ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

A. Kircher30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/09/2006, 04:13:14
quote:
και οι soulfly τι κανουν; μπρικια κολλανε;

ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!

quote:
kircher, οι angra απλα μου φαινεται να μην εχουν τελικα κατασταλαξει. τελος παντων θα διαβασω παλι διεξοδικα το booklet και θα αποφανθω. by the way το wishing well, δε θυμιζει λιγο τραγουδι απο ταινια του ντισνει;!

Το ξανάκουσα πριν λίγο και πέθανα στα γέλια. Είναι λίγο φλώρικο εδώ που τα λέμε. Πάντως ξαναδιάβασε τους στίχους από το cd, αξίζει.

quote:
επισης εχεις δευτερο φαουλ για κατεβατο. στο τριτο καιγεσαι! i see banned people!

Τρέχω για δημοτικά που είπε κι ο Dying Incubus

Το ντοκιμαντέρ δεν το έχω δει αλλά θα το ψάξω ακούγεται ενδιαφέρον.

Η ασχήμια, όχι η εξωτερική αλλά κυρίως η εσωτερική, μου φέρνει και μένα θλίψη. Καταλαβαίνω και αυτό που λες για τους μπλακ μέταλερς.
Αν και πραγματικά μου είναι δύσκολο να σταματήσω να ακούω μπλακ γιατί πραγματικά έχω μεγαλώσει με αυτά τα συγκροτήματα. Να σου πω την αλήθεια τώρα πια τις περισσότερες φορές δεν παίρνω στα σοβαρά τους στίχους. Η μάλλον τους ερμηνεύω όπως εγώ νομίζω με βάση την δικιά μου κοσμοθεωρία.

Infinitum Finitum Producit

26/09/2006, 09:39:48
Φίλε μου crucifire, ίσως να είναι άτοπο να λέμε οτι ένας Χριστιανός έχει εξ' ορισμού παρωπίδες.
Ακούγεται απόλυτο, φίλε μου...

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε κάποιος να πει οτι ένας μη Χριστιανός τείνει να γίνεται απόλυτος και να κάνει διαχωρισμούς.
Σε παρακαλώ, προσπάθησε να αφήσεις ένα μικρό ενδεχόμενο ανοιχτό.
Είναι κρίμα να αυτοπεριοριζόμαστε, δε νομίζεις?

quote:
ισως να μπορει να βρεθει ομορφια στην ασχημια. αλλα αν δεις ενα κοριτσι με πανεμορφο προσωπο και το ενα χερι ακροτηριασμενο, απλι δεν υπαρχει ομορφια στο ασχημο; δεν τη λυπασε ομως; εγω λυπαμε τους μπλακ μεταλερς που νομιζουν τι ο μονος τροπος για να γραψεις μπλακ ειναι να αρχισεις να βριζεις οποιον βρεις μπροστα σου... οι αγαπημενοι μου dimmu borgir, στα καλυτερα τραγουδια τους δε βριζουν και δε μισουν κανεναν...

Καλέ μου φίλε, ακόμα και το γεγονός οτι υπάρχουμε είναι όμορφο.
Ακόμα κι οτι εμείς βρισκόμαστε εδώ και συνομιλούμε πάλι είναι όμορφο.
Η ομορφιά μπορεί να βρεθεί παντού, φτάνει να την αναγνωρίσεις και να την δεις μέσα από όλες της τις σκοπιές.

quote:
Αν και πραγματικά μου είναι δύσκολο να σταματήσω να ακούω μπλακ γιατί πραγματικά έχω μεγαλώσει με αυτά τα συγκροτήματα. Να σου πω την αλήθεια τώρα πια τις περισσότερες φορές δεν παίρνω στα σοβαρά τους στίχους. Η μάλλον τους ερμηνεύω όπως εγώ νομίζω με βάση την δικιά μου κοσμοθεωρία.

Φίλε μου A. Kircher, ίσως αυτό που λες για τους στίχους να είναι και το σημαντικότερο!
Σημασία έχει τι χορδές αγγίζουν σε εμάς και τι μας κάνουν να νιώθουμε.
Άλλωστε στη μουσική δεν υπάρχει ποτέ μια ερμηνεία, σωστά?

