ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεκτονισμός - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Τεκτονισμός - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Wolffaced30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
WolffacedΜέλος
20/12/2003, 15:08:22
Σήμερα στο Χωρίς Μοντάς ΙΙ (Alter, 23:00) θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ του Πατέρα Μεταλληνού και του Σεβάσμιου της Τεκτονικής Στοάς των Χανίων σχετικά με τον Τεκτονισμό. Μάλιστα λέγεται πως θα ακουστούν ονόματα ιερέων της Κρήτης που αν και Ορθόδοξοι ιερείς ήταν ταυτόχρονα μέλη της Τεκτονικής Στοάς. Η εκπομπή διοργανώθηκε όταν αυτήν την Τρίτη ο Σεβάσμιος της Τεκτονικής Στοάς Χανίων έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή Αθέατος Κόσμος για να διαμαρτυρηθεί για κάποια πράγματα που ακουγόντουσαν στην εκπομπή σχετικά με την μύηση των Τεκτόνων.

Edited by - Wolffaced on 20/12/2003 15:14:16

20/12/2003, 16:10:33
...ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΥΚΝΩΝΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:58:36

OannesΜέλος
20/12/2003, 21:22:45
Ο δημιουργός του παρόντος topic ονομάζεται ΤΑΛΩΣ, αν δεν κάνω λάθος

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
20/12/2003, 21:50:14
Ναι, αλλά φαίνεται είναι "απασχολημένος" αυτή την περίοδο!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 20/12/2003 22:20:01

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:56:28

NIKOS.Νέο Μέλος
20/12/2003, 23:24:59
Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση και θα ήθελα να προσθέσω μερικές σκέψεις για προβληματισμό και αιτία ανταλλαγής νεων ιδεών
Αλλά και πληροφορήσης αυτών που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό τον ιδιαίτερο χώρο
Ο τεκτονισμός όπως και κάθε άλλη ανθρώπινη κοινωνία έχει και αυτός τους μικρούς μυστικούς κήπους του . Τουλάχιστον αρέσκεται να τους θεωρεί σαν τέτοιους
Η μυστικότητα μπορεί να παραβιαστεί είτε από άγνοια είτε από έλλειψη , δεν υπάρχει όμως κάτι που να σπρώχνει κάποιον να εκτεθεί οικειοθελώς Κατ΄αυτόν τον τρόπο όλα όσα αφορούν τον τεκτονισμό μπορούν να αποκαλυφθούν σ΄αυτους που θέλουν να πληροφορηθούν η είναι άνδρες η είναι γυναίκες
Τα τεκτονικά μυστικά μοιάζουν μάλλον περισσότερο μ΄ένα υφασμάτινο πέπλο παρά με μια βαριά «μεταλλική πανοπλια

Πολλοι αναζητητες στο ιδιο μονοπατι δεν ειναι καλη συντροφια

21/12/2003, 02:32:10
Καλωσόρισες, NIKOS.!
Ελπίζω να βρεις ωραίες ευωδιές και χρώματα στο διάβα σου...

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:54:02

Anastasia77Νέο Μέλος
21/12/2003, 11:57:11
Kalhmera kai kalo kyriakatiko prwino se olous. Poios parakolouthise thn ekpomph gia ton Tektonismo xtes vrady? Giati egw hmouna kapou pou yphrkse logokrisia kai to kanali sthn thleorash allakse ksafnika. Kanena symperasma loipon apo aythn thn ekpomph? Kati xrhsimo gia olous?

Anastasia77

21/12/2003, 13:12:35
Αγαπητή Anastasia77,

προσωπικά την είδα ολόκληρη την εκπομπή.

Δεδομένο 1:

Δε θεωρώ ότι το θέμα μπορεί να φωτιστεί μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές. Συνεπώς, όσοι κατάλαβαν κάτι ήταν γιατί είχαν μάλλον ήδη μία άποψη επί του θέματος και οι υπόλοιποι μάλλον μπερδεύτηκαν περισσότερο ικανοποιώντας απλώς την σχετική περιέργεια.

