- THE SOFT PARADE - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
αυτές οι αναφορές από μουσικούς της ροκ στο όνομα του Χριστού συγκεκριμένα,δε μου φαίνονται και τόσο αθώες...αντίθετα πιστεύω πως είναι 100% υπο-κινούμενες
Αγνοών, αυτό είναι ενδιαφέρον. Για ανέπτυξε παραπάνω τι εννοείς και θα επανέλθω.

quote:
και τους λέει το εξής : "...αν οι beatles είναι ο Χριστός,εμείς θα γίνουμε ο Αντίχριστος..."
(βέβαια δυο τρία χρόνια αργότερα,οι beatles έκαναν κι αυτοί την αναφορά τους στο Χριστό,με τον lennon να δηλώνει ότι "αυτή τη στιγμή οι beatles είναι μεγαλύτεροι κι από το Χριστό)αυτές οι αναφορές από μουσικούς της ροκ στο όνομα του Χριστού συγκεκριμένα,δε μου φαίνονται και τόσο αθώες...αντίθετα πιστεύω πως είναι 100% υπο-κινούμενες
Ωραία και πολύ επιτυχημένη παρομοίωση, πράγματι αν το καλοσκεφτείς οι Beatles σε επίπεδο τραγουδιών θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολύ περισσότερο political-correct (Χριστός για την Χριστιανική Κοινωνία) από ότι οι Rolling Stones οι οποίοι κατά την γνώμη μου είναι νέτοι Rockαδες (Αντίχριστοί ή καλύτερα Αντί-Beatles) που απευθύνονται σε πιο «κακά παιδία» από ότι οι Beatles..
Από εκεί και πέρα, για εμένα η αναφορά στον Χριστό δεν μου κάνει εντύπωση εφ’ όσο την εκλαμβάνω ως την κατεξοχήν σκιαγράφηση του «Συστήματος» ή καλύτερα της άρχουσας κάθε φορά κοινωνικής τάξης τα ήθη της οποίας (όχι όμως υποχρεωτικά και οι πράξεις της
) προβάλλονται μέσα από την βιβλική εικόνα του Χριστιανικού Θεού (Κ.Δ. και Πατερική Θεολογία), με το οποίο το Rock είναι πάντα εκ διαμέτρου αντίθετο καταλήγοντας σε μια non political-correct μουσική που δεν μπορεί παρά να τραγουδήσει «κόντρα στο ρεύμα» ως προστάζει το Όνομα της (Rock=Βράχος - Σκληρό) δηλαδή τελικά την πιο ελεύθερη εκδοχή , την αντίρροπη ροή του «Συστήματος», θέτοντας έτσι τον εαυτό του μακριά από κοινωνικές φόρμουλες, νόρμες, υποταγές, δηλαδή επιτιθέμενο στον Φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό της σύγχρονης κοινωνίας μας.
Στα μετέπειτα χρόνια, οι αναφορές αυτές τυποποιήθηκαν μαζί με πολλά άλλα πράγματα (πχ. κρυφά ηχητικά ή οπτικά μηνύματα) σε έναν ιδιότυπο εμπορικό αγώνα μεταξύ Rock συγκροτημάτων για το ποίο θα παρουσιασθεί ως πιο σκληροπυρηνικό (άρα περισσότεροι fan) αλλά και υπέρ-Χριστιανών με τους τελευταίους να αγοράζουν Rock δίσκους και κασέτες (τα CD είναι μια άλλη ιστορία) με σκοπό τον εντοπισμό των «υποχθόνιων» βλάσφημων μηνυμάτων τους.
Μόνος κερδισμένος τελικά η Ροκ Μουσική Βιομηχανία που είδε τα κέρδη της να δεκαπλασιάζονται.. οπότε έδεσε το γλυκό ![]()
Υ.Γ.
Φυσικά, επειδή τίποτε δεν είναι απόλυτο, οι επικριτές του Ροκ θα πρέπει να θυμούνται πως στις μέρες μας μπορεί κανείς να βρει άνετα και Christian Rock κομμάτια ακόμα και στην Ελλάδα καθώς αν το σύστημα είναι Λευκό (Αγαθό) το Ροκ θα τραγουδά το Μαύρο (Πονηρό) αν το σύστημα είναι Μαύρο (Πονηρό) το Ροκ θα τραγουδά το Λευκό (Αγαθό) -απλό «κατοπτρικό σύστημα».
![]()
Edited by - XD on 16/07/2007 08:59:55
σωστός ο XD !
φίλε A.Kircher,ελλείψει χρόνου,θα γράψω αυτά που θέλω το Σάββατο...ελπίζω να περιμένεις![]()
Τώρα άκουσα το άλμπουμ μετά από πολλά χρόνια και συνειδητοποίησα πως το ομώνυμο κομμάτι ξεκινάει με τον Morrison να μιμείται ένα χριστιανό κύρηκα ή παπά που βγάζει κύρηγμα.
Και να λέει:
When I was back there in seminary school
There was a person there
Who put forth the proposition
That you can petition the Lord with prayer…
Petition the Lord with prayer…
Petition the Lord with prayer…
You cannot petition the Lord with prayer!
Can you give me sanctuary?
I must find a place to hide,
A place for me to hide.
Τι σημαίνουν αυτές οι αναφορές;
http://www.youtube.com/watch?v=FlVCVtWE8K4&mode=related&search=
Εν τω μεταξύ το τραγούδι έχει και άλλες θρησκευτικές αναφορές όπως
Catacombs....
The monk bought lunch....
Δεν έχω ιδέα όμως πως μπορεί να σχετίζονται αυτά.

