- Σχετικά με την ιστορία του Διαβόλου - Περιοδικά - Βιβλία
ξερετε με απασχολει πολυ το θεμα για τον "διαβολο" η "εωσφορο" η "baphomet" η "baal" η οτι αλλα εχει.
εχω ακουσει απειρες εκδοχες για την ιστορια του,και μερικες ξεκινουν και απο την αρχαια Ελλαδα,κατι που φαινεται ομως απιθανο.
θα ηθελα αν ξερετε να μου προτεινετε ενα βιβλιο,που να γραφει την αληθινη ιστορια αυτου του αγγελου η δαιμονα.
οπως καταλαβαινετε εχω μπερδευτει και δεν ξερω ποιον και τι να πιστεψω.
αν ξερετε κανενα καλο βιβλιο που να λεει την αληθινη ιστορια του{μεσα απο την χριστιανικη θρησκεια} ευχαριστως να το ακουσω.

[center]santaclaws is coming....to town!
Μπορείς να διαβάσεις - για αρχή - τα παρακάτω 4 άρθρα της κεντρικής σελίδας του ESOTERICA:
(το πρώτο έχει και αρκετές βιβλιογραφικές αναφορές, όπως αυτή που σου έγραψα εγώ πιο πάνω)
Ο Εωσφόρος και η λατρευτική του εξέλιξη δια μέσου των αιώνων
κάνε κλικ^^^^
Β΄ Μέρος
κάνε κλικ^^^^
Γ΄ Μέρος
κάνε κλικ^^^^
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:Για "αληθινή" ιστορία θα πρέπει να αναζητήσεις και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου, αφού η κάθε σχεδόν άποψη περνιέται από τον εαυτό της για "αληθινή".
ξερετε με απασχολει πολυ το θεμα για τον "διαβολο" η "εωσφορο" η "baphomet" η "baal" η οτι αλλα εχει.
εχω ακουσει απειρες εκδοχες για την ιστορια του,και μερικες ξεκινουν και απο την αρχαια Ελλαδα,κατι που φαινεται ομως απιθανο.
θα ηθελα αν ξερετε να μου προτεινετε ενα βιβλιο,που να γραφει την αληθινη ιστορια αυτου του αγγελου η δαιμονα.
οπως καταλαβαινετε εχω μπερδευτει και δεν ξερω ποιον και τι να πιστεψω.
...
Το βιβλίο που ψάχνεις πάντως είναι "Ο Διαβολος" του Τζιοβανι Παπίνι. Αν το βρεις θα είσαι τυχερός.
Όχι γιατί είναι αναγκαστικά "αληθινότερο" των άλλων εκδοχών, αλλά γιατί επιχειρεί προς κατευθύνσεις που δεν επιχειρούν άλλα.
ΥΓ. Φυσικά αφού ζητάς "χριστανική" κατεύθυνση η Παλιά και η Καινή Διαθήκη είναι must, στην αναζήτησή σου...
θα το κοιταξω τωρα,και θα δω και τα βιβλια που λες.
Anchor το εν λογω βιβλιο δεν το εχω ακουστα.θα το ψαξω ομως μαλλον μεσα στον μηνα στον ελευθερουδακη.
σχετικα με τις παλαιες και καινες διαθηκες....δεν μπορω να βγαλω και πολυ νοημα.
τα λενε ολα τοσο θεωρητικα,και δεν εστιαζουν εκει που ενδιαφερομαι.φυσικα εχω διαβασει ενα μερος τους και το βρηκα ενδιαφερον αλλα δεν με ενθουσιασε τρομερα.
θα ψαξω τα βιβλια που ειναι πιο συγκεκριμενα,αλλα και οτι αλλο αφορα αυτο.

santaclaws is coming....to town!
δεν εννοω τιποτα για μελη,ετσι και αλλιως....εγω κυριως τετοια στελνω.
οχι οτι αυτα ειναι ασχημα και με νευριαζουν....αντιθετως.
αλλα καταλαβαινεις.....σιγουρα ολοι θα εχουν χαθει διαβαζοντας μας συζητηση που θριβει αστειων και ασχετων πληροφοριων.
φυσικα forums ειναι,και ο καθενας λεει την γνωμη του.
ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.....

σχετικα με τις παλαιες και καινες διαθηκες....δεν μπορω να βγαλω και πολυ νοημα.
τα λενε ολα τοσο θεωρητικα,και δεν εστιαζουν εκει που ενδιαφερομαι.../quote]Σ' ένα θεωρητικό ζήτημα είναι λογικό να βρίσκεις θεωρητικά πράγματα. Το βιβλίο που σου πρότεινα - να πω την αλήθεια - θέλω να δω αν θα το βρεις, και που, ή καν αν βρεις κάποιον που να το γνωρίζει. Η Ελληνική του έκδοση έγινε πριν 50 χρόνια, αν τη θυμόμουν θα σου την έλεγα,(πάνω, κάτω) και είναι από τα απαγορευμένα βιβλία (χωρίς εισαγωγικά, το απαγορευμένα). Οπότε είναι δύσκολο να βρεθεί. Θα σε ανταμοίψει όμως, πιστεύω.
Dedghar,την "αληθινή ιστορία" του Διαβόλου δε θα τη βρεις πουθενά διότι δεν υπάρχει η αληθινή του ιστορία...
Άπειρες οι ερμηνείες.
Έχει τόσα ονόματα ο κερατάς,τόσα πρόσωπα...
Αγόρασε οπωσδήποτε την "Ώρα του Διαβόλου" του Φερνάντο Πεσσόα,εκδόσεις Εξάντας.
Μέσα σε 25-30 σελίδες ο ποιητής τα λέει όλα(συμπεριλαμβανομένων και όσων δε λέει...)
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Εσωτερικής λογοτεχνίας!!!
"The prince of darkness is a gentleman..."
θα αγορασω τουλαχιστον 2 βιβλια απο αυτα που μου λετε και θα επιστρεψω....διαβασμενος!
αλλαξα και υπογραφη γιατι αποφασισα να αποκαλυφθω!

ποιος ειναι ο αληθινος Deghar Adhark ?
quote:
αλλαξα και υπογραφη γιατι αποφασισα να αποκαλυφθω!
Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ η προηγούμενή σου!
Άσε που είδα και έπαθα για να βοηθήσω να μικρύνει και να πάρει url από το ESOTERICA!
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ο γατος δεν θα φυγει ποτε!
να σου πω amalia,αλλα και οσοι αλλοι ξερουν.
ξερετε κανενα καλο occult shop{ξερετε αυτα τα μαγαζακια που πουλανε Ταρω και αλλα τετοια "μαγικα" αντικειμενα} στην Αθηνα ?
ειχε ενα στην κηφισια αλλα εκλεισε πριν καιρο.

occult shop....
αν παμε ομως λιγο στο παρελθον.....
το μελος Gem στις 18/12/2003, 17:32:01 ανοιξε ενα θεματακι που ονομαζοταν occult supply stors
οταν ο εικοσαχρονος νεαρος ρωτησε αν υπαρχει στην Αθηνα occult shop του απαντησαν....
Oannes
quote:
Ρε παιδιά πλάκα κάνετε ;Εδώ κατηγορήθηκε site για ...διακίνηση αποκρυφιστικού υλικού, απο βαρύγδουπο ρεπορτάζ μεγάλου καναλιού. ¶κουσον άκουσον... «Διακίνηση αποκρυφιστικού υλικού». Για σοβαρευτείτε.
(Τί ακριβώς είναι το ...«αποκρυφιστικό υλικό» δεν μας είπε κανείς βεβαίως...)
Βλέπω τη Λουκά και καμιά 50αριά πιστούς να σας πετροβολάνε τα σπίτια
1900
quote:
Χμμμ...Το φαντάστηκα οτι κατι τέτοιο θα 'ψαχνες
ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΤΗ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩ ΕΙΣΑΙ Gem ??
1900
quote:
Φίλε/η Gem λοιπόν για να μη χάνεις τζάμπα το χρόνο σου εδω, θα σου πω
οτι βρισκεσαι σε λάθος μέρος. Κι αλλοι προσπάθησαν να αποσπάσουν τετοιου είδους πληροφορίες απο δω, αλλα δε τα κατάφεραν, απλούστατα γιατι δεν υπάρχουν εδώ. Γιατί εδώ είναι το ESOTERICA ΚΙ ΌΧΙ ΤΟ MAGICA DE SPELL!
Δυστυχώς ο HARRY POTTER βρισκεται στην Αγγλία και μόνο εκεί θα τον βρεις.
γενικα,ολο τον διαλογο μπορειτε να τον βρειτε εδω.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2927&ARCHIVE=
τωρα εχουμε την ευλογη απορια.....
ειναι δυνατον ενα site εσωτερισμου και μεταφυσικου,που εχει 6000 μελη,εκ των οποιων πολλοι ειδικευοντε σε "τετοια" πραγματα να μην μας λεει που θα βρουμε ενα occult shop ?
γιατι κατα καιρους εχουν βγει ατομα και ατομα και λενε διαφορα....περι σατανισμου και αλλα....
και μετα κοροιδευουν εμας που θελουμε να βρουμε ενα occult shop,την ωρα που αλλοι προσπαθουν να γινουν αορατοι,να επικαλεστουν δαιμονες{θεους},και να κανουν οργανωμενες τελετουργιες με κερακια και ολα τα σχετικα.
εγω οπως και το παιδι,ενα occult shop ζητησα,και δεν μπορω να δεχθω οτι δεν υπαρχει 1 μελος να μου απαντησει.
ουτε ηρθα χτες,ουτε θα φυγω αυριο.