- Περίεργοι Ιοί - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Αλλά πρό ημερών ενώ δούλευα στον Η/Υ μου στο Esoterica μου ήρθε περίεργο μύνημα οτι κόλλησα επικύνδυνο Ιό ενώ μου πρότεινε κάποια διεύθυνση για την θεραπεία του. Εγώ δέν έδωσα σημασία αλλά σε 2-3 μέρες με την Είσοδο μου στο Internet μου εμφάνιζε ο Η/Υ μου συμπτώματα με αυτόν του Sasser!
Είχα κρατήσει την διεύθυνση πήγα στην συγκεκριμένη Σελίδα, ο Ιός ήταν ο PAL Spyware, έκανα την περιγραφόμενη διαδικασία ενώ μου επετράπη να μεταφέρω το αντίστοιχο Antivirus στον Η/Υ μου!
Το πρόβλημα τώρα λύθηκε προσωρινά άν & ο αντίστοιχος Ιός ξαναμπήκε στον Η/Υ 2-3 φορές ακόμα αλλά τον απομάκρυνα με τον AntiSpyware!
Τώρα άκουσα οτι εμφανίστηκε Νέος Ιός που υπερ-χρεώνει το Internet Οικονομικά ενώ το χειρότερο είναι Αδύνατη η Θεραπεία του.
Τί συμβαίνει Επιτέλους με αυτούς τους Ιούς
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Οι ιοί στους οποίους αναφέρεσαι ονομάζονται dialers.
Οι dialers είναι εφαρμογές οι οποίες με την εκτέλεσή τους καλείται ένας τηλεφωνικός αριθμός μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η πρόσβαση σε προκαθορισμένες υπηρεσίες (οι οποίες έχουν κατά κανόνα υψηλό κόστος). Αρχικά οι εφαρμογές αυτές διανέμονταν από ορισμένες εταιρίες (παροχής ακατάλληλου για ανήλικους περιεχομένου) μέσω των οποίων επιτρεπόταν η πρόσβαση χρηστών στο σχετικό υλικό αφού προηγουμένως είχε επιτευχθεί η απαραίτητη σύνδεση. Στη συνέχεια και ακολουθώντας την ίδια λογική δημιουργήθηκαν προγράμματα dialers για την πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλού κόστους. Γι’ αυτό και ίσως θα έχεις ακούσει για υψηλούς λογαριασμούς ΟΤΕ. Τα προγράμματα αυτά μετά την εκτέλεσή τους δημιουργούν μία dialup σύνδεση στις προαναφερθείσες υπηρεσίες χωρίς ο χρήστης να το καταλάβει και ορισμένες φορές μάλιστα η σύνδεση αυτή καταργεί την υφιστάμενη σύνδεση με τον ISP.
Το ευχάριστο είναι ότι μπορεί κάθε χρήστης να προστατευθεί από αυτά τα προγράμματα με τη χρήση διαφόρων εφαρμογών (anti-spyware, antivirus, firewalls, κ.λπ.). Σε προηγούμενα posts μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες για αυτές τις εφαρμογές αφού οι επιλογές που προσφέρονται είναι πολλές.
Φυσικά αν θέλεις κάποια άλλη διευκρίνηση ευχαρίστως, αν μπορώ, να βοηθήσω.
Φιλικά
--Je^3--
Είχα κι'Εγώ προβλήματα με Αστρονομικό κόστος!
Ασφαλώς θα εννοείς τις Συνδέσεις με 8012000200!
Θα διαβάσω και αυτά που με παρέπεμψες
Δύο απλές και κατά κανόνα αποτελεσματικές συμβουλές επί του θέματος που αναφέρεσαι είναι οι εξής: (α) ΠΟΤΕ να μην εκτελείς κάποιο αρχείο το οποίο έχεις λάβει από κάποιον άγνωστο και (β) να μην κάνεις browsing σε "ύποπτα" sites. Απλά να σου ότι οι dialers δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για κάποιον που χρησιμοποιεί το Internet. Υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι που κάποιος κακοπροαίρετος χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί την έλλειψη γνώσης των περισσότερων χρηστών του διαδικτύου.
Οι τρόποι αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων δεν είναι δύσκολοι. Να κάνω μία παρένθεση εδώ γράφοντας ότι θεωρητικά δεν υπάρχει ο τέλειος τρόπος προστασίας ενός συστήματος, απλά για εμάς τους κοινούς χρήστες που κατά κανόνα δεν είμαστε οι κύριοι στόχοι των κακοπροαίρετων χρηστών μπορούμε με τα εργαλεία που παρέχονται να προστατευθούμε επαρκώς.
Εγώ χρησιμοποιώ 3 ειδών εφαρμογές (σε παρένθεση αναφέρω τους προμηθευτές αν και αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό αφού σίγουρα υπάρχουν και άλλες εξίσου λειτουργικές εφαμοργές. Σημειώνω ότι οι προτάσεις μου είναι software-based για ευνόητους λόγους. Όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερο μήνυμά μου η λύση είναι η δημιουργία ενός secure shell protocol):
(α) Firewall (ZoneAlarm Pro)
(β) Antivirus (Kaspersky AV)
(γ) Antispyware (Ad-aware SE)
Παράλληλα θα πρέπει να σου αναφέρω ότι πολύ σημαντική ενέργεια κάθε χρήστη σε εβδομαδιαία βάση είναι η εγκατάσταση των patches που πιθανώς έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων (vulnerabilities) του λειτουργικού συστήματος και των βασικών συστατικών του. Για τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft το σχετικό URL βρίσκεται εδώ. Αντίστοιχη ενέργεια είναι η επικαιροποίηση των definitions ή/και patches που αφορούν τις υπόλοιπες εφαρμογές και μπορούν να βρεθούν από τα sites των κατασκευαστών τους.
Όπως προανέφερα καμία εφαρμογή δεν μπορεί να σε προστατεύσει πλήρως και έτσι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από ανεπιθύμητους χρήστες είναι η απενεργοποίηση κάποιων services τα οποία δεν χρειάζεσαι ούτε εσύ αλλά ούτε και το σύστημά σου. Κατά κανόνα οι κακόβουλοι χρήστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τέτοιου είδους αδυναμίες, οπότε επιπρόσθετα απαιτείται η παραμετροποίηση του λειτουργικού σου συστήματος, παράλληλα με την παραμετροποίηση του firewall. Μην ξεχάσω και τις απαραίτητες τροποποιήσεις όσον αφορά στα ActiveX και Java Scripts στον browser.
Αυτά για αρχή.... αν σε ενδιαφέρει κάτι άλλο ή θέλεις περισσότερες πληροφορίες για κάποιο από τα προαναφερθέντα θέματα ευχαρίστως να σου απαντήσω. Υπάρχουν και άλλοι εδώ στο ESOTERICA με γνώσεις σε αντίστοιχα θέματα και μπορούν να συνεισφέρουν.
Φιλικά
--Je^3--
ΥΓ. Παρεπιπτώντως είμαι "ο" Jejeje...
Φραγή εξερχόμενων κλήσεων. Προστασία από 090 κ.λπ.
οι χρησιμότατες πληροφορίες προέρχονται από το συνεργαζόμενο, καλό site, asxetos.gr.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Εγώ είχα προβλήματα υπέρογκων λογαριασμών άν και δέν ασχολούμαι πολύ με site Σεξουαλικού περιεχομένου γιατί εκτός των άλλων σηκώνουν τον λογαριασμό στα ύψη
Κατά τα άλλα ανάγκη είναι να διερευνηθούν άν υπάρχουν "ΙΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ", τους οποίους κολλάμε χωρίς να τους ζητάει ο Οργανισμός μας και πώς καταπολεμούνται!
Για παράδειγμα θα σου πώ οτι Ένας Λογαριασμός Internet που σε φυσιολογικές Συνθήκες θα ήταν 15-20 EURO με τις κλήσεις με τους συγκεκριμένους Αριθμούς -801 κτλπ - μπορεί να φτάσει τα 500!!!
