ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μηχανή Τέσλα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μηχανή Τέσλα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

OTEIO41 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
Lady_SilmeΜέλος
16/05/2009, 21:10:36
Χαχαχα εμένα στον Γούλβεριν κανείς δεν ερχόταν μαζί μου. "σιγά μη δουμε τον τυπά με τα νύχια ιου" ελεος. Οποτε και γώ πήγα με τον αδέρφο μου που είναι 14 και ενθουσιαστηκε χαχα.

Δε μας καταλαβαινουνε cruci δε μας καταλαβαινουνε.

Αλλα για να επανέλθουμε στο θέμα την είδε κανένας άλλος αυτη την ταινία;

Φώς και πάλι φώς η ψυχή που μάχεται
16/05/2009, 22:32:53
Μια ταινία προπαγάνδας, υπέρ των αποκρυφιστικών οργανώσεων
και σε ωραιοποιημένη έκδοση, είναι η ταινία που συζητάτε
ρε παιδιά...Όλες οι παραγωγές πλέον, έχουν στραφεί κι ανακαλύψει
τον αποκρυφισμό...Εντελώς συμπτωματικά, τώρα που αναλαμβάνουν
την εξουσια του κόσμου...Τι θέλουν;
Μα να μας πείσουν ότι είναι καλοί..Ότι δεν είναι απλά κάτι
λιγούρια που θέλουν να φάνε....
SHAMAN-KINGΝέο Μέλος
17/05/2009, 09:04:16
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ANGELS AND DEMONS ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ?ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ Η ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Παντα να κοιτασ μροστα γιατι αν δεν το κανεισ μενεισ πισω

17/05/2009, 11:51:17
Είναι άκρως αποκαλυπτικός, φίλε SHAMAN-KING..Λέει την αλήθεια
που περηφανεύονται..Ότι είναι άγγελοι και δαίμονες μαζί...
Πιστεύω ότι εννοείται πως οι δαίμονες είναι και άγγελοι...
Απλά, άγγελοι του σκότους...Και ειδικά οι Ιλλουμινάτι,θέλουν να
ρίξουν όλο τον κόσμοστο σκοτάδι, για να φαίνεται το φώς του
Κυρίου τους, Μέγα Αρχιτέκτονα...Μασόνοι του Κ@@@@τά, δηλαδή,
αλλά, αυτοί, είχαν ψώνιο καθαρά με την ανάληψη της τελικής
εξουσία μεταξύ των μασόνων, όταν κατακτήσουν τον κόσμο...
17/05/2009, 12:42:59
Τρέχαγύρευε, έχεις δει την ταινία ή έχεις διαβάσει το βιβλίο; Γιατί αν ναι, τότε ξέρεις ότι
.
.
.
.
.
.
.
SPOILER
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν Ιλλουμινάτι στην ιστορία. Είναι πρόφαση του δεξιου χεριού του άπα για να τον δολοφονήσει, και να προκαλέσει αναταραχή, χωρίς να τον υποψιαστούν. Καμία προπαγάνδα. Είναι σαν τα επεισόδια των x-files που περιμένεις να δεις τη φάτσα του εξωγήινου και είναι κάποιος παραμορφωμένος γήινος ή κάτι τέτοιο.

Lady_SilmeΜέλος
17/05/2009, 14:32:07
Εγώ πιστεύω όπως και να χει, οτι είναι μια ταινία, και άρα θα πρέπει να της δώσουμε την ανάλογη σημασία. Δε νομίζω να αποτελεί προπαγάνδα... Δεν είναι ανάγκη να την παίρνουμε τόσο σοβαρα.

17/05/2009, 16:49:25
H μόνη προπαγανδιστική λειτουργία που θα μπορούσε να έχει αυτή η ταινία, ειναι να ανοίξει λίγο τα μάτια στον κόσμο.

Έβλεπα αντιδράσεις Αμερικανών που την είδαν, και το μόνο που αποκόμησαν ήταν ότι η ταινία έδειχνε τη μάχη ανάμεσα στην εκκλησία και την επιστήμη, κι ότι η επιστήμη είναι ο σατανάς.

