ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Big brother - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Big brother - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

libero30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kostakisΜέλος
28/09/2007, 09:42:10
Καλημέρα σε όλους

Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνομιλητές για τα καλά τους λόγια και να τους πω ότι το επίπεδο κάθε συζήτησης διαμορφώνει και τη δική μου συμμετοχή. Αν δεν έκρινα τους συνομιλητές μου ως άτομα που μπορούν να προσφέρουν στους ορίζοντές μου, θα είχα οδηγηθεί σε σιγή μέχρι να ατονήσει το θέμα.
Φίλε KERRY KING ορθώς γράφεις

quote:
Ξέρουμε καλά όμως όλοι μας, πως αποτελούμε ένα πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού...

Η δική μου θεώρηση είναι η εξής (μη "δέσεις" και τα αριθμητικά δεδομένα, κατά προσέγγιση τα θέτω). Για κάθε θέμα, σε κάθε 10 ανθρώπους υπάρχουν 2 που έχουν άποψη τεκμηριωμένη (ενδεχομένως να συμφωνούν ή όχι με τη δική μου, είναι αδιάφορο), 2-3 ικανοί στο συλλογάσθαι αλλά ευρισκόμενοι σε στάδιο πνευματικής νάρκωσης και με ανάγκη ερεθισμάτων για να εκφραστούν, 2-3 εντελώς μονοκόμματοι άνευ επιχειρηματολογίας και κάποιοι που αδυνατούν / αδιαφορούν να συμμετάσχουν στην αναζήτηση. Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να κεντρίσω τους δεύτερους, ακόμα και αν στην πορεία θα βρεθούν απέναντί μου : με την αύξηση της συμμετοχής, αυξάνεται η γονιμότητα του διαλόγου.
Για το θέμα με τους υπαλλήλους στην επιχείρηση όπου ανήκεις θα μπορούσα να σου πω ότι κάποιοι εξ αυτών θα αποδειχθεί ότι έχουν ταπεινά ελατήρια, κάποιοι ίσως περιορισμένες γνώσεις ή ικανότητες και κάποιοι ότι δεν κάνουν σπατάλη. Για μένα αυτό που έκανες δεν είναι ακριβώς τακτική big brother, αφενός γιατί αποτελεί μέρος του ρόλου σου και αφετέρου γιατί δε θίγει κρίσιμα προσωπικά δεδομένα. Αν όμως προεξέτεινες τη συγκεκριμένη λογική και σε δράσεις της μορφής "παρακολούθηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", "παρακολούθηση χρήσης υπολογιστή γενικότερα", "παρακολούθηση χρόνου απασχόλησης / χασομερίου", εκεί θα με έβρισκες αντίθετο. Άλλωστε είμαι της άποψης ότι κάθε οργανωμένη εταιρεία κινείται μέ κάποια projects, συνεπώς αν κάποιοι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τη συμμετοχή τους και να δημιουργούν ελεύθερο χρόνο για αυτούς, αυτό δε δίνει το δικαίωμα στη διοίκηση να τους επιβάλλει περισσότερα καθήκοντα χωρίς την ΑΜΕΣΗ ανταμοιβή τους. Οι αντιοικονομικοί υπάλληλοι ούτως ή άλλως είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.
Για το θέμα με την κουζίνα ή την τουαλέτα πιστεύω ότι αυτά εύκολα αναγνωρίζονται μέσα σε ένα γραφείο. Δε χρειάζονται αστυνομικές μέθοδοι για να επιτευχθούν, χώρια που μία ρητή ανακοίνωση της διοίκησης θα μπορούσε να έχει απτά αποτελέσματα. Το ότι κάποιος/οι είναι κακομαθημένος/οι σε ένα υποσύνολο ατόμων, δε νομιμοποιεί την ποινικοποίηση της δράσης του υποσυνόλου, άλλωστε κάθε τέτοια ομάδα αποβάλλει στην πορεία τα μέλη που δεν "ανήκουν" σε αυτή.
Φίλε europaios2 είμαι περασμένα 32 και δεν μπορώ να πω ότι στη ζωή μου αντιμετώπισα τρομερές δυσκολίες, ίσως κακοτυχίες όσον αφορά κάποιους τομείς, αλλά γενικά μπορώ να θεωρηθώ του "μεσαίου χώρου" (όχι πολιτικά )
Φίλε Στράτο, συμφωνώ με το γενικότερο πλαίσιο του κειμένου σου. Είμαι πάντα της άποψης ότι προκειμένου να καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά, είναι καλύτερα να αναζητούμε και να κόβουμε τα "ζιζάνια" ένα προς ένα. Προτιμώ εγώ να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και να προσπαθώ να βελτιώσω το ποσοστό της κοινωνίας που μου αντιστοιχεί, παρά να επιβάλλω συλλήβδην χαρακτηρισμούς και λύσεις (βλέπε "άξονας του Κακού", "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας", "οι αλήτες των Εξαρχείων", "οι κακοί αναρχικοί" κλπ.κλπ.). Στο κάτω της γραφής, φίλοι μου, δεδομένου ότι σε κάθε δράση ή δημιουργία, τεχνολογικής φύσεως, υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας, στατιστικώς είναι αδύνατον να πειστώ ότι οι "ελέγχοντες" τις κάμερες είναι καλύτερου σιναφιού από τους υποψήφιους ελεγχόμενους. Αυτό σημαίνει ότι, μπορεί να αποφεύγω π.χ. τον τσαντάκια, δεν είναι σίγουρο ότι γλυτώνω από τον ηλεκτρονικό ματάκια, μπορεί να μειώνονται π.χ. τα ατυχήματα, δεν αποφεύγεται όμως η δυνητική επιλεκτική δίωξή μου σε κάποια, έστω και επουσιώδη, παράβαση του Κ.Ο.Κ. (εγώ είμαι πεζός, οπότε δεν πιάνομαι...χαχαχαχα), μπορεί ο ηλεκτρονικός έλεγχος να σώζει τα παιδιά από κινδύνους στο ίντερνετ ή τις εταιρίες από χαμένες "δήθεν" εργατοώρες, αλλά αυξάνει το ενδεχόμενο παραβίασης προσωπικών δεδομένων, υπεξαίρεσης ποσών κλπ. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και φοβάμαι ότι για κάθε προληπτική δράση που θα μου αναφερθεί ως επιχείρημα, θα μπορώ να αναφέρω δύο και τρεις περιπτώσεις όπου αυτού του είδους η πρόληψη, εκτός της επιλεκτικότητας, δηλαδή της παραβίασης της ισότητας των ανθρώπων, θα επέφερε και περιορισμό βασικών μορφών ελευθερίας, οι οποίες επειδή ακριβώς είναι ενοχλητικές για πολλούς, παρουσιάζονται ως υπερβατικές ή και τεχνηέντως αλλοτριώνονται στην πράξη, ακριβώς με σκοπό την κατάργηση ή το σταδιακό περιορισμό τους. Γενικά φίλοι μου, αυτή η επίθεση "προστασίας" και "ασφάλειας" που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια, εμένα με κάνει πολύ καχύποπτο, για το λόγο ότι δε διερευνά όχι μόνο τις αιτίες δημιουργίας αυτών των παθογενών κοινωνικών καταστάσεων, αλλά ούτε τις δυνατότητες δράσης μέσω εξατομίκευσης της παραβατικής συμπεριφοράς. Π.χ. η περίπτωση της Ομόνοιας που έχει αναφερθεί... η αστυνομία γνωρίζει, το θέμα είναι ότι είτε δε θέλει, είτε δεν έχει την κατάλληλη στήριξη για να προβεί σε συγκεκριμένες δράσεις "κάθαρσης" της περιοχής και όταν λέω στήριξη, εννοώ τη νομοθετική εκείνη ρύθμιση που θα οδηγούσε σε σκληρά μέτρα εναντίον των ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πέραν πάσης αμφιβολίας κακοποιών στοιχείων. ΆΛλο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση των τραπεζιών που στήνουν στα πεζοδρόμια οι καφετέριες ή τα Bar : κανένας δε θα υποστηρίξει τις διωκτικές αρχές όταν θα πράξουν το προβλεπόμενο, αντίθετα ο υπόκοσμος (βλέπε νονοί, μπράβοι, πορτιέρηδες κλπ.) θα δράσουν αναλόγως. Και επ' αφορμή αυτής της περίπτωσης, μπορεί να μου πει κάποιος πόση περισσότερη ασφάλεια σας προσφέρουν οι κάθε λογής σεκιουριτάδες ή φουσκωτοί που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά σε σχέση με τους κινδύνους που δημιουργεί τόσο η ίδια τους η συμπεριφορά, όσο και η - σύνηθης - "πρόσληψή" τους σε περιπτώσεις ξεκαθαρισμάτων ή εκβιασμών;
Ξεφεύγω από το θέμα, αλλά μερικές φορές με "τραβάει" το ίδιο. Η συνέχεια αργότερα, γιατί θα με απολύσουν από το ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!!!!

