ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Πύρινος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
maria3Μέλος
23/08/2013, 09:10:12
quote:

quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Δεν υπήρξαν άλλα είδη ανθρώπων,παρα μόνο ένα:το είδος του Αδαμ ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος και δημιουργήθηκε το 5508 π.Χ.

ἐξῆλθε δὲ Κάϊν ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ καὶ ᾤκησεν ἐν γῇ Ναὶδ κατέναντι Ἐδέμ. Καὶ ἔγνω Κάϊν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ συλλαβοῦσα ἔτεκε τὸν Ἐνώχ. καὶ ἦν οἰκοδομῶν πόλιν καὶ ἐπωνόμασε τὴν πόλιν ἐπὶ τῷ ὀνόματι τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ, Ἐνώχ.
Γενεσις 4, 16-17

Φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε όπως φαίνεται δεν έχεις διαβάσει τη Βίβλο. Τόσο η βίβλος όσο και η αρχαιολογική σκαπάνη, καταρρίπτουν πανηγυρικά αυτά που πιστεύεις. Επειδή πρώτον πως είναι δυνατόν να είναι ο Αδάμ και η Εύα οι πρώτοι άνθρωποι, όταν απέναντι από την Εδέμ υπήρχε ολόκληρη πόλη, η Ναὶδ.
Και το κυριότερο πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η θρησκεία σου ότι οι πρώτοι άνθρωποι γίνηκαν το 5508 παχχ, όταν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα όπως το παλαιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης, που χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα και αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς. Και αναφέρω αυτό για να μην αναφερθώ στον "Τίμαιο" του Πλάτωνα όπου αναφέρεται η βύθιση της Ατλαντίδας 9.000 χρόνια πριν τον Σόλωνα, δηλαδή κατά το 9560 παχχ.

Είπαμε ότι η πίστη βοηθάει αυτούς που νοιώθουν την ανάγκη να στηριχθούν από κάπου, όμως άλλο πίστη και άλλο ευπιστία.

*

Edited by - Sesostris on 23/08/2013 00:40:59

Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια και επειδή το είχα ψάξει το θέμα πριν λίγο καιρό δείτε και αυτό http://youtu.be/2o5Pl169f-0

Sesotris,
η Ναιδ έγινε πόλη απο τους απογόνους του Αδαμ και της Εύας,οι οποίοι ήταν πολύαριθμοι.Κάποιοι απο αυτούς κατοίκησαν και την πόλη Ναίδ...Το αρχαιολογικά ευρήματα πριν το 5508 π.Χ δεν τα λαμβάνω υπόψιν μου,διότι δεν είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις.

23/08/2013, 12:18:39
quote:
notrik
Αγαπητέ φίλε giannispsεftis , αναφέρθηκα στην πνευματική επιφοίτηση των αποστόλων , όχι από θεολογική άποψη αλλά μόνο για να προσδιορίσω χρονικά , τη στιγμιαία
(πιθανολογούμενη ) απώλεια συνείδησης και ταυτόχρονα το άλμα της σε ανώτερο επίπεδο των κατοίκων της λεκάνης της Μεσογείου , εκείνης της εποχής.

Βρε συ η “επιφοίτηση του αγίου πνεύματος” είναι ένα θεολογικό επινόημα , και δεν έχω τα “φώτα” μήτε το ενδιαφέρον να σχολιάσω .
Είναι θέμα “πίστης” .

Η “απώλεια συνείδησης” με ταυτόχρονη μετακίνησή της σε ανώτερα επιπέδα – με ελαφρά πηδηματάκια υποθέτω -, ειδικά μάλιστα όταν αυτό το πραγματικά ενδιαφέρον γεγονός προσδιορίζεται χρονικά και τοπικά στους μεσογειακούς πληθισμούς, έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον , και με αγωνία αναμένω – όταν θα είσαι έτοιμος – τις εξειδικευμένες τεκμιριώσεις σου.

Τέλος αυτό που λες για “δυο διαφορετικά ανθρώπινα όντα” , να υποθέσω πως σύντομα θα ανακοινώσεις λεπτομερείς περιγραφές των χαρακτηριστικών τους, με την απαραίτητη τεκμηρίωση αυτής της άποψης.

quote:
Θέλω να επαναλάβω ακόμα μια φορά , ότι αισθάνομαι βαριά ευθύνη γι'αυτά που ''ξεστομίζω'' …

Αυτό πρέπει να έχεις πάντα κατα νού.
Μεγάλη μπουκιά να βάζεις στο στόμα σου
Μεγάλη κουβέντα όμως ........

