ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΡΩΤΗΣΗ (Σχετικά με εξωγήινους) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΡΩΤΗΣΗ (Σχετικά με εξωγήινους) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

kost31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/01/2005, 23:30:08

namaste:)

ηρθα με σκοπο ναφησω μια ιστορια που μου θυμισε ο,τι εγραφα χθες// +σαν ηρθα εδω ειχα δυο εκπληξεις...!
η μια ειναι ο,τι η φιλη galadriel εκανε ενα σχολιο που μου'ρθε επακριβως ετσι σαν διαβαζα ενα ποστ λιγο πιο πριν του δικου της...+δευτερο οτι συναντω ενα φιλο(εσεις παλι..πατε τα δυο σας.. τυχαια 'η απο...συμπτωση;//cool:),μετα απο πολυ καιρο σε ιδιο τοπικ...namaste plato:))+ μαλιστα εχοντας μια ιστορια χμ...στο mood αυτης...που διηγειται ο αγαπημενος Οσσο ---στην πεμπτη σελιδα του μαγικου καθρεφτη που αναμνησκαλιζα πριν.)--

Ego Is Darkness, Surrender Is Light.....

Μια ημέρα, ένας άθεος περπατούσε κατά μήκος ενός απότομου βράχου όταν γλίστρησε και έπεσε πέρα από την άκρη του.ετσι οπως επεσε προς τα κάτω κατόρθωσε να επιλέξει το κλάδο ενός μικρού δέντρου που προεξειχε από μια ρωγμή στο βράχο. Κρεμασμενος εκεί, να ταλαντεύεται στον κρύο αέρα, συνειδητοποιησε σε ποσο ανίσχυρη θέση ηταν.Αρκετα πιο κατω απο τα ποδια του υπηρχαν αποκρυμνοι βραχοι και δεν υπήρξε κανένας τρόπος να αναρριχηθεί εκει. Το πιάσιμό του στον κλάδο αποδυνάμωνε κάθε δευτερόλεπτο. "Καλά," σκέφτηκε, "μόνο ο Θεός μπορεί να με σώσει τώρα. Δεν έχω πιστεψει ποτέ στο Θεό αλλά ισως να κανω και λαθος... Τιεχω να χασω;"
Έτσι απαίτησε,
"Θεε, εάν υπάρχετε, σωστε με, και θα πιστεψω σε σας." Δεν υπήρξε καμία απάντηση.
Κάλεσε πάλι,
"Σας παρακαλώ Θεε, δεν πίστεψα ποτέ σε σας, αλλά εάν θα με σώσετε τώρα, θα πιστεψω σε σας από τώρα και στο εξής!"
Ξαφνικά μια βροντερη φωνή ακουστηκε κάτω από τα σύννεφα,
"Ω! κανένας δεν το εκανε μεχρι τωρα!!! ξέρω το είδος σας."
Το άτομο έκπληκτο, έχασε σχεδόν το πιάσιμό του στον κλάδο.
"Παρακαλώ θεε, κανετε λαθος!... πραγματικά θα πιστεψω!"
"Ω!Ναι, παντα ετσι λετε εσείς!!!!"
Το άτομο παρακαλεσε άτομο ακομη...
Τελικά ο Θεός ειπε, "Εντάξει, σας σώζω.
Αφήστε το κλάδι."
"Ν'αφησω το κλαδι;;;;;" φωναξε το άτομο . .."Σκέφτεστε ότι είμαι τρελλός;;;;;"

quote:
Δεν γνώριζα ότι αυτό το θέμα ήταν διαγωνισμός για το ποια είναι η καλύτερη απάντηση...

εκτός κι αν πράγματι υπάρχει αυτό το κουμπί στα χέρια κάποιου και μας δοκιμάζει για να πάρει τη βοήθεια του κοινού....

θυμάται κανείς όταν έγραψα την απάντηση μου τι είπα?

παντως αν ειναι ετσι...

θα πω οτι κερδισα τουλαχιστον την επιβεβαιωση του συγγραφεα του τοπικ :Ρ

quote:
Δυστυχώς Λαμόγιο η μέθοδος των θεών είναι η μέθοδος της καταστροφής-επανεκκίνησης που αναφέρεις.Όπως έγραψε και η φίλη Άτμα,αν είμαι θεός λέω "μπουρλότο",αν είμαι άνθρωπος λέω "δεν υπάρχει θεός,ή υπάρχει και μας εγκατέλειψε".Το δυστύχημα είναι ότι συνήθως την πληρώνουν οι φτωχοί που ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες,μιας και αυτοί ζουν κοντά στις Τιτανικές δυνάμεις της Φύσης.

Thanx kost.. your $check is on board ,dear

Hail the jewel in the lotus!
09/01/2005, 23:44:44
και μια και είχαμε ανέκδοτα....

ας πούμε κι ένα τραγουδάκι... μια που η ψυχή καταλαβαίνει καλύτερα...

I have a tale to tell
Sometimes it gets so hard to hide it well
I was not ready for the fall
Too blind to see the writing on the wall

A man can tell a thousand lies
I've learned my lesson well
Hope I live to tell
The secret I have learned, 'till then
It will burn inside of me

I know where beauty lives
I've seen it once, I know the warm she gives
The light that you could never see
It shines inside, you can't take that from me

The truth is never far behind
You kept it hidden well
If I live to tell
The secret I knew then
Will I ever have the chance again

If I ran away, I'd never have the strength

To go very far.....

How would they hear the beating of my heart
Will it grow cold
The secret that I hide, will I grow old

How will they hear
When will they learn
How will they know

Galadriel of Galadhrim

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

10/01/2005, 00:22:20
!ε τωρα τι να πω....
αναρρωτιεμαι που να'ναι το..."τσιπακι"!
αυτο αγαπητη θα το 'θετα χθες βραδυ στο θεμα μου...god is a dj!στην ψυχη!

τι να πω:Ο ευγε! νεα μου!

--κλεινει η παρενθεση γιατι αν ερθει ο κοστ...θα κανει πραξει το sign του τελχινα...---

boom!

Hail the jewel in the lotus!
lorenzoΜέλος
10/01/2005, 01:44:14
Αγαπητέ kost,
ωραίο το υποθετικό δίλλημα που μας έθεσες και προβληματίστικα ως προς το εξής΄

Ποιός θα εμπιστευόταν αυτόν τον ... Περίεργο ???????????

Ποιός ειλικρινά μπορεί να ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ 100% τον οποιοδήποτε ή το οτιδήποτε?????????

Πάντως όχι εγώ !!!!!!!!!

Και επειδή η αγνοια εμπεριέχει ΦΟΒΟ κι ¨ο φόβος φυλάει τα ...¨ !!!

Έτσι κατάλαβα ότι αυτό και μόνο είναι ικανό να με εμποδίσει...

Χώρια που αυτός ο καινούριος ¨κόσμος¨ ίσως να ήταν βαρετός για τα γούστα μου ως απλου θνητού που είμαι!!!

Άλλωστε ποιός θάθελε να φορτωθεί τα βάρη του ... ¨Θεού¨ !!!

Μια χαρά είμαστε !!!

Δεν χρειαζόμαστε Σ Ω Τ Η Ρ Ε Σ !!!!

Έχουμε ήδη αρκετούς !!!

Έτσι λοιπόν κατέληξα στο συμπέρασμα οτι θα τον ΣΚΟΤΩΝΑ !!!

ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!

junk95Μέλος
10/01/2005, 17:44:12
quote:

Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι το εξής.Υποθέστε ότι ο εξωγήινος ερχόταν στον καθένα από εσάς ξεχωριστά.Ας μιλήσω καλύτερα σε β' ενικό.Ας υποθέσουμε ότι ο εξωγήινος ερχόταν και μιλούσε σε εσένα,μόνο σε εσένα,σε κανέναν άλλον.
Είσαι ο μόνος που έχει αυτή την Επαφή,είσαι ο μόνος που παίρνει στα χέρια του το κουμπί που θα προκαλέσει την Κοσμογονία.

Τί κάνεις,τί αποφασίζεις? Το πατάς ή όχι?

Κατ' αρχάς θα χρειαστεί να με πείσει με πολύ καλά λογικά επιχειρήματα για όλους τους ισχυρισμούς του. Δηλαδή το "μην ξεχνάς ότι είμαι πολύ ανώτερη διάνοια από σένα" δε μετράει ως επιχείρημα -ειδικά στη δική μου περίπτωση -, ούτε υπάρχει πουθενά γραμμένη αυτή η "Αρχή της Θυσίας".