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

28/09/2007, 10:22:50
Καλημέρα φίλοι μου,

Παρόλο που κάθε δευτερόλεπτο που περνάει μου είναι υπερπολιτιμο την συγκεκριμένη περίοδο, είναι τόσο ενδιαφέρουσα η κουβέντα μας που δεν αντέχω να μην μπω στον πειρασμό να την συνεχίσω. Θέλω κι εγώ να σας ευχαριστήσω για το επίπεδο που έχουμε στο παρόν θέμα.

Η αλήθεια πιστέυω βρίσκεται κάπου στην μέση, αλλά όπως έχω πει και στον φίλο europaios2 σε κάποιο άλλο θέμα, κάποιοι είναι πιο ρομαντίκοί και πάνε ενάντια στο σύστημα, ενώ κάποιοι προσπαθούν να εισχωρήσουνε στο σύστημα προκειμένου να το ελέγξουν και να το προστατεύσουνε.

Τα ακραία ίσως για κάποιους φαινόμενα που συμβαίνουν στον χώρο εργασίας μου αποτελούν ένα παράδειγμα του πως η αδιάκριτη ματιά της κάμερας θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στο γενικό σύνολο. Στο πρόβλημα με την σπατάλη στα αναλώσιμα σκεφτείτε και τι παραπάνω θετικά μπορούνε να προκείψουν πέρα από την συνδρομή στην προστασία του περιβάλοντος. Ορθολογική χρήση των αναλωσίμων θα μπορούσε να σημαίνει μείωση των δαπανών σε αναλώσιμα, που θα μπορούσε να σημαίνει κεφάλαιο για την στήριξη των χαμηλών μισθών του γραφείου (λέμε τώρα....).

