ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PanosT30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/03/2013, 18:48:37
mdiamant

Ζητώ συγνώμη. Και από τον Αρχιμήδη, και απ' τον Δεινόστρατο...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

07/03/2013, 19:26:51
mdiamant,

Τι θα κάνω με σένα ρε φίλε.

Δεν εννοείς να καταλάβεις πότε πρέπει να κάνεις παραδοχή.

Πάμε μια τελευταία φορά.

Στην αρχαιότητα ο Αρχιμήδης (αλλά και άλλοι όπως ο Νικομήδης,ο Απολλώνιος,ο Δεινόστρατος),είχαν προσπαθήσει να τετραγωνίσουν τον κύκλο,δηλαδή να βρουν το τετράγωνο που θα είχε δυνητικά το ίδιο εμβαδόν.

Ουσιαστικά προσπαθούσαν να οριστικοποιήσουν την τιμή του αριθμού π.

Με τις λύσεις τους έφθασαν σε αξιέπαινη για την εποχή προσέγγιση του π.

Παρέμενε όμως προσέγγιση.

Το 1882 απεδείχθη από τον Φον Λίντεμαν ότι το π είναι υπερβατικός αριθμός-δηλαδή δεν μπορεί να πάρει συγκεκριμένη αλγεβρική τιμή-

Έκτοτε δεν τίθεται πια θέμα για προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου.

Δυστυχώς ο Αρχιμήδης και ο Δεινόστρατος ζούσαν πριν το 1882,και έτσι διατηρούσαν ελπίδες ότι θα βρουν αλγεβρική συγκεκριμένη τιμή για το π.

ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ. ΔΕΝ υπάρχει τέτοια τιμή.

Θεωρείται κοινή γνώση στην εποχή μας ότι το π είναι τέτοιου τύπου (υπερβατικού)σταθερά.

Ακόμα και από τα παιδιά του Γυμνασίου.

Παρά τη μεγάλη, αναμφισβήτητα,προσφορά τους,οι Αρχιμήδης και Δεινόστρατος,στα σημεία έχουν ξεπεραστεί από τα μαθηματικά του γυμνασίου.ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟ.

Καλώς να σε δεχτούμε στην σημερινή εποχή.

ΥΣ: μετά από επανειλλημένες προσπάθειες να σε επαναφέρω στην πραγματικότητα,όταν επιμένεις,προσβάλλεις τη νοημοσύνη μου-μας.Κατάλαβες τώρα που είναι το φάουλ ή όχι ακόμα;

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

mdiamantΜέλος
07/03/2013, 19:44:45
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ αν δεν σου κάνει άκοπο διάβασε στο Link και εύχομαι να καταλάβεις τι εννοώ με τον τετραγωνισμό του κύκλου.

http://users.sch.gr/thafounar/Genika/problemGeometry/SquaringTheCircle/SquCirArchimedes/squCirArchimedes.html

ομοίως και το παρακάτω Link

http://users.sch.gr/thafounar/Genika/problemGeometry/SquaringTheCircle/Dinostratus/dinostratus.html

ελπίζω να το καταλάβετε αυτό που γράφει.

Συγνώμη αν προσβάλω την νοημοσύνη σου προσπαθώντας να σου εξηγήσω τι εννοώ διξε αν μπορείς κατανόηση. Η τουλάχιστον πες μου πως θα ήθελες να σου μιλάω για να μην σε προσβάλω.

07/03/2013, 19:50:53
mdiamant,

Δε θέλω τίποτα πλέον.
Είναι ανίατη η περίπτωση.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

mdiamantΜέλος
07/03/2013, 19:56:36
Το θεμα μας δεν ειναι ο τετραγωνισμος του κυκλου ομως και οι οποιες αποψεις μου επι του θεματος το θεμα ειναι
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος!

ας επικεντρωθούμε εκεί και μιλάτε όπως θέλετε. Αν κατ από όσα μου επισυνάπτετε είναι αλήθεια δεν έχω λόγο να με πειράζει αν κατ είναι ψεύτικο απλά δεν αποτελεί αλήθεια ειναι και ανευ ουσιας

07/03/2013, 20:08:46
quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΕ DSM @ΑΜΕΙΝΙΑΣ ελάχιστα με απασχολεί αν μου απευθύνεστε με υποτιμητικό τρόπο.
Σε γενικές γραμμές θεωρώ αδυναμία να μιλάς στον συνομιλητή σου με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, κάτι το οποίο κάνετε εσείς.
Μάλιστα δεν θα είχατε το θάρρος να μου μιλάτε έτσι αν αυτά που έλεγα δεν σας πείραζαν και εσάς.
Όμως αυτά που λέω εγώ δεν απευθύνονται προσωπικά στον καθε ένα από σας.
Μπορεί αυτά που πιστεύω να είναι αντίθετα με αυτά που πιστεύετε εσείς όμως δεν σας πρόσβαλα πουθενά. Αλλά ακόμα και αν το έκανα πείτε που έγραψα κάτι υποτιμητικό και αμέσως θα ζητήσω συγνώμη απο εδω μεσα.

DSM για τον τετραγονισμο του κυκλου σε παραπεμπω στη λύση τουΔεινόστρατου και στη λύση του Αρχιμήδη

Bre bre είσαι εντελώς για...εκπαραθύρωση!!!

Δεν είπες κάτι εναντίον μας σε προσωπικό επίπεδο.
Λές όμως τόσες πολλές μαλακίες που έχει γεμίσει το σακούλι και τρέχουν στον δρόμο.
Δεν τις προλαβαίνουμε αδελφέ μου!!!

Σου λέμε ότι ΔΕΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ Κι εσυ εκεί,κόντρα σε όλα μοστράρεις την μαλακίας σου και μας παραπέμπεις και σε λινκ με τον τριγωνισμό του κύκλου.Είσαι περήφανος που μας κατατρόπωσες έτσι?

Για σκέψου λίγο με πιο ανοικτό μυαλό.Μήπως αυτοί που σου λένε για τον κύκλο είναι μαθηματικοί,φυσικοί,επιστήμονες και αναρωτήσου μήπως τελικά είσαι λίγο...καθυστερημένος στην στάση του τρόλεϋ?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

mdiamantΜέλος
07/03/2013, 21:44:40
ΝΙΚΟΜΑΧΕ σου εδωσα 2 link να δειτε αν διαφωνειτε με αυτα που γραφουν τοτε την ερωτηση που εκανες σε μενα κανε την και σε σενα
quote:
Για σκέψου λίγο με πιο ανοικτό μυαλό.Μήπως αυτοί που σου λένε για τον κύκλο είναι μαθηματικοί,φυσικοί,επιστήμονες και αναρωτήσου μήπως τελικά είσαι λίγο...καθυστερημένος στην στάση του τρόλεϋ?

Οσο για τις μα***κιες που πεταω πες μου 2-3 ακομα ετσι να εχουμε να συζηταμε.

07/03/2013, 22:22:21
mdiamant

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει γεωμετρία, αριθμητική, μαθηματικά, φυσική, αρχαία ελληνικά, ή ακόμα και την ίδια του τη γλώσσα.

Αν παρατηρήσεις λόγου χάρη, τί γίνεται στο facebook, από τους αμερικάνους, θα διαπιστώσεις, οτι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ούτε καν στοιχειωδώς την αγγλική. Αυτό φυσικά δεν τους καθιστά με κανέναν τρόπο εξ ορισμού άχρηστους ή ηλίθιους. Πιθανώς να έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην αποτελεί κρίσιμο εργαλείο η γλώσσα στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο, αυτό που είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη, είναι το να επιμένει κανείς στην ορθότητα των λόγων και των σκέψεών του, τη στιγμή που αποδεδειγμένα αυτές είναι λανθασμένες.

Μπορεί π.χ. να μην χρειάζεται να είσαι φυσικός - μετεωρολόγος, για να αντιληφθείς πως βρέχει, αλλά είναι απαράδεκτο να ισχυρίζεσαι πως το καθαρό νερό, σε πίεση μιας ατμόσφαιρας, δεν παγώνει στους 0 βαθμούς κελσίου, αλλά στους 18.

Και λέω πως είναι απαράδεκτο, γιατί όταν κάποιος υποστηρίζει μια τέτοια άποψη με πάθος, αλλά και μέχρι του σημείου να παραθέτει και links ή βιβλιογραφία, σε πρώτη φάση καταφέρνει να αυτογελοιοποιείται, αλλά στη συνέχεια εξαγριώνει κάποιον που γνωρίζει στοιχειώδη φυσική.

Το πρόβλημα λοιπόν εδώ, δεν είναι το αν αντιλαμβάνεσαι τη φύση του προβλήματος, αλλά η επιμονή σου πως κατέχεις τη λύση μιας άσκησης που αποδεδειγμένα δεν λύνεται.

Φυσικά αυτό το θέμα είναι άσχετο με τον τίτλο του θεματοθέτη, ωστόσο αναδεικνύει τη στάση σου απέναντι στα πράγματα, και σε πολύ δευτερεύοντα βαθμό την ίδια τη γνωστική σου ανεπάρκεια σε κάποιο συγκεκριμένο πεδίο (γεωμετρία).

Το πρόβλημα λοιπόν προκύπτει από τη στάση σου, και όχι από το αν έβρισες κάποιον, πράγμα που βεβαίως δεν έκανες. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τον τυπικό σεβασμό προς τους συνομιλητές σου, τον οποίο διαθέτεις, υπάρχει και ένα άλλο είδος σεβασμού, το οποίο θα πρέπει να ανακαλύψεις.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

mdiamantΜέλος
07/03/2013, 22:38:58
DSM δεν λεω οτι βρηκα εγω την λυση.

Αυτο που λεω ειναι οτι ο Δεινόστρατος και ο Αρχιμήδης εδωσαν σαν προσεγγηση της λυσης αυτα που λενε τα site.

Τωρα αν αυτη η λυση δεν σας ικανοποιει η την θεωρειτε λαθος αυτο ειναι προβλημα δικο σας. Εμενα με καλυπτει ως απαντηση.

Εαν ο Αρχιμηδης καιο Δεινοστρατος εχουν καπου λαθος θα ηθελα να μου το πειτε.

mdiamantΜέλος
07/03/2013, 23:05:03
quote:
Το πρόβλημα λοιπόν εδώ, δεν είναι το αν αντιλαμβάνεσαι τη φύση του προβλήματος, αλλά η επιμονή σου πως κατέχεις τη λύση μιας άσκησης που αποδεδειγμένα δεν λύνεται.

Αντε και εγω λεω μαλακιες και ειμαι ασχετος. Ο Αρχιμηδης ειναι εξισου ασχετος? Προφανως οχι διοτι αυτο που λεει ειναι σωστο αλλου ειναι το προβλημα στη λυση του Αρχιμηδη. Αν λοιπον ηταν εδω ο Αρχιμηδης και σας ελεγε οριστε η λυση στο προβλημα σας τι θα του λεγατε? Αρχιμηδη παρε της σπειρα σου και τραβα αλλου?

quote:
Το πρόβλημα λοιπόν προκύπτει από τη στάση σου, και όχι από το αν έβρισες κάποιον, πράγμα που βεβαίως δεν έκανες. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τον τυπικό σεβασμό προς τους συνομιλητές σου, τον οποίο διαθέτεις, υπάρχει και ένα άλλο είδος σεβασμού, το οποίο θα πρέπει να ανακαλύψεις.

Σωστα τα λες εχω τον τυπικο σεβασμο τον οποιον αγνοουν πολλοι εδω μεσα οσο για το αλλο ειδος αν εννοεις να σεβομαι τις αποψεις των αλλων , το λεω στα ισια ναι θα τις σεβαστω εχοντας ομως τις αποψεις μου.
Δηλαδη αν ετρωγα με καποιον μουσουλμανο δεν θα τον εβαζα ντε και καλα να φαει χοιρινο επειδη εγω δεν εχω προβλημα να φαω,Αυτο ομως δεν συμαινει οτι θα αρχισω να προσκυνω προσ την μεκα για να διξω τον σεβασμο μου. Δεν θα του προσβαλω την θρησκεια ( Αν προσβαλα την θρησκεια καποιου εδω μεσα του ζηταω να με συγχωρεσει διοτι το εκανα αθελα μου) αλλα αν με ρωτησει την αποψη μου για τον μουσουλμανισμο θα του πω οτι ειναι μια πλανη κατα την γνωμη μου.