ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΑΦΡΟΔΙΤΗ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
24/09/2004, 12:54:12
quote:
Έχω πολλές ιδέες που δεν ξέρω εάν και είναι σωστές αλλα θα τις
εξερευνήσω. Θα ήθελα μαζί μου όμως ένα άτομο σάν την Ostria (ανοιχτή
πρόσκληση) καθώς επίσης και όποιος άλλος έχει στοιχεία πέρα απο αυτά
που παραθέτω πιο κάτω και βγάζουν σε ένα κοινό παρανομαστή, να πάμε
μαζί στον Ταύγετο στην πυραμίδα και έπειτα να εξερευνήσουμε την
περιοχή μέχρι την Πύλο. Είναι τόσα πολλά που διασταυρώνονται και τόσα
πολλά που έχω ακούσει που πλέον με ωθούν να σηκωθώ απλά απ την καρέκλα
και να πάω και γώ να δώ...

Καλημέρα και από μένα!
Αγαπητέ ALOS, σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, μία βόλτα στα πάτρια εδάφη είναι πάντα αναζωογονητική! Είχα σκοπό να κάνω μία βόλτα μέχρι το Ταίναρο μέσα στο καλοκαίρι αλλά δεν κάθισε. Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση ν'ανέβω ποτέ μέχρι την πυραμίδα! Είναι υπεράνω των δυνάμεων μου!

Οι φήμες λένε ότι ο Λιαντίνης πίστευε ότι η πυραμίδα του Ταύγετου ήταν "Πυλη ενεργοποίησης κοσμικών διαύλων". Δεν ξέρω κατά πόσο το πίστευε όντως αυτό, και αν ισχύει.

Προφανώς θα είδες και την αναφορά μου στην θεωρία που είχε το περιοδικό Φαινόμενα, για τις πυραμίδες (Ελλάδας και Αιγύπτου). Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες λέει, "οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εντοπίσει τις περιοχές, στις οποίες υπήρχαν ζώνες είτε θετικής είτε αρνητικής ενέργειας. Περαιτέρω, στο κέντρο των περιοχών με αρνητική γεωπαθητική ενέργεια κατασκεύαζαν πυραμίδα ή θολωτό κτίσμα, τα οποία έστρεφαν προς άλλη κατεύθυνση τα αρνητικά μαγνητικά ρεύματα.
Η γεωμορφολογία της Ελλάδας -πολλά όρη και δαντελωτές ακτές- εξουδετερώνει αυτά τα _αντίθετα μαγνητικά ρεύματα και μόνον σε ορισμένα σημεία έπρεπε να αντιστραφεί με την έγερση οικοδομημάτων η αρνητική ενέργεια.
Τούτο εξηγεί γιατί οι πυραμίδες οι ελληνικές είναι λιγότερες και μικρότερες των αιγυπτιακών. Αρκεί να λάβουμε υπόψιν ότι η γεωμορφολογία της Αιγύπτου δεν είχε και δεν έχει το προνόμιο της Ελληνικής, να εξουδετερώνει δηλαδή αφ' εαυτής τις αντίθετες δυνάμεις.
"

Ενδιαφέρουσα θεωρία αλλά ισχύει; Και πώς να το ερευνήσεις αυτό;

Για το όνομα "πύλη, πόρτα" είχαμε ανοίξει ένα θέμα παλιά. Ισως το βρεις στην αναζήτηση. Υπάρχουν πολλές περιοχές με αυτό το όνομα που ίσως κάτι χαρακτηρίζουν (πέρα από τα προφανή).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ALOSΜέλος
24/09/2004, 13:09:17
χεχε οκ!!! εγώ σκέφτομαι βουνοποδήλατο σαν λύση
(Mountain bike) αλλα η περπατάδα πάντα μ'άρεσε...

Η θεωρία είναι πολύ ενδιαφέρουσα όντως...Αλλα απο την άλλη γιατί
να συμπίπτει ακριβώς η κάτοψη των πυραμίδων με τον αστερισμό του
Ωρίοντα άν απλά είναι για να διώξουν την αρνητική γεωπαθητική
ενέργεια; Είναι κάτι περισσότερο απο feng-shui θετικής αρνητικής
ενέργειας.

KrokodeilakiΝέο Μέλος
27/09/2004, 08:39:55
καλά ρε παιδιά...έχω πάθει την πλάκα μου με όλα αυτά που διαβάζω. ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ. Και οι φωτογραφίες?Εκεί είναι που έπαθα την πλάκα μου! Αλλά μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.....:
Γιατί κανείς δεν αναφέρει τον Δημήτρη Λιαντίνη?..................