Μετά βλέπουμε.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

junk95Μέλος
10/01/2005, 17:54:30
Να προσθέσω όμως ότι θα μπορούσα κάλλιστα να χρησιμοποιήσω τη συσκευή για τους δικούς μου λόγους.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

AngelosΜέλος
10/01/2005, 18:24:45

quote:

Υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος για να γίνει ο γήινος πραγματικά Αγαθός και Ενάρετος,υπάρχει ένας μονάχα τρόπος ώστε οι λαοί να ενωθούν και να ζήσουν σε τέλεια Ειρήνη και Φιλία.Αυτός ο τρόπος είναι να επέλθουν μεγάλες φυσικές καταστροφές στον πλανήτη σας.Αυτή η Κοσμογονία μπορεί να μην γίνει ποτέ όμως εγώ σας δίνω μία ευκαιρία.Σας παραδίδω αυτή τη συσκευή με το κουμπί,το οποίο εάν αποφασίσετε να το πατήσετε αυτόματα θα συμβούν οι εν λόγω καταστροφές.

Ταδε έφη εξωγήινος

Η αρετή, η ειρήνη, η ευτυχία έχουν πραγματική ουσία όταν προέλθουν σαν αποτέλεσμα των δικών μας σκέψεων προσπαθειών και πράξεων. Αν μας τις φέρουνε πακέτο σε τιμή ευκαιρίας και χωρίς να κοπιάσουμε τότε είναι κάπως σαν ένα χρυσό κλουβί. Προτιμάμε να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε κάτι μόνοι μας (σαν ανθρωπότητα) που ισως να μην είναι τόσο τέλειο όσο το χρυσο κλουβί που μου δίνεις, αλλα τουλάχιστον θα είναι αυτό που καταφερμε να το φτιάξουμε με τις δικές μας δυνάμεις.

Ακόμα και αν το πάτημα του κουμπιού δεν είχε κανένα καταστροφικό αποτέλεσμα, ΟΧΙ δεν θα το πάταγα. Θα ένιωθα οτι "κλέβω" στο παιχνίδι του σύμπαντος.

Ταδε έφη άγγελος.

10/01/2005, 18:51:32

Lorenzo και Junk χαίρομαι γιατί είστε άπιστοι Θωμάδες σαν και εμένα.Είναι καλό να μην είμαστε εύπιστοι και να μην παρασυρόμαστε από τους εντυπωσιακούς ανθρώπους.Είναι καλό να πιστεύουμε σε κάτι μόνο εάν το κατανοήσουμε.Όμως εδώ μπαίνει και ο αντίλογος.
Αρκετοί από εμάς πιστεύουμε ότι είμαστε ευφυείς και ψαγμένοι μόνο και μόνο επειδή δυσπιστούμε προς τα πάντα.Αυτό βέβαια είναι ένα μεγάλο σφάλμα.Η δυσπιστία από μόνη της έχει μηδενική αξία,δεν είναι παρά αρνητισμός που δεν οδηγεί σε καμία νοητική εξέλιξη.Εξάλλου η έτερη θεωρία λέει ότι για να κατανοήσω κάτι πρέπει πρώτα να πιστέψω σε αυτό.

Σχετικά με τον εξωγήινο που ανέφερα μου φαίνεται ότι οι περισσότεροι τον φανταστήκατε ως ένα αστείο πράσινο πλάσμα.Η υπόθεση που έκανα τονίζει ότι αυτό το πλάσμα είναι ευφυέστερο από εμάς.Αυτό συνεπάγεται
ότι ο εν λόγω μάγκας θα είχε πολλούς τρόπους να μας κάνει να τον πιστέψουμε,θα είχε πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι.Θα μπορούσε να κάνει πολλά θαύματα ώστε να αποδείξει την ανωτερότητά του και να εκβιάσει την πίστη μας.Εγώ προτίμησα να τον κάνω απλά να μιλήσει,χωρίς θαύματα,και δίνοντάς μας ένα περιθώριο επιλογής.

Σε προηγούμενο μήνυμα έγραψα ότι αυτός που σκέφτηκε την ανάγκη των Θυσιών πιθανόν να είναι γήινος και όχι κάτι άλλο.Εξάλλου η τραγική αναγκαιότητα της Θυσίας έχει επιβεβαιωθεί από τα λόγια και τις πράξεις των γνωστών αγνώστων που κυβερνούν τον πλανήτη.Αλλά και η ίδια η φύση μας διδάσκει την εν λόγω αρχή.Όταν μία σκύλα ή μία γάτα γεννάει παραπάνω παιδιά απ'όσα μπορεί να θηλάσει τότε αναγκάζεται να πνίξει αυτά που περισσεύουν ώστε να συντηρηθούν στη ζωή τα υπόλοιπα.Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η άγρια Σοφία της Φύσης.

Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας,ούτε πιστεύω ότι όλα είναι φτιαχτά και προμελετημένα,αλλά έχω την αίσθηση ότι πίσω από αρκετά τυχαία που συμβαίνουν υπάρχει ένα Σχέδιο του οποίου τις μεθόδους και τη σκοπιμότητα αγνοώ.Θέλω πάντως να πιστεύω ότι αυτό το σχέδιο θα φέρει τα αποτελέσματα που προανέφερα,δηλαδή την Ειρήνη και την τελειοποίηση του ανθρώπου.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ

10/01/2005, 19:04:29

Φίλς Angele γράφεις "η αρετή,ειρήνη και ευτυχία έχουν πραγματική ουσία όταν προέλθουν σαν αποτέλεσμα των δικών μας σκέψεων,προσπαθειών και πράξεων".Ωραία άποψη αλλά ουτοπική. Αναφέρεσαι στους λαούς ή στον κάθε άνθρωπο μεμονωμένα?Αν αναφέρεσαι στους λαούς σώθηκες,ΠΟΤΕ δεν θα αλλάξουν προς τα καλύτερο.Αν αναφέρεσαι στον κάθε άνθρωπο πάλι σώθηκες,διότι όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να πραγματώσει και να διδάξει το δρόμο της αρετής τότε όλοι οι υπόλοιποι πέφτουν πάνω του σαν τα σκυλιά.

Εν τούτοις έχεις κάποιο δίκιο.Η αρετή και ειρήνη θα έρθουν ΜΟΝΟ μέσω των δικών μας σκέψεων,προσπαθειών και πράξεων.Όμως για να αλλάξουν οι σκέψεις μας και πράξεις μας προς το καλύτερο πρέπει να συμβεί ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΞΩ,διότι από μέσα μας είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβεί.Πρέπει να συμβεί ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ που θα μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τη Συλλογική και κατεπέκταση Ατομική Συνείδηση του Ανθρώπου.

Εδώ είναι η διαφορά.Η Ατομική Συνείδηση είναι αδύνατον να αλλάξει τη Συλλογική Συνείδηση.Η Ατομική Συνείδηση θα αλλάξει μόνο εάν αλλάξει η Συλλογική Συνείδηση.

Φίλοι μου το έχω σκεφτεί άπειρες φορές,δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος!

10/01/2005, 20:57:59
quote:
Εν τούτοις έχεις κάποιο δίκιο.Η αρετή και ειρήνη θα έρθουν ΜΟΝΟ μέσω των δικών μας σκέψεων,προσπαθειών και πράξεων.Όμως για να αλλάξουν οι σκέψεις μας και πράξεις μας προς το καλύτερο πρέπει να συμβεί ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΞΩ,διότι από μέσα μας είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβεί.

Γεια σου κοστ,

Όταν λες από έξω τι εννοείς?

Μήπως δεν έγινε κάτι τέτοιο? Το παράδειγμα το έχεις… Τι άλλαξε π.χ ο κομουνισμός στον άνθρωπο?

Ακριβώς το αντίθετο παρατηρήθηκε!
Είναι οι μονάδες που άλλαξαν συνειδήσεις! *(Σωκρατης, Χριστος, Βουδας) ….και δεν πρόκειται για πραγματικές αλλαγές...
(πιστεύω ακράδαντα, πως η ανθρωπότητα όχι μόνο δεν τους εννόησε, μα δεν πλησίασε καν στην αρετή και στο πνεύμα τους!)

quote:
Πρέπει να συμβεί ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ που θα μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τη Συλλογική και κατεπέκταση Ατομική Συνείδηση του Ανθρώπου. Εδώ είναι η διαφορά.Η Ατομική Συνείδηση είναι αδύνατον να αλλάξει τη Συλλογική Συνείδηση.Η Ατομική Συνείδηση θα αλλάξει μόνο εάν αλλάξει η Συλλογική Συνείδηση.

Για αυτό εγραψα παραπανω, πως ερχεται ενας ανθρωπος και σου το λει….και αυτος εισαι ΕΣΥ!

Πάτα το κουμπί….και ΑΛΛΑΞΕ!

Αυτό μπορείς να το κανείς….και να φέρεις πραγματικά αλλαγή στη συνείδηση σου, που είναι η συνείδηση του κόσμου!

quote:
Φίλοι μου το έχω σκεφτεί άπειρες φορές,δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος!

