ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι σας εκανε να ασxοληθειτε με το ανεξηγητο? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τι σας εκανε να ασxοληθειτε με το ανεξηγητο? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

fear28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/07/2003, 21:33:59
Κάτι οι ιστορίες για νεράϊδες και ξωτικά που άκουγα από τη γιαγιά μου για το χωριό μας (Διαβολίτσι το όνομα αυτού), κάτι οι φήμες που κυκλοφορούσαν ότι η αδερφή της γιαγιάς διάβαζε Σολωμονική και όταν πέθανε ψάχνανε όλοι οι κληρονόμοι να βρουν το βιβλίο της και κάτι μια προσωπική εμπειρία στην ηλικία των 12 ήρθε και έδεσε το γλυκό...

"Τάδε έφη Avallon"
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝέο Μέλος
04/07/2003, 18:48:10

Γιατι πρέπει να είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν.
Γιατί να μην υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμάς
Στα δισεκατομύρια άστρα γιατί πρέπει να έχουμε την αποκλειστικότητα
Ανεξήγητο είναι αυτό που δε φτάνει ο νούς μας να το εξηγήσει
Ανεξήγητα είναι σχεδόν όλα στη ζωή μας
Μη προσπαθήσετε να εξηγήσετε τα ανεξήγητα, δεχτείτε τα σαν ναναι κάτι φυσικό,συζητήστε το, απορήστε και ψάχτε για το επόμενο.
Υπάρχουν πολλά ακόμα

AJP

satyrosΜέλος
06/07/2003, 00:43:11
Εμενα η πρωτη μου επαφη με το ανεξηγητο ηταν σε ηλικια δυο ετων. Πιο συγκεκριμενα, αντι να παιζω με αυτοκινητακια επαιζα με πλαστικους εξωγηινους (αν καποιος ςιναι στην ηλικια μου ισως να τους θυμαται ηταν πολυ διαδεδομενοι το '86- '89) και γενικα απο τοτε το θεμα των εξωγηινων με τραβουσε. Σιγα σιγα αρχιζα να διαβαζω βιβλια και οσο περναγε ο καιρος αρχισα να ασχολουμαι επειδη το ανεξηγητο ειναι παντα πολυ ενδιαφερον για μενα

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

_PiNhEaD_Μέλος
10/07/2003, 02:59:13
...........einai oraio na xereis ti ginetai giro sou.....

to anexigito se trabaei na to gnoriseis,na to nioseis....

"Pisteue kai mi, ereuna"

CoubiliasΝέο Μέλος
10/07/2003, 13:07:26
Kalhmera se oloys,eipa na prostheso kai ego to diko moy giati sto erothma.

Ta pragmata gia mena eitan poly apla, pote den epsaksa gia eksoghinoys h ta sxetika alla apo mikros eixa anastoles sto na dexto oloys ekeinoys toys kanones (mhlao gia mathimatika,fysikh kai ta sxetika)poy moy elegan na dexto sto sxoleio gia kapoion o opoios eide ena mhlo na peftei kai pano se ayto sthrizoyme olh mas thn gnosh kai thn texnologia.

H anazhthsh gia thn alhtheia kai gia thn "pragmatikh" kai pio isos alhthofanhs apanthsh sta erothmata moy eixe ksekinhsh.

NASAROYTAKIΜέλος
20/04/2009, 20:46:25
πανε καποια χρονια απο τοτε που ασχολιθικα.περιπου στα 10.δεν με επιρεασε κατισυγκρεγκιμενο.μου αρεσε να διαβαζς για το συμπαν και να λες τρομαχτικεσ ιστοριες μεχρι που αρχισα να ασχολουμε με αυτο.αν και ποτε δεν ειχα πολλες εμπιριες(3-4)με το ανεξηγητο ηθελα να μαθω περισσοτερα απο τοτε που επεσε στα χερια μου το περιοδικο αγνωστο και το βιβλιο φαντασματα

DEAD MEN TELL NO STORIES!!! :0 ...

23/04/2009, 19:51:38
εγώ ασχολούμαι με το ανεξήγητο για να προστατέψω τους ανθρώπους από τους ψεύτες και τους αεριτζήδες. Σέβομαι τη μεταφυσική ανησυχία του κάθε ανθρώπου, τα θρησκευτικά του πιστεύω. Αποδέχομαι το ότι υπάρχουν ανεξήγητα πράγματα, το σύμπαν είναι άπειρο και πιθανόν υπάρχουν εξωγήινοι. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω να κοροϊδεύουν και να κερδίζουν από την άγνοια του κόσμου. Για αυτό θα δείχνω πάντα μια ορθολογιστική στάση.
24/04/2009, 00:42:38
Καλά κουράγια φίλε/η IndustrialAngel στην προσπάθεια σου να προστατέψεις τους ανθρώπους από τους ψεύτες και τους αεριτζήδες, βέβαια το πιο βασικό είναι το να μην ξεχνάμε πως το ανεξήγητο δεν σημαίνει και απαραίτητα και μη εξηγήσιμο ..

"Μου φαίνεται πως το ζητούμενο είναι μια θαυμαστή ισορροπία μεταξύ δυο αντιτιθέμενων αναγκών, της πλέον σκεπτικιστικής διερεύνησης όλων των υποθέσεων που μας προτείνονται και ταυτόχρονα της μεγάλης δεκτικότητας στις καινούργιες ιδέες .
Αν είσαι απλώς σκεπτικιστής τότε καμία καινούργια ιδέα δεν σε αγγίζει, δεν μαθαίνεις ποτέ κάτι καινούργιο, γίνεσαι ένας ιδιότροπος γέρος, πεπεισμένος πως η ανοησία κυβερνά τον κόσμο .

Αν από την άλλη, είσαι δεκτικός σε βαθμό ευήθειας και δεν έχεις δράμι σκεπτικιστικού κοινού νου πάνω σου, τότε δεν μπορείς να διακρίνεις τις χρήσιμες ιδέες από τις άχρηστες.
Αν όλες οι ιδέες είναι εξίσου έγκυρες έχεις χαθεί, διότι τότε μου φαίνεται πως καμία ιδέα δεν έχει οποιαδήποτε εγκυρότητα"
.

Carl Sagan. « Το φορτίο του σκεπτικισμού»