- ΓΙΑΤΙ ΥΠAΡΧΟΥΜΕ ;;; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Με μεγάλη και ευχάριστη θα έλεγα έκπληξη , διαπιστώνω ότι διασταυρώνονται και αλληλοσυμπληρώνονται αρκετές δικές μου προσωπικές ανησυχίες , με αυτές των συνοδοιπόρων μου.
Αυτό με κάνει να ελπίζω , ότι η εσωτερική αναζήτηση όλων μας, έχει πολλά κοινά σημεία , αν όχι πανομοιότυπα.
Πραγματικά αισθάνομαι δέος ,μπροστά στον πανέμορφο εσωτερικό κόσμο της ψυχής μας.
Και γράφω ψυχής μας , γιατί αρχίζω να την νιώθω ωσάν να είναι κοινή για όλους μας.
Θα ήθελα πριν αφήσω την τελευταία μου πνοή , να γευθώ ο φουκαράς , ένα ενιαίο και
λειτουργικό ελληνικό κράτος .
Παιδιά αρχίζω να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι ένα δικό μου όνειρο, αλλά μια κοινή για όλους μας ,επιδίωξη.
Βέβαια ο καθένας μας συνεισφέρει ακόμη ,ανάλογα με το πνευματικό περιεχόμενο της ψυχής του.
Είμαι σίγουρος , ότι η φυλή μας θα ενωθεί και θα μεγαλουργήσει και πάλι, όπως το έκαναν κάποτε οι προγονοί μας.
Εύχομαι να είναι μια ρεαλιστική επιθυμία.
Εύχομαι να είναι ο σκοπός και η επιδίωξη κάθε πολίτη ,που ζει και αναπνέει σε έναν ιερό τόπο , όπως η πατρίδα μας.
Αυτά τα γράφω , επειδή γνωρίζω καλά ,ότι κάποιοι φοβούνται το ελληνικό δαιμόνιο .
Προσπαθούνε με κάθε τρόπο ,να το ελέγξουνε και να το χαλιναγωγήσουνε.
Ίσως για αυτόν τον λόγο να υπάρχουμε εμείς οι έλληνες .
Για να γράφουμε λαμπρές σελίδες παγκόσμιας ιστορίας.
Αρκεί να το πιστέψουμε.
Αυτό φαντάζει δύσκολο.
Όποιος γνωρίζει την ιστορία των προγόνων του , το βλέπει ως ηθική υποχρέωση απέναντι τους.
quote:
ΓΙΑΤΙ ΥΠAΡΧΟΥΜΕ ;;;
Από περιέργεια...
Deva Parinito
quote:quote:
ΓΙΑΤΙ ΥΠAΡΧΟΥΜΕ ;;;Από περιέργεια...
Deva Parinito
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Αν έχεις χρόνο για χάσιμο , ανάλυσέ το λιγάκι.
Αν δεν έχεις καλή καρδιά.
Ο αδαής :
Alfa-omega.
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 21/05/2005 17:54:46
Αν και δεν έχω συντονίσει πνευματικά καλά τον εαυτό μου στο άπειρο , πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.
Λες και είναι προγραμματισμένο να γίνει έτσι .
Ευχαριστώ για την μικρή αλλά ουσιαστική σου παρέμβαση.
Μονάχα πρόσεξε. Όταν βρεις την απάντηση, βγες στους δρόμους και φώναξέ την! Μην την κρατήσεις για την πάρτη σου. Δεν είναι δικιά σου...
Deva Parinito
Απέβαλα όλες τις ψευδαισθήσεις μου.
Αυτές που ταλαιπωρούσανε μάταια την ψυχή μου.
Ήτανε μια σκληρή πνευματική εργασία.
Δικαιώθηκε ο εαυτός μου.
Αυτός δεν είναι μόνο το εγώ μου.
Μέσα από αυτόν ,καθρεπτίζονται όλες οι αντιλήψεις ,απόψεις και ιδέες των συνανθρώπων μου ,
με τους οποίους είχα την χαρά και την τιμή ,να διαλογιστώ ,να συζητήσω και ψάξω την μία και μοναδική αλήθεια.
Όλες έγιναν μία, μέσα στην ψυχή μου.
Από όλους εσάς αγαπητοί συνάνθρωποί μου ,πήρα ένα πνευματικό αγαθό.
Τα ένωσα ,όπως τα κομμάτια ενός πάζελ και η εικόνα που τυπώθηκε μέσα στην ψυχή μου ,είναι πλέον τελειοποιημένη.
Δεν μου ανήκει , ανήκει σε όλους μας.
Αυτή η γνώση ,πιστοποιήθηκε εχθές ,από τον φίλο Deva_Parinito.
Φίλε μου είσαι άπαιχτος.
Είσαι βαθιά φιλοσοφημένος.
Έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα , τουλάχιστον σε σχέση με εμένα :
Το θείο χάρισμα μέσα σου ,το έχεις καλλιεργήσει περισσότερο ,ποιο ουσιαστικά.
Εμείς είμαστε η αλήθεια και το ψέμα.
Όλοι οι άνθρωποι ενωμένοι, μέσα σε μια μοναδική ψυχή.
Όταν συμβαίνει αυτό , η ανθρώπινη οντότητα που το κατόρθωσε ,έχει αναβαθμίσει το πνευματικό της περιεχόμενο.
Μια τέτοια ψυχή φίλοι μου ,επιτρέψτε μου να γράψω ,είναι θεική.
Είναι κοντά στο τέλειο.
Γεύθηκε το θείο ,μέσα της.
Όλοι γεννιόμαστε με θεϊκή ψυχή.
Την σπαταλάμε όμως σε ανούσια ,πολλές φορές αγαθά.
Ποιο είναι το ουσιαστικό ;;;
Η ταπεινή μου ύπαρξη , αφοσιώθηκε είδη στην καλλιέργεια του καλού.
Αυτό είναι μονάχα ουσιαστικό.
Το κακό και οι άλλες έννοιες ,όπως προκαταλήψεις, φανατισμός και μίσος ,αναβλύζουνε και γίνονται ανήμερα θηρία, μέσα από την άγνοιά του καλού.
Υπάρχουμε για να γνωρίσουμε το καλό.
Αδυνατώ να πιστέψω (σκεφτώ) , ότι όσοι από εμάς το γνωρίσανε ,δεν το πράττουνε στην καθημερινότητά τους.
Υπάρχουμε , για να γευόμαστε και να πράττουμε το καλό.
Αντίκρισα τον θεό με τα μάτια σας και γνώρισα , ότι είναι κοινός με αυτόν που είδανε και οι κόρες των δικών μου οφθαλμών.
Σας ευχαριστώ ,για την πνευματική συνεισφορά σας.
Και τώρα εργασία.
Το καλό με περιμένει να το πράξω.
Πότε και που ;;;
Αυτό το γνωρίζει μονάχα η θεϊκή ψυχή.
quote:
alfa-omega
ΓΙΑΤΙ ΥΠAΡΧΟΥΜΕ ;;;
quote:
alfa-omega
Υπάρχουμε για να γνωρίσουμε το καλό.
quote:
alfa-omega
Υπάρχουμε , για να γευόμαστε και να πράττουμε το καλό.
Πήρες λοιπόν τις απαντήσεις σου. Τώρα σου απομένει να τις πιστέψεις. Να πιστέψεις όχι εμένα, αλλά αυτά που ο ίδιος λες. Άρχισε όμως πρώτα με τα απλά καλά, με τα καθημερινά. Μια καλημέρα, ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα. Όχι σε όσους θεωρείς φίλους σου. Αυτοί δεν τα χρειάζονται. Τι να την κάνει μια καλή κουβέντα ένας φίλος σου ? Ξεκίνα από όσους θεωρείς εχθρούς σου. Ξεκίνα όμως βλέποντας πρώτα τα δικά σου λάθη. Κάνε το σωστό, το καλό πρώτα σ' εσένα, και μετά θα μπορείς να το κάνεις και στους άλλους. Γίνε φίλος πρώτα με τον μέσα σου εχθρό και μετά θα μπορέσεις να γίνεις φίλος και με τον έξω σου. Αναγνώρισε τα λάθη σου, και το καλό θα σε αναγνωρίσει. Θα έρθει σε σένα αβίαστα, απρόκλητα και χωρίς να το καταλάβεις. Μετά, κάνε το, αλλά χωρίς σκοπό. Όπως ευωδιάζει μια λεμονιά στο κήπο. Μην σε νοιάζει για τίποτε. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά δική μου...
Να' σαι καλά,
"Κέντρο δυνατό και χαρά μεγάλη/
άπιαστη επίθεση που καλπάζει πάλι/
Άμυνα γερή σαν χρυσό ατσάλι/
κι ο τερματοφύλακας, γάτα και τσακάλι..."![]()
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 22/05/2005 12:05:24
Εννοείς , το να είναι κάποιος σοφός μεταξύ αχρείων , έχει νόημα και ουσία.
Αν είναι σοφός μεταξύ σοφών , είναι ………
Αυτό εννοείς σοφέ φίλε.
Άσε τώρα τις προσωπικές διαφημίσεις.
Αν είναι σοφός μεταξύ σοφών , είναι ………
Αυτό εννοείς σοφέ φίλε.
Αν η απάντηση είναι αυτονόητη άστο, θα το βρω μόνος.
quote:
Όχι, δεν εννοώ αυτό. Αν το εννοούσα, να είσαι σίγουρος πως θα το έλεγα κιόλας. Για μένα, όλοι οι άνθρωποι κρύβουν σοφία μέσα τους. Απλά, πρέπει να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με τον εαυτό τους και να την ανακαλύψουν. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Η γνώση δεν έρχεται χωρίς κόπο.
Καλή δύναμη σου εύχομαι σε ό,τι κι αν κάνεις...
Deva Parinito
Μόνο που αν δεν γευθείς το θαύμα της γένεσης μιας καινούργιας ζωής , θα κυνηγάς κάτι το οποίο θα είναι θεωρητικό.
Κάθε ημέρα μπορούμε να το δούμε και όμως περιμένουμε , πολλοί από εμάς να μας δώσει η επιστήμη ,μια ολοκληρωμένη και λογικά τεκμηριωμένη εξήγηση , για το πώς συμβαίνει και όχι γιατί συμβαίνει.
Το γιατί είναι ουσιαστικό.
Όπως όμως ανέφερες και συμφωνώ μαζί σου :
Αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή του καθένα μας.
Και εδώ υπάρχει ένα ερώτημα.
Είναι συνειδητά προσωπική επιλογή , η κάνουμε κάτι γιατί δεν περνάει αλλιώς ευχάριστα η ώρα μας.
Η αναζήτηση της υπαρξιακής μας αιτίας, είναι κάτι που δεν πρέπει κανένας να αφήσει αναπάντητη.
Είναι θέμα βιολογικής ζωής και πνευματικής συνέχειας της υπάρξεώς μας.
Είναι θέμα πνευματικού λήθαργου και συνειδητοποίησης της πνευματικής μας προέλευσης.
Να είσαι καλά , που έκανες τον κόπο να γράψεις την προσωπική σου άποψη.
quote:
Εγώ θέλω όσο ζω να μαθαίνω για τα ανεξιχνίαστα μυστήρια της ζωής
Γεια σου lofor.
Γιατί θέλεις να μάθεις για τα ανεξιχνίαστα μυστήρια της ζωής ? Άντε, πες ό,τι τα 'μαθες. Τι θα κάνεις με αυτά ?
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 25/05/2005 20:03:00
quote:
θα νιώθεις ολοκληρομένος άνθρωπος αν αγνοείς την καταγωγή και τον προορισμό σου?Ή αν δεν μπορείς να εξηγήσεις φαινόμενα γύρω σου?
Νομίζω πως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία ο προορισμός. Αυτό που είναι σπουδαιότερο, είναι το ίδιο το ταξίδι και η πορεία. Ο δρόμος δηλ. κι ότι βρεις στο διάβα του.
Όσον αφορά την εξήγηση των φαινομένων, το "γιατί" συμβαίνουν κάποια πράγματα, ε, η Φυσική επιστήμη, νομίζω τα έχει καταφέρει αρκετά καλά. Μπορείς να βρεις πολλές απαντήσεις εκεί.
quote:
ΓΙΑΤΙ ΥΠAΡΧΟΥΜΕ ;;;
quote:
lofor
για να γνωρίσουμε και να εξελήξουμε τον κόσμο.
Αυτή είναι η δική σου απάντηση. Προχώρα και καλή τύχη!
Δεν μου απάντησες όμως στην δεύτερη ερώτησή μου. Είναι υποθετική, το ξέρω, αλλά δεν πειράζει. Αν υποθέσουμε πως μαθαίνεις το "ανεξιχνίαστο", τι θα κάνεις με αυτό? Πως θα το χρησιμοποιήσεις δηλ?
Φιλικά,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 30/05/2005 00:21:53
Θα διέθετα όλα τα χρήματα για έναν και μοναδικό σκοπό :
Να πιστέψει όλος ο κόσμος όπως και εγώ ότι :
Υπάρχει ζωή μετά τον βιολογικό μας θάνατο.
Αυτό ακούγεται εγωιστικό .
Είναι όμως η ουσία των πάντων.
Να προετοιμασθούμε για μια άλλη πνευματική ζωή, κατά πολύ ποιο ανώτερη από αυτήν που βιώνουμε τώρα.
Τώρα βιώνουμε περισσότερο το κακό ,γιατί αδυνατούμε να εμπεδώσουμε ομαδικά την ουσία του καλού.
Συγνώμη για την παρέμβαση ,αλλά έπρεπε να πω την άποψή μου.
Αλλιώς θα έσκαγα από το κακό μου.
Και πάλι συγνώμη.
Το νοημα το ψαχνουμε αλλα αμφιβαλλω αν υπαρχει κανεις που μπορει να εφαρμοσει στην πραξη τις ιδεες που αναλυεις.Σιγουρα πρεπει να κανουμε το καλο να μην βλαπτουμε τους αλλους
Στην εποχη μας ομως ο <<καλος>> ισοδυναμει με βλακα η με αγαθιαρη ρομαντικο,[Εχεις δοκιμασει να πεις ολα αυτα εξω?],οποτε κρυβετ αι για να αυτοπροστατευεται.
Παντως οι αποψεις σου αν τις πιστευεις ειναι πολυ ομορφες.
Ο καλός ο άνθρωπος ,γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης , από τον πονηρό συνάνθρωπό του.
Είναι όμως ένας δρόμος αγνός , που εμπεριέχει την παιδική αθωότητα.
Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα , όσο είναι παιδιά.
Όταν μεγαλώσουνε , ακολουθούνε τις γνωστές επιταγές της κοινωνίας.
Μπορείς φίλε μου να γίνεις παιδί στην ψυχή ;;;
Είναι γενικό ερώτημα και δεν απευθύνομαι μόνο σε εσένα.
Για εμένα είναι πολύ σημαντικό.
Μακάρι να μπορούσα να σου δείξω, πόσο ευτυχισμένο μπορεί να σε κάνει αυτό.
Πίστεψέ με αυτά που κερδίζω, είναι πολύ περισσότερα , από αυτά που χάνω.
Τα υλικά που χάνω, είναι μηδαμινά μπροστά στην υγεία της ψυχής και αυτή αναπτερώνεται, όταν καταφέρνω και γίνομαι πιτσιρικάς.
Τα έχω πει όλα αυτά που γράφω και στον έξω κόσμο , με τον οποίο συναναστρέφομαι και το αποτέλεσμα ήτανε το εξής :
Ο φίλος μου ο Δημήτρης μου είπε πρόσφατα.
Είσαι από τους ελάχιστους ανθρώπους , που θα εμπιστευόμουνα στην ζωή.
Αυτό για εμένα είναι ηθική αμοιβή .
Που με βγάζει ;;
Στο άπειρο και ακόμη παραπέρα.
ουτε να μου το επιβεβαιωσουν.Εχω μια σκεψη ομως. Η καλοσυνη και η ευθυτητα πρεπει να διατυμπανιζονται η να αφηνουμε τους αλλους να το ανακαλυψουν?