Ποτέ μην λες ποτέ! Η Ζωη είναι κατι που αλλαζει από στιγνη σε στιγμη! Ετσι είναι και η συνείδηση!

Αν μπορώ να μιλησω, χωρίς την ιδιότητα δάσκαλου και τέτοια, ξεχώρισε μέσα σου τις έννοιες,

Εγκέφαλος και Νους

η υλιστική άποψη μας λέει, πως ο νους είναι λειτουργία του εγκεφάλου. Αν δέχεσαι κάτι τέτοιο, τότε έξω από σένα, δεν ύπαρχει τίποτα άλλο να σε αλλάξει!

μια άλλη, (μη υλιστική, που και εγω ασπαζομαι) λεει πως είναι δυο διαφορετικά πράγματα…
Ψαξε αν είναι αλήθεια, και πρέπει να το βρεις εσύ (και κανένας άλλος για σένα), αν έχουν σχέση μεταξύ τους. Αν δηλαδή υπάρχει επαφή. Αν είσαι αρκετά σοβαρός, θα βρεις πως όταν είσαι ήσυχος, ο εγκέφαλος σου έχει σχέση με το ΝΟΥ, (η σούπερ εξυπνάδα αφού ετσι σου αρέσει) ισως αυτός επικοινωνεί μέσω του εγκέφαλου.
Αν προσέξεις ακόμα λίγο, θα βρεις πως αυτή η εξυπνάδα, δεν έχει να κάνει με το χρόνο, που ανήκει στον εγκέφαλο….. μα σχετιζεται μόνο με χώρο και σιωπή.

Αυτό είναι το μοναδικό κουμπί, εσυ μονο γινεται να το πατησεις... και δες τι κατακλυσμό φέρνει στη συνείδηση!

Αντε μετα, (με τέτοια επίγνωση)….να κάνεις *(αν μπορείς)… κακό!

Δεν ειμαι αγιος,
δεν ειμαι δασκαλος,
απλα ζω,
και πινω διψασμενος,
ενα Ποτήρι ΖΩΗΣ!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 10/01/2005 21:02:51

lorenzoΜέλος
10/01/2005, 22:57:52
Αγαπητέ kost,
δεν κατάλαβα τον συνειρμό της σκέψης σου που καταλήγει στον αφορισμό οτι η δυσπιστία οδηγεί στην άρνηση η οποία δεν οδηγεί σε νοητική εξέλιξη κι ότι για να κατανοήσουμε κάτι πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε!??!!...
Συγγνώμη για την πενία της λογικής μου... Δηλαδή πρώτα θα πιστέψω και μετά θα ψαχτώ??????? Με λίγα λόγια ¨πίστευε και μη ερεύνα¨ ???
Αμ το άλλο οτι ¨αρκετοί θεωρούν τους εαυτούς τους ευφυείς επειδή αμφισβητούν τα πάντα¨?????... Για πές μου ρε φίλε ¨ψαγμένε¨ τι θεωρείς εσυ ΚΑΛΟ για μένα και για 6000000000 ανθρώπους που θα το βλέπαμε όλοι έτσι????? Πως σ' εναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο ορίζεις σταθερές!!!! Η περίπτωση του Παραδείσου είναι αδύνατη λόγω της μοναδικότητας του κσθενός μας!!!!!! Είναι αδύνατον τα ΘΕΛΩ τα δικά σου να είναι και δικά μου ή τα δικά μου του οποιουδήποτε!!!!! Η ΑΡΜΟΝΙΑ του σύμπαντος βασίζεται στην ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!! Τίποτα δεν είναι ακριβώς ίδιο με κάποιο άλλο!!! Δεν υπάρχουν κανόνες και θεωρίες που ο Χρόνος δεν τις αναίρεσαι!!!! ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!
Η άποψη μου λοιπόν που δεν κατάλαβες είναι οτι αποδέχομαι τους όρους του παιχνιδιού της ύπαρξης μου και το χαίρομαι!!! Αυτό δεν σημαίνει οτι σταματώ να ψάχνω τρόπους να το κάνω καλύτερο!!! Η διαφορά μας είναι στον σκοπό!!! Εγώ το κάνω για μένα γιατι νομίζω οτι μόνο αυτό ΞΕΡΩ, ενώ εσύ το κάνεις για μένα και για όλους εμάς επειδή είσαι σε θέση να ξέρεις!!!!!!!!!!
Ίσως εσύ νάχεις δίκιο κι εγώ να κάνω λάθος... Ισως κι οι δυό...