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε...:-)

27/09/2004, 20:07:45
Αχ ένα κροκοδειλάκι! Καλώς ήρθες!

quote:
χεχε οκ!!! εγώ σκέφτομαι βουνοποδήλατο σαν λύση
(Mountain bike) αλλα η περπατάδα πάντα μ'άρεσε...

Καλά... πάρε εσύ το ποδήλατο σου, ανέβα στο βουνό και γω θα σε περιμένω στο πιό κοντινό καφενεδάκι!

Πάντως σοβαρά τώρα, η Πελοπόννησος έχει πολλά ενδιαφέροντα μέρη. Μακάρι να καταφέρουμε να οργανώσουμε ένα Σ/Κ.

quote:
Η θεωρία είναι πολύ ενδιαφέρουσα όντως...Αλλα απο την άλλη γιατί να συμπίπτει ακριβώς η κάτοψη των πυραμίδων με τον αστερισμό του
Ωρίοντα άν απλά είναι για να διώξουν την αρνητική γεωπαθητική
ενέργεια; Είναι κάτι περισσότερο απο feng-shui θετικής αρνητικής
ενέργειας.

Μήπως επειδή η ενέργεια που ερχόταν από τον Ωρίωνα ήταν θετική και ήθελαν να μην διευκολύνουν ή να την ενδυναμώσουν κάτω στην γη;

Ας δεχτούμε ότι όντως υπάρχει αυτός ο συσχετισμός των τριών πυραμίδων με τα 3 μεσαία άστρα του Ωρίωνα (Alnilam ή Epsilon Orionis)

Ο αστερισμός του Ωρίωνα ήταν πολύ σπουδαίος για τους αρχαίους λαούς (Βαβυλώνιους, Αιγύπτιους, Ελληνες) επειδή η ανατολή του καθόριζε τις εποχές του χρόνου. "Οταν ανέτειλε τα μεσάνυχτα σήμαινε ότι τα σταφύλια ήταν έτοιμα για τρύγο, όταν ανέτειλε το πρωί σήμαινε ότι ξεκινούσε το καλοκαίρι και όταν ανέτειλε το απόγευμα, ότι έφτασε ο χειμώνας."

Ας δεχτούμε ότι τις έκτισαν σε διάταξη δίπλα στον Νείλο, όπως ο αστερισμός του Ωρίωνα βρίσκεται δίπλα στον αστερισμό του Ηριδανού, του ποταμού. Ο Ερατοσθένης αλλά και άλλοι μεταγενέστεροι του, ταύτιζαν τον Ηριδανό με τον Νείλο.

Εγώ έχω ένα άλλο ερώτημα που δεν βλέπω να το βάζει κανείς.
Αν ο Νείλος αναπαριστά τον ουράνιο Ηριδανό, και οι πυραμίδες τον Ωρίωνα, τότε που είναι ο "επίγειος" Σείριος;!

Αν δηλαδή ο σκοπός ήταν το "ό,τι πάνω, έτσι και κάτω" τότε δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιο φυσικό ή τεχνητό σημείο που να απεικονίζει τον Σείριο. (σημείωσε ότι στην δεύτερη εικόνα ο Σείριος ανήκει στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός και είναι το φωτεινό άστρο δίπλα στο πόδι του Ωρίωνα)

Για τον Σείριο ξέρουμε ότι θεωρείτο το πιό σημαντικό άστρο κατά την αρχαιότητα μετά τον ήλιο μας. Ηταν και παραμένει το πιό φωτεινό του ουρανού. Πολλές φορές ανατέλλει παράλληλα με τον ήλιο.
Με την ανατολή του καθόριζαν το ημερολόγιο τους. Ειδικά για την Αίγυπτο, η πρώτη ανατολή του το καλοκαίρι έπεφτε την ίδια εποχή με την αρχή των πλημμυρών του Νείλου, που ήταν το σημαντικότερο γεωργικό γεγονός, γιατί έφερνε την ευφορία του εδάφους. Ετσι θεωρούσαν ότι ο Σείριος φέρνει τις πλημμύρες. Προς τιμήν του, είχαν προσανατολίσει προς αυτόν ένα σωρό ναούς και άλλα κτίσματα. Ηταν το άστρο της Ισιδας.
κλπ κλπ.

Μπορεί λοιπόν να σκέφτηκαν μία τέτοια αναπαράσταση του ουρανού, χωρίς να συμπεριλάβουν τον Σείριο; Δεν σου κάνει εντύπωση;!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ALOSΜέλος
27/09/2004, 20:13:57
Μα άν δεν κάνω λάθος ο "αεραγωγός" της μεγάλης πυραμίδας
που οδηγεί στο "δωμάτιο" του Βασιλιά δεν δείχνει ακριβώς
στον Σείριο;

27/09/2004, 20:20:47
quote:
Μα άν δεν κάνω λάθος ο "αεραγωγός" της μεγάλης πυραμίδας που
οδηγεί στο "δωμάτιο" του Βασιλιά δεν δείχνει ακριβώς στον Σείριο;

Δείχνει ΣΤΟΝ Σείριο (έτσι έχω διαβάσει και εγώ, δηλαδή ότι είναι προσανατολισμένο) αλλά δεν ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑ τον Σείριο. Την έπιασες την διαφορά; Πρέπει να υπάρχει ένα κτίσμα ή κάτι άλλο φυσικό που να αναπαριστά τον Σείριο, για να ισχύει αυτή η θεωρία.

-Arthur C. Clarke-

ALOSΜέλος
27/09/2004, 21:22:39
λογικά λοιπόν θα πρέπει να πάρουμε την ανάλογη απόσταση
σε σχέση με τα τρία αστέρια και προς την κατεύθυνση
του Σειρίου...Χμμμ....

TaigetosΜέλος
27/09/2004, 23:56:51
http://www.carbonar.es/s33/Hydra/Epsilon.html

Πολλα ευχαριστω στον φιλο μου τον Thpoul

TaigetosΜέλος
28/09/2004, 00:00:42

Κατι αρκετα ενδιαφερον..

http://www.carbonar.es/s33/Hydra/Epsilon.html

Πολλα ευχαριστω στον καλο μου φιλο Thpoul

28/09/2004, 12:25:50
quote:

λογικά λοιπόν θα πρέπει να πάρουμε την ανάλογη απόσταση
σε σχέση με τα τρία αστέρια και προς την κατεύθυνση
του Σειρίου...Χμμμ....

Ναι, αυτό λέω.
Θα πρέπει όμως να βρούμε την διάταξη και τον προσανατολισμό των πυραμίδων και μετά να μετρήσουμε στο περίπου έστω γωνία και αποστάση. Κάτι μου λέει ότι το σημείο πέφτει στην έρημο αριστερά της μεγάλης πυραμίδας, μέσα όμως στην περιοχή Al Jizah. Αλλά δεν είμαι και σίγουρη γιατί στην δεύτερη εικόνα δείχνουν ότι η μεγάλη πυραμίδα είναι αυτή που βρίσκεται δίπλα στον Νείλο, άρα ίσως να είναι και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Χμμμ...

http://www.embassyworld.com/maps/Maps_Of_Egypt.html

Αγαπητέ taigetos δεν μας λες γιατί έβαλες το Εψιλον της Υδρας;

Βέβαια με όλα αυτά ξεφεύγουμε από το θέμα μας που είναι ο Ταύγετος.

-Arthur C. Clarke-

ALOSΜέλος
28/09/2004, 23:04:22
Μήπως φτάνουμε ακριβώς στο θέμα του Ταύγετου σαν σημαντικότητα
ώς προς τον Σείριο άν όντως.....χμμμμ...μπαα λες;....

Όσο πάντως μιλάμε για την πυραμίδα του Ταυγέτου και τα "ανοίγματα"
που φτάνουν μέχρι την Πύλο καλό είναι να βλέπουμε και τα παρόμοια
με αυτήν την πυραμίδα στοιχεία...Πχ...Η πυραμίδα ήταν του θεού
Ηλίου (μήπως δλδ. έχει κάποια σχέση εδώ ο ΡΑ);

29/09/2004, 10:30:23
quote:

Μήπως φτάνουμε ακριβώς στο θέμα του Ταύγετου σαν σημαντικότητα
ώς προς τον Σείριο άν όντως.....χμμμμ...μπαα λες;....

Όσο πάντως μιλάμε για την πυραμίδα του Ταυγέτου και τα "ανοίγματα"
που φτάνουν μέχρι την Πύλο καλό είναι να βλέπουμε και τα παρόμοια
με αυτήν την πυραμίδα στοιχεία...Πχ...Η πυραμίδα ήταν του θεού
Ηλίου (μήπως δλδ. έχει κάποια σχέση εδώ ο ΡΑ);

Δεν ξέρω αν η πυραμίδα στον Ταύγετο έχει κάποια σχέση με τον Σείριο. Δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάποια τέτοια μελέτη. Το σίγουρο είναι ότι έχει σχέση με τον δικό μας ήλιο και ειδικότερα με την ανατολή και την δύση του.

Εχω εκφράσει μία άποψη ή καλύτερα μία θεωρία (η οποία είναι αναπόδεικτη βέβαια), ότι αν δεχτούμε ότι η κορυφή αυτή έχει λαξευτεί κατά την αρχαιότητα-έστω ως προς τις δύο πλευρές της μόνο, αν και αυτό δεν είναι ξεκάθαρο επειδή η τρίτη πλευρά μπορεί να έχει διαβρωθεί ή κατακρεμνιστεί εξαιτίας φυσικών λόγων- για να μπουν οι αρχαίοι σε τόσο κόπο, θα πρέπει να υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος (δηλαδή δεν έγινε για λόγους αισθητικής ή για πλάκα). Οπότε θα πρέπει να συνδέεται με κάποιο φυσικό ή άλλο γεγονός και με μία δική τους θεωρία/πίστη, που τους επέβαλε να το κάνουν. Ενα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να είναι η καταστροφή που αναφέρεται στον μύθο του Φαέθωνα.

Τώρα, δεν ξέρω αν υπάρχει συσχετισμός με την Πύλο. Φαίνεται πάντως σαν να βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Αλλά δεν είμαι και σίγουρη.
Η Πύλος επιλέχθηκε ως βάση για τον πρόγραμμα Νέστωρ (ευρωπαϊκό) επειδή βρίσκεται κοντά στο μεγαλύτερο βάθος της Μεσογείου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
http://www.pylos.net/eng/science.htm

Ο Ρα τι σχέση μπορεί να έχει με τον Ταύγετο; Λες να την λάξευσαν οι Αιγύπτιοι;

-Arthur C. Clarke-

ALOSΜέλος
29/09/2004, 11:08:24
Οι αιγύπτιοι είχαν τον θεό Ρά ΗΛΙΟ εδώ είχαν πάλι
τον θεό ΗΛΙΟ, που έγινε προφητ-ΗΛΙΑΣ σήμερα...

Η απόσταση επειδή είναι απόλυτη μεταξύ των άστρων
μέσω ενός τύπου που τον ήξεραν οι αρχαίοι περι αποστάσεως
πλανητών κ.α μπορούμε να πάρουμε τουλάχιστον την απόσταση
μεταξύ πρώτου και τρίτου άστρου και να την βάλουμε
πόσες φορές είναι μέχρι τον σείριο. Άν και το γράφημα
είναι λίγο σωστό ώς προς τις αναλογίες που έχει βάλει

τότε και μόνο ίσως να ξέρουμε την περίπου απόσταση που
δείχνει ακριβώς στην Ελλάδα βόρεια αριστερά δηλαδή
του άψογου γραφήματος εδώ

Να ρωτήσω και κάτι; Γιατί ήθελαν ντέ και καλά στην Πύλο
για βαθειά αφού μπορούν να δούν την αντίδραση των
νετρίνων και σε ποιό βαθειές θάλασσες...

TaigetosΜέλος
29/09/2004, 14:23:10
Απλως μια εικονα.

Ο προφητης Ηλιας στην κορυφη του Ταϋγετου

Αξιζει να πατε ως εκει..

TaigetosΜέλος
29/09/2004, 14:23:45
Απλως μια εικονα.

Ο προφητης Ηλιας στην κορυφη του Ταϋγετου

Αξιζει να πατε ως εκει..

29/09/2004, 20:37:47
Μάλλον σε κάθε βουνοκορφή που υπήρχε βωμός του θεού Ηλιου, μετατράπηκε σε εκκλησάκι του προφήτη Ηλία... χεχε
Πάντως σκέψου το εξής: Αν έχεις ψηλά βουνά, λατρεύεις στην κορυφή τους τον θεό, αν δεν υπάρχουν ψηλά βουνά στην περιοχή, φτιάχνεις εσύ ένα τεχνητό!

quote:

Άν και το γράφημα είναι λίγο σωστό ώς προς τις αναλογίες που έχει βάλειτότε και μόνο ίσως να ξέρουμε την περίπου απόσταση που δείχνει ακριβώς στην Ελλάδα βόρεια αριστερά δηλαδή του άψογου γραφήματος εδώ

A! Εσύ το πας μακριά! χεχε μου αρέσει! The Sirius Quest!

Ως υπόθεση είναι καλή, αλλά δεν ξέρω αν μας καλύπτει η απόσταση.
Πάντως θα πρέπει να βρούμε την ακριβή διάταξη των πυραμίδων στον χάρτη. Για να ισχύει αυτό που λες θα πρέπει να είναι κάπως έτσι (λείπει η μία πυραμίδα κάτω αλλά δεν χωράει lol).

Πάντως έχω την εντύπωση ότι οπτικά τουλάχιστον η απόσταση βγαίνει λίγο μεγαλύτερη... χμμ
Ισως κάποιος άλλος μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό το quest?!

quote:

Να ρωτήσω και κάτι; Γιατί ήθελαν ντέ και καλά στην Πύλο
για βαθειά αφού μπορούν να δούν την αντίδραση των
νετρίνων και σε ποιό βαθειές θάλασσες...

Αν σκεφτείς ότι είναι Ευρωπαικό πρόγραμμα ίσως τους βολεύει μόνο η Μεσόγειος (επειδή είναι πιό κεντρικά;). Οπότε αν στην Πύλο είναι το μεγαλύτερο βάθος της... δεν ξέρω, υπόθεση κάνω και γω. Δεν θυμάμαι αν γράφει κάπου το γιατί εδώ και όχι αλλού.

Φίλε Taigetos φοβερές οι φωτογραφίες ε;!
Νομίζω ότι αυτό το site είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν πάνω στο θέμα! (Αν μπορεί η Αμαλία ή κάποιος άλλος ας σβήσει το διπλό πόστ. Ευχαριστώ!)

-Arthur C. Clarke-

29/09/2004, 21:03:44
Για να κάνω λίγο πιό ορατό αυτό που λέμε

-Arthur C. Clarke-

ALOSΜέλος
30/09/2004, 01:46:11
Bόρεια προσανατολισμένος χάρτης...Απόσταση μεταξύ μικρότερης -
μεγαλύτερης πυραμίδας ώς προς Βορά περίπου 869-870 μέτρα.
http://www.digitalegypt.ucl.ac.uk//ok/inegypt.html#

Μένει μόνο να μάθουμε την ακριβή απόσταση Σείριου πρώτου αστεριού.
Να κάνουμε την αναλογία...και μετά Απο βόρεια 43 μοίρες στροφή...
(τώρα αριστερά δεξιά χμμμ)

30/09/2004, 13:25:41
Λοιπόν έχουμε και λέμε.
Μία πρώτη λογική υπόθεση, είναι ότι η προβολή του Σείριου πέφτει στην Ηλιούπολη, βασικά επειδή ήταν το κέντρο της λατρείας του Ηλιου
του θεού Re (μετέπειτα Ra). Φαίνεται ότι αρκετοί έχουν κάνει αυτή την υπόθεση.

Οι τοποθεσίες στον χάρτη.

"Οπως οι νοτιοανατολικές γωνίες των πυραμίδων της Γκίζας ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους και δείχνουν προς το αρχαίο κέντρο της Ηλιούπολης, το ίδιο κάνουν και οι νοτιοδυτικές γωνίες των περισσότερων πυραμίδων στο Abusir. Οι δύο πρώτες πυραμίδες που ευθυγραμίζονται με την Ηλιούπολη είναι αυτές του Sahure και του Neferirkare, με την τρίτη μισοτελειωμένη πυραμίδα που μάλλον ανήκει στον Neferefre."
http://www.crystalinks.com/neferefre.html

Διάφορες άλλες μελέτες και σχέδια εδώ
http://www.goroadachi.com/timerivers/first-time.htm

Βέβαια υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις
http://doernenburg.alien.de/alternativ/orion/indexe.php
http://library.thinkquest.org/C0118421/mesoreply2.html

Από το δεύτερο link
"Ο Hancock και οι άλλοι ισχυρίζονται ότι οι 3 πυραμίδες της Γκίζας είναι τοποθετημένες ακριβώς όπως τα τρία αστέρια στην ζώνη του Ωρίωνα. Αυτή η υπόθεση ισχυροποιείται και από το γεγονός ότι οι πυραμίδες στο Abu Roash, Meidum and Dashur είναι τοποθετημένες σύμφωνα με τα άλλα αστέρια του αστερισμού του Ωρίωνα. Επίσης υποθέτουν (αλλά χωρίς απόδειξη) ότι υπάρχει μία τέταρτη πυραμίδα κάπου στην Ηλιούπολη στην άλλη πλευρά του Νείλου.
Δεν συμφωνώ.

1) Οι Αιγύπτιοι δεν θα έκτιζαν ποτέ μία πυραμίδα στην ανατολική πλευρά του Νείλου. Ολοι οι βασιλικοί τάφοι ήταν τοποθετημένοι στην δύση: το μέρος όπου ο ήλιος πέθαινε και ξαναγεννιόταν, το βασίλειο των νεκρών. Η υποτιθέμενη τέταρτη πυραμίδα δεν υπήρξε ποτέ, ούτε και θα μπορούσε να υπάρχει στον Αιγυπτιακό τρόπο σκέψης.

2) Οι πυραμίδες στην Γκίζα είναι τοποθετημένες σε μία πρόχειρη γραμμή όπως είναι τα αστέρια στην ζώνη του Ωρίωνα. Βέβαια με την κίνηση των αστέρων θα έρθει κάποια χρονική στιγμή, που οι δύο ευθυγραμμίσεις θα συμπέσουν. Και λοιπόν; Αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα. Η θέση όλων των άλλων πυραμίδων είναι κυριολεκτιά μίλια εκτός θέσεως. Η απόσταση μεταξύ των άστρων του Ωρίωνα και της ζώνης και στις δύο πλευρές της ζώνης είναι δύσκολα ίση. Η απόσταση μεταξύ των πυραμίδων της Γκίζας και του Abu Roash είναι περίπου το 1/3 ή το 1/4 της απόστασης Γκίζας-Dashur. Η θέση των πυραμίδων στο Dashur και στο Meidum δεν έχει καμία εντελώς σχέση με κάποιο από τα άστρα του αστερισμού του Ωρίωνα. Γιατί να ισχυρίζεσαι μία ζητούμενη ακρίβεια για να την ταιριάξεις στην υπόθεσή σου, όταν είναι ολοφάνερο ότι τέτοια ακρίβεια δεν υπάρχει στα δεδομένα που χρησιμοποιείς για να "αποδείξεις" την θεωρία; Το ίδιο ισχύει και για την θέση του Γαλαξία."

Η Ηλιούπολη μπορεί να παίζει τελικά.
Στο παλιό βασίλειο ήταν το αστρονομικό κέντρο όπως φαίνεται από τον τίτλο του αρχιερέα της, wr-m3w, "Chief of Observers" or "Greatest of Seers". Αυτόν τον τίτλο τον κατείχε ο Imhotep, ο πρώτος μεγάλος αρχιτέκτονας της αρχαιότητας, κατασκευαστής της βαθμιδικής πυραμίδας του βασιλιά της 3ης Δυναστείας Djoser (2687-2668 BC) στην Σακάρα.
Επίσης, ότι στον ναό του ήλιου στην Ηλιούπολη βρισκόταν το αρχέτυπο των οβελίσκων, η ιερή πέτρα Ben-Ben.

http://www.touregypt.net/featurestories/heliopolis.htm

Επίσης βρήκα και άλλες αρχαίες κατασκευές που πιθανόν να είναι ευθυγραμμισμένες με τον αστερισμό του Ωρίωνα, στην΄Μ. Βρετανία και στο Μεξικό. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο παίζει και με τις δικές μας πυραμίδες ή με κάποιους ναούς. Γνωρίζεις αν το έχει ψάξει κανείς;

-Arthur C. Clarke-

30/09/2004, 13:53:08
quote:

Bόρεια προσανατολισμένος χάρτης...Απόσταση μεταξύ μικρότερης -
μεγαλύτερης πυραμίδας ώς προς Βορά περίπου 869-870 μέτρα.
....
Μένει μόνο να μάθουμε την ακριβή απόσταση Σείριου πρώτου αστεριού.
Να κάνουμε την αναλογία...και μετά Απο βόρεια 43 μοίρες στροφή...
(τώρα αριστερά δεξιά χμμμ)

Βασικά μας ενδιαφέρει η φαινομενική απόσταση των άστρων, έτσι;
Με το μάτι χωράει γύρω στις 7 φορές, 6.090 μέτρα περίπου;
6-7 χιλιομέτρα;

Από το κέντρο του Καίρου στις πυραμίδες της Γκίζας είναι 10 χλμ.
Η Ηλιούπολη είναι προάστειο του Καίρου προς τον βορρά. Οπότε η απευθείας απόσταση Γκίζας-Ηλιούπολης πιθανόν να είναι γύρω στα 7 χλμ.

-Arthur C. Clarke-