ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εκλαΐκευση της εξέλιξης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Εκλαΐκευση της εξέλιξης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/06/2010, 16:20:21
quote:

Ας τονίσουμε , μάλιστα , ότι ένα μόριο αιμοσφαιρίνης αντιπροσωπεύει απειροελάχιστο ποσοστό της πολυπλοκότητας του έμβιου σώματος . Προφανώς , το απλό “κοσκίνισμα” από μόνο του δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να παραγάγει την ποσότητα τάξης που συναντούμε στο έμβιο αντικείμενο .

Το κοσκίνισμα είναι ένα ουσιώδες συστατικό για την παραγωγή της έμβιας τάξης , αλλά απέχει πολύ από το να μπορεί να την εξηγήσει εξ ολοκλήρου . Χρειάζεται και κάτι άλλο .

Για να το εξηγήσω αυτό , θα πρέπει να κάνω μια διάκριση ανάμεσα στην επιλογή "ενός βήματος” και στη “συσσωρευτική” επιλογή .

Τα απλά κόσκινα που εξετάσαμε ως τώρα , παραπάνω , είναι όλα παραδείγματα επιλογής απλού βήματος . Η έμβια οργάνωση είναι προϊόν της συσσωρευτικής επιλογής .

Η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στην επιλογή ενός βήματος και στη συσσωρευτική επιλογή είναι η εξής :

Στην επιλογή ενός βήματος , η διαλογή ή η επιλογή των αντικειμένων – είτε είναι βότσαλα είτε οτιδήποτε άλλο – γίνεται μόνο μία φορά .

Από την άλλη πλευρά , στη συσσωρευτική επιλογή τα αντικείμενα “αναπαράγονται” , ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με τον οποίο τα αποτελέσματα του ενός κοσκινίσματος μεταβιβάζονται σε ένα επόμενο κοσκίνισμα , τα αποτελέσματα του οποίου μεταβιβάζονται και πάλι σε ένα επόμενο κοσκίνισμα , και ούτω καθεξής . Τα αντικείμενα υποβάλλονται σε επιλογή διαλογής για πολλές διαδοχικές “γενιές” .

Το τελικό προϊόν μιας γενιάς επιλογής είναι η αφετηρία για την επόμενη γενιά επιλογής , και ούτω καθεξής . Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται για πολλές γενιές .

Είναι φυσικό να δανειζόμαστε λέξεις όπως “αναπαράγονται” και “γενιά” , οι οποίες μας θυμίζουν τα έμβια αντικείμενα , γιατί αυτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αντικειμένων που συμμετέχουν σε μια διαδικασία συσσωρευτικής επιλογής .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Η κατάληξη...???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
20/06/2010, 17:08:01
Εγώ δεν αλλάζω τροπάριο εύκολα εαρινέ, γιατί βασανίζω ΠΟΛΥ την πληροφορία πριν την υιοθετήσω. Το τροπάριο που θέλουν να πλασάρουν και έχει πιάσει μέχρι και σε εσένα είναι ότι κάποια πράγματα δε γίνονται ΑΡΑ τα έκανε ο Θεός. Το δεύτερο άρα δεν το λες, αλλά έχεις υιοθετήσει ΟΛΗ τη λογική πίσω από αυτό. Έλα όμως που με φυσικά μέσα ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

Έχεις χάσει το σκοπό πίσω από αυτά που γράφω. Αν κοιτάξεις το θέμα από την αρχή θα δεις γιατί μιλάμε για αβιογέννεση και για δημιουργία ζωής με φυσικά μέσα. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνουν όλα χωρίς το υπερφυσικό...

Θα ξαναπώ τι εννοώ για δημιουργία εκ του μηδενός

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι τα στοιχεία ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν οργανικά μόρια,κάτω από την επίδραση φυσικών παραγόντων (μετεωρίτες,θερμότητα, ηλεκτρισμός κτλ). Παράγοντες τέτοιοι ΥΠΗΡΧΑΝ στη νεαρή γη

Έχει αποδείξει ότι τα οργανικά μόρια, κάποια από αυτά, ΜΠΟΡΟΥΝ να συνθέσουν αυθόρμητα ΜΑΚΡΟΜΟΡΙΑ

Η εξέλιξη (που είναι μια ιδιότητα της ζωής), ΗΔΗ ισχύει από το επίπεδο των μακρομορίων (και αυτό έχει αποδειχθεί)

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι από ένα απλούστατο κύτταρο σε πολλά χρόνια θα έχουμε μέσω της εξέλιξης καινούριους ίσως συνθετότερους οργανισμούς.