Αναμένω την υποσχόμενη σπουδαία σου συνέχεια
Είμαι περίεργος !!!
Τι “δώ” τι .... θα “ακούσω”

quote:
ps : Κυρ-Γιαννη έχασες επισόδεια...είμαι τρεις μήνες ξέμπαρκος και ετοιμάζω τη βαλίτσα μου και πάλι για Βραζιλία.

Τελευταία ενημέρωση μου , ήταν την εποχή που ταξίδευες στην “εμπόλεμη ζώνη” του Περσικού.
Νόμιζα βρε συ , πως βγήκες σε σύνταξη μετά .

23/08/2013, 12:34:46
quote:
πυρινος

Και για να το πάμε παραπέρα, ούτε νεάτερνταλ υπήρχαν.

Πηγαίνοντας ακόμη παραπέρα, να υποθέσω πως ούτε και οι δεινόσαυροι υπήρχαν.
Σωστά?

Τα τόσα .... "κουφάρια" τους που έχουν εντοπιστεί ?
Έχεις κάποια εξήγηση?

Πλεκτάνη των επιστημόνων για να τσεπώνουν τις επιχορηγήσεις ?

Δεν αποκλείεται!!!!!

23/08/2013, 13:05:39
Τα τοποθέτησε ο αντίχριστος
NotirkΜέλος
23/08/2013, 14:34:27
quote:

quote:
notrik
Αγαπητέ φίλε giannispsεftis , αναφέρθηκα στην πνευματική επιφοίτηση των αποστόλων , όχι από θεολογική άποψη αλλά μόνο για να προσδιορίσω χρονικά , τη στιγμιαία
(πιθανολογούμενη ) απώλεια συνείδησης και ταυτόχρονα το άλμα της σε ανώτερο επίπεδο των κατοίκων της λεκάνης της Μεσογείου , εκείνης της εποχής.

Βρε συ η “επιφοίτηση του αγίου πνεύματος” είναι ένα θεολογικό επινόημα , και δεν έχω τα “φώτα” μήτε το ενδιαφέρον να σχολιάσω .
Είναι θέμα “πίστης” .

Η “απώλεια συνείδησης” με ταυτόχρονη μετακίνησή της σε ανώτερα επιπέδα – με ελαφρά πηδηματάκια υποθέτω -, ειδικά μάλιστα όταν αυτό το πραγματικά ενδιαφέρον γεγονός προσδιορίζεται χρονικά και τοπικά στους μεσογειακούς πληθισμούς, έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον , και με αγωνία αναμένω – όταν θα είσαι έτοιμος – τις εξειδικευμένες τεκμιριώσεις σου.

Τέλος αυτό που λες για “δυο διαφορετικά ανθρώπινα όντα” , να υποθέσω πως σύντομα θα ανακοινώσεις λεπτομερείς περιγραφές των χαρακτηριστικών τους, με την απαραίτητη τεκμηρίωση αυτής της άποψης.

quote:
Θέλω να επαναλάβω ακόμα μια φορά , ότι αισθάνομαι βαριά ευθύνη γι'αυτά που ''ξεστομίζω'' …

Αυτό πρέπει να έχεις πάντα κατα νού.
Μεγάλη μπουκιά να βάζεις στο στόμα σου
Μεγάλη κουβέντα όμως ........

Αναμένω την υποσχόμενη σπουδαία σου συνέχεια
Είμαι περίεργος !!!
Τι “δώ” τι .... θα “ακούσω”

quote:
ps : Κυρ-Γιαννη έχασες επισόδεια...είμαι τρεις μήνες ξέμπαρκος και ετοιμάζω τη βαλίτσα μου και πάλι για Βραζιλία.

Τελευταία ενημέρωση μου , ήταν την εποχή που ταξίδευες στην “εμπόλεμη ζώνη” του Περσικού.
Νόμιζα βρε συ , πως βγήκες σε σύνταξη μετά .
====================================================================

Επαναλαμβάνω έως να γίνει κατανοητό.

(ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΎΜΕΝΗ!!!!!! ) απώλεια συνείδησης και ταυτόχρονα το άλμα της σε ανώτερο επίπεδο των κατοίκων της λεκάνης της Μεσογείου , εκείνης της εποχής.

ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να παρουσιάσω μια άλλη ερμηνεία της Καινής Διαθήκης ( ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΩ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ) …γιατί πιστεύω , ότι τόσο η θεολογική όσο και η επιστημονοαθεϊστική ερμηνείες είναι λάθος….και μάλλον ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ.

Εστιάσου στα BOLT LETTERS και τα ξαναλέμε.

Για τι περιγραφές που ζητάς.....δεν εχω τη γνώση για να σου περιγράψω DNA...όσο για την τεκμηρίωση....χμμμ...ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.....η πιο ασφαλής τακμηρίωση.

NotirkΜέλος
23/08/2013, 15:05:08

Φίλοι μου,
Αν περιμένετε μια συζήτηση σε επιστημονική βάση για την εξέλιξη του ανθρώπου , δεν είναι αυτό που θα με ενδιέφερε, όχι γιατί απαξιώ την επιστήμη αλλά έχω μια δική μου άποψη με την οποία δε μπορώ να αντικρούσω την επιστήμη , για το λόγο ότι αυτή μου η άποψη στηρίζεται σε πηγές πληροφοριών μη παραδεκτές (ακόμα) από το επιστημονικό (παρεμπιπτόντως ούτε από το θεοκρατικό) κατεστημένο…και σε κάθε περίπτωση οι πηγές μου δεν είναι ούτε το ιντερνετ ούτε περίεργα βιβλία.

Και μια ακόμα σημαντική διευκρίνιση…. ευθύνη έχω μόνο για τους έχοντες ώτα ακούε....οι άλλοι...φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

23/08/2013, 18:02:11
Notirk είπε:
"ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να παρουσιάσω μια άλλη ερμηνεία της Καινής Διαθήκης ( ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΩ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ) …γιατί πιστεύω , ότι τόσο η θεολογική όσο και η επιστημονοαθεϊστική ερμηνείες είναι λάθος….και μάλλον ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ."

Ποια ερμηνεία έχεις; Θεολογικές υπάρχουν πολλές πάντως, η ορθόδοξη είναι εκείνη της πλειοψηφίας. Η αθεϊστική δεν είναι η μόνη της επιστημονικής κοινότητας, αλλά εκείνη της πλειοψηφίας.

23/08/2013, 23:23:41
quote:
maria3
Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια και επειδή το είχα ψάξει το θέμα πριν λίγο καιρό δείτε και αυτό http://youtu.be/2o5Pl169f-0

Οι πιστοί χριστιανοί όμως φίλη maria3, πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι τεχνάσματα των οπαδών του αντιχρίστου, που προσπαθούν μ' αυτόν τον τρόπο να πλήξουν τον χριστιανισμό, και ιδιαίτερα την ορθοδοξία.

*

23/08/2013, 23:47:15
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Sesotris,
η Ναιδ έγινε πόλη απο τους απογόνους του Αδαμ και της Εύας,οι οποίοι ήταν πολύαριθμοι.Κάποιοι απο αυτούς κατοίκησαν και την πόλη Ναίδ...

Φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε. Όταν εξεδιώχθη ο Κάιν από την Εδέμ, δεν αναφέρεται ότι ο Αδάμ και η Εύα είχαν άλλα παιδιά. Τον Σηθ και τα υπόλοιπα τα έκαναν πολύ αργότερα, οπότε δεν ισχύει ο ισχυρισμός σου. Εκτός τούτου εγώ όταν σου απάντησα σου παρέθεσα και το αντίστοιχο κεφάλαιο της Π. Διαθήκης. Επομένως θα έπρεπε αντίστοιχα κι εσύ να πράξης το ιδιο και να τεκμηριώσης αυτά που γράφεις.
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Το αρχαιολογικά ευρήματα πριν το 5508 π.Χ δεν τα λαμβάνω υπόψιν μου,διότι δεν είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις.

Αυτό το αφήνω ασχολίαστο και θεωρώ ότι έμεινε αναπάντητο, για να διαφυλάξω την σοβαρότητα της συζητήσεως.

*