ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Desdaemona91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
ipobrixiafatsoulaΝέο Μέλος
22/04/2002, 21:48:59
NA ROTISO KATI PAIDIA?EIMAI NEO STIN PAREA DEN 3ERO AN TO GNORIZETE!!!EXO POLLES EMPIRIES ALLA PANTA MA8AINO!!!MIPOS EXETE IPOPSI SAS TI GINETE AMA PESEI KANEIS STI 8ALASSA?GIA TIPOTA KINDINOUS KTL..APLA APO PERIERGIA!!AN DEN EXETE AKOUSEI TIPOTA A3IZEI ENA TA3IDI STON PATO TIS 8ALASSAS !!SEE YOU!!

man

changing_windΝέο Μέλος
23/04/2002, 00:44:56
dear akpe...

...exeis dikio na panikobalese
alla mhn fobasai...
autes oi lexeis an synexisei to fainomeno tha ginoun protaseis..
einai gnosth auth h fash se osous prospathoun. kai tha ginei pio entonh siga siga (mallon).
frontise gia thn psixikh sou prostasia kai asto na exelixthei..
gia sleep paralysis den xero na sou po polla giati den mou xei tyxei..
gia alla pragmata omos isos kai na boro na se bohthiso...

psithirosΝέο Μέλος
15/05/2002, 19:32:00
Καλησπέρα σε όλους σας,

Είχα την τύχη και εγώ να βιώσω στις αρχές του μήνα μια ΕΕ, και από τότε μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Εντόπισα εσάς και παράλληλα διαβάζω ο,τι σχετικό βρίσκω για το θέμα. (Βασικά θέλω να δώσετε και το παρών για να ησυχάσω λίγο, αφού μια ανήσυχη σκέψη που κάνω είναι ότι πιθανόν να έχουν τέτοιες εμπειρίες άνθρωποι που πρόκειται να πεθάνουν).

Η ερώτηση μου είναι αν κάποιος έχει προμηθευτεί και χρησιμοποιήσει τη συσκευή Συνειδητού Ονειρέματος του Stephen Lamberg (Nova Dream) ή τις κασέτες του Monroe. Γνωρίζω από που να τις παραγγείλω αυτό που δεν έχω είναι η γνώμη κάποιου άλλου. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου πει.

Και μη χάνεστε.....

Darkangel_78Μέλος
15/05/2002, 22:54:36
Καλησπέρα σε όλους!!
Φίλε μου Ψίθυρε,κατ'αρχήν καλωσόρισες.Όσο για τις επίμονες σκέψεις σου,μην ανησυχείς...Καμιά φορά και εγώ μετά από ένα γεγονός όπως η ΕΕ (αν και δεν είχα ποτέ μου) ή ένα όνειρο στην περίπτωσή μου,μου κολλάνε κάποιες σκέψεις που δε λένε να φύγουν με τίποτα.Σιγά σιγά όμως ασθενούν και στο τέλος φεύγουν.Η εμμονή σου δε θα διαρκέσει πολύ.Κατά τη γνώμη μου αν ήταν κάποιο είδος "προειδοποίησης" για ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σου,τα σημάδια θα ήταν πολύ πιο έντονα και ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ...δεν θα ήταν απλές σκέψεις.Η θέλησή σου είναι πιο δυνατή.πίστεψέ με.Όλοι στεκόμαστε στο πλάι σου.Φιλιά πολλά και κυρίως...ψυχραιμία!!!
Ο Σκοτεινός Άγγελος

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

DRIFTERΝέο Μέλος
17/05/2002, 17:46:14
Πολύ ενδιαφέρον θέμα. Εγώ πάντως αυτό που έχω πάθει είναι black-outs (ή μάλλον white-outs), δηλαδή εκεί στα καλά καθούμενα ξαφνικά να χάνω την κανονική μου όραση και να βλέπω άσπρο παντού...
Μου συνέβη για πρώτη φορά πριν 15 χρόνια περίπου στο προαύλιο του σχολείου. Η διάρκεια του ήταν λίγα δευτερόλεπτα. Είχα συνείδηση αλλά δεν μπορούσα να κουνηθώ και η αίσθηση ήταν παράξενη. Οι συμμαθητές μου δεν κατάλαβαν τίποτα αφού τη στιγμή που το έπαθα δεν συμμετείχα στη συζήτηση τους.
Από τότε το έπαθα άλλη μια φορά, αν θυμάμαι καλά το '94. Ακριβώς το ίδιο.
Πιθανό να οφείλεται σε υπερκόπωση, δεν ξέρω.
Πάντως έχω δει όνειρα που φαίνονται υπερβολικά αληθινά για να είναι όνειρα. Αστρική προβολή ή λεπτομερείς κόσμοι που έχει χτίσει η φαντασία μου;;;;;;;;;; Μάλλον θα πρέπει να το ψάξω πολύ περισσότερο για να βρω μια απάντηση!

Καλό Σαββατοκύριακο!

DesdaemonaΝέο Μέλος
23/05/2002, 10:41:31
Φιλε Drifter το black-out που αναφερεις ισως να ηταν καποιο επιληπτηκο επεισοδιο, τα συμπτωματα τουλαχιστον που περιγραφεις αυτο μου θυμηζουν. Δεν το λεω για να σε τρομαξω, πιθανοτατα προκειτε για ενα μεμωνομενο γεγονος που δεν θα επαναλειφτει. Οπως και να ,χει ομως θα σε συμβουλευα να επισκευτεις ενα νευρολογο καλου-κακου.
Φιλικα Desdaemona

ermisΝέο Μέλος
27/05/2002, 19:04:01
Γεία σας κι από μένα.Επιτρέψτε μου να κάνω ένα μικρό πρόλογο γιατί είναι η πρώτη φορά που γράφω σε forum.Ολα τα θέματα είναι πολύ ενδιαφέρον ως επικύνδινα ενδιαφέρον θα έλεγα γιατί δεν ξέρω που μπορούν να οδηγήσουν τέτοιου είδους αναζητήσεις!Αυτό είναι όμως για μένα που τις κάνει ενδιαφέρον.(ίσως το λέω επειδή είμαι καινούριος στο χώρο και δεν έχω διώξει κάποιους φόβους μου ακόμη!)
Για να συνεχίσω λοιπόν θα 'θελα να πώ οτι η πρώτη μου επαφή με τον εσωτερικό μου κόσμο έγινε μέσα απ' αυτόν των ονείρων.Γι'αυτόν τον κόσμο λοιπόν μου έχουν διμιουργηθεί κι οι περρισότερες απορίες.
Αν και τα θέματα που διαπραγματεύεστε πιο πάνω εξηγούν πολλά γι'αυτόν τον μαγικό κόσμο έχω να ρωτήσω τα εξής:
1.Απο πού έρχονται τα όνειρα;(εντάξει ξέρω αυτό είναι μέγαλο θέμα αλλά θα με ικανοποιούσε μια περιλιπτική απάντηση με την αναφορά και μόνο των θεωριών πάνω στο θέμα)
2.Ποιός είναι ο τρόπος ερμηνείας τους;
3.Πού στηρίζονται οι ονειροκρίτες;
4.Μπορεί κάποιος να μου δώσει links με ονειροκρίτες;(αν είναι δυνατόν ελληνικά links)
5.Ποιά η σχέση όναρ-ουρανός-κρανίο-Κρόνος;
Συγνώμη παιδιά γι'αυτόν τον καταιγισμό ερωτήσεων ίσως φταίει ο ενθουσιασμός μου που θα επικοινωνίσω μαζί σας.Ελπίζω στο μέλλον να προσαρμοστώ και να συντονιστώ μαζί σας!

ProtectorΜέλος
01/06/2002, 20:46:50
Sorry ke apo emena gia ta Greeklish alla ehoune mpi stin zoi mas pleon...Gia na bo sto thema...

To fenomeno tis sleep paralysis to opio to eho pathi ke ego apires fores sinodevomeno apo vouita ke apo diafora pragmata pou niotho na piezoun to soma mou, opote prospathisa na po mia prosefhi i na kano ton stavro mou stamatouse amesos ke iremousa....den boro na to po simptosi epidi to eho pathi apires fores ke amesos stamataei otan kano kati apo ta parapano.(Isos na kanis ton egefalo na to stamatisi me prosefhes i stavro) Pantos sindiazonte afta ta 2 gia mena an ke den ime katholou fun tis thriskias kiriolektika.

Edited by - Protector on 02/06/2002 09:57:00

SKΝέο Μέλος
02/06/2002, 01:30:51
Agapitoi filoi diavazontas prosextika to dialogo sas tha ithela na parathesw mia apopsi panw sto thema tin opoia tin exw akousi arketes fores alla den kserw kata poso isxiei. Lene oti yparxi periptosi ti stigmi pou tha figis apo to swma sou na mpi kapoio allo pneuma mesa. Kalws i kakws esi pada epistrefis alla meta ti ginete ine dio psixes mazi milame gia dixasmeni prwsopikothta?Yparxoun polles martyries pou lene oti i astrikh provoli exi odigisi atoma stin parania. Apoti kserw i authipovoli den arketh gia na prostateutis. Poli tha ithela na akousw tin apopsi sas
Stauros

sk

Darkangel_78Μέλος
02/06/2002, 22:56:06
Καλησπερίζω τους αγαπητούς φίλους και καλοσωρίζω τα νέα μέλη της συντροφιάς μας.

Όπως πάντα παραθέτω την προσωπική μου άποψη και το πως βλέπω και έχω βιώσει εγώ τα πράγματα.
Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πιθανό κάποια στιγμή της αστρικής προβολής κάποιο άλλο πνεύμα να μπει στο σώμα,εφ'όσον η ψυχή "απουσιάζει".
Όμως η ψυχή δεν το έχει εγκαταλείψει τελείως,αφού το άτομο που κάνει αστρική προβολή είναι ζωντανό.
Ειλικρινά δεν ξέρω τί να πω,όλα είναι πιθανά και η ερώτηση που κάνεις αξίζει να απαντηθεί από κάποιον που ξέρει να μας πει στα σίγουρα.
Πάντως δεν ξέρουμε πολλά από τον κόσμο των πνευμάτων και καλό είναι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.Προσωπικά δεν πρόκειται να επιδιώξω αστρική προβολή και φρόνιμο θα ήταν να μην ζορίζουμε καταστάσεις,αν είναι να συμβεί,θα συμβεί.Και αν συμβεί καλώς να συμβεί,θα το προσθέσω στις εμπειρίες μου και θα μάθω από αυτήν.

Σας χαιρετώ και να'στε καλά!!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

