ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέο CARGO CULT η "Ελληνική Θρησκεία";; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Νέο CARGO CULT η "Ελληνική Θρησκεία";; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

demo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kynikosΜέλος
21/12/2004, 13:58:56
quote:
Ας μη τα ισοπεδωνουμε όλα στο βωμο των "πανεπιστημόνων" αρχαιων ημών προγόνων......
Δυστυχώς, αυτό είναι απαραίτητο να γίνεται για να βαστάει η Κούλτα.

Αλλοιώς θα θυμώσουν οι πρόγονοι, και δεν θα στείλουν το Φορτίο.

Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν καν να επισημαίναμε το πρόβλημα.

kynikosΜέλος
21/12/2004, 14:13:17
quote:
η αναξιοπιστία και η χυδαιότητα σου φάνηκαν με την πράξη σου να μας εμφανίσεις φωτογραφίες Μαύρων Παπούα απο την Ακτή του Ελεφαντοστού ή δέν ξέρω εγώ πού, σάν εκπαιδευόμενους Λακεδαιμόνιους στην Μεσσηνία!
Αναγνώρισε κάποια στιγμή την τραγελαφική σου πράξη

Μήπως μπορείς να μου πείς πιο ακριβώς είναι το "αναξιόπιστο" ή το "χυδαίο".
Διευκρίνησα πολλές φορές οτι οι ασκούμενοι είναι απο το Βανουάτου και όχι από την ακτή του Ελεφαντοστού! Ουδεμία σχέση.

Η μεν είναι στην Ωκεανία, η δε στην Αφρική .
Η ομοιότητες μεταξυ Παπούα και Νέων Λακεδαιμόνων είναι η κοινή πίστη οτι η τυφλή αντιγραφή στρατιωτικών ασκήσεων θα ευχαριστήσει τους Προγώνους.
Φωτογραφίες από την Μεσσηνία θα παραθέσω μόλις μου τις στείλουν...

Και για όσους ακόμα νομίζουν οτι κοροϊδεύω όταν λέω οτι έχει Αρχαίους στην Ωκεανία, αας παραπέμπω εδώ:

.

K

Edited by - kynikos on 21/12/2004 15:15:18

pankyfishΝέο Μέλος
21/12/2004, 14:18:40
Ο κυνικός για μια ακόμα φορά προσπάθησε να ευτελίσει την αξία των Ελλήνων φιλοσόφων και ιδιαίτερα του Αριστοτέλη με το ατυχές παράδειγμα στο οποίο βασίστηκε.

Πέρα από το ότι το συγκεκριμένο γεγονός καταδεικνύει την πνευματική ένδεια που τον διακρίνει, την επιστημονική ελαφρότητα και ασχετοσύνη, την μονοδιάστατη αντίληψη που τον διακατέχει, πέρα από όλα αυτά ... δεν έχει ακόμα απαντήσει στην απάντηση που έλαβε από τον trapd.

Ο δε έταιρος (junk) αναρωτιέται τι λέει ο Αριστοτέλης.. Νομίζω ότι ο trapd ανέφερε τι γίνεται με αυτή τη .. μπάλα. Έχει κανείς αντίρρηση, ότι έτσι είναι τα πράγματα;

Και αν είναι έτσι, τότε ποιος ο ρόλος του κυνικού; Δεν είναι απλός συκοφάντης;

---- panky----

junk95Μέλος
21/12/2004, 14:43:04
quote:

Ο δε έταιρος (junk) αναρωτιέται τι λέει ο Αριστοτέλης.. Νομίζω ότι ο trapd ανέφερε τι γίνεται με αυτή τη .. μπάλα. Έχει κανείς αντίρρηση, ότι έτσι είναι τα πράγματα;

Με ενδιαφέρει να μάθω τι ακριβώς λέει ο Αριστοτέλης διότι μου είναι πολύ δύσκολο να θεωρήσω ότι αναφερόταν στη σχετικότητα του χρόνου λόγω της ταχύτητας (συγκεκριμένα στο 0.00000000000001 δευτερόλεπτο περίπου που θα διαρκέσει επιπλέον η πτώση της μπάλας για τον ακίνητο παρατηρητή) και όχι στην ατεκμηρίωτη πεποίθηση ότι τα κινούμενα πράγματα πέφτουν πιο αργά γιατί η ταχύτητά τους "αναιρεί" το βάρος τους.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

Edited by - junk95 on 21/12/2004 14:45:44

VulpiaΝέο Μέλος
21/12/2004, 14:45:54
quote:
Ο Αριστοτέλης δεν "κατέγραψε" μια παρατήρηση.. Αυτό που ανέφερε, δεν παρατηρείται! Διετύπωσε μια θεωρία.

Ας δεχθω οτι διατυπωσε θεωρια. Τι λεει αυτη η θεωρια? Εχει καμμια σχέση αυτη η θεωρια με τη θεωρια της σχετικοτητας? Και στο κάτω κατω της γραφης ειναι πολυ πιο σημαντικό και δυσκολο να αποδεικνύεις με μαθηματικα και πειραμα μια θεωρία απο απλα να λες/γραφεις κατι που απλα περιεχει ψηγματα αυτης.

quote:
Αν εσύ αγαπητέ αδυνατείς να την συλλάβεις αυτήν την θεωρία ή οποιεσδήποτε άλλες, δεν έχεις παρά να ρωτήσεις βιολόγους, γεωπόνους, πολιτικούς και κοινωνικούς επιστήμονες, φυσικούς, κλπ από που ξεκινανε και που φτάνουν οι επιστήμες τους.

Ευτυχώς για μένα αδυνατω να καταλαβω μεσα απο 3-4 αραδες, θεωριες, θεωρηματα και αποδείξεις, και εχω την ταση να ρωτάω και να διαβάζω μπας και καταλαβω αποψεις ατόμων που ειναι πολυ πιο εξειδικευμενα και εμπειρα στο αντικείμενο τους απο εμένα.
Την ερμηνεία γιγαντων της διανοησης μεσα απο αναγνωση ορισμενων γραμμων των εργων τους την χαριζω σε διαφορους παρεπιδημουντες του συγκεκριμένου forum.

Όσο για το που ξεκινουν και που τελειωνουν οι επιστήμες, κανεις δεν αρνειται οτι οι Αρχαίοι Έλληνες θεσαν θεμέλια και διατυπωσαν εννοιες. Το δέχομαι, οπως και δέχομαι οτι η συλληψη τετοιων εννοιων ειναι ιδιαιτέρως δυσκολη. Αλλα δεν αποσιωπω οτι υπηρξαν και αλλοι πιονεροι επιστημονες , και δεν μηδενίζω το γεγονός οτι η εξελιξη, η αποδειξη και η μαζική χρηση των αποτελεσματων τους έλαβε χωρα στην Εσπερία.

kynikosΜέλος
21/12/2004, 15:04:00
quote:
Ο κυνικός για μια ακόμα φορά προσπάθησε να ευτελίσει την αξία των Ελλήνων φιλοσόφων και ιδιαίτερα του Αριστοτέλη με το ατυχές παράδειγμα στο οποίο βασίστηκε.
[...]
Και αν είναι έτσι, τότε ποιος ο ρόλος του κυνικού; Δεν είναι απλός συκοφάντης;
Δεν δύναμαι (δεν με πληρώνουν αρκετά) για να κάνω μαθήματα βαικής φυσικής στον καθένα που αρνείται επίμονα, για προσωπικούς λόγους, να κατανοήσει την επανάσταση του Νεύτωνα!

Σας παραπέμπω σε οποιοδήποτε βιβλίο στοιχειώδους φυσικής.

Αν τώρα υπάρχουν άτομα τόσο πια πορωμένα που να επιμένουν οτι ο Newton δεν είχε τίποτα να διδάξει τον Αριστοτέλη , δεν πρόκειται εγώ να τους αλλάξω τη γνώμη. Πιο πολύ επιτυχία θα είχα να πείσω τους Παπούα οτι δεν υπάρχει Φορτίο.

Αυτό κατάλάβα μελετώντας τα cargo cult:

- «Ναί πάνκυ μου, έχεις απόλυτο δίκιο...
Aristoteli megalo filosofo
esy paei paralia
- erxete megalo Cargo!!»

K

ΔΩΡΙΕΥΣΜέλος
21/12/2004, 15:48:46
Βερολίνο, Κυριακή 2 Αυγούστου 1925.

Αγαπητέ κύριε συνάδελφε,

Ευρίσκω θαυμάσιο τον υπολογισμό σας. Αρχικά κάποιο μικρό λάθος γραφής στην δεύτερη σελίδα μου προξένησε δυσκολίες. Τώρα όμως τα καταλαβαίνω όλα. Θα έπρεπε να δημοσιεύσετε την θεωρία σας σ΄ αυτή την μορφή στα «Χρονικά της Φυσικής», καθ’ όσον οι φυσικοί κατά κανόνα αγνοούν αυτό το αντικείμενο, όπως κι εγώ άλλωστε.
Με το γράμμα μου θα πρέπει να σας φαίνομαι σαν τον Βερολινέζο, που μόλις έχει ανακαλύψει το Grunewald και ρωτά αν ήδη προϋπήρξαν σε αυτό άνθρωποι.
Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εκθέσετε επιπλέον και τους κανονικούς μετασχηματισμούς, θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα στηθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια. Πίσω απ’ αυτό υπάρχει κρυμμένο κάτι, που είναι αντάξιο του ιδρώτα των καλλίτερων.

Με τους καλλίτερους χαιρετισμούς,
Δικός σας,

Α. Einstein

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ, ΘΑ ΠΑΡΕΘΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.

«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλος μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε το δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και ερευνά. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέγω έτσι απλά χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλλην Κωνσταντίνος Καραθεοδωρης, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα.»

(Απόσπασμα από την τελευταία συνέντευξη τύπου 1955 του διάσημου Μαθηματικού Αλβέρτου Αϊνστάιν )

Η ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗΝ ΤΟΥ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ… ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Αξιωματική της ειδικής θεωρίας της σχετικότητος» ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ 1924.

