- ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
εννοουσα οτι εξαιτιας ενος κατι "ασημαντου", κανουμε συζητησεις τοσο επισημες, λες και ειναι ενα "κρατικο" ζητημα...
τελικα απο το ασημαντο, ξεπηδανε τα σημαντικοτερα
Ετσι συζητούσαν οι αρχαίοι και τους έγραψε η ιστορία . Υπομονή, θάρθει και η σειρά μας, όταν λύσουμε το μυστήριο με τα ποτήρια.
Rankett
quote:
Θραύση λόγω συντονισμού δεν έχει καμία σχέση με τη θέση. Είναι καθαρά θέμα μηχανικών ιδιοτήτων του υλικού και έκθεσής του σε περιοδικό καταναγκασμό συγκεκριμένης συχνότητας
Δεν γνωρίζω, γι αυτό ρωτάω.
Είναι δυνατόν, να είναι ίδιος ο περιοδικός καταναγκασμός συγκεκριμένης συχνότητας, στο ποτήρι που βρίσκεται πάνω σε ένα τραπέζι
με το ποτήρι που είναι μέσα στο ντουλάπι
Η συχνότητα λογικά πρέπει να αποδυναμώνεται ή να δυναμώνει ανάλογα της θέσης της απέναντι στο αντικείμενο, και του ντουλαπιού που παρεμβάλλεται. Τουλάχιστον.
quote:
δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στο "τότε" και το "τώρα" για τον απλούστατο λόγο ότι σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά τα φυσικά φαινόμενα σε πολύ μεγάλο εύρος κλίμακας χώρου και χρόνου.
Ανάλογα με την κουλτούρα του καθενός.Κάποιοι ψάχνονται "επιστημονικά", άλλοι τα απορρίπτουν όλα πολύ εύκολα, και άλλοι ζουν με τις δεισιδαιμονίες τους.
quote:
η ενέργεια είναι μια ποσότητα ορισμένη από τον άνθρωπο
Δεν είναι τόσο απλό. Ενέργεια είναι η ικανότητα απόδοσης έργου. Έχει πολλές μορφές. κινητική,χημική, δυναμική, θερμική, πυρηνική κ΄λ΄π Από την μία μορφή μετατρέπεται στην άλλη. Δεν παράγεται , ούτε καταστρέφεται.Παραμένει σταθερή στο σύμπαν.
Προσωπικά πιστεύω ότι η ενέργεια είναι το Α και το Ω για τα πάντα γνωστά και άγνωστα σε μας.Κάποιας μορφής ενέργεια είναι τα "φαντάσματα", κάποιας μορφής ενέργεια πλανιέται στα στοιχειωμένα σπίτια,κάποιας μορφής ενέργεια είναι η μαγεία, η βασκανία, τα πνεύματα που καλούμε ή διώχνουμε, η ψυχή του ζωντανού όντος, η μετεμψύχωση, ο θάνατος, η ζωή κ΄λ΄π και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Ενέργεια είναι και αυτή που έσπασε το ποτήρι μου καθώς και τα άλλα.
Το ζητούμενο είναι, ποια είναι αυτή η ενέργεια που προκαλεί αυτά τα ανεξήγητα πολλές φορές.Είναι καμία από τις γνωστές σε μας μορφές της ή είναι κάποια που δεν ανακαλύφθηκε ακόμη. Ή μήπως είναι συνδυασμός.![]()
![]()
Μήπως κάποιοι ξέρουνε για αυτήν την ενέργεια και δεν μιλούν, γιατί θα απομυθοποιηθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.![]()
![]()
MARTLOU
quote:
Είναι δυνατόν, να είναι ίδιος ο περιοδικός καταναγκασμός συγκεκριμένης συχνότητας, στο ποτήρι που βρίσκεται πάνω σε ένα τραπέζι
με το ποτήρι που είναι μέσα στο ντουλάπιΗ συχνότητα λογικά πρέπει να αποδυναμώνεται ή να δυναμώνει ανάλογα της θέσης της απέναντι στο αντικείμενο, και του ντουλαπιού που παρεμβάλλεται. Τουλάχιστον.
Πολύ σωστή η παρατήρηση σου. Ήλπιζα ότι κα΄ποιος θα το πει.
Αυτό είναι που με προβληματισε ιδιαίτερα σε ότι συνέβη.