Να σας πω και ένα άλλο παράδειγμα. Εταιρείες μεταφορών παρακολουθούνε δορυφορικά τα φορτηγά τους και ανά πάσα στιγμή γνωρίζουν άμα οι οδηγοί τους είναι στα δρομολόγιά τους ή την έχουνε αράξει κάπου και κοιμούνται. Ο έλεγχος αυτός πέτυχε την καλύτερη απόδοση από την μεριά των οδηγών, την δυνατότητα παροχής ανταγωνιστικότερου προϊόντος και τελικά την μείωση του τελικού κόστους προς τον πελάτη - δηλαδή εμάς τους ιδίους. Οι "καημένοι¨οι οδηγοί νιώθουν όμως πως καταπατούνται τα δικαιώματά τους, γιατί άμα σταματήσουνε πχ να κάνουνε την ανάγκη τους σε κάποιο μέρος, αμέσως χτυπάει το κινητό τους και τους ρωτάνε από την εταιρεία που βρίσκονται..... Φαύλος κύκλος, έχει τα στραβά του αλλά θα μπορούσε να έχει τα μέγιστα θετικά αποτελεσματα.

Κοντός ψαλμός αλλελούηα, θα μπούνε κάμερες στα γήπεδα και θα δούμε τα αποτελέσματα κατά πόσο θα βελτιωθεί η εικόνα.

Φίλε Ευστράτιος θα μπορούσα να απαντήσω ένα προς ένα τα ερωτήματα που θέτεις, δεν είναι όμως εκεί η ουσία της κουβέντας μας. Είναι πόλύ πιο σύνθετο το ερώτημα που μας έθεσε ο φίλος kostakis και σίγουρα δεν αξίζει να το περιορίσουμε.

quote:
ο σταθμός του Αργοστολίου (όπου μένω)....

θα με απολύσουν από το ΔΗΜΟΣΙΟ.....

Για να το καταλάβω, είσαι δημόσιος υπάλληλος στο Αργοστόλι ?????
Νομίζω πως θα αρχίσω να σε μισώ

28/09/2007, 10:29:00
-ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
-ΤΟ "ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ"
-ΘΥΜΑΜΑΙ 2 ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30-35 ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ 1 ΣΥΡΙΓΚΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΤΟΥ. ΗΤΑΝΕ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΖΕΥΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ! (ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ ΕΙΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ).
-ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΒΡΑΔΑΚΙ, ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 7-8 ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΛΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ. ΚΑΠΙΟΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΚΑΝΑΝ. ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΑΤΟΜΑ. ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΧΩΣΑ ΤΗ ΚΕΦΑΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΩ ΑΜΕΣΩΣ!
-ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ! ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΕΣΗ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΕΚΙ. Ε! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!
-ΟΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΦΙΛΕ ΕΥΣΤΡΑΤΙΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΕ, ΣΥΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
---ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ! ΤΟΥΣ ΑΕΡΓΟΥΣ! ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΚΟΠΗ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΕΙΕΣ. ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ...Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 95% ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ! ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ 3 ΚΑΙ 4 ΔΟΥΛΕΙΕΣ , ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΝΑΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!
-ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ! ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΔΥΣΤΧΩΣ ΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η' Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΙΓΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ, ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Η' ΤΟΥ ΟΤΕ, Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
------ΕΞΑΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΧΩΡΟΙ ΟΠΟΥ ΣΥΝΟΣΤΙΖΟΝΤΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η' ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Ε! ΑΣ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΜΕΡΕΣ!
--ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Η' ΤΟ ΠΟΠΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΑΣ! Ε! ΜΕΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ. ΕΝΑ ΤΑΝΚΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΚΕΙ! ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ! ΔΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ! Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ,
-ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2 ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΠΕΖΟΣ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Η ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ Η΄ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΟ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

28/09/2007, 12:49:59
Κύριοι πολύ καλημέρα σας !!

Σίγουρα ένα τέτοιο μέτρο παρακολούθησης θα είχε και τα θετικά του. Αλίμονο... αλλιώς δεν θα συζητούσαμε.
Το θέμα όμως είναι να εξετάσουμε και τους βαθύτερους λόγους για τους οποίους θα μας επιβάλουν κάτι τέτοιο. Και λέω επιβάλουν γιατί πάντα έτσι γίνεται και πάντα στα πλαίσια της δημοκρατίας.

Είσαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα ακραία, κατά τη γνώμη μου, μέτρα ελέγχου και παρακολούθησης τα εμπνεύστηκαν οι "διοικούντες" για το καλό του συνόλου ;
Αν είσαστε εσείς σίγουροι, είμαστε οκ.
(παιδιά δεν αναφέρομαι σε σας αλλά γενικότερα)

Εγώ όμως δεν είμαι και δεν μπορώ να πειστώ από τις δήθεν καλές προθέσεις τους, γιατί πολύ απλά δεν το έχουν ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν και δεν μου δείχνουν έστω και στο ελάχιστο μια καλή πρόθεση.

Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι, που κάνουν τα στραβά μάτια στην μόλυνση του πλανήτη ;
Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι, που κάνουν τα στραβά μάτια στα παιδάκια που πεθαίνουν στην Αφρική ;
Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι, που κάνουν τα στραβά μάτια στις φαρμακευτικές που μας κάνουν πειραματόζωα ;
Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι, που κάνουν τα στραβά μάτια στις πιο φθηνές πηγές ενέργειες από το πετρέλαιο ;
Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι, που κάνουν τα στραβά μάτια στους μεγαλοεμπόρους ναρκωτικών που σκοτώνουν τους νέους ;

Πείτε μου ρε παιδιά, πως μπορώ να πειστώ για καλές προθέσεις από αυτούς τους ανθρώπους ;

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι τίμημα μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουμε, αν συμφωνήσουμε με τέτοια μέτρα ;
Τι βαρύτητα θα έχει αυτό που θα μας προσφέρουν, σε σχέση με αυτό που θα μας στερήσουν ;

Σε μια τέτοια περίπτωση, το ταξίδι πάρα πολύ δύσκολα έχει επιστροφή...

