- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
οταν ο Gothic δεν ειν' εδω.
Gothic,Gothic εισ' εδω?
Περπατω, περπατω εις το δασος,
οταν ο Ramoglou δεν ειν' εδω.
Ramoglou,Ramoglou εισ' εδω?
Για να σοβαρευτουμε...γκουχ, γκουχ!
Συνεχιζω. Ο Ταξιλ δεν ηταν αυτος που εγραφε οτι του κατεβαινε στο κεφαλι για τον Τεκτονισμο και αργοτερα το παραδεχηκε? Παρ' ολ' αυτα θα μπορουσε να εχει επιρρεασει το λαο εναντια στον Τεκτονισμο και να δημιουργησει μια ''σχολη''? Μετα απο τοσα χρονια γινεται οι πολεμιοι του Τεκτονισμου να εχουν ως επιχειρηματα τις δηλωσεις του Ταξιλ?
Αυτος ηταν ο λογος για την κακη εικονα που σχηματισαν οι απλοι ανθρωποι (αδαης) για το Ταγμα?

''Confirmo o Deus potentissimus''
quote:multi - persona
"Virtus Junxit Mors Non Separabit"(Whom virtue unites, death will not separate)
Zadok είσαι υπέροχη![]()
MoonDragon ειλικρινά δεν ξέρω τους σκοπούς του Ταξίλ κι ούτε έχω ασχοληθεί μαζί του. Αυτό που λέω είναι ότι τα τυπικά των μηύσεων που περιέχει είναι αυτά που εχρησιμοποιύντο και χρησιμοποιύνται απλοποιημένα βέβαια και σήμερα από τις στοές που ακολουθουν το Σκωτικό τυπικό.Λέω απλοποιημένα διότι δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν όντως ήταν τόσο "τρότρομακτικά" όσο τα περιγράφει.Πιστεύω ότι ήταν.Είναι το στυλ των Γάλλων.[:-)]
Άρα δεν ήταν όλα ψέματα όσα παραθετει στο βιβλίο του.Τώρα όσο για τα υπόλοιπα στο βιβλίο του,αν και έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που το διάβασα,μου φαίνεται ότι ήταν λίγο τραβηγμένα.
Και παλυ θα ξαναπώ ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Χωρίς να σημαίνει ότι είμαι και λάτρης των Άγγλων.Μην Παρεξηγηθώ.
quote:
Περπατω, περπατω εις το δασος,
οταν ο Gothic δεν ειν' εδω.
Gothic,Gothic εισ' εδω?Περπατω, περπατω εις το δασος,
οταν ο Ramoglou δεν ειν' εδω.
Ramoglou,Ramoglou εισ' εδω?Για να σοβαρευτουμε...γκουχ, γκουχ!
Συνεχιζω. Ο Ταξιλ δεν ηταν αυτος που εγραφε οτι του κατεβαινε στο κεφαλι για τον Τεκτονισμο και αργοτερα το παραδεχηκε? Παρ' ολ' αυτα θα μπορουσε να εχει επιρρεασει το λαο εναντια στον Τεκτονισμο και να δημιουργησει μια ''σχολη''? Μετα απο τοσα χρονια γινεται οι πολεμιοι του Τεκτονισμου να εχουν ως επιχειρηματα τις δηλωσεις του Ταξιλ?
Αυτος ηταν ο λογος για την κακη εικονα που σχηματισαν οι απλοι ανθρωποι (αδαης) για το Ταγμα?
Μόλις και διάβασα όλο το θέμα και πραγματικά αναφαίρονται υπέροχα πράγματα και πολύ διευκρινιστικά.Ειδικά στις πρώτες σελίδες.Νομίζω ότι και να πω περιτεύει.Οι πρώτοι φίλοι-μέλη (Knight MIXAIL,Stavros_Η,Zadok) είναι ΠΟΛΥ κατατοπιστικοί.

Υ.Γ. Για να μην νομίζετε ότι δεν ξέρω να ανεβάζω φωτογραφιες![]()
Μάλον δεν ξέρω τελικά.......
Ξεφτιλίστικα
Δεν απετυχες...!!!

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...