Απο τα ως τώρα ειπωθέντα ο μόνος υποθετικός συλλογισμός που αντέχει στην λογική είναι αυτός της επίδρασης ενός ηχητικού ερεθίσματος το οποίο προκαλεί συντονισμό. όμως υπάρχουν τα εξής δεδομένα
1. Το ηχητικό ερέθισμα δεν είναι αντιληπτό απο τον παρατηρητή που σημαίνει ότι είναι εκτός των ακουστικών συχνοτήτων. Σημειώνω ότι δεν ήμουν ο μοναδικός παρατηρητής του φαινομένου σε δύο απο τις πεντε περιπτώσεις.
Εφόσον δεχτούμε ότι δεν γίνεται αντιληπτό το αρχικό ερέθισμα απο εκεί και πέρα πρέπει να απαντήσουμε στο τι μπορεί να το προκαλεί και φυσικά μπορεί ο καθένας να φτιάξει και απο μια υπόθεση (απο σωληνώσεις υδραυλικών, πηγάδια, μετροπόντικες μέχρι καλικάντζαρους και εξωγήινες παντοφλες) και εγώ μπορώ να υποθέσω ότι με βομβάρδιζε με δέσμη νετρονίων η CIA για να με εξοντώσει και αστοχούσε.
2. Όταν μεσολαβούν άλλα υλικά ή ακόμα και όταν το αντικείμενο είναι σε επαφή με άλλο υλικό μεταβάλλονται και το ηχητικό ερέθισμα και οι ιδιότητες του γυαλιού σε ότι αφορά τον συντονισμό του. Αυτό κατα την απόψή μου καταρρίπτει την πιθανότητα του συντονισμού με ηχητικό ερέθισμα. Πως να το κάνουμε? όταν θέλουμε ησυχία κλείνουμε την πόρτα. Εξ και το: "Πόοοοοοορταα ρεεεεε....."
Τα υλικά ασφαλώς και υφίστανται κόπωση και παρουσιάζουν και κατασκευαστικές ατέλειες αν λοιπόν ήταν αυτός ο λόγος που έσπασαν 5 ποτήρια θα έπρεπε με βάση την πιθανότητα εκείνο τον μήνα να σπάσει όλη η σειρά παγκοσμίως και κάθε μήνα ασφαλώς να σπάνε μερικές χιλιάδες ποτήρια κάθε σειράς σχεδόν ταυτόχρονα. Κάτι δεν ταιριάζει λοιπόν. Τώρα αν σε κάποιον φαίνεται φυσικό το να σπάνε 5 ποτήρια στα καλά καθούμενα οκ δεκτό κι αυτό.
Πράγματι υπάρχουν αρκετές μεμονωμένες μαρτυρίες για ποτήρι που κόβεται αλφάδι στον πάτο ή αλλιώς το οποίο είναι πιθανόν η κλασσική περίπτωση ελαττωματικής κατασκευής
Το ηχητικό ερέθισμα πρέπει να το απορρίψουμε ούτως ή άλλως. Βιώσαμε την εμπειρία και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν υπήρχε κάποιος ήχος ξεχωριστός ή μη.
Φυσικά έχουμε αποκλείσει τα ποτήρια που έχει ξεκολλήσει ο πάτος ή σπάνε στα δύο. Εδώ ταιριάζει το κατασκευαστικό ελάττωμα ή και η φυσιολογική φθορά, ( δύσκολο το τελευταίο).
Αποκλείουμε κάθε μορφής εξωφυσική επίδραση, γιατί όλα τα παράξενα έχουν φυσική εξήγηση.
Επομένως τι έχει συμβεί σ΄αυτή τη περίπτωση. Κάτι μου λέει πως υπάρχουν πολλά περισσότερα διαλυμένα ποτήρια.
MARTLOU
quote:
Το βρήκα, το βρήκα τα σπάνε οι εξωγήινοι με παντοφλιές.
ξέχασες ότι έκαναν βζιν βζουν!
quote:
Ετσι συζητούσαν οι αρχαίοι και τους έγραψε η ιστορία . Υπομονή, θάρθει και η σειρά μας, όταν λύσουμε το μυστήριο με τα ποτήρια.
έγραψες!
Μένω στην θεωρεία της άγνωστης Χ ενέργειας , με προβληματισμό πάνω στα εξής:
α) Ένα ποτήρι σπάει μόνο του σε τυχαίο χρόνο (το δικό μου).
β) Πέντε ίδια ποτήρια σπάνε σε διάφορα σημεία , σε διαφορετικούς χρόνους
(geox).
γ) Πολλά διαφορετικά γυαλικά σπάνε ταυτόχρονα, (--Sonap--)
δ) Κανένα από αυτά δεν το κρατάμε στο χέρι.
ε) Κανένα δεν έχει μέσα υγρό.
στ)Ολα συμβαίνουν κάτω από συνηθισμένες συνθήκες.