Στράτος

μέτρον άριστον
28/09/2007, 13:11:20
Στράτο "αυτοί" μήπως τελικά είμαστε "εμείς" ???
28/09/2007, 18:14:24
quote:
KERRY KING:
Το επιχείρημα περί "απόκρυψης λόγω αρνητκής διαφήμησης" δεν το θεωρώ σοβαρό.
Γιατί?
quote:
KERRY KING:
Εσύ όπως το θέτεις λές πως δεν γίνονται κλοπές πχ στους σταθμούς των Μετρό και γίνονται βιασμοί έξω από αυτούς. Χρησιμοοιώ παράδειγμα προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αν αυτό λοιπόν εννοείς έχεις στοιχεία να παραθέσεις ?

Ναι αυτό εννοούσα. KERRY KING δεν έχω στοιχεία, και μιλούσα υποθετικά, προσπαθώντας να δώσω τις πιθανές εκδοχές.
Αν όμως δεν γίνονται βιασμοί έξω από τα μετρό άρα δεν χρειάζονται και οι κάμερες.

quote:
KERRY KING:
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα που έχεις ανοίξει φίλε kostakis, περιορίζουμε την κουβέντα μας στις κάμερες και στα λαμόγια που θα κοστολογήσουνε τις υπηρεσίες τους στο δεκαπλάσιο του κόστους. Εδώ τίθεται το θέμα για το κατά πόσο ελεγχόμενη πρέπει να γίνει η "κοινωνία" (για να το γενικεύσουμε) μας. Για λόγους ασφάλειας ο καθένας μας έχει την άποψή του (ανάλογα και του τι ρισκάρει ο καθένας θά'λεγα), υπάρχουν όμως και άλλα θέματα, η χρήση και διαχείρηση των φυσικών πόρων (που μαθηματικά λιγοστεύουνε), το φυσικό περιβάλον (που μαθηματικά εξαφανίζεται) η υγεία μας (που μαθηματικά χειροτερεύει), είναι τόσα πολλά.....

Γνώμη μου είναι πως η φθίνουσα πορεία των παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας - επακόλουθο της κακιάς έννοιας περί ελευθερίας. Η δική μου γνώμη είναι πως πρέπει να μπει ένα φρένο. Σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο θα λέγαμε "ενημέρωση - αυτοσυκγράτηση - παιδεία" και άλλα τέτοια χαριτωμένα... Μήπως τελικά κοροϊδευόμαστε όμως ?

Όλα αυτά τα χρεώνεις στους καταναλωτές - απλούς ανθρώπους? Οι λόγοι που καταστρέφεται το περιβάλλον είναι νομίζω εκτός θέματος, εσύ όμως θες να το συσχετίσεις με τον έλεγχο της ζωής του λαού.
Με πρόστιμα δεν μπορείς να επαναφέρεις τους φυσικούς πόρους πίσω στην Γαία, δεν καταλαβαίνει από χαρτονομίσματα, αυτή. Τις παίρνεις 10 λίτρα πετρέλαιο από τα σωθικά της, το αμολάς ως διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και μαζούτ στην θάλασσα και τις δίνεις για αντάλλαγμα ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ? Να το κάνει τι?
Η συγκοινωνία και η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται σε αυτό και εδώ θα μπορούσα να πω πως κι εσύ, πολύ ρομαντικός είσαι.

Οι πόροι που μαθηματικά λιγοστεύουν και ταυτόχρονα ρυπαίνουν το περιβάλλον είναι τα πετρελαιοειδή. Όπως ξέρεις δεν μπορεί να κάνει ο καθένας εξόρυξη πετρελαίου. Αυτά μας δίνουν, αυτά καταναλώνουμε.

Η μόλυνση ξεκίνησε από την βιομηχανική επανάσταση δεν έγινε ξαφνικά. Από τότε μέχρι σήμερα πάντα ο λαός {«εμείς» όπως λες στο τελευταίο μήνυμα} τρώγαμε το αγγούρι και ο καπιταλισμός καλά ανθούσε και ανθεί. Τώρα ξαφνικά το χρεώνουν στους καταναλωτές πάρε λέει την οικολογική λάμπα, μην μολύνεις. έχε απλά την συνείδηση σου καθαρή (από τις ενοχές που σου φορτώνουμε μέσω οικολογικών μηνυμάτων) και θα καθαρίσει το περιβάλλον. Βάζουν αυστηρούς νόμους και όρια ρύπανσης στα αναπτυγμένα κράτη (για να τα οικονομάνε) και μεταφέρουν τα εργοστάσια σε χώρες που δεν ισχύουν οι περιορισμοί (πάλι τα κονομάνε χρησιμοποιώντας τον εργάτι-δούλο) και ρυπαίνουν αβέρτα.
(Για την ιστορία, το πόσιμο νερό και το χαρτί είναι ανανεώσιμοι πόροι.)

quote:
KERRY KING:
Φίλε kostakis, χωρίς παρεξήγηση εμένα μου φαίνονται αμπελοφιλοσοφίες όλα αυτά και για να χρησιμοποιήσω και μια φράση του λαού, "τα αυγά δεν βάφονται με πορδές". Το να ελπίζω σε έναν καλύτερο κόσμο στον οποίο θα υπάρχει αλληλοσεβασμός και κοινή προσπάθεια για ευημέρία, το θεωρώ πλέον άσκοπο και ουτοπιστικό. Ίσως και να με πήρανε τα χρόνια, δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά τις απόψεις σου (και του libero) τις είχα πριν από 10 χρόνια, όσο μεγαλώνω λαο χώνωμαο στο "σύστημα", τόσο προσγειώνομαι στην σκληρή πραγματικότητα.