Αυτό που αναδύθηκε περίτρανα είναι το γεγονός ότι όσο η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το "εμείς καλοί, εσείς κακοί", "εμείς στον Παράδεισο, εσείς στην Κόλαση" και άλλα τέτοια, απλά δεν βγαίνει τίποτα από την ουσία, απ' όποια πλευρά κι αν γίνει η τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα ο Τεκτονισμός κι η Ορθοδοξία μιλούν τελείως διαφορετική γλώσσα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Δεδομένο 2:

Ο ίδιος ο Χαρδαβέλλας προσπάθησε πραγματικά να είναι ουδέτερος και να παρουσιάσει το θέμα δημοσιογραφικά. Είπε δε, ότι μάλλον θα ξανακάνει εκπομπή αρχές του Νέου Χρόνου, εάν δεχθούν κάποιοι να συμμετάσχουν.

Δεδομένο 3

Γραφική φιγούρα της εκπομπής:

ένας παλαιοημερολογίτης παπάς, ο οποίος φώναζε τους πάντες "δαίμονες"!!! Τελείως cult, δεν το συζητώ: αν μη τι άλλο, είχε πλάκα!

Αυτά εν περιλήψει... Σίγουρα θα γραφτούν κι άλλα.

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:51:51

NIKOS.Νέο Μέλος
21/12/2003, 15:55:43
Είδα και εγώ την εκπομπή στο κανάλι και ομολογω πως δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου και ο λόγος ήταν ότι οι περισσότεροι δεν ήξεραν τίποτα για τον χώρο
Αλλά τη σημασία έχει αν τα κανάλια αυξάνουν την ακροαματικότητα τους χρησιμοποιώντας έναν χώρο που δεν γνωρίζουν η διάφοροι επίορκοι καλούνται να μιλήσουν
Και τη σημασία έχει αν στα ράφια κάποιων βιβλιοπωλείων στέκονται βιβλία που περιγράφουν παλιές παραδόσεις και τυπικά
Τη σημασία έχει αν κάποια «κίτρινα περιοδικά» αφιερώνουν κάπου μερικές σελίδες τους η σειρά από σημειώσεις λίγο- πολύ σοβαρών που ισχυρίζονται ότι δίνουν στους αναγνώστες τους πληροφορίες από «πρώτο χέρι»για τα σύμβολα και τις τεκτ τελετές …….Δεν πρόκειται παρά για μικρές κλεφτές ματιές μέσα στο εργαστήρι από την κλειδαρότρυπα

Πολλοι αναζητητες στο ιδιο μονοπατι δεν ειναι καλη συντροφια

OannesΜέλος
22/12/2003, 08:28:15
Για όσους αναλώνονται μόνο στο forum, αξίζει νομίζω μια επίσκεψη στο σταθερό κομμάτι του www.esoterica.gr και συγκεκριμένα στο άρθρο:

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/esoteric/afrmkats/afrmkats.htm

22/12/2003, 11:19:25
Σωστή η παρατήρηση, αγαπητέ Oannes...

Το απίστευτο είναι ότι μετά αναρωτιόμαστε γιατί χρειάζονται οι "μυστικές εταιρείες".

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:51:03

cubeΜέλος
22/12/2003, 11:44:53
quote:

ZADOX

Δεδομένο 3

Γραφική φιγούρα της εκπομπής:

ένας παλαιοημερολογίτης παπάς, ο οποίος φώναζε τους πάντες "δαίμονες"!!! Τελείως cult, δεν το συζητώ: αν μη τι άλλο, είχε πλάκα!

Καλημέρα σε όλους,

Τελικά τι σημαίνει "δαίμονας"... γνωρίζει κανείς την ακριβή ορολογία και την έννοια του δαίμον?

Συγχωρέστε με που επεμβαίνω στην συζήτηση απλώς είδα και εγώ την εκπομπή μέχρι που δεν άντεχα να βλέπω άλλο να τσακώνονται και να μην αφήνουν τον άνθρωπο να μιλήσει. Δεν τον υποστηρίζω γιατί δεν τον ξέρω αλλά αυτό που είδα θα το πώ και αυτό είναι αυτό που είδα! Δεν τον αφήσανε να μιλήσει...ενώ εγώ προσπαθούσα να ακούσω.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με την απορία μου?

Να είστε καλά.
Μετα τιμής, Κύβος.

22/12/2003, 14:08:25
Αγαπητέ cube,

καλωσήρθες στην παρούσα κουβέντα!