Μπορεί να σκεφτεί κανείς στα σοβαρά, κάτι άλλο ![]()
MARTLOU
PnS!
quote:
ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ
Είναι γεγονός ότι τα δικά σου γυαλικά μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Χωρίς να θεωρηθεί ότι αμφισβητώ το γεγονός , θέλω να σε ρωτήσω, αν ο θείος σου χτύπησε παρατεταμένα το κουδούνι, ή αν όλοι εσείς τον υποδεχτήκατε με μία φωνή, σαν σε χορωδία.
MARTLOU
quote:
martlou wrote:Δεν γνωρίζω, γι αυτό ρωτάω.
με το ποτήρι που είναι μέσα στο ντουλάπιΗ συχνότητα λογικά πρέπει να αποδυναμώνεται ή να δυναμώνει ανάλογα της θέσης της απέναντι στο αντικείμενο, και του ντουλαπιού που παρεμβάλλεται. Τουλάχιστον.
Όχι. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η ένταση του ήχου λόγω αποσβέσεων.
quote:
Ανάλογα με την κουλτούρα του καθενός. Κάποιοι ψάχνονται "επιστημονικά", άλλοι τα απορρίπτουν όλα πολύ εύκολα, και άλλοι ζουν με τις δεισιδαιμονίες τους.
Η κουλτούρα του καθενός όμως δεν είναι σε θέση να υποδείξει τι γνωρίζουμε καλά και τι όχι.
quote:
Δεν είναι τόσο απλό. Ενέργεια είναι η ικανότητα απόδοσης έργου. Έχει πολλές μορφές. κινητική,χημική, δυναμική, θερμική, πυρηνική κ΄λ΄π Από την μία μορφή μετατρέπεται στην άλλη.
Μόλις απέδειξες το ακριβώς αντίθετο.
quote:
Δεν παράγεται, ούτε καταστρέφεται. Παραμένει σταθερή στο σύμπαν.
Η διατύπωση αυτή είναι πολύ ηχηρή και αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια λογική υπόθεση ελλείψει απόδειξης του αντιθέτου.
quote:
Κάποιας μορφής ενέργεια είναι τα "φαντάσματα", κάποιας μορφής ενέργεια πλανιέται στα στοιχειωμένα σπίτια,κάποιας μορφής ενέργεια είναι η μαγεία, η βασκανία, τα πνεύματα που καλούμε ή διώχνουμε, η ψυχή του ζωντανού όντος, η μετεμψύχωση, ο θάνατος, η ζωή κ΄λ΄π και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Και ποια είναι εκείνα τα τεκμηριωμένα και υπό ελεγχομένες συνθήκες πειράματα και οι συσκευές μέτρησης που μπορούν να ανιχνεύσουν τα αποτελέσματα των παραπάνω "μορφών ενέργειας";
quote:
Ενέργεια είναι και αυτή που έσπασε το ποτήρι μου καθώς και τα άλλα.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
quote:
Μήπως κάποιοι ξέρουνε για αυτήν την ενέργεια και δεν μιλούν, γιατί θα απομυθοποιηθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.MARTLOU
Δε γνωρίζω περίπτωση στην οποία η γενική απομυθοποίηση (στην προαναφερθείσα έκταση) να ήταν ο λόγος της σιωπής.
quote:
Είναι γεγονός ότι τα δικά σου γυαλικά μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Χωρίς να θεωρηθεί ότι αμφισβητώ το γεγονός , θέλω να σε ρωτήσω, αν ο θείος σου χτύπησε παρατεταμένα το κουδούνι, ή αν όλοι εσείς τον υποδεχτήκατε με μία φωνή, σαν σε χορωδία.
martlou ΚΟΙΤΑ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΕ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΑ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Η ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Η ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ...ΕΝΑ ΓΚΛΙΝ-ΓΚΛΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΩΡΑ, ΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΙΚΑΝ ΣΑΝ ΣΕ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΟΜΩΣ ΠΟΣΗ ΦΩΝΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ?ΚΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΚΑ,ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ
ΕΠΕΣΑΝ!!!ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΑΝ ΑΠΛΑ!!!...ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ,ΕΓΩ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ!
-- ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ...ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ ΒΡΟΧΗ --
-- ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ...ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ ΒΡΟΧΗ --
quote:
Όχι. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η ένταση του ήχου λόγω αποσβέσεων.
Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κάποιος σταθερός ήχος που έσπασε τα ποτήρια της ίδιας σειράς, και όταν ακριβώς έσπασε αυτά, έπαψε να υπάρχει![]()
quote:
Η κουλτούρα του καθενός όμως δεν είναι σε θέση να υποδείξει τι γνωρίζουμε καλά και τι όχι
Και πως ξέρουμε τι γνωρίζουμε καλά![]()
Πως γνωρίζουμε, ποιας κουλτούρας άνθρωποι , μας κάνουν την καλλίτερη πλύση εγκεφάλου ![]()
![]()
quote:
Δεν κατάλαβα τι εννοείς![]()
quote:
Έχεις αναρωτηθεί γιατί ο τύπος της κινητικής ενέργειας είναι αυτός που είναι;
Όχι.
quote:
Η διατύπωση αυτή είναι πολύ ηχηρή και αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια λογική υπόθεση ελλείψει απόδειξης του αντιθέτου.
Διδάσκεται επίσημα, τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
quote:
Και ποια είναι εκείνα τα τεκμηριωμένα και υπό ελεγχομένες συνθήκες πειράματα και οι συσκευές μέτρησης που μπορούν να ανιχνεύσουν τα αποτελέσματα των παραπάνω "μορφών ενέργειας";
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πειράματα γι ΄αυτό. Μάλλον όχι.
Είναι καθαρά δική μου άποψη, απ΄όσο ξέρω, με αυτήν την θεωρεία βλέπω ότι τακτοποιούνται κάποια πράγματα που θεωρούνται μυστήρια.
quote:
Δε γνωρίζω περίπτωση στην οποία η γενική απομυθοποίηση (στην προαναφερθείσα έκταση) να ήταν ο λόγος της σιωπής.
Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί μέχρι τώρα. Είναι ισχυρό το κατεστημένο.
Όπου υπάρχει καπνός , υπάρχει και φωτιά.
--Sonap--
quote:
ΕΠΕΣΑΝ!!!
Σαν να λέμε ότι κάποιος τα έσπρωξε.
MARTLOU
quote:
martlou wrote:quote:
Η κουλτούρα του καθενός όμως δεν είναι σε θέση να υποδείξει τι γνωρίζουμε καλά και τι όχιΚαι πως ξέρουμε τι γνωρίζουμε καλά
Πως γνωρίζουμε, ποιας κουλτούρας άνθρωποι , μας κάνουν την καλλίτερη πλύση εγκεφάλου
Έχεις διαβάσει ποτέ σου επιστημονικές εργασίες που για να δημοσιευτούν περνούν από τον αμείλικτο έλεγχο ανώνυμων κριτών της επιστημονικής κοινότητας; Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.
quote:quote:
Δεν κατάλαβα τι εννοείς
Εννοώ αυτό που είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα, δηλαδή ότι η ενέργεια είναι μια ανθρωπίνως ορισμένη ποσότητα που εξυπηρετεί την κατανόηση ορισμένων φυσικών φαινομένων είτε με καλύτερη εποπτεία είτε διευκολύνοντας κάποιους υπολογισμούς. Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά είναι η ενέργεια, πέρα από το φυσικό μέγεθος που έχουμε ορίσει για να κάνουμε τη δουλειά μας. Όπως και κανείς δε γνωρίζει την "ουσία" πολλών φαινομένων και χαρακτηριστικών του φυσικού κόσμου σε θεμελιώδες επίπεδο.
Έχεις αναρωτηθεί γιατί ο τύπος της κινητικής ενέργειας είναι αυτός που είναι;Όχι.
Εδώ είναι η υπόδειξή μου: ξεκίνα από το δεύτερο νόμο του Newton για τη δύναμη και υπολόγισε το έργο της από τη θέση x = a ως τη θέση x = b. Όταν τελειώσεις τον υπολογισμό κοίταξε τον τύπο της κινητικής ενέργειας και ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα πριν για την ενέργεια γενικά.
Η διατύπωση αυτή είναι πολύ ηχηρή και αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια λογική υπόθεση ελλείψει απόδειξης του αντιθέτου.Διδάσκεται επίσημα, τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Ναι, κατά κάποιο τρόπο, γιατί το πλαίσιο στο οποίο διδάσκεται είναι ο ορισμός του κλειστού συστήματος. Τώρα αν το σύμπαν είναι κλειστό ή όχι εξαρτάται από το τι ορίζει κανείς ως σύμπαν. Οι ισορροπίες εδώ είναι αρκετά λεπτές.
quote:
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πειράματα γι ΄αυτό. Μάλλον όχι.
Είναι καθαρά δική μου άποψη, απ΄όσο ξέρω, με αυτήν την θεωρεία βλέπω ότι τακτοποιούνται κάποια πράγματα που θεωρούνται μυστήρια.