Ο STEPHEN HAWKING «Το χρονικό του Χρόνου» (σελ 97) λέει : Φαίνεται ότι η γενική θεωρία της σχετικότητος αφορά την μακροσκοπικήν δομήν του σύμπαντος. Είναι “κλασσική” και όμοια προς τις θέσεις του Αριστοτέλους, δεν περιέχει δηλαδή την απροσδιορηστίαν της κβαντικής μηχανικής. ( λογικό βέβαια αφού και ο Αριστοτέλης δεν γνώριζε περί κβάντων).

ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ. ΠΑΛΙ

Zadok :

ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ…..

Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ CAMBRIDGE ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛ. ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ;;;

ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΤΟΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΣ, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ.

Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ

ΔΩΡΙΕΥΣΜέλος
21/12/2004, 15:58:39
…95 : ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΒΡΕ ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ.

(περίληψη)

«Ενδιαφέρουν κανέναν τα ελληνικά; Ποιον και γιατί; Είναι οι Έλληνες σημαντικοί για την ιστορία του Δυτικού πολιτισμού; Αυτή η διεπιστημονική μελέτη επικεντρώνεται σε χρονικές στιγμές της ιστορίας κατά τις οποίες έγιναν σφοδρές αντιπαραθέσεις σχετικά με τους Έλληνες συγγραφείς και την αρχαία ελληνική γραμματολογία – αντιπαραθέσεις σχετικά με το αν οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς έπρεπε να μελετώνται και να διδάσκονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης κατά την αναγέννηση.Ο συγγραφέας ερευνά διεξοδικά την πολεμική που αναπτύχθηκε στην Δύση εναντίον των ελληνικών – μια αναγκαιότητα που υποστήριξαν τα μεγάλα πνεύματα της Δύσης – πολεμική η οποία στρεφόταν κυρίως σε μια σημαντική προσωπικότητα από το Ρότερνταμ : τον Έρασμο, υπέρμαχο της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Η αντίσταση των λόγιων της Δύσης στη διείσδυση των ελληνικών υλοποιήθηκε σε κατά μέτοπον επίθεση κατά του Εράσμου και των συν αυτώ, κατά την εποχή της Μεταρρύθμισης. Ο Γκολντχιλ επισημαίνει πόσο ζωτικής σημασίας είναι να είσαι Έλληνας στην παιδεία τώρα και πάντοτε. Το βιβλίο ρίχνει νέο φως τόσο στη σύνδεση του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου όσο και στο τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνονται κάτω από το όνομα της Ελλάδος όλες οι τάσεις και τα πολιτιστικά ρεύματα που οικοδόμησαν αυτό που λέγεται Δυτικός Πολιτισμός σήμερα.

«άσε με εμένα στην πλάνη μου.»

ΕΓΩ Σ’ ΑΦΗΝΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΕΣΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ Ν’ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ;

Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ

Edited by - ΔΩΡΙΕΥΣ on 21/12/2004 16:02:52

21/12/2004, 16:03:00
quote:
Αλλιώς σε παραδίνω στην κρίση οποιουδήποτε σε διαβάζει ή σε ακούει!!

Αυτό είναι απειλή ή υπόσχεση;

quote:
Zadok :

ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ…..

Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ CAMBRIDGE ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛ. ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ;;;

ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΤΟΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΣ, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

junk95Μέλος
21/12/2004, 16:09:13
quote:

Η ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗΝ ΤΟΥ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ… ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Αξιωματική της ειδικής θεωρίας της σχετικότητος» ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ 1924.

Βέβαια από την άλλη η Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας (με τίτλο "Περί της ηλεκτροδυναμικής των κινούμενων υλικών σημείων") δημοσιεύθηκε από τον Einstein το 1905 και η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας (μέσω διαλέξεων στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών) δημοσιεύθηκε το 1916.

Βέβαια ο Hawking όταν λέει ότι η Γενική Σχετικότητα είναι Αριστοτελική, αναφέρεται στο ντετερμινισμό της (σε αντίθεση με τον ιντετερμινισμό της Κβαντικής Μηχανικής) και δεν υπονοεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε άλλη ομοιότητα.

Βέβαια ο Αριστοτέλης είναι γίγαντας λόγω της μεθόδου του και όχι λόγω των συμπερασμάτων του, τα οποία θεωρούνταν θέσφατα και αξεπέραστα μόνο στην εποχή που σήμερα είναι γνωστή ως "Μεσαίωνας".

Βέβαια υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να βασίζεσαι σε κάτι (να το επεκτείνεις, να μαθαίνεις νέα πράγματα χάρη σε αυτό, ακόμα και να το καταρρίπτεις όπου χρειάζεται) και στο να το αντιγράφεις τυφλά. Που μας φέρνει στο κυρίως θέμα μας, αν δεν κάνω λάθος.

ΥΓ: μιλάμε με έχεις κολλήσει στον τοίχο σαϊνι μου!

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett