- Προβληματισμός σε μια "Κοινωνία"...πόνου υποθέτω. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Μερα με τη μερα το "Χαζο κουτι" φωναζει και "φλερταρει" με την φαντασια μας για καταστροφες, φονους, πονο, ασημαντοτητα και προβολη μιας ανουσιας ιδεολογιας της κοινωνικης καταντιας.
-Οι Ανθρωποι πλεον μαρτυρουν τη φυση και τη παιδεια τους μοναχα απο τις εκφρασεις του προσωπου τους και την συμπεριφορα τους.Σαν αγελη λυκων θαρρεις πως θα σε "κατασπαραξουν" οταν σε βρουν αδυναμο να πολεμησεις και να σταθεις...Ζουγκλα σωστη η σημερινη κοινωνια...
Ισως τελικα να περασαν τα χρονια των σοφων και των δημιουργων, ανθρωπων που αγαπουσαν και σεβονταν την φυση και την υπαρξη αλλα και το περιβαλλον τους...
Ισως τελικα ο Ανρωπος να ειναι ο Θεος και οι Δαιμονες του μαζι...ισως
τελικα να μην υπαρχουν "τιμωριες" και "πληρωμες" για "καλους" και "κακους"...
Ισως τελικα να υπαρχουν μοναχα δυο "δρομακια"...η Αρετη και η Κακια, οποια ακολουθησεις θα μαρτυρησει τον στοχο των πραξεων σου.
Αν καθεμερα στην χωρα μας, με απλα ελληνικα χαμογελαγαμε, δημιουργουσαμε, πολεμαγαμε(ουσιαστικα), σεβομασταν, φωναζαμε, ζωγραφιζαμε την ζωη την ομορφια και ακομα και τον πονο...οπως μοναχα εμεις γονοι σοφων νοουμε...τι θα αλλαζε?
Θα ηθελα πραγματικα να μαθω τι δεν αρεσει σε καθε ενα απο εσας στην καθημερινοτητα του και θα ηθελε να το αλλαξει?
Τι σας ενοχλει και φοβαστε να το μαρτυρηστε μη τυχων και σας φορεσουν "ταμπελα" (ο περιεργος)...?
Τι ειναι ενδεχομενως αυτο που θα μπορουσε να αλλαξει τη ζωη και το καθημερινα δοκιμαζομενο πνευμα μας...ποια ειναι η γνωση αυτη που κρυβουν οι προγονοι σας μεσα σας, και δεν δει η διαβασει κανεις σας πουθενα?
*(Παρακαλω να διατυπωθουν μοναχα προσωπικες αποψεις και ιδεολογιες επι του θεματως.
Προτεινω αναδιατυπωση των "πιστευω" σας με τη σφραγιδα του καθενα.
Ευχαριστω.)

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."
youhoooooooo!!!
quote:
Μερα με τη μερα το "Χαζο κουτι" φωναζει και "φλερταρει" με την φαντασια μας για καταστροφες, φονους, πονο, ασημαντοτητα και προβολη μιας ανουσιας ιδεολογιας της κοινωνικης καταντιας.
Yπάρχουν μπορώ να ομολογήσω λίγες ενημερωτικές εκπομπές που προσφέρουν. Άλλωστε άν δέν υπήρχε η Τηλεόραση δέν πρόκειται να είχαν διαδοθεί τόσο έυρέως και ταχύτατα τα "Ιερά σκάνδαλα". Κάνει και τα καλά της η Τηλεόραση αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των εκπομπών είναι περιεχομένου άνοστου, ανούσιου, και χαζού. Γι'αυτό κι'εγώ δέν τις παρακολουθώ!
quote:
-Οι Ανθρωποι πλεον μαρτυρουν τη φυση και τη παιδεια τους μοναχα απο τις εκφρασεις του προσωπου τους και την συμπεριφορα τους.Σαν αγελη λυκων θαρρεις πως θα σε "κατασπαραξουν" οταν σε βρουν αδυναμο να πολεμησεις και να σταθεις...Ζουγκλα σωστη η σημερινη κοινωνια...
Μιά που είπες για παιδεία πιστεύω οτι αυτή διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τον Ανθρώπινο χαρακτήρα και οι σημερινοί Έλληνες δέν έχουν καθόλου παιδεία. Άν υποθέταμε οτι άλλαζε σήμερα το σύστημα και η παιδεία στα σημερινά νήπια πρέπει να περάσουν τουλάχιστον είκοσι χρόνια για να μπορέσουμε να δούμε θετικά αποτελάσματα
quote:
Ισως τελικα να περασαν τα χρονια των σοφων και των δημιουργων, ανθρωπων που αγαπουσαν και σεβονταν την φυση και την υπαρξη αλλα και το περιβαλλον τους...
Όχι ίσως ... σίγουρα, αυτά παθαίνουμε άν χρησιμοποιούμε την Τεχνολογία για κακό σκοπό και να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό μας!
quote:
Ισως τελικα ο Ανρωπος να ειναι ο Θεος και οι Δαιμονες του μαζι...ισως
τελικα να μην υπαρχουν "τιμωριες" και "πληρωμες" για "καλους" και "κακους"...
Ισως τελικα να υπαρχουν μοναχα δυο "δρομακια"...η Αρετη και η Κακια, οποια ακολουθησεις θα μαρτυρησει τον στοχο των πραξεων σου.
Aυτό είναι επίσης γνωστό, ο άνθρωπος είναι και ο Θεός και ο Σατανά μαζί!
quote:
Θα ηθελα πραγματικα να μαθω τι δεν αρεσει σε καθε ενα απο εσας στην καθημερινοτητα του και θα ηθελε να το αλλαξει?
Τι σας ενοχλει και φοβαστε να το μαρτυρηστε μη τυχων και σας φορεσουν "ταμπελα" (ο περιεργος)...?
Σάν πρώτο βήμα θα έλεγα τους ιερείς και τους πολιτικούς. Μετά βλέπουμε ανάλογα με τα αποτελέσματα!
quote:
Αν καθεμερα στην χωρα μας, με απλα ελληνικα χαμογελαγαμε, δημιουργουσαμε, πολεμαγαμε(ουσιαστικα), σεβομασταν, φωναζαμε, ζωγραφιζαμε την ζωη την ομορφια και ακομα και τον πονο...οπως μοναχα εμεις γονοι σοφων νοουμε...τι θα αλλαζε?
Δυστυχώς ο Καλλιτεχνικός κόσμος στην Ελλάδα είναι υποτιμημένος και υποβαθμισμένος. Άτομα με αληθινές καλλιτεχνικές ιδιότητες χάνονται, υποβαθμίζονται και δέν τους επιτρέπεται να τις εκφράσουν. Αντίθετα άτομα που δέν έχουν καμιά σχέση με την τέχνη εμφανίζονται απο το πουθενά γιατί έχουν κάποιον μπάρμπα Υπουργό ή Δεσπότη και χαραμίζουν ή υποβαθμίζουν τον χώρο!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
οντως οταν θα αρχισουμε να εχουμε απεξαρτηση απο "κακα" μυνηματα
της τηλεορασης και τα αποβαλλουμε απο μεσα μας τοτε θα νιωθουμε
και θα αισθανομαστε καλυτερα ως ανθρωποι.
οσο ομως βομβαρδιζομαστε απο ταινεις πονου καταθλιψης στεναχωριας
και ειδησεις τρομου και αιματος τοσο οι ανθρωποι δεν θα βρουν
την ουτοπια που προσμενουν τοσο καιρο.
οταν η τηλεοραση εχει περιπου το 70 % με διαφημισεις ακαταλληλες
για μικρα παιδια ταινιες φρικης και βιας δεν εχει ενημερωτικα
προγραμματα η ντοκυμαντερ η ταινιες που ηρεμουν ψυχικα και
εκπαιδευουν τον μικρο πως μετα θελουμε ο μικρος να γινει
φυσιολογικος μεγαλος αφου η κοινωνια βασιζεται σε ολους μας
αρα ποιος πταιει εμεις που παρασυρομαστε και αντιγραφουμε το τι
κανουν οι ξενοι.
οι ξενοι ειναι αλλοι και εμεις αλλο μονο αν προσπαθησουμε
να αλλαξουμε τους ευατους μας τοτε και μονο τοτε θα δουμε
πνευματικη προοδο σε ολους τους τομεις!!
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
quote:
Θα ήθελα να καταργηθούν οι ειδήσεις από τα ΜΜΕ και να εξαφανιστούν οι δημοσιογράφοι!!!!
Θα θελα να μας εξηγήσεις καλύτερα τί έχεις με τους δημοσιογράφους.
Πού βλέπει να κάνουν τόσο κακό? γιατί εγώ βλέπω τα αντίθετα!
quote:
Θα ήθελα να καταργηθούν οι ειδήσεις από τα ΜΜΕ και να εξαφανιστούν οι δημοσιογράφοι!!!!
Θα θελα να μας εξηγήσεις καλύτερα τί έχεις με τους δημοσιογράφους.
Πού βλέπει να κάνουν τόσο κακό? γιατί εγώ βλέπω τα αντίθετα!
Φιλε Κρισνα τα αντιθετα βλεπεις εσυ,μου κανει εντυπωση.Σου αρεσει πολυ το επιπεδο της δημοσιογραφιας που υπαρχει;Τι εχεις να πεις για ολες αυτες τις αθλιες εκπομπες του καθε Τριανταφυλλοπουλου και του καθε Καρατζαφερη που νομιζουν οτι ειναι υπερανω της δικαιοσυνης και τιμητες των παντων και οι οποιες ξεφτελιζουν κοσμο για μια μοναδα τηλεθεασης.Οταν βλεπεις τα Ελληνοκεντρικα τρισαθλια δελτια ειδησεων(με εξαιρεση των Κρατικων καναλιων) του καθε Εισαγγελατου και Χατζηνικολαου που αντι να ασχολουνται με χιλιαδες προβληματα που απασχολουν τον κοσμο(οχι ποσο ειναι η τιμη της ντοματας στην λαικη αγορα) εχουν ενα σωρο παραθυρα με διαφορους γνωστους μαιντανους,φραγκαουνακηδες,δημοσιογραφους παπαγαλακια των κομματων εξουσιας,οργανα των Νταβαντζηδων του Ελληνα πολιτη τι αισθανεσαι;Δεν κανουν κακο ολοι αυτοι δημοσιογραφοι;Δεν ευθυνονται αυτοι για φαινομενα εθνικισμου;Δεν σε ενοχλησαν ποτε διαφοροι τιτλοι στα δελτια ειδησεων οπως "ανθρωπομορφο τερας ο δολοφονος"(λες και δεν υπαρχουν ανθρωποι με ψυχολογικα προβληματα),τιτλοι οπως "Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ" κ.λ.π.