Έπίσης έχει καταφέρει βήματα στη δημιουργία συνθετικών οργανισμών

Τι λείπει;

Τα μακρομόρια να συνθέσουν αυθόρμητα το απλούστατο κύτταρο. Αυτό λείπει πράγματι. Εικάζουμε ότι γίνεται, δεν το έχουμε δείξει ακόμα.

Το να φτιάξουμε ολόκληρο άνθρωπο από τα συστατικά του δεν είναι ούτε σκοπός ούτε πρόσφορο για κάποια χρήση...

20/06/2010, 17:48:49
quote:

Εγώ δεν αλλάζω τροπάριο εύκολα εαρινέ, γιατί βασανίζω ΠΟΛΥ την πληροφορία πριν την υιοθετήσω. Το τροπάριο που θέλουν να πλασάρουν και έχει πιάσει μέχρι και σε εσένα είναι ότι κάποια πράγματα δε γίνονται ΑΡΑ τα έκανε ο Θεός. Το δεύτερο άρα δεν το λες, αλλά έχεις υιοθετήσει ΟΛΗ τη λογική πίσω από αυτό. Έλα όμως που με φυσικά μέσα ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

Γιώργο , συγγνώμη που θα σε στενοχωρήσω...αλλα προβαίνεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα , δεν λέω ότι το κάνεις επίτηδες -ελπίζω..- μα ισχύει αυτό που σου λέω και επειδή λές πράματα που αφορούν εμένα ... επέτρεψέ μου να έχω εγώ την επιλογή της απάντησης...

Ας δώσω λοιπόν εγώ την απάντηση και γνωρίζεις , πως ότι δηλώσει ο καθένας τον δεσμεύει κιόλας...

Μακριά απο μένα οι θεοί...φίλε μου Γιώργο...τουλάχιστον οι γήϊνοι θεοί και αυτοί που προτάσσονται ως αληθείς ... μακριά απομένα επίσης και οι θεο-ποιήσεις επιστημών παντός είδους...

Κάθε επιστήμη , μπορώ να δεχθώ ότι είναι εργαλείο..θές ένα πολύ καλό εργαλείο..άριστο..ΑΡΙΣΤΟ λοιπόν αλλα μέχρι εκεί...δεν θα θεο-ποιήσω τίποτα και δεν θα δημιουργήσω άλλο έναν θεό..κοντά στους υπολοίπους!!!

Εσύ κάνε ότι θέλεις , μα μην απαιτείς να συμφιλιωθούμε με την ιδέα..και θα σου ξανα-πώ πως είναι εντελώς διαφορετικό πράμα η σύνθεση απο την δημιουργία εκ του μηδενός...γνωρίζεις τι σημαίνει εκ του μηδενός φαντάζομαι..!

Τα επιτεύγματα τη επιστήμης είναι τρομερά..όντως και την εμπιστεύομαι αλλα θα αποδειχθεί , ότι όσο και να βελτιωθεί και να προχωρήσει σε νέα πεδία..θα δούμε ότι τελικά θα υπάρξει ένα σημείο , όπου πλέον δεν θα μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω..!

Ένας επιφανής επιστήμονας -μου διαφεύγει τώρα το όνομά του- είχε πεί , ότι πράγματι η επιστήμη ελέγχει και ερευνά και αξιολογεί και ερμηνεύει ... και θα προχωρήσει με πολύ γρηγορότερα βήματα ... έστω και μέχρι την στιγμή -χρονικά- του απόλυτου μηδέν -0- της πρώτης έκρηξης ...για το πρίν δεν θα μπορέσει ποτέ..!

