- ΦΟΒΟΣΣΣΣ....Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΦΟΒΟΣ...
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ!
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΥΧΟΦΑΓΟΣ!
Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ, "ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΟΒΑΣΑΙ"!
ΑΛΛΟΙ ΕΙΠΑΝ, ΠΩΣ "Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ"!
ΜΕΡΙΚΟΙ, ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ (ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΦΟΒΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ.
ΕΣΕΙΣ... ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ;
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ...
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ... ΑΡΚΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ;
ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...
ΑΛΛΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ "ΒΛΕΜΜΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ "ΕΞΩ".
ΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο "ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ", ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ: ΤΟ Ν Ε Ο !!
ΜΟΝΟ ΣΤΟ "ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ" ΝΤΥΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ!
ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ...
ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...
Γεια σου φιλη ΑΖ Ω ΕΛ
τΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥς αιωνες της ψυχικης μου υποστασης;
δεν εχω φοβους..
ουσιαστικα ειμαι ελευθερη εως το σημειο που μου επιτρεπουν οι συνθηκες.
Αλλα ισως ενας μικρος φοβος,ειναι αυτος της ΛΗΘΗΣ
ο ασθενης εχει ΛΗΘΑΡΓΗΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ
στην δικη μου γλωσσα και αυτο γιατι χρειαζεται ενα πεπλο για να κρυπτονται τα τραυματα.
Ενας αλλος φοβος,ειναι αυτος της ανοησιας των ανθρωπων,η αυτων τελος παντων των ανθρωποειδων πιθικων(μαιμουδες)κοινως.
Ε σε καθημερινη βαση φοβαμαι,της Κατινες τους Κατινους,της χαμηλες πτησεις,την ανορθογραφια,τα χρυσοψαρα..
τα τοξικα,την απειλη ενος πυρινικου πολεμου,τον ρατσισμο,την καθε λογης βια,τους παχυλους κυριους_ιες,της διαβρωμενες συνειδησεις,τα χοντρα πορτοφολια.
ΜΗΠΩΣ φυγω απο εδω,χωρις να αφησω καποιο Α _ΧΝΑΡΙ πισω μου,αυτο ειναι η αγωνια μου,δεν ειναι φοβος.
Το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ φυγειν ΑΔΥΝΑΤΟΝ;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ
![]()

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ AZΩΕΛ ΛΕΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΧΘΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΥΤΗ....
ΠΛΑΝΕΥΤΗ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΥΤΕΣΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΑ..
ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΥΤΕΣ...
ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ...
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ?????
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ (ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΙΣΟΥΝ ΦΟΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΛΑΘΗ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΝ ΣΥΜMΑΧΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Αλλα νομιζω πως η καλη μας φιλη ΑΖΩΕΛ, μιλαει για τους φοβους εκεινους, που εχουν παγιδευουν τον ανθρωπο στην δυναμη καποιων. Καποιων που γνωριζουν πως ο καλητερος τροπος για να κυβερνησεις και ελενξεις τους ανθρωπους, ειναι ο φοβος.
Εγω προσωπικα, δεν μπορω να δω το φοβο ως δασκαλο. Λυπαμαι αλλα δεν μπορω! Ο φοβος, οπως ειπε και η ΑΖΩΕΛ, ειναι διχασμος. Ενας διχασμος, που σε διαχωριζει απο τον ιδιο σου τον εαυτο, τα θελω του, την ουσια του και την ροη του συμπαντος.
spirit εχεις δικιο σε πολλα. Βλεπεις πολλα, που αλλοι ουτε καν εχουν υποψιαστει. Η ισως, απλα να αποφευγουν. Προτιμουν την ψευτικη ασφαλεια.
Καταλαβενω γιατι η ΑΖΩΕΛ, ειδε κατι διαφορετικο σ εσενα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΝΕΜΕΣΙΣ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΕΣΑΝΔΡΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ....
ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΠΟΥ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ/KANOYME ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΟΥ/MAΣ....