Φιλε απορρω πως ορισμενοι ανθρωποι δεν εχουν παρει χαμπαρι το τι αλητεια και βρωμια υπαρχει στο χωρο των Μ.Μ.Ε.
Edited by - VIKING on 18/02/2005 20:15:58
Θα μιλήσω προσωπικά..όσο μπορώ βέβαια...
Να πω την αλήθεια..δεν υπάρχει κάτι που να μου αρέσει..που να μου φιάχνει τη διάθεση..Πολλά με ενοχλούν,αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κουράγιο για να τα αλλάξω..κυρίως με ενοχλεί ο κόσμος..οι κινήσεις του..τα υπερβολικά του λόγια..ο αθέατος εγωισμός του..είναι πολλά που με ενοχλούν,με πληγώνουν..αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κουράγιο..πραγματικά δεν ξέρω..
Δεν με νοιάζει αν μου φορέσουν ταμπέλα πλέον..ας κάνουν ότι θέλους..θα πληγωθώ και θα ξανασηκωθώ όρθια..
Καλέ μου Ερμή,πώς και αυτό το θεματάκι?
Τι ειναι ενδεχομενως αυτο που θα μπορουσε να αλλαξει τη ζωη και το καθημερινα δοκιμαζομενο πνευμα μας...ποια ειναι η γνωση αυτη που κρυβουν οι προγονοι σας μεσα σας, και δεν δει η διαβασει κανεις σας πουθενα?
Τι ζωή μας μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε..το τι θέλουμε,ότι και αν αποφασίσουμε..στο χέρι μας είναι...
Δεν σου αρέσει κάτι,άλλαξε το!!Σε χαλάει?..την άλλη μέρα κάνε κάτι άλλο...
Φιλικά
Και της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει...
quote:
Hermes enas Periklhs tha mas swsei!!!!!
youhoooooooo!!!
Χμμμμ...Τι να σου πω οτι πεις εσυ... ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(Η κατασταση ειναι χειρωτερη απο οτι περιμενα τελικα...)
quote:
Προταση ειναι αυτο...?![]()
Παρ ' ολα αυτα, οι υπολοιποι ανθρωποι που δωσατε την απαντηση σας εδω
πλην του αγαπητου Viking που στην ουσια δεν εκφραζει αποψη για το θεμα...η παρατηρηση μου ειναι πως ακομα και τα ποιο "Ξυπνια" μυαλα τα εχει παρει ο "Υπνος" της καθημερινοτητας και των υποχρεωσεων που πολλες φορες ειναι απανθρωπες.
Καμια φορα αλλα θελουμε να πουμε και αλλα λεμε...Ο κοινος προβληματισμος ομως ειναι εμφανης, πολλες φορες και απο πληρεξουσιας
ανουσιοτητας παραδειγματα, οπως προαναφερα παραπανω...
Παιδεια και παλί παιδεια.

Δεν υπάρχει παιδεία καλέ μου...Όχι στις μέρες μας τουλάχιστον..όλα ψεύτικα είναι!
Και της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει...
Τι έγινε ρε παιδιά?
Όλα μαύρα κι άραχνα...
Κι όλα οι άλλοι?...
Δηλαδή ποιοί είναι οι <άλλοι>?
Μήπως είναι εσεις, εγώ, ο αδελφος μας, ο πατέρας μας, η μάνα μας, οι
θειοί μας....?
Μήπως, λέω μήπως, αμπελοφιλοσοφούμε εκ του καναπέως, κι αφήνουμε την
ζωή μας και τα θέλω μας να τ' αποφαζίζουν οι <Άλλοι>????????
Κι αφου δεν μας αρέσουν γιατί δεν τ' αλάζουμε?
Ισως μου πείτε ότι είμαστε μειοψηφία...
Και τι κάνουμε για να γίνουμε πλειοψηφία...
και μη μου πείτε: ένας ανθρωπος είμαι, τι μπορώ να κάνω.. γιατί όλοι
....ένας... είμαστε! ΕΣΥ λοιπόν τι κάνεις? Αν όλοι αναρωτηθούμε
τότε παύουμε να είμαστε <ένας>. Απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε...
αλλά εννοώ να ξεκινήσουμε!!! Εμπρός λοιπόν έργα! Με θάρρος και
σύννεση, με υπομονή κι επιμονή. Όλα κατακτώνται τίποτα δεν
χαρίζεται!! Με μεμψιμοιρίες και προσευχές δεν γίνεται τίποτα...