Πιστεύω στην επιστήμη , γιατί πιστεύω και στον άνθρωπο και κάθε επιστήμη υποστασιοποιείται απο ανθρώπινους εγκεφάλους και μέλλεται η όποια πρόοδος συντελλεσθεί να είναι καθρέπτης των δυνατοτήτων του ανθρωπίνου μυαλού και της σκέψης του..!

Ηρέμησε και μην προβαίνεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα..το ότι δεν βρίζω και δεν ειρωνεύομαι είναι δική μου επιλογή και δεν σημαίνει το ότι δεν βρίζω κάποιον ότι υιοθετώ σκέψεις και πεποιθήσεις του και μην μου λές ότι το βασανίζεις πολύ πριν υιοθετήσεις κάτι...!

Κόψε και μοίρασε στα δύο..πάντα η αγάπη θέλει δύο...

20/06/2010, 18:46:49

Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε πάνω στο τι μπορει να γίνει στο μέλλον.

Γράφω τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Έγραψα το τι δήλωσαν ότι θα έχουν καταφέρει.

Η ουσία των λόγων μου και ο ορισμός της επιστήμης είναι: "Εξηγούμε τα πάντα με ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ". Αυτός είναι ο μπούσουλας.

Επί της ουσίας, επί της βιολογικής διαδικασίας που λέγεται εξέλιξη, έχεις να πεις κάτι; Βγάζουν νόημα αυτά που γράφουμε;

quote:
Ένας επιφανής επιστήμονας -μου διαφεύγει τώρα το όνομά του- είχε πεί , ότι πράγματι η επιστήμη ελέγχει και ερευνά και αξιολογεί και ερμηνεύει ... και θα προχωρήσει με πολύ γρηγορότερα βήματα ... έστω και μέχρι την στιγμή -χρονικά- του απόλυτου μηδέν -0- της πρώτης έκρηξης ...για το πρίν δεν θα μπορέσει ποτέ.

Ξέρεις γιατί το είπε αυτό;

20/06/2010, 19:02:13
quote:

Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε πάνω στο τι μπορει να γίνει στο μέλλον.

Γράφω τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Έγραψα το τι δήλωσαν ότι θα έχουν καταφέρει.

Η ουσία των λόγων μου και ο ορισμός της επιστήμης είναι: "Εξηγούμε τα πάντα με ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ". Αυτός είναι ο μπούσουλας.

Επί της ουσίας, επί της βιολογικής διαδικασίας που λέγεται εξέλιξη, έχεις να πεις κάτι; Βγάζουν νόημα αυτά που γράφουμε;

quote:
Ένας επιφανής επιστήμονας -μου διαφεύγει τώρα το όνομά του- είχε πεί , ότι πράγματι η επιστήμη ελέγχει και ερευνά και αξιολογεί και ερμηνεύει ... και θα προχωρήσει με πολύ γρηγορότερα βήματα ... έστω και μέχρι την στιγμή -χρονικά- του απόλυτου μηδέν -0- της πρώτης έκρηξης ...για το πρίν δεν θα μπορέσει ποτέ.

Ξέρεις γιατί το είπε αυτό;

Εικάζω...

20/06/2010, 19:52:58
quote:
Εαρινός: - Απεστάλη: 20/06/2010, 16:20:21 :

Η κατάληξη...???

Μόλις είδα την απάντησή σου, φίλε μου. Θα απαντήσω σε λίγο .

Φιλικά

Κηφεύς

20/06/2010, 20:26:51
quote:
Εαρινός :

Η κατάληξη...???

Ποιά κατάληξη;

Απλώς κατέθεσα σε τι συνίσταται η "συσσωρευτική επιλογή" και ποια είναι η "επιλογή ενός βήματος" αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί στην πράξη τα έμβια αντικείμενα, να είναι τα μοναδικά που έχουν αυτή την ιδιότητα εξέλιξης, η οποία θα μπορούσε να είναι πραγματοποιήσιμη (αυτή η εξέλιξη), αν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή της.

Θέλω να πω λοιπόν, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη συσσωρευτική επιλογή (στην οποία κάθε βελτίωση , όσο μικρή κι αν είναι, χρησιμοποιείται ως βάση για μελλοντικό “χτίσιμο”) και στην επιλογή ενός βήματος (στην οποία κάθε νέα “δοκιμή” αποτελεί επιστροφή στην αρχή) .

Αν η εξελικτική διαδικασία ήταν υποχρεωμένη να στηριχτεί στην επιλογή ενός βήματος , δεν θα έφτανε ποτέ πουθενά .

Αν , όμως , υπήρχε ένας τρόπος με τον οποίο οι τυφλές δυνάμεις της φύσης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να λειτουργήσει η “συσσωρευτική” επιλογή , τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν παράξενα και θαυμαστά .

Πραγματικά , αυτό ακριβώς συνέβη στον πλανήτη μας , κι εμείς οι ίδιοι είμαστε ένα από τα πιο πρόσφατα , και ίσως το πιο παράξενο και θαυμαστό από αυτά τα αποτελέσματα .

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι διαβάζουμε ακόμη βιβλία στα οποία υπολογισμοί σαν εκείνον που κάναμε για το μόριο της αιμοσφαιρίνης χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα εναντίον του Δαρβίνου .

Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό , και που συχνά μπορεί να είναι ειδικοί στον δικό τους τομέα – την αστρονομία ή οτιδήποτε άλλο – φαίνονται να πιστεύουν ειλικρινά ότι ο δαρβινισμός εξηγεί την οργάνωση των έμβιων όντων με βάση μόνο το τυχαίο , δηλαδή την “επιλογή ενός βήματος” .

Αυτή η πεποίθηση , ότι η δαρβινική εξέλιξη είναι “τυχαία” , δεν είναι απλώς λαθεμένη . Είναι εντελώς αντίθετη με την αλήθεια .

Το τυχαίο είναι ένα δευτερεύον συστατικό στη συνταγή του Δαρβίνου .

Το πιο σημαντικό συστατικό είναι η "συσωρευτική επιλογή" , που είναι στην ουσία της “μη τυχαία” .

Φιλικά

Κηφεύς

20/06/2010, 20:29:02
Αυτό το τελευταίο ποστ σου Κηφέα, είναι απλά άψογο... Όποιος προσπαθήσει να το καταλάβει, θα μάθει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για την εξέλιξη. Απλά άψογος, μπράβο!...
21/06/2010, 01:12:34
quote:

quote:
Εαρινός :

Η κατάληξη...???

Ποιά κατάληξη;

Απλώς κατέθεσα σε τι συνίσταται η "συσσωρευτική επιλογή" και ποια είναι η "επιλογή ενός βήματος" αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί στην πράξη τα έμβια αντικείμενα, να είναι τα μοναδικά που έχουν αυτή την ιδιότητα εξέλιξης, η οποία θα μπορούσε να είναι πραγματοποιήσιμη (αυτή η εξέλιξη), αν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή της.

Θέλω να πω λοιπόν, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη συσσωρευτική επιλογή (στην οποία κάθε βελτίωση , όσο μικρή κι αν είναι, χρησιμοποιείται ως βάση για μελλοντικό “χτίσιμο”) και στην επιλογή ενός βήματος (στην οποία κάθε νέα “δοκιμή” αποτελεί επιστροφή στην αρχή) .

Αν η εξελικτική διαδικασία ήταν υποχρεωμένη να στηριχτεί στην επιλογή ενός βήματος , δεν θα έφτανε ποτέ πουθενά .

Αν , όμως , υπήρχε ένας τρόπος με τον οποίο οι τυφλές δυνάμεις της φύσης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να λειτουργήσει η “συσσωρευτική” επιλογή , τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν παράξενα και θαυμαστά .

Πραγματικά , αυτό ακριβώς συνέβη στον πλανήτη μας , κι εμείς οι ίδιοι είμαστε ένα από τα πιο πρόσφατα , και ίσως το πιο παράξενο και θαυμαστό από αυτά τα αποτελέσματα .

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι διαβάζουμε ακόμη βιβλία στα οποία υπολογισμοί σαν εκείνον που κάναμε για το μόριο της αιμοσφαιρίνης χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα εναντίον του Δαρβίνου .

Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό , και που συχνά μπορεί να είναι ειδικοί στον δικό τους τομέα – την αστρονομία ή οτιδήποτε άλλο – φαίνονται να πιστεύουν ειλικρινά ότι ο δαρβινισμός εξηγεί την οργάνωση των έμβιων όντων με βάση μόνο το τυχαίο , δηλαδή την “επιλογή ενός βήματος” .

Αυτή η πεποίθηση , ότι η δαρβινική εξέλιξη είναι “τυχαία” , δεν είναι απλώς λαθεμένη . Είναι εντελώς αντίθετη με την αλήθεια .

Το τυχαίο είναι ένα δευτερεύον συστατικό στη συνταγή του Δαρβίνου .

Το πιο σημαντικό συστατικό είναι η "συσωρευτική επιλογή" , που είναι στην ουσία της “μη τυχαία” .

Φιλικά

Κηφεύς

Πολύ σωστή η κατάληξη και πλέον δεν θα σε ξεπλένει ούτε ο Πηνειός και σένα...συμφωνώ απόλυτα μαζί σου -πάντως-...

23/06/2010, 00:43:58
Πριν από μερικά χρόνια , αν ρωτούσαμε ένα βιολόγο ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των έμβιων όντων που τα διακρίνει από τα άβια , θα μας μιλούσε για μια ειδική ουσία που ονομάζεται “πρωτόπλασμα”.

Το πρωτόπλασμα διέφερε από όλες τις άλλες ουσίες : Ήταν ζωντανό , δονούμενο , παλλόμενο , “ευερέθιστο” (ένας αναχρονιστικός δασκαλίστικος τρόπος για να πούμε ότι αποκρίνεται στα ερεθίσματα) . Αν παίρναμε ένα ζωντανό σώμα και το κόβαμε σε όλο και μικρότερα κομμάτια , τελικά θα καταλήγαμε σε τμήματα καθαρού πρωτοπλάσματος . Τον περασμένο αιώνα , ένα υπαρκτό αντίστοιχο του καθηγητή Challenger του Arthur Conan Doyle πίστευε ότι η “λοβιγερινική ιλύς” στον πυθμένα της θάλασσας είναι καθαρό πρωτόπλασμα . Σήμερα αυτή η λέξη δεν χρησιμοποιείται πια , έχει περιπέσει σε αχρηστία όπως το “φλογιστό” και ο “αιθέρας” . Οι ουσίες από τις οποίες αποτελούνται τα έμβια όντα δεν έχουν τίποτε τι ιδιαίτερο .

Τα έμβια όντα είναι συγκεντρώσεις μορίων , όπως και καθετί άλλο .

Το ιδιαίτερο στοιχείο που διακρίνει αυτά τα μόρια είναι ότι συναρμολογούνται με πολύ πιο πολύπλοκους τρόπους απ’ότι τα μόρια των άβιων αντικειμένων και ότι αυτή η συναρμολόγηση γίνεται με βάση συγκεκριμένα προγράμματα , δηλαδή σύνολα εντολών για το πώς πρέπει να συντελεστεί η ανάπτυξη , τις οποίες οι οργανισμοί μεταφέρουν μέσα τους .

Μπορεί τα έμβια όντα να δονούνται , να πάλλονται , να είναι “ευερέθιστα” και να έχουν “ζωντανή” θερμότητα , αλλά όλες αυτές οι ιδιότητες αναδύονται συμπτωματικά .

Εκείνο που βρίσκεται στον πυρήνα κάθε έμβιου αντικειμένου δεν είναι κάποια εσωτερική “φωτιά” , ούτε η ζεστή ανάσα , ούτε “η σπίθα της ζωής” .

Είναι πληροφορίες , λέξεις , εντολές .

Αν θέλουμε μια σχετική μεταφορά , μη σκεφτόμαστε φωτιές και σπίθες και ανάσες . Να σκεφτόμαστε ένα δισεκατομμύριο διακριτούς , ψηφιακούς χαρακτήρες σκαλισμένους σε κρυσταλλικά στοιχεία .

Αν θέλομε να κατανοήσομε τη ζωή , μη σκεφτόμαστε μια παλλόμενη και δονούμενη γέλη ή ιλύ . Να σκεφτόμαστε την τεχνολογία πληροφοριών .

Φιλικά

Κηφεύς