ή γραφείο. Κάποια γιαγιά ήταν μέσα και υπήρχαν και άλλοι που μιλούσαν αλλά κανείς που να μοιάζει να είναι ο roberto24.
Τα ενεργειακά μου όμως αποθέματα είχαν φαίνεται ως συνήθως εξαντληθεί, οπότε εκεί τελείωσε μάλλον άδοξα και εκείνη η εμπειρία.
Πριν όμως γράψω οτιδήποτε άλλο θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία
«Φωνάζεις» S.O.S και λες ότι έχεις ψιλοφρικάρει, αλλά παράλληλα λες ότι «βγαίνεις» κατά βούληση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω επομένως, είναι το γιατί, αν δεν το αντέχεις, δεν σταματάς να ασχολείσαι με αυτό, τουλάχιστον μέχρι να «τακτοποιήσεις» μέσα σου τo τι το πώς και το γιατί αυτών που επιδιώκεις; Ή μήπως με αυτές τις εκφράσεις εννοείς κάτι άλλο;
Επίσης, αυτό που αναφέρει ο Ampere είναι πολύ ενδιαφέρον.
Ζήσε τη στιγμή!

Όσο για το κάψιμο στη βάση της σπονδυλικής στήλης, μάλλον για αφύπνιση της κουνταλίνη, μου φαίνεται.
Εδώ, χρειάζεται προσοχή.
Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις αυτά που είδε ο Ampere, όπως και με το φίλο σου. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!

Κατ’ αρχήν μην «τρελαίνεσαι»
.
Το ότι μένεις σε λεωφόρο, το είχες αναφέρει σε παλαιότερο post σου. Επομένως βρίσκω πολύ πιθανόν να έκανα κάποιους υποσυνείδητους συσχετισμούς αν και εκείνη τη στιγμή δεν το θυμόμουν. Για τη γιαγιά σου, δε λέω, μοιάζει να είναι μια καλή «μαντεψιά». Μάλιστα, σχημάτισα την εντύπωση ότι πρόκειται για γυναίκα με ευφράδεια και θετική ζωτικότητα.
Όμως τα νούμερα 9 και 23 (που είναι και τα περισσότερο ελέγξιμα) προφανώς, αφού δεν το αναφέρεις μάλλον δεν σχετίζονται με το δρόμο που μένεις και άρα είναι λάθος στοιχεία.
Οι εμπειρίες που έχω έως τώρα μου συμβαίνουν, δεν τις προγραμματίζω. Αν και κατά καιρούς έχω ασχοληθεί κάπως πιο συστηματικά, δεν έχω καταφέρει κάποιο ιδιαίτερο έλεγχο σε αυτές.
Πιστεύω, πάντως, ότι κατά 90% τουλάχιστον είναι εικόνες από το προσωπικό μου «σύμπαν», δηλαδή σκέψεις και αισθήματα που αναδύονται από επεξεργασία υλικού που είναι καταχωρημένο στο, ας πούμε, υποσυνείδητό μου. Για το υπόλοιπο 10% απλώς δεν είμαι βέβαιος αν ανήκει στην προηγούμενη «κατηγορία». Πάντως έτσι ή αλλιώς, δεν είναι τα πράγματα πάντα ευχάριστα. Συχνά οι εμπειρίες μου είναι εφιαλτικές, πράγμα που με έχει κάνει πολύ επιφυλακτικό.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το κάθε τι έχει σημασία. Το κάθε τι που σκεφτόμαστε, το κάθε τι που λέμε, το κάθε τι που κάνουμε. Η ποιότητα των ονείρων μου και των ας πούμε «ταξιδιών» μου δεν είναι ανεξάρτητα από την ποιότητα της καθημερινότητάς μου. Τα μεν αντανακλούνται στα δε και δυστυχώς όλα μου δείχνουν ότι είμαι πολύ πίσω από ηθικής κυρίως αλλά όχι μόνο απόψεως. Επομένως ελάχιστα για να μην πω απολύτως τίποτε, δεν θα μπορούσα να σου προσφέρω από αυτή την άποψη.
Απλά θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στο εξής: Γιατί νομίζεις ότι τα καταφέρνεις τόσο καλά, όπως λες, σε αυτή την «ιστορία»; Έχεις κατακτήσει κάποιες δεξιότητες στο θέμα της συγκέντρωσης, της προσοχής, της επαγρύπνησης… ή τι;
Ερώτηση προς όλους: Μπορεί κάποιος να βαδίζει στην αριστερή ατραπό (αν υφίσταται κάτι τέτοιο) και να μην το ξέρει; Πώς μπορεί να καταλάβει αν κάνει κάτι τέτοιο;
Ερώτηση προς efetzis Από αυτά που έγραψες, κατάλαβα ότι αναφέρεσαι σε αυτά που ο δάσκαλος(?) Ραβολού αναφέρει στο βιβλίο του “Ερκόλομπους”. Αν είναι έτσι, θα ήθελες να πεις αν έχεις επαληθεύσει κάτι από αυτά που γράφει;
Υ.Γ. Το nick μου προφέρεται αμπέρ όχι αμπίρ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά το αμπίρ παραπέμπει στο βαμπίρ και ελπίζω ότι μάλλον δεν θα ανταποκριθώ αν με φωνάξεις έτσι ![]()
Υ.Γ. Θα συμφωνήσω με τον Στέφανος ότι με την Κουνταλίνη (ότι κι αν είναι αυτό), θέλει πολλή - πολλή προσοχή και ψάξιμο.
Γειά σας!
Καταρχήν να δηλώσω ότι είμαι η πλέον ακατάλληλη για "Αστρικά Ραντεβού" αυτού του τύπου.
Έχω όμως κάποιες σχετικές σκέψεις που μπορώ να συμμεριστώ μαζί σας.
Ampere... ![]()
Namaste! (κατά το ελληνικό να 'μαστε, αλλά καμία σχέση, είναι ινδικός χαιρετισμός)
quote:
Ερώτηση προς όλους: Μπορεί κάποιος να βαδίζει στην αριστερή ατραπό (αν υφίσταται κάτι τέτοιο) και να μην το ξέρει; Πώς μπορεί να καταλάβει αν κάνει κάτι τέτοιο;
Θαρρώ πώς μεγάλη παρανόηση έχει υπάρξει για την "αριστερή" ατραπό του Μαύρου "κακού" Μάγου, και την "δεξιά" ατραπό του "καλού" Λευκού Μάγου.
Οι δύο ατραποί βεβαίως και υφίστανται. Η παρανόηση βρίσκεται στους χαρακτηρισμούς 'καλή' και 'κακή' ατραπός.
Ως προς αυτό θα αρκεστώ στο να παραθέσω το απόσπασμα ενός Διδασκάλου:
Κακό είναι το προηγούμενο καλό που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, πηγαίνοντας σε ευρύτερο καλό.
Ως εκ τούτου, Ampere, σχετικά με το ερώτημά σου, αν, χάριν συζητήσεως και μόνο, συνδέσουμε την αριστερή ατραπό με το κακό θα έλεγα ότι η θέση μου προκύπτει από το ανωτέρω απόσπασμα.
Το πρόβλημα, δηλαδή, δεν είναι στο να 'επισκέπτεται' κάποιος το αστρικό.
Η galadriel έχει αναφερθεί στον κίνδυνο εγκλωβισμού. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και το "κακό".
Το αστρικό είναι ένας τόπος, στον οποίο κατοικούν επί το πλείστον κατώτερες οντότητες ή 'κελύφη' ανθρώπων που έχουν πεθάνει.
Η αστρική προβολή, αν και δεν ταυτίζεται με την είσοδο σε αυτόν τον χώρο, μπορεί -όπως στην περίπτωση που ανέφερες αγαπητέ roberto24- να μας συντονίσει με τέτοιες οντότητες, οι οποίες, σε καμία περίπτωση, δεν έχουν να συνεισφέρουν κάτι στην πνευματική μας εξέλιξη.
Ο εγκλωβισμός έγκειται στην προσκόλληση κάποιου με αυτό το πεδίο και στην παγίδευσή του σε αυτές τις ενέργειες. Αυτές οι εμπειρίες έχουν παρομοιαστεί με τα παιχνίδια που δίνουν οι γονείς στο παιδί. Η αλήθεια δεν είναι τα παιχνίδια -παρότι ευχάριστα-, ούτε συνιστούν την ΟΔΟ.
Εφόσον μπορούμε να διατηρούμε μία σωστή αίσθηση των αξιών, είναι εντάξει.
Το αστρικό -με την έννοια που του δίνουμε συνήθως, ως δηλ. το πεδίο των συναισθημάτων- είναι ένα επίπεδο εκ των πολλών. Δεν το υποτιμούμε, αλλά δεν είναι το παν. Τα μέντιουμ, τα διάμεσα και όλοι αυτοί, έχουν περιοριστεί εκεί. Δεν νομίζω να θεωρεί κανείς την ζωή τους αξιοζήλευτη... ας το δούμε στα έργα τους.
Αυτού του είδους τα ταξίδια είναι χρήσιμα στο βαθμό που μας κάνουν κοινωνούς και μιας άλλης -αόρατης για τους πολλούς- πραγματικότητας, αλλά δεν είναι η μόνη πραγματικότητα. Πέραν αυτού υπάρχουν οι κόσμοι των εννοιών..
Το ζητούμενο εξάλλου -όπως συχνά τονίζει ο Ampere- είναι να αντιληφθούμε αν και με ποιόν τρόπο η όποια μεταφυσική εμπειρία και γνώση συνδέεται με την πρακτική ζωή μας.
roberto24, σχετικά με το 'πλάσμα' που ανέφερες ή όποια άλλη οντότητα συναντήσεις: Την επόμενη φορά κάνε της ανάκριση και ρώτησε την ταυτότητά της! Ρώτησε το όνομά της, από που έρχεται,
ποιός την έστειλε και τη θέλει.
Αν έχει κάτι ουσιώδες να πει (πράγμα αμφίβολο), θα απαντήσει, αλλιώς θα εξαφανιστεί.
χμμ.. μάλλον έγραψα πολλά