ΜΠΟΡΕΙΣ ????? ΜΠΟΥΡΟΥΜΕ ??????
ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟN ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ...
ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
quote:
o πλανευτης θα μπορουσε να εχει διαφορες μορφες.
χρειαζεται ορθη κριση και λογικη για να μην πεφτουμε σε οδυνηρες παγιδες που καποιες φορες ειναι μονο νοητικα κατασκευασματα,καποιων που τσαλαβουτουν στον εσωτερισμο,οι αποκρυφιστικες παραβασεις ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ με αποκρυφιστκα μεσα,υπαρχουν κι αλλοι τροποι εκτος απο την κρεμαλα να τιμωρησεις τον (εγκληματια),ισως σε αυτον τον πλανευτη θα πρεπει να κοιταξουμε.
ΑΞΙΖΕΙ να επανεξετασουμε ολοι μας το πολυ αξιολογο θεμα που ειχες:ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ

Άγνωστο για το μετά, για το αν θα υπάρχει μετά, άγνοια….
Ο φόβος σε γεμίζει ερωτηματικά και αισθήματα ποικίλα.
Αυτά τα ερωτηματικά μπορούν ίσως να απαντηθούν ίσως βιώνοντας
την αντίδραση μίας πράξης.
Θεωρίες διάφορες αναπτύσσονται σε κάθε θέμα που προκαλεί ο φόβος, από τους διάφορους φιλοσόφους και ερευνητές.
Η απάντηση όμως δεν μπορεί να δοθεί γιατί είναι κάτι που λειτουργεί υποκειμενικά.
Πολλές φορές ο φόβος συσχετίζεται και με το θάνατο και εδώ πολλές φορές εμπλέκονται οι εκάστοτε θρησκείες.
Δίνουν δογματικές απαντήσεις προκειμένου να καθησυχάσουν τους πιστούς τους. Αυτές όμως πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, μιας και δεν μπορεί ο καθένας να την δεχτεί έτσι απλά.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΚΑΛΕ, AVATARGR, ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ.
Ο ΦΟΒΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ. ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΨΕΙΣ.
ΤΟΝ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΥΛΟΓΙΣΤΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΔΡΑ.
ΤΟΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ... ΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΜΥΝΑΣ.
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ... ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΕΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΔΑΙΜΟΝΕΣ".
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ... ΣΤΑ ΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΔΙΚΑ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ "ΕΝ-ΛΟΓΩΝ" ΘΗΡΙΩΝ.
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ.
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΠΟΥΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ" (?)(!). ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ "ΜΗ" ΓΙΑΤΙΙΙ... Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ, Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ, Ο ΣΚΥΛΟΣ, ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, Ο ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙ ΚΑΙ.. ΚΑΙ.. ΚΑΙ...
ΜΑΣ ΜΑΘΕΝΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟ (?). ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΚΑΛΕΙΤΕ Ο ΗΡΩΑΣ... Η ΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟ "Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ" (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΓΝΩΜΙΚΟ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΤΟ!) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΘΥΜΩΝΕΙ. ΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ. Η ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΓΩ ΣΩΣΤΑ. Η ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ.
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΙΑ. ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ "ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕΙ". ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΝΤΥΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΕΙΛΙΤΙΚΟ.
ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΝΔΙΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ Ε Π Ι Λ Ο Γ Η ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΗΡΩΑ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΥΣΙΑ). ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΥΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ "ΦΟΒΑΜΑΙ" ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΤΟ ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ "ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕΝΩ".
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ. ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΟΜΩΣ!
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΠΩΣ ΣΥΧΝΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΑΝΕΒΑΛΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΥ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΩ, ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", ΟΣΟ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ". ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ (?) ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!) ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ.. ΚΑΙ.. ΚΑΙ!
ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ( ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΩΚΟΥΝ, ΝΑ "ΣΩΣΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ... ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ...
ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ... ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ... ΧΑ!
ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΥΧΗ! ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.
ΜΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ, ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ ΨΕΜΑ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ.