MONSTERΝέο Μέλος
01/04/2004, 10:28:16
ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ.ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ,Η ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΝΩΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥ Κ.Α ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ!
MONSTERΝέο Μέλος
01/04/2004, 11:05:33
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ... Γειά σας.Είμαι ένας νέος 30 χρονών ( και δεν μπορώ να πω άντρας γιατί μου φαίνετε πολύ περίεργο να αποκαλέσω τον εαυτό μου άντρα 30 χρονών αφού νιώθω ότι είμαι ακόμα αρκετά νέος ) Είμαι πολύ ευαίσθητος , δηλαδή πάντα ήμουν , έχω μόνιμη σχέση αλλά δεν ξέρω τι έχω , είμαι λυπημένος μόνιμα μέσα μου.Προχτές την ώρα του φαγητού με έπιασαν τα κλάμματα πχ.Νιώθω τόσο φορτισμένος τόσο πνιγμένος από σκέψεις και πράγματα.Εγκλωβισμένος σε μια σχέση που υπεραγαπώ και που δεν τολμώ να αφήσω μονάχη , μέσα σε μια σχέση που που δεν υπάρχει πια το στοιχείο του έρωτα αλλά μόνο της υπερβολικής αγάπης.Δεν πάω για καφέ μόνος με ένα φίλο μου 8 χρόνια τώρα όχι επειδή μου λεέι η σχέση μου όχι αλλά απλά επειδή εγώ νιώθω τύψεις να το κάνω και να αφήσω τη σχέση μου μονή της,σινεμά ? θέατρο ? ούτε για αστείο να πάω χωρίς τη σχέση μου.Κάθε μέρα είναι μια χαλκομανία της επόμενης , μου λείπει τόσο να φλερτάρω να κερδίσω κάποιον άνθρωπο να τον κάνω να ενθουσιαστεί μαζί μου να με ερωτευτεί και να νιώσω το πάθος ενός έρωτα και παράλληλα δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξυπνήσει η σχέση μου μόνη της το πρωί πχ ή ότι θα κλάψει εξαιτίας μου ή ότι δήποτε άλλο. Φοβάμαι το ρίσκο , και την συνήθεια την βαφτίζω αγάπη , για να μη πληγώσω τον άλλον πνίγω τις ανάγκες μου σε μικρά λάθη και αμέτρητες σκέψεις.Τι πρέπει να κάνω ? πως μπορεί ένας άνθρωπος που αγαπάει τόσο πολύ να διψά για λίγο έρωτα και παράλληλα να μην θέλει να πληγώσει τη σχέση του.Πόσο καιρό είναι δυνατόν να μου πάρει πια να ανακαλύψω αν αυτό που με έχει διαλύσει μέσα μου είναι τα όσα απέτρεψα από τον εαυτό μου να ζήσει και να γνωρίσει στο όνομα μιας αγνής αγάπης , τι είναι αυτό τελικά που με θλίβει ? και πως είναι δυνατόν να πληγώσεις και να διαλύσεις μια σχέση ζωής μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις καταλάβει τι φταίει που η θλίψη έχει φωλιάσει μέσα σου ? ευχαριστώ και συγνώμμη αν σας κούρασα
Είμαι 18 χρονών και πριν 3 μήνες που πήγα να σπουδάσω παρουσίασα κρίσεις πανικού και αγοραφοβία σε κλιμακωτά στάδια. Ουσιαστικά είχαν παρουσιαστεί ενδείξεις αρκετούς μήνες νωρίτερα, μετά όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε. Πήγα σε όλους τους γιατρούς μαζί με τους δικούς μου και έκανα εξετάσεις. Μου είπαν ότι δεν έχω τίποτα παθολογικό. Μέσα μου πιστεύω ότι το πρόβλημά μου είναι ψυχολογικό, όταν όμως νιώθω πόνους σε διάφορα σημεία, τρομοκρατούμαι. Υπάρχει σύνδεση μυϊκών πόνων με τις κρίσεις πανικού; Όταν είμαι με τους δικούς μου αισθάνομαι πολύ καλύτερα απ’ ό,τι όταν είμαι μόνος. Προσφάτως πήγα σ’ ένα γιατρό, ο οποίος μου χορήγησε Inderal και Bespar, χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεώρησε ότι κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών (το οποίο φυσικά δεν αληθεύει). Θέλω να μου πείτε κατά πόσον βοηθούν τα φάρμακα αυτά στην ασθένειά μου και κυρίως σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορέσω να την ξεπεράσω. Ακόμη, αν ξεπεράσω το πρόβλημα τώρα, θα ξαναεμφανιστεί στο μέλλον; Είναι δηλαδή χρόνια ασθένεια; Ευχαριστώ.
Είμαι ένα άτομο που γενικώς δεν μιλάω εύκολα σε κάποιον, αλλά νομίζω πως χρειάζεται να το κάνω είμαι σε μια φάση της ζωής μου που έχω πιάσει πάτο χώρισα πριν 3 χρόνια γιατί πνιγόμουν μες το γάμο για πολλούς λόγους, έφυγα από την επαρχία που ζούσα ως τότε και ίρθα εδώ που είμαι έμπλεξα με κάποιον και ζω έναν εφιάλτη...έφτασα 140 κιλά δεν μπορώ να βρώ δουλειά δεν έχω πιά φίλους γιατί κλείστηκα στον εαυτό μου, δουλεύω στο μαγαζί του από το πρωί ως το βράδυ γιατί μενω μαζί του και νοιώθω υποχρέωση, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να με πάρει κανεις στη δουλειά χωρίς προυπηρεσία και με τα λίγα που ξέρω, με τα κιλά που έχω γένικα δεν έχω δουλειά φίλους πια...δεν θέλω να γυρίσω στην πόλη μου και γένικά δεν μπορώ να ξεκόψω από αυτό που ζω φοβάμαι τόσο πολύ..νομιζω πως έχω κατάθλιψη και δεν ξέρω που να απευθυνθώ
nitro912grΜέλος
01/04/2004, 16:03:49
εγω εχω ενα προβλημα , οχι συμαντικο και δεν ξερω πως θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει ιδιετερα απο το νετ.

ειμαι κυκλοθυμικος τυπος, εκει που περναο καλα και γελαω μπορει ξαφνικα να πεσω σε βαρια καταθληψη για χρονο που κημενετε απο 5 λεπτα ως μια μερα και μετα να ξαναβρω την χαρα μου. γενικα σε ασχετα χρονικα σημια ή θα θυμηθω κατι η καποιες συγκηριες γεγονοτων μου θημιζουν κατι που με εχει πονεσει στο παρελθον και θα χαλασει η διαθεση μου στα καλα καθουμενα (μετα μπορει να επανελθω πληρος σε μια ευθημη κατασταση)

αυτα απο εμενα δεν ξερω αλλα εμενα μου φενετε ψιλο ασυμαντο ψυχολογικο προβλημα, ε και ειπα να το γραψω εδω.

see ya

I Stand Alone

DestinyΜέλος
01/04/2004, 16:30:54
φιλε nitro912gr...

...................................................

Κυκλοθυμία

Η κυκλοθυμία είναι μια χρόνια διαταραχή της διάθεσης, κατά την οποία το άτομο βιώνει αλλαγές διάθεσης, είτε ευφορίας είτε θλίψης, που δεν είναι όμως αρκετά σοβαρές ώστε να αποτελέσουν καταθλιπτικό ή μανιακό επεισόδιο, και η συμπεριφορά αυτή διαρκεί τουλάχιστον για μια περίοδο 2 ετών.

Πότε εμφανίζεται
Η κυκλοθυμική διαταραχή συνήθως πρωτοεμφανίζεται στην εφηβεία ή στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης. Το γεγονός ότι μερικοί κυκλοθυμικοί παρουσιάζουν αργότερα μανιοκατάθλιψη, και το ότι πολλοί από αυτούς έχουν κάποιον στενό συγγενή με διάγνωση διπολικής διαταραχής δείχνει ότι υπάρχει κάποια γενετική σύνδεση ανάμεσα στην μανιοκατάθλιψη και την κυκλοθυμία.

Χαρακτηριστικά κυκλοθυμίας

Λόγω της ήπιας και χρόνιας μορφής της γίνεται τρόπος ζωής. Στις περιόδους ήπιας μανίας μπορούν να εργάζονται πολλές ώρες όχι μόνο χωρίς κούραση αλλά και με τις πνευματικές τους δυνάμεις αυξημένες και πιο δημιουργικές, πριν περάσουν πάλι στη φυσιολογική ή στην ήπια καταθλιπτική διάθεση.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κατάθλιψη

Σύντομη περιγραφή-ορισμός
Η κατάθλιψη είναι η διαταραχή της διάθεσης κατά την οποία το άτομο χαρακτηρίζεται από μια χρόνια αίσθηση ανεπάρκειας, ανικανότητας, απαισιοδοξίας, θλίψης, μειωμένης ενέργειας, κλπ.

Παράγοντες κινδύνου
Κληρονομικότητα: Μελέτες δίδυμων και οικογενειών δείχνουν ότι ο γενετικός παράγοντας σχετίζεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης. Παρόλα αυτά, ο ακριβής μηχανισμός της κληρονομικότητας της κατάθλιψης δεν είναι σαφής και διαφέρει από την μια οικογένεια στην άλλη. Παράγοντες σχετιζόμενοι με το περιβάλλον του ατόμου και τις σχέσεις του μπορεί να είναι απαραίτητοι για την εμφάνιση της κατάθλιψης ακόμα και σε άτομα με γενετική προδιάθεση.

Ηλικία: Ο κίνδυνος ενός πρώτου καταθλιπτικού επεισοδίου είναι μεγαλύτερος στις γυναίκες μεταξύ 20 έως 29 ετών.

Φύλο: Ένας μεγάλος παράγοντας κινδύνου όσον αφορά την κατάθλιψη είναι απλά το να είσαι γυναίκα. Οι γυναίκες έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν κάποιον τύπο κατάθλιψης από ότι οι άνδρες.