Αναφέρεσαι στο σύστημα και την σκληρή πραγματικότητα? Ποιος τα επέβαλε? Μας αρέσει αυτό το σύστημα/πραγματικότητα? Αν όχι, τι κάνουμε για να το αλλάξουμε?.

Έτσι με λίγα λόγια θα μπορούσα να σου πω πως, όπως μοιρολατρικά, δέχεσαι την σκληρή πραγματικότητα και το σύστημα, έτσι και να δεχτείς και την σκληρή πραγματικότητα της εταιρίας σου (sprinkler, τάπερ, φωτοτυπίες).

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή

quote:
KERRY KING:
Εδώ και δύο χρόνια προσπαθώ πέραν τον καθηκόντων μου να δημιουργήσω οικολογική συνείδηση στους υφιστάμενούς μου.
Νομίζω πώς το να δημιουργήσεις οικολογική συνείδηση σε τόσο μεγάλη ηλικία είναι τζάμπα κόπος ειδικά αν οι υπάλληλοι είναι 35 ετών και «κατάλαβαν» πως με πορδές αυγά δεν βάφονται και προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα της ζωής, όπως εσύ.
quote:
KERRY KING:
Μέχρι που βρήκα την λύση. Το γύρισα το θέμα στην σπατάλη χαρτιού και έπεισα ότι γίνεται αλόγιστη χρήση. Κατάφερα να μπούνε κωδικοί στο φωτοτυπικό και πλέον θα ελέγχεται η χρήση και η ποσότητα του κάθε υπαλλήλου. Θα αποκαλύψω τους σπάταλους (στην ουσία τους ασυνείδητους) και θα λάβω μέτρα. Τακτική BIG BROTHER δεν είναι αυτή ??? Μου δίνεις άδικο ????
Η εταιρία είναι ιδιωτικός χώρος και όποιος κάνει ζημιά σε αυτήν θα πρέπει να τιμωρείται. Άρα εγώ δεν σου δίνω άδικο.

quote:
KERRY KING:
Τακτική BIG BROTHER αναγκάζομαι να εφαρμόζω και να σου πω και κάτι ? Θα γούσταρα να είχα μια κάμερα στην τουαλέτα για να δω ποιός μαλάκας "βγάζει τον λαιμό του" και δεν τραβάει το καζανάκι, ποιός μαλάκας την έχει δει sprinkler και τα κάνει μαντάρα....

Με κάμερες στην τουαλέτα και την κουζίνα είναι παραλογισμός. Oύτε στο big brother δεν είχαν βάλει.
(Αυτά τα ριάλιτι απ' οτι φαίνεται μας επηρέασαν αρκετα )

Αφού η τουαλέτα είναι κοινή και κάποιοι την λερώνουν σημαίνει πως τους αρέσει η βρομιά, άρα μην την καθαρίζεις.
Φτιάξε δική σου τουαλέτα και με δικό σου κλειδί να την χρησιμοποιείς μόνο εσύ και ας βρομήσουν οι άλλοι.

Ποιος όμως ξέρει, μπορεί εσύ να είσαι αυτός που λερώνει την τουαλέτα Γιατί δηλαδή να βγάζεις τον εαυτό σου καθαρό και να βάζεις κάμερα και οθόνη στο γραφείο σου? Περισσότερες ευθύνες έχουν, μεγαλύτερο μισθό παίρνουν, ποιος όμως λέει ότι οι προϊστάμενοι είναι πιο καθαροί? Κακό πράγμα η αλαζονεία.
Μ’ αυτόν τον τρόπο προσβάλλεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια άσε που δημιουργείται αρνητικό κλίμα και απέχθεια προς την διεύθυνση και εσκεμμένη χαμηλή απόδοση τις δουλειάς των υπαλλήλων, ως εκδίκηση.

Αν πάλι θες τόσο πολύ να βάλεις κάμερα, βάλε οθόνη όχι μόνο στο γραφείο σου αλλά σε όλους τους χώρους, να βλέπουν όλοι. Αυτό το θεωρώ πιο δίκαιο και να δεις τότε, πως θα στρώσουν όλοι.

Φυσικά και μπορείς να βάλεις ανενόχλητος κάμερες, χωρίς να ρωτήσεις τους υφιστάμενους. Δεν πρόκειται να αντιδράσει κανένας. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι «προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα» όπως λες και δημιουργία της νοοτροπίας του "γείτονα σου με το νερό". Μίσος προς τους πάντες, γιατί η ζωή είναι σκληρή και άδικη και πέρασμα αυτού του τρόπου σκέψης και προς τα παιδιά τους.

quote:
Ευστράτιος
ΥΓ. φίλε kostaki, "μου κάνει" πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι κι εκφράζεσαι και μακάρι να μπορούσες να έγραφες πιο συχνά.

Μακάρι να μπορούσα να εκφράζομαι κι εγώ έτσι, αλλά δυστυχώς δεν διάβαζα όταν έπρεπε

quote:
europaios2
ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ! ΕΤΣΙ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΣΗΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 80% ΜΑΛΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!
Ακριβώς

quote:
europaios2
ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ! ΔΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ! Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ,

Ποιο πολίτευμα? Εκλεγόμενη τυραννία? Είδες χτες την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ? Είδες τι έγιναν οι ψήφοι μας? Για ποιο λόγο είναι κρυφή η καταμέτρηση και οι εκλογές. Προσωπικά, θα ήθελα η ψήφος μας να είναι φανερή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα την στιγμή που δεν έχουμε χούντα αλλά δημοκρατία (όπως λένε). Εκεί, γιατί δεν βάζουν κάμερες?

