- Μετανάστες τι πιστεύετε; Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Η επίσημη κρατική αρχή μιλάει για 50.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα αυτή την στιγμή.
Προσωπική σου γνώμη για αυτόν τον αριθμό θα ήθελα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δεν είμαι 'αντιρατσιστής'. Ούτε 'antifa'. Ούτε μαρξιστής. Ούτε διεθνιστής. Θεωρώ πως έχεις καταλάβει πολύ καλά το πνεύμα με το οποίο κάνω κουβέντα. Κι όχι μόνο αυτή την κουβέντα, αλλά όλες τις κουβέντες. Θα έχεις διαπιστώσει επίσης, τον τρόπο με τον οποίο σέβομαι την ελληνική γλώσσα, ή μάλλον, όλες τις ελληνικές γλώσσες που μιλήθηκαν και γράφτηκαν ποτέ. Κι αλήθεια τώρα, από όλους αυτούς τους υπερπατριώτες θα ήθελα να μου υποδείξεις έστω και έναν, που να σέβεται τη γλώσσα τουλάχιστον, όσο τη σέβομαι ελόγου μου.
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα, πως ο καταγγελτικός του σημερινού χάους λόγος είναι χρυσαυγίτικος. Επισημαίνω μόνο, πως όταν ένας χρυσαυγίτης παραθέτει χρυσαυγίτικα links, είναι αυτό που είναι. Τίποτα άλλο. Λιγότερο ή περισσότερο.
Για τους χρυσαυγίτες βέβαια, σαφώς και έχω άποψη. Όπως και για τους πιθήκους.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Για τους χρυσαυγίτες βέβαια, σαφώς και έχω άποψη. Όπως και για τους πιθήκους.
Είχα κάποτε μια μαϊμού.Πίγκυ τον έλεγα.Διαολόσπερμα ο πούστης.Του φορούσα πάμπερς.Το κρατούσε συνεχώς, αλλά όταν ήταν να χέσει το έβγαζε!!!Και έχεζε όπου βρισκόταν. Είτε κρεμόταν από τον πολυέλαιο, είτε ήταν πάνω στην ντουλάπα.Και γελούσε διαβολικά.
Για τέτοιους πιθήκους μιλάς?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Όχι Μάριε. Οι μαϊμούδες έχουν ουρές και ευκόλως αναγνωρίζονται. Για πιθήκους μίλησα. Που λογίζουν εαυτούς ανθρώπους.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Αααα!!
Συγκεκριμένοι Πίθηκες δηλαδή.
Οπως λέμε Χιμπαντζήδες, Μπονόμπο υποσαχάριοι και μη, Ουρακοτάγκοι κ.λ.π.
Πρωτεύοντα με ανεπτυγμένη νοημοσύνη, ως προς την μίμηση και την...αναπαραγωγή!![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΣωτήρηΗ επίσημη κρατική αρχή μιλάει για 50.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα αυτή την στιγμή.
Προσωπική σου γνώμη για αυτόν τον αριθμό θα ήθελα.
Εξαρτάται Μάριε σε ποιους αναφέρονται. Αν αναφέρονται στους νεοαφιχθέντες, πιθανόν να είναι τόσοι. Αν όμως αναφέρονται στο γενικό σύνολο κατά τη γνώμη μου ψεύδονται, γιατί αν προσθέσεις και τους προϋπάρχοντες, πρέπει να είναι πάνω από πενταπλάσιοι.
*
quote:
DSM
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα, πως ο καταγγελτικός του σημερινού χάους λόγος είναι χρυσαυγίτικος. Επισημαίνω μόνο, πως όταν ένας χρυσαυγίτης παραθέτει χρυσαυγίτικα links, είναι αυτό που είναι. Τίποτα άλλο. Λιγότερο ή περισσότερο.
Αυτό που έχει σημασία Μάνο δεν είναι το ποιος παραθέτει την είδηση ή ποια είναι η ιδεολογία του link που παραθέτει, αλλά να προσπαθούμε όσο το δυνατόν ανεπηρέαστοι από τα όποια συναισθήματά μας, να διακρίνουμε το κατά πόσον αυτά που καταγράφονται ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα.
Άλλωστε παγκοσμίως οι αλήθειες συνήθως βγαίνουν από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γιατί οι κυβερνώντες στρογγυλεύουν τις ειδήσεις για να απαλύνουν τις εντυπώσεις.
*
quote:Χααχαχα! Κουτοπόνηρε! Το να "μην είσαι" είναι το εύκολο. Ακόμα και ο αστράκιας (
Δεν είμαι 'αντιρατσιστής'. Ούτε 'antifa'. Ούτε μαρξιστής. Ούτε διεθνιστής.
Δεν μας λες όμως τι είσαι!

Edited by - Αίολος on 26/03/2016 11:52:46

Edited by - Αίολος on 26/03/2016 12:51:27
!!!
Υπαρχει αραγε κατι εξω απο τον εαυτο;
Εαν καποιος εχει γνωρισει οτιδηποτε αντικειμενικο
τον παρακαλω να μου το πει θα τον ευγνωμωνω.
Ο νους (η σκέψη) δεν μας αφήνει να έχουμε άμεσο βίωμα της πραγματικότητας, γιατι μεταφράζει τα πάντα. Μεταφράζει την πραγματικότητα αντί να την αφήσει να περάσει όπως ειναι, και εμείς παίρνουμε τη μετάφραση και την θεωρούμε σαν πραγματικότητα, ενώ δεν είναι.
Για αυτό οι βουδιστές το πρώτο πράγμα που κάνουν, είναι να σωπάσουν τον νου (διαλογισμός), γιατί ο νους δημιουργεί τη δυικότητα και επομένως την υποκειμενικότητα των πραγμάτων.
Αραγε εγω δημιουργω και προβαλω αυτα που βιωνω ,βλεπω και
αισθανομαι, και στην ουσια δεν υπαρχει τιποτα αντικειμενικο;
Δηλαδη ειμαι μονος και ολα αυτα εδω ειναι δημιουργηματα του νου;
Ενας μοναχικος Θεος;
Αυτη ειναι αληθεια , η μηπως βρεθηκα σε αυτον τον αντικειμενικο
κοσμο λογω καποιας αναγκης του συμπαντος με συγκεκριμενο σκοπο;
Ακομα και βιωματικα δεν μπορω να αποκλεισω τιποτα.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/02/2013 22:24:28
την εχεις βιωσει; Αν ναι ,πως το καταφερες ;
Ηταν ωφελιμη ,σου ανοιξε τη συνειδηση σε περισοτερη γνωση,τι συνεβη;
Καταφερες να βιωσεις το αντικειμενικο;
quote:Χωρίς καθόλου σκέψεις, όχι, το προσπαθώ ακόμα.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
Dr αυτη την κατασταση που αναφερεις ,την υπαρξη χωρις σκεψεις,
την εχεις βιωσει;
quote:Για να αρχίσεις να αδειάζεις τον νου απο την φλυαρία, κάνεις διαλογισμό (υπάρχουν βέβαια πολλές πρακτικές). Ο διαλογισμός είναι το Α-Β του εσωτερισμού. Έχει να κάνει με την παρατήρηση και την αυτο-παρατήυρηση. Αν θέλαμε να το πούμε απλοϊκά, η διαδιακασία του διαλογισμού είναι να παρατηρείς τις σκέψεις σου, χωρίς να εμμένεις σε αυτές, χωρίς να προσκολλάσαι σε αυτές. Ο νους είναι σαν ένας κουβάς με νερό που πρέπει να αδειάσει, για να αδειάσει πρέπει να μη βάζεις καινούριο νερό μέσα, και το νερό που ήδη υπάρχει να εξατμίζεται με την παρατήρηση.
Αν ναι ,πως το καταφερες ;
Αυτοπαρατήρηση, αυτοπαρατήρηση, αυτοπαρατήρηση!
Για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας απο μέσα, πρέπει πρώτα να αρχίσουμε να τον παρατηρούμε.
quote:Μου έμαθε διάφορα πράγματα για τον εαυτό μου και μου έκανε τη ζωή λίγο καλύτερη.
Ηταν ωφελιμη ,σου ανοιξε τη συνειδηση σε περισοτερη γνωση,τι συνεβη;
quote:Όταν κυνηγάς το αντικειμενικό, γίνεται υποκειμενικό.
Καταφερες να βιωσεις το αντικειμενικο;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/02/2013 00:26:57
Επειδή έχει πολλά επίπεδα ο νους ονόμασαν κάποιοι αρχαίοι σοφοί ή "σοφοί" στην ινδία την προσωρινή ή μη παύση κάποιων από αυτά ως σταμάτημα του νου επειδή ο περισότερος κόσμος που τα άκουγε , οι μαθητευόμενοι, εννοούσαν ως νου αυτό που ήδη ήξεραν. Τα κατώτερα επίπεδα. Αυτά σταματάνε αυτόματα όταν λειτουργούν τα ανώτερα αν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις. Αλλιώς δεν σταματάνε όπως δε σταματάνε κάθε στιγμή που ζούμε κατά την οποία λειτουργούν συνήθως όλα, ανώτερα και κατώτερα. Αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις σταματάνε τα κατώτερα και το βιώνεις αυτό σαν κάτι ασυνήθιστο επειδή είναι όντως ασυνήθιστο αλλά είναι αυταπάτη να νομίζεις ότι ο νους σταμάτησε ή μπορεί ποτέ να σταματήσει εντελώς. Οι σκέψεις μπορεί να παύσουν ο νους όμως δεν είναι μόνο σκέψεις. Ή τελος πάντων δεν είναι μόνο οι σκέψεις έτσι όπως τις ξέρουμε.Όταν γίνει η παύση και κατά τη διάρεκιά της ξεδιπλώνονται κρυμμένες αναμνήσεις και ικανότητες από πολύ παλιά και από την εμβρυϊκή ηλικία ακόμη για να μην πω και πιο πέρα. Μπορεί να θυμηθείς πράγματα που δεν έχεις ζήσει ποτέ κλπ κλπ. Αλλά αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με μέσα από τα κατώτερα επίπεδα.
Μια πονηρή τακτική που διδάσκουν μερικοί που ξέρουν ότι αυτό δε γίνεται είναι να δίνουν ως άσκηση στους μαθητές τους κάτι τέτοιο. Αν το προσπαθήσουν οι μαθητές είτε θα πάθουν νοητικό στραμπούληγμα, είτε θα το κάνουν ακολουθώντας άλλη οδό από αυτή που τους υποδείξανε, είτε δε θα το καταφέρουν , επειδή είναι φυσει αδύνατο. Οπότε θα πάνε στο δάσκαλο και αυτός θα έχει την ευκαιρία να τους "οδηγήσει" όπως θέλει. Ο Γκουρτζίεφ πχ. έδινε ως άσκηση το διχασμό προσοχής που είναι φύσει αδύνατος σε υγιείς ανθρώπους σε αντίθεση με τον τριχασμό (τριαδική διαίρεση της προσοχής) η οποία είναι φυσική εκ κατασκευής στον άνθρωπο. Γιατί κάθε διαίρεση σε μονό αριθμό διατηρεί το "κέντρο" της διαιρούμενης οντότητας ενώ σε ζυγό το καταστρέφει. Το ήξερε ότι είναι αδυνατο; Φυσικά και το ηξερε !!! - όπως φαίνεται από το "Αναζητώντας τη χώρα του θαυμαστού του Ουσπένσκυ" κλπ βιβλία. Οι μαθητές πάθαιναν μπλακ αουτ και πήγαιναν για επισκευή στο δάσκαλο που είχε την ευκαιρία να τους κάνει ότι θέλει. Αυτό κάνουν και πολλοί άλλοι δάσκαλοι που η μεγαλύτερη ικανότητά τους συνίσταται στην εξαπάτηση των αφελών , επιστήμη που την έχουν σπουδάσει πάρα πολύ. Άλλωστε και να ήθελαν δε μπορούσαν να προσφέρουν κάτι άλλο ή να διδάξουν κάτι διαφορετικό επειδή και οι ίδιοι αυτά έμαθαν: την επέκταση της maya.
Η αυτοπαρατήση λοιπόν δεν έχει κανένα νόημα και καμμιά αξία από μόνη της όπως φαίνεται και από τις διδασκαλίες του Γκουρτζιεφ οι οποίες είναι αποσπάσματα από αρχαίες διδασκαλίες συγκολημμένα από τον ίδιο όχι και πολύ επιτυχημένα.
Γιατί παρατηρείς τον εαυτό σου; Ο σκοπός είναι που κάνει τη διαφορά όχι η πράξη. ΤΙ παρατηρείς; ΠΩΣ το παρατηρείς; Πως θα επεξεργαστείς τα δεδομένα αν έχεις ελλείψεις σε βασικές γνωσεις περί του εσωτερικού κόσμου (όπως συμβαίνει συνήθως); Αυτά θα μπορούσε να πει κανείς σε όποιον ασχολείται ή θέλει να σχοληθεί με την αυτοπαρατήρηση, γιατί όλα έχουν δύο πλευρές ή και περισσότερες. Η έντονη αυτοπαρατήρηση μπορεί να σε κάνει να βγεις έξω από το συνηθισμένο ρου της σκέψης σου -επηρρεάζει ακόμη και τους αδένες- αλλά και από των υπολοίπων ανθρώπων δηλαδή να χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα επειδή θα σε γοητεύσει η νέα κατάσταση, λόγω του "ανάμματος" κάποιων κέντρων εντός του κεφαλιού τα οποία επηρρεάζουν όλα τα υπόλοιπα. Αν και θα βλέπει αλλαγές στην βιοχημεία του ο ασκούμενος δε θα σκεφτεί ότι μπορεί να φταίει αυτό επειδή δεν εχουμε συνηθίζει την ιδέα ότι η σκέψη επιδρά στο σώμα και δεν ξέρουμε πόσο έντονα επιδρά.
Edited by - regulus on 09/02/2013 16:03:16