Απουσία κοινωνικής στήριξης: Τα άτομα που δεν έχουν στενές διαπροσωπικές σχέσεις παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο αφού η κοινωνική στήριξη έχει ένα προστατευτικό αποτέλεσμα όταν το άτομο αντιμετωπίζει πιεστικές καταστάσεις.

Πότε κάποιος θεωρείται καταθλιπτικός....

Κάποιος θεωρείται καταθλιπτικός αν, για τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εκπληρώνει πάνω από τέσσερα από τα κάτωθι διαγνωστικά κριτήρια:
θλίψη ή αδυναμία να αισθανθεί ευχαρίστηση, συναίσθημα ανικανότητας ή ενοχής, διαταραχές διατροφής - βάρους, διαταραχές ύπνου, κούραση ή έλλειψη ενέργειας, αναποφασιστικότητα ή αδυναμία συγκέντρωσης, αυτοκτονικές σκέψεις ή πράξεις.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μανιοκατάθλιψη ή διπολική διαταραχή

Σύντομη περιγραφή-ορισμός
Η μανιοκατάθλιψη ή διπολική διαταραχή είναι η διαταραχή της διάθεσης κατά την οποία το άτομο αντιμετωπίζει την εναλλαγή μανιακών και καταθλιπτικών επεισοδίων.

Πως εμφανίζεται

Συνήθως, η διπολική διαταραχή εμφανίζεται με ένα μανιακό επεισόδιο. Η συνέχεια ποικίλλει. Μετά το αρχικό μανιακό επεισόδιο μπορεί να ακολουθήσει μια φυσιολογική περίοδος, μετά ένα καταθλιπτικό επεισόδιο, μετά μια φυσιολογική περίοδος, μετά ένα μανιακό επεισόδιο, κλπ. Ή το ένα επεισόδιο να διαδεχθεί το ακριβώς αντίθετό του και μετά να ακολουθήσει ένα φυσιολογικό διάστημα και ούτω καθεξής. Σε σπάνιες περιπτώσεις το άτομο μπορεί να περνάει από την μανία στην κατάθλιψη συνεχώς για μεγάλες περιόδους χωρίς μεσοδιαστήματα φυσιολογικής λειτουργίας. Επίσης σπάνια, καταθλιπτικά και μανιακά συμπτώματα εμφανίζονται ταυτόχρονα.

Συμπτώματα μανίας

Ψευδαισθήσεις μεγαλείου, παρανοϊκές ψευδαισθήσεις, μειωμένη ανάγκη ύπνου, ευφορία, γρήγορες και απρόβλεπτες συναισθηματικές αλλαγές, υπερβολική εριστικότητα, καταιγισμό ιδεών, σκέψεις ότι όλα είναι σημάδια με εκείνον ως αποδέκτη, σπατάλη, παραισθήσεις, υπερενεργητικότητα, αυξημένη επιθυμία για σεξ, κακή κρίση, γρήγορη και δυνατή ομιλία, υπερβολικός αριθμός τηλεφωνημάτων και επιστολών, υπερβολή στα αστεία, στο τρέξιμο, στα λογοπαίγνια, υπερβολικό γέλιο, τραγούδι και χορός σε ακατάλληλες περιστάσεις, ασυνήθιστος τρόπος ντυσίματος ως τρόπος προσέλκυσης προσοχής.

Συμπτώματα κατάθλιψης

Θλιμμένη - απελπισμένη διάθεση, ενασχόληση με αποτυχίες ή ανεπάρκειες και έλλειψη αυτοεκτίμησης, συναίσθημα απελπισίας, αποτυχίας και ενοχής, αργή σκέψη, δυσκολία στη συγκέντρωση και στη λήψη αποφάσεων, απώλεια ενδιαφέροντος για την εργασία, για δραστηριότητες και ανθρώπους, υπερβολική ενασχόληση με σωματικά παράπονα, εριστικότητα ή απώλεια ενέργειας, αλλαγές στην όρεξη ή στο βάρος, προβλήματα στον ύπνο, έλλειψη διάθεσης για σεξ, κλάμα, αυτοκτονικές σκέψεις ή πράξεις, υπερβολική χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών ως προσπάθεια αυτο-ίασης, έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, απαισιοδοξία σχετικά με το μέλλον.

