- Που βαδίζει ο κόσμος; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
εγω που ειμαι Κυπριος και μισω τους Τουρκους ειμαι ρατσιστης???αλλα οχι μονο τους Τουρκους...την τουρκικη γλωσσα την τουρκικη κουλτουρα,τις τουρκικες φατσες οτι εχει σχεση με την Τουρκια
ειμαι?
Νομίζω οτι το μίσος που αισθάνεσαι πηγάζει πιο πολύ από πρόσφατα πολιτικά γεγονότα ('74 κλπ), και όχι τόσο από καθαρά φυλετικές διαφορές. Το κακό που συνέβηκε τότε στην Κύπρο, πιστεύω οτι τουλάχιστον εξηγεί τα συναισθήματα ανθρώπων που αισθάνονται όπως εσύ.
Άρα, δεν νομίζω οτι αυτό που αναφέρεις έχει τόσο να κάνει με τον αληθινό ρατσισμό. Εξ άλλου, οι αληθινές φυλετικές διαφορές μπορεί να μην είναι όσο μεγάλες όσο νομίζεις! Μην ξεχνάς οτι ΜΕΓΑΛΟΣ αριθμός Ελληνών που είχαν γίνει Μωαμεθανοί παρέμειναν στην Τουρκία σαν Τούρκοι, και αυτό, μαζί με το παιδομάζομα, σημαίνουν οτι φυλετικά ο σημερινός Τούρκος είναι, σε υπολογίσιμο βαθμό, Έλληνας. Για έναν είδικό τύπο μάλιστα, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον Έλληνα απο τον Τούρκο με τίποτα.
Ούτε είμαι σίγουρος οτι το "μίσος" σου για την γλώσσα και την κουλτούρα θα ήταν τόσο μεγάλα αν δεν είχαν συμβει τα γεγονότα που είπαμε. Παραδοσιακά, οι Κυπρίοι, απο ό,τι ξέρω τα πήγαιναν σχετικά καλά με τους Τουρκοκύπριους, τους οποίους ονόμαζαν "δικούς μας". Άσε που, από οικογενειακής άποψης, η Τούρκικη κουλτούρα είναι ολόιδια με την Ελληνική.
Συνεπώς, όχι, δεν θα έλεγα οτι είσαι ρατσιστής.
Αυτό που εκδηλώνεις είναι εθνικιστικό μίσος, και αν ακόμα -οπως είπα- καταλαβαίνω τον λόγο, αναρωτιέμαι αν αυτή η στάση είναι ωφέλιμη σε ένα άτομο που θέλει να κάνει εσωτερική αναζήτηση στον Εαυτό του.
Δεν λέω, ούτε για μια στιγμή, οτι μια διαδικασία "αντικειμενοποιήσης" είναι εύκολη για κάποιον που μπορεί να έχει αδικηθεί -- και αν αποφασίσεις να την συνεχίσεις, δεν σε κακίζω. Ούτε προτείνω στάσεις τύπου "δώσε τσάμπα" ή "μπάτε σκύλοι, αλέστε".
Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ αν θες να προχωρήσεις σε μια εσωτερική πορεία, θα πρέπει, κάποια στιγμή, να αντικαταστήσεις το μίσος με την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, την αληθινή κατανόηση, από κάθε απόψεως...
Φιλικά
k
Φυσικά αυτό δεν περιορίζεται μόνο σε μια φυλή δηλαδή το στυλάκι και η μαγκιά, ακόμα και εντός των Ελλήνων.
Κάποια πράγματα δεν μου κάνουν και συνεπώς δεν είμαι φιλικός απέναντι σε αυτούς που τα διαθέτουν. Νομίζω πάνω κάτω οι περισσότεροι κάπως έτσι είναι.