ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ξέρετε να σχεδιάζετε...?...βοηθήστε μας!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ξέρετε να σχεδιάζετε...?...βοηθήστε μας!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Thios24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ThiosΜέλος
13/10/2004, 10:10:43
quote:
Προτείνω να πάμε πολύ πίσω χρονολογικά. Πρώτες πελασγικές αποικίες
στη μεγάλη Ελλάδα
Συμφωνώ απολύτως.

quote:
Η μουσική είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε για το τέλος. Μέχρι τότε θα έχεις σίγουρα κιθάρα Thios.
Ήδη έχω! Απλώς είναι δανεική...

Κι η κλασική πάντως την κάνει την δουλειά της άνετα.

Λοιπόν, περιμένω κι άλλες γνώμες πάνω στο interface, ούτως ώστε να αρχίσω να σχεδιάζω την engine. We're not getting any younger.

Ερώτηση κρίσεως: Από ποιους απαρτίζεται το (συ)dream team;

JimmerlusΜέλος
13/10/2004, 17:19:07
Προτείνω Αρχαία Ελλάδα γιατί θα έχει πιο πολύ ψαχνό για πλοκή και ενδιαφέρον και ποικιλία στα χαρακτηριστικά.

quote:
Τώρα μιλάς τη γλώσσα μου!

Ελπίζω να μην είναι πολύ να σου ζητήσω να προσέξεις ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες σε σχέση με τον τρόπο ζωής των ιθαγενών προγόνων μας...

Μην ανησυχείς φίλε thios ! Το σενάριο στην τελική του φάση μαζι με τις πληροφορίες θα ειναι ΤΕΛΕΙΟ από όλες τις πλευρές.

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

JimmerlusΜέλος
13/10/2004, 17:26:11
Από ότι έχω καταλάβεi το συνDream team αποτελείται από:

Thios
Loco
Hermes
Jimmerlus

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

LocoΜέλος
13/10/2004, 20:20:08
Hello Dream Team!

quote:
Από ότι έχω καταλάβεi το συνDream team αποτελείται από:
Thios
Loco
Hermes
Jimmerlus

Αυτοί είμαστε προς το παρόν. Ο σκληρός πυρήνας που λένε. Τώρα αν θέλει να μπεί και ο Valgraph ή κάποιος που ξεχνάμε ευπρόσδεκτος.

quote:
Προτείνω Αρχαία Ελλάδα γιατί θα έχει πιο πολύ ψαχνό για πλοκή και ενδιαφέρον και ποικιλία στα χαρακτηριστικά.

Σωστό αυτό. Κι εγώ για αρχαία Ελλάδα μιλάω, λίγο πιο αρχαία απ΄οτι σχεδίαζες φίλε Jimmerlus. Συνέχισε να γράφεις αυτό που έγραφες όμως. Πρότεινα να πάμε πιο πίσω γιατί η εποχή στην οποία αναφέρομαι είναι λιγότερο γνωστή (στο ευρύ κοινό) και περισσότερο μυστηριακή. Αυτό μας δίνει περιθώρια να αυτοσχεδιάσουμε. Για την κλασσική Αθήνα ας πούμε θα έχουν όλοι γνώμη. Θα μας την πούν αν αλλιώσουμε κάτι έστω και απο λάθος.

Τώρα έχω δυο γραμματοσειρές αρχαιοελληνικού στύλ που υποστηρίζουν πολυτονικό. Θα τις χρειαστούμε πιστεύω. Η μια λέγετε Athena η άλλη δεν θυμάμαι. Υπάρχουν όμως πολλές στο δίκτυο.

Μήπως το Interface να μην είναι first person; Βέβαια ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχουμε σε σχεδιασμό να το προσαρμόσεις Thios. Ας περιμένουμε και τον Hermes να δούμε τι λέει κι αυτός.

EΛΛΑΣ = ΕΛ-ΛΑΣ = ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ThiosΜέλος
14/10/2004, 01:05:37
Υπάρχει ένα προβληματάκι...