Χαρακτηριστικά μανιοκατάθλιψης
Οι μανιοκαταθλιπτικοί συνήθως υποτιμούν τα συμπτώματά τους ή δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ότι συμπτώματα όπως το άγχος, η αϋπνία, και η δυσκολία συγκέντρωσης αποτελούν το σύνδρομο της κατάθλιψης και όχι μεμονωμένα συμπτώματα με άλλες εξηγήσεις, καθυστερώντας έτσι να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Σε μερικές περιπτώσεις οι ασθενείς δεν χαρακτηρίζουν το μανιακό επεισόδιο ως ασθένεια αλλά ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους. Ή ακόμα λένε ότι το να είσαι μανιακός σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα αρνούμενοι ότι υποφέρουν από κάποια ασθένεια. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί μανιοκαταθλιπτικοί ασθενείς δεν είναι συνεπείς στην φαρμακευτική αγωγή τους, μη θέλοντας να εγκαταλείψουν την καλή διάθεση, την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και την φαντασία που τους προσφέρει η μανία.

http://care.flash.gr

Αλλα να ρωτησω κατι απλο τον φιλο/η MONSTER

πως ψυχολογικα ερμηνευει την επιλογη του ψευδονυμου του....
και αναφερει ''ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ''
βαζοντας υπογραφη MONSTER....

MONSTERΝέο Μέλος
01/04/2004, 16:53:09
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!ΤΟ MONSTER ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ MONSTER Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΜΟΥ "ΠΕΦΤΕΙ" Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (ΙΣΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΣΟΥ?ΟΠΩΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΥΚΟΛΑ!ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ!

DestinyΜέλος
01/04/2004, 17:07:15
η ερωτηση μου ηταν καθαρα διευκρινιστικη...
ευχαριστω για την αμεση απαντηση...

01/04/2004, 18:38:14
topic στην θεραπεία....
Κατάθλιψη (και προεκτάσεις)
/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2910

nitro912grΜέλος
01/04/2004, 21:09:37
φιλε monster βασικα παρολες τις κυκλοθυμικες τασης ,που παρουσιαζω αρκετες φορες ,ειμαι ευθυμο ατομο και μπορει μια ολοκληρη μερα να ειμαι down ψυχολογικα αλλα αφοτου κοιμηθω την αλλη μερα θα ειμαι και παλι αισιοδοξος οποτε ακομα και τωρα δεν περναει απο το μυαλο μου να δω ψυχολογο,
αυτο που παρατηρησα περισοτερο ειναι η ηλικια εμφανησης κυκλοθυμιας, γιατι πολυ απλα ειμαι στην αρχη της ενηλικιωσης μου, διαβαζοντας ολο το υλικο που παραθεσες φιλε destiny βρηκα και διαφορα συμτοματα που τουλαχιστον με διαβεβεονουν οτι οντος ειμαι κυκλοθυμικος, αλλα αφου ειναι "περαστικο" προβλημα δεν ανησυχω thanks παιδια

I Stand Alone

-sonap-Μέλος
05/04/2004, 12:57:50
Δεν ειμαι καλα,τα νευρα μου!!!

Edited by - -sonap- on 06/04/2004 08:58:42

TomΝέο Μέλος
05/04/2004, 18:15:16
Έχω στείλει ήδη ένα μύνημα σε άλλο forum με κάτι που με απασχολεί΄όσον αναφορά τις αγχωδεις διαταραχές κοκ. και νομίζω ότι έχει σχέση και με αυτό το θέμα.

(http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1089)

Χρειάζεται τελικά κάποιος πασχών από αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού κλπ., συνέχεια να ασχολείται με το πρόβλημά του? Δηλ. να ψάχνει στο internet, να αγοράζει βιβλία σχετικά, να ενημερώνεται από τον τύπο κοκ. Μήπως τελικά με αυτόν τον τρόπο συντηρεί άθελά του το πρόβλημα, οπότε και αυτό παραμένει εκεί και τον "ενοχλεί" συνέχεια από καιρό σε καιρό?