ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Gabriel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
GabrielΝέο Μέλος
11/01/2006, 22:31:17
Ο κόσμος των ξωτικών με τον κόσμο των ανθρώπων πολλές φορές διασταυρώνονται, με μάλλον δυσάρεστα αποτελέσματα και για τους δύο. Παρεξηγήσεις, εντάσεις και καμιά φορά θλίψη. Άλλες, ακόμα και οργή. Το τραγούδι που τους ενώνει γίνεται τότε παράφωνο. Οι δρόμοι τους χωρίζουν. Το χάσμα αυτό μεγαλώνει κι άλλο όταν κάποιοι (άνθρωποι κυρίως) επιθυμούν να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους αρνούμενοι την ύπαρξη των ξωτικών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό. Συνήθως, γίνεται μέσα από την ειρωνεία, τον κακώς διατιθέμενο σκεπτικισμό και την έντεχνα δοσμένη απορία. Όταν όμως ο άνθρωπος αρνείται την ίδια του την πορεία, αρνείται τον εαυτό του. Είναι πολύ δύσκολο τότε, να ξαναβρεί κανείς το νόημα που ο ίδιος έχει απωλέσει. Εύχομαι το νέο έτος να μην είναι έτος απώλειας, παρά μόνον αυτής του εγωισμού στον άνθρωπο.
UnseenΜέλος
12/01/2006, 09:27:05
Αγαπητή Σοφία

Καλημέρα!

Το πρώτο βιβλιό το έχω υπόψη μου και το έχω μάλιστα αναφέρει 1-2 φορές στο τόπικ. Είναι καλό αλλά εξαιρετικά δυσανάγνωστο (κατ' εμένα τουλάχιστον) και κάπως "παγωμένο", δηλ. έχει τη χροιά του λαογραφικού/επιστημολογικού πονήματος από το οποίο απουσιάζει η πεμπτουσία του κόσμου των ξωτικών: το συναίσθημα.

Το δεύτερο δεν το είχα υπόψη μου και σ' ευχαριστώ πολύ για την αναφορά.

Με αγάπη,
Unseen

******* By Art we live *******

UnseenΜέλος
12/01/2006, 09:28:51
serenite

Με κίνδυνο να πέσεις σε θλίψη... θα πρέπει να σου πω ότι δυστυχώς κάποια πράγματα δεν είναι ανακοινώσιμα.

Από την άλλη, όπως λέει η πολυαγαπημένη μου galadriel, "για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος".

Με αγάπη,
Unseen

UnseenΜέλος
12/01/2006, 09:29:58
Angus

Καλημέρα και σε σένα. Μήπως παιδί μου το άλλο όνομά σου είναι "Σίβυλλα" και μας το κρύβεις;

Σε φιλώ
Unseen

UnseenΜέλος
12/01/2006, 09:33:37
Καλέ μου Gabriel

Οι κόσμοι διασταυρώνονται καθημερινά και μέσα μας και έξω από μας και σπάνια τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα. Αρκεί να υπάρχει η σωστή οριοθέτηση: πού τελειώνει ο άνθρωπος και πού αρχίζει το ξωτικό.

Γιατί ο άνθρωπος, μέσα στο άγχος τού αυτοπροσδιορισμού του, μπορεί κάποτε να oικειοποιηθεί χαρακτηριστικά που δεν είναι δικά του, "κρύβοντας" περιστασιακά το πραγματικό ξωτικό που ίσως είναι...*

Όσο για μένα, η οργή είναι κάτι που πολύ σπάνια αισθάνομαι, όσο για την ανωτερότητα... αυτή κι αν είναι ένας μύθος όσο με αφορά – είτε είναι συλλογική είτε ατομική.

Όπως έχω ξαναγράψει "είμαστε όλοι μικρές σταγόνες μέσα στην καταιγίδα των φθαρτών πραγμάτων"... και οπωσδήποτε απάτριδες αφού βρισκόμαστε μακριά από την πραγματική μας πατρίδα, τη Μονάδα: τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ξωτικά (ακόμη κι αν οι σχετικές αποστάσεις είναι διαφορετικές).

Θα σου πω μόνο ένα πράγμα και ξέρω ότι θα το καταλάβεις γιατί είσαι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό: ποτέ δεν παίρνω πίσω ούτε τα "σ'αγαπώ" ούτε τις δηλώσεις μου. Και πάντα τα εννοώ.

Με αγάπη,
Unseen

* Π.χ. η galadriel είναι η galadriel στο βαθμό που ο άνθρωπος στον οποίο ενσαρκώθηκε δεν θα μπει στη διαδικασία να το αποδείξει στους άλλους – ή στον εαυτό του.

AngusΜέλος
12/01/2006, 14:37:47
Σίβυλλα...Ο λόγος ενδυναμώνει τα όσα πιστευουμε...