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με adventures. Και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι απαιτητικός ως προς αυτά.

Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το νούμερο ένα στοιχείο σε ένα adventure δεν είναι ούτε τα γραφικά, ούτε το σενάριο, ούτε οτιδήποτε άλλο παρά οι διάλογοι. Και το νούμερο δύο είναι το χιούμορ που ενσωματώνεται σε αυτούς.

Το χιούμορ, όμως, έχει νόημα μόνο ενταγμένο σε έναν πολιτισμό. Ο δε πολιτισμός των συγχρόνων μας διαφέρει εξαντλητικά από των αρχαίων ημών. Θα πρέπει να έχετε, λοιπόν, υπόψιν ότι θα δυσκολευτούμε πολύ να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την πρόκληση. Από τη μία θα κινδυνεύουμε να γίνουμε κουραστικά σοβαροί και από την άλλη να καταντήσουμε κουραστικοί αστειέμπορες. Κι όταν ο παίχτης κουραστεί, θα απορρίψει το παιχνίδι σαν μια ακόμα αποτυχημένη ελληνική προσπάθεια.

Υπάρχει, βλέπετε, ένα καθόλου ευνοϊκό δεδικασμένο...

LocoΜέλος
14/10/2004, 03:16:10
Αγαπητέ Thios!

quote:
Υπάρχει, βλέπετε, ένα καθόλου ευνοϊκό δεδικασμένο...

Καιρός λοιπόν να αλλάξει.

quote:
Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το νούμερο ένα στοιχείο σε ένα adventure δεν είναι ούτε τα γραφικά, ούτε το σενάριο, ούτε οτιδήποτε άλλο παρά οι διάλογοι. Και το νούμερο δύο είναι το χιούμορ που ενσωματώνεται σε αυτούς.

Thios αυτό ακιβώς θα πρέπει να γίνει το δυνατό σημείο μας. Αυτή η ιδιαιτερότητα των Adventure, είναι που τα κάνει μια καλή αρχή για μας. Με έξυπνους διαλόγους και σενάριο ο παίχτης μπορεί να παραβλέψει την όποια σχεδιαστική αδυναμία στα γραφικά. Γι΄αυτό τόνισα απο την αρχή, οτι θα πρέπει να έχουμε σενάριο ή προσχέδιο σεναρίου πριν κάνουμε οτιδήποτε.

Ο Jimmerlus πήρε την πρωτοβουλία και υποσχέθηκε καλό σενάριο. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγεί. Κάνουμε διορθώσεις (αν χρειάζεται) και βλέπουμε. Εξάλου γιατί να αγχωθούμε, δεν βιαζόμαστε να το κυκλοφορήσουμε πριν τα χριστούγεννα για να γίνει εισπρακτική επιτυχία. Τις δυνάμεις μας δοκιμάζουμε και προσδοκούμε σε όσο καλύτερο παιχνίδι μπορούμε να πετύχουμε. Έτσι δεν είναι;

HermesΜέλος
18/10/2004, 18:38:23
Φιλοι μου...ενα στα γρηγορα....μην τρομαξετε οταν το δειτε ειναι ακομα σε αρχικα σταδια περιπου στο 20% της ολοκληρωσης του, θα το εχω τελιωσει μεχρι την αλλη εβδομαδα.

Loco sorry που δεν εστειλα mail.....αλλα ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ....ΑΛΛΑ θα σου στειλω.

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."

LocoΜέλος
19/10/2004, 08:14:14
quote:
Φιλοι μου...ενα στα γρηγορα....μην τρομαξετε

Μια χαρά είναι ρε Hermes. Όμορφο

Τι Mail θες να στείλεις; Κάτι που έφτιαξες;
Στείλε οτι θές το Ε-Mail το έχεις. Υπάρχει και στο προφίλ μου για όποιον αλλό θέλει να στείλει κάτι.