ΟΚ.
quote:
Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί μέχρι τώρα. Είναι ισχυρό το κατεστημένο.
Όπου υπάρχει καπνός , υπάρχει και φωτιά.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ελαφρώς εδώ, όχι γιατί έτσι μου αρέσει αλλά γιατί έτσι μας διδάσκει η ζωή: σε πολλές αλλά όχι όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
quote:
Έχεις διαβάσει ποτέ σου επιστημονικές εργασίες που για να δημοσιευτούν περνούν από τον αμείλικτο έλεγχο ανώνυμων κριτών της επιστημονικής κοινότητας; Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.
Δεν έχω διαβάσει. Έχω ακούσει και έχει απασχολήσει και τα ΜΜΕ, η αμφισβήτηση κάποιων ανεγκέφαλων, απέναντι σε συνάδελφό τους , για τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες έρευνές του και ανακαλύψεις του.
Λοιπόν γιατί να πιστέψω ότι υπάρχουν τίμια κυκλώματα όσον αφορά τους αμείλικτους ελέγχους και τους τάχα μου ανώνυμους κριτές. Ο καθένας κοιτάει το μαγαζάκι του, και υποστηρίζει σήμερα, αυτόν που θα τον βολέψει αύριο.
quote:
Εδώ είναι η υπόδειξή μου: ξεκίνα από το δεύτερο νόμο του Newton για τη δύναμη και υπολόγισε το έργο της από τη θέση x = a ως τη θέση x = b. Όταν τελειώσεις τον υπολογισμό κοίταξε τον τύπο της κινητικής ενέργειας και ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα πριν για την ενέργεια γενικά.
Δύσκολο να βρώ τον τύπο της κινητικής.
quote:
Εννοώ αυτό που είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα, δηλαδή ότι η ενέργεια είναι μια ανθρωπίνως ορισμένη ποσότητα που εξυπηρετεί την κατανόηση ορισμένων φυσικών φαινομένων είτε με καλύτερη εποπτεία είτε διευκολύνοντας κάποιους υπολογισμούς. Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά είναι η ενέργεια, πέρα από το φυσικό μέγεθος που έχουμε ορίσει για να κάνουμε τη δουλειά μας. Όπως και κανείς δε γνωρίζει την "ουσία" πολλών φαινομένων και χαρακτηριστικών του φυσικού κόσμου σε θεμελιώδες επίπεδο.
θεωρητικά θα συμφωνήσω.
quote:
Ναι, κατά κάποιο τρόπο, γιατί το πλαίσιο στο οποίο διδάσκεται είναι ο ορισμός του κλειστού συστήματος. Τώρα αν το σύμπαν είναι κλειστό ή όχι εξαρτάται από το τι ορίζει κανείς ως σύμπαν. Οι ισορροπίες εδώ είναι αρκετά λεπτές.
Δεν γνωρίζω αν έχει δοθεί αρχή και τέλος στο σύμπαν. Λογικά είναι στρογγυλό , άρα δεν αρχίζει , δεν τελειώνει. Επομένως δεν έχει να ξεφύγει από πουθενά ενέργεια.
--Sonap--
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια. Τα δικά σου γυαλικά με έχουν μπερδέψει ακόμα πιό πολυ
MARTLOU
quote:
martlou wrote:Δεν έχω διαβάσει. Έχω ακούσει και έχει απασχολήσει και τα ΜΜΕ, η αμφισβήτηση κάποιων ανεγκέφαλων, απέναντι σε συνάδελφό τους , για τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες έρευνές του και ανακαλύψεις του.
Λοιπόν γιατί να πιστέψω ότι υπάρχουν τίμια κυκλώματα όσον αφορά τους αμείλικτους ελέγχους και τους τάχα μου ανώνυμους κριτές. Ο καθένας κοιτάει το μαγαζάκι του, και υποστηρίζει σήμερα, αυτόν που θα τον βολέψει αύριο.
Με τον κίνδυνο να δεχτώ κίτρινη κάρτα
Πρώτον, δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τα ΜΜΕ για την ενημέρωση σε επιστημονικά θέματα. Εξαίρεση αποτελούν μερικά θέματα των εφαρμοσμένων επιστημών τα οποία μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον κοινό νου μέσω των εφαρμογών τους και των ενδεχόμενων επιπτώσεων στη ζωή του ανθρώπου. Αλλά και πάλι όσον αφορά το καθαρά επιστημονικό μέρος τα ΜΜΕ δεν είναι η πηγή από την οποία μπορείς να περιμένεις έγκυρη ενημέρωση.
