ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τον Μάρτιο του 2019 θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τον Μάρτιο του 2019 θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χριστιανός Ορθόδοξος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Bed RullΜέλος
27/02/2019, 14:52:47
Αυτό δεν είναι διάλογος αλλά αούγκαγκα. Που διαφωνείς μαζί μου ανόητε που το παίζεις πονηρός στους χαζούς σαν την Πάνια;

Edited by - Bed Rull on 27/02/2019 15:02:06

kangaroΜέλος
27/02/2019, 15:18:34
Που διαφωνώ ; Όχι ρε trollάκι, πουθενά δεν διαφωνώ. Γίνεται να διαφωνεί ένας άνθρωπος με μια αχιβάδα ; Ότι πει η αχιβάδα, ότι πεις δηλ ... Ότι γουστάρει η αχιβάδα ...

Για συνέχισε ...

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 27/02/2019 15:21:22

Bed RullΜέλος
27/02/2019, 15:36:37
Ξεμάλιασμα ψάχνεις; Στον Kots παρακαλώ.

kangaroΜέλος
27/02/2019, 15:43:54
Για συνέχισε ακόμη λίγο ...

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Bed RullΜέλος
27/02/2019, 15:49:35
...και σ' εσένα θα είμαι τρυφερός. Μην φοβάσαι. Εξέφρασε κάτι τις...

kangaroΜέλος
27/02/2019, 15:51:30
Α, μπράβο, ωραίος! Σάλτα και γαμήσου τώρα ...

Ας κρατήσουμε ένα στοιχειώδες επίπεδο...

Bed RullΜέλος
27/02/2019, 15:53:54
Μου έκανες τα μούτρα κρέας τώρα; Χαααχαχαχα!
Αν δεν το ζητήσεις ευγενικά, δεν θα σου κάνω την χάρη, κι ας έχεις τα πόδια στις μασχάλες!

Χαααχαχαχα!

τι ηλίθιος θεέ μου....

Edited by - Bed Rull on 27/02/2019 15:58:53

Ας κρατήσουμε ένα στοιχειώδες επίπεδο...

28/02/2019, 07:38:05
quote:
Λοιπόν αδερφέ μου, θα σου αποκαλύψω κάτι που θα σε σοκάρει : Ο Αντίχριστος έχει ήδη έρθει. Ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ. Αυτός ήταν ο αντίχριστος. Ήρθε κι έφυγε. Δεν υπάρχει άλλος αντίχριστος.

αναφερόμενος εδώ στο φίλο μας και στο θέμα του, που προφανώς δεν διαβάζει τίποτε και δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά, αφού έχει την δική του - ατεκμηρίωτη ασφαλώς - θεωρία.

Kοίταξε, το τί έχει και τί δεν έχει ο Γιαλαντζής, είναι άλλο θέμα.

Για την 'μοναδικότητα' του Αντί, πώς το ξέρουμε? Λέει κάπου ρητά ότι θα είναι μόνο ένας και μοναδικός?

Και επιπλέον, αυτός δεν συνδέεται κάπως χρονικά με το τελος του κόσμου, έσχατους καιρούς και τέτοια?

Δηλαδή, θέλω να πω, αν θελουμε να είμαστε συνεπείς με την αφήγηση,
και έστω ο Χίτλερ ήταν ο Αντίδης,
αυτά όλα γίνανε το 1945 και τώρα πάνε.... πάνω από 70 χρόνια και ...η ζωή συνεχίζεται.

Υποτίθεται ότι έτσι και έρθει το Αντίδι εδώ κάτω, θα γίνουν όλα λαμπόγυαλο, και "σύντομα" έρχονται συντέλειες, αρμαγεδώνες και τέτοια.

Τώρα θα με πεις, πώς ορίζεται το "σύντομα" σε βιβλικούς χρόνους...
Άσε... μεγάλη ιστορία, μη γίνουμε και Βασιλάκηδες...

quote:
Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο εξής, το όποιο έχει άμεση σχέση με το θέμα. Η ημερομηνία που θα εμφανισθεί το θηρίο, θα πρέπει να αναζητηθεί μέσα από το κείμενο της Αποκάλυψης. Ήδη η Αποκάλυψη - αν δεν υπάρχουν άλλες αντιρρήσεις δηλ. - μας έχει δείξει την δύναμή της και το χαρακτήρα της ως ένα προφητικό κείμενο. Από την άλλη, ο φίλος μας εδώ, χωρίς αποδείξεις, χωρίς τεκμηρίωση, διατυμπανίζει την έλευση του Αντίχριστου. Αν η Αποκάλυψη του αποδείξει πως έχει ο ίδιος λάθος, θα συνεχίσει να το κάνει ;

Η Αποκάλυψη και τα κείμενα δεν αποδεικνύουν τίποτα.
Όλα είναι συλλογισμοί , ερμηνείες, θεωρίες, κλπ.
Αλλες σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές, πειστικές ή λιγότερο πειστικές, με αλληλλουχία , συνοχή, ή λογικά άλματα, κρυφές ή φανερές παραδοχές, υποθέσεις, συσχετισμούς κλπ.

Το λάθος ή σωστό δεν μπορεί να αποδειχθεί από κανέναν σε αυτή τη φάση.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι αν μια θεωρία είναι κάπως πιο συγκροτημένη από μια άλλη.

Το λάθος του Γιαλαντζή, είναι ότι απλώς πετάει ημερομηνίες κατά το δοκούν. Ταχαμου επειδή του το σφύριξε ο Μάξιμος πρώτα, και ύστερα αφού γίνανε ρόμπα παρέα, τώρα βγάζει δικούς του αλγόριθμους, και νομίζει και ότι λέει το Σωστό αυτός και μόνο αυτός.

quote:
Χαχαχα! Γιατί του το κάνετε αυτό άτιμοι;
Για να μη βρίσκει κενό; Χαχαχα!

Δεν του κάνουμε τίποτα. Αυτός πάντα θα βρίσκει χώρο να πετάει την κοτσάνα του, μη στεναχωριέσαι.

quote:
"Αντίχριστος"
Τι να σημαινει αυτή η λέξη; Αρχή σοφίας επίσκεψις λέξεων, είχε πει ένας παλαιός.
Η λέξη "χριστός" δεν είναι όνομα, αλλά προσωνύμιο. Σημαίνει ο έχων το χρίσμα.

Επειδή όμως, σύμφωνα με τας γραφάς, είς είχεν το χρίσμα, όλοι μας είμεθα αντίχριστοι, διότι ουδείς πλην Εκείνου το είχε.
Δεν υπάρχει νόημα...

Ημιμαθή κομπογιαννίτη:
Χριστός ναι σημαίνει ο 'Εχων το Χρίσμα ή αυτός που έχει Χριστεί.

'Ομως Χρίσμα φέρουν ΟΛΟΙ οι βαφτισμένοι ορθοδοξοι χριστιανοί, ακόμα κι εσύ εφόσον έκανες μπλουμ στην κολυμπήθρα μια φορά κι εναν καιρό έκων άκων και μετά σε 'έχρισε' ο παπάς με λάδι.

'Αρα πριν πετάξεις την φλόμπα σου ψαξτο λίγο, για να σε παρουμε στα σοβαρά, και μην γίνεσαι Γιαλαντζής.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

28/02/2019, 07:53:45
quote:
Κατ' αρχή, Μητσάρα, προτού προχωρήσω, θέλω να μου πεις αν είμαστε ok κι αν συμφωνούμε με την αρχική υπόθεση.

Συμφωνείς ότι η Αποκάλυψη αναφέρεται στο θηρίο Χίτλερ και στα γεγονότα Β' Παγκ. Πολέμου ή να συνεχίσω να αραδιάζω αποδείξεις μέσα από το κείμενο περί αυτού ;;;

Τι να συμφωνήσω?
Αφού είπαμε Έστω...

Δεν υπάρχουν αποδείξεις σε αυτά. Ούτε εσύ απέδειξες κάτι, ούτε ο άλλος.

Εκ των δεδομένων, προκύπτει φυσικά ότι ο Χίτλερ είχε όλα τα 'προσόντα' και το'βιογραφικό' να φιγουράρει στα τοπ της λίστας των Greatest Μακελάρηδων/Αντιδιών of all the times,
καθώς κόντεψε να γ@#μήσει όλη την Υφήλιο,
αλλά πάλι δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα
αυτός ήταν ο Αντί,κατηγορηματικά πάει και τέλειωσε.

Σου λέω απλώς, συνέχισε το σκεπτικό και το συλλογισμό σου με βάση αυτή την υπόθεση, εάν και εφόσον παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο για εσένα (δηλ. αν είναι ή δεν είναι ο Χίτλερ)

και επιπλέον, άλλο το θηρίο, άλλο ο δράκοντας άλλο το Αντίδι?
θα είναι ένα ή πολλά είπαμε? Μοναδιαία γεγονότα/πρόσωπα ή επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε ιστορικούς κύκλους?

quote:
Αυτή η συμφωνία μας, όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια, για το καθ' εξοχήν προφητικό μέρος του κειμένου δηλ. αυτού που ακόμη δεν έχει συμβεί ...

Ωραία, πες μας τι θεωρείς ότι δεν έχει συμβεί ακόμα.
Και χοντρικά σε τί μέρος της Αποκάλυψης? Πχ από όσα γραφονται εκεί έχει γίνει ας πουμε το 50% το 60% το 90% ? Πού βρισκόμαστε δηλαδή, κατά τη γνώμη σου?

quote:
Συμφωνείς ότι η Αποκάλυψη αναφέρεται στο θηρίο Χίτλερ και στα γεγονότα Β' Παγκ. Πολέμου ή να συνεχίσω να αραδιάζω αποδείξεις μέσα από το κείμενο περί αυτού ;;;
Ελεος με την ανοησία.

Με ποία κριτήρια αναφέρεται στον Χίτλερ και όχι στον Παύλο;

Μην ξεχνάς ότι η εντελώς ακατανόητη τρομοκρατία που λέγεται "αποκάλυψη" ήταν αντιχριστιανική πριν 1000χρόνια και γι' αυτό δεν διαβάζεται πουθενά σήμερα.
Τρομολαγνεία είναι. Που είναι η "αγάπη" και η "συγχώρηση" στην εν λόγω γραφή;

Να μη χάσεις, είπαμε, να πετάξεις κι εσύ την π@παριά σου.

Τι σχέση έχει ο Παύλος με το Χίτλερ ρε?
Πόσους έσφαξε ο ένας και πόσους ο άλλος? Θα μας τρελάνεις?

Την αγάπη και τη συγχωρεση είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι την έχετε ξεχειλώσει σαν έννοια, ξεχνώντας ότι στο θρησκευτικό μοτίβο δεν είναι αυτό το κύριο μήνυμα αλλά περισσότερο η ελευθερία (επιλογών/πράξεων) και η δικαιοσύνη (ως αποτέλεσμα εκείνων).

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι περίπου μπορούμε να κάνουμε ό,τι μ@λακία και έγκλημα θέλουμε στη ζωή μας και μετά να λέμε, νταξ δε με αγαπάνε και δεν με συγχωράνε.

quote:
Την στιγμή μάλιστα, που ο ρόλος σου είναι καθαρά ρόλος trollαρίσματος ; Εσύ φίλε, τώρα ξύπνησες και ήρθες στο θέμα ; Δεν έχεις καν διαβάσει τι έχει γραφτεί από την σελ. 4 και θες και απάντηση σ' αυτά που ρωτάς ; Ίσα ρε ...

Βλέπεις ότι εδώ θα συμφωνήσω. Όχι επειδή 'ακολουθάω' τον άλλον, αλλά επειδή Μπεντρούλη μου, αυτό βλέπω ότι κάνεις... Διαπίστωση είναι. Διέψευσέ την στην πράξη, και άσε τις κοκορομαχίες με το καγκουρό....

Στα τσιτάτα της τζαμπαμαγκιάς πρώτοι είστε και οι δυο, μη τυχόν και πέσει κανα γαντάκι κάτω.

Κάντε ρε μια κουβέντα της προκοπής, μεγάλοι άνθρωποι και οι 2....
Έλεος!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "