ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αμαζόνες. Ιστορία ή Μύθος; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αμαζόνες. Ιστορία ή Μύθος; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

29-5-145347 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
06/07/2006, 14:29:45
quote:
Σε βοηθά καθόλου αυτή η νύξη;

ΝΑΙ.

ένα πράγμα μόνο : άλλο είναι το "Θηρίο" και άλλο ο "ΑντίΧριστος"
δεν θέλω απάντηση έχω καλυφθεί απλά το αναφέρω....

υγ.

quote:
μέγιστε...

εδώ μου τα χάλασες...
πάντως σε ευχαριστώ.

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 06/07/2006 14:36:56

psytekkΜέλος
08/07/2006, 19:39:34
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΦΙΛΕ Dying_Incubus ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
ΔΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.ΕΓΩ ΘΕΤΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΤΥΧΗ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΕΙ Ο ΟΡΟΣ "ΧΡΙΣΤΟΣ" Η "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ" ΣΑΝ ΕΝΟΙΕΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ
ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΓΚΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΕΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙΑ ΤΟΥ.
ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ" ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ "ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΓΜΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΤΙΣΤΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
Η ΑΚΟΜΑ Η ΛΕΞΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ "ΦΩΤΕΙΝΟ" ΠΡΟΣΩΠΟ
ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ
Η ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ"
Η ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ,ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ,ΜΑΓΟΥΣ,ΓΥΜΝΙΣΤΕΣ,ΝΕΟΦΙΣΟΦΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ,...ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ.
...........ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΡΙ-ΣΘΕΝΤΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ (ΑΦΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΑΕΙ).Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ "ΔΙΕΥΘΕΙΡΕ" ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ,
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΛΙΤΩΣΕ ΦΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ.
Ο ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ "ΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΔΟΓΜΑ.
Ο ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ
ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΙΟ.
ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΟ ΓΝΩΣΗ Η ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΟ ΦΩΣ.
Η ΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ
ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΥΤΟ ΧΡΙΣΘΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ.
ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΩΣ ............ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ.

1983

09/07/2006, 13:41:03
Αγαπητέ psytekk, δυστυχώς δε μπόρεσα να βρω και πολλά σχετικά με την έννοια του όρου "Χριστός" # "Αντίχριστος".

Απ' όσο γνωρίζω Χριστός σημαίνει αυτός που έχει λάβει από τον Θεό το χρίσμα, που έχει χριστεί για να επιτελέσει το θείο έργο και να το μεταδώσει στους ανθρώπους.
Για τον όρο Αντίχριστος υποθέτω πως θα σημαίνει το αντίθετο.

Πέρα όμως από τις όποιες θρησκειολογικές ερμηνείες που θα μπορούσαν να δοθούν, οι έννοιες αυτές θα μπορούσαν να έχουν απήχηση σε εμάς τους ίδιους?
Κι αν ναι, με ποιόν τρόπο?
Αναφέρεις την γνώση, φίλε μου.
Γιατί δε μπορούμε λοιπόν να την αποκτήσουμε και να τη νιώσουμε ώστε να μας συντροφεύει στο ταξίδι μας σε αυτό τον κόσμο?
Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει από το να την βιώσουμε ώστε να γίνουμε Χριστοί?

In anticipation of my resurrection...

psytekkΜέλος
10/07/2006, 04:48:53
ΦΙΛΕ Dying Incubus ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΗΧΗΣΗ,ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ.
ΕΣΥ ΑΠΛΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ "ΣΤΑΤΟΠΕΔΟ" ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΟΡΟ
Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΥΤΕ ΙΣΩΣ ΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ (ΑΓΓΕΛΟΙ)ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.ΙΣΩΣ ΠΡΙΝ ΑΙΩΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ,ΙΣΩΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ "ΤΕΛΕΙΟ ΟΝ"
"Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνιση .Αυτό που περνά από την Ουσία στη Φύση μοιάζει να είναι γέννηση, ενώ εκείνο που περνά από τη Φύση στην Ουσία μοιάζει να είναι θάνατος. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, αλλά μόνο εμφανίζεται τη μια στιγμή και την άλλη εξαφανίζεται. Εμφανίζεται λόγω της πυκνότητας της ύλης και εξαφανίζεται λόγω της λεπτότητας της ουσίας. Αλλά είναι πάντα το ίδιο, διαφέροντας μόνο σε κίνηση και κατάσταση. -ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΑΣ-
Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ.ΟΤΙ ΑΓΝΟ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΕΦΩΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟ)ΒΓΑΛΤΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ 'ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ'.
ΑΝ ΣΕ ΠΟΥΝΕ ΤΡΕΛΟ ΤΟΤΕ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΒΡΗΚΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.......................!!

1983

10/07/2006, 08:42:32
Φίλε psytekk, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να πούμε οτι ανήκουμε στο Α ή το Β στρατόπεδο.
Ίσως είναι τελικά στην ανθρώπινη φύση μας να έχουμε στοιχεία μέσα μας τα οποία μας εντάσσουν τόσο στο ένα όσο και στο άλλο.
Θέλω να πω πως όλοι μας έχουμε και την θετική όψη και την αρνητική όψη μέσα μας.
Αυτό που θα έπρεπε εμείς να κάνουμε ποιό είναι όμως τελικά?
Να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε κάποια από αυτές τις 2 ή να προσπαθήσουμε να τις εξισορροπήσουμε και να τις εναρμονίσουμε?

Η γνώση η οποία οδηγεί στην Σοφία ή την Αλήθεια σαφώς κι είναι βιωματική κι υπόθεση προσωπική του καθενός μας.
Το πως θα την βιώσεις μέσα σου και το πως θα πορευτείς το μονοπάτι σου είναι μια δική σου υπόθεση.
Αυτό που ίσως είναι κοινό για όλους μας είναι ο τελικός προορισμός.

Καταλήγοντας λοιπόν και σε σχέση με όσα προανέφερα, μήπως όλοι μας είμαστε εν δυνάμει Χριστοί κι Αντίχριστοι?

In anticipation of my resurrection...

11/07/2006, 09:43:32
στο βιβλιο τα 9 προσωπα του χριστου λεει οτι το ονομα του χριστος το πηρε απο την περσια σαν τιτλο διδασκαλου.
να σας πω και εγω τις σκεψεις μου.
μια τα πραγματα ειναι τοσο απλα μια τοσο δυσκολα.
σωκρατης,και,δεν εγραψε τιποτα,και,ακολουθηστε το δαιμονιο μεσα σας,και,ο καθολικος τροπος να καταληγουμε στην αληθεια.
δικο μου συμπερασμα για το τι θα ηθελε να καταλαβω-
-η αληθεια ειναι αυτο που ψαχνουμε και ειναι πανω απο ολα,
δεν φτανεις μεσα απο το διαβασμα σαυτη,αλλα μεσα απο την εσωτερικη καθοδηγηση,ακολουθησε το δαιμονιο μεσα σου με ολο σου το ειναι και θα φτασεις στην αρχη.τοτε θα δεις πως εγω ειμαι εσυ.θελησε να κανεις αυτο που πρεπει να γινει και που ειναι πανω απο ολα.
πλακα εχει ο σωκρατης δεν συμφωνειτε?
με τη μια στην αγχονη θελει να με στειλει.χεχε
KrisnnaΜέλος
13/07/2006, 16:57:08
Οι έννοιες του Χριστού και του αντίχριστου, του καλού και του κακού, των αγγέλων και των Σατανάδων προέρχονται απο την Περσική θρησκεία του ΖΩΡΟΑΣΤΡΙΣΜΟ. Εκεί παρόμοια υπήρχε ο Θεός του καλού ο ΑΧΟΥΡΑ ΜΑΣΔΑ που βρισκόταν σε μόνιμη διαμάχη με το πνεύμα του κακού τον σατανά τον ΑΡΙΜΑΝ.
Ο κόσμος είναι αγαθός αλλά διεφθαρμένος από την επίθεση του κακοποιού πνεύματος του Αριμάν, ο οποίος τελικά θα ηττηθεί, και ο κόσμος θα λυτρωθεί. Οι δύο Θεοί πλαισιώνονται απο άλλους μικρότερης κατηγορίας που βρίσκονται με το ένα ή το άλλο στρατόπεδο. Δέχεται και την ύπαρξη αγγελικών δυνάμεων που αποκαλούνται αμούρτα σπάντα καθώς και την ύπαρξη του άγγελου - προστάτη.
Οι Πέρσες μετέδωσαν τις ιδέες του Ζωροαστρισμού τον 5ο αι. π.χ. στο νεοσύστατο Εβραικό κράτος προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος απέναντι στην μεγάλη εχθρό τους εκείνη την εποχή Αίγυπτο.
Ο Χριστός έχει την έννοια του χρισμένου, του Σωτήρα που πάρουσιαζόταν σάν ο ενσαρκωμένος υιός του καλού Θεού που θα σώσει την ανθρωπότητα απο το κακό, και θα εξωλοθρεύσει τον Σατανά. Τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους η έννοια του ΧΡΙΣΤΟΥ ήταν αφηρημένη, πρίν αποδοθεί ή προσωποποιηθεί στον ιστορικό Ιησού (προέρχεται απο το Εβραικό - ο Γιαχβέ σώζει - )
Αλλά για να εξολοθρεύσει τον Σατανά πρέπει πρώτα να βρεί έναν αντίπαλο στα μέτρα του ώστε να είναι δυνατόν οι άνθρωποι να κατανοήσουν την σύγκρουση όπως και την ολοκληρωτική νίκη του πρώτου. Και αυτός θα είναι αντίστοιχα η ενανθρώπηση του Σατανά ονομαζόμενος Αντί - Χριστος.
Το τελικό συμπέρασμα είναι οτι όσο υπήρξε ο Ιησούς σάν Θεός όπως τον περιγράφουν τα Ευαγγέλια, άλλο τόσο θα υπάρχει και αντίχριστος. Το καλό και το κακό δέν είναι δυνατό να προσωποποιηθούν υπάρχουν διάσπαρτα παντού.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