- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Και μία δική μου πρωσοπική εμπειρία, κάποια στιγμή, από τις λίγες φορές που έχω επισκεφτέι το βουνό, βραδυνή ώρα μαζί με κάποια φίλη, είδα κάποια "άσπρα φώτα", να χορέυουν μπροστά μας(σε απόσταση περίπου ενάμιση με 2 μέτρα), ενώ βρισκόμασταν μέσα στο αυτοκίνητο. Η φίλη μου βγήκε έξω να δει καλύτερα, άλλά τα φώτα ξαφνικά ήταν σαν να "έσβησαν" απότομα.
Φιλικά..
Πιστευω πως αυτο που ειδες στον Υμηττο,iaira,δεν ειναι κατι το συνηθισμενο.
quote:
βραδυνή ώρα μαζί με κάποια φίλη, είδα κάποια "άσπρα φώτα", να χορέυουν μπροστά μας(σε απόσταση περίπου ενάμιση με 2 μέτρα), ενώ βρισκόμασταν μέσα στο αυτοκίνητο. Η φίλη μου βγήκε έξω να δει καλύτερα, άλλά τα φώτα ξαφνικά ήταν σαν να "έσβησαν" απότομα.
τίποτα πιτσιρικάδες με φακούς θα ήταν και θα προσπαθούσαν να σας τρομάξουν ή να σας κάνουν πλάκα...όλοι τα έχουμε κάνει αυτά και άλλα πολλά σκανταλιάρικα...που το περίεργο??? Κι εσείς μετά τι κάνατε??
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Edited by - Agnostic on 02/04/2006 03:31:02
Δεν έκανα αυτήν την αναφορά ούτε για να με κοροϊδέψεις, ούτε για να με διακωμωδήσεις.
Φιλικά.
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Αγαπητή Ιaira γράφεις:
quote:
Και μία δική μου πρωσοπική εμπειρία, κάποια στιγμή, από τις λίγες φορές που έχω επισκεφτέι το βουνό, βραδυνή ώρα μαζί με κάποια φίλη, είδα κάποια "άσπρα φώτα", να χορέυουν μπροστά μας(σε απόσταση περίπου ενάμιση με 2 μέτρα), ενώ βρισκόμασταν μέσα στο αυτοκίνητο. Η φίλη μου βγήκε έξω να δει καλύτερα, άλλά τα φώτα ξαφνικά ήταν σαν να "έσβησαν" απότομα.
Φιλικά..
Είμαι πολύ γκαντέμης τελικά... Έχω πάει όχι λίγες φορές, αλλά δεκάδες στο βουνό και δεν έχω δει τίποτε... Και εσύ είδες "άγνωστα φώτα" στο ενάμιση με δύο μέτρα! Μα αν έκανες δύο βήματα και άπλωνες τα χέρια σου θα τα έπιανες...
Τέλος πάντων η εικόνα μου θυμίζει τις αντιδράσεις της Άρτεμις και του Φοίβου (των δύο μου παιδιών) όταν για πρώτη φορά είδαν ένα σμάρι από πυγολαμπίδες... Τις κυνηγούσαν, φώναζαν, αναρωτιόντουσαν τι συμβαίνει, μόλις τις πλησιάζαν αυτές τρόμαζαν και σταματούσε η φωταύγεια (έτσι δεν το λέμε;), ύστερα ξαναέλαμπαν και το "παιχνίδι" ξανάρχιζε μέχρι που ήρθε ο ξερόλας μπαμπάς (εγώ δηλαδή...) να δώσει την επιστημονική του άποψη, προσπαθώντας βέβαια να μη χαλάσει και τη μαγεία που ένοιωθαν εκέινη την ώρα τα παιδιά για το μεγαλείο της Φύσης και το "μυστήριο"...
Φυσικά η Άρτεμις και ο Φοίβος ήταν οκτώ και έξι ετών άρα συγχωρούνταν για το ότι έλεγαν ότι τους κατέβαινε στο κεφάλι... Άλλωστε πόση ώρα θα χρειάζονταν για να ανακαλύψουν πως τα "αστεράκια" ήταν στην πραγματικότητα ταπεινά ζουζουνάκια...Πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει και για σένα αγαπητή Iaira...
Υπάρχει και μια άλλη βέβαια ερμηνεία, αγαπητή Iaira. Χωρίς να θέλω διόλου να σε προσβάλω, μήπως η φίλη με την οποία είχες ανέβει ήταν τελικά φίλος και τα μυστήρια "φώτα" είχαν εντελώς διαφορετική αιτιολογία; Λέω μήπως...
Δημήτρης
Edited by - dim.kar on 03/04/2006 08:53:13
Σαν θεματοθέτης είχα παρακαλέσει δυότ-τρείς φορές να αφήσετε το θέμα ήσυχο από "γυναίκες-πουλιά" και άλλα τέτοια κράπ, γιατι το θέμα μας είναι ο Υμηττός, που στους περισσότερους παραμένει άγνωστος, σαν Υμηττός και όχι σαν "λαογραφία" ή "μαρτυρίες" φαντασιόπληκτων.
Για να μιλήσετε για "γυναίκες-πουλιά" και τα "ούφο" που είδαν μερικοί, καλύτερα να ανοίξετε ένα άλλο τόπικ με αντίστοιχη θεματολογία. Το έχω ξαναπεί αρκετές φορές.
Σας παρακαλώ να το σεβαστείτε.
quote:
Καλημέρα σας.Σαν θεματοθέτης είχα παρακαλέσει δυότ-τρείς φορές να αφήσετε το θέμα ήσυχο από "γυναίκες-πουλιά" και άλλα τέτοια κράπ, γιατι το θέμα μας είναι ο Υμηττός, που στους περισσότερους παραμένει άγνωστος, σαν Υμηττός και όχι σαν "λαογραφία" ή "μαρτυρίες" φαντασιόπληκτων.
Για να μιλήσετε για "γυναίκες-πουλιά" και τα "ούφο" που είδαν μερικοί, καλύτερα να ανοίξετε ένα άλλο τόπικ με αντίστοιχη θεματολογία. Το έχω ξαναπεί αρκετές φορές.
Σας παρακαλώ να το σεβαστείτε.
καλημερα καπετανιο.
μηπως, λεω μηπως, τους παρασυρει η γυναικα-πουλι στο κρανος σου? ![]()
οσο για τον Υμηττο και την βραδυνη απαγορευση, θα σας πω απλα οτι σε μια βολτα με τον Πανειο, μου εδειξε ενα βαραθρο ακριβως διπλα στο δρομο (ετσι αποκαλυφθηκε)
λοιπον στο μυαλο μου ηρθε η εικονα καποιου που βγαινει βραδυ απ την τζιπαρα του για κατουρημα και τον τρωει η γυναικα-πουλι που ζει στο βαραθρο... ![]()

Φαντασία να έχουμε.
Τώρα, για το βάραθρο δίπλα στο δρόμο.
Ναι πράγμαται, υπάρχει, και έχει βάθος περίπου 20 μέτρα. Μόλις περάσεις την σχετικά στενή είσοδο, τα τοιχώματα απομακρύνονται απότομα, άρα δεν έχεις την παραμικρή ελπίδα να πιαστείς από πουθενά, έτσι και γλιστρήσεις μέσα του.
Το σπηλαιοβάραθρο μοιάζει εσωτερικά σαν τρούλος. Κάντε έναν κόπο να πάτε στη Μητρόλοπολη Αθηνών. Μπείτε, ρίξτε μαι ματιά στον τρούλο της και φανταστείτε να κατεβαίνετε με σχοινί από το κέντρο του, σαν την αράχνη. Κάπως έτσι είναι οι διαστάσεις, η μορφολογία και οι αποστάσεις.
Σημείωση. Άλλος τρόπος να κατέβετε δεν υπάρχει. Εκτώς και άν θεωρείτε την ελεύθερη πτώση "τρόπο να κατέβεις".
Σίγουρα υπήρξαν περιστατικά, που "εξαφανίστηκαν" με τέτοιο τρόπο βοσκοί, κατσίκια ή απλοί περαστικοί. Κάπως έτσι γεννήθηκαν και οι μύθοι και θρύλο για Δράκους και άλλα τέτοια ανάλογα.
Επειδή όμως το τόπικ αυτό δεν ε΄χει σκοπό να αναλωθεί σε τέτοια, θερμή παράκληση -έιναι η πολλοστή φορά που το ξανανλέω-
"Γυναίκα-πουλί" και άλλες τέτοιες ιστορίες τέλος !
Ευχαριστώ για την συμόρφωση.