ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δαίμονες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Δαίμονες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Apollwnios31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ApollwniosΜέλος
10/05/2004, 23:05:47
Εγώ προσωπικά βλέπω αυτό που δεν καταλαβαίνω ως ενδεχόμενο.

Ορισμένα με πείθουν περισσότερο από κάποια αλλά, δεν αποδέχομαι όμως κανένα.

Όποιος γνωρίζει μια καλύτερη μέθοδο από την φαντασία για να προσεγγίζει το άγνωστο να μου την πει.

Το πρώτο ενδεχόμενο αφορά την αντίδραση.

Σύμφωνα με την Ελληνική πρακτική ο άνθρωπος που γνώριζε την ψυχή του, στην ουσία την απενεργοποιούσε και μετάφραζε τα αισθήματα σε νοήματα.

Ο Σωκράτης μας το έδειξε στην πράξη.

Το σπηλαίο του Πλάτωνα μας μιλά για τους εξελιγμένους πνευματικά που εισέρχονται σε μια αλλά διάσταση, την νοητή διάσταση.

Αυτό συνδέεται άψογα με την εξελικτική αλυσίδα του ανθρώπου που ήταν
Άνθρωπος- Ήρωας – Δαίμονας – Ημίθεος – Θεός .

Για μένα όλα αυτά δεν είμαι μυθολογία γιατί σε όλες τις θρησκείες υπάρχει μια παρόμοια κατάσταση και βλέπουμε ανθρώπους να φτάνουν σε ανώτερα επίπεδα και διαφορετικές διαστάσεις νόησης.

Στις ιουδαϊκές θρησκείες υπάρχει μια αντίστροφη της πραγματικότητας.

Βλέπουμε τους “πνευματικούς” να κυνηγάνε τους δαίμονες σαν κάτι το αρνητικό.

Εγώ βλέπω άμεση σχέση με αυτά τα ενδεχόμενα και περιμένω να αρχίσει η αμφισβήτηση από κάποιον που νομίζει ότι βλέπει τα πράγματα από κάποια διαφορετική διάσταση.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές νοητικές διαστάσεις, μερικές από τις οποίες πολιτικές και μερικές πνευματικές.

Εγώ δεν ανήκω σε καμία από τις γνωστές γιατί πάντα βρίσκομαι κάπου στο κέντρο.

Άρα πολιτικά είμαι κέντρο, αλλά και πνευματικά είμαι κέντρο.

Έχω πολλά να πω, απλά θέλω να ξέρω αν υπάρχουν ακροατές η γνώστες γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτή η συζήτηση μπορεί να καταλήξει κάπου.

mare_orientalisΝέο Μέλος
10/05/2004, 23:28:55
Και μετά ήρθαν οι Χριστιανοί. Οι 'Ελληνες χαρακτηρίστηκαν ειδωλολάτρες,
χριστιανικοί ναοί κτίστηκαν πάνω ή δίπλα στους γκρεμισμένους ελληνικούς ναούς. Λάτρεις της παλιάς θρησκείας σφαγιάστηκαν κατά χιλιάδες.
Και πάνω απ'όλα, αυτός ο δαίμων που έφερε το φως. Ο θεός, ο Απόλλων
κατακρημνίστηκε στη χριστιανική κόλαση και ταυτίστηκε με τον εβραϊκό
Σατάν. Ο Εωσφόρος, Αυτός Που Φέρει Το Φως... Πόσο ολοφάνερο είναι, αν και χριστιανοί θεολόγοι αρνούνται ότι με αυτήν την ταύτιση ήθελαν τον Απόλλωνα να αφανίσουν, αυτόν τον θεό που είχε το θράσος να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους. Η λέξη δαίμων αμαυρώθηκε, μα και η εβραϊκή Σατάν δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τους 'Ελληνες, που ακόμα διατηρούσαν
την υπερηφάνεια του πολιτισμού τους. Και τότε ο Σατάν μεταμορφώθηκε
σε έναν Δαίμονα που Διέβαλε. Τον Διάβολο.

Mare Nostrum, Mare Orientalis

11/05/2004, 00:00:39
Ωραίο θέμα!
Ελπίζω βέβαια να μιλάμε για τους Δαίμονες με την έννοια που τους δίνει η αρχαία ελληνική γλώσσα και όχι η νεοελληνική...

"Τάδε έφη Avallon"
ApollwniosΜέλος
11/05/2004, 01:02:37
Αυτό που μου λες με εκπλήσσει.
Είναι δικό σου συμπέρασμα η υπάρχει κάποια πηγή?
Η μόνη πηγή για μένα είναι σκόρπιες πληροφορίες και
αποτελέσματα της ουσίας μου.

Αγαπητή ο μόνος τρόπος για να αντιληφθείς του Δαίμονες είναι
να αποβάλεις τον φόβο.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν δυο λογικές η τρεις η περισσότερες.

Υπάρχει μια μόνο λογική.

Αυτή η μονόπλευρη αντίληψη έχει ξεπεράσει κάθε όριο ηλιθιότητας και
από τους Σατανιστες και από τους Χριστιανούς αλλά ακόμα και από τους
άσχετους εθνικούς.

Οι μόνοι που ίσως να γνωρίζουν κάποια πράγματα για αυτήν την ιστορία είναι οι μασόνοι και οι εβραίοι τους οποίους προσκαλώ στην συζήτηση για να τους λύσω τις απορίες.

Δεν ασχολούμαι με πληροφορίες αλλά με την ουσία και θα ήθελα να εξεταστεί το θέμα φιλοσοφικά.

Όπως ακριβός το έκαναν οι δαίμονες προγονοί μας όπως ο Σωκράτης.

11/05/2004, 03:57:38
Δαίμων είναι αυτός που γνωρίζει...
Άρα και εσύ Απολλώνιε εφόσον γνωρίζεις έχεις τον δαίμονα σου ..
Τον "ανώτερο εαυτό σου".
Μπορεις και Τον ακούς άραγε όπως και ο Σωκράτης…
Αλήθεια γιατί στο «παράξενο»..?
Αλλά και γιατί αναφέρεις πως:

quote:
Οι μόνοι που ίσως να γνωρίζουν κάποια πράγματα για αυτήν την ιστορία είναι οι μασόνοι και οι εβραίοι τους οποίους προσκαλώ στην συζήτηση για να τους λύσω τις απορίες...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

11/05/2004, 12:12:33
quote:
Δαίμων είναι αυτός που γνωρίζει...

Αυτές είναι οι πηγές μου...Τουλάχιστον ο Πλωτίνος κατάλαβε τι θέλω να πω...ένας κούκος όμως δε φέρνει την Ανοιξη...κοινώς δε μπορούμε να συζητήσουμε άμα άλλα λέω και άλλα καταλαβαίνεις...

Καλή συνέχεια...

"Τάδε έφη Avallon"
mare_orientalisΝέο Μέλος
11/05/2004, 14:23:22
Μια εύκολη πηγή στην οποία μπορεί κανείς να ανατρέξει, είναι η ταινία του Σταμπουλόπουλου "Δύο 'Ηλιοι Στον Ουρανό". Είναι η μόνη ελληνική ταινία που τολμά να θίξει εκείνη την εποχή και που μπορεί κανείς να καταλάβει πώς οι ελληνικοί καλοί καγαθοί δαίμονες μετατράπηκαν σε σκοτεινούς ιουδαϊκούς δαίμονες.

http://www.gfc.gr/3/31/film_gr.asp?id=177

Επίσης, το "Διπετές" στο 2ο τεύχος του ασχολείται με τους πατρώους θεούς. Και έχει ένα άρθρο με τίτλο "Από τη Γνώση στο Χάος".
Αξίζει κανείς να το διαβάσει.

http://www.diipetes.gr/html/bkteyxi.html

Mare Nostrum, Mare Orientalis

ΓιώργοςΜέλος
11/05/2004, 14:45:38

quote:
Μια εύκολη πηγή στην οποία μπορεί κανείς να ανατρέξει, είναι η ταινία του Σταμπουλόπουλου "Δύο 'Ηλιοι Στον Ουρανό". Είναι η μόνη ελληνική ταινία που τολμά να θίξει εκείνη την εποχή και που μπορεί κανείς να καταλάβει πώς οι ελληνικοί καλοί καγαθοί δαίμονες μετατράπηκαν σε σκοτεινούς ιουδαϊκούς δαίμονες.

http://www.gfc.gr/3/31/film_gr.asp?id=177

Εντυπωσιακό trailer… με έπεισε…

στο Ντούκου… περασε και αυτή...?

Κυκλοφορεί σε DVD..?