Δεν έχεις άδικο να εκφράζεις την αγανάκτησή σου, απλά κάποιοι δε θέλουν καν να συζητιούνται κάποια πράγματα (γιατί τα 'χουν καπηλευθεί για αιώνες) και όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις, προσπαθούν να δημιουργούν οχλαγωγία και γενικό μπέρδεμα.

(η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο "Δαίμων", όπως τον ερμηνεύουν οι ίδιοι, είναι ακριβώς αυτό που κάνουν!!!)

Επειδή σ' αυτό το Φόρουμ ευτυχώς υπάρχει ελευθερία και μπορούμε να ερευνούμε χωρίς παρωπίδες και θρησκευτικά παραληρήματα, αν έπρεπε να δώσω μία ερμηνεία του όρου "Δαίμων", θα περέμπεμπα στο Σωκράτη και την αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Εξάλλου η λέξη διεθνώς είναι ελληνική.

Στα νέα Ελληνικά, λοιπόν, (προφανώς μετά την επίδραση του Ορθόδοξου Χριστιανισμού) ο όρος "δαίμονας, δαιμόνισσα" σημαίνει: "πνεύμα του κακού, μτφ. άνθρωπος έξυπνος αλλά κακόβουλος", ο δε όρος "δαιμόνιο" σημαίνει: "εξαιρετική ιδιοφυΐα, πνεύμα πονηρό, διάβολος, τα πονηρά πνεύματα στην υπηρεσία του σατανά, τα οποία προκαλούν ψυχική και σωματική φθορά, δαιμονική επήρεια που εμβάλλει ακράτητο πόθο" και άλλα συναφή με τη σατανολογία, αλλά και θαυμάσιος, έξοχος, ικανότατος και μεγαλοφυής, κοινώς πειραχτήρι.

Αν ερμηνεύσουμε τώρα τη λέξη "δαήμων", καταλήγουμε στα: "ειδήμων, γνώστης, έμπειρος" εκ του ρήματος "δάω", το οποίο σημαίνει: "γνωρίζω, μαθαίνω". Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα...

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:50:17

cubeΜέλος
22/12/2003, 14:37:46
Καλησπέρα ZADOK,

Σύμφωνα λοιπόν με τον ερμή τον τρισμέγιστο (έτσι τον αποκαλούσαν) ο οποίος αποκαλεί τον θεό "αγαθό δαίμον" και ο ερμής είναι σατανιστής σύμφωνα με τα νεοελληνικά σκεπτικά? (Οταν μιλάω για τον θεό δεν τον συνδέω με καμία υπάρχουσα θρησκεία, μην με παρεξηγήσει κανείς)

Μα είναι δυνατόν? Εχω μπερδευτεί. Ναι μεν καταλαβαίνω το λάθος αλλά δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι τόσοι πολλοί κάνουν κάτι τόσο λάθος.

Συνήθως είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λάθος... Είναι εφικτό να έχει υπνωτιστεί τόσο ο κόσμος μας?

Διάβολος... δια-βάλλει, εάν δεν κάνω λάθος... αλλάζει δηλαδή... Σωστά?

Τι σχέση μπορεί να έχει με τον τεκτονισμό όμως..? Τελικά δεν μάθαμε από την εκπομπή. Που μόνο εκπομπή ήταν...γιατί ρεπορτάζ δεν ήταν. Τουλάχιστον δεν μάθαμε κάτι παραπάνω από τα γνωστά.

Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένος. Δεν έχω γνώση πάνω στο θέμα και θα σιωπήσω. Το μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση και θα το πώ με όλο το θάρρος της γνώμης ήταν μία σκηνή... Οπου ο κύριος δημοσιογράφος είπε "γιατί τόση μυστικότητα?" και του απάντησε ο κύριος τάδε "ένα μικρό παιδί όταν το πας στο σχολείο θα το πας κατευθείαν στην 6 δημοτικού? Οχι θα το πάς πρώτα στο νηπιαγωγείο." Σωστά μίλησε ο κύριος τάδε (δεν θυμάμαι το όνομα του κυρίου από την κρήτη) και είναι λογικό. Γιατί δεν το άφησαν να μιλήσει και περαιτέρω επί του θέματος αλλά κάνανε φασαρία. Πραγματικά εγώ μόνο φασαρία άκουγα. Δηλαδή χρειαζόταν και ο γέροντας στην συζήτηση? Να φωνάζει? Χρειαζόταν να είναι εκεί? Και η κοπέλα η ψυχολόγος δεν την άφησαν να μιλήσει...γιατί δεν έχουμε δημοκρατία? Δηλαδή εγώ που δεν ξέρω για αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να ακούσω, εάν είναι λάθος, έχω κρίση και θα καταλάβω ποιο είναι το λάθος. Εάν δεν ακούσω πως θα κρίνω?