ΑΑΧ ΦΙΛΕ AVATARGR... EINAI ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΚΟΥΦΗ, ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ! Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ...<< ΚΟΡΗ ΜΟΥ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ. ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΔΗ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.>>
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ. ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ ΣΥΜΒΕΝΕΙ. ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΤΑ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ, ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΑΚΟΜΑ. ΙΣΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ.
ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...
Τα συναισθηματα ουσιαστικα ειναι μονο δυο, η αγαπη (εννοωντας ολες τις εκδηλωσεις της) και ο φοβος(επισης σαν ολα τα συναισθηματα πισω απο τα οποια βρισκεται σαν αιτια).
Οπου δεν υπαρχει αγαπη υπαρχει φοβος και σαν επακολουθο συμπερασμα
ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ.
LOVE IS THE ONLY TRUTH
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΛΕΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ... ΓΝΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Α Γ Α Π Η ; Η ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ, ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ; ΑΥΤΗ, ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ, ΤΕΛΟΠΑΝΤΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ "ΕΔΑΦΗ";
ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ .....
quote:
Πολλές φορές ο φόβος συσχετίζεται και με το θάνατο και εδώ πολλές φορές εμπλέκονται οι εκάστοτε θρησκείες.
Δίνουν δογματικές απαντήσεις προκειμένου να καθησυχάσουν τους πιστούς τους. Αυτές όμως πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, μιας και δεν μπορεί ο καθένας να την δεχτεί έτσι απλά.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΟΝΤΑΙ....
ΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.....
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΕΝΝΟΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ)ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΝΑ ΚΟΝΤΟΣΤΕΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΓΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ....
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ...
Ο ΘΕΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΙΚΗΣΕ..
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ AZΩΕΛ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΠΕΡΑ ......
quote:
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ "ΕΝ-ΛΟΓΩΝ" ΘΗΡΙΩΝ.
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ.
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΠΟΥΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ" (?)(!). ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ "ΜΗ" ΓΙΑΤΙΙΙ... Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ, Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ, Ο ΣΚΥΛΟΣ, ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ...
ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ,ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ,ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ....
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕΣ/ΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ...
![]()
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΔΕ ΦΟΒΟΣΟΥΝ???
LOVE IS THE ONLY TRUTH
Εγώ τι φοβάμαι?
Μην φαλιρίσει η επιχειρησή μου
Και αποτύχω
και δεν έχω χρήματα
και αρχίζω να απλώνω το χέρι σα πιτσιρίκι
και γίνω πάλι μια μικρούλα
αυτό φοβάμαι
μην αποτύχω σαν ενήλικη γιατί κατά βάθος τρέμω τον κόσμο και με κουράζει κάθε μέρα να αποδεικνύω τι αξίζω.
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
Δεν λεει ψεματα και ολοι το γνωριζουμε.
Ο φοβος ειναι μια τρομερη ενεργεια και ολοι γνωριζουμε πως λειτουργει. Μπορει να μεταμορφωνεται συχνα, ως ενα πεδιο ασκησης, μα στη πλειοψηφεια του ευνουχιζει.
Εγω φοβαμαι την ληθη. Πολυ την φοβαμαι. Φοβαμαι την στασιμοτητα και, και,και,και!
θα ηθελα να μαθω Α Ζ Ω Ε Λ αν εσυ φοβασε κατι και τι ειναι αυτο.
ΝΕΜΕΣΙΣ
Ναι, ξερεις περισσοτερα απο οσα λες. Ξερεις για τι μιλας και αναρωτιεμαι γιατι ολα μου φαινονται τοσο προσωπικα σου. Σα να -----θυμασε;;;;;
Τι ειναι για σενα φοβος; ενταξη, ξερουμε τι φοβομαστε ο καθε ενας ξεχωριστα. Αλλα τι ειναι ο φοβος για τον καθε ενα;
Εμενα παντως θολωνει ο νους μου.