Δεύτερον, οι ανώνυμοι κριτές δεν είναι "τάχα μου" ανώνυμοι αλλά πραγματικά ανώνυμοι, ώστε να μπορούν ελεύθερα να εκφέρουν γνώμη και να ασκήσουν έλεγχο ορθότητας. Πρόσφατα μάλιστα έμαθα για περίπτωση στην οποία μπορεί να υπάρξει αυθαίρετος αριθμός ανώνυμων και επώνυμων κριτών. Τα πράγματα εκεί είναι πολύ δύσκολα και υπάρχει λόγος γι' αυτό.
Τρίτον, συμφέροντα υπάρχουν σαφώς στην επιστήμη. Δύο πράγματα όμως διαφοροποιούν την κατάσταση από αυτή του υπόλοιπου κόσμου.
(1) Ακόμα και αν λόγω επικράτησης συμφερόντων περάσει κάποια αμφισβητούμενη θέση ή λανθασμένη εκτίμηση, η βασιλεία της έχει ημερομηνία λήξης γιατί αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει μέσω του προαναφερθέντος συστήματος ελέγχου των επιστημονικών δημοσιεύσεων, αφού τις εργασίες αυτές τις διαβάζουν χιλιάδες ειδικοί και τις χρησιμοποιούν συχνά σαν βάση της δικής τους δουλειάς. Είναι απλά θέμα χρόνου να βρεθούν και να διορθωθούν τα λάθη, σε επίπεδο πάντα επιστημονικών δημοσιεύσεων και όχι πυροτεχνημάτων στα ΜΜΕ.
(2) Το παιχνίδι των συμφερόντων αφορά κυρίως τους τομείς των εφαρμοσμένων επιστημών, διότι εκεί σπάνια μπορεί να υπάρξει απόδειξη για κάτι (με τη μαθηματική έννοια). Στις πιο καθαρές μορφές επιστήμης, και μιλάω συγκεκριμένα για τα Μαθηματικά, είτε αποδεικνύεις κάτι είτε όχι, και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αποτέλεσμά σου αν η απόδειξη είναι σωστή. Όπως καταλαβαίνεις δε μένουν και πολλά περιθώρια για να παίξει κανείς εδώ με συμφέροντα. Τα δε λάθη που μπορεί κανείς να βρει στις εργασίες μαθηματικού χαρακτήρα είναι πολύ λιγότερα απ' ότι αλλού. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί.
quote:
Δύσκολο να βρώ τον τύπο της κινητικής.
Για υλικό σημείο μάζας m που κινείται με ταχύτητα v είναι:
E = 1/2 mv^2
quote:
Δεν γνωρίζω αν έχει δοθεί αρχή και τέλος στο σύμπαν. Λογικά είναι στρογγυλό , άρα δεν αρχίζει , δεν τελειώνει. Επομένως δεν έχει να ξεφύγει από πουθενά ενέργεια.
Με συγχωρείς που θα γίνω λίγο δριμύς, αλλά όταν μιλάμε για το σύμπαν δεν υπάρχει "Λογικά είναι στρογγυλό , άρα δεν αρχίζει , δεν τελειώνει". Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Υπάρχουν μόνο υποθέσεις και προσεγγίσεις που στηρίζονται σε πειραματική μαρτυρία.
Η δομή του σύμπαντος αποτελεί αντικείμενο μελέτης της Κοσμολογίας βάσει λύσεων των εξισώσεων Einstein για το βαρυτικό πεδίο που, στα πλαίσια της σχετικιστικής θεώρησης, δίνεται από το μετρικό τανυστή του χωροχρόνου. Αυτό σημαίνει ότι στη θεώρηση αυτή το βαρυτικό πεδίο απλά δεν... υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι η καμπυλότητα του χωροχρόνου και αυτή γίνεται αντιληπτή από εμάς και τις συσκευές μέτρησης στον τριδιάστατο κόσμο μας ως πεδίο δυνάμεων με τρόπο που εξηγείται με μαθηματική ακρίβεια από τη θεωρία. Έτσι λοιπόν υπάρχουν λύσεις (χωρόχρονοι) με σφαιρική συμμετρία, όπως ο χωρόχρονος Schwarzschild, αλλά και λύσεις χωρίς σφαιρική συμμετρία.