Παντως μην ανησυχεις εμεις το βλεπουμε!!!

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...
"Γεννημένος στη Νότια Γαλλία το 1854 και μαθητεύσας στους Ιησουίτες, το αληθινό του όνομα ήταν Γκαμπριέλ Γιογκάνγκ Παζ. Διάλεξε την "εύκολη οδό" μεταχειριζόμενος οικονομικές απάτες για να επιβιώνει και όταν έγινε αντιληπτός, έφυγε από τη Γαλλία κι εγκαταστάθηκε στην Ελβετία.
Εκεί, ο Γκαμπριέλ Παζ υιοθέτησε το όνομα Λεό Ταξίλ. Την εποχή εκείνη υπήρχε στη Γαλλία έντονα αρνητικό κλίμα εναντίον της Εκκλησίας και ο Λεό Ταξίλ πίστεψε ότι θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα στη νεο-αναπτυσσόμενη αυτή Αγορά με αντι-κληρικές εκδόσεις. Έγραψε αντι-καθολικές σάτιρες, γελοιοποιώντας τους ιεράρχες της εκκλησίας.
Ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει αντι-Εκκλησιαστικό υλικό, ο Ταξίλ ζήτησε να ενταχθεί σε μία Τεκτονική Στοά στο Παρίσι το 1881. Κατάφερε να γίνει δεκτός, όμως ο αληθινός του χαρακτήρας γρήγορα αποκαλύφθηκε και εκδιώχθηκε πριν μπορέσει να προχωρήσει πέραν του πρώτου βαθμού.
Στα χρόνια τα οποία ακολούθησαν, η συγγραφή αντι-Καθολικών κειμένων δεν του απέφερε ικανοποιητικό εισόδημα, αντιθέτως αντιμετώπισε σκληρή κριτική και καταδίκες από την πλευρά του κλήρου. Χρειαζόταν νέο στόχο για ν' αναπτύξει το συγγραφικό του ταλέντο. Ο Λεό Ταξίλ εξομολογήθηκε τις αμαρτίες τις οποίες είχε διαπράξει με το να γράφει και να εκδίδει αντι-Καθολικά φυλλάδια.
Τότε ξεκίνησε να γράφει μία σειρά λίβελλων κατά των Τεκτόνων. Μερικοί τίτλοι: Ο Αντί-Χριστος και η Καταγωγή του Τεκτονισμού, Η Λατρεία του Μεγάλου Αρχιτέκτονα και Οι Τέκτονες Δολοφόνοι. Ο Λεό Ταξίλ χρησιμοποίησε την απλούστατη δήλωση "ο Λούσιφερ είναι ο Θεός" και την απέδωσε στον Άλμπερτ Πάικ, φερόμενη να έχει λεχθεί προς τους Τέκτονες του Παρισιού την ημέρα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης στις 14 Ιουλίου 1889. Επινόησε δε για τον Πάικ τον ανύπαρκτο τίτλο "Ύπατος Ποντίφικας του Παγκοσμίου Τεκτονισμού". Από τα εκατοντάδες Τεκτονικά Τάγματα παγκοσμίως, ο Πάικ, εκείνη την περίοδο, ήταν ηγέτης μόνον ενός, της Νοτίου Δικαιοδοσίας του Σκωτικού Τύπου (ΗΠΑ). Οφθαλμοφανέστατη απάτη, η πλαστογραφία του Ταξίλ είχε τεράστια επιτυχία. (και ακόμα έχει)
Στις 19 Απριλίου 1897, ο Ταξίλ εκμεταλλεύθηκε τη φήμη του και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου σε μία εκδήλωση στο Παρίσι. Ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και μέλη της ιεραρχίας του Καθολικισμού. Εκεί ο Ταξίλ ανακοίνωσε ότι κάθε λέξη του, η οποία γράφτηκε και αφορούσε σε Τεκτονική λατρεία του Διαβόλου ήταν προϊόν της δικής του γόνιμης φαντασίας. Μία Παρισινή εφημερίδα δημοσίευσε το 33 σελίδων κείμενο της ομιλίας του την προσεχή εβδομάδα. Ο αδιόρθωτος καιροσκόπος εγκατέλειψε το Παρίσι προς μία εντυπωσιακή εξοχική κατοικία, όπου απέλαυσε μία άνετη ζωή έως το θάνατό του σε ηλικία 53 ετών, το 1907."
