- '0' ...' ΤΡΕΛΟΣ' - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Κατα τη προσωπική μου εκτίμηση...επιθυμία είναι ένα νοητικό μοντέλο που στόχο του έχει να μας οδηγησεί σε "περισσότερη" ηδονή.Βάζω το περισσότερη μέσα σε εισαγωγικά...γιατί τελικά τόσο η ποσότητα ηδονής που προσδοκούμε όσο και η ποιότητα είναι υποκειμενικές διαστάσεις.Κάποιος επιθυμεί να καπνίσει ένα τσιγάρο....μπορεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επιστήμης η επιλογή του τσιγάρου να οδηγεί σε πόνο (ασθένειες,εξάρτηση κτλ)...όμως το άτομο που επιλέγει να καπνίσει..τελικά βιώνει ηδονή για τα δικά του δεδομένα.
Συνεπώς η επιθυμία..παρότι μπορεί να θεωρείται και σαν αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης...τελικά σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται απο τα δεδομένα ηδονής μέσα στα οποία εμπεριέχονται και απωθημένα βιώματα,ανάγκες...άρα και υποσυνείδητο.Η αυτογνωσία ίσως μπορεί να επέμβει σε αυτά τα δεδομένα ηδονής και στο βαθμό που μπορεί να τα επαναρυθμίσει...μπορεί να δώσει και νέα φορά στις επιθυμίες μας.
ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Κι αλωστε γι αυτο ο ανθρωπος ειναι το ανωτερο απο ολα τα εμβια οντα,για την δυναμη που μπορει να εχει στο να κατευθυνει την σκεψη του και της επιθυμιες στου προς την σωστη πορεια.
Η δραση φερνει αντιδραση τοσο στην φυση,οσο και στον ανθρωπο,ασ φαντασθουμε οτι κανουμε μια αρνητικη σκεψη,αυτη η σκεψη δημιουργη αυτοματα εναν αρνητικο κραδασμο τοσο σε εμας εσωτερικα οσο και στο εξωτερικο πεδιο.
Ενας ανθρωπος που ειναι βλαστημος αναμφιβολα ο καρπος των σκεψεων του συντοχρονο θα του δημιουργηση καποια σωματικη η νοητικη πορωση,το ιδιο ισχυει και για αυτος που προσπαθουν να επιβαλλουν την αποψη τους,καθως επισης και για μια αλλη μεριδα ανθρωπων που ασκουν αβασανιστα κριτικη προς ολους και ολα.
...Ναι πιστευω πως ενας υγειης ελεγχος των επιθυμιων μπορει να μας προφυλαξει απο πολλες δυσαρεστες συνεπειες του αλογιστου.

ΙΣΙΣΙΝΕΜΕΜΕΣΙΣΔΗΜΗΤΡΑΣΤΑΡΤΗ
quote:
kelso σε παρακαλώ θα ήθελες να μου αναλύσεις τη φράση
ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Απο "συνήθεια" σπεύδω (βραδέως;;) να απαντώ σε ερωτήσεις που μου τίθονται...
Αγαπητό μέλος Φάλιρο, νομίζω πώς δεν ήμουν ΤΟΣΟ απόλυτος σε αυτό που είπα, όσο με δείχνει το μήνυμά σου...
Παραθέτω λοιπόν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την απάντησή μου και πάνω σε αυτήν να εξηγήσω τι εννοώ...
quote:
Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ....
Η ΨΥΧΗ δεν νοσεί.
Η ασθένεια είναι ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, απο λάθος ίσως χειρισμούς στον αστρικό κόσμο, ΑΛΛΑ η ψυχή δεν νοσεί.
Η λέξεις, ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ κατ'εμε είναι ΟΛΟΤΕΛΑ λανθασμένες.
Το αποτέλεσμα που προσπαθούν να μελετήσουν ΔΕΝ έχει να κάνει με την ψυχή, ΑΛΛΑ με τον ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Ας μη τα μπερδεύουμε όλα μαζί στο ίδιο καζάνι που το ονομάζω απλά ΣΥΝΧΗΣΗ...Κέλσος
Οπως λοιπόν βλέπεις και εσυ αγαπητέ, ΔΙΑΦΩΝΩ με την άποψη ότι η ΨΥΧΗ μπορεί να νοσή...
Και αυτό γιατί η ΨΥΧΗ είναι ένα απο τα επτά οχήματα - φορέματα - ενδύματα - ΣΩΜΑΤΑ του ανθρωπίνου όντος και ΔΕΝ είναι ΥΛΙΚΗΣ ΥΦΗΣ.
Τόσο η ΑΣΘΕΝΕΙΑ, όσο και οι ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, έχουν να κάνουν με το ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΟ ΦΟΡΕΑ - ΣΩΜΑ - ΟΧΗΜΑ - ΕΝΔΥΜΑ του ανθρωπίνου όντος.
Αναφέρω πώς ΙΣΩΣ στον Αστρικό Φορέα - όχημα κλπ ΜΠΟΡΕΙ να έχει προκληθεί μια "ανωμαλία", ΑΛΛΑ αυτό έχει να κάνει με το σώμα και την ύλη και όχι με τη Ψυχή και το πνέυμα...
Τώρα το ΠΟΙΑ μπορεί να είναι αυτή η ανωμαλία καθώς και το πολύ πιό ενδιαφέρον για περεταιρω έρευνα ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ που γίνεται αυτή η "ανωμαλία", είναι ένα τεράστιο θέμα που έτσι για να μην σε κρατώ σε "αγωνία", αναφέρω ΑΠΛΑ ότι παίζουν ΑΜΕΣΟ ΡΟΛΟ οι προηγούμενες ενσαρκώσει του όντος εκείνου, δηλαδή οι ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΤΟΥ καθώς και το ΚΑΡΜΑ που δημιούργησε σε όλους τους περασμένους βίους του πάνω απο αυτόν τον γκριζόμαυρο πλανήτη, τη Γή μας...
Ελπίζω να έριξα λίγο φώς παραπάνω σε ότι λακωνικά είχα αναφέρει...
Και μιας και πολύς λόγος γίνεται για την λέξη ΕΠΙΘΥΜΙΑ, να θυμίσω την ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ που αναφέρει την ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΘΥΜΟ ΑΔΕΝΑ...
Χμμμμ ΕΠΙ - ΘΥΜΩ...
Αλήθεια, ποιό Τσάκρας αντιστοιχεί στον Θύμο αδένα και τι λειτουργίες ΕΛΕΓΧΕΙ ο αδένας αυτός;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
till the (never)end...
there in neverland...

ΣΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ!!![]()
![]()
ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΩ "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ"!![]()
ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ![]()
![]()
![]()
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! ΟΤΙ Η ΗΔΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ : ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ (ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ (ΣΤΗΝ ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ).
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo