- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Με καθημερινούς όρους , αυτό δείχνει ότι αναγκαστικά και εκ των πραγμάτων δεχθήκαμε την εξουσία εν τη γενέση μας...!!!soul
Ισως να δεχθηκαμε απλα το ρολο μας στην αντιπαραθεση της!
Ομολογω οτι η προσκολληση μου στην υποενοτητα μυθος&θρησκεια με εχει κανει να χασω ενδιαφερουσες συζητησεις,να ομως που η τεχνολογια φροντιζει για τη διατηρηση και με βοηθα στην αξιοποιηση τους!
ΟΧΙ
• Μπορείς να σκοτώσεις κάποιον που δεν μισείς;
ΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.
• Θέλεις να μιλάς ή να μιλάς μόνο εσύ;
ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
• Νομίζεις ότι όποιος δεν είναι μαζί σου είναι εναντίον σου;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ
• Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;
ΟΧΙ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΤΟΝΟΣ.
• Μπορείς να χτυπήσεις στο πρόσωπο κάποιον με σιδερογροθιά;
ΟΧΙ
• Μπορείς να ρίξεις σε μια γυναίκα βιτριόλι;
ΟΧΙ
• Θέλεις να σε φοβούνται ή να σε αγαπάνε;
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
• Αντέχεις να ζεις σ’ έναν κόσμο που μιλάει για οπλοπολυβόλα MP5, ημιαυτόματα Scorpion και εκρηκτικά ANFO;
ΟΧΙ
• Νομίζεις ότι η λύση για όλα τα προβλήματα είναι η δύναμη; Ο φόβος;
ΝΑΙ
• Νιώθεις βέβαιος για όσα πιστεύεις; Αλλάζεις γνώμη όταν αλλάζουν τα δεδομένα; Μαθαίνεις; ΠΑΝΤΑ
• Θες να ζήσεις σε μια κοινωνία βεβαιοτήτων ή αμφιβολιών;
ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΩΝ ΝΑΙ
• Στενοχωριέσαι που ο κυνισμός, η κλοπή, η βία είναι μονοπώλιο άλλων; Θα ’θελες να είναι και δικά σου;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
• Όταν κυριαρχεί η βία πρωταγωνιστές είναι πάντα οι χειρότεροι, θες να γίνεις πρωταγωνιστής σ’ αυτό το έργο;
ΜΑΚΡΙΑ!!!!
• Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ή τα μέσα καθορίζουν τον σκοπό;
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ
• Μπορείς να ζωγραφίσεις με κομμένο κεφάλι μια συγγραφέα που διαφωνείς μαζί της;
ΟΧΙ, ΠΟΤΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
• Βλέπεις γύρω σου ανθρώπους ή κατηγορίες; Λες νεαροί των Εξαρχείων ή ο Αλέξης; Αστυνομικοί ή ο Διαμαντής; Μετανάστες ή η Κούνεβα; Καθηγητές ή ο Πανούσης; Συγγραφείς ή ο Δοξιάδης; Βλέπεις πρόσωπα ή αύξοντες αριθμούς;
ΠΟΤΕ
• Θες να νικήσεις πάση θυσία; Με οποιοδήποτε τρόπο; Ακόμα και με τον τρόπο των εχθρών σου; Αν κοιτάζεις πολλή ώρα την άβυσσο, η άβυσσος θα σε κοιτάξει κι αυτή.
ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ
• Φοβάσαι; Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος.
ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ.
• Μήπως μισείς αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά από σένα; Θες να τους ακούσεις ή να τους κάνεις να σωπάσουν;
ΠΟΤΕ. ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ.
• Να τους πείσεις ή να τους εξαφανίσεις;
ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ
• Δεν ξέρεις και δεν σε νοιάζει; Η άγνοια δεν δικαιολογεί την κακία.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
• Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη βία, ελαφρυντικά για το φόβο, δεν υπάρχουν πρόσημα για τα όπλα. Δεν υπάρχουν δεξιά πιστόλια, αριστερές σιδερογροθιές. Το αίμα είναι αίμα. Ανθρώπινο.
ΣΩΣΤΟ
• Δεν υπάρχει τίποτα απελευθερωτικό που να στηρίζεται στο φθόνο.
ΣΩΣΤΟ
• Η κουλτούρα της ανευθυνότητας είναι εφεύρεση των εξουσιαστών. Ποτέ όσων αντιστέκονται.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
• Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς προσωπική ευθύνη.
ΣΩΣΤΟ
• Έχεις αρχίσει να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους σαν «παράπλευρες απώλειες»; Θυμάσαι πότε πρωτάκουσες αυτή τη φράση;
ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ
• Όσοι πληγώνουν έναν άνθρωπο είναι πάντα θύτες. Ποτέ θύματα.
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ
• Το χειρότερο είδος κυνικού είναι αυτός που δεν έχει επίγνωση του κυνισμού του.
ΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ.
• Η αλήθεια δεν είναι ποτέ απλή. Θες έναν κόσμο με απλές αλήθειες, δικούς μας και εχθρούς, στρατόπεδα, ηρωικούς αγωνιστές και προδότες; Γίνε Ταλιμπάν.
ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ
• Κι όμως, παρ’ όλα αυτά, νιώθεις μέσα σου να πνίγεσαι, θες να χτυπήσεις τη γροθιά σου στον τοίχο; Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων. Αυτοί που ξεσπάνε πάντα στους άλλους. Κι αυτοί που ξεσπάνε στον εαυτό τους για να μην πληγώσουν τους άλλους. Έχεις αποφασίσει σε ποια κατηγορία ανήκεις;
ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ
• Προσπαθώ να μη γίνω δολοφόνος, γι’ αυτό σκοτώνω τον εαυτό μου. (Tiger Lillys)
ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΤΕ!
• Δεν είναι εύκολο, υπάρχει όμως μια απάντηση μόνο που σε απελευθερώνει. Η αγάπη για τη ζωή. Ποτέ το “viva la muerte”.
ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΝ.
• Μπορεί να μην είναι βολικό, αλλά μόνο οι ηλίθιοι δεν αμφιβάλλουν.
ΣΩΣΤΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
• Όσο πιο επαναστατικός είναι ο στόμφος, τόσο πιο αφόρητο εγωισμό κρύβει.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
• Θέλεις να μιλάς σαν προκήρυξη;
ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ
• Θέλεις να ζήσεις σε μια πόλη στρατόπεδο;
ΟΧΙ
• Μπορείς να επιτρέψεις στη ζωή σου το φόβο; Να αναγκαστείς να διαλέξεις στρατόπεδο; Η βία και η αυθαιρεσία είναι πάντα στο ίδιο στρατόπεδο.
ΤΟ ΕΖΗΣΑ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΤΕ. ΠΟΝΑ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ.
• Δεν μας αφορούν οι ερωτήσεις; Συμβαίνουν σε άλλους;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΩΜΗ.
• Απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι απαντήσεις μας είναι ορθές, έχουμε πάψει εδώ και καιρό ν’ ακούμε τις ερωτήσεις.
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ Μ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ.
Όμως οι ερωτήσεις είναι πάντα ξεροκέφαλες.
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΕΤΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
• Μπορείς να χτυπήσεις έναν άνθρωπο; Μπορείς να επιτρέψεις δίπλα σου, στην πόλη που ζεις, να πληγώνουν έναν άνθρωπο;
ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕ. ΟΧΙ ΕΡΩΤΙΚΑ.
Ταξίδι στο άγνωστο