- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ερμοκράτη νομίζω ότι έχεις ξεφύγει τελείως
quote:
Ναι, θεωρώ τους Έλληνες στο θρήσκευμα, αυθεντικότερους Έλληνες από τους Χριστιανούς στο θρήσκευμα, Έλληνες πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς τον εαυτό σου κληρονόμο της Ανατολικής Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας, εκείνων δηλαδή των σφαγέων και κατακτητών της πατρίδας σου και να συνυπολογίζεσαι για πατριώτης.Δεν μπορεί να αυταποκαλείσαι "Ρωμηός" και να διαγράφεις τον αφανισμό του πολιτισμού των παπούδων σου και να απαιτείς να σε θεωρώ γνήσιο κι αυθεντικό Έλληνα. Δείξε μου σε παρακαλώ γιατί είμαι παράλογος σ' αυτό το αυτονόητο;
Τότε ο παππούς μου που πολέμησε για την Ελλάδα και σκοτώθηκε στην Αλβανία στον Ελληνοιταλικό πόλεμο τι ήταν Ερμοκράτη; "Έλληνας - μαϊμού;
Νομίζεις ότι οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας είχαν τα διλήμματα που μας βάζεις; Όχι,βέβαια. Ήταν μάλλον (κατά την θεωρία σου) ανυποψίαστοι, κατά λάθος κι από άγνοια πατριώτες, γιατί δεν ήξεραν ότι η πατρίδα τους έχει αλωθεί εκ των έσω. Τι κρίμα για τους καημένους τους γέρους; Αχ και να μας άκουγαν από εκεί ψηλά. Μάλλον θα έκοβαν τα ίδια τους τα χέρια που κρατούσαν σπαθιά, μαχαίρια και τουφέκια και πολεμούσαν για μια πατρίδα που ήδη δεν ήταν...πατρίδα τους.
Ποιος είσαι εσύ; Μήπως είσαι πατριωτομετρητής και με κάποιο πατριωτόμετρο μας... πατριωτομετράς;
Αν νομίζεις ότι αυτό που είπες εντάσσεται στα πλαίσια της λογικής, τότε να το προεκτείνουμε και γίνουμε σαν την Ινδία στα μέσα του 20ου αιώνα. Να κάνουμε ένα Εθνικό-Ελληνικό-πακιστάν και μία Χριστιανικό-Ινδία και να κάνουμε και ανταλλαγές πληθυσμών. Να ονομάσουμε την πρώτη χώρα "Έλλάς, Ελλήνων Εθνικών, την άλλη "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" και να χωρίσουμε τα τσανάκια μας.
Τον πατριωτισμό τον αποδεικνύεις με τις πράξεις πατριωτισμού και όχι με το θεολογικό, εθνικό δόγμα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεσαι.
Οι διώξεις των χριστιανών στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ξεκίνησαν γιατί οι Χριστιανοί δεν δήλωναν πίστη στον Αυτοκράτορα και αρνούνταν να πολεμήσουν για την Αυτοκρατορία. Όταν όμως η αυτοκρατορία έγινε χριστιανική πολέμησαν για την αυτοκρατορία τους. Μέσα σε δύο αιώνες από προδότες της πατριδας τους έγιναν πατριώτες;
Μήπως θέλεις να αλλάξουν οι ρόλοι και να παίξουν αυτόν τον ρόλο οι Έλληνες εθνικοί, σήμερα; Νομίζω πώς όχι.
Δεν πιστεύω ότι σε αυτά που λες έχεις κακή πρόθεση αλλά έχω την προσωπική μου άποψη ότι είναι σπόροι-ιδέες που διχάζουν και φέρνουν ψεύτικα διλήμματα. Εγώ αν θα πολεμήσω για την πατρίδα μου δεν θα ρωτήσω τους συμπολεμιστές μου, αν είναι χριστιανοί ή αν είναι εθνικοί γιατί προδότες και δειλοί είναι ως άνθρωποι και όχι ως ιδεο-κατασκευάσματα.
Και κάτι τελευταίο, εγώ που δεν είμαι ούτε εθνικός, ούτε χριστιανός τι είμαι; Κατά λάθος Έλληνας; Αναποφάσιστης εθνικότητας; Άπατρις; Ολίγον πατριώτης (όπως λέμε ολίγον έγκυος;
).
Συγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος αλλά όσο και αν μου φαίνεται παράλογο αυτό που είπες, δεν κλείνω την συζήτηση, ούτε εμμένω στην άποψή μου.Θα ήθελα πολύ να αποδειχτώ άδικος και παράλογος.

ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ:
***Όσο αναφορά απο κάποια άλλα αποσπάσματα που αναφέρεις δεν τα είπε ο Χριστός, αλλά αφορούν την παλαιά διαθήκη, που έχει πλήθος απο τέτοιες ανοησίες...***
AN KAI EΓΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...
ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΩΣ "ΠEΡΙΟΥΣΙΟΝ ΛΑΟΝ", ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ...
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:
OI AΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ... ΑΝΩΝΥΜΟΙ...
ΛΕΜΕ "Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ","TA IEΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ", "ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ", "ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ"...Κ.Λ.Π
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ- ΟΝΟΜΑΤΑ:
O AΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,Ο ΠΛΑΤΩΝ, Ο ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ, Ο ΣΟΛΩΝ, Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Ο ΦΕΙΔΙΑΣ, Ο ΜΥΡΩΝ, Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, Η ΣΑΠΦΩ, Ο ΟΜΗΡΟΣ, Ο ΗΣΙΟΔΟΣ, Ο ΜΙΝΩΣ,Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ...
ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ![]()
ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ:
http://ancientgr.com/Unknown_Hellenic_History/EPISTHMH.htm
ΦΙΛΤΑΤΕ ΦΩΤΙΕ...
ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ "ΩΡΙΜΗ", "ΟΡΘΗ" ΚΑΙ "ΛΟΓΙΚΗ" ΣΚΕΨΗ...ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΑΙΣΘΗΤΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ" ΒΙΩΜΑ...
ΛΕΣ:
***Θεωρείτε τους εαυτούς σας «Αυθεντικούς Έλληνες» και «κληρονόμους» του Αρχαιοελληνικού Πνεύματος;***
ΟΧΙ. ΘΕΩΡΩ ΕΑΥΤΟΝ ΑΠΛΩΣ ΕΛΛΗΝΑ...Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ "ΑΡΧΑΙΩΝ" ΚΑΙ "ΝΕΩΝ" ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ...
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΩΣ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ...
ΑΠΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΡΕΠΕΣΤΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ...
ΠΑΝΤΟΥ...ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΕΧΘΡΟ ΚΑΘΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ...
ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ
--ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ-- ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΜΕ 81(!!!) ΜΕΤΡΑ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ;;;
ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ...
ΤΗΝ 18ΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΚΑΚΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΠΑΡΟΦ(!!!)
***Ακονίζετε τα «μαχαίρια» και τα «ξίφη» σας ενάντια σε ποιους;***
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ...
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΧΘΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ...
***Να σε ρωτήσω λοιπόν μήπως ο Ιησούς ήταν «μεγαλοαστός»;***
ΟΧΙ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ) Η ΕΞΗΣ:
MH NOIAZEΣTE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΟΥ...ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ "ΤΟΝ
ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ"...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ;;;
ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ δουλεία ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ, Ο ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΘΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΠΑΥΛΟΣ...
***Κανένας άνθρωπος δεν έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ και κανένας δεν έχει χλευαστεί έτσι, σε ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία!!!***
ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΩΣ...ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ (Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ)
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ...
ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΕΝΩΜΕΝΕΣ...
***Ο Λόγος Του θεράπευε, ανάσταινε, δημιουργούσε. Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να ισχυριστεί ότι εκπροσωπούσε το «καλό» και μόνο το «καλό»!***
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ;;;ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ, ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ...
ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ) ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ --ΣΥΜΒΑΝ--.
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ,ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ, ΩΣ --ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ--... ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ...
ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΡΜΟΚΡΑΤΗ:
AΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΘΕΟΛΟΓΩΝ" ΚΑΙ ΑΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ...
ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ:
AΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...
1700 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΣΕ 5-10 ΑΚΟΜΑ...
ΩΣ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΕ --ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ--ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΛΑ Η (---ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ---) ΕΠΙΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΤΣΟΠΟΝΗΔΩΝ...
Edited by - ATLAS on 01/11/2002 17:41:08
Edited by - ATLAS on 01/11/2002 17:43:28
Edited by - ATLAS on 01/11/2002 17:43:52
Edited by - ATLAS on 01/11/2002 17:50:10
Edited by - ATLAS on 01/11/2002 18:12:11
quote:
Ερμοκράτη νομίζω ότι έχεις ξεφύγει τελείως
Θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι έχω δίκαιο. Θυμήσου πάντως ότι δεν έθεσα εγώ το θέμα της "αυθεντικότητας" των Ελλήνων κι ήδη παραδέχτηκα ότι ΟΛΟΙ είμαστε Έλληνες πολίτες.
quote:
Τότε ο παππούς μου που πολέμησε για την Ελλάδα και σκοτώθηκε στην Αλβανία στον Ελληνοιταλικό πόλεμο τι ήταν Ερμοκράτη; "Έλληνας - μαϊμού;
Ας θεωρήσουμε ότι έχω άδικο εγώ κι εσύ έχεις δίκαιο κι ότι αρκεί η υπεράσπιση των γεωγραφικών ορίων της Ελλάδας για να σε κάνουν καλό πατριώτη. Μήπως τότε πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κι ο Κιουταχής, κι ο Ιμπραήμ κι όλοι οι Τούρκοι που πολέμησαν για την "Ελλάδα" τους (που ήταν μέρος της δικής τους Αυτοκρατορίας) ήταν εξίσου Έλληνες πατριώτες;
Έλα, αν θες, μαζί μου να δούμε το επιχείρημά σου κι από μια άλλη πλευρά. Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι οι Ρωμηοί (Έλληνες Χριστιανοί) είναι εξίσου Έλληνες κι ας πούμε ότι είναι σήμερα και καλοί πατριώτες, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα που κέρδισαν συμμαχώντας με τους Ρωμαίους κατακτητές πριν απο 1700 χρόνια.
Ας πάρουμε λοιπόν πάλι το παράδειγμα του παππού σου που πολέμησε στην Αλβανία κι ας μην εξετάσουμε αν ήταν Χριστιανός ή όχι. Όταν γύρισε μετά τον πόλεμο, στην γερμανοκρατούμενη Ελλάδα, αντιμετώπισε τους δοσίλογους. Αυτοί ήταν Έλληνες που θεωρούσαν ότι θα ωφελούσε την Ελλάδα η συνεργασία με τον κατακτητή και πίστευαν ότι οι αντιστασιακοί ήταν εχθροί της πατρίδας τους.
Γιατί λοιπόν οι "Ρωμηοί" που συνεργάστηκαν με τους Ρωμαίο-Χριστιανούς κατακτητές είναι περισσότερο πατριώτες από τους "δοσίλογους" που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές; Μήπως αρκούν λίγοι αιώνες για να κάνουν τον δοσίλογο, πατριώτη; Πείσε με, φίλτατε, ότι οι δοσίλογοι Έλληνες ήταν εξίσου αυθεντικοί και γνήσιοι πατριωτές με τον παππού σου που πολέμησε στην Αλβανία, και τότε δε μένει παρά να δεχτώ πως ΕΓΩ έχω ξεφύγει ![]()
Σημείωσε αν θέλεις ότι δε με ενοχλεί ΚΑΘΟΛΟΥ να είσαι απότομος κι επιθετικός μαζί μου. Ίσα ίσα με ωφελεί να υποστηρίζω τις αντιλήψεις μου απέναντι στην πιο αυστηρή κριτική. Αυτό που με ενοχλεί είναι να είσαι ασυνεπής απέναντι στις δικές σου αντιλήψεις και να μην μπορούμε τελικά να συνεννοηθούμε. ![]()
Επειδή ξέρει να λέει ειλικρινά αυτό που πιστεύει;
Ο προστατευόμενος σου dix, ο οποίος λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα δεν σε ενοχλεί;
Αλλά βλέπεις ο dix λέει τις γελοιότητες του με κάποια στοιχειώδη σοβαροφάνεια.
Η τελευταία πρόταση του Ερμοκράτη νομίζω ότι τα λέει όλα!!!
Ενα forum που έχει την αξίωση να ονομάζεται «εσωτερικό» και κρίνει ως ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ μέλος τον dix νομίζω ότι εμένα πρέπει να με αντικαταστήσει το συντομότερο.
Ζητώ την άμεση διαγραφή μου.
Νομίζω ότι έρχεσαι στα λόγια μου.
Αυτό ακριβώς ήθελα να αναδείξω, όταν έλεγα:
quote:
Ποιος είσαι εσύ; Μήπως είσαι πατριωτομετρητής και με κάποιο πατριωτόμετρο μας... πατριωτομετράς;(...)
Τον πατριωτισμό τον αποδεικνύεις με τις πράξεις πατριωτισμού και όχι με το θεολογικό, εθνικό δόγμα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεσαι.
Έχεις δίκιο. Ο πατριωτισμός και η αγάπη στην πατρίδα σου δεν κρίνονται μόνο από τις πράξεις υπεράσπισης της πατρίδας όταν κινδυνεύει από τους εχθρούς.
Έχεις δίκιο. Πολλές φορές διχαζόμαστε, όπως και στο θέμα των "ταυτοτήτων" για το ποια πράξη μας και ποια θεωρία μας είναι πιο πατριωτική.
Έχεις δίκιο. Πολλές φορές φαίνεται να μην υπερασπίζεις τα δίκαια της πατρίδας σου, αλλά στην πραγματικότητα (όπως κάθε δίκαιος και καλός πολιτικός-άρχοντας σύμφωνα με τον Πλάτωνα) χρησιμοποιείς αμφιελεγόμενες τακτικές που μακροπρόθεσμα βοηθούν την πατρίδα σου αλλά που βραχυπρόθεσμα προβληματίζουν ή προκαλούν λαϊκή αποδοκιμασία.
Πολλά θα μπορούσα να σου παραθέσω για να σου δείξω ότι συμφωνώ μαζί σου, σε αυτό το ζήτημα.
Από ότι καταλαβαίνεις είμαι πολύ πιο προσεκτικός από εσένα όταν χρειάζεται να χαρακτηρίσω κάποιον πατριώτη ή μη πατριώτη. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι και τα κριτήρια που θα κάνουν κάποιον να φανεί καλός πατριώτης ή όχι.
Για παράδειγμα, ο Σωκράτης. Πέθανε σαν ένας προδότης, σαν ένας διαφθορέας της πόλης του, σαν ένας προδότης των πατρίων εθίμων και θρησκειών, σαν εισηγητής νέων θεών. Και ποιος τον καταδίκασε; Ο λαός, το λαϊκό δικαστήριο, τόσο λαϊκό αλλά και τόσο άδικο.
Για 150 χρόνια, αργότερα, το όνομα του Σωκράτη, εξαφανίστηκε από την Αθήνα. Οι νόμοι σε αυτές τις περιπτώσεις προέβλεπαν ακόμη και να εξαφανιστούν οι πινακίδες, ή και οι γραπτές αναφορές στο όνομα του τιμωρημένου διαφθορέα.
Ευτυχώς η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, κυρίως μέσω των Στωικών, δεν είχε καμία υποχρέωση στους νόμους της Αθήνας και ο Σωκράτης "αναστήθηκε" όπως θα έπρεπε.
Λοιπόν "Ερμοκράτη" τι ήταν τελικά ο Σωκράτης; Ήταν εχθρός της πατρίδας του ή πατριώτης;
Αφού φαίνεται να καταλαβαίνεις και εσύ πόσο δύσκολη είναι η κρίση για το ποιος είναι πατριώτης και ποια είναι τα κριτήρια, γιατί προτρέχεις και δημιουργείς, με τις τοποθετήσεις σου, αντιδράσεις και πολεμική στάση σέ πολλούς άλλους;
Ο στόχος σου δεν φαίνεται ότι είναι να πείσεις. Αντιθέτως, κρατάς μία πολεμική στάση. Προκαλείς, εσκεμμένα, και "κηρύττεις πόλεμο".
Ξαναέρχομαι στο ζητούμενο. Σε αυτό που με ενδιαφέρει. Εμένα πως θα με πείσεις πως θα γινω καλός πατριώτης;
Με "παλληκαρισμούς" και "αφορισμούς" καθώς και με δηλώσεις "εθνικοφροσύνης" που επιτάσσουν πολλοί συμπολεμιστές σου, θα συσπειρώσετε ανθρώπους που λατρεύουν την δύναμη και τον "τσαμπουκά" αλλά που ταυτόχρονα γεμίζουν "μίσος" ενάντια στους άλλους συνανθρώπους τους, που δεν θέλουν αστόχαστα να μπουν σε κάποιο στρατόπεδο.
Η αγάπη για την πατρίδα σου δεν μπορεί ποτέ να είναι σημαντικότερη από την ανθρωπιά και την αλήθεια. Αυτό απέδειξε ο Σωκράτης και αυτό πιστεύω και εγώ.
Αν κάποιος μου αποδείξει ότι φτάνει να συνεχίζεις την αρχαία ελληνική παράδοση και τα πάτρια έθιμα και παραδόσεις, για να είσαι αληθινός και καλός άνθρωπος, καθώς και φίλος της "σοφίας", ευχαρίστως να τον ακολουθούσα. Αλλά η ιστορία, μας αποδεικνύει ότι η "εσωτερικότητα" του ανθρώπου, δεν έχει χρώμα, δεν έχει όνομα, δεν έχει φυλή, δεν έχει έθνος. Ναι, να είσαι πατριώτης, όχι όμως εις βάρος της ανθρωπιάς σου και της αθάνατης ψυχής σου. Αυτή είναι η άποψή μου.

Δεν καταλαβαίνω φίλε μου, την στάση σου. Στο θέμα της "Λευκής Κουκουβάγιας" που εξόργιζε σχεδόν όλους μπορούσες και είχες καρτερικότητα και υπομονή και εύγε σου.
Τώρα σε αυτό το θέμα και σε αυτήν την αντιπαράθεση γιατί θυμώνεις και φτάνεις στα άκρα, ζητώντας την διαγραφή σου;
Τόσο σημαντική είναι η γνώμη μου και η στάση μου που "βάφει" όλο το forum; Αν θα ήθελα να έχω εύκολο έργο, θα διέγραφα απευθείας όποιον διαφωνούσε μαζί μου και θα ήμουν ένας "μικρός άρχοντας" του forum. Αντιθέτως προσπαθώ να διευρύνω τα όρια της ανεκτικότητάς μου και να μπορώ να αγκαλιάσω όλες τις απόψεις χωρίς απαραίτητα να τις αποδεχτώ, αρκεί να μην χαλάσουν το ύφος του forum.
Τον Dix τον λέω αναντικατάστατο για έναν πολύ σημαντικό λόγο, διότι ενώ διαφωνεί με πολλές από τις απόψεις μου κι εγώ με τις δικές του, είναι εδώ, τόσο καιρό και προσπαθεί να κάνει διάλογο. Οι περισσότεροι από τους ομοϊδεάτες του, μόλις τους "πετάω" κάποια "απόρριψη" με βρίζουν και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους, ρίχνωντάς με και κανένα "Άϊ Σιχτίρ"
Αυτός όμως αντέχει και τολμάει. Προσπαθεί να είναι εδώ μέσα ενώ υπάρχουν πολύ πιο εύκολα και κατάλληλα forums που θα ήταν "βασιλιάς μεταξύ βασιλιάδων". Αυτό για μένα τον κάνει αναντικατάστατο συνομιλητή αφού δεν υπάρχει άλλος που να έχει μακροημερεύσει τόσο πολύ.
Αν διαβάσεις την συζήτηση που κάνω εδώ και την τελευταία μου απάντηση στον "Ερμοκράτη" (που μάλλον δεν πρόλαβες να την διαβάσεις γιατί απαντούσαμε ταυτόχρονα) θα καταλάβεις τι εννοώ.
Αν και δεν καταλαβαίνω την "έκρηξή" σου και αισθάνομαι ότι έδωσες διαφορετική και πολύ πιο σημαντική αξία στην δήλωσή μου αυτή, θα σεβαστώ τις ιδέες σου και δεν θα αντιπαλαίψω με αυτές. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και έχουμε μία αρκετά ελεύθερη κοινότητα για να θυμώσω με στάσεις και απορρίψεις προς το πρόσωπό μου.
Σκέψου τα αυτά Nagual και μία ακόμη συμβουλή, μη δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στα λεγόμενά μου. Άνθρωπος είμαι και μπορεί να κάνω λάθη
.
Δεν είμαι το forum. Ούτε ενσάρκωση της αλήθειας.
"Είμαι ένας φτωχός και ταπεινός... Διαχειριστής" ![]()

Αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που μόλις βλέπει παπά βγάζει σπυράκια αυτός είμαι εγώ.
Λατρεύω όμως τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
Και νομίζω καθένας που θέλει να λέγεται εσωτεριστής οφείλει να του αποδίδει τον απαιτούμενο αν μη τι άλλο ΣΕΒΑΣΜΟ.
Αν δεν τον αποδίδει δεν είναι εσωτεριστής και λογικά δεν έχει λόγο εδώ μέσα καιπολύ περισσότερο να είναι αναντικατάστατο μέλος.
Δεν ζητώ να φύγει.
Αλλά να μην εφαρμόζονται κατά πως μας βολεύει οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα forum και άλλους να διαγράφουμε επειδή δεν τήρησαν τους όρους συμμετοχής και άλλους οι οποίοι επίσης δεν σέβονται αυτούς τους όρους να τους βαπτίζουμε αναντικατάστατους.
Με αυτά τα δεδομένα ζητώ την διαγραφή μου.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΦΙΛΕ ΤΗΟΤΗ
ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ:
***(ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: OI KATΗΓΟΡΟΙ-ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ -Θ Α Ν Α Τ Ο Υ- ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ...)***
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ) ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
ΕΔΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΕΠΡΑΤΤΑΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΥΒΡΙΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ...
Ποιον έχουμε διαγράψει Nagual; Γιατί εγώ δεν διέγραψα κανέναν.
Λέγοντας να σε διαγράψω τι εννοείς; Εγώ δεν έχω δικαίωμα να διαγράψω μέλος. Αν θέλεις να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το κάνει o Admin. Όταν δει το μήνυμά σου θεωρώ ότι θα αναλάβει αυτός αυτήν την διαδικασία για την οποία δεν γνωρίζω τίποτε. Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να κάνω.
Πάντως αν εγώ που είμαι από τα ιδρυτικά μέλη και έχω κάνει πόλεμο για να κρατηθεί το forum σε εσωτεριστικά επίπεδα κάνω τέτοιο μεγάλο λάθος, πραγματικά πρέπει να έχω χάσει το μυαλό μου!!!
Αν διάβασες την απάντησή μου στον "Ερμοκράτη" και πάλι δεν καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου και την ανάγκη μου να υπερασπιστώ το εσωτεριστικό πνεύμα, είναι κρίμα.
Θέλω να σου υπενθυμίσω το παράδειγμα του "Φώτιου" που βάστηξε ένα μεγάλο μέρος της υπεράσπισης του ονόματος του Ιησού Χριστού με σεβασμό στον διάλογο και αξιοπρέπεια. Εντάξει εγώ δεν αγαπώ και δεν υπερασπίζομαι τον Ιησού Χριστό, μπορείς να το υποστηρίζεις. Αυτός που υποστηρίζει θερμά ότι αγαπάει τον Ιησού Χριστό πώς άντεξε όλο αυτόν τον διάλογο χωρίς να χάσει τη υπομονή του και χωρίς να εξοργισθεί;
Αν με διαβάζει ο "Φώτιος" ας πει και την δική του άποψη. Με ενδιαφέρει πολύ και η δική του άποψη για αυτήν την διαφωνία μας.
Πάντως Nagual δεν χρειάζεται να ξαναγράψεις πάλι περί διαγραφής, θα επικοινωνήσει μαζί σου ο Admin και θα το ρυθμίσει αυτός.
Ότι και να γίνει, καλή φώτιση.