- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Τι ειναι αυτο που ξεχωριζει την μια απο την αλλη και η μια αναφερετε απο την Εκκλησια ως θαυματουργη εικονα και η αλλη απλα ως εικονα.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
quote:
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΝΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΕΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ...
Εδώ και 4 μέρες έχω ένα μήλο μπροστά μου και το "λατρύω" αλλά...δεν "πιάνει"! Μάλιστα άρχισε να σαπίζει κιόλας...μήπως πρέπει να το φάω?
Φιλε (και πατριότη) Tyaneas ρωτάς,
quote:
Το μονο που διαπιστωσα ειναι οτι η εικονα παρεμενε στο ιδιο χρωμα αλλα ο καθε ενας πιστος το εξηγουσε οπως του αρεσε και συμφωνα με τα οσα πιστευε.
Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ!
Δηλαδή αν εγώ χρειάζομαι αρρώστια και όχι ίαση για το καλό της ψυχής μου και (με κάποιο τρόπο) μου δίνεται, είναι θαύμα;
Αν για παράδειγμα εσύ έβλεπες την εικόνα στον Ταξιάρχη άσπρη...θα ήσουν σήμερα Ορθόδοξος Χριστιανός; Και εάν ναι...θα ήσουν επειδή εσύ το επέλεξες;
Τέλος γιατί εσύ δεν είσαι καλός χριστιανός και οι άλλοι είναι; Ποιός και που βάζει τον πήχη; Τι σημαίνει καλός χριστιανός;(???).![]()
Θαυματουργό νερό (!), θαυματουργά βραχιολάκια (!), θαυματουργά.......μουμιοποιημένα ανθρώπινα μέλη (!!), θαυματουργά κόκαλα (!!), θαυματουργές εικόνες, θαυματουργά σκεύη, θαυματουργά....σεντόνια (ά, ξέχασα, ξεσκεπάστηκε αυτό..), και δέν συμμαζεύεται!
Επίσης υπάρχει και αποχαύνωση σε βαθμό..............θαύματος!
Ο Διαγόρας θαύμαζε μαζί με έναν φίλο του τα πολλά ακριβά αναθήματα των θεών σε κάποιον ναό της Σαμοθράκης. Ο φίλος του, του εξηγούσε ότι ήταν προσφορές από ευγνώμονες πιστούς, και από κάποιους που κινδύνεψαν στην θάλασσα και έταξαν στους Θεούς, ότι αν τους έσωζαν από τον υγρό τάφο, θα τους έκαναν αυτά τα δώρα. Και κατέληξε λέγοντας, ότι τα μνημεία αυτά, αποτελούν αποδείξεις της αποτελεσματικότητας της προσευχής αλλά και της δύναμης των Θεών. Ο Διαγόρας τότε του απάντησε ειρωνικά :
«για φαντάσου πόσα περισσότερα τέτοια μνημεία θα υπήρχαν αν όλοι εκείνοι που έχουν πνιγεί, μπορούσαν επίσης να αφιερώσουν στους Θεούς!!»

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
φιλε ΠΛΩΤΙΝΕ τα νεκροταφεια ειναι γεματα απο αυτους που δεν καταφεραν να αναψουν λαμπαδες ισα με το μποι τους
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
quote:
Εδώ και 4 μέρες έχω ένα μήλο μπροστά μου και το "λατρύω" αλλά...δεν "πιάνει"! Μάλιστα άρχισε να σαπίζει κιόλας...μήπως πρέπει να το φάω?
δεν ξερω αν ειρωνευεσαι,μα δεν εχει σημασια
η ψυχη αδιαφορει
το νου μοναχα θελει να σου
πει πως οταν ενωνε τις λεξεις,
εννοουσε οτι το αντικειμενο που λατρευουμε δεν εχει σημασια
αλλα η πιστη=ενεργεια=συγκεντρωση...
τωρα φιλε hismiring αν το λατρευες πραγματικα
το μηλο θα το ειχες βαλει στην συντηρηση![]()
αλλα αφου απιστος
ΦΑΤΟ...
αλλωστε μονο οταν μαυρισει ειναι ''σωστο''![]()
![]()

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
quote:
δεν ξερω αν ειρωνευεσαι,
Αστειεύομαι η σωστή έκφραση! ![]()
Pantws pragmatika 8ayma 8a htan na eperne o panathinaikos prwta8lima, egw ptyxio h' na moy ka8otane mia kopelia poy exw balei sto mati
1.61803398874989484820458683436564...
Και αν σου κάτσει........τότε και αν δέν είναι ΘΑΥΜΑ!!!!!!!!!