- **** Π Ε Ν Τ Ε Λ Η **** - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:χμ.. για όλες τις τοποθετήσεις σου//άμεσα-δήλωσα ότι διαφωνώ.K άλλοι μαζί. Όχι γιατί υποστηρίζουν τον Nταβέλη αλλά γιατί μερικές προτάσεις είναι εξωφρενικές... K ένα βουνό δεν το "κατακτάς" με το ν'ανέβεις πάνω//+θεωρώντας κιόλας ότι "δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις πολύ ώρα"//Yποβάλω τον εαυτό μου;//Γιατί; --επειδή διαφωνώ με τις απόψεις σου για "τουριστική αξιοποίηση";//Kαλώς ή κακώς εγώ εκεί έχω μεγαλώσει//Ίσως να είμαι συναισθηματικά δεμένη//όχι ίσως/είμαι. --αλλά αντιτίθομαι στις τουριστικές αξιοποιήσεις//όπως κ στο "ξεκοίλιασμα" κ άλλων βουνών//χμ.. για "το καλό" του Έλληνα (ποιός είναι Έλληνας σήμερα;--τι φαντασιοπληξίες είναι αυτές;) να φαγωθούν τα πάντα; E, όχι φίλε μου! Όταν τα παιδιά σου δεν θα'χουν οξυγόνο ν'αναπνεύσουν να δω πόσο περήφανος θα νιώθεις για την ερευνά σου περί "οικονομικών πόρων" που κακώς (κατά τη γνώμη σου) δεν έχουν αξιοποιηθεί....
Φίλη Valnta εγώ έχω κάνει τόσες τοποθετήσεις εδώ μέσα που χρίζουν άμεσης αντιμέτωπης και σχεδόν κανείς δεν απάντησε με σαφήνεια. Όλο υπεκφυγές και αοριστίες. Εσύ τώρα γιατί έρχεσαι και μου ζητάς να σου απαντήσω σε ένα καθαρά προσωπικό ερώτημα; Τέλος πάντων. Λοιπόν στο βουνό έχω πάει, έχω ανεβεί. Έχω επισκεφτεί και άλλα πολύ μεγαλύτερα βουνά και έχω την ανάλογη εμπειρία ώστε να ¨κατακτήσω¨ την Πεντέλη ευκολά. Δεν χρειάζεται να σπαταλήσω πολύ ώρα εκεί. Άλλωστε την βλέπω καθημερινά από κάτω. Εσύ μένοντας με τις ώρες πάνω στο βουνό το μόνο που κάνεις είναι να υποβάλεις τον εαυτό σου.
**χμ... Πατέρα, τ'άκουσες τα νέα;//Eύχομαι... να μπορούσαν να γυρίσουν τα πράγματα κανά χρόνο πίσω///ήταν καλύτερα τότε...
<<Και τοτε κατω απ'τις αχτινες αυτου του ηλιου - ξαφνικα- κατι αστραψε ψηλα στην Πεντελη.
Το βλεμμα του Μιλτιαδη στραφηκε αστραπιαια προς το μερος απ'οπου φανηκε η φεγγοβολη. Απ'την κορυφη της Πεντελης, μια ασημενια ασπιδα, εκανε "σημα" στον Περσικο στολο.
-Μιαροι!..ξεφωνισε ο Μιλτιαδης.
Ηταν ολοφανερο. Καποιος προδοτης.. ειδοποιουσε τον εχθρο οτι το Αστυ ηταν αφρουρητο και επρεπε να σπευσει. Αυτο κι εγινε. Ενω ο στολος ως τοτε επλεε προς την Κεα, ξαφνικα αλλαξε πορεια και στραφηκε κατα το Φαληρο.>>
---------------------------------------------------------------
Λοιπον αυτα απο τον Λουντεμη, που στην σελιδα 275 λεει επισης πως οταν κατα τη δυση του ηλιου ο περσικος στολος εφτασε στα ανοιχτα του Φαληρου ειδε το Κυνοσαργες γεματο στρατο. <<Οι ασπιδες τους αστραφτανε στις ακτινες του βραδυνου ηλιου>> Κιο Δατης εφυγε ντροπιασμενος
(Δεν γραφει δηλαδη ο Λουντεμης "για την πυρπόληση των σκαφών από την Πεντέλη", ετσι δεν ειναι Rostar?)
