ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ :Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ :Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

LOGOS6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
LOGOSΜέλος
07/11/2003, 22:21:41
Οι πιο πολλοί θα έχετε ακούσει τον σάλο που ξέσπασε με τον Α.Καλογήρου και τα σεμινάρια του μετά τον θάνατο ενός επιχειρήματια κατα την διάρκεια του σεμινάριου του.Φυσικά ο επιχειρηματίας πέθανε απο παθολογικά αίτια και τελικά καταλογίσθηκε στον Καλογήρου σαν αμέλεια το ότι δεν προνόησε να υπάρχει ασθενοφόρο έξω απο τον χώρο των σεμιναρίων.
Έχω συμμετάσχει σε ένα σεμινάριο του,έχω κάνει πυροβασία και οφείλω να ομολογήσω οτι αυτά που ειπώθηκαν περι βουντού είναι ΑΗΔΙΕΣ.Ο Καλογήρου είναι ένας χαρισματικός στην επικοινωνία άνθρωπος και μπορεί να σε ενθαρύνει να τολμήσεις κάποια πράγματα στη ζωή σου.Σαφώς και δεν πρόκειται για ειδικό επιστήμονα στον χώρο της ψυχικής υγίειας και πράγματι ίσως πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες με την έννοια οτι παραείναι ακριβά τα σεμινάρια του.Όμως σίγουρα μπορεί κάποιος εκεί να ντοπαρισθεί ψυχολογικά και να νιώσει αρκετά όμορφα ώστε να προσπαθήσει να αγωνισθεί για πράγματα που τον αποθάρυναν στη ζωή του.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα σεμινάρια του έχουν μεγάλη προσέλευση πράγμα που κακοφαίνεται κάπως στους ψυχολόγους.
Απαράδεκτοι οι μαθητές που προσπάθησαν να τον εκπροσωπήσουν στις διάφορες εκπομπές του Καλογήρου γιατί ήταν αστοιχείωτοι και μάλλον παπαγάλισαν κάποια πράγματα χωρίς να έχουν μπεί βαθύτερα στο σκεπτικό του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού.Ο Άντονυ Ρόμπινς που κάνει παρόμοια σεμινάρια στις ΗΠΑ (και όχι Ρομπινσον όπως είπαν οι αστοιχείωτοι μαθητές) έχει σπουδαία αποτελέσματα γι αυτό και είναι σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και σε πολλούς στάρ του Χόλλυγουντ.Ακριβώς γι αυτό έγινμε διάσημος λόγο της αποτελεσματικότητας του ώς motivational speaker.
Καταλήγοντας λοιπόν για το όλο θέμα καλό μεν θα ήταν ο Καλογήρου να συμαζευτεί και να εντρυφήσει ακόμα περισσότερο στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό ή την Συαναλλακτική ανάλυση που επικαλείται οτι χρησιμοποιεί,οι μαθητές του να μη στέκονται στον Καλογήρου αλλά με αφορμή τον Καλογήρου να ψάξουν και να ψαχτούν ακόμα περισσότερο και οι κατήγοροι του Καλογήρου να αναλογιστούν πόσες φορές οι ίδιοι τρέξανε σε παρόμοιους Καλογήρου και συνεχίζουν να τρέχουν.Το θέμα δημιουργήθηκε γιατί ζούμε σε μια εποχή που το κυνήγι μαγισσών πετυχαίνει τηλεθέαση.

endoramaΜέλος
08/11/2003, 02:49:36
μπουρδες απλα εχει βρει μια ευαισθησια καποιων ανθρωπων και την εκμεταλευεται στο επακρο και οσοι εκμεταλευονται με αυτον τον τροπο καταστασεις χρειαζονται ισοβια αν καποιος χρειαζεται τετοια υποστηριξη μπορει να την βρει και στο οικειο περιβαλλον του ή να ζητηση την βοηθεια καποιου σοβαρου επιστημονα ο οποιος θα του βρει λυση μεσω συζητησεων και οχι μεσω πυρος

και τα αστρονομικα ποσα που ζηταει ο τυπος για να σε βαλει να πατας καρβουνα σημαινει οτι θελει συγκεκριμενη πελατεια ο μεσος ελληνας δεν του κανει πουλαει νταβατζιλικι σε ματσωμενους δηλαδη η κλασσικη αρπαχτη

η αποψη μου ειναι οτι δεν εχει καμμια διαφορα απο αυτους που πουλανε ματια αραχνης και ουρα γαιδαρου σαν φαρμακο για την θεραπεια του καρκινου

φιλοι μου οποιος αναζητα την αυτοπεποιθηση την προσφερω δωρεαν με ενα μονο ολιγολεπτο μαθημα το οποιο ειναι το εξης

θα ανεβειτε στην μοτοσυκλετα μου και δικαβαλο θα βγουμε εθνικη οδο μια μερα με τρελη κινηση εκει θα σηκωσω σουζα απο την μαλακασα μεχρι την χαλκιδα να δουμε μετα θα σας φοβισει τιποτα στην ζωη?