ΝΕΜΕΣΙΣ
Η μια ειναι η διεγερση που ωθει το υποκειμενο να θελει να κανει πραγματα
και η δευτερη ειναι το μπλοκαρισμα
Ενας απο τους τροπους μπλοκαρισματος ειναι και ο φοβος
ο φοβος γενιεται μαζι με το παιδι και το ακολουθει συμβουλευοντας το σε ολη την ζωη του
εμφανιζεται κυριως ως ανασταλτικος παραγοντας σε ερεθισματα που προκαλουν -διεγειρουν τον εγλεφαλο και τον ωθουν να δωσει εντολη στο σωμα να κανει μια πραξη.
Στην εφηβεια οι κλασικοι παιδικοι φοβοι(πχ σκοταδι,μπαμπουλας..) υποχωρουν και παιρνουν την θαση τους ποιο πολυπλοκοι -συνθετη φοβοι (αποριψη.... αποτυχια κλπ) ενω γινεται αυτο ...
λαμβανει χωρα και η διεργασια ανεξαρτυροποιησης του υποκειμενου ..που αφου πλεον δεν εχει του παιδκους του φοβους δεν χρειαζεται να τρεξει σε μια αγκαλια για προστασια
Η διεγερση γινεται ολο και ποιο εντονη και η αναστολη δεν εχει σαφη προσανατολισμο....
και φτανουμε στην ωριμοτητα οπου οσο περνα ο καιρος ο φοβος γινεται ενας και ειναι ο φοβος της απωλειας της: υγειας,ζωης,ασφαλειας, εργασιας, κλπ κλπ.που διαιρηται σε επιμερους κατηγοριες
Η ευκολια με την οποια το ατομο περνα απο την διεγερση στην αναστολη -μπλοκαρισμα και ξανα στην διεγερση μας δινει τους 4 (συμφωνα με τον ιπποκρατη ) τυπους ανθρωπου αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα .
Ο φοβος δεν εχει καμια σχεση με την αγαπη και ολες τις εκφανσεις της
καθως η αγαπη ειναι ενα συναισθημα που περισοτερο το αντιλαμβανομαστε οταν το λαμβανουμε και λιγοτερο οταν το δινουμε
Η αγαπη χρειαζεται τουλαχιστον δυο ατομα για να γινει αντιληπτη
και εκφραζεται ως αναγκη στις σχεσεις των ανθρωπων.
Ο φοβος ειναι κατι πολυ πρωσοπικο και βαθυ που χτυπα κατευθειαν στο κεντρο του ενστικτου της αυτοσυντηρησης...
Ισως να μας αρεσει και να μας γοητευει η αγνοια κυνδινου και η ελληψη φοβου σε καποια ατομα και σημερα τετοια ατομα να αποτελουν προτυπα...
Αλλα ειναι σιγουρο οτι η αληθινη αγνοια κυνδινου και η αληθινη ελληψη φοβου εαν υπαρχει αποτελει αδυναμια για το ατομο που την εχει
αδυναμια να περασει απο την φαση της διεγερσης στην φαση της αναστολης
δεν ειμαστε ρατσιστες αυτοι ... ειναι γαυροι
"Φόβος λέγεται το δυσάρεστο συναίσθημα, που νοιώθει κάποιος μπροστά στην απειλή κάποιου συγκεκριμένου και κατανοητού λογικά κινδύνου, που συνήθως συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα και συναισθηματική ταραχή, καθώς και από την επιθυμία του ατόμου να αμυνθεί ή να τραπεί σε φυγή."
Κωσταντίνος Χ. Πιάνος, "Ψυχοκοινωνικές διαταραχές και αντιμετώπισή τους"
Ο φόβος, αν και έχει τις καταβολές του από την νηπιακή ηλικία, όσο προχωράει η ωρήμανση του ανθρώπου, αυξάνει σε ποικιλλίες έκφρασης με αποτέλεσμα να θεωρούνται πολλοί από τους φόβους μας επίκτητοι. Σε ένα φυσιολογικό πλάισιο ψυχικής ανάπτυξης του ατόμου, οι φόβοι αρχίζουν από το άγχος του χωρισμού απ'τη μητέρα (το πρώτο οχτάμηνο), φόβος στο άκουσμα δυνατού θορύβου επίσης, και εξελίσσονται σε περιβαλλοντικούς φόβους στην παιδική ηλικία (π.χ. φόβος για το σκοτάδι, φαντάσματα, ζώα, κ.λ.π), άγχος κοινωνικοποίησης στην πρώτη σχολική ηλικία, πραγματικοί φόβοι (θάνατος) προς το τέλος της παιδικής, και τέλος εφηβικά άγχη (κρίσεις εφηβείας) για να καταλήξουμε στο υπαρξιακό άγχος με την ενηλικίωση.