Γιώργος
..μα γιατί να μην δώσω και εγώ μια δαιμονική συνέντευξη…

epithoΝέο Μέλος
11/05/2004, 15:09:00
μπράβο, ενδιαφέρον θέμα.

η προσέγγιση που κάνατε επί του θέματος μου έφερε στο μυαλό το βιβλίο του Κοέλο "το ημερολόγιο ενός μάγου". μιλάμε για τους δαίμονες ώς τους ανώτερους εαυτούς μας;

Balance

ApollwniosΜέλος
11/05/2004, 20:47:07
Αγαπητή Avallon, συγνώμη που δεν έβαλα όνομα όταν
απευθυνόμουνα στον mare orientalis.

Συμφωνώ στην διαπίστωση σου από την αντίθετη πλευρά.

Δεν είμαι επιθετικός απέναντι σου.

Αυτό είναι μια λάθος εντύπωση που πάει να γίνει δαιμονική :)

Χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι πήγες στην Ελλάδα.

Αγαπητέ Γιώργο μπορείς να δώσεις συνέντευξη σε εμένα.

Είναι δεδομένο ότι όλοι έχουμε ένα δαίμονα μέσα μας.

Αν ο δικός σου έχει κάτι να πει είναι ευπρόσδεκτος.

Είναι λίγο ηλίθιος όμως η μου φαίνεται?

Τι εννοείς με αυτά που λες εξήγησε μου και εμένα να καταλάβω.

Αν δεν υπάρχει αντίδραση δεν μπορεί να υπάρξει ούτε δράση για αυτό
είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Η αδράνεια ισοδυναμεί με θάνατο.

Πλωτίνε

Ελπίζω τώρα που ήρθανε κάποια καλά παιδία να καταλαβαίνεις γιατί είναι στο παράξενο.

Η πραγματικότητα κρύβεται μέσα στο παράξενο.

---

Εξορκιστής είναι αυτός που γνωρίζει την επιστήμη των θεών.

Ο Απολλώνιος ο Τυανέας ήταν ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος εξορκιστής που υπήρξε.

Σκοπός τους ήταν να προφυλάξουν την φύση από εξωγενείς τεχνητούς δαίμονες.

Οι σημερινοί εξορκιστές του ιουδαϊσμού βλέπουν όλους τους δαίμονες το ίδιο.

Ένας δαίμονας στην εποχή μας έχει να αντιμετωπίσει την αρνητικότητα του κόσμου.

Όποιος τόλμησε να προσεγγίσει την ουσία του καταλήγει στο φρενοκομείο η πολύ απλά κλίνεται στο καβούκι του με κάποιο φραγμό φοβίας που του αφαιρεί την ικανότητα να προσεγγίσει κάποια κατά τα αλλά πολύ απλά νοήματα.

Όλα αυτά φυσικά αν γλιτώσει τον εξορκισμό του ιουδαϊσμού που σκοπό έχει την αδράνεια του πνεύματος, άρα τον θάνατο.

Οι ηλίθιοι αντιδρούν από ανικανότητα αλλά στην ουσία τους είναι ριζωμένη μια φοβία που δρα ως αιτία.

Οι τολμηροί που δεν φοβούνται μπαίνουν σε μια διαδικασία βάρβαρη όπου δεν μπορούν να αντέξουν την ανοησία που έχει εισχωρήσει στην ψυχή τους και καταλήγουν σε έναν διχασμό προσωπικότητας και οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι υγειά είναι η ισορροπία.

Υγειά είναι η ισορροπία αλλά ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί είναι η απομόνωση της ψυχής.

Ας πούμε ότι ο ερμητισμός είναι μια καλή μέθοδος.

Η καλύτερη μέθοδος που υπάρχει είναι η γνώση που θα σε βοηθήσει να αντέξεις το μαρτύριο, εγώ έχω την γνώση.

Ο μόνος λόγος που δεν τρελαίνομαι είναι η αγκαλιά του Ελληνισμού και η έμφυτη γνώση που φέρω.

Ο Φρόιντ προσδιόρισε τον δικό του δαίμονα ως υποσυνείδητο.

Υπό – συνείδηση

Μια συνείδηση που υπάρχει στο τρίτο στρώμα του εγκέφαλου.

Δέχομαι συζήτηση και αμφισβήτηση.

Αν θέλετε να παίξουμε το παιχνίδι της ειρωνείας σας βεβαιώνω ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και δεν φέρνω καμία αντίρρηση.

Το Απολλώνιο φως είναι απυρόβλητο από την ανοησία.

ΓιώργοςΜέλος
11/05/2004, 21:03:36
quote:
Αγαπητέ Γιώργο μπορείς να δώσεις συνέντευξη σε εμένα.

Είναι δεδομένο ότι όλοι έχουμε ένα δαίμονα μέσα μας.

Αν ο δικός σου έχει κάτι να πει είναι ευπρόσδεκτος.

Όπα..!! ΝΑ Η ευκαιρία…!!!

Περιμένω ερωτήσεις .. λοιπόν… έτσι δεν γίνονται η συνεντεύξεις..?

quote:
Είναι λίγο ηλίθιος όμως η μου φαίνεται?

Χμ μπερδεύτηκα (Τα γράφεις μαζεμένα).. το παραπάνω στον δαίμονα μου απευθύνετε..?

Γιώργος
..Όταν ο καραγκιόζης είναι έτοιμος .. ο καραγκιοζοπαίχτης θα έρθει…

ApollwniosΜέλος
11/05/2004, 23:03:23
Ηρέμησε παιδάκι μου θα πάθεις τίποτα.

Συνέντευξη σε έναν ηλίθιο δαίμονα

Τι αισθάνεσαι όταν δείχνεις την ηλιθιότητα σου?
Είσαι μαζοχιστής?
Γιατί απορρίπτεις αυτά που λέω?
Τι πιστεύεις για τους δαίμονες?
Πιστεύεις ότι μπορείς να απενεργοποιήσεις την ψυχή σου?
Υπάρχει πνεύμα?
Υπάρχει υποσυνείδητο?
Υπάρχεις εσύ?
Νομίζεις ότι έχω απροσδιόριστα αισθήματα?
Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ηλιθιότητα σου?
Μπορείς να καταλήξεις κάπου αν δεν αναρωτηθείς?
Μπορείς να αναρωτηθείς?
Νομίζεις ότι αυτό που διαβάζεις είναι κάτι που μπορείς να σκεφτείς εσύ?
Νομίζεις ότι θα καταφέρεις τίποτα διαφορετικό από το να με διασκεδάσεις?
Όταν κουνάς το κεφάλι σου κάνει κούκου?
Έχεις μέσα σου έναν δαίμονα κουκουρουκου?
Είσαι δειλός και ηλίθιος μαζί?
Είναι ο ποιο άθλιος συνδυασμός που υπάρχει?
Τι γνώμη έχεις για τον πνευματισμό στην αρχαία Ελλάδα?
Τι γνώμη έχεις για τον πνευματισμό σε όλο τον κόσμο?
Θεωρείς τον Σωκράτη καραγκιόζη?
Θεωρείς τον Πλάτωνα καραγκιόζη?
Έχεις αντιληφθεί πόσο γελοίος είσαι?
Τι είσαι?
Ποιος σε έφτιαξε?
Είσαι μια απροσδιόριστη κλανιά από το σύμπαν?
Το ξέρεις ότι δεν έχεις καμία απάντηση?
Το ξέρεις ότι οι όποιες απαντήσεις σου θα στραφούν εναντίον σου?
Γιατί αντιδράς έτσι, πες μου ένα συγκεκριμένο επιχείρημα?
Πως νιώθουν οι ηλίθιοι όταν δεν έχουν τίποτα να πουν?
Το ξέρεις ότι αν συνεχίσεις θα σου διαλύσω το νευρικό σύστημα και εγώ θα παραμείνω ατάραχος?
Το ξέρεις ότι αν όλοι οι άσχετοι μίλαγαν προτού να ακούσουν ο κόσμος θα ήταν τόσο άθλιος όσο είναι σήμερα?
Το ξέρεις ότι αν συνεχίσεις να σφίγγεσαι να βρεις απαντήσεις θα χεστείς?
Έχεις καταλάβει την ουσία της γλώσσας?
Η μόνη ουσία που ξέρεις είναι τα σκατά που έχεις μέσα στο κεφάλι σου?
Ποιος κώλος τα έχεσε?
Μήπως τα έχεσε ιουδαϊκός κώλος?
Τι γνώμη έχεις για τους ιουδαίους?
Μπορείς να κανείς σοβαρή συζήτηση η θέλεις να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό και να γίνεις το θύμα μου?
Σε τι πιστεύεις?
Τι ρόλο βαράς εδώ μέσα?
Έχεις κάτι να πεις?
Θέλεις να χαλάσεις την συζήτηση?
Για ποιον λόγο?
Μπορείς να αντιληφθείς ότι τα πάντα είναι εναντίον σου και η μόνη λύση είναι να έρθουν και άλλοι ηλίθιοι να σε προστατέψουν?(Να μην μας διακόψει κανείς για κανένα λόγο).
Έχεις καταλάβει ότι έμπλεξε η ψυχή σου σε ένα παιχνίδι ξεφτιλισμου?
Το ξέρεις ότι μπορώ να αποδείξω ότι είσαι ηλίθιος?
Το ξέρεις ότι μπορώ να αποδείξω ότι είσαι χέστης?
Το ξέρεις ότι δεν ξέρεις τίποτα?
Το ξέρεις ότι αυτό που γίνεται είναι η ποιο διασκεδαστική μου ασχολία?
Το ξέρεις ότι καθώς μιλάμε θα σε μετατρέψω σε πειραματόζωο?
Το ξέρεις ότι μπορώ να αποδείξω όλα αυτά που λέω?
Υπάρχει η γνώση στο σύμπαν?
Υπάρχει μόνο για τον θεό?
Ποιος είναι ο θεός?
Είσαι ο θεός της ηλιθιότητας?
Ξέρεις ποιος είναι ο ορισμός του ηλίθιου?