και σθένει¨
και
¨Θρασεία πνέων καρδία¨
Απο την ώρα που δεν στηρίζουμε, δεν μεταφέρουμε τις ιδέες μας, αλλά
μεταβιβάζουμε τις ευθύνες μας στους άλλους, τίποτα δεν θ' αλλάξει!
Καλές οι διαπιστώσεις και χρήσιμες, αλλά στο <δια ταύτα> όλοι
<βγάζουμε την ουρά μας> απ' έξω!!!
Η αυτολύπηση είναι <κατάντια>, είναι <ζητιανιά> και τους ζητιάνους
δεν τους υπολογίζει κανείς!
Στην καλύτερη περίπτωση τους αγνοεί...
Ευχαριστώ.

Μόνο ελπίζω η "ταινία" αυτή να έχει πιο "happy end"... ![]()
Tι να σου πω βρε παιδί μου... κατά τη γνώμη μου όλα ξεκινούν από τη διαφθορά που υπάρχει σε όλους τους τομείς και φέρνει κάπως προς Decadence την όλη ιστορία...
Για αρχή λοιπόν θέλω Διαφάνειακαι Κάθαρσηόπου απαιτείται και αν είναι να ξεκινήσουμε με τους δημοσιογράφους δε με χαλάει καθόλου...![]()
![]()
Υ.Γ. Ωραίο το νέο εικονίδιο αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο ελληνικό ως επιγραφή...![]()

quote:
Φιλε Κρισνα τα αντιθετα βλεπεις εσυ,μου κανει εντυπωση.Σου αρεσει πολυ το επιπεδο της δημοσιογραφιας που υπαρχει;Τι εχεις να πεις για ολες αυτες τις αθλιες εκπομπες του καθε Τριανταφυλλοπουλου και του καθε Καρατζαφερη που νομιζουν οτι ειναι υπερανω της δικαιοσυνης και τιμητες των παντων και οι οποιες ξεφτελιζουν κοσμο για μια μοναδα τηλεθεασης.Οταν βλεπεις τα Ελληνοκεντρικα τρισαθλια δελτια ειδησεων(με εξαιρεση των Κρατικων καναλιων) του καθε Εισαγγελατου και Χατζηνικολαου που αντι να ασχολουνται με χιλιαδες προβληματα που απασχολουν τον κοσμο(οχι ποσο ειναι η τιμη της ντοματας στην λαικη αγορα) εχουν ενα σωρο παραθυρα με διαφορους γνωστους μαιντανους,φραγκαουνακηδες,δημοσιογραφους παπαγαλακια των κομματων εξουσιας,οργανα των Νταβαντζηδων του Ελληνα πολιτη τι αισθανεσαι;Δεν κανουν κακο ολοι αυτοι δημοσιογραφοι;Δεν ευθυνονται αυτοι για φαινομενα εθνικισμου;Δεν σε ενοχλησαν ποτε διαφοροι τιτλοι στα δελτια ειδησεων οπως "ανθρωπομορφο τερας ο δολοφονος"(λες και δεν υπαρχουν ανθρωποι με ψυχολογικα προβληματα),τιτλοι οπως "Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ" κ.λ.π.
Γνώμη σου, δέν σου αρέσει δηλαδή η δουλειά που έκαναν ο Καραντζαφέρης και ο Τριανταφυλλόπουλος? Και άν το βούλωναν αυτοί ποιός περίμενες να κάνει τις αποκαλύψεις για την αλητεία των παπάδων Εγώ ή Εσύ, δέν σου άρεσε που ξεστραβώσαν τον κόσμο? Ήθελες να έτρεχαν πίσω απο το ράσο του κάθε Παντελεήμονα να του δίνουν περιουσίες ολόκληρες για να σώσουν την ψυχή τους και τα λεφτά να πηγαίνουν σε βίλες, πισίνες, και μερσεντές?
Πέρα απο αυτά δέν αμφιβάλλω οτι υπάρχουν και κακοί και κουτσομπόληδες δημοσιογράφοι να μήν τους κατονομάσω τώρα, άλλωστε όλα τα δάκτυλα δέν είναι ίδια ξέρεις την παροιμία. Αλλά υπάρχουν και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τα προβλήματα του κόσμου την στιγμή που κάποιοι άλλοι που είχαν υποχρέωση να ασχοληθούν αδιαφορούν εντελώς. Υπάρχουν και δημοσιογράφοι που βγάζουν στην φόρα όλες τις απάτες και τις κομπίνες των προυχόντων της κοινωνίας μας την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι σιωπούν προκλητικά και ο πολύς λαός νομίζει βλακωδώς οτι όλα πάνε "κατ'ευχήν"!
Όσον αφορά για την αλητεία και την βρωμιά μόνο στα Μ.Μ.Ε. υπάρχει πουθενά αλλού δέν είναι δυνατόν να την βρείς, οι δημοσιογράφοι είναι όλο το πρόβλημα? έτσι κι'αλλιώς όποιος δέν του αρέσει να βλέπει δημοσιογράφο μπορεί να μήν ανοίγει το κουμπί της τηλεόρασης, επιλογή του είναι και οι δημοσιογράφοι δέν πρόκειται να τον ενοχλήσουν καθόλου. Κι εγώ άλλωστε πολύ λίγο τηλεόραση βλέπω!

Edited by - Krisnna on 19/02/2005 05:53:27
quote:
Γνώμη σου, δέν σου αρέσει δηλαδή η δουλειά που έκαναν ο Καραντζαφέρης και ο Τριανταφυλλόπουλος? Και άν το βούλωναν αυτοί ποιός περίμενες να κάνει τις αποκαλύψεις για την αλητεία των παπάδων Εγώ ή Εσύ, δέν σου άρεσε που ξεστραβώσαν τον κόσμο? Ήθελες να έτρεχαν πίσω απο το ράσο του κάθε Παντελεήμονα να του δίνουν περιουσίες ολόκληρες για να σώσουν την ψυχή τους και τα λεφτά να πηγαίνουν σε βίλες, πισίνες, και μερσεντές?
Kανεις ενα λαθος που το κανουν πολλοι και μαλιστα το επιχειρημα που χρησιμοποιεις ειναι το ιδιο επιχειρημα που χρησιμοποιει ο καθε Τριανταφυλλοπουλος για να δικαιολογησει τις πρακτικες του.Πρωτον
δεν ειπα να μην αποκαλυφθουν τα σκανδαλα των παπαδων(την γνωμη μου για την Εκκλησια την γνωριζεις υποθετω),εμενα με ενοχλει ο τροπος με τον οποιο λειτουργουν.Δευτερον,πιστευεις πραγματικα ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι(Τριανταφυλλοπουλος,Βορινας,Τραγκας κ.λ.π) ενδιαφερονται πραγματικα για την διαφανεια στο χωρο της δικαιοσυνης και της Εκκλησιας;Δεν μου λες τωρα τα θυμηθηκανε ολα αυτα τα σκανδαλα που γινοντουσαν εδω και πολλα χρονια;Και για ποιο λογο δεν τα βγαζουν ολα στην φορα και φυλανε τις αποκαλυψεις του για μια μια εκπομπη;Πραφανως για να διατηρησουν την τηλεθεαση και δευτερον ποιο ηταν το νοημα να μας δειξει ο Καρατζαφερης στην εκπομπη του ολη την συνομιλια μεταξυ του Μητροπολιτη Αττικης και ενος νεαρου ατομου;Για ποιο λογο δεν πανε τα στοιχεια στους εντιμους εισαγγελεις και "δικαζουν" μεσω των εκπομπων τους;Για ποιο λογο δεν ψαχνουν ολοι αυτοι οι τυποι πως θησαυρισανε μεγαλοεκδοτες και ιδιοκτητες καναλιων που ειναι οι πιο βρωμικοι που υπαρχουν;
Φιλε μου μου αν δεν υπηρχαν ολα αυτα τα σκανδαλα αυτοι δεν θα κανανε εκπομπουλα.Εκβιαστες ειναι ολοι τους.Γνωριζω πολυ καλα πως λειτουργουν.Γνωριζεις φιλε μου ποιος ειναι ο ιδιοκτητες του καναλιου Αλτερ;Ο μεγαλυτερος εκβιαστης που υπαρχει στην Ελλαδα.Και πιστευεις ειλικρινα οτι ολοι αυτοι(ο Αγιος Βορινας,ο Αγιος Τριανταφυλλοπουλος) επιθυμουν μια καλυτερη Ελλαδα στην οποια δεν θα υπαρχει διαφθορα και σκανδαλα;Φιλε οι πιο δεφθαρμενοι ειναι τα ιδια τα αφεντικα τους.
Οσο για την Εκκλησια οπως εχω ξαναπει ειναι μια επιχειρηση και καιρος ειναι να γινει η καθαρση.
quote:
Αλλά υπάρχουν και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τα προβλήματα του κόσμου την στιγμή που κάποιοι άλλοι που είχαν υποχρέωση να ασχοληθούν αδιαφορούν εντελώς
Πολλοι το κανουν για λαικισμο,οπως ο Βαγγελατος και η καθε Σταη.Ας ψαξουν ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι που αγωνιζονται οπως νομιζεις για μια καλυτερη Ελλαδα να βρουν πως θησαυρισανε τα αφεντικα τους,οι μεγαλοεκδοτες,οι Μπομπολαιοι,οι Βαρδινογιανηδες,οι Λαμπρακηδες κ.λ.π
Φιλε μου,ναι υπαρχουν εντιμοι δημοσιογραφοι που ασχολουνται με τα προβληματα του κοσμου οι οποιοι δεν λειτουργουν οπως τον καθε Τριανταφυλλοπουλο,τον καθε Ντασκα,τον καθε Κακαουνακη και Τραγκα.Ο σωστος δημοσιογραφος δεν εξευτελιζει κοσμο μεσα απο τις εκπομπες του,δεν δικαζει,δεν εκβιαζει,σεβεται τους θεσμους.Εγω εκτιμω εκεινους τους δημοσιογραφους που την ωρα που ο Τριανταφυλλοπουλος εκανε την εκπομπουλα του και παριστανε τον ραμπο της Ελληνικης τηλεορασης βρισκοντουσαν στο Ιρακ ή στο Αφγανισταν και με κινδυνο της ζωης τους μετεδιδαν τα γεγονοτα.
quote:
έτσι κι'αλλιώς όποιος δέν του αρέσει να βλέπει δημοσιογράφο μπορεί να μήν ανοίγει το κουμπί της τηλεόρασης, επιλογή του είναι και οι δημοσιογράφοι δέν πρόκειται να τον ενοχλήσουν καθόλου.