Οι άλλοι που χάθηκαν;

anthroposΝέο Μέλος
22/10/2004, 20:42:55
Γειά σας,
κατ' αρχήν σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας και για τον τρόπο που αξιοποιείτε τις γνώσεις σας είτε είναι σεναριογραφία, είται οτιδήποτε άλλο. Το σημαντικότερο είναι οτι βρεθήκατε καμιά δεκαριά άτομα με έναν κοινό σκοπό, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (από ΕΛΛΗΝΕΣ) ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ .

Εγώ προσωπικά μπορώ να βοηθήσω με μουσική επένδυση και προγραμματισμό.
Είμαι τους τελευταίους 8 μήνες χρήστης της Blitz Basic (Blitz3D για την ακρίβεια), από μουσική ασχολούμαι με το πρόγραμμα Fruity Loops τα τελευταία 4 χρόνια (φτιάχνω δικές μου πρωτότυπες συνθέσεις).

Άμα θέλετε να με εντάξετε στην ομάδα και να αρχίσουμε να παράγουμε.

ThiosΜέλος
22/10/2004, 22:02:17
Άνθρωπε!

Όπως πάμε δεν θα μείνει τίποτα να κάνω εγώ...

Απλώς και μόνο θα σας επιβλέπω...

Από μένα πάντως είσαι ευπρόσδεκτος!

Ερωτησούλα: την blitz την αγόρασες; Εγώ διστάζω να αγοράσω μέσω internet...

Ερμή:
Πολύ ωραίο το σκηνικό. Με λίγο παιχνιδάκι στα χρώματα και στα φώτα, πιστεύω ότι θα γίνει απίστευτο.

ThiosΜέλος
22/10/2004, 22:06:27
Διάβολε.

Ξέχασα τα smilies μετά τα αποσιωπητικά...

Θεωρείστε ότι έχω τοποθετήσει αντίστοιχα τα:

και

JimmerlusΜέλος
23/10/2004, 01:50:49
quote:
Οι άλλοι που χάθηκαν;

Εργάζονται όσο έχουν ελεύθερο χρόνο, κάτι λίγο δύσκολο να βρεθεί αλλά όχι ακατόρθωτο!!!

Φίλε Anthropos μπορείς να φτιάξεις μουσική που να θυμίζει αρχαία Ελλάδα;

ThiosΜέλος
23/10/2004, 03:14:20
quote:
Φίλε Anthropos μπορείς να φτιάξεις μουσική που να θυμίζει αρχαία Ελλάδα;
Τι μουσική θα είναι όμως αυτή; Θα είναι ένα ποτ πουρί από παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειροτικότερες μελωδίες; Κάτι άλλο;

Πάντως, εγώ και και η κιθάρα μου η Carmen είμαστε στην διάθεσή σας!

Flamenco κανείς;

anthroposΝέο Μέλος
23/10/2004, 20:23:12
Φίλε Thios μείνε ήσυχος εσύ θα είσαι τότε ο προγραμματιστής.
Αν χρειαστείς βοηθό προγραμματιστή τότε εγώ είμαι εδώ.

Εγώ έχω αγοράσει πολλές φορές μέσω του internet δεν υπάρχει λόγος ανησηχίας. Μπορείς αν θέλεις να την κατεβάσεις με προγράμματα peer to peer (αν θες περισσότερες πληροφορίες στείλε μου μύνημα).
Επίσης θα χρειαστεί και η κιθάρα σου σε μερικά σημεία, έτσι για ποικιλία. Προς θεού όχι φλαμένκο όμως! :)

Όσο για την μουσική έφτιαξα χτες ένα δείγμα.

http://home.ripway.com/2004-10/192870/Ancient_Greece.mp3

Ελπίζω να μπορέσει να δουλέψει το url, αλλιώς θα το στείλω σε κάποιου το e-mail να το ανεβάσει αυτός στο internet (το αρχείο είναι 2.7 MB).