Ξέρεις μια εκπληκτική κινεζική σοφία που λέει ότι ο σοφός δείχνει το άστρο και ο ηλίθιος βλέπει το χέρι?

Μπορείς να πεις κάτι για το άστρο μου?

Το ξέρεις ότι όλα αυτά που λέω είναι το δικό σου άστρο?

Θα ασχοληθείς και άλλο με το χέρι μου?

Edited by - Apollwnios on 11/05/2004 23:05:36

Edited by - Apollwnios on 12/05/2004 00:28:25

ApollwniosΜέλος
11/05/2004, 23:40:03
Καθώς το παράσιτο δίνει συνέντευξη εγώ θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το θέμα.

Οι τεχνητοί δαίμονες είναι νοητικά προγράμματα που σου ανακατεύουν την ουσία μέχρι να βρουν το αδύνατο σου σημείο.
Ο συγκεκριμένος αντιδρά στον δικό μου πιθανός γιατί έχει δημιουργήσει έναν δικό του τεχνητό ψυχικό δαίμονα.
Αν δεν ισχύει αυτό τότε πραγματικά λυπάμαι που πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό.
Αν αφαιρεθούν τα δικά του μηνύματα να αφαιρεθούν και τα δικά μου.
Αλλά δεν μπορώ να τον αφήσω να προσβάλει τον Ελληνισμό με αυτόν το χυδαίο τρόπο.
Εκτός από τον Σωκράτη θεωρεί και όλους όσους θέλουν να ακούσουν καραγκιόζηδες γιατί πάσχει από κάποια ανεξήγητη προκατάληψη.
Ζήτω συγνώμη από τους υπεύθυνους του Forum αλλά ο συγκεκριμένος κύριος μπήκε εδώ μέσα για να χαλάσει την συζήτηση.
Δεν έχω πρόβλημα να εγκαταλείψω το θέμα γιατί είναι ερευνητικό, αλλά θα ήταν άδικο για την συζήτηση να κλίσει γιατί το αποφάσισε ένας ουσιαστικός ηλίθιος.

Το θέμα με τους δαίμονες κρύβει τεράστιο νόημα, που για να γίνει αντιληπτό πρέπει να αναπτυχθεί φιλοσοφικά.
Αν είναι αυτός που φαντάζομαι θα ήθελα να μου δώσετε την ευκαιρία να τον ερευνήσω.
Το αν είναι θα φανεί στην συνεχεία γιατί όλο και κάποια φιλοσοφική πατάτα θα πετάξει.