έχε υπ'όψιν σου ότι ο παραγωγός των doors, ο bruce botnick αλλά και ο paul rothchild (μάνατζερ αλλά και ηχολήπτης) ήταν (και νομίζω είναι ακόμη...)εβραικής καταγωγής αλλά και μέλη -διαφορετικών- μασονικών στοών
το ίδιο βέβαια συνέβαινε με τον george martin και τον brian epstein των beatles,τον andrew loog oldham των stones κλπ κλπ
βέβαια,αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτοί δεν γεννήθηκαν...μασώνοι (ή ό,τιδήποτε άλλο παρεμφερές) αλλά όντες εν δυνάμει μέλη της ροκ κινότητας,μιας κοινότητας με τεράστια επιρροή στα νεανικά μυαλά,επελέχθησαν (άποψή μου) από κάποιους πιο σκοτεινούς ανθρώπους,για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης ροκ μουσική και τρόπος σκέψης της νεολαίας
π.χ. η δήλωση του lennon ότι "οι beatles είναι πιο διάσημοι κι από το χριστό", σε μια εποχή όπως το 1965-1966,δεν ήταν ούτε τρέντι,ούτε αφελής,ούτε καν προσωπική γνώμη του τραγουδοποιού
κάποιος του είπε να το δηλώσει αυτό !
(ή ο στίχος του imagine "...and no religion too..." - πόσο τυχαίος μπορεί να είναι ?)
.........................................
στην ταινία-βιογραφία του brian jones που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ,δείχνει τον καλλιτέχνη να έχει μόλις ξυπνήσει,"γεμάτος" μέχρι εκεί που δεν παίρνει και πάνω από το κρεββάτι του δεσπόζει ένα τεράστιο πορτραίτο του γνωστού και μη εξαιρετέου aleister crwoley)
αυτές οι αναφορές δεν είναι τυχαίες ούτε αθώες, για μένα τουλάχιστον,φίλε μου Χρυσόστομε !
quote:
αυτές οι αναφορές δεν είναι τυχαίες ούτε αθώες, για μένα τουλάχιστον,φίλε μου Χρυσόστομε !
Φίλε Αποστόλη, θα το συνεχίσουμε το θέμα, αλλά για την ώρα λόγω έλλειψης χρόνου ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ, θα σε ενδιαφέρει, αν και τα ξέρεις ήδη:
http://www.paganandoccultmusic.com/search/label/Aleister%20Crowley
Επίσης έχεις δει το πίσω εξώφυλλο του 13 των Doors;

Δεν φαίνεται καλά αλλά ο Morrison ποζάρει πάνω από μία μικρή προτομή του Crowley.

τόσα χρόνια και δεν το είχα προσέξει ποτέ !
ούτε και το είχα δει ή διαβάσει κάπου !
να'σαι καλά που μου το υπέδειξες ρε συ !
αυτό ήταν πληροφορία !
(το link δεν το άνοιξα ακόμη,θα το κάνω σύντομα)