Δεν έχω ακούσει κάποια διαφήμιση στο ραδιόφωνο για αριθμούς 801 και δεν γνωρίζω τη σχέση αυτών με dialers!! Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνονται οι εν δυνάμει χρήστες για το κόστος σύνδεσης σε τέτοιου είδους υπηρεσίες. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
--Je^3--
Oι Αριθμοί κλήσης απο 801 π.χ. 8012000200 με Κωδικούς emy-time οι οποίοι διαφημίζονται κατ'αρχάς απο διάφορους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς (Polis- Kiss F.M.). Επιτρέπουν σε Άπειρους Χρήστες να είναι συνδεδεμένοι στο Internet ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και με τον ίδιο Κωδικό!
Μόλις τους έρθει ο Λογαριασμός του Ο.Τ.Ε. στο Πλαίσιο : Άλλες Κλήσεις θα τους αναγράφεται ΧΑΡΑΤΣΙ ένα Αστρονομικό Ποσό (600-700EURO), την στιγμή που ο Λογαριασμός τους ο αντίστοιχος για χρήση Internet δέν θα ξεπερνάει τα 15-20EURO!
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν γιατί είναι πολύ χειρότερη η Κατάσταση απο τις Ρόζ Σελίδες! Μήν τυχόν και έρθει στα χέρια κανενός κανένας τέτοιος Αριθμός 801... με Κωδικούς απο οπουδήποτε για δωρεάν Είσοδο στο Internet και τον χρησιμοποιήσει! Κάηκε!
Ο Ο.Τ.Ε. λέει οτι οι συγκεκριμένοι Αριθμοί φταίνε ... είναι σάν να μιλάμε ΥπερΑστικά στον ΑΡΗ
quote:
Φίλε JeJeJe αναφέρθηκα στο θέμα αυτό ακριβώς για να το λάβουν υπόψιν τους οι Νέοι και Άπειροι χρήστες του Internet!
Oι Αριθμοί κλήσης απο 801 π.χ. 8012000200 με Κωδικούς emy-time οι οποίοι διαφημίζονται κατ'αρχάς απο διάφορους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς (Polis- Kiss F.M.). Επιτρέπουν σε Άπειρους Χρήστες να είναι συνδεδεμένοι στο Internet ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και με τον ίδιο Κωδικό!
Μόλις τους έρθει ο Λογαριασμός του Ο.Τ.Ε. στο Πλαίσιο : Άλλες Κλήσεις θα τους αναγράφεται ΧΑΡΑΤΣΙ ένα Αστρονομικό Ποσό (600-700EURO), την στιγμή που ο Λογαριασμός τους ο αντίστοιχος για χρήση Internet δέν θα ξεπερνάει τα 15-20EURO!
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν γιατί είναι πολύ χειρότερη η Κατάσταση απο τις Ρόζ Σελίδες! Μήν τυχόν και έρθει στα χέρια κανενός κανένας τέτοιος Αριθμός 801... με Κωδικούς απο οπουδήποτε για δωρεάν Είσοδο στο Internet και τον χρησιμοποιήσει! Κάηκε!
Ο Ο.Τ.Ε. λέει οτι οι συγκεκριμένοι Αριθμοί φταίνε ... είναι σάν να μιλάμε ΥπερΑστικά στον ΑΡΗΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Αυτές οι συνδέσεις δεν είναι dialers. Είναι κανονικές συνδέσεις για internet, μόνο που αντί να χρεώνουν σαν μια στάνταρ ιντερνετική χρέωση(dial up Ποσό/Ώρα), χρεώνουν τον χρήστη όσο και χρεώνει η αστική κλήση(σαν ένα τηλεφώνημα).
Να σημειώσω ότι οι χρήστες που δεν έχουν σύνδεση dial up, δηλαδή έχουν απο DSL και πάνω(χλωμό για Ελλάδα), δεν κινδυνεύουν από τους dialers, αφού ο dialer κάνει παράκαμψη του δικτύου του ΟΤΕ και όπως το πιο πάνω παράδειγμα, "παίρνουν" τηλέφωνο σε εξωτικά νησιά και γενικά σε μέρη εκτός Ελλάδος. Για να γίνει όμως αυτό το τηλεφώνημα, χρειάζεται και το απαραίτητα modem, μόνο που οι DSL και πάνω χρήστες δεν έχουν αυτό το είδος modem.