...perche io sono libero
28/09/2007, 19:03:56
Θυμάστε κάποια ψυχή, που συχνά πυκνά έκανε αναφορά στη συγχρονικότητα ;

Πριν από λίγο παρακολουθούσα μια σειρά, όπου κάποια στιγμή μια γυναίκα αναφέρει έτσι ακριβώς το παρακάτω :

«Ο άνθρωπος που ανταλλάσει την ελευθερία για την ασφάλεια, δεν αξίζει να πάρει κάτι από τα δύο»
Βενιαμίν Φραγκλίνος

Δεν είναι περίεργο ;

ΥΓ. η σειρά λόγο ώρας, δεν ήταν Βραζιλιάνικη. Ήταν dvd.

Στράτος

μέτρον άριστον
28/09/2007, 19:15:24
quote:
KERRY KING
Στράτο "αυτοί" μήπως τελικά είμαστε "εμείς" ???

Μα αυτό λέω... "εμάς" δεν εμπιστεύομαι.

Το "μέσο" από μόνο του δε μπορεί να κάνει κακό.

quote:
libero
Μακάρι να μπορούσα να εκφράζομαι κι εγώ έτσι, αλλά δυστυχώς δεν διάβαζα όταν έπρεπε

Κάνω ότι δεν καταλαβαίνω... και σου λέω ότι με συγκίνησες με τα καλά σου λόγια.

Στράτος

μέτρον άριστον
29/09/2007, 14:51:46
Φίλε libero κάπου μου δίνεις την εντύπωση ότι κάνεις χαβαλέ μαζί μου και απλά θες να κάνεις αντίλογο. Μην το πάρεις στραβά αυτό που λέω, απλά αυτή η εντύπωση μου δίνεται....

Προσπαθώ να κάνουμε ουσιαστική κουβέντα με τις λιγότερες δυνατές υποθέσεις, γι'αυτό και δεν δέχομαι τις απόψεις σου περί αρνητικής διαφήμησης και μετακύλησης της εγκληματικότητας. Καταθέσαμε και οι δύο τις απόψεις μας, χωρίς να έχουμε στοιχεία δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε άλλο σε αυτό το κομμάτι.

Τα προβλήματα που έθεσα ως παράδειγμα, δεν τα έθεσα για να τα χρεώσω στους απλούς ανθρώπους. Έθεσα θέματα για τα οποία πιστεύω πως χρειάζεται πλέον ο έλεγχος προκειμένου να μην υπάρξει μη αναστρέψιμη κατάσταση. Οπότε και η καταστροφή του περιβάλοντος δεν πιστεύω πως δεν αφορά το θέμα μας. Σίγουρα τα 10 λίτρα πετρέλαιο που θα βγούνε από τα σωθικά της γής θα γυρίσουνε πίσω ως καυσαέριο και μαζούτ. Υπάρχει όμως μια διαφορά, μπορούνε να γυρίσουνε πίσω από την κατανάλωση που θα κάνουν 50 άνθρωποι για να μετακινηθούν με ένα λεοφωρείο, μπορεί όμως να είναι και η κατανάλωση ενός μόνο ανθρώπου ο οποίος μαρσάρει την κουρσάρα του άσκοπα και βολοδέρνει στους δρόμους. Πήρα ένα ακραίο παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Μιλάμε για ατμοσφαιρική ρύπανση και λαμβάνουμε το μέτρο του δακτυλίου. Δεν λύνει το πρόβλημα, σίγουρα όμως η κατάσταση θα ήτανε πολύ χειρότερη άμα δεν υπήρχε. Φαντάσου να υπήρχε δακτύλιος σε όλο το λεκανοπέδιο και να μένανε τα μισά αυτοκίνητα ακινητοποιημένα κάθε δεύτερη μέρα. Δεν θα υπήρχε διαφορά ? Δεν είναι μέτρο το οποίο απαιτεί έλεγχο ??? Δεν επιρεάζει άμεσα το περιβάλον ? Δεν θα είχε ωφέλη ?????

Διαφωνώ κάθετα πως είναι αργά να δημιουργήσεις οικολογική συνείδηση σε προχωρημένη ηλικία. Όσο ζω ελπίζω, μπορεί όντως να είμαι χαζορομαντικός. Η γυναίκα μου προέρχεται από μία χώρα που η γούνα είναι το πιο φυσικό πράγμα που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας. Χρειάστηκε λίγη επιμονή και ορισμένα σκληρά βίντεο να την κάνω να συνειδητοποιήση το έγκλημα. Τώρα έχει γίνει υπέρμαχος κατά της γούνας και κάνει αγώνα να πείσει τους συμπατριώτες της ότι είναι έγκλημα. Έχει επιτυχίες....