Πάθε εσύ καρκίνο, και προσευχίσου στο θεό σου να σε σώσει χριστιανόπουλο. Αλλά μην πας στο νοσοκομείο, εκεί είναι οι άνθρωποι του διαβόλου. Κι όταν πας και γίνεσαι καλά, δεν είναι οι άνθρωποι του διαβόλου που σε έσωσαν, είναι ο θεεεόοοοοοος...

Σόρρυ, παρεκτράπηκα, αλλά η ταινία περνάει ένα πολύ ωραίο μύνημα, κι όλα τα τσιμεντένια μυαλά δεν παίρνουν χαμπάρι.

17/05/2009, 17:42:37
Αλήθεια λές crusifire, η ταινία περνάει μηνύματα, μαζί με τον Κώδικα
Ντα Βίντσι, τον Χάρρυ Πόττερ, κλπ...Τώρα αν αυτές οι ταινίες
διατεινονται ότι έχουν την ουσία της ζωής,όπως θυμάμαι κατι ψεύτικους
χαρτες θησαυρών, φαντάζομαι δεν σε πειράζει...Ξέρουν πραγματικά να παίζουν με την επιπολαιότητα του ανθρώπου αυτοί πυ τις βγάζουν...
Τέτοιες προπαγανδιστικές ταινίες,δεν γίνονται κατά λάθος....
Εχουν τα μηνύματα τους, προς όφελος της Νέας Εποχής...
Επιστήμη, είπες;Μα παλιά, τμήμα της επιστήμης ήταν κι η μαγεία...
Ξέρεις,επικλήσεις και τέτοια...Αυτό το πράγμα, μονο την
αλήθεια δεν αναζητά...Έχει συγκεκριμένους σκοπους...
Και σίγουρα δεν είναι η δική σου και δική μου βελτίωση...
Lady_SilmeΜέλος
17/05/2009, 18:44:33
E καλα δεν θα ελεγες τωρα και τον Χάρι Πότερ προπαγανδιστική ταινία... Ειναι ένα παιδικό παραμυθάκι. Και τίποτ αλλο...Τι πρεσβέβει δηλαδή; Τον σατανισμό; Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη απο παραμύθια πόσο μάλλον οι σημερινοί άνθρωποι. Γιατί λοιπόν κάτι που να έχει σχέση με την φαντασία να είναι τόσο 'κακο' σατανιστικό κλπ; Μηπως γιατί έχει φτάσει σχεδόν σε πωλήσεις την βίβλο και δε μας συμφέρει;

Οσο για το Αγγελοι και δαίμονες και γώ όταν το διάβαζα απλά το είδα σαν μια λογική πάλη ανάμεσα στην επιστήμη και την θρησκεία. Αλλα αυτό πάντοτε δε συνέβαινε; ΠΑΡΑΜΥΘΙ,ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ δεν είπε κανείς διαβασε Dan Brown για να μάθεις την αληθεια για τον Χριστό ή για τις αιρέσεις.

Η μαγεία; Ποια μαγεία τα γιατροσόφια των ιθαγενών της Αμερικής (a.k.a ινδιάνοι) που ήταν "μικροί διάβολοι" όπως υποστήριζαν οι Πουριτανοί νεοαμερικάνοι και στο όνομα του Θεου τους εξαφάνισαν; Αυτοι είναι οι Θεοσεβούμενοι; Μαγεία ονομάστηκε απλά και μόνο γιατί φοβόντουσαν το άγνωστο οι πολιτισμένοι.

Μα για να δώ κάτι φιλε τρεχαγύρευε πρέπει οπωσδήποτε να πρεσβεύει την αλήθεια; Μπορεί να μην θέλω να δώ την αλήθεια να θέλω να δώ απλά κάτι διασκεδαστικό, κάτι για να περάσω τον χρόνο μου όμορφα.

Αν περιμέναμε να γινουμε καλύτεροι άνθρωποι απο το Χόλιγουντ αυτός ο κόσμος θα ήταν πολύ χειρότερος εγώ αυτό έχω να πώ...

17/05/2009, 22:56:38
Όχι αγαπητή μου Lady Slime, δεν είναι σατανιστικό βιβλίο
ο Χάρρυ Πότερ, η συγγραφέας του μόνο ανήκει σε μαγική ένωση
γυναικών της Αγγλίας και σε ένα ευρυτερο δίκτυο προώθησης
της μαγείας, όπως με σειρές, ταινίες και άλλα προπαγανδιστικά
μέσα, ώστε να πετύχουν την εξάπλωσης της νέας θρησκείας που
ετοιμάζουν....
Κατά τα άλλα, εσύ φαντάζομαι πιστεύεις ότι οι ιλλουμινάτι,
είναι ένα ευφάνταστο σενάριο;
Lady_SilmeΜέλος
18/05/2009, 00:33:18
Koίταξε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ είναι απλά μια ατάλαντη που είχε καλή προώθηση.Οι ιστορίες μου άρεσαν μέχρι που διάβασα πρωτοτυπο και ξενερωσα αρκετα... Προτιμώ τον Μιχαελ Εντε.

Πιστευω οτι ο συγγραφέας βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα και έφτιαξε κάτι νέο με σκοπό να διασκεδάσει τον κόσμο και να πουλήσει.

Η προπαγάνδα μου φαίνεται λίγο βαριά λέξη καλε μου.

18/05/2009, 02:07:22
Καημένε τρεχαγύρευε,πόσο "τυφλός" είσαι...Οι Μασόνοι θέλουν να βυθίσουν τόν κόσμο στο σκοτάδι; Τόσο σε έχει "τυφλώσει" ο δογματισμός σου,τόσο ανελεύθερος είσαι που "σε σέρνουν" ακόμη τα κωλήματα τής παιδικής σου ηλικίας;Ανελεύθερος και φοβικός όπως ακριβώς ήρθες στόν κόσμο,θα παραδοθείς και στόν θάνατο,όταν αυτός έρθει,χωρίς να έχεις καταλάβει ΤΙΠΟΤΕ,από ηθική,ελευθερία,καθήκον στήν ζωή σου...ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ...

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 18/05/2009 02:09:26

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 18/05/2009 02:28:10

18/05/2009, 02:26:32
Είσαι εσύ Χριστιανός,που διαδίδεις συκοφαντίες και ψεύδη γιά Θεσμούς τους οποίους δέν γνωρίζεις και τί αυτοί πρεσβεύουν;Είσαι σίγουρος ότι πιστεύουμε σέ κάποιον άλλον Θεό;Ένας είναι ο Θεός και ο Άνθρωπος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να τόν ονομάζει όπως αυτός επιθυμεί.Άν ξαναβρίσεις το όνομα Του θεού,που η κάθε θρησκεία τόν ονομάζει έτσι ή όνομα που εδώθη σ'ΑΥΤΟΝ από παγκόσμιο και αδογμάτιστο θεσμό{π.χ.Τεκτονισμός},γιά καθαρά λόγους παγκοσμιότητος και αδελφοσύνης τών ανθρώπων,να ξέρεις ότι υβρίζεις τόν ίδιον Τόν Θεό που νομίζεις ότι πιστεύεις.....επομένως ή τρελλός είσαι ή βλάσφημος...
18/05/2009, 09:31:56
Αγαπητοί ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ & trexagireve, ελπίζω να μην ανάψουν τα αίματα μεταξύ σας και να μην ανέβουν οι τόνοι, ναι;

Όσον αφορά την ταινία, δεν ξέρω εάν θα πάω στον κινηματογράφο να την δω ή εάν θα περιμένω να κυκλοφορήσει σε dvd.
Είχα δει τον Κώδικα Da Vinci στον κινηματογράφο και δε μου άρεσε καθόλου η επιλογή μου.
Βέβαια δεν έχω διαβάσει το βιβλίο Illuminati αλλά πιστεύω πως είναι καλύτερο να περιμένω λίγο.

In anticipation of my resurrection...

18/05/2009, 14:01:25
Αγαπητέ Dying Incubus,χαίρομαι πολύ που ξανασυζητάμε,
εστω υπο μορφή παρατηρήσεων....
Αλλά, με συγχωρείς, είπα τίποτε που πείραξε;Δεν λέγονται οι
δαίμονες άγγελοι του σκότους;Αν ήθελες να παρατηρήσεις τον
φίλο ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟ που παρεκτράπει και ήθελες να το κάνεις
ευγενικά, σε συγχωρώ....Δεν αντέχω την ιδέα φαντασμάτων στις
σχέσεις μας....Εγώ δεν ανέφερα τους μασόνους, όπως λέει ο φίλος
μας, έτσι...
Αυτό που έγραψα και καταλαβαίνω, είναι ότι έχουμε μια προπαγανδιστική
εξόρμηση με πρώτο θέμα την μαγεία και τον αποκρυφισμό, σε σημείο
βαρεμάρας...
Είπαμε προπαγάνδα, αλλά, μετά τον Ντα Βίντσι, τον 12 Ιππότη, τους
Ναίτες, τους Ιλλουμινάτι, τους Σκάλς εντ μπόνς,αλλά και άλλα, μοιάζει
λες κι οι αποκρυφιστές της γήςε, βγάζουν απωθημένα αιώνων...
Και την πληρώνουμε εμείς..Γιατί αυτοί δκαιούνται να ύπάρχουν,αν
και αποκρυφιστές,όταν ήταν παράνομοι, αλλά, τώρα πρέπει να γίνουν
ολα,οπως τα θέλουν αυτοί.Στήνουν κουλτούρα και ιστορία...
Πλέρια δημοκρατική συνείδηση....
18/05/2009, 15:09:20
Κατ' αρχίν...

quote:
Αλήθεια λές crusifire

Ήθελα να ήξερα γιατί όλοι κάνουν πάντα αυτό το λάθος στο όνομά μου;! Αφού πάντα, όταν πρόκειται να παραγγείλω μια μπλούζα που θα γράφει αυτό πάνω (για σχολικές εκδρομές, ομάδες δράσης κλπ), πάντα ξέρω ότι θα πρέπει να παραγγείλω και μία δεύτερη μπλούζα τελικά, όπου θα έχω γράψει σημείωμα: cruCifire!!!

Tέλος πάντων, αναμενόμενο, το προσπερνάμε!

Φίλε μου Τρέχα, δε νομίζω ότι ισχυρίστηκε ποτέ αυτή η ταινία ότι περιέχει το νόημα της ζωής.

Όπως το βλέπω εγώ, τρεις είναι οι πιθανές ομάδες που αποτελούν το κοινο αυτής της ταινίας.

(υπάρχεικαι μια τέταρτη ομάδα, αυτή που δε θα βάλει καν το μυαλό της να σκεφτεί μετά το τέλος της ταινίας, αλλά ας κάνουμε πως δεν υπάρχουν)

α. Οι ημιμαθείς, περί τα 30κάτι, τυπάδες, που συναντάς στο γυμναστήριο ή στο βίντεο κλαμπ, και που είτε ηρόδοτο τους δώσεις να διαβάσουν, είτε Λιακόπουλο, θα τους φανεί το ίδιο έγκυρη η πηγή, και θα πιστέψουν ό,τι παραμύθι τους σερβίρεις, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν.

Τους προσπερνάμε αυτούς, είναι άξιοι της μοίρας τους.

β. Δογματικοί, στενόμυαλοι άνθρωποι (δε φταίνε απαραίτητα αυτοί, έτσι μεγάλωσαν) που θα πουν "καλά κάναμε στους σατανάδες, ουουουου εξ' εξ εξ' "... τους προσπερνάμε κι αυτούς. Αυτοί απλά πήγανε να δουν την ταινία, δε θα αλλάξει κάτι στο μυαλό τους.

γ. Οι ψαγμένοι (ή ψάχνοντες). Αυτοί που έχουν πραγματική κριτική σκέψη, και ξέρουν να διαχωρίσουν την αλήθεια απ'το ψέμα, το λογικό απ'το παράλογο, και πολύ αμφιβάλω αν αυτή η ταινία μπορεί να λειτουργήσει πάνω τους ως προπαγανδιστικό μέσο.

Δεν περίμενα τον Νταν Μπράουν να μου πει για την παραμύθα του χριστιανισμού.

Από εμάς εδώ, δε νομίζω ότι κανένας είναι δογματικός, δηλαδή θα ακούσει το επιχείρημα του άλλου κι απλά δε θα απαντήσει, ή θα βρίσει, ή θα πάει τη συζήτηση αλλού.

Αλλά όσο για την ταινία, η μόνη κάστα ανθρώπων που μπορεί να προπαγανδίσει, πιστεύω, είναι οι εύπιστοι που προανέφερα, οι οποίοι στην τουαλέτα διαβάζουν για τον πλανήτη Νιμπίρου, και πάνε και τα πετάνε στους εξίσου αδαείς φίλους τους για να το παίξουν μούρες, ή για να ρίξουν γκόμενες... Μας ενδιαφέρουν αυτές οι καταστάσεις; Τα ίδια άτομα προχθές ψήφιζαν στη Γιουροβίζιον

Και στην τελική, δεν κατάλαβα, τι πιστεύεις ότι μπορεί να περάσει ως προπαγάνδα αυτή η ταινία;

18/05/2009, 15:15:50
Να περάσουν την λογική και υπόθεση ενός άλλου κόσμου
φίλε cruCifire...Πόσο σημαντικό είναι αυτο, γι αυτούς που
το κάνουν, μάλλον πολύ, γιατί μας τα έχουν πρήξει κανονικά, με
τις αιώνιες αξίες τους και τα μυστικά τους..Μιλάμε για ψώνια...
Όσο για το όνομα σου, αλήθεια, έχεις δει πως γράφεται στο σάιτ;
Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί σε αποκαλούν έτσι...
18/05/2009, 21:38:18
Crucifire δε γράφεται; Με c. Σου το βγάζει διαφορετικό; Δε μου έχει πει κανείς τίποτα σχετικό, γι' αυτό σε ρωτάω...

quote:
Να περάσουν την λογική και υπόθεση ενός άλλου κόσμου
φίλε cruCifire

Θες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Θέλω να πω, εγώ, ίσως επειδή πήγα υποψιασμένος, ίσως επειδή είχα διαβάσει το βιβλίο, δεν ξέρω, δεν έννοιωσα σε κάποιο σημείο άβολα ως προς την κοσμοθεωρία μου...

Εκτός αν εννοείς ότι οι χριστιανοί για αλλη μια φορά τη βγάζουν καθαρή, ατιμώριτοι και ήρωες...

18/05/2009, 22:43:00
Μα αυτό ειναι το θέμα φίλε crucifire.Ότι δεν βλέπουμε
τι κάνουν αυτοί...Έχουν καταφέρει και περνάνε απαρατήρητοι, ρομαντικοί κι εκφραστές, δήθεν της αναζήτησης της αλήθειας και
της περιπέτειας....Κι αυτό, όταν είναι απλά βιαστές της ανθρώπινης
συνείδησης,προσπαθώντας να περάσουν την κάποτε μυστική
τους επιθυμία, για ένα κράτος σε ολο τον κόσμο,μέσα απο χαλαρές
ομοσπονδίες και με την κατάλληλη προπαγάνδα, να το πετύχουν
χωρίς να ξέρει ο απλός πολίτης τι πραγματικά ζητούν...
Βλέπεις στην εποχή μας, ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών,ακολουθεί
ότι νάναι και το εννοώ πραγματικά...Είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν
με τα πάντα, πολύ πειθήνιοι..Ξέρω τι λεω.
Η δουλειά μου είναι....
Lady_SilmeΜέλος
18/05/2009, 23:47:42
Καλέ μου trexagireve, δε διαφωνω καθόλου οτι κατεχεις το αντικείμενο. Φαίνεσαι ψαγμένος.

Ωστόσο, με προβληματίζει κάτι. Πώς γίνεται μια ταινία να είναι τόσο προπαγανδιστικη. Θέλω να πώ, πόσοι θα είναι τόσο "αθώοι" η "ευκολόπιστοι" και να εμπιστευτούν μια ταινία;

Απλά νομίζω είναι κάπως υπερβολικό....