Βασική όμως υπόθεση της Κοσμολογίας που έχει παρατηρησιακή βάση είναι ότι, σε μεγάλη χωρική κλίμακα, ο χωρόχρονος είναι ομογενής και ισότροπος. Πρόσεξε όμως τη διατύπωση, "σε μεγάλη χωρική κλίμακα", "ομογενής", "ισότροπος". Οι έννοιες αυτές είναι αρκετά λεπτές και η σημασία τους όχι και τόσο προφανής όσο η διατύπωση αφήνει να εννοηθεί. Το βασικό πρόβλημα είναι το είδος της χωροχρονικής γεωμετρίας που ξεφεύγει από την ανθρώπινη εποπτεία, κρύβει πολλές παγίδες κατανόησης και απαιτεί αφαιρετική μαθηματική σκέψη. Γι' αυτό θα σταματήσω εδώ, συγκρατώντας απλά ότι σε πρώτη προσέγγιση και με βάση την υπάρχουσα παρατηρησιακή μαρτυρία, το σύμπαν μπορεί να θεωρηθεί ομογενές και ισότροπο. Όσο για το αν επεκτείνεται ή όχι, υπάρχουν διάφορες θεωρήσεις.
Edited by - Rankett on 21/11/2007 12:54:44
quote:
Πρώτον, δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τα ΜΜΕ για την ενημέρωση σε επιστημονικά θέματα.
Δεν αφορά επιστημονικό θέμα , αλλά την άσχημη αντιμετώπιση κάποιου επιστήμονα από άλλη ήπειρο, από την ελληνική επιστημονική κοινότητα.
Οι δικοί μας αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα των ερευνών του.
Αυτή την συμπεριφορά έδειξαν και σχολίασαν τα ΜΜΕ. Τα οποία δεν εμπιστεύομαι ούτε εγώ.
quote:
Δεύτερον, οι ανώνυμοι κριτές δεν είναι "τάχα μου" ανώνυμοι αλλά πραγματικά ανώνυμοι, ώστε να μπορούν ελεύθερα να εκφέρουν γνώμη και να ασκήσουν έλεγχο ορθότητας. Πρόσφατα μάλιστα έμαθα για περίπτωση στην οποία μπορεί να υπάρξει αυθαίρετος αριθμός ανώνυμων και επώνυμων κριτών. Τα πράγματα εκεί είναι πολύ δύσκολα και υπάρχει λόγος γι' αυτό.
Δεν εμπιστεύομαι ούτε αυτο το σύστημα
quote:
συμφέροντα υπάρχουν σαφώς στην επιστήμη
Εννοώ τις διάφορες θρησκείες ανά την υφήλιο απέναντι στην επιστήμη. Δεν εννοώ τα Μαθηματικά, σαφώς και αποδεικνύονται.
Τωρα, όσο αφορά την Κοσμολογία και τις θεωρείες της.... δυστυχώς αυτές οι έννοιες δεν χωράνε στο μυαλό μου.
MARTLOU
αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα ήθελε να ακούσω και τον Ζιπ
Γιατί εδώ τίθεται το ζήτημα κατά πόσο η ανθρώπινη ύπαρξη είναι ένα αδιέξοδο ή απλά μέχρι στιγμής κάποιος δεν μας έχει δείξει τον δρόμο - άρα τον φτιάχνουμε μόνοι μας όπως λες, ή πεθαίνουμε προσπαθώντας
Μην εξάπτεστε με την ιδέα "κάποιος να μας δείξει τον δρόμο", σε πολλές φάσεις της ζωής μας κάποιος μας έχει δείξει σε κάτι τον δρόμο, μπορούμε να αφήσουμε την υπερηφάνεια του όλα τα κάνω μόνος μου και όλα οφείλονται σε 'μενα, έξω απο την εξίσωση, γιατί ακόμα και αν δεχτούμε οτι υπήρχε ένα θείο πλάνο για την διαδρομή μας, αυτό δε σημαίνει οτι δεν αξιοποιηθηκαν πρόσωπα και βιβλία για την εξυπηρέτησή του
Αν πάλι δεχόμαστε οτι δεν υπάρχει μια "ουσία" των πραγμάτων και άρα μια "ουσία" δική μας, τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε καθώς μηδεν επι το μηδέν πάλι μηδέν θα κάνει, και όσο και να αναμοχλεύεις τα σκατά πάλι σκατά θα μείνουνε
Ας κρατάμε μικρό καλάθι αν μιλάμε για παρθενογέννηση της Γνώσης
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προτείνεις Χρήστο περι προσωπικής προσπάθειας-έρευνας, συμπερασμάτων κοκ, θεωρώ οτι είναι μονόδρομος
quote:
Είναι και δεν είναι.
