ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ (ΑΗ ΒΑΙΛΗ ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ (ΑΗ ΒΑΙΛΗ ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/01/2014, 13:47:23
quote:

σχολιο 12

...δεν ξερω αν το καταλαβες ΧριστοΕλ..,,αλλα προσπαθω να δω πισω πολυ πισω απο την προσωπικοτητα ενος απλα Αγιου ..να βρω το αρχεγονο γεροντικο δικαιονομικο πατερικο και μητερικο προτυποο .. που στο συλλογικο μας ασυνειδητο το παγκοσμιο εχει εγγραφει με την φιγουρα ενος αγερωχου γερου "ερημιτη"" …

…η ερημιτικη φυση του είναι τι συμβολικο .. πιστευω δηλωνει μια Ταξη Πνευματων Γεροντων η Γραιων
( αρα ΚΡΟΝΙΑΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΚΗΣ-ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΗΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΤΑΝΙΑΣ - ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΓΕΝΕΑΣ )
πολυ υψηλης εξελικτικης ηλικιας που δρα μεσα στο κοσμο μας περα και πανω την κοσμικη , διεφθαρμενη ,διαταρακτικη ,αφυσικη κι εκβιαστικη ταξη των κοινωνικων ελιτ-αρχοντων των ασυδωτων που τρεφονται με τον πονο και δεσποζουν μεσα απ αυτον και την <<προστασια>> μεσω καποιων κατωτερων των κοσμικων θεων και δαιμονων ( συστημα που ονομαζουμε Συστημα Αποστασιας ) ..

..η Ταξη αυτη των Γεροντων ειναι κατι σαν Υπερκοσμικοι Ρυθμιστες και Επιτηρητες του Φυσικου Νομου ...του ΤΑΟ η και ΝΤΑΟ ( των ταοιστων )η ΝΤΑΡΜΑ ( των ινδουιστων και βουδιστων) η ΘΕΙΟ ( των αρχαιοελληνιστων ) και αποτελει πλουσιοπαροχους Πνευματικους Ταγους ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΟΥΣ ...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο << ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ>> ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ..ΧΜΜΜ !!!!!!!

ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΘΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜAΣ .. ΚAI ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΧΡΕΙAΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚAI ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ...

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΗΒΑΣΙΛΗΔΕΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ !!!

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 12/01/2014 11:16:25

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 12/01/2014 11:19:50

Ναι φυσικά.

Απλώς αναρωτήθηκα μήπως θεωρείς τον Αη Βασίλη ως απόκρυψη και διαστρέβλωση του "αρχέγονου γεροντικού δικαιονομικού προτύπου".

Μου αρέσαν αυτά που είπες για Κρόνο και Ποσειδώνα.

Οι "Γίγαντες" πάντως δεν θεωρούνται καλοί, αλλά περήφανοι αποστάτες που θέλουν να ανέβουν στα ουράνια, γιατί διψούν για δόξα και κυριαρχία. Επίσης είναι άσπλαχνοι δολοφόνοι.

13/01/2014, 05:15:56
quote:

...χμμ τωρα θα υπερασπισω τον εαυτο μου ..

η ερευνα για το ΑΡχετυπο του Αηβασιλη ... εχει προηγουμενο ...

την ξεκινησα το 2011 ....απο εκει εκανα μαλιστα πολλα κοπυ ποστ δεν περιμενα το θεμα του ""εσωτερικα"" για να εμπνευστω .. .. για του λγου μου το αληθες ,,
σας παραπεμπω στο face στο τοιχο Ζωή Κυριακίδου που ειναι δημοσιος .. ψαχτε τις κατω κατω σελιδες απο το 2011 και θα βρειτε ολες τις αναρτησεις και τα δεμο με θεμα το Αχετυπο του αη Βασιλη ..

https://www.facebook.com/drivenry

...ελεος λοιπον !!!!!!!! με την καχυποψια σας και την ζηλια σας μη δειτε κατι καλυτερο .. αμεσως να το μειωσετε !!.δεν λεω για να αναρτησω το θεμα αφορμη σταθηκε το θεμ α με το Κραμπους... κι ειπα να αναρτησω κι εδω την μικρη αυτη ελαφρια ερευνα που ειχα κανει τοτε για για τον Αη Βασιλη .."

Εγώ λοιπόν πώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου?

Προσωπικα δεν θα μπω στον κόπο να βρω την ανάρτησή σου στο facebook. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν αυτές οι αποδείξεις ή το αν και πότε είχες ξανα ασχοληθεί με το θέμα του Κράμπους και του Άγιου Βασίλη. Εμένα με ενδιαφέρει που αναφέρεσαι κατα κόρον στο Κράμπους, έχεις ποστάρει πάνω από 10 φωτογραφίες με το θέμα αυτό και όλα αυτά με τη δικαιολογία του τίτλου που έχεις βάλει, ενώ 10 με 15 μέρες νωρίτερα είχα ανοίξει εγώ αυτό το θέμα (Κράμπους).
Τί σε εμπόδισε να κάνεις μία παραπομπή και να γράφεις εκεί αυτά που ήθελες για το Κράμπους??????

Χαριτολογώντας να σου πω πως φαίνεται οξύμωρο να μιλάς για ζηλοτυπίες την ώρα που παραδέχεσαι πως προσεγγίζεις το θέμα με ελαφρή τρόπο και πως αφορμή για τη δημιουργία του θέματός σου στάθηκε το θέμα (Κράμπους) που είχα ανοίξει.

Αλλά πέρα από όλα αυτά πιστεύω πως θα βοηθούσε να πάρει θέση κάποιος συντονιστής πάνω σε αυτό, της επανάληψης δηλαδή του ίδιου θέματος σε διαφορετικά σημεία του φόρουμ και σε τόσο μικρό διάστημα!

Ευχαριστώ

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

Edited by - simori on 13/01/2014 05:31:13

Edited by - simori on 13/01/2014 05:37:30

13/01/2014, 07:40:16
quote:

quote:

...χμμ τωρα θα υπερασπισω τον εαυτο μου ..

η ερευνα για το ΑΡχετυπο του Αηβασιλη ... εχει προηγουμενο ...

την ξεκινησα το 2011 ....απο εκει εκανα μαλιστα πολλα κοπυ ποστ δεν περιμενα το θεμα του ""εσωτερικα"" για να εμπνευστω .. .. για του λγου μου το αληθες ,,
σας παραπεμπω στο face στο τοιχο Ζωή Κυριακίδου που ειναι δημοσιος .. ψαχτε τις κατω κατω σελιδες απο το 2011 και θα βρειτε ολες τις αναρτησεις και τα δεμο με θεμα το Αχετυπο του αη Βασιλη ..

https://www.facebook.com/drivenry

...ελεος λοιπον !!!!!!!! με την καχυποψια σας και την ζηλια σας μη δειτε κατι καλυτερο .. αμεσως να το μειωσετε !!.δεν λεω για να αναρτησω το θεμα αφορμη σταθηκε το θεμ α με το Κραμπους... κι ειπα να αναρτησω κι εδω την μικρη αυτη ελαφρια ερευνα που ειχα κανει τοτε για για τον Αη Βασιλη .."

Εγώ λοιπόν πώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου?

Προσωπικα δεν θα μπω στον κόπο να βρω την ανάρτησή σου στο facebook. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν αυτές οι αποδείξεις ή το αν και πότε είχες ξανα ασχοληθεί με το θέμα του Κράμπους και του Άγιου Βασίλη. Εμένα με ενδιαφέρει που αναφέρεσαι κατα κόρον στο Κράμπους, έχεις ποστάρει πάνω από 10 φωτογραφίες με το θέμα αυτό και όλα αυτά με τη δικαιολογία του τίτλου που έχεις βάλει, ενώ 10 με 15 μέρες νωρίτερα είχα ανοίξει εγώ αυτό το θέμα (Κράμπους).
Τί σε εμπόδισε να κάνεις μία παραπομπή και να γράφεις εκεί αυτά που ήθελες για το Κράμπους??????

Χαριτολογώντας να σου πω πως φαίνεται οξύμωρο να μιλάς για ζηλοτυπίες την ώρα που παραδέχεσαι πως προσεγγίζεις το θέμα με ελαφρή τρόπο και πως αφορμή για τη δημιουργία του θέματός σου στάθηκε το θέμα (Κράμπους) που είχα ανοίξει.

Αλλά πέρα από όλα αυτά πιστεύω πως θα βοηθούσε να πάρει θέση κάποιος συντονιστής πάνω σε αυτό, της επανάληψης δηλαδή του ίδιου θέματος σε διαφορετικά σημεία του φόρουμ και σε τόσο μικρό διάστημα!

Ευχαριστώ

Edited by - simori on 13/01/2014 05:31:13

Edited by - simori on 13/01/2014 05:37:30

Η Μύθηρα δεν γράφει κυρίως για τον Κράμπους, αλλά για αρχέγονες φιγούρες που σχετίζονται με τον Αη Βασίλη. Έγραψε και γι' αυτόν, αλλά κυρίως ασχολείται με το άλλο θέμα.

13/01/2014, 09:59:08
quote:
....για αρχέγονες φιγούρες που σχετίζονται με τον Αη Βασίλη.
Κι εδώ η ιδέα της αρχέγονης φιγούρας παίρνει νερό, γιατί αν ήταν έτσι δεν θα περίμενε να εκδηλωθεί τα χριστούγεννα τα τελευταία 150 χρόνια - έχει πολλά κενά στην ιστορία και τη μορφή για να θεωρητεί "αρχέτυπη"

13/01/2014, 10:14:06
quote:

Χριστος Ελ

Ναι φυσικά.

Απλώς αναρωτήθηκα μήπως θεωρείς τον Αη Βασίλη ως απόκρυψη και διαστρέβλωση του "αρχέγονου γεροντικού δικαιονομικού προτύπου".

Μου αρέσαν αυτά που είπες για Κρόνο και Ποσειδώνα.

Οι "Γίγαντες" πάντως δεν θεωρούνται καλοί, αλλά περήφανοι αποστάτες που θέλουν να ανέβουν στα ουράνια, γιατί διψούν για δόξα και κυριαρχία. Επίσης είναι άσπλαχνοι δολοφόνοι.

σχολιο 13

..ναι πραγματι ετσι πληροφορουμαστε από τις κυριαρχες μυθολογησεις που αφεθηκαν να κυκλοφορησουν ελευθερα.. φαντασου όμως ποσες μυθολογιες καταστραφηκαν,,,, κυριως από την επελαση του αυτοκρατορικου χριστιανισμου ( καμμμια σχεση με το πρωτολυο ) στη μυθολογηση που επικρατει μεσα σε ενα Συστημα Αποστασιας χμμ οι Τιτανες και Γιγαντες εινα τερατα επικνδυνα για το ανθρωπο τον συμβατο με τις αναγκες του αποστατικου συστηματος ...

...ομως αντιθετως πιστευω οι Γιγαντες κι Τιτανες ηταν τα ιαματικα και ευλογητικα υπερφυσικα πλασματα μιας ανωτερης νομοτελειας που σεβεται το γαλαξιακο χρονο και την ροη του και που αποτελουν Ταξεις των προηγμενων Υψηλων Θεοτητων η Γιγαντιες και Τιτανιες αυτές από τις απο τις οποιες αποστατησαν οι κατωτεροι θεοι φροντιζονατς να καταχραστουν και να διαστρεβλωσουν τις μυθολογησεις τις αρχαιες κια να σβυσουν τα ιχη των ιερων κια ναων τους ,,,ωστε να απομακρυνθουμε ως ανθρωποτητα από τις Υψηλες αυτές Δυναμεις πλανωμενοι οτι αυτοι οι Γιγαντες και Τιτανες ηταν φρικιαστικα τερατα διαταρκτικα της Παγκοσμια Ταξης ..

.....ομως ην ξεχναμε ότι ιστορικα αποδεικνυεται αυτή η φραγη των Γιγαντων Τιτανων και η Εποχη της Εξουσιας του Ψευδεπιγραφου Διος του <<Νικητη >> μονο με πονο ασυδωτο και ανεξελεγκτο εχει μεχρι τις μερες μας σηματοδοτηθει … πραγμα που μαρτυρα τι ειναι αυτή η εξουσια και βεβαια υποθετικα τι φυσης απελευθερωτικης από τον πονο ειναι η αποκλεισμενη Γιγαντια και Τιτανια Δυναμη …

ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΑΥΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΡΗΜΙΤΗ ΓΕΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΜΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΥΠΕΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ..ΒΑΘΙΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

….η Coca Cola απλα εφαρμοσε εν προκειμενω τη δικη της μαυρη μαγεια πανω σε αυτό το αρχετυπο προτυπο …που δεν μπορουσε να σβυστει από την συλλογικη μνημη του δυτικου ανθρωπου …ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΥΤΕΛΗΣΕ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΤΥΣΕ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ… ΧΜΜΜ…ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.....

Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΛΟΖΩΙΣΤΗ, ΓΛΕΝΤΟΚΟΠΟΥ, ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΓΕΡΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΙΧΝΙΝΩΝ ,,ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΕΒΕΙΑ ΜΕΘΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ..ΧΜ ΤΗΝ COCA COLA …

ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΗΒΑΣΙΛΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΗΒΑΣΙΛΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ …

*η απαντηση μου στην «σιμορι» αν ενδιαφερεται για αυτή ,,,θα δωθει μονο σε προσωπικο μηνυμα …στο εμαιλ μου …καθως εδώ εχω δεχτει τελικη προειδοποιηση διαγραφης ,,οποτε δεν ξερω πως μπορει να θεωρηθει η κάθε μου αντιδικια δημοσιως με τα αλλα μελη …
.. και με ενδιαφερει να μην χασω την προσβαση σε αυτό το τοπο ..καθως υπολοιπονται πολλα ακομη να κατατεθουν και να διανε

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

13/01/2014, 10:23:12
σχολιο 14

... ομως καθε χοντρος συμβιβασμενος μπεκρουλιακας λαπαδογερος εχει το αντιδοτο του και μαστορα του .... ενα επισης χοντρο καλα σκληρο επαναστατη γερο !!!!!!!!

OOOOOOOhhhhhhhhhh ΜY GOοοοοοοοοοD !!! EL VIVA !!!!!!!!!!

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 13/01/2014 10:24:45

13/01/2014, 13:46:49
Γίνεται τόση κουβέντα για iΒασίλη και Santa Claus κτλ κτλ και κάνεις δεν δείχνει να μπορεί να παρουσιάσει αυθεντικά παλιά κείμενα (πριν τον 17ο αιώνα) που να θεμελιώνουν ότι τα «έθιμα» αυτά έχουν κάποιο βάθος χρόνου μεγαλύτερο των 200-300 ετών.
Από τη Δυτική πλευρά πριν τον 17ο αιώνα δεν υπάρχει καμιά αναφορά (δεν έχω δει και δεν ξέρω, αν ξέρει κανείς...ευπρόσδεκτη κάθε συμπλήρωση...) Φαίνεται τοπικά έθιμα του 17ου-18ου αιώνα να παίρνουν ευρύτερες διαστάσεις και να φτάνουμε τη γνωστή φιγούρα από το 19ο αιωάν ως τις μέρες μας.
Από την Ανατολική πλευρά (Ελλάδικό χώρο) επίσης σιγή ασυρμάτου. Ακόμα και κείμενα που αποδίδουν Βυζαντινές ρίζες σε iΒασίλη παραλλείπουν να παραθέσουν αυθεντικές πηγές, παλιές. Η θρησκευτική γιορτή του Αγίου Βασιλείου είναι μεν στις 1/1 αλλά όχι «πρωτοχρονιάτικη» για τους Βυζαντινούς που έρχιζαν το χρόνο 1η Σεπτεμβρίου... Κι ενώ ένα σωρό μιλάνε για «Βυζαντινά έθιμα» κανένας δεν παραθέτει ένα Βυζαντινό κείμενο που να δείχνει σύνδεση. Φαίνεται η όλη «φιλολογία» αναπτύχθηκε 18ο-19ο αιώνα και οι λαογράφοι «είδαν» παλαιότερες καταβολές ως υπόθεση που έγινε αργότερα γνωστή ως βεβαιότητα!

Νομίζω ότι καμιά «θεωρία» για το θέμα δεν έχει αξία αν μιλά για έθιμα και παραδόσεις χωρίς να δείχνει κάποια αυθεντική πηγή.

Δεν βρίσκω καμιά «αρχετυπική» φιγούρα στον «μύθο» γιατί οι αρχετυπικές φιγούρες έχουν διαρκή παρουσία στο χώρο και το χρόνο κι εδώ έχουμε κάτι πρόσφατο. Μιλάω για τον «Αη Βασίλη» - φαίνεται ότι έθιμα όπως στόλισμα κλαδιών/δέντρου όντως συνδεόταν με τις γιορτές των Χριστουγέννων (του 12ημέρου) και τα κάλαντα έτσι κι αλλιώς με τις νεομηνίες από τα χρόνια της Ρώμης αλλά ΟΧΙ κάποια «πρωτοχρονιά» τον Ιανουάριο (αφού ήταν ο 5ος μήνας του χρόνου!)

13/01/2014, 23:05:35
ΜΥΘΗΡΑ

Δυστυχώς έχω την αίσθηση πως αγνοείς τους απλούς κανόνες συμπεριφορας ακόμα και μέσα στα φόρουμς.
Σου γράφω εδώ και απαντάς αλλού!
Αν δηλαδή καταφέρουμε να το δούμε ως απάντηση αυτό που λες, γιατί ακόμα και αυτό το αντιστρέφεις σε ερώτηση!

Anyway, κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα στο να ξεκινά μία συζήτηση, ορμώμενος από το αρχείο της ζωής όπως λες αλλό εδώ φαίνεται πως το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη ευγένιας και της στοιχειώδους συμπεριφοράς, δυστυχώς!

quote:
Χρίστος Έλ:
Η Μύθηρα δεν γράφει κυρίως για τον Κράμπους, αλλά για αρχέγονες φιγούρες που σχετίζονται με τον Αη Βασίλη. Έγραψε και γι' αυτόν, αλλά κυρίως ασχολείται με το άλλο θέμα

Η αναφορά της στο Κράμπους ή των συνοδών του Άγιου Βασίλη/Νικολάου δεν είναι μία απλή αναφορά, ας πούμε μίας πρότασης, αλλά αντίθετα έχει αναφερθεί και αναφέρεται πυκνότατα. Μάλιστα χωρίς να κάνει ούτε μία αναφορά στο δίπλα και πρωταρχικό θέμα, ούτε ένα λινκ έστω για αλλαγή, παρά ήρθε για να μας ενημερώσει πως έχει ανοίξει αντίστοιχο θέμα.

Δηλαδή όσο και να θέλεις να το δεις θετικά όλο αυτό, κάτι σε ενοχλεί

14/01/2014, 00:09:07
quote:
simori:

Αγαπητό μέλος simori
Το οτι τα εν λόγω θέματα μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία,
τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν συνέχεια/ανάπτυξη του δικού σου, είναι πασιφανές.
Βέβαια, απο τη μια το μέλος ΜΥΘΗΡΑ εστιάζει στον 'Αγιο Βασίλειο,
και την εμπορευματοποίηση του ή κάποιο "σκοτεινό" project της cocacola
(δεν το εχω καταλάβει και καλά)
απο την άλλη, σαφώς με υπεράριθμες αναφορές στον Κράμπους, .

Αν ζητάς την προσωπική μου άποψη, θα σε παραπέμψω στην απο 2008 δήλωση του κ. Βουλγαράκη,
ο οποίος δικαιολόγησε τα έργα και της ημέρες του με την εξής φράση:
"Ισχυρίζεσθε ότι το νόμιμο είναι ή μπορεί να είναι ανήθικο?"
Και έμεινε στην ιστορία ως το ρητορικό ερώτημα:
Οτι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό?

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
Lock_SmithΜέλος
14/01/2014, 00:49:40
quote:
Και έμεινε στην ιστορία ως το ρητορικό ερώτημα:
Οτι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό?

Έλα ντε? Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ κάθε φορά που μου κάνουν κλήτευση οι δικαστικοί επιμελητές για να ανοίξω πόρτες σπιτιών για κατάσχεση.
Σπίτια ανθρώπων φτωχών ή με προβλήματα υγείας.

Έτσι κι εγώ αναγκάστηκα να γίνω παράνομος αλλά ηθικός, αρνούμαι να τις ανοίξω και οι νόμιμοι ανήθικοι μου κάνουν καταγγελία στα τμήματα για παράβαση καθήκοντος, ρε δε πα να κόψουν το σβέρκο τους.

Εγώ ήρθα σε άμεση επαφή με τη νόμιμη σαπίλα και τη βίωσα στο πετσί μου, το μόνο πράγμμα που μου έρχεται όταν τα θυμάμαι, άντε να μη το πω, άντε.....

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!