Edited by - Apollwnios on 11/05/2004 23:56:22

12/05/2004, 01:31:20
Apollwnie λύπάμαι πραγματικά,
γιατί αν κάποιος από την εδώ συζήτηση έχει κάποιες ορατές πιθανότητες να την τινάξει στον αέρα,
αυτός είσαι εσύ και όχι οι άλλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σου για συζήτηση για να εισπράξουν το λογοτεχνικό αριστούργημα του μηνύματός σου:
quote:
Συνέντευξη σε έναν ηλίθιο δαίμονα

Το μέλος Γιώργος - αν έχεις παρακολουθήσει τις συζητήσεις μας - καθόλου δεν σε ειρωνέυτηκε, απλά έγραψε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο οποίος βέβαια, μπορεί να παρεξηγηθεί για κάποιον που δεν τον γνωρίζει (και μέχρις αυτού του σημείου είναι η αντίδρασή σου αναμενόμενη και δικαιολογημένη) αλλά όχι τόσο ώστε να γράφεις ένα μήνυμα χρωματισμένο με τόση επιθετικότητα, χυδαιολογία και υπεροψία όπως στα παρακάτω αποσπάσματα:

quote:
Τι αισθάνεσαι όταν δείχνεις την ηλιθιότητα σου?
Είσαι μαζοχιστής?

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ηλιθιότητα σου?

Όταν κουνάς το κεφάλι σου κάνει κούκου?
Έχεις μέσα σου έναν δαίμονα κουκουρουκου?
Είσαι δειλός και ηλίθιος μαζί?

Θεωρείς τον Σωκράτη καραγκιόζη?
Θεωρείς τον Πλάτωνα καραγκιόζη?
Έχεις αντιληφθεί πόσο γελοίος είσαι?

Είσαι μια απροσδιόριστη κλανιά από το σύμπαν?

Το ξέρεις ότι δεν έχεις καμία απάντηση?
Το ξέρεις ότι οι όποιες απαντήσεις σου θα στραφούν εναντίον σου?
Γιατί αντιδράς έτσι, πες μου ένα συγκεκριμένο επιχείρημα?
Πως νιώθουν οι ηλίθιοι όταν δεν έχουν τίποτα να πουν?
Το ξέρεις ότι αν συνεχίσεις θα σου διαλύσω το νευρικό σύστημα και εγώ θα παραμείνω ατάραχος?

Το ξέρεις ότι αν συνεχίσεις να σφίγγεσαι να βρεις απαντήσεις θα χεστείς?

Η μόνη ουσία που ξέρεις είναι τα σκατά που έχεις μέσα στο κεφάλι σου?
Ποιος κώλος τα έχεσε?
Μήπως τα έχεσε ιουδαϊκός κώλος?

Μπορείς να κανείς σοβαρή συζήτηση η θέλεις να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό και να γίνεις το θύμα μου?

Μπορείς να αντιληφθείς ότι τα πάντα είναι εναντίον σου και η μόνη λύση είναι να έρθουν και άλλοι ηλίθιοι να σε προστατέψουν?

Έχεις καταλάβει ότι έμπλεξε η ψυχή σου σε ένα παιχνίδι ξεφτιλισμου?

Το ξέρεις ότι μπορώ να αποδείξω ότι είσαι ηλίθιος?
Το ξέρεις ότι μπορώ να αποδείξω ότι είσαι χέστης?

Το ξέρεις ότι αυτό που γίνεται είναι η ποιο διασκεδαστική μου ασχολία?
Το ξέρεις ότι καθώς μιλάμε θα σε μετατρέψω σε πειραματόζωο?

κ.λ.π., κ.λ.π.

Τέλος, δε νομίζω πως Πλάτωνας και Σωκράτης εάν έβλεπαν αυτό το δείγμα διαλεκτικής, θα ένιωθαν και πολύ περήφανοι...

Καλύτερα να το θεωρήσεις αυτό ως προειδοποίηση, κι όχι ως ανάμειξη "ενός ακόμα ηλιθίου" ...

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΓιώργοςΜέλος
12/05/2004, 01:59:38
θεωρώ δαίμονες.. αυτόνομα , συγκυριακά μοτίβα ανταπόκρισης που θέτονται σε λειτουργία κάτω από διάφορες περιστάσεις…

Στο virtual επίπεδο (δυνητικό )που βρισκόμαστε οι περιστάσεις είναι οι λέξεις και ίσως εικόνες…
Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπω ότι οι λέξεις προκάλεσαν συγκεκριμένα αποτελέσματα… έναν μικρό δαίμονα ένα μοτίβο συμπεριφοράς αν θες όπου προφανώς δημιουργήθηκε από την φράση με τον καραγκιόζη…

Και όμως η φράση δεν απευθύνονταν σε σένα.. (βασικά δεν απευθηνόντα σε κανέναν συγκεκριμένα )

Τώρα που είναι το πρόβλημα σου ..
Βλέπεις στους Δαίμονες τους αρέσουν οι μάχες όπως και τα end games ( πρέπει να έχει μια κατάληξη θετική ή αρνητική) δυστυχώς όμως στο δικτυακό Δυνητικό πεδίο που βρισκόμαστε δεν μπορεί να γίνει τίποτα .. βλέπεις δεν έχει resources ο δαίμονας για να παλεύει…γιατί είναι απόλυτα εικονικό το πεδίο … (οι δαίμονες πάντα πάνε προς τα «κάτω» στο φυσικό πεδίο… τους αρέσει να εκδηλώνονται/ εκδίδονται

Όμως η κάθε ένταση όμως στο «πάνω» ( θα θεωρήσω το Δυνητικό επίπεδο σαν «πάνω) βρίσκει πάντα αποφορτίσει στο «κάτω» φυσικό πεδίο…
Εσύ μόλις δημιούργησες μια ένταση όπου δεν πρόκειται να βρει ανταπόκριση…όπου
όποτε θα στραφεί στην κοντινότερη φυσική φόρμουλα που θα βρει μπροστά του – Εσένα…

Τώρα βέβαια αν δεν ήμασταν σε virtual (δυνητικό πεδίο) θα είχες να αντιμετωπίσεις μιας από της αγαπημένα μου δαιμονικά μοτίβα – κτηνώδης σωματική Βία , [i](θα σε έσπαγα στο ξύλο)[i] ….από αυτά που χρησιμοποίησαν οι χριστιανοί ξέροντας ότι κάνουν αυτό ακριβώς που τους λέει η Ενδελέχεια τους (η εωσφορική αρχή) … ότι κάνουν το σωστό και θεϊκό έργο… σφάζοντας τους ιερείς και βιάζοντας της Ιέρειες …

μωρέ ξέρουν τι κάνουν οι παπάδες και πλακώνονται για την κουτάλα…

kai to tip for today : καλό είναι να μην τσακώνετε κανείς στο φόρουμ…

Γιώργος
Let’s go and raise sοme demons darling…

ApollwniosΜέλος
12/05/2004, 19:52:23
Μου αρέσει πολύ η θεωρία σου θα ήθελα να μου την αναλύσεις και να την διαφοροποιήσεις από την τοποθέτηση μου όπου νομίζεις ότι κάνω λάθος.

12/05/2004, 21:28:43
Γειά σας.

Καλό επίσης θα ήταν, να μη διαγράφονται μηνύματα που αποστέλει κάποιος σε ένα τόπικ, παρά μόνον για τεχνικούς λόγους (π.χ. να έχει γραφεί το ίδιο ακριβώς μήνυμα 2 φορές).
Οπως και στην αληθινή ζωή, ότι λέμε δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω γιατί υπάρχει καταγεγραμμένο σαν μορφή στα αρχεία μνήμης του σύμπαντος -αλλά και των ανθρώπων που πιθανώς το άκουσαν...

(Αναφέρομαι στις αλλαγές / διαγραφές που συντελέστηκαν σήμερα το πρωί, κατά τις χρονικές στιγμές:
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 6:21 πμ
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 10:16 πμ
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 10:46 πμ
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 12:47 μμ)

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

12/05/2004, 23:29:19
Μια μέρα, o original Απολλωνιος ο Τυανευς αφού είχε αρχίσει την ανάβαση του Ινδικού Καυκάσου, με τον μαθητή του Δάμι, ρώτησε:

-Σε παρακαλώ πες μου Δάμι, πού βρισκόμασταν χθες ;

-Στην πεδιάδα, απάντησε ο Δάμις.

-Και πού είμαστε σήμερα ;

-Στον Καύκασο εάν δεν κάνω λάθος.

-Τότε, είπε ο Απολλώνιος, χθες ήμασταν κάτω, σήμερα είμαστε πάνω. Σε τι διαφέρουν αυτές οι δύο καταστάσεις ;

-Σε αυτό απάντησε ο Δάμις. Ότι το χθεσινό ταξίδι έχει γίνει από πολλούς ταξιδιώτες, αλλά το σημερινό έχει γίνει μόνο από λίγους....

Και έτσι με αυτό τον τρόπο ο Απολλώνιος μπόρεσε να επιστήσει την προσοχή του φίλου του στο Μονοπάτι και στους Λίγους που το βρίσκουν.

Ο φίλος μας Απολλωνιος ο junior που γράφει τόσο φιλοσοφημενα έχει ανέβει τόσο ψηλα που δεν μας βλέπει.... Σκληρή η μοναξία...

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
Το να ζεις τη Σοφία είναι περισσότερο σημαντικό από να τη γνωρίζεις..

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ
Είναι χαρακτηριστικό του εντελώς απαίδευτου ανθρώπου, να μη μπορεί να σωπαίνει...

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ; ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΕΠΑΡΣΗ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΞΕΡΕΙ..

Και ο νοών νοήτω....

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 12/05/2004 23:31:11

ΓιώργοςΜέλος
13/05/2004, 00:49:42
Δεν είπα ότι έκανες λάθος …. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε τέτοια θέματα…
Υπάρχουν μόνο επιλογές που οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα / δρόμους
όπου το οποιοδήποτε μονοπάτι λειτουργεί από της στιγμή που το διαλέξεις
….
Συντονίζεσαι με κάτι . και όλα παίρνουν μια συγκεκριμένη μορφή / φόρμουλα –
Ένα σούπερ μαρκετ με πιστεύω – φόρμουλες – μορφές - σύμβολα

Έτσι και με τους δαίμονες… θα σου φέρω μερικά παραδείγματα..

Μπορείς να δεις τον Άνθρωπο σαν Ένα μοτίβο (μια ψυχή) όπου ψάχνει να βρει τον δρόμο του από μια χαμένη κατάσταση ένα ανώτερο μοτίβο (έτσι λένε)… ακολουθώντας μια συγκεκριμένη συμπεριφορά (και Αλήθεια)
(σχετικό - Αυτό που πάντα μου αρέσει είναι η Ιεραρχία - άψογο (πέσε και παίρνε ρε νέος)…

Οπότε οι Δαίμονες τα διάφορα συγκυριακά μοτίβα που δεν είναι σύμφωνα με την επικρατούσα συμπεριφορά (συνήθως θρησκεία) είναι επικίνδυνα και απρόσκλητα..(και σε περιμένουν πάντα σε μια σκοτεινή γωνία) και πρέπει να αντιμετωπιστούν .. τα υπόλοιπα είναι αγγελάκια (σύμμαχοι δαίμονες)…

Από την άλλη μεριά μπορείς να δεις τον Άνθρωπο σαν multi πίνακα/συλλογή διαφορετικών πνευμάτων/μοτίβων - το καθένα με την δικιά του ατζέντα και την δυναμική να επιβληθούν και παλεύψουν για resources -… κάτω από μια κεντρική επίγνωση / θέληση .. οπότε αναγνωρίζεις τα δαιμόνια μέσα σου (γνώση εαυτών -δαιμονίων) και τα χρησιμοποιείς ή τα δένεις ( εξου και το δέσιμο) ώστε να πετύχει το τι θέλει η Θέληση/Επιγνωσή σου προς δικό σου όφελος

παίρνεις την απόφαση τι θέλεις να είσαι … και έχεις τα ανάλογα αποτελέσματα…
και τα ανάλογα δαιμόνια…

Γιώργος.
Official porn Instructor … (first lessons are free)

13/05/2004, 04:11:56

quote:
Από την άλλη μεριά μπορείς να δεις τον Άνθρωπο σαν multi πίνακα/συλλογή διαφορετικών πνευμάτων/μοτίβων - το καθένα με την δικιά του ατζέντα και την δυναμική να επιβληθούν και παλεύψουν για resources -… κάτω από μια κεντρική επίγνωση / θέληση .. οπότε αναγνωρίζεις τα δαιμόνια μέσα σου (γνώση εαυτών -δαιμονίων) και τα χρησιμοποιείς ή τα δένεις ( εξου και το δέσιμο) ώστε να πετύχει το τι θέλει η Θέληση/Επιγνωσή σου προς δικό σου όφελος

-ΓΙΩΡΓΟΣ...10 points...
-tel_l us mOre 4 the other les_sons...-

(Apollwnios χαιρε!....υπεροχο το θεμα)

Technoshamanism