Είναι ένα δοκιμαστικό κομμάτι, μπορεί να αλλαχθεί, να τελειοποιηθεί ή να πεταχτεί. Εσείς είστε οι ακροατές, εσείς αποφασίζετε.

ThiosΜέλος
23/10/2004, 22:09:28
quote:
Φίλε Thios μείνε ήσυχος εσύ θα είσαι τότε ο προγραμματιστής.
Με παρεξήγησες! Καθώς είμαι φύσει τεμπέλης, δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλάβεις εσύ τον προγραμματισμό...

Λίγο πιο σοβαρά, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μοιράσουμε την δουλειά, αφού πρώτα καταλήξουμε στο τι ακριβώς ζητάμε. Για καθένα από τα τμήματα του προγράμματος-παιχνιδιού, ένας από 'μας μπορεί να σχεδιάσει το αντίστοιχο function/subroutine/snipet.

Σχετικά με την μπλιιτς...
Την έχω ήδη βρει, θέλω όμως δικό μου serial number, ώστε να έχω τη δυνατότητα να κατοχυρώσω τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργιών μου (). Το γεγονός ότι δεν πληρώνεις δραχμή (ευρώ) για royalties ήταν ένας από τους λόγους που την επιλέγω έναντι άλλων...

Το κομμάτι σου θα το κατεβάσω αύριο, γιατί τώρα πρέπει να φύγω.

quote:
Προς θεού όχι φλαμένκο όμως! :)

anthroposΝέο Μέλος
24/10/2004, 02:29:54
Προτείνω να στήσουμε μια δική μας ιστοσελίδα που θα αφορά μόνο την ανάπτυξη. Όποιος είναι πιο έμπειρος με τα ιντερνετικά ας προσπαθήσει.

Εγώ και ο Θείος θα προγραμματίζουμε.
Πρέπει να σκεφτούμε πως θα είναι η μηχανή του παιχνιδιού.
1) Όλο δισδιάστατο (2D σε στυλ Broken Sword 2)
2) 2D backgrounds και 3D χαρακτήρες (πιο βολικό για τους αρτίστες μας, γιατί δεν θα έχουν να ζωγραφίσουν ένα σωρό animations.)
3) Πλήρες 3D
Θα αρχίσουμε να δουλέυουμε με την μηχανή.
Όταν θα τελειώσουνε τα media (εικόνες, σενάριο και λοιπά) τότε θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα scripts της κάθε σκηνής.

quote:__________________________________________
Σχετικά με την μπλιιτς...
Την έχω ήδη βρει, θέλω όμως δικό μου serial number, ώστε να έχω τη δυνατότητα να κατοχυρώσω τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργιών μου (). Το γεγονός ότι δεν πληρώνεις δραχμή (ευρώ) για royalties ήταν ένας από τους λόγους που την επιλέγω έναντι άλλων...

Μάλλον θα πρέπει να την αγοράσεις για να έχεις το δικό σου s/n.
Παρ' όλα αυτά μην σε νοιάζει γιατί εάν στοχέυουμε freeware έκδοση τότε δεν μας ενδιαφέρουν οι... νομιμότητες.
H Blitz είναι η καλύτερη χαίρομαι που συμφωνούμε.

quote:
Προς θεού όχι φλαμένκο όμως! :)
Καλύτερα να έχουμε ελληνικό ήχο ως επί το πλήστον, για δοκίμασε κάνα μινόρε αρπέτζιο ή διάφορες πεντατονικές και θα με θυμιθείς!

Η μουσική προχωρά, ετοιμάζω άλλα 3 ambient ορχηστρικά.

Είμαι περίεργος να δω τι θα περιέχει σενάριο, τίποτα παραφυσικά; αρχαία ελληνική υπερ-τεχνολογία;

ThiosΜέλος
28/10/2004, 14:30:49
quote:
Προτείνω να στήσουμε μια δική μας ιστοσελίδα που θα αφορά μόνο την ανάπτυξη. Όποιος είναι πιο έμπειρος με τα ιντερνετικά ας προσπαθήσει.
Προσωπικά, ποτέ δεν έχω φτιάξει σελίδα... Μόνο κάτι στοιχειώδη html προγραμματάκια όσο πειραματιόμουν με java...

quote:
1) Όλο δισδιάστατο (2D σε στυλ Broken Sword 2)
2) 2D backgrounds και 3D χαρακτήρες (πιο βολικό για τους αρτίστες μας, γιατί δεν θα έχουν να ζωγραφίσουν ένα σωρό animations.)
3) Πλήρες 3D
Θα αρχίσουμε να δουλέυουμε με την μηχανή.
Όταν θα τελειώσουνε τα media (εικόνες, σενάριο και λοιπά) τότε θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα scripts της κάθε σκηνής.
Είχα κάνει μια παρόμοια λιστούλα λίγο πιο πάνω... Ο Loco προτιμά draculoκλωνοειδές κι εγώ κι εσύ, Άνθρωπε, indianajonoκλωνοειδές. Απομένει η γνώμη του Ερμή και του jimmerlus.

quote:
Μάλλον θα πρέπει να την αγοράσεις για να έχεις το δικό σου s/n.
Το ξέρω, αλλά διστάζω να αγοράσω μέσω internet. Αν κάποιος την έχει και ενδιαφέρεται να μου την πουλήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου και το συζητάμε.

Το κομματάκι σου, προσωπικά, μου άρεσε...

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι επειδή αυτόν τον καιρό περνάω πολύ δύσκολες στιγμές, δεν ξέρω πόσο συχνά θα μπορέσω να επικοινωνώ μαζί σας. Ευχηθείτε μου να ξεπεράσω το πρόβλημα...

thothΙδρυτικό Μέλος
28/10/2004, 15:16:42
quote:
Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι επειδή αυτόν τον καιρό περνάω πολύ δύσκολες στιγμές, δεν ξέρω πόσο συχνά θα μπορέσω να επικοινωνώ μαζί σας. Ευχηθείτε μου να ξεπεράσω το πρόβλημα...

Καλό κουράγιο...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

ΚάθυΜέλος
28/10/2004, 22:48:08
quote:

Καλημέρα Thios

Αν και δεν γράφω στο θέμα τούτο (ελλείψει γνώσεων) εν τούτοις
το παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Λυπάμαι που αυτό το διάστημα περνάς δύσκολες στιγμές.
Σου εύχομαι να βγείς γρήγορα από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση
και μάλιστα αλώβητος και πιο δυνατός.
Κουράγιο λοιπόν.

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

LocoΜέλος
29/10/2004, 15:00:40
quote:
Ο Loco προτιμά draculoκλωνοειδές κι εγώ κι εσύ, Άνθρωπε, indianajonoκλωνοειδές. Απομένει η γνώμη του Ερμή και του jimmerlus.

Όχι βρε Thios εγώ ψήφισα Indiana Jones. Το Dracula ούτε που το ξέρω.

Anthropos το κομμάτι Ancient Greece καλό . Θα χρειαστούν όμως και ήχοι για διάφορα σημεία του παιχνιδιού π.χ. ήχος μετάλλων, νερού,..και άλλα διάφορα. Μπορείς να τους δημιουργήσεις?

Εγώ αντί για Website που χρειάζεται πολύ χρόνο, προτείνω να ορίσουμε ενα ΜIrc channel όπου θα έχουμε real time ανταλλαγή απόψεων και θα ανταλλάσουμε δεδομένα με μεγάλες ταχύτητες. Αν συμφωνείτε μπορώ να σας στείλω το Hydra Irc, ενα κορυφαίο και free Irc πρόγραμμα.

Φίλε Thios εύχομαι να ανακάμψεις γρήγορα. Κάθυ άσχετο αλλά την άσκηση που είπες δεν τη δοκίμασα ακόμη.