Αλλα ολα αυτα τα ξερουμε ηδη απο την ιστορια του σχολειου.
Τωρα απο δω μεχρι "τα κατοπτρα που εκαψαν τον περσικο στολο" υπαρχει νομιζω μεγαλο χασμα που μονο μια δυνατη φαντασια μπορει να υπερπηδησει.
Αιαντα σε ευχαριστω για την απαντηση και μενα με προβλημματιζει ο αριθμος ειναι μεγαλος οποτε μαλλον θα αφορα και στρατιωτες που χαθηκαν σε αλλες χωρες ισως.
Αλλα γερμανικα νεκροταφεια δεν γνωριζω αν υπαρχουν θα το ψαξω ομως.
Περιμενω την απαντηση του Rostar μετα απο αυτα που παρεθεσε ο click δεν εχω διαβασει το σχετικο βιβλιο οποτε περιμενω και εγω με ενδιαφερον να ακουσω τα στοιχεια των 2 φιλων .
Σημασια παντως εχει οτι γινεται αντιπαραθεση στοιχειων και οχι ατομων αυτο ειναι το καλυτερο και ετσι πρεπει να γινεται.
Και τελειωνοντας να μην σας αφησω χωρις εικονα σημερα
Σας παραθετω λοιπον εδω την μια απο τις 2 φωτο που εχω απο την ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ που υπαρχει μεσα στην σπηλια και που βεβαια αναφερει ο ΚΟΡΡΕΣ στο βιβλιο του μου εχει κανει εντυπωση που το ευρημμα αυτο δεν ειναι ευρεως γνωστο στους επισκεπτες του σπηλαιου το θεωρω αρκετα σημαντικο.

Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΑΜΩΜΩΝ (ΝΤΑΒΕΛΗ)
Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 05/03/2004 15:38:10
quote:
Mandragora είσαι τουλάχιστον απαράδεκτος. Μου ζήτησες να τεκμηριώσω επαρκώς το συλλογισμό μου για το πώς το μάρμαρο θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα των Ελλήνων και εγώ ανταποκρινόμενος σου παρέθεσα στοιχεία με αριθμούς και αποδείξεις. Εσύ αντί να ανταποκριθείς αναλόγως, με ειρωνεύτηκες. Απ’ ότι φαίνεται δεν μπορείς να τα συλλάβεις αυτά και τα απορρίπτεις με ελαφρότητα. Ούτε ένα επιχείρημα ρε άνθρωπε; Μόνο η απόρριψη σου έμεινε; Αφού εσύ έχεις αντίθετη άποψη γιατί δεν αποδεικνύεις το αβάσιμο των ισχυρισμών μου, παρά ειρωνεύεσαι με τον πιο πρόστυχο τρόπο. Καλά ρε ….συγκρίνεις την εκμετάλλευση μαρμάρου με την χασισοκαλλιέργεια; Ντροπή σου ρε…. αυτό μόνο σου λέω, ντροπή σου. Αυτό είναι το επίπεδό σου; Και που ξέρεις εσύ αν έχω μελετήσει το όλο σχέδιο επιχείρησης. Νομίζεις ότι έτσι απλά τα οραματίζομε και τα γράφω; Ξέρεις τι μελέτες έχουν γίνει γι’ αυτά τα θέματα-πλουτοπαραγωγικά- από το πολυτεχνείο. Ξέρεις πόσοι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί με το μάρμαρο; Που να ξέρεις μήπως ασχολείσαι; Εσύ κρίνεις τους άλλους από τον εαυτό σου. Δηλαδή όταν γράφεις κάτι δεν το ψάχνεις και πολύ, απλά το οραματίζεσαι, το φαντάζεσαι ή δε ξέρω γω τι άλλο και το πετάς εδώ στο φόρουμ χωρίς αποδείξεις. Ε αυτό νόμιζες ότι έκανα και εγώ. Τι φτήνια! Έκανες τρομερό λάθος σε πληροφορώ, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν εσένα. Ένα σου λέω, από δω και πέρα μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Είναι ανώριμο. Και αν δεν είσαι ανώριμος απέδειξε μας ρε, ότι η ιδέα μου έχει σοβαρές πιθανότητες να ¨μπάζει¨ -όπως χαρακτηριστικά λες- αν εφαρμοστεί στην πράξη. Κάντο ρε αν τολμάς; Όλο λόγια στον αέρα είσαι. Τόλμησέ το ρε αν σου βαστάει. Εγώ στο απέδειξα με αριθμούς και στοιχεία, εσύ;;; Αναρτιέμαι άραγε τι επιχειρήματα έχεις ώστε να αντικρούσεις αυτήν την τοποθέτηση εκτός από την λάσπη.
Εχθρέ (πλέον) Αίαντα,
Εσύ μου λες πως το μάρμαρο θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα των (¨καθαρών") Ελλήνων, μόνο που σε 20 χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε μάρμαρο αλλά ουτε και βουνό.
Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που λες και σου λέω πως η καλλιέργεια ινδικής Κάνναβης θα μπορούσε να λύσει το οικονομικό πρόβλημα των (καθαρών αλλά και "βρώμικων") Ελλήνων, χωρίς τις οικολογικές επιπτώσεις του "δικού σου" σχεδίου-δράσης-για-την εξόντωση-του-πεντελικού-όρους-μέσα-σε-20-χρόνια.
Η ινδική Κάνναβη καλλιεργείται αιώνες τώρα σε πάρα πολλά μέρη ανά τον πλανήτη και είναι ένα θαυμαστό φυτό. Υπάρχουν έρευνες οι οποίες έχουν αποδείξει πως θα μπορούσε να είναι η "λύση" (ή έστω ένα σημαντικό μέρος αυτής) που ψάχνει η ανθρωπότητα, όσον αφορά στα οικολογικά, ενεργειακά κ.α. προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σύνολο της. Η απαγόρευση δημιούργήθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα, και είναι (όπως προείπα) αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων.
Προφανώς η άποψη μου, σου (σας) φαίνεται εξωφρενική, λόγω της χασισοαπαγόρευσης. Αν προσπαθήσεις να "δεις" πέρα απο κάποια πράγματα που μας έχουν βάλει στο κεφάλι, ίσως διαπιστώσεις πως μπορεί και να έχω δίκιο. Δεν χρειάζεται να είναι χασικλής κανείς για να διαπιστώσει πως ίσως η καλλιέργεια ινδικής Κάνναβης έχει να προσφέρει πολλά στη χώρα μας, και όχι μόνο.
Αλλά τελικά διαπιστώνει κανείς πως τα μυάλά κάποιων ανθρώπων (των περισσοτερων μάλλον) είναι πολύ κλειστά, κι ας νομίζουν οι ίδιοι πως ισχύει το αντίθετο.
Οσο για αυτά τα "ντροπή σου ρε" και κάτι τέτοια που μου λες, τι να σου πω... είναι για γέλια. Σε ποιόν νομίζεις οτι μιλάς? Τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα Αίαντα. Ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω σου. Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις στον κόσμο αυτό.
Εκτός εάν έχεις επηρεαστεί από το προεκλογικό κλήμα. Κατανοητό δε λέω, αλλά προσπάθησε άλλη φορά να σκέφτεσαι δύο φορές πριν γράψεις κάτι σαν αυτό που έγραψες για μένα. Εσύ εκτίθεσαι.
Εσύ άλλωστε ήσουν αυτός που, μεταξύ άλλων, είπες:
quote:
Διάβασα με προσοχή όλες σας τις απόψεις και εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι δεν έγινα πλήρως κατανοητός. Οι απαντήσεις σας είναι λίγο ¨άστοχες¨ πάνω σ’ αυτό το θέμα και θα σας το αποδείξω. Επίσης, λυπάμαι που θα το πω αλλά διαπίστωσα ότι λείπει η επαφή με την πραγματικότητα. Θα έπρεπε εμείς οι Έλληνες να ήμασταν πιο ρεαλιστές και να βλέπαμε την πραγματικότητα και όχι αυτό που θέλουμε να δούμε γιατί έτσι μας αρέσει, γιατί έτσι μας κολακεύει και μας κάνει να ¨φουσκώνουμε¨ από περηφάνια. Και επίσης θα ήθελα να πω στον φίλο Νταβέλη ότι το topic αυτό δεν είναι δικό μου, είναι όλων και δεν πρόκειται να χαλάσει η συζήτηση αν κάποιος παραθέτει διαφορετικές απόψεις - αντιθέτως μάλιστα.
Προφανώς δεν ήσουν και τόσο σίγουρος όταν τα έγραφες αυτα. Η "διαφορετική" μου άποψη σε εξόργυσε, με αποτέλεσμα την αστεία αυτή επίθεση σου εναντίον μου.
ΥΓ: Ποιον είπες "ρε", ρε?![]()
![]()
![]()
δηλαδη προτεινεις να το εξαφανισουμε το βουνο για να αποκομισουμε κερδος απο το μαρμαρο?
ελεος...
Η "ΓΝΩΣΗ" ΟΜΙΛΕΙ, ΟΜΩΣ Η "ΣΟΦΙΑ" ΑΚΟΥΕΙ...(Jimi Hendrix)
Να πω και κατι για την ιεροτητα η οχι της ΠΕΝΤΕΛΗΣ αλλα και των υπολοιπων βουνων.
Το ποιο βουνο ειναι ιεροτερο απο το αλλο ειναι καθαρα προσωπικη αποψη του καθενα.
Για μενα ολη η ΕΛΛΑΔΑ εχει την ιδια αξια. Καθε γωνια της και δεν ξεχωριζω η βαζω σε καποια κλιμακα το ενα η το αλλο βουνο πανω απο το αλλο.
Εξ αλλου για να καταληξεις σε τετοια συμπερασματα πρεπει πρωτα να εχεις επισκεφθει οσον το δυνατον περισσοτερα βουνα για να εχεις την γνωση να κρινεις σωστα.
Ξερουμε εμεις ολοι τι κρυβει πανω του το καθε βουνο μας εστω και της ΑΤΤΙΚΗΣ μια και μιλαμε για ΑΤΤΙΚΑ βουνα.
Οχι βεβαια.
ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!!
Ας σημειωθη για ακομη μια φορα οτι η Δουκισσα δεν ειχε καμμια σχεση με τον Νταβελη τελικως.

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ

ΤΑ ΘΡΥΛΙΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ
ΑΥΤΑ
http://homepages.pathfinder.gr/fotografosgrecce/penteli/plakentia1.jpg
http://homepages.pathfinder.gr/fotografosgrecce/penteli/plakentia2.jpg
Βαζω και τα λινκ των φωτο επειδη η pathfinder αργει να τα κατεβασει αν δεν φαινονται μπορειτε να τις δειτε εδω
Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 09/03/2004 15:15:53
εγω ανατριχιασα με την προταση εκμεταλευσης του μαρμαρου, οταν γινεται αγωνας για να σταματησουν οι παρανομες λατομευσεις.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν