ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- το μάθημα των Θρησκευτικών. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- το μάθημα των Θρησκευτικών. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PALLADAS7 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
PALLADASΝέο Μέλος
06/12/2003, 15:27:56

Αγαπητοί φίλοι,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το θυμό και την αγανάκτηση μου απέναντι στο υπουργίο Παιδείας (??) και Θρησκευμάτων (!!!).
Τυγχάνει να έχω δύο παιδιά (αγόρια) ηλικίας 7 & 9 χρονών αντίστοιχα.
Λόγω φόρτου εργασίας και δικής μου αλλά και της συζήγου μου τα παιδιά τα βοηθάμε από κοινού στο διάβασμα και εχθές είχα την τύχη (!) να βοηθήσω το μεγάλο μου γιό στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Συγκεκριμμένα επρόκειτο για το 19ο κεφάλαιο της Γ' τάξης δημοτικού.
Το παιδί είχε να απαντήσει στο τετράδιο εργασιών του τις ασκήσεις 1 & 2 του συγκεκριμένου κεφαλαίου και έτσι ζήτησε τη βοήθειά μου στις απαντήσεις.
Έτσι αναγκάστηκα να διαβάσω το συγκεκριμένο κεφάλαιο και πράγματι "έφρυξα" από τις αναλήθειες που αναφέρει.
Συγκεκριμένα το 19ο κεφάλαιο λέει ότι πριν από τη γέννηση του Χριστού ο κόσμος δεν γνώριζε την αγάπη (!!!) και κατά συνέπεια τα παιδιά (όπως και οι μεγάλοι) καταντούσαν δούλοι ή σε περίπτωση που ήταν φιλάσθενα απλά δεν τους διδόταν σημασία έως ότου πεθάνουν!!!!!!!!!!!!

Το κεφάλαιο δεν αναφέρεται ούτε σε ποια περιοχή συνέβαιναν αυτά αλλά και ούτε ποια χρονική στιγμή ακριβώς. Κατά συνέπεια το ευπλαστο μυαλουδάκι των παιδιών υποθέτει ότι αυτά συνέβαιναν 1ον στην πραγματικότητα και 2ον στο χώρο που και εκείνα ζουν (Ελλάδα δλδ).

Δίπλα ακριβώς από το συγκεκριμμένο χώρο του ιδίου κεφαλαίου αναφέρεται ως υποκεφάλαιο "Τι συμβαίνει στην εποχή μας" όπου προφανώς οι υπεύθυνοι έκδοσης αυτού του αίσχους με μεσοβέζικες λύσεις προσπάθησαν να κουκουλώσουν τα αδικαιολόγητα.

Φυσικά όπως μπορείτε όλοι να καταλάβετε το υποκεφάλαιο δεν αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης και κατά συνέπεια δεν διδάσκετε στα παιδιά αλλά και ούτε καν αποτελεί μέρος των ερωτήσεων (ώστε ποτέ να μη διαβαστεί) που ακολουθούν το μάθημα.

Από τη στιγμή εκείνη (που διάβασα το μάθημα) η αγανάκτησή μου και ο θυμός μου έχει ξεχυλίσει για τον τρόπο που προσπαθούν να κρατήσουν οι υπεύθυνοι(ανεύθυνοι) τα παιδιά μας στο σκοταδισμό και να τα αποκόψουν από την πραγματική Ελληνική παιδεία.

HJNBKK

Oculatis AbisΜέλος
07/12/2003, 11:39:53
Συνέχισε να διαβάζεις βιβλία του Δημοτικού. Σε λίγο θα βρεις και απόλυτα "αληθείς" αναφορές περί παραμυθιών στην Ελληνική Μυθολογία. Όλα ξεκινάνε όταν τα παιδιά είναι μικρά άρα έχουν και εύπλαστο μυαλό. Τα διάφορα μηνύματα αποπροσανατολίζουν υποσυνείδητα. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν έχουν πλέον (νομίζουν) ξεκαθαρίσει πολλά περί θρησκείας, Ελληνικής Μυθολογίας κλπ.

Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν. Το ότι γνωρίζεις πως πνευματικά κοιμάσαι, κρύβει την ελπίδα πως κάποτε θα ξυπνήσεις. Αυτό πες το στο δάσκαλο...

Sub rosa

beyondΜέλος
07/12/2003, 12:41:04
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΓΧΟΣ ?
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ..

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΡΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ,ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ,ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ..

ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ..ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

07/12/2003, 21:44:40
καταρχην το μαθημα θα επρεπε να λεγετε <<μαθημα χριστιανικων>>
γιατι το μονο που λενε ειναι γυρω απο αυτη την θρησκεια αν θελανε να ειναι σωστοι θα επρεπε να λενε για ολες τις θρησκειες και να μην λενε στα παιδια ποια ειναι η <<σωστη>>

το μονο θετικο ειναι οτι δεν ειναι κυριο μαθημα και ετσι το παιδι δεν ειναι υποχρεομενο να το παρακολουθει

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

CyLightΜέλος
08/12/2003, 00:26:46
Και να ηταν μονο τα θρησκευτικα... ιστορια δημοτικου-γυμνασιου εχετε διαβασει? εκει και αν γινετε της τρελλης!!!

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.

NeosΜέλος
08/12/2003, 10:13:07
Ευτυχώς στο σχολείο δεν διάβαζα και πολύ...
Γλίτωσα το "πλυσιμο"...

hrismigΜέλος
08/12/2003, 13:50:26

φίλε PALLADAS,
συμμερίζομαι την αγανάκτησή σου και όχι μόνο...

Το φοβερό ξέρεις ποιό είναι όμως; Όχι μόνο δεν τους μαθαίνουνε αυτά που θέλουνε και με τον τρόπο που θέλουνε, όχι μόνο είναι ανακριβείς τόσο στην ιστορία όσο και στα θρησκευτικά, όχι μόνο υπάρχει παραπληροφόριση, αλλά υπάρχει και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ τόσο στο ένα μάθημα όσο και σε άλλα!

Δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνουμε...ο καθένας αντιδρά μεμωνομένα και όπως μπορεί. Εγώ για παράδειγμα θα σκίσω τα συγκεκριμένα φύλλα και δεν αφήσω στα παιδιά μου να μεγαλουργήσει η άγνοια...

Εσύ κάνε ότι μπορείς (μέσα από συλλόγους ίσως) να μάθουν την αλήθεια...

καλό δρόμο...