Το να φτιάξω την δική μου τουαλέτα και να αφήσω τους άλλους στην μοίρα τους είναι στρουθακαμηλισμός. Δεν περίμενα από έναν επαναστάτη σαν εσένα να μου κάνει τέτοια προτροπή Κολλάς στην κάμερα, δεν είναι μόνο η κάμερα λύση, θα μπορούσε να είναι και η καθαρίστρια η λύση που να ελέγχει τον χώρο μετά την χρήση του καθενός... Στο κάτω-κάτω αυτή η κακομοίρα τραβάει τα πάνδεινα με την αναισθησία κάποιον. Τα υπόλοιπα περί προιστάμενου-μίσους-αλαζονείας υα αφήνω ασχολίαστα γιατί θα βγούμε εκτός κουβέντας... Πάντως δεν με νοιάζει να με μισήσουνε αν πρόκειται να κάνω κάτι καλό. Μπορεί να με μισούνε ήδη και να με λένε ρουφιάνο, μην σου πω που τα γράφω αυτά. Η δουλειά μου κρίνεται από αλλού και άν κάποιοι με μισούνε γιατί προσπαθώ για το καλό χαλάλι. Τώρα εσύ φυσικά θα με ρωτήσεις "και ποιός είσαι εσύ που κρίνεις τι είναι καλό" και άλλα τέτοια "επαναστατικά"... Σου απαντάω λοιπόν πως ξέρω τι έιναι καλό γιατί έχω εμπιστοσύνη στην κρίση μου, γιατί έχω πάρει αποφάσεις που έχουνε βγει σωστές, γιατί δεν φοβάμαι να παίρνω την ευθήνη, γιατί στην τελική μας πιάνουνε στον ύπνο μια ζωή γιατί φοβόμαστε να κάνουμε αυτό που πρέπει και μια ζωή περιμένουμε από άλλους να δουλέψουνε το σύστημα. Εμείς είμαστε το σύστημα, άμα το δουλέψουμε σωστά θα δουλέψει και αυτό σωστά. Ελπίζω να πήραμε το μάθημά μας με τις πυρκαγιές και να αρχίσουν πλέον οι άνθρωποι να λειτουργούν. Ζούμε σε ένα σύστημα, μας αρέσει δεν μας αρέσει έτσι είναι......

kostakisΜέλος
01/10/2007, 09:25:08
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους

Φίλε KERRY KING, παρότι η τοποθέτησή σου σχετικά με τον εργασιακό χώρο, αλλά και τις δράσεις που αναλαμβάνονται από εταιρείες για αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της εργασίας είναι η άκρως ρεαλιστική, αυτή που αποτυπώνει την πραγματικότητα στο 110%, φοβάμαι ότι προσεγγίζει το θετικό της ιστορίας μόνο από την πλευρά της εργοδοσίας, ενώ αντίθετα (και παρότι δέχομαι την ύπαρξη "κακών" υπαλλήλων) δεν παρέχει κανένα όφελος στους εργαζόμενους των εταιρειών αυτών, τους οποίους κρίνουμε αρνητικά, χωρίς να είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε τη δική τους εργασιακή κατάσταση. Με αυτό εννοώ ότι αυξάνεις σημαντικά τις πιθανότητες ευσυνείδητης επαγγελματικής συμπεριφοράς ενός υφισταμένου, όταν αποδεικνύεις στην πράξη την ικανότητά σου να διευθύνεις, αλλά και το σεβασμό σου απέναντι σε αυτόν που αποτελεί τη βάση της πυραμίδας. Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε τα αποτελέσματα έρευνας (ξέρω, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πραγματοποιηθεί) στην οποία να αποδίδεται αξιολόγηση σε κάθε κατηγορία συμμετεχόντων σε μία επιχείρηση; (υπάλληλοι, προϊστάμενοι, διευθυντές, ακόμα και μέτοχοι); Είστε σίγουροι ότι η θετική αξιολόγηση θα ήταν υψηλότερη για τα υψηλότερα κλιμάκια ή μήπως έχουμε την απαίτηση να απαιτούμε επαγγελματισμό παρέχοντας αποκλειστικά εξουσιομανία και πυγμή;

quote:
Για να το καταλάβω, είσαι δημόσιος υπάλληλος στο Αργοστόλι ?????