Δεν είμαι ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε, είμαι με το μέρος μου και το μέρος μου είναι εγώ.

Δεν ξέρω εάν είπα πολλά, πάντως είμαι σίγουρος ότι άκουσα λίγα!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. "Edmound Berg"

ΚΥΒΟΣ.

Edited by - cube on 22/12/2003 14:40:25

22/12/2003, 15:51:19
Το ρητό που έβαλες στο τέλος, αγαπητέ cube, τα είπε όλα!

Η ίδια πάντως η απαξιωτική κατάσταση που παρακολουθήσαμε, όσοι αντέξαμε, αποδεικνύει κατά την γνώμη μου, ότι η μυστικότητα είναι άκρως απαραίτητη, γιατί αλλιώς διακυβεύεται η ίδια η ελευθερία του ατόμου.

Δεν είμαστε ικανοί (όπως μας απέδειξαν οι συνομιλητές του ανθρώπου αυτού), να δεχθούμε και να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στην ελευθερία του σκέπτεσθαι και του πιστεύειν κατά το δοκούν, το οποίο έχει επικυρωθεί από το διάταγμα "περί ανεξιθρησκείας" των Μεδιολάνων το 313μΧ!!!

Τί μπορεί να σχολιάσει κάποιος όταν ακούστηκε ο Μεταλληνός (ιερέας και Πανεπιστημιακός) να λέει ότι δεν αποφασίζει ο άνθρωπος αν είναι Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά τον κρίνει η Εκκλησία και εκείνη του επιτρέπει να είναι ή να μην είναι;;;!!! Ωραία θρησκεία της αγάπης...

Δυστυχώς, αγαπητέ μου, επί αιώνες τώρα μας θεωρούν τελείως ανάξιους και γι' αυτό μας φέρονται έτσι: ως μη έχοντες νοημοσύνη και μας σερβίρουν ερμηνείες, οι οποίες απλά διαιωνίζουν τους φόβους μας και μας στερούν τις ελευθερίες μας!!! Μην ξεχνάμε ότι μας θέλουν "δούλους του Θεού"!!! Εγώ προσωπικά, δε θέλω να είμαι δούλος κανενός. Πιστός ναι, δούλος ποτέ!

Ο δε θεολόγος τόλμησε να πει ότι μόνον όσοι πιστεύουν στην Ορθοδοξία πιστεύουν στον αληθινό Θεό, γιατί όλοι οι άλλοι είναι σατανάδες. Ε, ο νοών νοείτο!!! ...και μετά κατηγορούμε τους Εβραίους, που πιστεύουν ότι είναι ο περιούσιος λαός!!! Ήμαρτον, λίγο ανθρωπιά!!!

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:49:19

22/12/2003, 15:55:49
Να συμπληρώσω και το εξής:

Μην αναρωτηθείς, αγαπητέ cube "και γιατί όλα αυτά;".

Είναι απλό και θ' απαντήσω δια του γνωστού:

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..."

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:48:30

OannesΜέλος
22/12/2003, 19:38:16
Αγαπητοί φίλοι όταν παρακολούθησα την εν λόγω εκπομπή, παρατήρησα ότι ο Χ.Ο. Ιερεύς, ονόματι κ. Μεταλληνός, πασίγνωστος και ως «Πατέρας Μεταλληνός», από τις 100άδες τηλεοπτικές του εμφανίσεις και μισθοδοτούμενος όπως κάθε Χ.Ο. ιερεάς από το Ελληνικό κράτος, ανέφερε τον Naudon ως μία απο τις πηγές των γνώσεών του για τον Τεκτονισμό.

Ο Naudon, λοιπόν, σε ένα μικρό βιβλιαράκι, υπό τον τίτλο «Ελευθεροτεκτονισμός», των Εκδόσεων «Ι. Ζαχαρόπουλος», αναφέρει τα εξής, στο κεφάλαιο «Ο Ελευθεροτεκτονισμός και η Εκκλησία»:

«Στις 4/5/1738 ο Κλήμης ο ΙΒ εκδίδει τη Βούλα του «In eminenti», με την οποία αφόριζε τον Ελευθεροτεκτονισμό. Ο πάππας τονίζει οτι οι Ελευθεροτέκτονες πρέπει να θεωρηθούν ως ...«λίαν ύποπτοι» αιρετικοί, λόγω του τεκτονικού Μυστικού και του επακόλουθού του, του Όρκου και για άλλες ορθές και λογικές αιτίες, γνωστές σ' Εμάς»

Ας περιμένουμε να δούμε τί άλλο μας επιφυλάσσει το Μ.Μ.Ε - έλλον

22/12/2003, 21:21:21
Κοινώς: "...ή είστε με μας ή είστε με τους άλλους, γιατί έτσι μας συμφέρει...".

Αχ, αυτοί οι διαχωρισμοί που σώζουν την ανθρωπότητα!!!

Λίγα στοιχεία για τον Λεό Ταξίλ μέσα από το Ίντερνετ, ο οποίος επίσης μνημονεύθηκε από το Μεταλληνό:

"Γεννημένος στη Νότια Γαλλία το 1854 και μαθητεύσας στους Ιησουίτες, το αληθινό του όνομα ήταν Γκαμπριέλ Γιογκάνγκ Παζ. Διάλεξε την "εύκολη οδό" μεταχειριζόμενος οικονομικές απάτες για να επιβιώνει και όταν έγινε αντιληπτός, έφυγε από τη Γαλλία κι εγκαταστάθηκε στην Ελβετία. Εκεί, ο Γκαμπριέλ Παζ υιοθέτησε το όνομα Λεό Ταξίλ. Την εποχή εκείνη υπήρχε στη Γαλλία έντονα αρνητικό κλίμα εναντίον της Εκκλησίας και ο Λεό Ταξίλ πίστεψε ότι θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα στη νεο-αναπτυσσόμενη αυτή Αγορά με αντι-κληρικές εκδόσεις. Έγραψε αντι-καθολικές σάτιρες, γελοιοποιώντας τους ιεράρχες της εκκλησίας. Ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει αντι-Εκκλησιαστικό υλικό, ο Ταξίλ ζήτησε να ενταχθεί σε μία Τεκτονική Στοά στο Παρίσι το 1881. Κατάφερε να γίνει δεκτός, όμως ο αληθινός του χαρακτήρας γρήγορα αποκαλύφθηκε και εκδιώχθηκε πριν μπορέσει να προχωρήσει πέραν του πρώτου βαθμού. Στα χρόνια τα οποία ακολούθησαν, η συγγραφή αντι-Καθολικών κειμένων δεν του απέφερε ικανοποιητικό εισόδημα, αντιθέτως αντιμετώπισε σκληρή κριτική και καταδίκες από την πλευρά του κλήρου. Χρειαζόταν νέο στόχο για ν' αναπτύξει το συγγραφικό του ταλέντο. Ο Λεό Ταξίλ εξομολογήθηκε τις αμαρτίες τις οποίες είχε διαπράξει με το να γράφει και να εκδίδει αντι-Καθολικά φυλλάδια. Τότε ξεκίνησε να γράφει μία σειρά λίβελλων κατά των Τεκτόνων. Μερικοί τίτλοι: Ο Αντί-Χριστος και η Καταγωγή του Τεκτονισμού, Η Λατρεία του Μεγάλου Αρχιτέκτονα και Οι Τέκτονες Δολοφόνοι. Ο Λεό Ταξίλ χρησιμοποίησε την απλούστατη δήλωση "ο Λούσιφερ είναι ο Θεός" και την απέδωσε στον Άλμπερτ Πάικ, φερόμενη να έχει λεχθεί προς τους Τέκτονες του Παρισιού την ημέρα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης στις 14 Ιουλίου 1889. Επινόησε δε για τον Πάικ τον ανύπαρκτο τίτλο "Ύπατος Ποντίφικας του Παγκοσμίου Τεκτονισμού". Από τα εκατοντάδες Τεκτονικά Τάγματα παγκοσμίως, ο Πάικ, εκείνη την περίοδο, ήταν ηγέτης μόνον ενός, της Νοτίου Δικαιοδοσίας του Σκωτικού Τύπου (ΗΠΑ). Οφθαλμοφανέστατη απάτη, η πλαστογραφία του Ταξίλ είχε τεράστια επιτυχία. Στις 19 Απριλίου 1897, ο Ταξίλ εκμεταλλεύθηκε τη φήμη του και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου σε μία εκδήλωση στο Παρίσι. Ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και μέλη της ιεραρχίας του Καθολικισμού. Εκεί ο Ταξίλ ανακοίνωσε ότι κάθε λέξη του, η οποία γράφτηκε και αφορούσε σε Τεκτονική λατρεία του Διαβόλου ήταν προϊόν της δικής του γόνιμης φαντασίας. Μία Παρισινή εφημερίδα δημοσίευσε το 33 σελίδων κείμενο της ομιλίας του την προσεχή εβδομάδα. Ο αδιόρθωτος καιροσκόπος εγκατέλειψε το Παρίσι προς μία εντυπωσιακή εξοχική κατοικία, όπου απέλαυσε μία άνετη ζωή έως το θάνατό του σε ηλικία 53 ετών, το 1907."

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:47:00

Knight MIXAILΜέλος
25/12/2003, 00:37:30
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δυστυχως εκπομπες του ειδους εχουν ενα και μονο σκοπο.
Να δουλευουν τα μηχανακια της AGB . Δεν εχουν ποτε στοχο την πληροφορηση.
Ο κος Χαρδαβελλας βρηκε μια λεξη - πονηρη και υποπτη ειναι αληθεια-
"Ηλιος", απο το διαγγελμα του Μεγ Διδ της Μεγ Στ της Ελ, για να αφησει υποννοουμενα, μια μικρη ειρωνια.
Αληθεια ποσες φορες εχει τραγουδησει και κατανοησει τον στιχο
"Της Δικαιοσυνης Ηλιε Νοητε" ?

Μου αρεσε η ψυχραιμια του Κου Νοδαρακη. Πολλες ηταν οι φορες που θελησα να δαγκωσω το δακτυλο αυτου του ανεκδιηγητου Σωτηροπουλου

Οσο δε για τα επιχειρηματα, αναδυκνειαν ακριβως την μεθοδολογια της ιερας Εξετασης. DOMINI CANI Μου θυμισε την νυκτα του Αγ. Βαρθολομαιου
" Σκοτωστε τους ολους. Ο θεος θα διαλεξει τους δικους του"
Εγω δηλωνω μακρυμαλλης. Εσυ Zadok μηπως εχεις κοντα μαλλια ? Φορας παντελονια ? Οτι και να απαντησεις αποδυκνειει οτι εισαι μασωνος.
Μη νομιζεις,και για μενα, με τα ιδια επιχειρηματα,τα ιδια και χειροτερα.

Το αυτονοητο, η υπαρξη μιας κοινα αποδεκτης γλωσσας, ωστε να επικοινωνουν και να συζητουν, ανθρωποι διαφορετικης θρησκειας και κουλτουρας, ειναι μεμπτο. Δυστυχως.

Ποια επιστημη δεν εχει συμβολα η ειδικη ορολογια, αγνωστη σε οσους δεν την θεραπευουν?
Ποιος μπορει να παρεβρεθει, οποτε θελει, χωρις κανενα περιορισμο, οχι στο ΔΣ της Ακαδημιας Αθηνων η στο ΔΣ ενος τηλεοπτικου καναλιου, αλλα στην συνεδριαση της δημοσιογραφικης ομαδας της εκπομπης για την προετοιμασια οποιουδηποτε θεματος ?
Γιατι τετοια μυστικοτητα ?
Γιατι αυτα τα θεματα να γνωριζουν μονο οι δημοσιογραφοι ?
Μασονικος δακτυλος σιγουρα.

Ας σοβαρευτουμε καλυτερα.
Κλασσικη παιδεια σημαινει ερευνα, απορια και αναζητηση.
Ερευνα απο το κεντρο του εσωτερικου συμπαντος μεχρι το κεντρο του Συμπαντος Κοσμου.
Ρωτω αναρωτιεμαι συζητω μελετω για τα παντα
Αυτη ειναι η μεθοδος

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

25/12/2003, 01:59:29
Τα μακραίνω, τα μακραίνω... τα μαλλιά μου

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:44:44