Εδω μου θυμιζεις αυτους που για τα reality show λενε "αμα σας ενοχλουν υπαρχει το τηλεκοντρολ,αλλαξτε καναλι".Δηλαδη επειδη υπαρχουν και αλλα καναλια και η δυνατοτητα επιλογης πρεπει να συνεχιζει η Ελληνικη τηλεοραση να προβαλλει σκουπιδια;
Πρεπει δηλαδη να ενοχλησουν καποιον απο εμας για να αντιδρασουμε;Το οτι εχεις την δυνατοτητα να αλλαξεις καναλι δεν νομιμοποιει τις εκπομπες τις συγκεκριμενες αλλα και τις πρακτικες ορισμενων δημοσιογραφων.
Εκτός των άλλων δέν είναι καθόλου εύκολη δουλειά να βρίσκεσαι συνεχώς κάθε ώρα και στιγμή εκτεθειμένος μπροστά σε λαικό δικαστήριο το οποίο εξετάζει ασταμάτητα την ικανότητα και την αξιοπιστία τους.
Το λάθος το δικό σου είναι οτι συγχέεις τους δημοσιογράφους με τα αφεντικά τους δηλαδή τους ιδιοκτήτες των καναλιών, οι οποίοι συμφωνώ οτι είναι τυχωδιώκτες, άτομα που τα παίρνουν απο το πολιτικό κατεστημένο. Και φυσικά δέν έχουν εξασκήσει ποτέ το επάγγελμα του δημοσιογράφου άν είναι δημοσιογράφοι. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν αλλάξει 4 - 5 κανάλια άρα κανένας δέν είναι δεμένος με το αφεντικό του ούτε μοιράζεται τις κομπίνες του. Κατα τα άλλα είναι δυνατόν να υπάρξει άνθρωπος που να μήν κοιτάξει την δόξα και το οικονομικό του κέρδος? γιατί να είναι εξαίρεση οι δημοσιογράφοι!
Όσον αφορά γιατί κρατάνε μυστικά και δέν τα λένε όλα αμέσως τουλάχιστον είναι ειλικρινείς και το λένε οτι το κάνουν για τον συγγεκριμένο λόγο. Ο Καρατζαφέρης είπε οτι έχω πολλές αποκαλύψεις και περιμένω λίγο χρόνο να γίνει κάθαρση αλλιώς θα τις βγάλω. Εγώ βλέπω πολύ αξιέπαινη την ενέργεια του αυτή γιατί επιτρέπει στο κακό να απομακρυνθεί απο μόνο του χωρίς να φέρει αναστάτωση μεγάλη στον κόσμο. Διαφορετικά θα ενημερώσει τον κόσμο όπως πολύ καλά κάνει γιατί είναι απαράδεκτο να αφήνουμε ανθρώπους διεφθαρμένους και κλέφτες να μας εξουσιάζουν χωρίς να ενημερώνεται ο κόσμος σχετικά με το ποιόν των ανθρώπων που έχει να κάνει!
Όσον αφορά το κοινωνικό έργο βλέπω το πάθος του απλού κόσμου να επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφου είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω μυνημάτων, είτε απ'ευθείας για να ακουστεί η γνώμη του γιατί τον πνίγει το δίκιο του απο την τεράστια γραφειοκρατική εκμετάλλευση. Και πολλές φορές το βρίσκει το δίκιο του ελπίζω να βλέπεις τις καθημερινές εκπομπές του Αυτιά και όχι μόνο. Kαι όσον αφορά τον κατεξευτελισμό κάποιων προσώπων που το πάνε γυρεύοντας μερικές φορές είναι απαραίτητος προκειμένου η κοινωνία να πάρει λίγο καλύτερο δρόμο. Είναι εξολοκλήρου απαράδεκτο να βγαίνουν Μητροπολίτες παιδεραστές απο την στιγμή που καταδικάζουν μετα βδελυμίας ακόμα και τις προγαμιαίες σχέσεις. Ο Ιησούς Χριστός είχε πεί "Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές"!
Edited by - Krisnna on 19/02/2005 18:13:39
quote:
Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει τον κόσμο και φυσικά με το αζημίωτο το κέρδος του
Aυτο ειναι αυτονοητο.Ομως η δουλεια του δημοσιογραφου δεν ειναι να δικαζει απο τις εκπομπουλες του(ο καθενας ειναι αθωος μεχρι να γινει η δικη).Και ενα πολυ σημαντικο πραγμα ειναι ο σεβασμος στον αλλο ακομα και αν εχεις στοιχεια εναντιον του ΚΑΙ οχι να τον προσβαλλεις και να τον διασυρεις.
quote:
Το λάθος το δικό σου είναι οτι συγχέεις τους δημοσιογράφους με τα αφεντικά τους δηλαδή τους ιδιοκτήτες των καναλιών, οι οποίοι συμφωνώ οτι είναι τυχωδιώκτες, άτομα που τα παίρνουν απο το πολιτικό κατεστημένο.
Αφου λοιπον τα παιρνουν οι ιδιοκτητες των καναλιων,γιατι δεν βγαινουν και αυτα στην φορα.Αφου τοσο πολυ νοιαζεται ο καθε Τριανταφυλλοπουλος,Τραγκας,Βορινας κ.λ.π για την παταξη της διαφθορας
γιατι δεν αφιερωνουν μια ολοκληρη εκπομπουλα για ολους εκεινους τους Μεγαλοεκδοτες και Ιδιοκτητες καναλιων που τα παιρνουν,προμηθευτες δημοσιου κ.λ.π;Δεν ειναι αστειο να μιλαει ο καθε Τραγκας για την αμυθητη περιουσια ορισμενων Μητροπολιτων οταν οι ιδιοι εχουν θησαυριζει με βρωμικους τροπους.(Τωρα θυμηθηκα οτι ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ την καταπληκτικη PORSHE ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΣΕ ΑΛΑ Τριανταφυλλοπουλος
,μια ασημαντη παρενθεση στην κουβεντα ηταν,χε χε)
quote:
Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν αλλάξει 4 - 5 κανάλια άρα κανένας δέν είναι δεμένος με το αφεντικό του ούτε μοιράζεται τις κομπίνες του. Κατα τα άλλα είναι δυνατόν να υπάρξει άνθρωπος που να μήν κοιτάξει την δόξα και το οικονομικό του κέρδος? γιατί να είναι εξαίρεση οι δημοσιογράφοι!
Φυσικα και ολοι κοιτανε το οικονομικο κερδος αλλα καποιοι πατανε "επι πτωματων" για να αποκτησουν χρημα και δοξα και δεν δισταζουν να εκβιασουν ακομα τον οποιονδηποτε.Και ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι στους οποιους αναφερουμε προσπαθουν μεσω λαικισμου και καλοπιασματος του φτωχου Ελληνα που δηθεν συμπονουν να δειξουν το ποσο πολυ ενδιαφερονται για μια καλυτερη Ελλαδα ενω στην πραγματικοτητα το μονο που θελουν ειναι να εχουν το πανω χερι(η αληθεια ειναι ο Τριανταφυλλοπουλος και ο Καρατζαφερης εχουν γινει Υπουργοι Δικαιοσυνης της Ελλαδας) και να διατηρουν την υψηλη τηλεθεαση.
quote:
Kαι όσον αφορά τον κατεξευτελισμό κάποιων προσώπων που το πάνε γυρεύοντας μερικές φορές είναι απαραίτητος προκειμένου η κοινωνία να πάρει λίγο καλύτερο δρόμο. Είναι εξολοκλήρου απαράδεκτο να βγαίνουν Μητροπολίτες παιδεραστές απο την στιγμή που καταδικάζουν μετα βδελυμίας ακόμα και τις προγαμιαίες σχέσεις.
Σε οτι αφορα τις πραξεις αρκετων Μητροπολιτων δεν διαφωνει κανεις.ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ!
Ομως αυτο που συμβαινει(οπως εχει καταγγειλει και η ΕΣΗΕΑ) ειναι η εσχατη απαξιωση της ενημερωσης και του δημοσιογραφικου επαγγελματος»(ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι οπως τον καθε Βορινα και τον καθε Τριανταφυλλοπουλο δεν τιμουν το δημοσιογραφικο επαγγελμα κατα την γνωμη μου φιλε Κρισνα), καθως «αντι για ειδηση και υπευθυνη πληροφορηση, κυριαρχουν οι καθε ειδους υπερβολες, οι ανεπιβεβαιωτες εως υποπτες πληροφοριες, η σεναριολογια, η ονοματολογια», με αποτελεσμα η υπερπληροφορηση για οποιοδηποτε θεμα ουσιαστικά να καταληγει να ειναι αποπληροφορηση.Η καλυψη της υποθεσης απο τα περισσοτερα ΜΜΕ κατεληξε οπως και να το κανουμε σε αποθεωση του πιο ανευθυνου κιτρινισμου.Τα ιδια σου θυμιζω εγιναν και με την υποθεση της 17 Νοεμβρη οπου "φωτογραφηθηκαν" ως ενοχοι ατομα που δεν αποδειχθηκαν απο το δικαστηριο η συνδεση τους με την 17 Νοεμβρη.Ομως πολλοι δημοσιογραφοι αναμεσα τους και ο Καρατζαφερης τους "δικασαν" πριν γινει η δικη.
Σεβομαι τις αποψεις σου φιλε Κρισνα αλλα διαφωνω καθετα σε οτι αφορα τον τροπο που λειτουργουν ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι στους οποιους αναφερομαι.
quote:
Όσον αφορά το κοινωνικό έργο βλέπω το πάθος του απλού κόσμου να επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφου είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω μυνημάτων, είτε απ'ευθείας για να ακουστεί η γνώμη του γιατί τον πνίγει το δίκιο του απο την τεράστια γραφειοκρατική εκμετάλλευση
Παντως ομολογω οτι εισαι απο τους λιγους ανθρωπους που πιστευουν οτι ο Τριανταφυλλοπουλους και ο Καρατζαφερης ενδιαφερονται για την καταπολεμηση της βρωμιας.Αν μιλησεις με απλους πολιτες θα πουν τα χειροτερα λογια για το επιπεδο της δημοσιογραφιας(ερευνες που εχουν γινει δειχνουν οτι οι περισσοτεροι Ελληνες πολιτες δεν εμπιστευονται τους δημοσιογραφους).Αληθεια δεν σου κανει εντυπωση το γεγονος οτι η πλειοψηφια του κοσμου δεν εμπιστευεται και δεν συμπαθει τους δημοσιογραφους;
Οι άνθρωποι(Τριανταφυλόπουλος, Καρατζαφέρης) παρουσιάζουν κάποια ντοκουμέντα με κασέτες, μαγνητόφωνα ή οτι άλλο μέσο έχουν. Η μόνη ερώτηση που θα μπορούσα να σου κάνω είναι η εξής:
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ Η ΠΛΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ?
Δέν νομίζω να αμφιβάλεις ούτε εσύ οτι είναι αληθινά!
Και απο την στιγμή που είναι αληθινά γιατί να μήν εμφανιστούν για να μάθει ο λαός την πραγματικότητα και τί παίζεται απο πίσω του?
Και όσον αφορά για την Mercedes που οδηγεί ο Τριανταφυλλόπουλος πιστεύω οτι την αγόρασε με λεφτά τα οποία κέρδισε με την δουλειά του, και την αξία του όπως κάλλιστα μπορούσα να πετύχω και εγώ και εσύ. Εγώ ξέρω και μετανάστες Αλβανούς που οδηγούν Mersedes δέν λέει τίποτα αυτό. Δέν τον έχω δεί όμως ποτέ να την επιδεικνύει όσο τουλάχιστον τον παρακολουθώ!
Και δέν το παίζουν ούτε δικαστές, ούτε εισαγγελείς αφού άλλωστε και να το θέλουν δέν μπορούν να το κάνουν. Τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους με την έρευνα τους παρουσιάζουν και λένε την γνώμη τους, όπως μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε πολίτης. Αυτή είναι η δουλειά τους σάν δημοσιογράφοι το ξαναλέω για πολλοστή φορά!
Και επίσης ξαναλέω οτι τα πρόσωπα που θέλουν και επιμένουν να εξασκούν εξουσία όπως οι Μητροπολίτες και να είναι Δημόσια πρόσωπα που επιδεικνύονται και μάλιστα τόσο προκλητικά πρέπει άν παρεκτραπούν να υποστούν επίσης αντίστοιχες συνέπειες.
Όσον αφορά γιατί δέν βγάζουν την βρωμιά των αφεντικών τους στην φόρα δέν πρόκειται να τους αφήσουν τα ίδια τα αφεντικά τους να το κάνουν. Άρα γιατί να ριψοκινδυνεύσουν? πράττουν και αυτοί μέχρι το σημείο που μπορούν χωρίς να προχωρήσουν περισσότερο. Όλοι το ίδιο θα κάναμε άν είμασταν στην θέση τους!
quote:
Η μόνη ερώτηση που θα μπορούσα να σου κάνω είναι η εξής:
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ Η ΠΛΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ?
Μωρε αληθινα ειναι, το θεμα ειναι που τα βρηκανε?????

quote:
Μωρε αληθινα ειναι, το θεμα ειναι που τα βρηκανε?????
Δικιολογημένη η ερώτηση σου. Είναι βέβαια εξαιρετικά κακό και δυσάρεστο να παραβιάζεις την μυστική ζωή κάποιου ανθρώπου τοποθετώντας κάμερες στύλ Big Brother, με σκοπό να τις εμφανίσεις!!
Αλλά μερικές φορές θεωρείται σάν κάτι επιβεβλημένο ή απαραίτητο άν τα πρόσωπα αυτά είναι όχι μόνο δημόσια αλλά ασκούν και κακή εξουσία εις βάρος όλου του υπόλοιπου λαού, ο οποίος πληρώνει την ανηθικότητα και τις παρανομίες τους!
quote:
Είναι βέβαια εξαιρετικά κακό και δυσάρεστο να παραβιάζεις την μυστική ζωή κάποιου ανθρώπου τοποθετώντας κάμερες στύλ Big Brother, με σκοπό να τις εμφανίσεις!!Αλλά μερικές φορές θεωρείται σάν κάτι επιβεβλημένο ή απαραίτητο άν τα πρόσωπα αυτά είναι όχι μόνο δημόσια αλλά ασκούν και κακή εξουσία εις βάρος όλου του υπόλοιπου λαού, ο οποίος πληρώνει την ανηθικότητα και τις παρανομίες τους!