ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Test : Πόσο δημοκράτης είσαι ???? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Test : Πόσο δημοκράτης είσαι ???? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

jonniebegood30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
rizitisΜέλος
26/08/2005, 16:39:19
quote:
Εκτός άλλωστε από τους ρόλους, διαφοροποιούνται και οι γνώσεις και οι ικανότητες του καθενός. Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο έξυπνοι, εργατικοί, όμορφοι, δυναμικοί κ.ο.κ.

ΑΓΑΠΗΤΗ Brie Boy

ΕΙΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΓΕΤΕΣ!
ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΣΥΝΟΛΑ ΑΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΥΠΟ
ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ . ΑΦΟΥ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ .
ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ .

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΞΑΝΑΞΕΘΑΨΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ 6 ΙΔΕΙ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ :

ΑΣΚΗΤΙΚΟ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΕΙ ΑΥΤΑ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.

ΕΠΕΛΕΞΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ , Ο ΖΗΝΩΝ.
ΕΝΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΠΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ,ΛΕΕΙ, ΗΤΑΝ ΟΤΙ : «ΕΝΩ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΩΣ ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΕΒΑΣΙΖΕΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΕΙΔΗΣΕΩΣ ,
ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ ΕΒΑΣΙΖΕΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ.»
«Ο ΖΗΝΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΚΗΤΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΟΝ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑΝ.»

ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ Ο ΖΗΝΩΝ ΣΤΡΑΦΗΚΕ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΖΗΝΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ!!

ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ (ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ), ΓΟΥΣΤΑΥΟΥ LANDAUER ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ “ AUFRUF ZUM SOZIALISMUS”
TO ΟΠΟΙΟ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 1919 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ.

«ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΣ ,
ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ».

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΡΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΣΑΝ ΙΔΕΑ.

ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΙΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΒΟΥ.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ;;;

ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ;;;

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

26/08/2005, 16:53:22
quote:
ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ;;;

Μήπως έχουμε γίνει από χρόνια και δεν το ξέρουμε....?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

27/08/2005, 00:44:36
Kαλησπέρα,
δεν ξέρω αν έχει ήδη γραφτεί αλλά το επαναλαμβάνω μιας και μιλάμε για ορισμό του θέματος: δημοκρατία είναι το πολίτευμα που οι πολίτεςέχουν λόγο για τα κοινά και συμμετέχουνστις αποφάσεις του "Δήμου".
Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ευθύνη και υψηλό βαθμό συνειδητότητας και προϋποθέτει την ύπαρξη "πολιτών" και όχι λύκων ή προβάτων (όπως λίγο προαναφέρθηκε...). Δεν θα αναλύσω ιδιαίτερα το γιατί στις μέρες μας δε συμβαίνει σχεδόν καθόλου, ενώ ως φαίνεται συμβαίνει μάλλον το αντίθετο: σε εποχή υψηλής ευθύνης εμείς είμαστε "τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πλεξούδα".....
Ερώτημα που τίθεται κατά τη γνώμη μου είναι αυτό: αφενός το πως θα αποκτάει κανείς επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του (αφού όλα συντελούν στο να τον αποπροσανατολίσουν) και αφετέρου στο πως θα διαμορφώνει συλλογικότητες που θα έχουν ως βάση την ευθύνη για τον άνθρωπο.
Φρονώ οτι όλη η ανθρωπότητα κάποια στιγμή θα στραφεί στο να μελετήσει αυτό που πρότειναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι , ενώ εμείς που διατυμπανίζομε ως παγώνια τη συγγένεια έχομε φανερά μικρό σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες - πολύ μικρότερο από πολλους άλλους λαούς.
Σημαντικό δε, στην πορεία να μη χάσει κανείς την πίστη του σε αυτή την προσπάθεια κατανόησης και εδραίωσης της δημοκρατίας, διότι τότε το αμέσως επόμενο είναι η εξουσία και η επιβολή η οποία δεν οδηγεί σε καμία ωρίμανση του ανθρώπου, απλά και μόνο στην καθυστέρηση της εξέλιξής του και στην αναβολή ανάληψης της ευθύνης του.....

Σε αυτό το παιχνίδι αγαπητοί, ο καθένας μας έχει τη δική του ευθύνη... Ας ελπίσομε πρώτα και κύρια να συνειδητοποιηθεί.

"είτε βραδιάζει
είτε φέγγει
μένει λευκό
το γιασεμί"
Γ.Σεφέρης

27/08/2005, 01:06:38
Από πάντα ήμασταν αναρχοαυτόνομοι!

Ετσι είναι Brie Boy! Στο πλαίσιο μιάς μεγάλης κοινωνίας, όπως οι σημερινές, είναι αδύνατο να μην γίνει αυτόματη ιεράρχηση. Και πάλι λοιπόν θα σχηματιζόταν μία "ανώτερη τάξη" που θα καθοδηγούσε ή θα έλεγχε.

Φίλε ριζίτη, αυτά που έγραψες μου θύμισαν Χριστό και Χριστιανισμό. Αλλη μία ουτοπιστική ιδέα κατά την γνώμη μου πάντα, που την φλέρταραν και ο κομουνισμός και ο αναρχισμός, βγάζονται βέβαια την θρησκευτική διάσταση.

quote:
Πρέπει να αρθούν δηλαδή οι λόγοι υπάρξεως κάθε είδους "ηγετών" και ο "λαός" από μάζα να μετατραπεί σε αυτοδύναμες, ισχυρές και ενεργές μονάδες. Αυτό είναι η αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη γιατί από εκεί και πέρα αρχίζουν τα "δύσκολα" και τα επικίνδυνα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα.

Δηλαδή θα παράγεται κάποιου είδους έργο ή θα υπάρχει απλώς μια στατικότητα, μια "ηρεμία" και ισορροπία τρόμου τύπου "ψυχρού πολέμου"?

Σε αυτή την περίπτωση θα παράγεται έργο αλλά το "παιχνίδι" θα παιχτεί στις λεπτομέρειες, δηλ. κάποιες ομάδες ή και μονάδες θα δουλεύουν πιό γρήγορα, πιό οικονομικά, πιό αποτελεσματικά, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην διακριθούν. Και για την καλύτερη λειτουργία της δημοκρατίας αυτοί θα προτιμηθούν για το επόμενο σημαντικό έργο. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι αυτό που λέω. Η δημοκρατία θα λειτουργεί με ομάδες "δύο ταχυτήτων" (κάτι μου θυμίζει αυτό...)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

rizitisΜέλος
27/08/2005, 08:43:27
quote:
Φίλε ριζίτη, αυτά που έγραψες μου θύμισαν Χριστό και Χριστιανισμό. Αλλη μία ουτοπιστική ιδέα κατά την γνώμη μου πάντα, που την φλέρταραν και ο κομουνισμός και ο αναρχισμός, βγάζονται βέβαια την θρησκευτική διάσταση.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΟΛΣΤΟΪ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΔΥΝΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑ!

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

27/08/2005, 12:57:04
quote:

«ΕΝΩ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΩΣ ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΕΒΑΣΙΖΕΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΕΙΔΗΣΕΩΣ ,
ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ ΕΒΑΣΙΖΕΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ.»

«Ο ΖΗΝΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΚΗΤΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΟΝ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑΝ.»

ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ Ο ΖΗΝΩΝ ΣΤΡΑΦΗΚΕ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ.

quote:

ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΖΗΝΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ!!

και Παιδεια!!!

(οποιαδηποτε ομοιοτης με την εκπαιδευση ειναι συν-πτωματικη)

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

27/08/2005, 12:58:50
quote:

Ερώτημα που τίθεται κατά τη γνώμη μου είναι αυτό: αφενός το πως θα αποκτάει κανείς επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του (αφού όλα συντελούν στο να τον αποπροσανατολίσουν) και αφετέρου στο πως θα διαμορφώνει συλλογικότητες που θα έχουν ως βάση την ευθύνη για τον άνθρωπο.

Παιδεια θα ελεγα, αλλα δεν προσφερεται πια - πρεπει να την διεκδικησεις...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

01/09/2005, 21:00:30
Για σας.
Δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι Δημοκρατία, αλλά νομίζω ότι μπορώ να σας περιγράψω ένα καθεστώς κατοχής.
Το τι είναι Δημοκρατία, το αφήνω στους δημοκράτες πολιτικούς μας να μάς το πουν.
Αν ξέχασα ή κάνω λάθος σε κάτι, παρακαλώ συμπληρώστε ή διορθώστε με.

1ον. Υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ εξουσίας και υποδούλων.
2ον. Οι υπόδουλοι έχουν μόνον υποχρεώσεις και η εξουσία μόνον δικαιώματα.
3ον. Οι υπόδουλοι ουδέποτε ερωτώνται για τις αποφάσεις της εξουσίας. Λαμβάνονται (οι αποφάσεις) ερήμην των υποδούλων (φυσικά).
4ον. Οι αποφάσεις της εξουσίας είναι πάντα προς όφελός της και εις βάρος των υποδούλων.
5ον. Δεν υπαρχει ισονομία.
6ον. Δεν υπάρχει ισοτιμία.
7ον. Οι οπλοφόροι εκπρόσωποι της εξουσίας, ελέγχουν τους υποδούλους και ποτέ το αντίθετο.
8ον. Οι οπλοφόροι εκπρόσωποι της εξουσίας, έχουν το δικαίωμα εκτέλεσης των υποδούλων, σε περίπτωση άρνησης ελέγχου.
9ον. Οι οπλοφόροι εκπρόσωποι της εξουσίας, επεμβαίνουν δυναμικά σε περίπτωση διαμαρτυρίας των υποδούλων.
10ον. Η εργασία των υποδούλων καταλήγει στις τσέπες της εξουσίας.
11ον. Η εξουσία ουδέποτε εργάζεται. Απλώς διατάζει.
12ον. Η εξουσία ουδέποτε μάχεται, αλλά πληρώνει ή υποχρεώνει δια της βίας τους υποδούλους να το κάνουν.
και 13ον. Οι υπόδουλοι είναι πάντα υπόλογοι στην εξουσία.

Και για μακροχρόνια καθεστώτα κατοχής υπάρχουν και άλλες επιπλέον πρακτικές, που δεν (πιστεύω) μας αφορούν...

Δεν είμαι τρελός ε;

02/09/2005, 19:12:40
Α! Ξέχασα!
Δημοκρατία (υποθέτω) υπάρχει όταν δεν ισχύει τίποτα από τα ανωτέρω.

Αλλά μάλλον είμαι τρελός, οπότε...

Edited by - Αίολος on 02/09/2005 19:14:32

rizitisΜέλος
03/09/2005, 14:42:48
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΑΙΟΛΕ

ΕΙΜΕΙΣ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ,

"ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ" ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ;

ΒΕΒΑΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟΥΣ" ΠΡΩΤΑ...

quote:
Και για μακροχρόνια καθεστώτα κατοχής υπάρχουν και άλλες επιπλέον πρακτικές, που δεν (πιστεύω) μας αφορούν...

ΓΙΑ ΓΡΑΨΕ ΜΕΡΙΚΕΣ !
ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ;

quote:
Δεν είμαι τρελός ε;

...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΜΑΘΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

Edited by - rizitis on 03/09/2005 14:45:51