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
επισης εχεις δευτερο φαουλ για κατεβατο. στο τριτο καιγεσαι! i see banned people!
--------------------------------------------------------------------------------

Τρέχω για δημοτικά που είπε κι ο Dying Incubus

Α, για αυτό σταμάτησες?

In anticipation of my resurrection...

26/09/2006, 16:34:45
ενταξη δε θελω να ειμαι απολυτος, απλα πιστευω οτι ο πραγματικα ανοιχτομυαλος ανθρωπος θα επρεπε να ειναι ανεμιστης...
τεσ' πα, παλι ασχετη κουβεντα ανοιξαμε!

quote:
Καλέ μου φίλε, ακόμα και το γεγονός οτι υπάρχουμε είναι όμορφο.
Ακόμα κι οτι εμείς βρισκόμαστε εδώ και συνομιλούμε πάλι είναι όμορφο.
Η ομορφιά μπορεί να βρεθεί παντού, φτάνει να την αναγνωρίσεις και να την δεις μέσα από όλες της τις σκοπιές.

ωπα ρε μαστορα, πολυ ποιητικα μου το 'φερες και σ'εχασα!
συμφωνω οτι ο καθενας μπορει να βρισκει ομορφια οπουδηποτε, αλλα ο διαχωρισμος μεταξυ ομορφου και ασχημου νομιζω οτι τις περισσοτερες φορες ειναι σαφης.
δε λεω οτι η μπλακ ειναι ασχημη, ειμαι κι εγω αλλωστε μεγαλος οπαδος της, αλλα τις περισσοτερες φορες φαινεται σαν να φτιαχνεται για να ειναι ασχημη.

παρεπιπτοντως επαθα κατι πολυ περιεργο χθες...
βρηκα ενα δισκο που δεν ηξερα οτι ειχα, το de mysteriis dom sathanas των mayhem και εκανα, ενα χαρακτηριστικο πειραμα. ακουσα απανωτα το πρωτο δευτερολεπτο απο καθε τρακ. νομιζα οτι ολα τα τρακς ηταν το ιδιο και ο δισκος ηταν μουφα. ξεκινανε ολα με την ιδια νοτα και το ιδιο τεμπο!!! φαντασια οι καλλιτεχνες, οχι αστεια!!! ...ναι, δεν ακουω mayhem. βρηστε!!!

27/09/2006, 00:23:32
quote:
παρεπιπτοντως επαθα κατι πολυ περιεργο χθες...
βρηκα ενα δισκο που δεν ηξερα οτι ειχα, το de mysteriis dom sathanas των mayhem και εκανα, ενα χαρακτηριστικο πειραμα. ακουσα απανωτα το πρωτο δευτερολεπτο απο καθε τρακ. νομιζα οτι ολα τα τρακς ηταν το ιδιο και ο δισκος ηταν μουφα. ξεκινανε ολα με την ιδια νοτα και το ιδιο τεμπο!!! φαντασια οι καλλιτεχνες, οχι αστεια!!! ...ναι, δεν ακουω mayhem. βρηστε!!!

@#$*&@#!$@%!

Σοβαρά τώρα. Ίσως και να έχεις δίκιο. Τα ριφς του Ευρώνυμου δεν είναι και πολύ πρωτότυπα.

Όμως......

The Freezing Moon, written by DEAD (RIP) in '88
-----------------

Everything here is so cold
Everything here is so dark
I remember it as from a dream
In the corner of this time

Diabolic Shapes float by
Out from the dark
I remember it was here I died
By following the freezing moon

It's night again, night you beautiful
I please my hunger on living humans
Night of hunger, follow it's call
Follow the freezing moon

Darkness is growing, the eternity opens
The cemetary lights up again
As in ancient times
Fallen souls, die behind my steps
by following the freezing moon

Αισιόδοξο σίγουρα δεν είναι. Δεν το βρίσκετε όμως ποιητικά όμορφο;

Edited by - A. Kircher on 27/09/2006 00:27:27

27/09/2006, 00:24:12
Συγνώμη double post.

Edited by - A. Kircher on 27/09/2006 00:26:57

27/09/2006, 11:08:20
Φίλε μου crucifire, αναφέρεις:

quote:
ενταξη δε θελω να ειμαι απολυτος, απλα πιστευω οτι ο πραγματικα ανοιχτομυαλος ανθρωπος θα επρεπε να ειναι ανεμιστης...

Μα, αυτό είναι μια άποψη την οποία έχεις σχηματίσει λόγω των προσωπικών σου πεποιθήσεων!
Εσύ πχ πιστεύεις οτι ανιμιστής = ανοιχτόμυαλο άτομο ενώ εγώ μπορεί να πιστεύω οτι βουδιστής = ανοιχτόμυαλο άτομο.
Βλέπεις λοιπόν οτι σε αυτό το σημείο μπορεί να κάνουμε ένα σφάλμα.
Ενδέχεται να φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε ως ανοιχτόμυαλα άτομα όσους έχουν παρόμοια πιστεύω με τα δικά μας.
Με αυτό τον τρόπο δεν αδικούμε πολλούς άλλους συνανθρώπους μας?

quote:
ωπα ρε μαστορα, πολυ ποιητικα μου το 'φερες και σ'εχασα!
συμφωνω οτι ο καθενας μπορει να βρισκει ομορφια οπουδηποτε, αλλα ο διαχωρισμος μεταξυ ομορφου και ασχημου νομιζω οτι τις περισσοτερες φορες ειναι σαφης.

Η αλήθεια είναι οτι με πιάνει το ποιητικό μου μερικές φορές!
Υπομονή, θα μου περάσει...
Όσον αφορά τον σαφή διαχωρισμό μεταξύ άσχημου κι όμορφου μερικές φορές τείνει να είναι σαφής.
Δεν ξέρω όμως, φίλε μου, αν αυτό ισχύει πάντοτε.
Αυτό που θεωρούμε όμορφο ή άσχημο εμπεριέχει πάντα το στοιχείο της υποκειμενικής μας κρίσης.
Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω αν μπορούμε να πούμε ποτέ οτι κάτι είναι αντικειμενικά όμορφο ή άσχημο καθώς μια αντικειμενική αντίληψη είναι η συνισταμένη πολλών υποκειμενικών.
Δεν επεκτείνομαι όμως άλλο σε αυτό γιατί θα πάμε σε άλλα μονοπάτια...

Ας φέρουμε όμως σαν παράδειγμα τη gothic μουσική.
Κάποιοι την θεωρούν όμορφη και τους αρέσει να την ακούνε.
Κάποιοι άλλοι την θεωρούν άσχημη και την απεχθάνονται.
Η μουσική λοιπόν είναι αυτή που είναι, άσχετα με το πως φαίνεται σε μένα, σε σένα ή σε κάποιον τρίτο.
Θα μας φανεί όμορφη ή άσχημη αναλόγως με το πως την προσεγγίζουμε εμείς.

quote:
ναι, δεν ακουω mayhem. βρηστε!!!

Ούτε εγώ!
Οπότε ας βρίσουν πρώτα εμένα...

quote:

Όπως ακριβώς το είπες, φίλε μου A. Kircher!
Μπορεί να μην είναι αισιόδοξο αλλά ποιητικά είναι πολύ όμορφο!

27/09/2006, 12:56:12
quote:

σιγουρα. δεν ειναι μονο οι ματζορε κλιμακες ομορφες.
το θεμα ειναι πως χειριζεσαι τη μαυριλα.. σε ποιο συγκροτημα ανοικει το κομματι;

quote:
Με αυτό τον τρόπο δεν αδικούμε πολλούς άλλους συνανθρώπους μας?

σωστος...

--dying κανε μου μια χαρη. αν μπορεις γραψε μου καναδυο τιτλους τραγουδιων της γκοθικ σκηνης [στειλ' τους με μειλ αν θες] που να ειναι μεν αντιπροσωπευτικα του ειδους, αλλα να εχουν ενδιαφερον και οσο περισσοτερη ζωντανια γινεται. μη με παρει ο υπνος απο τα low tempo!!! thanks

οταν λεω ομορφο παντως, εγω τουλαχιστον, εννοω οτιδηποτε καλοφτιαγμενο, ακομα κι αν αυτο ειναι ο πινακας μιας αγελαδας να ξερναει πτωματα... αλλα αυτο που κοιταω ειναι αν αυτο που εγινε, εγινε για καποιο λογο. η εκτοξευση υβρεων προς πασα κατευθυνση, απλως για να διχνουμε κουλ, με αφηνει παντελως αδιαφορο. αυτο ηθελα να πω απο την αρχη. ισως τελικα οι καλιτεχνες που εφαρμοζουν αυτη τη φορμουλα να επεσαν στο τρυπακι της εμπορικοτητας...

28/09/2006, 08:27:09
Φίλε μου crucifire, θα σου στείλω e-mail σύντομα για να σου προτείνω μερικά τραγούδια αντιπροσωπευτικά (κατά την γνώμη μου φυσικά) της gothic σκηνής.
Αν και μου είναι δύσκολο να κάνω μια τέτοια επιλογή, θα προσπαθήσω παρόλα αυτά να την κάνω.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω εννοείς την ομορφιά ως καλαισθησία.
Πιστεύω πάντως πως κι από κάτι το οποίο είναι φαινομενικά άσχημο μπορεί να προκύψει ένα όμορφο αποτέλεσμα ή κάτι τέλος πάντων το θετικό.

quote:
αλλα αυτο που κοιταω ειναι αν αυτο που εγινε, εγινε για καποιο λογο.

Τα πάντα εξυπηρετούν κάποιον σκοπό, ακόμα κι αν αυτό τον σκοπό δε μπορούμε εμείς να τον αντιληφθούμε.
Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, φίλε μου!

quote:
η εκτοξευση υβρεων προς πασα κατευθυνση, απλως για να διχνουμε κουλ, με αφηνει παντελως αδιαφορο.

Και με μένα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο!
Ακόμα κι αυτό όμως για κάποιο λόγο συμβαίνει...

28/09/2006, 17:15:09
quote:
σε ποιο συγκροτημα ανοικει το κομματι;

crucifire,
Είναι από τους mayhem από το de mysteriis dom sathanas. Οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον Dead τον πρώτο τραδουδιστή των mayhem που δεν συμμετέχει στο δίσκο γιατί -εντελως άδικα- έδωσε τέλος στην ζωή του λίγους μήνες πριν από την ηχογράφηση. Αυτό που προσπαθούσα να πω είναι ότι μπορεί να υπάρχει ομορφιά και μέσα στην βαβούρα των mayhem.

quote:
Τα πάντα εξυπηρετούν κάποιον σκοπό, ακόμα κι αν αυτό τον σκοπό δε μπορούμε εμείς να τον αντιληφθούμε.
Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, φίλε μου!

Αν και οι ορθολογιστές θα σου πούν Dying Incubus ότι αυτό δεν αποδεικνύεται-άρα δεν ισχύει- είναι από τα λίγα πράγματα που πιστεύω ακράδαντα στη ζωή μου.
Αν κοιτάξεις ένα σπόρο μπορείς να δεις το λουλούδι ή το δέντρο που θα φυτρώσει; Όχι. Κι όμως ο σκοπός που εξυπηρετεί ο σπόρος υπάρχει ακόμα κι αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

29/09/2006, 09:49:03
quote:
Αν και οι ορθολογιστές θα σου πούν Dying Incubus ότι αυτό δεν αποδεικνύεται-άρα δεν ισχύει- είναι από τα λίγα πράγματα που πιστεύω ακράδαντα στη ζωή μου.
Αν κοιτάξεις ένα σπόρο μπορείς να δεις το λουλούδι ή το δέντρο που θα φυτρώσει; Όχι. Κι όμως ο σκοπός που εξυπηρετεί ο σπόρος υπάρχει ακόμα κι αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Έχεις δίκιο, φίλε μου!

Μερικά πράγματα είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν, ειδικά θέματα που έχουν να κάνουν με την πίστη μας σε κάτι.
Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει κάποιος άνθρωπος ο οποίος πιστεύει μόνο ό,τι αποδεικνύεται.
Μπορούν να αποδειχθούν τα πάντα?
Μάλλον όχι...
Εξάλλου, το γεγονός οτι κάποια πράγματα δεν έχουν αποδειχθεί (τουλάχιστον ακόμα) δεν σημαίνει οτι ακυρώνεται η εγκυρότητα τους.

Ας έχουμε λοιπόν ένα νου ανοιχτό ώστε να μπορέσουμε να βιώσουμε και να νιώσουμε και κάτι το οποίο δε μπορεί να αποδειχθεί εύκολα.
Άλλωστε κάποια θέματα αποδεικνύονται βιωματικά, δεν υπάρχουν αξιώματα πάντα...