Αν σκεφτείς οτι τα ζώα βρίσκονται σε ενα κατωτερο επίπεδο και σε μια μορφή μηχανικότητας, εμείς που γεννιόμαστε σε ανθρώπινες μήτρες είμαστε οι μόνοι που έχουμε μια επιλογή να το αλλάξουμε
Η δικη μου αποψη ,ειναι οτι κατω απο τις παρουσες συνθηκες πολλοι ελαχιστοι ανθρωποι ειναι σε θεση να κανουν κατι βαθυ και ουσιαστικο Αν κατι τετοιο υπαρχει
Να ξερεις επισης οτι οποιαδηποτε στιγμη βαζουμε μια ονομασια καπου ......καλος κακκος, φως σκοταδι, δυσκολο ευκολο ,εξυπνο κουτο κλπ ...δημιουργουμε και τις αναλογες νοητικες μορφες Και ως εκ τουτου κλεισιματα και συναισθηματτικα μπλοκαρισματα που τα ακολουθουν
Και εμεις συνηθιζουμε να κατηγοριοποιουμε συνεχως χωρις καμμια διακριση
Παρ ολα αυτα ειναι και αυτα σημεια της διαδρομης που καλουμαστε να εξιχνιασουμε και ισως να υπερβαινουμε
quote:
Μετά πάλι τίθεται ένα θέμα, συμφωνα και με αυτά που είπες, κατά πόσο τα διάφορα πνευματικά συστήματα μας έχουν δώσει όλη την αλήθεια
αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα ήθελε να ακούσω και τον Ζιπ
Γιατί εδώ τίθεται το ζήτημα κατά πόσο η ανθρώπινη ύπαρξη είναι ένα αδιέξοδο ή απλά μέχρι στιγμής κάποιος δεν μας έχει δείξει τον δρόμο - άρα τον φτιάχνουμε μόνοι μας όπως λες, ή πεθαίνουμε προσπαθώντας
Εγω θεωρω πιστευω οτι ολα η τα περισσοτερα εχουν δοθει
Υπαρχει ομως ενας περιορισμος
Δεν μπορεις να αντιληφθεις λεγομενα πανω σε κομματια διαδρομης αν δεν τα εχεις επιβεβαιωσει εμπειριωθει ο ιδιος μεσα απο την δικη σου πορεια
Αν δεν εχεις κανει ......απο την αρχη την διαδρομη .... και αν δεν εχεις καθαρους στοχους ......και σκοπους...... που προερχονται απο τις προσωπικες επιδιωξεις
Απο την αλλη σκεψου ....και θα σου φερω ενα παραδειγμα
Εγω πχ περνω μια συγκεκριμενη διαδρομη για να παω στην δουλεια μου καθημερινα και ως εκ τυτου την εχω μαθει καλα
Διαδρομη με πολλες στροφες σημεια που καθοριζουν αν θα παω εκει
Αν εσενα που δεν εχεις εμπειρια αυτης της διαδρομης και δεν ξερεις καν οτι θελεις να πας εκει ,σου περιγραψω πως να πας η ενα κομματι της διαδρομης ,θα ειναι πολυ δυσκολο μεχρι και ακατορθωτο να καταλαβεις την διαδρομη η το σημειο
Δεν εχεις ουτε καν στοχο
Και συνηθως οι διαδσκαλιες περιγραφουν μεμονομενα πραγματα στροφες σημεια
Πολλακις αναφερονται σε πραγματα τελειως εξω απο τα δεδομενα των κοινωνιων που ζουμε
Ακομα και αν υπαρχει γενικο πλανο κανεις δεν καταλαβαινει οτι ειναι τετοιο
Ποσο μαλλον να αντιληφθει κανεις σημεια κομματια καιρια της διαδρομης
Για καποιον ομως..... που εχει μαθει την διαδρομη επειδη απο αναγκη την εχει βαδισει ...... γνωριζει τι λεει και σε τι αναφερεται αυτος που θα μου περιγραψει και την παραμικρη λεπτομερεια πανω στην διαδρομη
Και προσεξε
Μιλαμε για συγκεκριμενα και ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ πραγματα που γινονται απειρως ευκολοτερο αντιληπτα σε σχεση με τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ
Αν κανεις κληθει να ανιχνευσει εσωτερικα τοπια τα πραγματα γινονται απειρως δυσκολοτερα
Λαβυρινθος ειναι η λεξη που αρμοζει και θελει πολυ εμπειρια διακριση και ικανοτητα .........ακομα και να περιγραψει κανεις ......διαδρομες......... και να γινουν αντιληπτα τα λεγομενα
Και εχω πει επανειλημενα οτι η ελειψη συγκεκριμενοποιησης πραγματων και το μπερδεμα .... με κανει να υποψιαζομαι σχεδον ολο το εσωτεριστικο δηθεν στερεωμα