Η υπερβολή σε κάποιο από τα παραπάνω στάδια φόβου, καθώς και η ύποπτη έλλειψη του φόβου, είναι στοιχεία τα οποία θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ύποπτα.
Και εδώ λοιπόν πρέπει να γίνει μία αποσαφήνιση της έννοιας του θάρρους σε σχέση με τον φόβο:
Ενα πολύ γενναίο και θαρραλέο άτομο, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν φοβάται! Μία πράξη επικίνδυνη που εκτελείται από ένα άτομο χωρίς φόβο (και συνεπώς αίσθηση του κινδύνου), είναι μάλλον απερισκεψία παρά ανδρεία. Και η επιτυχία της μπορεί να οφείλεται σε άλλα αίτια (π.χ. σε μία συμπλοκή λένε: "ποιος είδε τον τρελλό και δεν τον φοβήθηκε!" Ο λογικός εδώ, δικαίως φοβάται αυτόν του οποίου το μάτι γυαλίζει επικίνδυνα, και πιθανότατα υποχωρεί, οπότε ο "τρελλός" που δεν νιώθει καν φόβο - ή νιώθει τεράστιο φόβο μα δίνει την εντύπωση της αφοβίας - τελικά φαίνεται πως νικάει).
Βλέπουμε λοιπόν, πως ο φυσιολογικός φόβος ως συναίσθημα, μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά και το μέγεθος της γενναιότητας που θα δείξει κάποιος, βασίζεται σε άλλους παράγοντες. Οπως, το πόσο πολυμήχανος είναι, τι σχετικές ικανότητες έχει για την αντιμετώπιση μίας κατάστασης, τι είναι αυτό που φοβάται περισσότερο (τον δράκο που του κλείνει τον δρόμο; Η το να μην φτάσει στον προορισμό του;).
Ωστόσο, η ύπαρξη του φόβου αν και αναγκαία σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα έπρεπε να υπηρετείται από τον νου του ατόμου, αλλά το αντίθετο. Κι αυτό ισχύει για κάθε συναίσθημα. Ο νους μας, λέγεται και "νους επιθυμιών" (Κάμα-Μάνας), και λόγω της διπολικότητας με την οποία αντιλαμβάνεται τα πράγματα (μου αρέσει/δεν μου αρέσει), αλλά και επειδή επιρρεάζεται έντονα από το συναίσθημα. Ετσι και ο φόβος, προσπαθεί να χειριστεί τον νου και να τον ελέγξει. Με την ίδια επιμέλεια που χρειάζεται να δώσουμε, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το πολύτιμο νοητικό εργαλείο που διαθέτουμε, θα πρέπει και να εργαστούμε με τους φόβους μας. Οχι καταπνίγοντάς τους, αλλά μπαίνοντας με όση περισσότερη συνείδηση μπορούμε σε αυτούς, ώστε να κατανοήσουμε πως λειτουργεί το νοητικό αυτό σύμπλεγμα.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Και δεν νομιζω, πως το ενστιγκτο εχει σχεση με τον φοβο.
Εχω μπερδευτει λιγακι, και δεν καταλαβα τελικα. Τι θεωρεις ενστιγκτο και τι φοβο;
morent 11, δεν ειχα δει ποτε τον φοβο ως γνωση. Προσπαθω να το δω απο την σκοπια που το βλεπεις εσυ.
ΝΕΜΕΣΙΣ