quote:
ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΔΥΣΤΧΩΣ ΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η' Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Ναι, είμαι δημόσιο υπάλληλος στο Αργοστόλι και όχι φίλε Ευρωπαίος δεν ισχύει αυτό που λες, αρκεί να είσαι πραγματικά επαγγελματίας στη δουλειά σου.
Για το θέμα με τον ηλεκτρικό και το μετρό που αναφέρει ο Ευρωπαίος, γνωρίζω εξ ιδίας πείρας ότι έχει δίκιο, αλλά μήπως θα έπρεπε να διερευνήσουμε πρώτα το ΓΙΑΤΙ η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις καθίσταται ανεπαρκής ή "ανεπαρκής", ενώ σε άλλες είναι υπέρ το δέον αποτελεσματική; Μήπως γιατί στη δίωξη της διακίνησης ναρκωτικών δε χρειάζεται και ιδιαίτερο "ζορι", ενώ αντίθετα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο "ενδιαφέρον" είτε στα μιζογόνα πρόστιμα της τροχαίας, είτε στη βίαιη καταστολή δράσεων που αντιπολιτεύονται την εκάστοτε εξουσία; Λέω... μήπως;
Για το θέμα με τους μετανάστες, φίλε Ευρωπαίος, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Είναι καλό να έχεις κάποια υποστηρικτικά στοιχεία (αν και προσωπικά θεωρώ ότι δε χρειάζονταν καθόλου, αρκεί να υπήρχε η κατάλληλη παιδεία στη χώρα μας, αλλά εδώ ανοίγει τεράστιο κεφάλαιο και δε θα το αναλύσω περαιτέρω), αλλά είναι λίαν επικίνδυνο να βασίζεις τον εργασιακό και ασφαλιστικό ιστό ενός κράτους στη δουλειά των μεταναστών. Το κοινωνικό αποτέλεσμα θα το δούμε εντός της προσεχούς 15ετίας (αν δεν προκύψει κάτι πολύ μεγαλύτερο...) και να είστε σίγουροι ότι οι επόμενες γενεές δε θα το διασκεδάζουν καθόλου!
Για το αν έχουν την τεχνική δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα σε ιδιωτικούς χώρους, αυτό δε συζητείται. Για το αν έχουν την πνευματική "αφέλεια" να το προβλέψουν, ούτε λόγος. Για το αν έχουν την πολιτική θρασύτητα να το νομιμοποιήσουν στην πορεία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και πίστεψέ με, όταν θα το νομοθετήσουν, θα μας πείσουν πάλι για τους κινδύνους που διατρέχουμε μέσα στο σπίτι, για τις κακές babysitters που δέρνουν τα παιδιά μας (το γιατί χρειάζονται οι babysitters δε θα μας το πουν), για τους διαρρήκτες που παραμονεύουν για να μπουν στο σπίτι μας, για την οικογενειακή βία που δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη, ακόμα-ακόμα και για τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών εξ αποστάσεως ή του ρομπότ που θα κάνει τις μικροδουλειές του σπιτιού. Κρατήστε αυτές τις τοποθετήσεις σε μία γωνία του μυαλού σας και θα τις ξαναβρούμε μπροστά μας (μαζί με καμία δύο που δε μου ρχονται πρωινιάτικα...)
Φίλε Ευστράτιε, πολλές ερωτήσεις κάνεις, μήπως είσαι "ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ";
Ακόμα περισσότερο : μήπως είσαι υποψιασμένος; ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!!
Ταξίδι με επιστροφή; άσε, είναι πολύ "ακριβό" το εισιτήριο της επιστροφής σε κάποιες βασικές ανθρώπινες ελευθερίες και ιδανικά, ας ακολουθήσουμε τους έξωθεν επιβαλλόμενους μονοδρόμους. Άλλωστε, το μοντέρνο και το μυστήριο δεν έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον;
Φίλε libero

quote:
Τώρα ξαφνικά το χρεώνουν στους καταναλωτές πάρε λέει την οικολογική λάμπα, μην μολύνεις. έχε απλά την συνείδηση σου καθαρή (από τις ενοχές που σου φορτώνουμε μέσω οικολογικών μηνυμάτων) και θα καθαρίσει το περιβάλλον.

Έξοχη η τοποθέτησή σου περί ψυχολογικής πίεσης με τη μορφή της ενοχικότητας και των τύψεων που οργανωμένα πλέον πλασάρεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και όχι μόνο. Δες π.χ. την ευθύνη σου για τα παιδάκια που διψάνε στην Κένυα και φρόντιζε να αγοράζεις μόνο εμφιαλωμένο νερό " " που τους παρέχει νερό από τα κέρδη του. ΤΙ ΠΟΝΟΨΥΧΙΑ....

quote:
Αναφέρεσαι στο σύστημα και την σκληρή πραγματικότητα? Ποιος τα επέβαλε? Μας αρέσει αυτό το σύστημα/πραγματικότητα? Αν όχι, τι κάνουμε για να το αλλάξουμε?.

Τι κάνουμε; πίνουμε τον καφέ μας βρίζοντας τα "καθίκια" που διαμαρτύρονται για το άρθρο 16 ή το 24 για παράδειγμα. Ή αρνούμαστε να ενταχθούμε σε οργανώσεις πολιτών για την (αραιά και που) περιπολία δασοπυρόσβεσης που οργανώνει ο δήμος μας, με το αιτιολογικό ότι ο νόμος δεν το επιβάλλει. Δεν είναι δράσεις για τη βελτίωση της σκληρής πραγματικότητας αυτές;
Για το θέμα με τις τουαλέτες, μπορώ να θυμηθώ την τελευταία εταιρεία που εργαζόμουν, που λίγο καιρό πριν φύγω, είχαν κλειδώσει τις αντρικές τουαλέτες (εκ της διοικήσεως, που ήταν και οι μόνοι που είχαν κλειδιά) με το αιτιολογικό ότι κάποιοι τις λέρωναν και όλοι οι υπαλληλοι (άντρες και ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!!!) πηγαίναμε στην ίδια τουαλέτα. Τα σχόλια περί διοικητικής μέριμνας και ικανότητας στο διοικείν, δικά σας!
Φίλε KERRY KING

quote:
Μιλάμε για ατμοσφαιρική ρύπανση και λαμβάνουμε το μέτρο του δακτυλίου. Δεν λύνει το πρόβλημα, σίγουρα όμως η κατάσταση θα ήτανε πολύ χειρότερη άμα δεν υπήρχε. Φαντάσου να υπήρχε δακτύλιος σε όλο το λεκανοπέδιο και να μένανε τα μισά αυτοκίνητα ακινητοποιημένα κάθε δεύτερη μέρα. Δεν θα υπήρχε διαφορά ? Δεν είναι μέτρο το οποίο απαιτεί έλεγχο ??? Δεν επιρεάζει άμεσα το περιβάλον ? Δεν θα είχε ωφέλη ?????

Μπορεί αν είχε οφέλη, δε διαφωνώ, αλλά μήπως πρώτα θα έπρεπε να ψάξουμε για λύσεις όσον αφορά την αστυφιλία και την αποκέντρωση και μετά να επιβάλλουμε ως μόνιμα μέτρα, το δακτύλιο και άλλα τέτοια;

Αυτα τα λίγα προς το παρόν. Καλό μήνα σε όλους και θα επανέρθω σύντομα.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!