Κατά την ταπεινή μου άποψη, ένας τέτοιος αγύρτης δε θα μπορούσε να θεωρείται ότι καταγράφει καμμία "αλήθεια" είτε Γαλλική, είτε Αγγλική.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Πράγματι ήταν φρικτός ο τεκτονισμός στη Γαλλία και πράγματι αν άνοιγες το στώμα σου ήξερες καλά ότι δεν θα ζήσεις.Διότι ήταν απαραίτητο μιας και μέσα στις στοές προετιμαζόταν η Γαλλική επανάσταση και αν κάποιος μιλούσε τους είχαν σκοτώσει την άλλη μέρα όλους.Και όχι μόνο η Γαλλική επανάσταση αλλά επίσης γινόταν και ολόκληρος πόλεμος κατά της Παπικής εκκλήσίας.
Γι αυτό και τα τυπικά των μηύσεών τους είναι τρομακτικά υπέρ του δέοντος (για εκείνη την εποχή τρομακτικά διότι σήμερα ξέρεις ότι είναι ένα συμβολικό δρώμενο και φυσικα δεν διατρέχεις κανένα κινδυνο)και τα περιζώματά τους έχουν μαύρη φόδρα με νεκροκεφαλές κ.λ.π. ,πράγματα που ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαν οι άγγλοι και τα θεωρούν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ τεκτονικής. Στην Αγγλία δημιουργήθηκε και είναι και μέχρι σήμερα ένας φιλοσοφικός οργανισμός. (Και όσο κι αν ακούγετε αστείο αυτό πραγματικά είναι).
Καλημέρα σας και από μένα.
Θα ήθελα να υποβάλω μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις στο φίλο Gothic , πρώτα απ’ όλα όμως θα ήθελα να τον καλωσορίσω στο esoterica.gr και να του ευχηθώ μια καλή πορεία.
Φίλε Gothic όταν λέμε «φρικτός» και αναφερόμαστε στον Τεκτονισμό τι ακριβώς εννοούμε ;
Στο εν γένει περιβάλλον εκείνης της εποχής υπήρχε μια μυστικότητα σε οποιαδήποτε κίνηση διότι ο φόβος της ιεράς εξέτασης φύλαγε τα έρημα. Όμως πως αυτό συνάδει με την έννοια φρικτός ;
Πως γίνετε να είναι φρικτός ο Τεκτονισμός στη Γαλλία π.χ. και να είναι αποδεκτός στην Αγγλία ; Όταν ιστορικά και στις δύο χώρες αναπτύχθηκαν δράσεις οι οποίες στόχο και σκοπό είχαν να αλλάξουν το τοπίο, όταν ο στόχος ήταν η απελευθέρωση της πνευματικής ζωής του ανθρώπου, όταν μέσα από αυτές της στοές ξεκίνησαν η επανάσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Αναγέννηση ;
Η Γαλλική Μεγάλη Στοά ήταν υπό την σκέπη της Αγγλικής μέχρι το 1755 και στην περίοδο αυτή ο Τεκτονισμός προσπαθούσε να κάνει τα πρώτα παιδικά του βήματα, διαμόρφωνε τυπικά, διαμόρφωνε καταστατικά, προσπαθούσε να αποκτήσει έκφραση ενιαία. Διαμόρφωσε τύπους και εν τέλει ιστορικά μέσα από τα λάθη του έμαθε και έφτιαξε ένα δημιούργημα το οποίο έμελλε να γίνει το σημερινό Τεκτονικό οικοδόμημα.
Η Αγγλική λοιπόν κυριαρχία σήμερα εκφράζετε στην Ελλάδα από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και σε αυτή υπάρχουν δύο αναγνωρισμένοι τύποι, αυτός της Υόρκης και ο Αρχαίος και Αποδεδειγμένος Σκωτικός τύπος. Και οι δύο έχουν ανώτερο βαθμό τον 33ο, οι διαφορές σε τυπικά και βαθμούς στα Τεκτονικά Ιδρύματα προήλθαν και προέρχονται από τον Αμερικάνικο Τεκτονισμό όπου ως γνωστόν μπορείς να βρεις πολλές διαφορές.