The King forbade his maidens a'
That wore gold in their hair
To come and go by Carterhaugh,
For the young Tam Lin is there.

And those that go by Carterhaugh
From them he takes a fee,
Either their rings or their mantles
Or else their maidenheads!

So Janet has kilted her green mantle
Just a little above her knee,
And she has gone to Carterhaugh
Just as fast as she could flee.

Το απόσπασμα είναι απο το ποιήμα Tam Lin απο το Walker Between the Worlds.Το παραθέτω για να τονίσω αυτο που είπε κάποτε μία σοφή:οτι όλα είναι θεμα οπτικής...Εκει που αρχίζει το ξωτικό και τελειώνει ο άνθρωπος....εκει που τελειώνει το ξωτικό και αρχίζει ο άνθρωπος....Πραγματα που έχουν υφανθεί μαζί...Οταν το επίκεντρο γίνει κατι αρνητικό τότε απομακρυνόμαστε απο την χαρα της ζωής..Γι αυτο μην νιώθετε θλίψη για τίποτα αλλα αντι για να σπαταλάτε τον χρόνο σας με το να σκεφτεστε κάτι αρνητικό στείλτε φως...

Το φως δίνει ζωη καθως η ζωη δίνει φως..

Με πολλή αγάπη
Angus

kswtikoulaΜέλος
12/01/2006, 15:48:00
Όταν πρωτοδιάβαζα το θέμα ζήλευα τόσο πολύ όλους όσους είχαν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται και να έρχονται σε επαφή με τον αόρατο κόσμο.
Συνεχίζοντας ανακάλυψα πως σε επαφή έχω σίγουρα έρθει,
το ζητούμενο είναι να συνεχίσω την προσπάθεια να είμαι σε επαφή συνεχώς.
Πρέπει να δουλέψω με μένα και να γειώνομαι όσο μπορώ περισσότερο,
για να πλησιάζω κάθε μέρα και πιο πολύ στην πραγματική μου φύση,
στη φύση που θα με φέρει πιο κοντά με όλα τα "συγγενικά" μου στοιχεία.
Στη φύση που είναι η μόνη μας ελπίδα!
Στη μάνα για την οποία φανήκαμε αχάρσιτα παιδιά.
Στη μάνα που συγχωρεί και αγκαλιάζει αν της το ζητήσουμε
και που σίγουρα θα θέλει να ξαναδεί την οικογένειά της ενωμένη.
Με αγάπη πάνω απ'όλα!
Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

kswtikoulaΜέλος
13/01/2006, 12:59:25
Κάποτε είχα ακούσει ότι το "χτύπα ξύλο" που λέμε όταν μας περνά κάτι κακό από το μυαλό, έχει παραμείνει από πολύ παλιά.
Πως όταν οι άνθρωποι βρισκόταν μεσα σε δάση ή γενικότερα στη φύση και ένιωθαν τον κίνδυνο να πλησιάζει χτυπούσαν τους κορμούς των δέντρων για να ξυπνήσουν τα πνεύματα της φύσης και να τους προστατέψουν.
Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει κάτι τέτοιο?
Αν ναι είναι αξιοθαύμαστο γιατί έχει παραμείνει σαν έκφραση ως και σήμερα που όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της παραμυθίας.
Φιλικά
Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

FRODOΜέλος
13/01/2006, 19:27:30
ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ(ΛΥΚΟΤΟΥΜΠΑΝΟ,ΞΑΝΙΖΑ,ΓΙΑΡΚΟΥΤΑ Κ.Α)ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ;
UnseenΜέλος
15/01/2006, 22:10:36
Αγαπητέ Angus

Όλοι μας έχουμε κάτι από τα ξωτικά μέσα μας και είμαστε συνυπεύθυνοι με αυτά για πράγματα που μας αφορούν καίρια: για τις σκέψεις μας που εμπιστευόμαστε στον αέρα, για τα συναισθήματα που διαλύουμε στο νερό, για τη σπίθα που κάνει την καρδιά μας να χτυπά, για τον πηλό απ' τον οποίο είμαστε φτιαγμένοι. Κι ακόμα, για το μέλλον που ψιθυρίζουμε ότι θέλουμε ή ευχόμαστε με όλη μας την ψυχή να αξίζουμε...

Κοίταξε γύρω: όλα είναι φωτεινά. Ακόμα και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, τα άστρα λάμπουν και η σελήνη απλώνει περίτεχνα τη μαγεία της. Το να στέλνουμε φως είναι καμιά φορά σα να ανάβουμε ένα λυχναράκι όταν τριγύρω μας είναι μέρα μεσημέρι. Καμιά φορά είναι προτιμότερο (παρότι δυσκολότερο) απλά να εμπιστευτούμε τον Θεό, τον κόσμο και τον άνθρωπο ότι θα καταφέρουν να φέρουν το ταξίδι τους στο προδιαγεγραμμένο του τέλος...

Με πολλή αγάπη,
Unseen