και για οποιον θελει να κανει καποιο μαθημα μονος του προσφερω το χειμερινο πακετο παλι δωρεαν οπου δινω την μηχανη μου για γρηγορη εντουραδα μεσα στο χιονι και τον παγο ή αν κρυωνεται μεσα στην λασπη και την γλυτσα και εκει μεσα στην ολισθιση και τον πανικο με ορατη την ερωτικη εξομολογηση σε καποιο δεντρακι θα ανακαλυψετε τον ταυρο μεσα σας

πλακα στην πλακα ομως παρατηρηστε την αυτοπεποιθηση που εχουν οι δικυκλιστες και τα απιστευτα πραγματα που κανουν με αρκετη ανεση ασχετα αν το κατ ειναι το κεντρο συναντησης των δικυκλιστων (αν και πολλοι απο αυτους την ωρα του ατυχηματος φοραγανε καπελακι και σαγιοναρα με μαγιο και φυσικα στην πλειοψηφια τους καποιος τους εδωσε ενα χερακι για να προσγειωθουν ομαλα)το θεμα ειναι οτι 90% απο αυτος οταν παρουν εξιτιριο και δεν χρειαζονται καροτσακι θα φυγουν με το δικυκλο τους αυτο και αν ειναι τσαμπουκας και το καταφεραν χωρις να παριστανουν τον αναστεναρη μονο με μερικα μαθηματα και εξεταση στο υπουργειο συγκοινωνιων για να παρουν το διπλωμα οδηγησης

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

katiaΜέλος
08/11/2003, 09:34:14
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΑΚΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΟΥΖΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΩΡΕΑΝ.

inandaboveΜέλος
08/11/2003, 11:13:32
FILI KATIA,
SYMFWNW MAZI SOU -AN O KALOGIROU EXEI PRAGMATI KAPOIO XARISMA (POU PROFANWS EXEI, GIA NA PEITHEI TOSOUS ANTHRWPOUS) THA EPREPE NA TO PROSFEREI DWREAN, I TOULAXISTON SE KAPOIA PROSITI TIMI POU APLA THA TOU PAREXEI TA PROS TO ZEIN, KAI OXI AYTA TA ASTRONOMIKA POSA POU AKOUSAME. TA LEFTA POU ZITAEI KAI I ADIAFORIA TOU (AP'OTI FANIKE) PROS TO ATYXO MELOS POU KATELIKSE, DEIXNOUN AN MI TI ALLO OTI OI PROTHESEIS TOU...MALLON DEN EINAI KAI TOSO AGATHES!!!
OSO GIA TI DROUZA, PAIDIA SYGGNWMI ALLA POIOS NOIMWN ANTHRWPOS ME TIN KOILIA STO STOMA DEXETAI NA VALEI SE KINDYNO TI ZWI TOU, KAI TOU AGENNITOU PAIDIOU TOU??!!! LIGI KOINI LOGIKI DE VLAPTEI!!!

08/11/2003, 12:53:18
Φίλοι μου γεια σας...

Γνώμη μου είναι πως τέτοια άτομα που εμφανίζονται κατά καιρούς στη δημόσια ζωή ως διάττοντες αστέρες, φέροντες τίτλους όπως "γκουρού των επωνύμων" κι άλλα τέτοια, συντηρούν τους μύθους γύρω από το όνομά τους μόνο χάρη στη ματαιοδοξία αυτής της πολύχρωμης κάστας των αυτοαποκαλούμενων "επωνύμων". Οι "επώνυμοι", που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να ξεχωρίσουν από το "πλήθος", προσπαθούν να γεμίσουν την κενότητά τους με...πυροβασίες και...αερολογίες των όποιων αυτόκλητων σωτήρων, στους οποίους φυσικά οι ίδιοι δίνουν "αξία"...

Για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω γενικά κι όχι αναφερόμενος στον Καλογήρου...Ούτε τον ίδιο γνωρίζω ούτε τις μεθόδους του, μπορεί αυτός να έχει καλή πρόθεση, δεν ξέρω...(αν και νομίζω πως το περιστατικό με τη Δρούζα, αν ισχύει, λέει πολλά)

TravellerΜέλος
13/11/2003, 11:13:45
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ.

ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΙ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑ - ΓΙΑ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ - ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ (ΝΟΜΙΖΩ), ΠΑΘΑΙΝΕΙ - OH SURPRISE! - ΕΜΦΡΑΓΜΑ (ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ).

ΚΑΙ "ΤΗΝ ΕΙΔΕ" ΑΛΛΙΩΣ.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ... ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ...THE "SO-CALLED" ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ "ΣΟΦΙΣΤΙΚΙΛΙΚΙ"...

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΙΛΙΚΙ ???

TRAVELLER
ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣ -ΙΚΙ...