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ
Telxinas - Φρουτεμπορική
Σε περίπτωση που ο χρήστης εν γνώση του συνδεθεί σε έναν server καλώντας έναν συγκεκριμένο αριθμό (διαφορετικό από αυτό που του έχει χορηγήσει ο ISP του -ΕΠΑΚ) χρησιμοποιώντας κάποιο συνδυασμό username/password θα χρεωθεί την κλήση του τηλεφωνικού αριθμού η οποία μπορεί να κοστίζει περισσότερο από μία αστική κλήση.
Πάντως δεν έχω ακούσει σχετικές διαφημίσεις. Αλήθεια μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα παράδειγμα;
Φιλικά
--Je^3--
Διαφημίσεις, πριν από κάτι μήνες ήταν η Tellas που μιλούσε για free internet. Μόνο που δεν ήταν free φυσικά, χρεωνόσουν αστικές κλήσεις, χρονοχρέωση όσο ήσουν online.

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ
Telxinas - Φρουτεμπορική
αν θελετε ενα προγραμμα προστασιας να ελεγχετε να μπλοκαρετε
να απομονωνετε οποιοδηποτε ιο αλλα ειναι μονο για πολλα τερματικα
και για εταιριες μονο αφου ειναι με ενοικιαση η πωληση μπορειτε
να επικοινωνειτε μεσω email
δεν μιλαω για εναν υπολογιστη σε σπιτι αφου το cd κοστιζει
αφου ελεγχεται μεσω server!!
προσφερεται τεχνικη υποστηριξη!!
υποψιν δεν ειναι απλο antivirus!!
ευχαριστω
gh
Μπορείς να μου δώσεις την εμπορική ονομασία της εφαρμογής στην οποία αναφέρεσαι; Και αν δεν σου είναι κόπος κάποιο link για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις τεχνικές προδιαγραφές της.
Ευχαριστώ
--Je^3--
Η ονομασία ειναι S.I.C.O.A HELLAS LTD
email:pantelis@valachis.com
H έδρα της είναι στην ιταλία.
ενα link - WWW.SYMANTEC.COM
θα ηταν προτιμότερο να επικοινωνήσει πρώτα κάποιος μαζι μου
για να τον ενημερώσω αφου συνεργάζομαι μαζι του.
ευχαριστω
gh
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αν και δεν νομίζω ότι έχω καταλάβει. Η εμπορική ονομασία του software στο οποίο αναφέρεσαι είναι S.I.C.O.A HELLAS LTD; Μου φαίνεται για εμπορική ονομασία επιχείρησης!
Επίσης το site της Symantec περιλαμβάνει τα προϊόντα της εν λόγω εταιρίας. Σε αυτό το site υπάρχουν οι τεχνικές προδιαγραφές της εφαρμογής που συζητάς;
Μάλλον, όπως γράφεις, θα πρέπει να "τα πούμε" μέσω email αλλά θα προτιμούσα να έχω κάποιες πληροφορίες για την εφαρμογή πριν την επικοινωνία μας.
Φιλικά
--Je^3--

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ (Μην κάνεις κλικ!)
Telxinas - Καθαρισμοί Χαλιών
Φίλε μου JEJE
Η εμπορική ονομασία του software στο οποίο αναφέρομαι είναι S.I.C.O.A HELLAS LTD.Επίσης το site της Symantec περιλαμβάνει τα προϊόντα της εν λόγω εταιρίας.
Σε αυτή την εταιρεία προσφέρονται και αλλα προγραμματα(software)
Στο συγκεκριμενο πρόγραμμα διατίθονται cd που μεσα εχει
προστασία με φίλτρα απομονώνει τους ιούς η μπλοκάρει και αλλα πολλά.
επίσης προσφέρεται τεχνική υποστήριξη αφου το προιόν ενοικιάζεται
η πωλείται αυτο το συζητάμε και με τον ειδικό της εταιρείας.
ευχαριστω
gh
Φιλικά
--Je^3--