Όμως αυτό δε σημαίνει πως οι Αμερικάνοι λειτουργούν με τα αρχαία οροθέσια και το σύνταγμα. Εκφραστές του συγκεκριμένου τύπου και για λόγους που έχουμε προαναφέρει είναι η Ε.Μ.Σ.τ.Ε. ( Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ).
Από την άλλη θα ήθελα να μάθω ( αν μπορείς να μου αναφέρεις ) ποιο λόγο ύπαρξης έχουν οι νεκροκεφαλές στη φόδρα των περιζωμάτων. Συμβολίζουν κάτι ή όχι ;
Ελπίζω να μην κούρασα και οι σκέψεις μου να είναι μέσα στα λογικά όρια.
Ο κακός λύκος
Μια διαδικαστικη ερωτηση. Η Μπλε Στοα (Blue Lodge) τι ειναι?
ΥΓ. Ακουσε το ποιηματακι ο κακος λυκος και ...μη χασει, εμφανιστηκε! ![]()

quote:Μια διαδικαστικη ερωτηση. Η Μπλε Στοα (Blue Lodge) τι ειναι?
Ότι λέει η λέξη. Καλέ, μην εξαντλείς τη "βοήθεια του κοινού" τόσο νωρίς, στα εύκολα...
![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
ΥΓ. Ακουσε το ποιηματακι ο κακος λυκος και ...μη χασει, εμφανιστηκε!
Όπου γάμος και χαρά η Βασίλο πρώτη !!!! χαχαχαχα ![]()
Ο κακός λύκος
quote:Φίλε Gothic όταν λέμε «φρικτός» και αναφερόμαστε στον Τεκτονισμό τι ακριβώς εννοούμε ;
Στο εν γένει περιβάλλον εκείνης της εποχής υπήρχε μια μυστικότητα σε οποιαδήποτε κίνηση διότι ο φόβος της ιεράς εξέτασης φύλαγε τα έρημα. Όμως πως αυτό συνάδει με την έννοια φρικτός ;
Πως γίνετε να είναι φρικτός ο Τεκτονισμός στη Γαλλία π.χ. και να είναι αποδεκτός στην Αγγλία ; Όταν ιστορικά και στις δύο χώρες αναπτύχθηκαν δράσεις οι οποίες στόχο και σκοπό είχαν να αλλάξουν το τοπίο, όταν ο στόχος ήταν η απελευθέρωση της πνευματικής ζωής του ανθρώπου, όταν μέσα από αυτές της στοές ξεκίνησαν η επανάσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Αναγέννηση ;Η Αγγλική λοιπόν κυριαρχία σήμερα εκφράζετε στην Ελλάδα από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και σε αυτή υπάρχουν δύο αναγνωρισμένοι τύποι, αυτός της Υόρκης και ο Αρχαίος και Αποδεδειγμένος Σκωτικός τύπος. Και οι δύο έχουν ανώτερο βαθμό τον 33ο, οι διαφορές σε τυπικά και βαθμούς στα Τεκτονικά Ιδρύματα προήλθαν και προέρχονται από τον Αμερικάνικο Τεκτονισμό όπου ως γνωστόν μπορείς να βρεις πολλές διαφορές.
Όμως αυτό δε σημαίνει πως οι Αμερικάνοι λειτουργούν με τα αρχαία οροθέσια και το σύνταγμα. Εκφραστές του συγκεκριμένου τύπου και για λόγους που έχουμε προαναφέρει είναι η Ε.Μ.Σ.τ.Ε. ( Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ).
Ο κακός λύκος
Αγαπητέ φίλε χρησιμοποίησα τη λέξη "φρικτός" με την έννοια του Ταξίλ.Διότι έτσι τον παρουσιάζει.Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.
Μόνο κάποιες παρατηρήσεις:
1. Ο Σκωτικός τεκτονισμός έχει 33 βαθμούς και όχι της Υόρκης.Η Υόρκη λειτουργεί διαφορετικά και είναι ο αμερικάνικος τύπος.
2. Η ΕΜΣτΕ λειτουργεί με το ΑΓΓΛΙΚΟ τυπικό που είναι παρόμοιο με το της Υόρκης αλλά ΔΕΝ προήλθε από αυτούς.Οι αμερικάνοι δημιούργησαν αυτόν τον τύπο από τα Αγγλικά τυπικά.
3. Στην αμερική λειτουργεί επίσης και ο Σκωτικός με τους 33 βαθμούς.
4. Δεν υπάρχει πλέον τύπος της Υόρκης στην Ελλάδα εδώ και αρκετα χρόνια και όταν υπήρχε,ουδέποτε ήταν ΥΠΟ την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.Το αντίθετο μάλιστα.
Όσων αφορά τις νεκροκεφαλές,έχουν να κάνουν με το συμβολισμο του θανάτου.Τίποτε το κακό βασικά.
Συγγνώμη αν δημιουργώ καμμιά ασαφεια αλλά στα φόρουμ συμβαινουν αυτά![]()
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, ΜΑΥΡΟΙ ΜΑΓΟΙ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΕΚΕΙΝΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΚΙ ΑΥΤΟΝ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΡXEI KAI H AΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΒΙΒΛΙΑ...
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑ ΒΓΑΛΑΝΕ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ: ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΙΓΕΙΣ ΣΤΟΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ, ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΤΕΣ.
ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ? ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Αν και κουτή .. εγώ θα την κάνω... ως αδαής
Γνωρίζω οτι η εσωτερική αναζήτηση , καθώς και η μελέτη των αστρων είναι το Α και το Ω στον τεκτονισμό.. και οχι μόνο.
Είναι σίγουρο λοιπόν ,οτι στα φορουμς υπάρχουν τέκτονες μιας και ο χώρος τους εμπνέει ιδιαίτερα.
Γιατί δεν δηλώνουν την ιδιότητα τους?
Edited by - allzzaro on 31/08/2004 20:52:05
1. Τα Φόρουμς του esoterica δεν επιβάλλουν "δήλωση κοινωνικών φρονημάτων" κατά την εγγραφή και οι λόγοι είναι προφανείς: οι συζητήσεις οφείλουν να είναι ελεύθερες και μη εξειδικευμένες, χωρίς να υπολείπονται σε εμβάθυνση μεταξύ υγειών αναζητητών. (αυτά ως προσωπική μου εκτίμηση), επίσης,
2. Μία ηλεκτρονική ταυτότητα δεν μπορεί να έχει ιδιότητα.
3. Είναι δικαίωμα του καθενός παρ' όλα τα ανωτέρω, να δηλώνει ή να μη δηλώνει κάποια ιδιότητα αληθινή ή μη.
Προσωπικά, έχω συναντήσει τουλάχιστον τρία μέλη έως τώρα, τα οποία έχουν δηλώσει ιδιότητα "Τέκτων". Ε, δε νομίζω ότι χρειάζεται να βγάλουν και ντουντούκα...
Από κει και πέρα, υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα, αγαπητέ allzzaro:
Δύνασαι (είτε εσύ, είτε οποιοσδήποτε άλλος) να πιστοποιήσει την ακρίβεια μίας τέτοιας δήλωσης ή οποιασδήποτε άλλης παρόμοιας;
Διότι αν επαφιέμεθα στις διάφορες δηλώσεις, δε νομίζω ότι οφελεί καμμία αναζήτηση της αλήθειας, η οποία νομίζω ότι αποτελεί τον ουσιαστικό στόχο για την παρουσία μας εδώ.
Αγαπητή gretel,
εξ όσων γνωρίζω, ο αριθμός δεν παίζει ρόλο. Δεν έχω εννοήσει βέβαια, ακριβώς τί εννοείς "συνεργασία", αλλά κατά περιόδους οι σχέσεις είναι περισσότερο θερμές ή λιγότερο ανάλογα...

Οπωσδήποτε και είναι δικαίωμα του..
Εγώ δεν είπα να βγάλει ντουντούκα την ιδιότητα του...
Θέλω να πω οτι μπορεί ενας τέκτονας να δηλώσει εδώ μέσα στα τόπικ να δηλώσει οτι έχει την ιδιότητα του τέκτονα..
Γνωρίζω οτι απο τους κανονισμούς του τεκτονισμού που διαβάζω μέσω ιντερνετ , οτι δεν εχει δικαίωμα να δηλώσει την ιδιότητα του , αλλά και ούτε και να αποκαλύψει τα μυστικά του τεκτονισμού.
Οι ερωτήσεις που μπορει να κάνει ενα απλό μέλος με ασχολείται περιφερειακά με την αναζήτηση είναι πολλές..
quote:
Προσωπικά, έχω συναντήσει τουλάχιστον τρία μέλη έως τώρα, τα οποία έχουν δηλώσει ιδιότητα "Τέκτων". Ε, δε νομίζω ότι χρειάζεται να βγάλουν και ντουντούκα...
Θα ήταν κουτό αν ρωτούσα ποιοί είναι??
Edited by - allzzaro on 31/08/2004 21:03:02
δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου! Πως εβγαλες ενα τετοιο συμπερασμα? Συμφωνα λοιπον με την λογικη σου, επειδη ολα τα φορουμ καταπιανονται με τον Εσωτερισμο, σημαινει οτι οσοι γραφουν σ' αυτα ειναι και Τεκτονες. Αρα ειμαστε ολοι Τεκτονες! Τουλαχιστον ολοι οι υπολοιποι εκτος απο εμας τους δυο! Κι εγω αδαης ειμαι!
Εν παση περιπτωσει, δεν νομιζω οτι θα αλλαζε κατι αν ο οποιοσδηποτε συνομιλιτης μας ειναι ή οχι Τεκτονας. Και δεν βλεπω το λογο γιατι ο καθενας θα πρεπει να μας δινει λογαριασμο για το τι κανει στην προσωπικη του ζωη!

quote:
Είναι σίγουρο λοιπόν ,οτι στα φορουμς υπάρχουν τέκτονες μιας και ο χώρος τους εμπνέει ιδιαίτερα.Γιατί δεν δηλώνουν την ιδιότητα τους?
Από τον όρκο εισδοχής (χωρίο αυτού): ...do hereby and hereon sincerely and solemnly promise and swear, I will always hele, forever conceal, and never reveal any parts, points, of the secrets or mysteries of or belonging to Free and Accepted Masons in Masonry, which may heretofore have been known by me or shall now or at any future period be communicated to me...
Μετά από έναν τέτοιο όρκο μην περιμένεις ανακοινώσεις. Πάντως δε νομίζω να βοηθά πουθενά η ανοιχτή δήλωση μιας Τεκτονικής ιδιότητος. Το ότι ο Τέκτων δεν ανακοινώνει την ιδιότητά του δεν αποτελεί έρεισμα να σκεφτούμε ότι ντρέπεται γι' αυτήν (τουναντίον). Είναι απλά μέρος του όρκου που δίνει.

Edited by - Oculatis Abis on 31/08/2004 21:28:21
quote:
Θα ήταν κουτό αν ρωτούσα ποιοί είναι??
Κουτό δε θα το έλεγα, απλά δε θα ήθελα να είμαι εγώ εκείνη που θα σου απαντούσε.
Σημειώνω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι όταν γράφω "έχω συναντήσει", εννοώ μέσα στις συζητήσεις των Φόρουμς.
Θα συμφωνήσω πάντως με τον MoonDragon.
Αφού συμμερίζεσαι τα όσα ανέφερα και γνωρίζεις όσα γράφονται στο Διαδίκτυο σχετικά, δεν αντιλαμβάνομαι σε τί θα σε οφελούσε να γνωρίζεις την όποια ιδιότητα του όποιου συνομιλητή σου.
Δηλαδή, στο Φόρουμ "Θεραπεία" θα έπρεπε να ζητάμε φωτοτυπία πτυχίου Θεραπευτή από τα μέλη που γράφουν;

Edited by - Zadok on 31/08/2004 21:35:48